MDDHosting Review – Ažurirano 2020

MDDHosting Pregled

MDDHosting je mala neovisna web hosting tvrtka koju sve više volimo. Nudi obilje mogućnosti, dobre brzine i veliku sigurnost, a sve to po vrlo skromnoj cijeni. Pojedinosti o ovoj usluzi potražite u našem cjelovitom pregledu MDDHostinga.

MDDHosting je nezavisni pružatelj usluga web hostinga koji je osnovan 2007 s ciljem pružanja visokokvalitetnih usluga za velike tvrtke i web hosting za novorođenče. U tome uspijeva i brza brzina, dugačak popis značajki i niska cijena. MDDHosting postaje omiljen ovdje na Cloudwards.net i jedan je od najboljih pružatelja usluga web hostinga.

U ovom ćemo MDDHosting pregledu istražiti što izdvaja uslugu osim web hosting paketa. Nakon pokretanja web stranice s njezinim najjeftinijim planom, testirali smo upotrebljivost, značajke, brzinu i više kako bismo pružili cjelovitu sliku onoga što usluga nudi.

Ono što nudi je doživljaj web hostinga koji ne štedi na značajkama i sigurnosti, unatoč skromnoj cijeni. To pokazuje susretljivost tržišta web hostinga u svom trenutnom obliku i koliko bolje mogu mu se dati nove tehnologije.

mddhosting-Slider1

mddhosting-slider2

mddhosting-slider3

mddhosting-slider4

mddhosting-slider5

prijašnji

Sljedeći

prednosti & nedostaci

Alternativa za MDDHosting

Značajke

Mnoge značajke MDDHostinga fokusiraju se na performanse, a ne na blještave dodatke. Umjesto da dobijete neke, iskreno beskorisne, bonuse za Bing i Google kao što to činite s iPageom (pročitajte našu iPage recenziju), MDDHosting fokusira liniju svojih karakteristika na performanse i sigurnost, osiguravajući da posjetitelji brzo i sigurno dođu (ako želite napraviti najviše od Google oglasa, pogledajte članak sa savjetima za Google Ads).

To započinje s LiteSpeed ​​web poslužiteljem. S većinom mrežnih domaćina dobit ćete Apache server, besplatni softver otvorenog koda otvorenog koda koji se široko koristi jer se može proširiti aplikacijama kao što je ModSecurity. LiteSpeed ​​je plaćena, vlasnička alternativa koja može smanjiti opterećenje poslužitelja i do 50 posto.

Još uvijek ima značajke Apache, uključujući ModSecurity, raspodjeljenu zaštitu od napada odbiti, .htaccess i HTTP / 2 podršku. U skladu s tim, smanjeno opterećenje znači da će se web stranice koje se nalaze na zajedničkom LiteSpeed ​​poslužitelju učitati brže od onih koje se nalaze na Apache serverima, posebno ako se resursi tanko šire..

Postoje i druge prednosti, posebno LiteSpeed ​​Cache. Alat za predmemoriranje izravno komunicira s LiteSpeed ​​poslužiteljem radi poboljšanja vremena učitavanja. Iako je podržan na gotovo bilo kojoj platformi, postoji besplatni dodatak WordPress koji možete instalirati ako ste na toj platformi (pročitajte vodič za početnike o korištenju WordPress-a da biste naučili kako to učiniti).

Daljnja brzina u porastu je Cloudflare Railgun. Možete pročitati naš vodič o Cloudflare-u i saznati više o mreži za dostavu sadržaja u cjelini, ali posebno je Railgun revolucionaran web hosting alat koji vam omogućuje predmemoriranje prethodno nepredvidljivih objekata. To povećava vašu brzinu više od uobičajenog alata za predmemoriranje.

To obično nije besplatno, što i ne čudi s obzirom da vam treba 200 dolara mjesečno Cloudflare Business račun za pristup Railgun-u, ali s obzirom na to da je MDDHosting partner Cloudflare-a optimiziran, Railgun uz svoj hosting dobivate ni više ni više. Svakog dana uzimat ćemo optimizaciju od 200 USD mjesečno za više od 200 USD u oglasnim kreditima.

