Pregled hostinga – Ažurirano 2020

Hostinger pregled

Izvrsni pružatelj usluga web hostinga ako ne želite potrošiti previše, Hostinger je nedavno ažurirao svoju uslugu i postao višestruka, moćna usluga sposobna za sve vrste stvari. Pogledajte naš potpuno novi Hostinger pregled da biste vidjeli je li to web domaćin za vas.

Oduvijek smo bili obožavatelji Hostingera, ali osjećao se kao domaćin usredotočen na proračun više od svega. Međutim, s obnovljenim sučeljem i proširenim rasponom planova, počinje ulaziti u svoje. Još uvijek nema snage za pokretanje velikih mreža s više web lokacija, ali snažan je kandidat za najbolji web hosting koji možete kupiti.

U ovom ažuriranom pregledu Hostingera ponovno ćemo pogledati uslugu kako bismo vidjeli jesu li promjene dostojne vaših dolara. Prije izricanja presude razgovarat ćemo o značajkama, cijenama, vrstama poslužitelja, jednostavnosti uporabe, sigurnosti i podrške.

Očekivali smo blage promjene u usluzi, ali Hostinger je izašao zamahnuvši. Uspio je održati prilagođeni pristup koji nam se toliko dopao prije proširenja upravljačke ploče i dodavanja usluga. Odličan je izbor web hostinga, pogotovo ako želite uštedjeti nekoliko dolara.

Hostinger-Slider1

Hostinger-Slider2

Hostinger-Slider3

Hostinger-Slider4

Hostinger-Slider5

prijašnji

Sljedeći

prednosti & nedostaci

Alternativa za Hostinger

Značajke

Hostinger je usredotočen na jedno: jeftina usluga. Iako to nitko ne krije, obično podrazumijeva da nedostaju značajke na ovaj ili onaj način. Srećom, ovdje to nije slučaj. Unatoč postizanju povoljnih cijena kante, Hostinger uključuje impresivan raspon opcija.

Prvo i najvažnije su automatske izrade sigurnosnih kopija. Ovisno o vašem planu, dobivat ćete sigurnosne kopije tjedno ili dnevno. Ako kupujete plan koji nudi samo sigurnosne kopije, možete nadograditi i na dnevni. Iako biste i dalje trebali napraviti ručno sigurnosno kopiranje, automatizirani sustav za hvatanje bilo čega što prođe kroz pukotine nikad nije loše..

Izrada sigurnosnih kopija najvažnija je značajka, ali možda nisu i najatraktivnije. Da bi stvarno prodao ključ, Hostinger uključuje i web stranicu za izradu web stranica. Iako smo već vidjeli ugrađene programere web stranica, oni se obično osjećaju poput razmišljanja nego korisnog alata (pročitajte naš 1&1 pregled preglednika web mjesta (primjer).

Izrađivač web stranica tvrtke Hostinger nudi oko 200 predložaka za izbor, a iako neki osjećaju ugodno, a drugi sjaje. Usluga ne doseže razinu SquareSpacea u svom dizajnu predložaka (pročitajte naš pregled SquareSpacea), ali ima mnogo atraktivnih opcija za razne web stranice.

hostinger-pregled-web-graditelj

Jedna bitna promjena za izradu web stranica od našeg posljednjeg izleta je dodavanje automatskog mijenjanja veličine predloška. Značajka koju Hostinger naziva “automatskim izgledom” i dalje je u beta verziji, i to pokazuje. Cijenimo trud koji Hostinger ulaže kako bi dogradio odgovarajuće predloške svom graditelju web stranica, ali tu je još puno problema.

Tekst se može premjestiti u druge odjeljke, grafika se može preklapati s određenim elementima web mjesta i cjelokupni izgled ne znači uvijek dobro. Međutim, jasno je da Hostinger napreduje na jednom od naših najvećih prigovora kad smo ga zadnji put testirali i to je dobra stvar. Odgovornih tema još nema, ali napredak Hostingera sugerira da nisu daleko.

hostinger-pregled-reagiraju-teme

Izvan toga, graditelj web stranica je impresivan. Uključuje integracije sa Zendeskom, PayPal-om, platformama društvenih medija i još mnogo toga, a istovremeno održava izravno sučelje povuci i ispusti. Iako se čini da se većina mrežnih domaćina zadovoljava osrednjim graditeljem web stranica i nazivaju ga danom, jasno je da je Hostinger posvećen tome da njegov graditelj web stranica napravi ozbiljnim dizajnerskim alatom.

