Pregled FatCow – Ažurirano 2020

FatCow pregled

Pogledamo FatCow web hosting, hosting tvrtku bez gluposti za koju smatramo da je najprikladnija za početnike ili jednostavno ljude koji ne žele dugoročno ulaganje. Međutim, iskusniji će se korisnici nervirati svojim malim brzinama; pročitajte našu cijelu recenziju FatCow za detalje.


FatCow je još jedan web domaćin iz Endurance International Group, koji je konglomerat za web hosting koji također nadgleda Bluehost i HostGator. Kao i njegova braća i sestre, FatCow nije loša ponuda, ali ni nije baš najbolji materijal za web hosting. U ovom pregledu FatCow objasnit ćemo zašto.

Iako nije strašno, FatCow nema kotlete koji bi se mogli boriti protiv naših najbolje ocijenjenih pružatelja usluga. Brzina je osrednja, cijena je visoka, a mogućnosti nedostaju. U skladu s tim, ima dosta integracija s drugim platformama koje ga mogu učiniti privlačnim početnicima.

Razgovarat ćemo o našem iskustvu nakon pokretanja web stranice WordPress s FatCowovim zajedničkim planom hostinga. Uz put, razgovarat ćemo o tome što nam se svidjelo i ne svidjelo se u značajkama, cijenama, sigurnosti, privatnosti i još mnogo toga prije nego što donesemo presudu.

Fatcow-Slider1

Fatcow-slider2

Fatcow-slider3

Fatcow-slider4

Fatcow-slider5

prijašnji

Sljedeći

prednosti & nedostaci

Alternativa za FatCow

Značajke

FatCow je svjetlo u značajkama, unatoč blještavim marketinškim kreditima i građevinskim alatima koji su spremni. Značajke više podsjećaju na reklame za druge EIG proizvode, a to dolazi po cijenu bitnih značajki koje bi učinile da se paketi osjećaju ugodnije..

Ipak, počevši s onim što ste dobili, FatCow nudi 100 USD za Google Ads i Bing, što je uobičajeno za jeftine domaćine. Ti će vam krediti biti mali, ali ako želite započeti oglašavanje putem pretraživača, FatCow vam daje poticaj.

Građevinski alati su impresivniji. Ograničeni ste na WordPress, FatCowov web stranicu ili Weebly, osim ako ne želite ručno instalirati platformu, ali dodavanje Weeblya velika je stvar. To je jedan od najboljih graditelja web stranica koje smo pregledali, a sadrži dugačak popis značajki i više integracija (pročitajte naš Weebly pregled).

plaho sučelje

Konačno, dobivate stalan kontakt, koji je alat za marketing putem e-pošte koji je, začudo, u vlasništvu EIG-a.

Međutim, nedostaje toliko bitnih značajki. Svakodnevne sigurnosne kopije, na primjer, nisu uključene. Iako na popisu značajki FatCow piše da se svakodnevno izrađuje sigurnosna kopija poslužitelja, morate kupiti sigurnosnu kopiju i vratiti dodatak da biste mu pristupili..

Isto vrijedi i za SSL / TLS certifikate. FatCow tvrdi da uključuje besplatni, zajednički SSL / TLS certifikat s vašim planom, ali klikom na karticu na upravljačkoj ploči certifikata vas šalje na stranicu proizvoda.

Nažalost, to je tema s FatCow-om. Postoje ostaci prethodne verzije računala koje moderna ažuriranja nisu prepisala Osjeća se nepovezano i teško se kreće, što je posebno važno tijekom odjave. Ključne značajke nedostaju, unatoč činjenici da im FatCow obećava.