Ako želite izgraditi web mjesto pomoću alata za izradu web stranica, MDDHosting nudi integraciju sa SitePad Builderom web stranica. Dobar je graditelj s oko 350 tema spremno, ali izgleda kao otkidanje Weeblya više od odabira za naš najbolji vodič za izradu web stranica (pročitajte naš Weebly pregled).

mddhosting-pregled-sitepad

Ima i puno sigurnosnih značajki, ali mi ćemo prijeći na one u odjeljku “sigurnost” u nastavku. Što se tiče sigurnosnih značajki, MDDHosting je izvrstan, fokusirajući raspon svojih ponuda na povećanje performansi vaše web stranice, a ne na pružanje gotovo besmislenih dodataka.

Pregled mogućnosti MDDHostinga

MDDHosting Logotipwww.mddhosting.com

Počinje od 400 dolara mjesečnoSvi planovi

Vrste poslužitelja

Dijeljeni hosting

VPS hosting

Upravljani WordPress

Cloud hosting

Namjenski hosting

Hosting prodavača

Usablity

FTP pristup

SSH pristup

cPanel

Korijen pristup

Dnevne sigurnosne kopije

Graditelj web stranica

usluge

SEO

Marketing

Dizajn web stranica

sigurnosti

Privatnost domene

SSL šifriranje

Uklanjanje zlonamjernog softvera

Vatrozid web aplikacije

Dvofaktorska provjera autentičnosti

DDoS zaštita

sFTP

podrška

Podrška putem e-pošte

Telefonska podrška
Naplata & samo prodaja

Podrška za chat uživo

Tutoriali

Korisnički forum

Baza znanja

Podrška 24/7

cijena

MDDHosting je jeftin, fleksibilan i transparentan, što su najbolje osobine koje bismo mogli tražiti u vezi s cijenama. Nećete platiti mnogo da biste dobili pristojan plan hostinga, sve dok preskočite VPS opcije, a MDDHosting je tijekom provjere jasan o tome koliko ćete platiti.

Planovi u oblaku raspoređeni su na devet nivoa, u rasponu od jeftinog nivoa Hostingera (pročitajte našu Hostinger recenziju), do planova i preko 100 USD mjesečno. To je dobra stvar. MDDHosting pokazuje snagu i fleksibilnost hostinga u oblaku, omogućujući tako novopridošlim korisnicima, tako i korisnicima snage da pronađu plan koji im odgovara..

Ni cijena nije loša. Planovi počinju od 4 USD mjesečno za najduži rok, što iako nije jeftino kao 1&1 IONOS, jeftiniji je od gotovo svakog drugog domaćina (čitajte našeg 1&1 IONOS recenzija).

MDDHosting je također fleksibilan u svom trajanju hostinga. Cloud planovi se mogu kupiti u jednomjesečnom, tromjesečnom, šestomjesečnom, jednogodišnjem, dvogodišnjem i trogodišnjem trajanju, tako da možete pronaći trajanje koje vam odgovara. Postoji blagi popust na višegodišnje planove, ali ne toliko da mjesečni iznos bude povratni (pročitajte naš Arvixe pregled kako biste vidjeli primjer toga).

Planovi VPS-a, s druge strane, nisu tako vrući. Ako skočite na višegodišnji ugovor koji ima najveći popust, potrošit ćete tisuće, čak i na osnovni plan. Zanemaruje se što MDDHosting ne uključuje softver za instalaciju aplikacije Softaculous ili LiteSpeed ​​web poslužitelj.

Pored toga, iako imate korijenski pristup poslužitelju, MDDHosting ne nudi neupravljane VPS planove, što znači da ćete uvijek plaćati, čak i ako sami želite upravljati poslužiteljem. Ako ste programer i želite uštedjeti nekoliko kostiju na VPS planovima, pročitajte našu recenziju A2 hostinga.

Cloud planovi su zvijezda emisije, i iako to obično znači nedostatak fleksibilnosti, to nije slučaj sa MDDHostingom. Budući da se nudi toliko mnogo slojeva cloud hostinga, raspon može primiti gotovo svakog korisnika, što VPS planove gura još dalje od razmatranja.

Bez obzira na plan koji odaberete, imat ćete 30 dana da se predomislite. Iako DreamHost nudi 97 dana, a InMotion hosting nudi 90 dana, mjesečno bi trebalo biti dovoljno vremena za isprobavanje MDDHostinga.