Što se tiče usluge hostinga, Hostinger ne ostavlja kamen na kamenu. Osim automatiziranih sigurnosnih kopija, uključuje pohranu SSD-a, cjeloživotni SSL certifikat i integraciju Cloudflare, cementirajući se ne samo kao još jedan jeftini web domaćin, već kao cjeloviti ponuđač usluge.

Pregled značajki hostinga

Logotip Hostinger-awww.hostinger.com

Počinje od 080 dolara mjesečnoSvi planovi

Vrste poslužitelja

Dijeljeni hosting

VPS hosting

Upravljani WordPress

Cloud hosting

Namjenski hosting

Hosting prodavača

Usablity

FTP pristup

SSH pristup

cPanel

Korijen pristup

Dnevne sigurnosne kopije

Graditelj web stranica

usluge

SEO

Marketing

Dizajn web stranica

sigurnosti

Privatnost domene

SSL šifriranje

Uklanjanje zlonamjernog softvera

Vatrozid web aplikacije

Dvofaktorska provjera autentičnosti

DDoS zaštita

sFTP

podrška

Podrška putem e-pošte

Telefonska podrška

Podrška za chat uživo

Tutoriali

Korisnički forum

Baza znanja

Podrška 24/7

cijena

Hostinger je najbolja vrijednost koju možete dobiti s web hostingom. Čak i jeftini pružatelji usluga, poput Bluehosta (pročitajte našu recenziju Bluehosta), ne mogu se podudarati s povoljnim cijenama kante Hostinger-a. Iako je to bilo istina posljednji put kada smo pregledali uslugu, snažnija linija planova čini je privlačnijom nego ikad.

Dijeljeni hosting dolazi u tri okusa: Single, Premium i Business. Kao i kod većine dijeljenih opcija, Hostinger od vas traži da se prijavite za višegodišnji ugovor kako biste postigli najbolju cijenu, što je u ovom slučaju vrijedno toga. Single zajednički hosting je manji od dolara mjesečno ako kupite četiri godine. Kada se dodaju, dobivate četiri godine usluge za manje od 40 USD.

Ovisno o tome koji plan kupujete, dodatni su proizvodi koje možete kupiti na odjavi. Dnevne sigurnosne kopije su dodatno 1 USD, SSL / TLS certifikat je 12 USD za život, a Cloudflare zaštita samo 10 USD. Također možete kupiti prioritetnu podršku za 2 USD mjesečno i SEO Toolkit Pro za 10 USD mjesečno.

Mi smo obožavatelji dnevnih sigurnosnih kopija, ali drugi dodaci nisu sjajni. SEO alat može pomoći pridošlicama, ali umjesto toga možete koristiti besplatni softver za analitiku, poput Google Analytics. Isto tako, 12 dolara je jeftino za doživotni SSL certifikat, ali Hostinger ne kaže o kojem je tipu riječ, zbog čega mislimo da je proračunski, pogotovo zato što je jednokratna naknada.

Davatelji poput DreamHosta nude neke od tih dodataka besplatno (pročitajte našu DreamHost recenziju). To je rečeno, ne smeta nam što Hostinger naplaćuje. Uklanjanjem pogodnosti, poput Cloudflare integracije i SSL certifikata, od samog početka Hostinger je u mogućnosti sniziti cijene. Ako vam je ugodno nabaviti a la carte, to je najjeftiniji način kupnje hostinga.

Kupnja više godina nije ni loše. Hostinger nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca, što znači da možete testirati uslugu bez rizika. Iako InMotion hosting nudi do 90 dana za povrat skupih planova (pročitajte našu recenziju InMotion Hosting), vremenski okvir Hostingera dovoljan je.

I njegove mogućnosti plaćanja su iznenađujuće robusne. Prisutni su uobičajeni sumnjivci poput PayPala i kreditnih kartica, ali ona vam omogućuje i plaćanje kripto valutama, uključujući bitcoin, ethereum i litecoin.

Vrste poslužitelja

Jedna od naših najvećih kritika Hostingera kada smo ga posljednji put testirali bio je nedostatak mogućnosti za napredne korisnike. Dijeljeni hosting je u redu, pogotovo kad je jeftin kao što je to slučaj kod Hostingera, ali ozbiljni korisnici trebaju više oomfe na svom web hostingu. Srećom, Hostinger je to uzeo u obzir, proširivši svoju liniju kako bi se prilagodila raznovrsnija korisnička baza.

Dijeljeni hosting i dalje je njegova srž, no i njegova postava ne razočara. Kao što je već spomenuto, postoje tri mogućnosti izbora: Single, Premium i Business.