Pregled značajki FatCow-a

FatCow logowww.fatcow.com

Počinje od 375 $ svih planova

Vrste poslužitelja

Dijeljeni hosting

VPS hosting

Upravljani WordPress

Cloud hosting

Namjenski hosting

Hosting prodavača

Usablity

FTP pristup

SSH pristup

cPanel
cPanel

Korijen pristup

Dnevne sigurnosne kopije
plaćen

Graditelj web stranica

usluge

SEO

Marketing

Dizajn web stranica

sigurnosti

Privatnost domene

SSL šifriranje
plaćen

Uklanjanje zlonamjernog softvera

Vatrozid web aplikacije

Dvofaktorska provjera autentičnosti

DDoS zaštita

sFTP

podrška

Podrška putem e-pošte

Telefonska podrška

Podrška za chat uživo

Tutoriali

Korisnički forum

Baza znanja

Podrška 24/7

cijena

FatCow izgleda jeftino, ali ako je jeftino web hosting ono što tražite, neće se isporučiti. Početna cijena je niska, a FatCow velikodušan daje vam višestruko trajanje izbora, ali stopa obnavljanja, koja je pojašnjena samo u mračnim uglovima web stranice, mnogo je viša od konkurencije.

Dijeljeni hosting ili FatCow hosting kako se zove, počinje od 5 USD mjesečno. Srećom, to se nastavlja bez obzira na trajanje koje ste odabrali. Nudi se mjesečno, godišnje, dvogodišnje i trogodišnje, uz samo mali popust ako skočite na višegodišnji plan. Đavo je, ipak, u detaljima, a to je osobito istinito ovdje.

Obnavljanje mjesečnih planova kreće se blizu 15 dolara, pa iako FatCow izgleda čak i jeftinije od Hostingera (pročitajte našu recenziju Hostingera), obnova je oštrija u vašem novčaniku. FatCow samo želi prodati početni termin, a lako je pogledati više od prosječne stope obnove kada odjavljujete.

WordPress planovi su čudni. Umjesto okruglih brojeva koji se koriste za određivanje cijena ostalih planova, FatCow koristi drugačiju shemu cijena i stranicu za naplatu. Vjerojatno je došlo iz EIG-a jer druge marke u mreži, poput Bluehosta, imaju planove otprilike po istoj cijeni (pročitajte našu recenziju Bluehosta).

Fatcow-pregled-WordPress-planova

VPS i namjenski planovi su, iskreno, loši. Cijene su dovoljno niske, ali specifikacije ne impresioniraju, pogotovo bez neupravljanih opcija za uštedu nekoliko kostiju. Preporučujemo A2 hosting ako tražite VPS ili namjenske planove (pročitajte našu recenziju A2 hostinga).

Iako se FatCow čini jeftinim, puno je jeftiniji od ostatka tržišta. 15 dolara mjesečno za zajednički plan gotovo se ne čuje, unatoč velikodušnom popustu koji ste dali na početni termin. Jamstvo povrata novca ni na koji način ne impresionira kod pružatelja usluga poput InMotion hostinga koji nude trostruko trajanje od 30 dana koje vam daje FatCow (pročitajte našu recenziju InMotion Hosting).

Jednostavnost korištenja

FatCow puno dijeli s Arvixe-om kada je u pitanju jednostavna upotreba, a ako ste pročitali našu recenziju Arvixe, znajte da to nije dobra stvar. Web stranica je datirana, navigacija po planu je teška, a odjava je iznenađujuće složena. Iako je upravljačka ploča izvrsna, sve ostalo u vezi sa FatCowom je borba.

Nakon što odaberete plan, od vas će se zatražiti da registrirate domenu. Važno je napomenuti da će se od vas tražiti da registrirate domenu bez mogućnosti dodavanja vlastite. Zbog toga smo nakon odjave morali kontaktirati podršku da bismo dodali testnu domenu na račun.

Fatcow-pregled-checkout

Uz to zauvijek je potrebno i potražiti dostupne domene. Web-lokacija FatCow je sporo, što nije dobar znak kada kupujete web hosting.

Nakon otpreme primit ćete e-poštu s nasumično generiranim korisničkim imenom i vezom za postavljanje zaporke. Iako više volimo inkluzivno postavljanje Kinsta (pročitajte našu recenziju Kinsta), sustav e-pošte FatCow nije previše loš.

Upravljačka ploča jednaka je iPageu, što i ne čudi s obzirom da su obje marke EIG (pročitajte naš iPage pregled). Također poput iPage-a, FatCow će vas pitati kako gradite web stranicu kada prvi put sletite na upravljačku ploču. Lijepa je gesta, posebno za novorođenče koji možda ne znaju sve njihove mogućnosti.