Jednostavnost korištenja

Početak rada s MDDHostingom je jednostavan, uglavnom zato što nudi samo nekoliko usluga. Za razliku od GoDaddy-a, koji svoju veliku početnu stranicu utopi svojom ogromnom ponudom usluga, MDDHosting ima sažetu liniju, što pojednostavljuje postupak pronalaženja pravog plana (pročitajte našu recenziju GoDaddy).

Nakon što odaberete plan, MDDHosting od vas će zatražiti da registrirate novu domenu, prebacite je ili ste registrirali kod drugog davatelja usluge. Nakon toga ćete biti poslani na stranicu za naplatu koja sadrži detalje o vašem planu, zajedno s dodacima koji dolaze s njim.

mddhosting-pregled-checkout

Za razliku od, recimo, Bluehosta (pročitajte našu recenziju Bluehosta), MDDHosting ne unaprijed bira dodatke. Dobivate mogućnost dodavanja SpamExpertsa i SiteLocka, ali jasno je da MDDHosting ne pokušava privući jedan na sebe odabirom paketa koje možda ne želite.

Prije dovršetka odjave morate unijeti podatke svog računa, a MDDHosting traži puno, uključujući način na koji ste pronašli uslugu. Iako nije nečuveno pitati o izvoru preporuke, MDDHosting zahtijeva od vas da je upišete, što je neugodno.

Odstupajući od sebe, postavit ćete zaporku na završnoj stranici za naplatu pa nećete morati ići na svoju e-poštu da biste provjerili vjerodajnice računa. MDDHosting ima zatvoreni sustav, što znači da se lako možete prebaciti s blagajne na svoju upravljačku ploču.

Područje klijenta kopije je usluge InMotion Hosting (pročitajte našu recenziju InMotion Hosting), uprkos činjenici da su obojica neovisni domaćini. Ako će MDDHosting ovdje kopirati drugi web domaćin, InMotion Hosting je dobar izbor. Odlikuje se upotrebljivošću, kao i MDDHosting, s jasnim područjem klijenta koje prikazuje vaše usluge, ulaznice i račune bez previše gužve.

mddhosting-pregled-klijent-područje

Na kartici “usluge” naći ćete svoj račun za hosting, koji će prikazati stranicu za upravljanje koja prikazuje vaš prostor na disku, korištenje propusne širine i još mnogo toga. Izbornik radnji na lijevoj strani omogućuje prijavu na cPanel, pristup web-pošti, nadogradnju ili ponižavanje računa i zahtjev za otkazom.

Iako vam se nudi cPanel, nećete ga morati često posjetiti. MDDHosting ima ploču brzih veza na stranici za upravljanje hostingom koja vam omogućuje pristup uobičajenim funkcijama cPanel, kao što su vaš upravitelj datoteka i računi e-pošte. Ispod toga su prikazani i vaši poslužitelji imena.

Možete ući u prljavštinu pomoću cPanela, ali implementacija MDDHosting-a gužva je od većine. Nije ga teško koristiti, ali ima više mogućnosti od našeg najboljeg web hostinga s cPanel odabirom. U ovom je slučaju to dobro, jer dodaci omogućuju vam stvaranje sigurnosnih kopija, pristup dodatnim alatima za optimizaciju tražilice i pronalaženje novih tema za svoju web lokaciju.

mddhosting-pregled-cpanel

Proces odjave u više koraka je dug, ali MDDHosting rado je koristiti na drugi način. Područje klijenta je jednostavno, police cPanela su na skladištu i ne morate otvarati svoju e-poštu da biste saznali kako se prijaviti. Odabir plana za upravljanje web mjestom, MDDHosting je fluidan.

Vrste hostinga

MDDHosting ima neradski plan planova. Umjesto da se fokusira na jeftine zajedničke i upravljane WordPress pakete, fokusira se na cloud hosting. Ta je arhitektura odlična za WordPress, kao što možete vidjeti u našem najboljem web hostingu za WordPress vodič, ali ne postoje namjenski WordPress planovi.

