Mala narančasta recenzija – Jednostavno korištenje hostinga – Ažurirano 2020

Mala narančasta recenzija

Mali narančasta jedan je od mnogih web domaćina u vlasništvu EIG-a i kao takav dolazi s mnoštvom pitanja o privatnosti. Šteta, jer je u protivnom riječ o prilično pristojnoj usluzi, kao što možete pročitati u našoj cjelovitoj recenziji Small Small Orange.


Mali narančasta jedna je od mnogih web hosting tvrtki u vlasništvu Endurance International Group i, nažalost, to je drži da nije u našem najboljem vodiču za web hosting. Međutim, bliži je većini, s izravnim, niskim cijenama i besprijekornim korisničkim iskustvom. Ipak, privatnost je previše loša za zanemariti.

U ovom ćemo pregledu “Mala narančasta” istražiti sve, uključujući i najnižu razinu privatnosti i vrhunske korisničke doživljaje. Kroz pregled ćemo također govoriti o našem iskustvu brzine testiranja, kontaktiranja podrške i upotrebi nekih od mnogih značajki Small Orangea.

Na kraju ćemo donijeti svoju presudu, koja se, nažalost, završava isto kao i mnoge druge EIG marke. Ako se želite baviti pitanjima privatnosti, Mala naranča je pristojna vrijednost. Međutim, ako se volite igrati s kartama blizu vašeg prsa, zabrinjavajuća EIG-ova politika privatnosti prevelika je da bi se mogla zanemariti.

a-malih narančasto-Slider1

a-malih narančasto-slider2

a-malih narančasto-slider3

a-malih narančasto-slider4

a-malih narančasto-slider5

prijašnji

Sljedeći

prednosti & nedostaci

Alternativa za malu naranču

Značajke

Mnoge karakteristike Male naranče usredotočene su na performanse vašeg hostinga. Iako nije tako uzbudljivo kao kreditni oglasi ili dodatni proizvodi, važno je osigurati da vaša web lokacija radi dobro i radi to dosljedno. Postoje i brojne sigurnosne značajke koje osiguravaju čuvanje vaše web lokacije.

Vaša web lokacija nalazi se na SSD-u. SSD-ovi su brži i konzistentniji od tradicionalnih okretnih tvrdih diskova, što znači i brže vrijeme učitavanja i kraće vrijeme zastoja za vašu web stranicu. Uz to, zajednički poslužitelji opremljeni su dvostrukim heksa jezgrama Intel Xeon E5 ili još boljim procesorima, koji bi trebali pružiti puno energije svakoj web lokaciji koja poslužuje na poslužitelju.

Mali narančasti zajednički hosting

No ništa od toga nije jedinstveno. Ono što je rijetko jest da Mala Orange pruža dijeljenim korisnicima namjenske resurse. Vaš propusni opseg i pohrana su ograničeni na temelju razine zajedničkog hostinga koji odaberete, što osigurava da web stranice ne stoje na prstima jedne druge.

Osim toga, poslužitelji su zaštićeni ModSecurity, distribuiranom zaštitom za odbijanje usluge, zaštitnom vezom i pijavicama, direktorijima zaštićenim lozinkom, blokiranjem IP-a i dnevnim sigurnosnim kopijama. Iako cijenimo sve značajke koje nudi Mali Orange, željeli bismo ih više ako poslužitelji koriste LiteSpeed.

LiteSpeed ​​je alternativa poslužiteljskom softveru Apache koji ima impresivne performanse u odnosu na platformu na kojoj se temelji. Dijeli mogućnost korištenja mnogih alata koji Apache čine tako sjajnom, uključujući ModSecurity, ali rezultira manjim brojem pogrešaka kada se instalira na zajednički poslužitelj.

Kao što ćemo vidjeti u odjeljku “brzina”, Mala Naranča može biti bolja kada je u pitanju vrijeme učitavanja. Iako nije loše, smanjena potrošnja LiteSpeed-a pomogla bi malim naranđama da ugosti više korisnika bez grešaka.

Mali narančasti graditelj web stranica

Mala narančasta olakšava instalaciju bilo koje platforme s instalatorom aplikacije Softaculous. Ako biste radije koristili graditelj povuci i ispusti, Weebly je dostupan. Svaki hosting paket dolazi s pristupom besplatnoj verziji Weebly-a koji je vezan za vašu domenu, a obično se kreće oko 5 USD mjesečno.

plaho sučelje

Kao što možete vidjeti u našem Weebly pregledu, jedan je od najboljih proizvođača web stranica, tako da je dobra činjenica da ste dobili besplatan pristup. Ako želite dodati e-poštu, ukloniti markiju male narančaste boje i koristiti neograničene stranice, postoje i posebni hosting paketi za graditelje web lokacija.