Fatcow-pregled-cpanel

Umjesto tradicionalnog cPanela, FatCow se oduzima (pročitajte naš najbolji web hosting sa cPanel vodičem). Iako je navigacija jednostavna, FatCow postavlja više zaštitnih ograda nego što treba. Pronalaženje ključnih područja, kao što je upravljanje domenom, je dosadan posao, a ograničeni broj aplikacija u cPanelu može vas prisiliti da koristite platformu koju ne želite.

Osim toga, ne postoji softver za instalaciju softvera Softaculous. Koristi se za instaliranje WordPress-a, Joomle i više s većinom web-hostinga, ali FatCow se s instalacijama bavi preko MOJO Marketplacea, koji je još jedan EIG brend. Tijekom pregleda Arvixe-a, koji koristi isti sustav, imali smo problema s instaliranjem WordPress-a kroz MOJO Marketplace i oni su se nastavili ovdje.

Upravljačka ploča nije loše, ali ne nudi fleksibilnost cjelovite implementacije cPanela ili vlasničkog dizajna poput Kinstaovih ili DreamHost-ovih. Izvan toga, proces odjave je spor i zbunjujući, što ne može biti bolje prema datumu dizajniranja web stranice.

Vrste hostinga

FatCow nudi tri vrste hostinga: zajednički, VPS i namjenski. Na web stranici se nude WordPress planovi, ali oni jednostavno dijele planove s unaprijed instaliranom WordPressom, kao i nekoliko tema i dodataka.

Za većinu korisnika zajednički planovi imaju smisla. Dijeljenim hostingom postoji mjesto na kojem se na istom poslužitelju nalazi više web lokacija. Web stranice dijele resurse poslužitelja. Iako je odličan način za pokretanje vaše web stranice, zajedničko gostovanje često ima manje dosljedne produžetke i brzine jer druge web stranice na poslužitelju posežu za istim bazenom resursa.

WordPress planovi koriste zajedničku arhitekturu, ali dolaze s nekoliko značajki specifičnih za WordPress. Na vašu domenu unaprijed ćete instalirati WordPress, zajedno s popisom odabranih tema. FatCow uključuje i ključne WordPress dodatke, poput W3 Total Cache i Jetpack, o kojima možete saznati u našem početničkom vodiču za korištenje WordPress-a.

Ništa od toga nije loše, ali najbolji je web hosting za WordPress vodič bolje je polazište ako želite koristiti tu platformu.

VPS označava virtualni privatni poslužitelj, što znači da je vaša web stranica na zajedničkom poslužitelju, ali ima vlastiti skup resursa. Na fizičkom poslužitelju postoji virtualni poslužitelj, koji vam u osnovi daje određeni postotak računalne snage. Vatro planovi FatCow nisu loši, ali specifikacije poslužitelja nisu razjašnjene.

Namjenski planovi ipak daju pogled na to kakve bi specifikacije mogle biti. Za razliku od zajedničkog hostinga, namjenski hosting pruža poslužitelj sebi. Taj se poslužitelj može koristiti za jednu ili više web lokacija, ali resursi koje imate su posvećeni vama.  

Fatcow-pregled-namjenski hosting

Najskuplji namjenski paket FatCow sadrži Intel Xeon E3-1230V2, koji, iako pristojan performans, nije najbolji procesor za poslužitelje. Unatoč tome, namjenski planovi uglavnom su u skladu s onim što nude drugi domaćini.

Nedostaje iz linije, međutim, hosting u oblaku. Ta vrsta hostinga i dalje vam daje poslužitelj, ali poslužitelj se poziva na resurse drugih poslužitelja u mreži, učinkovito vam pruža neograničene resurse. Ako to tražite, pročitajte naš pregled stranice.

Ubrzati & Uptime

Testirali smo brzinu FatCowa pomoću Pingdom testa brzine i učitavanja utjecaja. Testovi su izvedeni na pravoj instalaciji WordPress-a na zajedničkom planu FatCow-a. Na taj način možemo procijeniti učinkovitost najjeftinijeg paketa i usporediti ga s ostalim našim rezultatima.