Hosting u oblaku ipak nije samo uobičajeni pojam. Za razliku od Pagely, koji implementira VPS oblak ili namjenski hosting za oblake, MDDHosting nudi zajedničko korištenje oblaka (pročitajte naš Pagely pregled). U skladu s tim, zajednički hosting u oblaku nadogradnja je sa standardnog zajedničkog hostinga u gotovo svim slučajevima.

Kad pokrenete zajednički plan, domaćinu web mjesto poslužujete na poslužitelju s drugim korisnicima. Poslužitelj ima ograničenu količinu resursa, ali ne možete ograničiti iznos koji vi ili bilo koji drugi korisnik možete dobiti. Zbog toga se web stranice često natječu za resurse, što rezultira pogreškama u učitavanju stranica i malim brzinama (pročitajte naš Midphase pregled da biste to vidjeli na djelu).

Cloud hosting i dalje hostira vaše web mjesto na jednom poslužitelju, ali taj poslužitelj može zatražiti mrežu donjih poslužitelja radi dodatnih resursa. Dva su razloga koja su povoljna. Prvi je da vaša web stranica teoretski nikada neće raditi izvan mreže. Spremanjem suvišnih primjeraka vaše web stranice na druge poslužitelje, MDDHosting će uvijek nešto služiti korisniku.

Drugi razlog je taj što uvijek možete dodati resurse u svoj plan. Za razliku od uobičajenog zajedničkog hostinga, dobivate posvećenu količinu procesorske snage, prostora na disku i RAM-a, a možete ih povećati bez prelaska na drugi poslužitelj. Budući da su poslužitelji oblaka međusobno povezani, MDDHosting jednostavno mora pritisnuti prekidač.

Ono što se ističe u tom pristupu nije da MDDHosting nudi oblačne pakete. Na primjer, Kinsta je izgrađena oko hostinga u oblaku (pročitajte našu recenziju Kinsta). Ono što je sjajno u MDDHostingu jest to što omogućuje hosting u oblaku dostupnim. Planovi se cijene jeftinije od većine dijeljenih opcija, a nude sve prednosti oblačnih paketa.

Postoje i VPS planovi koji još uvijek pohranjuju vaše web mjesto na zajednički poslužitelj, ali to rade na virtualnom poslužitelju s namjenskim resursima. VPS planovi vrhunski su dio linije, a najjeftiniji plan gotovo 70 dolara mjesečno. I dalje nedostaju ključne osobine, poput instalatora aplikacije Softaculous.

Na vrhu su paketi preprodavača, koji izgledaju kao paketi zajedničkog gostovanja u oblaku na mreži MDDHosting. Oni imaju neke neobične značajke, kao što je mogućnost da račun prodate preko svog ograničenja prostora, ali oni su osnovni paketi preprodavača inače.

Ubrzati & Uptime

Brzina web hostinga složena je tema, a više varijabli igraju brzinu učitavanja vaše web stranice. Zbog toga testiramo praznu verziju WordPress-a instaliranu na najjeftinijem planu s dva alata: Pingdom test brzine i učitavanje utjecaja. Na taj način omogućava nam da se varijable svedu na minimum i brzinu vidimo iz dva kuta.

Ovdje se isplati sva optimizacija koju smo spomenuli u odjeljku “Značajke”. MDDHosting je iznenađujuće brz, dostojan našeg najbržeg vodiča za web hosting i konkurentskih brzina Kinsta i A2 hostinga na planovima koji koštaju upola manje. Oblačna infrastruktura, upotreba LiteSpeed ​​poslužitelja i Cloudflare Railgun pokazuju svoju moć.

MDDHosting je postigao ocjenu 96 od 100 iz Pingdom Speed ​​Test-a, što u osnovi znači da je web stranica brza koliko može biti. Jedina degradacija brzine dolazila je od činjenice da smo na web stranici imali što instalirano, što bi i trebalo očekivati. S obzirom na više slojeva predmemoriranja MDDHosting, vaša web stranica treba ostati brza, čak i ako je učitana sadržajem.

mddhosting recenzija brzine test

Naš test utjecaja opterećenja nije bio dobar, ali je više nijansiran od većine web-domaćina. Load Impact poslao je 50 virtualnih korisnika na našu web stranicu u roku od pet minuta, mjereći zahtjeve i vremena odgovora za svakog korisnika. Dobili smo pogrešku ograničenja propusnosti, što sugerira da je poslužitelju ponestalo resursa i započelo je objedinjavanje zahtjeva.

mddhosting-pregled-load-utjecaj

Od 2.410 HTTP zahtjeva, međutim, samo je jednom odgovarala pogreška. Za razliku od naših ostalih testova, ovaj ne predstavlja povratnu ruku za MDDHosting u cjelini. Učitavanje utjecaja pokazuje da se najosnovniji plan hostinga u oblaku kreće oko 50 istodobnih korisnika, ali ne morate mijenjati poslužitelje da biste riješili taj problem.