Pojedinačni planovi su jeftini, ali najprikladniji su za male web stranice koje ne trebaju puno prometa. Sa 100 GB propusne širine, 10 GB prostora za pohranu i bez besplatnih dodataka, single hosting za većinu nije atraktivna opcija. Međutim, to je pristojna opcija za, recimo, web mjesto za portfelj.

Premium je prva opcija prema kojoj biste trebali gledati. Otprilike 2 dolara mjesečno nudi neograničen prostor na disku, propusnost i MySQL baze podataka. Također ima dvostruko veću moć obrade od Single-a, ma što to značilo. Iako u tu tvrdnju ne stavljamo previše zaliha, Premium hosting i dalje podupire Hostinger-ovo jamstvo za 99,9 posto produženog vremena, tako da smo zadovoljni.

Poslovanje je isto, osim što dolazi s četiri puta većom procesorskom snagom, besplatnim SSL certifikatom i dnevnim sigurnosnim kopijama. Premium planovi već uključuju tjedne sigurnosne kopije, što bi trebalo biti dovoljno, ali ako želite osigurati da se ništa na vašoj web stranici ne izgubi, poslovni planovi nisu loši.

Novost je hosting u oblaku. Za razliku od tradicionalnog hostinga, cloud hosting širi vašu web stranicu na više poslužitelja u oblaku. Budući da to radi na taj način, u svakom trenutku dobijate suvišne kopije vaše web lokacije. Cloud hosting osigurava da se vaša web stranica ne samo brže učitava, već i duže ostaje na mreži.

Planovi hostinga u oblaku dolaze s namjenskom IP adresom, izoliranim resursima, besplatnom registracijom domene, besplatnim SSL certifikatom i neograničenom propusnošću. Jedine razlike između tri cloud hosting plana koja Hostinger nudi su količina SSD memorije, memorije i CPU jezgara. Tu je i razlika u “povećanju brzine”, u koju ne stavljamo previše zaliha.

Tu je i VPS hosting koji vam omogućuje da imate prednost namjenskog poslužitelja bez dodatnih troškova. Hostinger ima šest mogućnosti na raspolaganju, a najviše ugrađena konfiguracija prima 12.632 od Geekbencha.

Brzina i brzina hostinga

Tijekom našeg testiranja, Hostinger je imao 100 posto produžetka, što ne bi trebalo biti iznenađenje. Svaki plan ima rezervnu garanciju za 99,9 posto produženog vremena, i iako postoji puno razloga da ne vjerujete jamstvu za produženje rada, to slijedi. Ako padne ispod 99,9 posto u bilo kojem mjesecu, možete zatražiti do 5 posto mjesečne naknade.

Brzinu smo testirali koristeći Dareboost, GTMetrix i Pingdom, a Hostinger je imao pristojne rezultate na sve strane. Sva tri testa dobila je ocjenu C (oko 70 posto). Iako to nije previše impresivno, postoji puno čimbenika koji utječu na brzinu učitavanja stranice, a ne svi oni na ramenima web-domaćina.

Iako naši rezultati nisu bili u skladu s našim najbržim standardima za web hosting, razlozi za njih temelje se na optimizacijama za našu web stranicu. Na primjer, svaki je alat predložio da se smanji veličina slike kako bi se smanjila količina podataka koja treba prenijeti.

Uz pažljivo planiranje i stratešku optimizaciju, Hostinger može biti brz. Izvan okvira možda nije najbrža opcija, ali to je obično slučaj. Zadnji put kada smo testirali Hostinger, imali su osrednje rezultate, ali ovaj krug testiranja bio je impresivan, ako ne i najbolji koji smo vidjeli.

Jednostavnost korištenja

Jedan aspekt Hostingera koji nam se prije sviđao bila je njegova kontrolna ploča bez gluposti. Iako je bio izvrstan za upotrebljivost, nije ponudio fleksibilnost cPanela (pročitajte naš najbolji web hosting s cPanel vodičem). Hostinger je izbacio staro sučelje i zamijenio ga nečim što se osjeća mnogo robusnijim, a sve dok održava korisnički pristup koji nam se prije dopao.