Nažalost, FatCow nije bio dobar. Test brzine Pingdom-a dao je 84 od 100, što je osrednje za praznu kopiju WordPress-a. Ukopavajući se u pojedinosti, koje možete vidjeti na donjem grafikonu, primijetili smo znatno veće od prosječnog vremena čekanja, što mjeri koliko dugo treba poslužitelju da započne slanje podataka u preglednik.

Fatcow recenzija brzine test

S obzirom na te rezultate, sigurno je reći da je FatCow odgovoran za brzinu. To je vjerojatno zato što predmemoriranje nije uključeno u vaš plan na strani poslužitelja ili klijenta. Da jeste, mogao bi povećati vašu brzinu, ali potrebne su daljnje optimizacije FatCow-a kako bi brzina bila jednaka.

Učinak opterećenja ipak je imao bolje performanse od očekivanih. Poslao je 50 virtualnih korisnika na našu testnu web stranicu tijekom pet minuta, simulirajući kako će poslužitelj reagirati pod opterećenjem. Za razliku od mnogih jeftinih dijeljenih domaćina, FatCow se zadržao, ne vraćajući HTTP pogreške tijekom našeg testiranja.

masti pregled-opterećenja utjecaj

To sugerira da serveri nisu napunjeni do vrha. HTTP pogreške obično označavaju nedostatak računalnih resursa, što znači da na poslužitelju ima previše korisnika. Iako FatCow nije vratio nijednu, ipak je postojala izvjesna nedosljednost s povećanjem opterećenja korisnika. Uprkos tome, bio je bolji izvođač u našem testu Load Impact od GreenGeeksa (pročitajte našu recenziju GreenGeeks).

Nismo imali stanke za vrijeme našeg testiranja, ali to ne znači da će vaša web lokacija uvijek biti aktivna. FatCow nema jamstvo za produženje rada, tako da ako web stranica propadne, nemate sreće. S obzirom na slabu brzinu, ne zadržavamo dah za izvrsno produženje vremena s FatCowom.

sigurnosti

Sigurnost je slaba točka za FatCow, čak i u usporedbi s lošim performansama u nekim od gore navedenih odjeljka. Nedostaju mu bitne sigurnosne značajke na svim planovima, toliko da se čini da sigurnost nije uzeta u obzir pri sastavljanju usluge.

SSL / TLS certifikat neophodan je za bilo koju web stranicu, a FatCow, nažalost, ne sadrži. Iako tvrdi da na stranici sa značajkama uključuje zajednički certifikat, nije uključen ili, čini se, barem nije. Kada smo pokušali omogućiti certifikat, preusmjereni smo na stranicu proizvoda.

Isto vrijedi i za dnevno sigurnosno kopiranje. FatCow, još jednom, na svojoj stranici proizvoda kaže da su uključene svakodnevne sigurnosne kopije, ali kad smo prošli web stranicu, sreli smo se s drugim zaslonom koji traži da kupimo.

Osim toga, nema skeniranja ili uklanjanja zlonamjernog softvera. Budući da je robna marka EIG, FatCow vam omogućava brz pristup SiteLocku, koji je u osnovi antivirus za vašu web stranicu. Čak ni njegov osnovni plan skeniranja ipak nije uključen u vaš hosting. To je čudno, pogotovo kada ga drugi EIG domaćini uključe besplatno.

Privatnost

FatCow je dio EIG-a i ako ste čitali naše recenzije drugih EIG marki, znajte da privatnost za njih nije jaka točka (primjer pročitajte u našoj recenziji HostGator). Vaši se osobni podaci upotrebljavaju kao roba, kojima se trguje i prodaje u više različitih privatnih marki.

Ipak bismo trebali prvo razgovarati o privatnosti domene. Kada registrirate domenu, svoje osobne podatke morate staviti u zapisnik. WHOIS zapis, kako su ih nazvali, sadrži podatke poput vašeg imena, telefonskog broja i adrese i javno je dostupan na mreži.