Kao što je opisano u odjeljku “Vrste hostinga”, na poslužitelj možete dodati više resursa bez stanke. MDDHosting jednostavno će pozvati ostale poslužitelje u svojoj mreži. To znači da ako vaš promet ubrza i treba vam više goriva, možete ga dodati bez isključivanja web stranice.

U stvari, ne biste trebali imati stanke. MDDHosting ima jamstvo od 1000 posto produženog vremena i to nije samo marketinška glupost. Ako dođete do prekida rada, možete zatražiti 10 puta veći iznos kredita za uslugu. To znači da ako vaša web stranica ne radi jedan sat, možete zatražiti 10 sati hostinga besplatno.

Važno je napomenuti da se odnosi samo na stanke na MDDHostingu kao i sva jamstva za produženo vrijeme. Ako web mjesto izvadite izvan mreže, MDDHosting vam ne može pomoći.

sigurnosti

MDDHosting nudi sve što želimo kada je u pitanju sigurnost. U većini slučajeva nalazimo da web-domaćini nude neke sigurnosne značajke, a druge izostavljaju, zbog čega se planovi osjećaju neugodno (primjer ćete pročitati u našoj WestHost recenziji). MDDHosting, s druge strane, nudi ukus svega, omogućujući vašoj web stranici da ostane sigurna na svim frontovima.

Uključen je SFTP i SSH pristup, koji će osigurati da se vaša veza s poslužiteljem ne prekine tijekom prijenosa ili promjene datoteka. Taj se pristup također može narediti ili onemogućiti naredbom, tako da ga trebate dopustiti samo kad vam zatreba.

Poslužitelji su zaštićeni ModSecurity, koji je vatrozid web aplikacija izgrađen za Apache poslužitelje. Vatrozid web aplikacije koristi skup pravila kako bi blokirao ili omogućio promet u HTTP pretvorbi. To može, na primjer, spriječiti napade, poput SQL ubrizgavanja, koji bi mogli srušiti vaš poslužitelj (primjer takvog napada pročitajte u našem SSL vs TLS vodiču).

Ipak, nikad nećete vidjeti vatrozid web aplikacije. Ono što ćete vidjeti je SiteLock. SiteLock je u osnovi antivirus za vašu web stranicu, štitići ga od zlonamjernog softvera ili bilo čega drugog što se tiče cyber kriminala. MDDHosting nudi SiteLock Lite koji omogućuje svakodnevno skeniranje zlonamjernog softvera i nadzor crnih lista do pet stranica, uz svaki paket.

Postoje naprednije verzije SiteLocka koje nude uklanjanje zlonamjernog softvera i veće ograničenje stranice ako ih želite, ali osnovna verzija MDDHosting uključuje izvrsnu.

Vaš plan također uključuje besplatni SSL / TLS certifikat i dnevne sigurnosne kopije izvan web mjesta. Ove se značajke obično skrivaju iza platne stijenke ili su rezervirane za skuplje planove. Pomoću MDDHostinga dobivate sve, bez obzira koju cijenu plaćate.  

Privatnost

Privatnost je, na sreću, jednostavna sa MDDHostingom. Iako ne izgleda toliko visoko kao DreamHost (pročitajte naš DreamHost pregled), pravilima o privatnosti bez gluposti jasno je da MDDHosting ne posluje s prodajom vaših osobnih podataka. Ipak, želimo vidjeti poboljšanja u nekoliko područja.

Posebno želimo vidjeti privatnost besplatne domene. Kada registrirate domenu, generirate i zapis koji sadrži vaše ime, adresu e-pošte, poštansku adresu, telefonski broj i još mnogo toga. Taj je zapis dostupan svima koji mogu pretraživati ​​online, što dovodi do masovnog skupljanja podataka i, u nekim slučajevima, probijanja.