Prvo se morate prijaviti za račun. Proces odjave je jednostavan, jasno prikazuje cijenu koju plaćate i vrijeme kupnje. Iako nas nikad nisu oduševili dodaci tijekom odlaska, Hostinger ne provjerava opcije niti ih skriva pri dnu. Umjesto toga, prikazani su uz proizvod koji kupujete, sa kratkim savjetima koji objašnjavaju za što su korisni.

hostinger-pregled-checkout

Nakon dovršetka kupnje bit će vam poslan na nadzornu ploču s uputama za dovršavanje postavljanja vaše web stranice. Hostingerski proces je stvar ljepote. Pri postavljanju vaše domene od vas će se tražiti da unesete svoje WHOIS podatke i ponudite popis opcija za izgradnju vaše web stranice.

Iako se čini kao mali korak, oni koji su novi na web hostingu cijenit će jedan gumb za, recimo, instaliranje WordPressa. Također možete koristiti Hostingerovu web lokaciju koja je iznenađujuće dobra (pročitajte pregled GoDaddy GoCentral pregleda da vidi kako uključeni graditelj web stranica ne bi trebao funkcionirati).

Možete preskočiti postavljanje platforme i upravljati svojom web stranicom putem cPanela. Kao i HostGator (pročitajte našu recenziju HostGator), Hostinger ima izmijenjenu verziju cPanela, a mi smo obožavatelji njegovih izmjena.

hostinger-pregled-cpanel

Iako nam se sviđaju opcije, datumske implementacije cPanela mogu nadvladati novorođenče. Hostinger vam i dalje daje veliku kontrolu nad vašom web stranicom, ali suvremeno sučelje ne smatra zastrašujuće. SiteGround, na primjer, ima iste mogućnosti kao i Hostinger, ali nije ni približno primamljiv (pročitajte našu recenziju SiteGround).

Jasno je da je Hostinger dizajnirao sučelje s korisnicima na umu. Napredne opcije su zakopane prema dnu zaslona, ​​dok su uobičajene značajke poput e-pošte prikazane na vrhu. Hostinger ima tanku razliku u svom cPanelu što olakšava zastrašujuće aspekte web hostinga puno lakše probaviti.

Na upravljačkoj ploči nalaze se opcije za dodavanje novih poslužitelja, upravljanje domenama i ažuriranje podataka o naplati, koje su standardne za davatelja web hostinga. Trgovina je ipak neobičan dodatak. Ondje možete kupiti bilo koju dodatnu opremu koju ste vidjeli prilikom odjave, kao i druge proizvode.

Na primjer, možete kupiti pretplatu na G Suite kako biste dobili profesionalnu e-poštu na vašoj domeni, kao i alate za uredski paket koji su podržani od strane Google diska (pročitajte našu recenziju na Google disku). Začudo, možete kupiti i pretplatu na NordVPN, što nije loše, s obzirom da je NordVPN jedan od najboljih VPN pružatelja usluga (pročitajte našu NordVPN recenziju).

Hostinger je svojim novim sučeljem uspio nešto posebno. Zadržao je sve što nam se svidjelo prije toga, a pritom je dodao više sirove snage za korisnike koji ga mogu iskoristiti. Umjesto da bude jeftin pružatelj usluga web hostinga, Hostinger se sada osjeća kao ispravna opcija, a sve zadržavajući svoju privlačnost za novopridošle.

sigurnosti

Fokus hostingera, čak i ako se proširio, i dalje nudi brzi, jeftin web hosting. Zbog toga nema mnogo sigurnosnih značajki, unatoč činjenici da možete kupiti dodatnu zaštitu tijekom oduzimanja. Neke naprednije sigurnosne značajke, poput čišćenja web mjesta ili zaštite od zlonamjernog softvera, nisu uključene.

Osim Single Shared Hosting, svi planovi dolaze s automatiziranim sigurnosnim kopijama. Ovisno o planu koji steknili, te sigurnosne kopije mogu biti tjedni ili dnevni. Iako to nije prvo što vam padne na pamet kad razmišljamo o sigurnosti, suvišne sigurnosne kopije su lijep sigurnosni ventil koji treba imati ako nešto pođe po zlu.

Također možete kupiti zaštitu od Cloudflare-a. Kao što je objašnjeno u našem vodiču o Cloudflare-u, dodavanje usluge vašoj web stranici može pomoći u njezinoj brzini i sigurnosti. Cloudflare je mreža za isporuku sadržaja, što znači da pohranjuje verzije vaše web stranice na poslužitelje širom svijeta i služi te kopije korisnicima u blizini određene lokacije.

Manja udaljenost putovanja znači da će se vaša web stranica brže učitavati, ali također znači da je manje vjerovatno da ćete postati žrtva distribuiranog napada uskraćivanja usluge. Cloudflare može distribuirati dolazne zahtjeve i identificirati DDoS napade prije nego što oni mogu ukloniti vašu web lokaciju izvan mreže, baveći se opterećenjem preko mreže tako da nijedan pojedinačni poslužitelj ne pogodi.