Privatnost domene zamjenjuje taj zapis podacima o matičaru. Neki web domaćini uključuju ga besplatno, kao što je DreamHost (pročitajte našu DreamHost recenziju), a to bi željeli vidjeti drugi davatelji usluga. FatCow, nažalost, naplaćuje privatnost domene.

To je vjerojatno došlo iz EIG-a. Ostale EIG marke, poput Arvixe, uključivale su privatnost besplatnih domena prije nego što ih je konglomerat oteo.

Što se tiče politike privatnosti, FatCow dijeli istu politiku kao i svi drugi EIG brendovi. U osnovi, omogućuje korporativnom glavi da prikupi onoliko podataka koliko želi o vama i dijeli ih. Iako pravilo kaže da će podatke dijeliti samo osobno identificirajuće podatke s određenim trećim stranama, popis se tiče.

Na popisu su Google AdWords, Facebook, Salesforce, Verizon, WPBeginner i Yahoo. Iako neki unosi, poput PayPal-a i API-ja Google Maps, imaju smisla za izradu web stranice, partneri naprijed navedeni nisu. Jedino što možemo pretpostaviti je da se vaši osobni podaci prodaju ili dijele u marketinške svrhe.

Uz to, vaši se podaci mogu interno dijeliti. EIG je masivna tvrtka s više registrara domena, web hostinga i perifernih usluga uhvaćenih na webu. Zbog toga će vaši osobni podaci iz FatCow vjerovatno biti dijeljeni s MOJO Marketplace, SiteLock i još mnogo toga.

Privatnost ne brine za FatCow ili EIG, i iako većina web domaćina sahrani ono što je prikupljeno o vama, prakse EIG-a posebno su uvredljive. Ne možemo dati nikakvo razumno objašnjenje za njegov popis partnera, a na temelju vlastitog iskustva možemo potvrditi značajan napredak u EIG oglasima nakon pregleda jedne od njegovih usluga.

podrška

Podrška je pristojna, kao i kod svih ostalih EIG marki. Kao i njegova braća i sestre, FatCow ima non-stop chat uživo, koji smo imali zadovoljstvo testirati dok smo pokušavali postaviti našu web stranicu. Funkcionalna je, ali udaljena. Za razliku od SiteGround-a koji imenuje lice, jednostavno gledate u blok teksta pomoću FatCow-a (pročitajte našu recenziju SiteGround).

Ima i telefonska podrška, ali, začudo, nema adrese e-pošte. To je u suprotnosti s, doduše, sramežljivom, poluglasnom zakletvom koju ima FatCow, a koja kaže da će se odgovarati putem chata uživo, e-pošte i telefona svakodnevno. Još jednom, čini se da je to ostatak prethodnog obrasca FatCow.

Što se tiče samopomoći, postoji baza znanja. Pa, zapravo, postoje dvije baze znanja. Tijekom testiranja naišli smo na različite verzije iste baze znanja ovisno o tome kako smo pristupili. Ako naiđete na noviju, jednostavno će vas preusmjeriti na staru.

Fatcow-pregled-baze znanja

Zašto se FatCow postavio tako je i izvan nas. Klik na kategoriju u novoj bazi znanja ne preusmjerava vas na tu kategoriju u staroj. Samo vas preusmjerava na zaslon za odabir kategorije.

Kretanje nije najbolje, jer FatCow prihvaća poznati lijevi popis tema i dugi izbornik članaka. Članci su kratki, ali još uvijek ispunjeni sa dovoljno detalja da bi bili korisni. Neke dublje teme imaju i snimke zaslona, ​​što je dobro vidjeti.

Presuda

FatCow nije nužno loš, ali visoka cijena nije opravdana. To je sporo, teško za kretanje i skupo, što znači da možete dobiti puno više za svoj novac. Međutim, on ima snage kada je u pitanju integracija, što vam omogućava da dobijete pristojan hosting dok gradite na platformi kao što je Weebly.

To bi moglo reći da je jednostavno preskakanje graditelja web stranice kao što je Wix možda bolje ako se uklopite u taj kamp (pročitajte našu Wix recenziju). Ako tražite više fleksibilnosti svog hostinga, pročitajte naše ostale recenzije web hostinga.

Što mislite o FatCow? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map