Privatnost domene zamjenjuje vaše podatke, u osnovi čine registraciju privatnom. Za razliku od DreamHosta i 1&1 IONOS, MDDHosting ne nudi privatnost domene besplatno. Iako je to istina za većinu web domaćina, željeli bismo vidjeti da joj MDDHosting nudi barem početni termin, posebno s obzirom na to koliko su čvrste politike privatnosti.

Iako nije uključeno, teško je žaliti. Zaštita ID-a, što MDDHosting naziva privatnošću domene, iznosi samo 5 USD godišnje, što je otprilike polovina koliko košta web domaćin poput HostGator (pročitajte naš HostGator pregled). Iako je besplatan uvijek bolji, MDDHosting nudi nizak ulaz za privatnost domene.

No, politika privatnosti je izvrsna. Kratko je i precizno, čime je jasno da je MDDHosting „posvećen zaštiti vaše privatnosti“. MDDHosting kaže da neće objaviti osobne podatke dobivene o vama trećim stranama, radi prodaje ili na neki drugi način. MDDHosting jasno daje do znanja da se neće promijeniti bez vašeg znanja i pristanka.

Postoji iznimka kada je u pitanju provedba zakona, što ne bi trebalo biti iznenađenje. Međutim, osim toga, MDDHosting neće ni s kim prodavati ili dijeliti vaše osobne podatke. Neki se anonimni podaci mogu koristiti, ali MDDHosting kaže da “neće koristiti podatke koji bi mogli identificirati … pojedince.”

podrška

MDDHosting završava na kiseloj nozi, nažalost. S obzirom da je ostatak usluge izvrstan, imali smo velike nade u pomoć. Iako prolazan, MDDHosting ne ide dalje od samog kao što je SiteGround, što dovodi do pristojnog, ali osrednjeg iskustva podrške (pročitajte našu recenziju SiteGround).

Kvaliteta podrške nije loša. To su mogućnosti koje pate. MDDHosting ne nudi live chat, ili smo barem tako pomislili u početku, što je kritični kanal za podršku web hostinga za razjašnjenje malih problema svakodnevno. Telefonska podrška tehnički je ponuđena, ali samo za naplatu i prodajna pitanja, ali vam ostaje samo podrška putem e-pošte koja se temelji na ulaznicama.

Razgovor uživo dostupan je putem malog balona na dnu svakog zaslona, ​​što smo propustili tijekom većine pregleda. MDDHosting stalno kaže da nudi podršku putem e-pošte koja radi non-stop, ali ne spominje chat uživo, pa bi mali skočni prozor ili pojašnjenje mogao olakšati pronalaženje podrške.

Možete u bilo kojem trenutku poslati e-poštu, MDDHosting kaže da ima ponavljanja dostupna 24/7, ali mi se ustručavamo nazvati je istinskom podrškom 24/7. MDDHosting dobiva brz odgovor sa odgovorima, ali i dalje ćete čekati najmanje nekoliko sati da biste se vratili iz upita.

To vam ostavlja bazu znanja koja je, na sreću, prepuna korisnih članaka. No, snažan je fokus na udžbenicima i pojašnjenjima, a ne na rješavanju problema. Za razliku od odjeljka predprodaje, postoji samo sedam vodiča za rješavanje problema 25.

mddhosting-pregled-baze znanja

Nismo imali problema tijekom upotrebe MDDHosting-a. Sve je bilo razjašnjeno tijekom našeg testiranja, uključujući i mali problem koji smo imali prilikom instaliranja WordPress-a. Kad sustav radi s učinkom na koji radi MDDHosting, podrška je manje briga.

Presuda

MDDHosting je brz, prepun značajki i jeftin. To pokazuje moć oblaka hosting lijepo, s opsežnom, fleksibilnom linijom planova i visokotehnoloških značajki, uključujući Cloudflare Railgun i LiteSpeed ​​poslužitelje. Korisnička podrška nije najbolja, ali to je lako zanemariti s obzirom na to koliko još MDDHosting može ponuditi.

Čini sve što želimo, što je rijetkost u svijetu web hostinga.

Što mislite o MDDHostingu? Javite nam ako ga planirate isprobati u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala vam na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me