Jedan razočaravajući propust je SiteLock ili, po tom pitanju, svaki alat za skeniranje ili uklanjanje zlonamjernog softvera. Iako Hostinger nije jedina usluga web hostinga za preskakanje uklanjanja zlonamjernog softvera, njegov pristup koji je prvi put korisniku izgleda kao prirodna kuća za njega. Naravno, možete kupiti SiteLock ili bilo koji drugi alat za skeniranje i ručno ga dodati na svoju web stranicu, ali novi korisnici to možda ne znaju.

Sigurnost web stranice teret je koji pada na vas, a Hostinger se dobro priprema i priprema vas za borbu protiv bilo kakvih prijetnji s kojima se vaša web stranica može suočiti. Iako je nedostatak alata za uklanjanje zlonamjernog softvera razočarajući, zadovoljni smo širenjem alata koje Hostinger nudi.

Također je vrijedno napomenuti da je Hostinger jedan od rijetkih neovisnih web-domaćina. Umjesto da posjedujete više web hosting tvrtki i koristite istu ili sličnu infrastrukturu preko njih, sami koristite Hostinger. Kao privatna tvrtka, to obično znači da će Hostinger voditi računa o svom najboljem interesu, a ne za zadovoljstvo dioničara.

podrška

Hostinger ne ostavlja pitanje o tome kako kontaktirati podršku. Svaki put kada otvorite nadzornu ploču svog računa, sa agentom za podršku pojavit će se savjet koji vam pokazuje gdje možete kontaktirati live chat. Taj agent za podršku možda nije onaj s kojim razgovarate kada posegnete, ali lijepo je vidjeti malu naklonost za kontakt.

Zatražili smo podršku oko 13:00 – vaš je recenzent noćna sova – i dobili smo odgovor za manje od minute. Ni odgovor nije bio preusmjeravan ili hladan. Agent za podršku odgovorio je na naše pitanje o integraciji Cloudflare temeljito i brzo, s pozitivnim stavom.

Uz to možete pregledati svoje prethodne razgovore sa predstavnicima podrške svaki put kada otvorite chat uživo. Umjesto da vas pošalje izravno agentu za podršku, Hostinger prikazuje nedavne razgovore i traku za pretraživanje kako bi pronašao odgovor u bazi znanja. Ipak, ne prisiljava vas da idete na bazu podataka. Možete započeti razgovor bez prethodnog pretraživanja.

hostinger-pregled-live-chat

Izvan chata uživo možete poslati e-poštu Hostingeru. Kontaktirali smo isto pitanje o Cloudflare-u, a za otprilike šest sati odgovorio nam je predstavnik. Kao i kod razgovora uživo, odgovor e-pošte bio je prijateljski i otvoren.

Ipak, ne biste trebali pribjegavati e-pošti. Hostinger ima impresivnu bazu znanja koja daje odgovore na većinu pitanja. Postoji nekoliko stotina članaka koji pokrivaju sve, od naplate do DNS-a.

hostinger-pregled-baze znanja

Ono što je impresivno kod baze znanja jest da se on ne fokusira na jedan aspekt usluge. Vidjeli smo baze znanja koje su usredotočene na rješavanje problema i druge koje se fokusiraju na udžbenike. S druge strane, Hostinger ima dobar broj vodiča i tutorijala za rješavanje problema, pomažući novim korisnicima da dobiju podršku dok još uvijek pomažu pokroviteljima..

Presuda

Hostinger širi svoje usluge. U kratkom vremenu od kako smo ga testirali, prerastao je u veću korisničku bazu, održavajući pri tom korisnički pristup koji nam se toliko prije sviđao. Od mogućnosti do podrške, Hostinger je jedan od najboljih pružatelja usluga web hostinga u okolini.

Uprkos tome, još uvijek nedostaju moćne mogućnosti, poput namjenskog hostinga za klijente kojima je to potrebno. Usluge su joj se proširile, ali ne i dovoljno za sve. To nije ni dobro ni loše. Mogao bi pružiti vrhunski hosting, ali niša koju ispunjava treba kvalitetnu i neovisnu opciju. Hostinger je to.

Za korisnike energije Kinsta je dobro mjesto za početak (pročitajte našu recenziju Kinsta).

Što mislite o Hostingeru? Hoćete li isprobati plan? Javite nam svoje iskustvo u donjim komentarima i, kao i uvijek, hvala vam na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me