Pregled malih narančastih značajki

Mali narančasti logoasmallorange.com

Počinje od $ 592 mjesečnoSvi planovi

Vrste poslužitelja

Dijeljeni hosting

VPS hosting

Upravljani WordPress

Cloud hosting

Namjenski hosting

Hosting prodavača

Usablity

FTP pristup

SSH pristup

cPanel

Korijen pristup

Dnevne sigurnosne kopije

Graditelj web stranica

usluge

SEO

Marketing

Dizajn web stranica

sigurnosti

Privatnost domene

SSL šifriranje

Uklanjanje zlonamjernog softvera

Vatrozid web aplikacije

Dvofaktorska provjera autentičnosti

DDoS zaštita

sFTP

podrška

Podrška putem e-pošte

Telefonska podrška

Podrška za chat uživo

Tutoriali

Korisnički forum

Baza znanja

Podrška 24/7

cijena

Mala narančasta isprva izgleda skuplje od većine tržišta web hostinga. Za razliku od braće Bluehost, Mali Orange oglašava točnu cijenu (pročitajte našu recenziju Bluehost). Cijena koju ćete platiti tijekom cijelog svog vremena s malom narančom je cijena koja je prikazana na stranici za naplatu.

Nažalost, to stavlja Malu naranču u nepovoljniji položaj u odnosu na druge domaćine na papiru. Doživi ga slična sudbina kao i 1&1 IONOS, što, kao što možete pročitati u našem 1&1 IONOS pregled, na papiru izgleda skuplje, ali je dugoročno jeftiniji.

Na primjer, Arvixe je približno iste cijene kao i Mala naranča, a jedan je od najskupljih web domaćina. Kao što možete pročitati u našoj recenziji Arvixe, cijena njegove obnove još je viša. Srećom, s Malom narančom ne morate se brinuti zbog toga.

Osim toga, niste primorani na višegodišnji ugovor. Najjeftiniji zajednički plan ograničen je na jednu, dvije ili tri godine, ali svi drugi nivoi također imaju mogućnost mjesečnog plaćanja. Ni za mjesečnu opciju niste kažnjeni. Ne samo da je mjesečna cijena jednaka kao i ostala trajanja, već također nema smiješnih naknada za postavljanje ako se odlučite za kraći rok.

Ali to ima i nedostatke. Za razliku od Hostingera i Hosting24, ne možete dobiti mogućnost uštede ako želite kupiti više godina unaprijed (pročitajte našu Hostinger recenziju i Hosting24 recenziju). Svake godine dolazi s naopako besplatnom domenom, ali osim toga, malo je poticaja za plaćanje mjesečno.

Ovisi o tome s čime se vaš novčanik može nositi, no radije bismo imali fleksibilnost nego ne. Osim toga, Mala narančasta nudi izvrsno pravilo povrata novca. Dobivate povrat novca za 90 dana, baš kao i kod InMotion Hosting-a (pročitajte našu recenziju InMotion Hosting). Nakon tog razdoblja, vaš račun može biti prihvatljiv i za ponovni povrat poreza.

Jednostavnost korištenja

Mala naranča je zadovoljstvo koristiti. Cheey, zasićen Klementinom web stranica je grozan, ali nije uvredljiv poput FatCow (pročitajte našu recenziju FatCow). Umjesto toga, boje su svijetle, izgled je čist i nikad se ne postavlja pitanje gdje trebate otići da biste nešto pronašli.

Prije nego što zaronite u plan plana, možete iskoristiti sustav preporuka plana Male Orange. Na početnoj stranici možete kliknuti gumb na traci “niste sigurni što tražite”. Poslat će vam stranicu sa četiri pitanja o tome koliko ste iskusni i koju vrstu web mjesta želite izgraditi.

a-malo-narančasto-pregled-preporuka

Na temelju vaših odgovora, Mala naranča će dati preporuku. Očekivali smo da će alat nadmudriti nepotrebne pakete i dati sjajne preporuke, no na naše iznenađenje, prijedlozi su bili u skladu s onim što bismo preporučili. To je posebno iznenađujuće što dolazi od EIG marke.

Postoji postupak kupnje u pet dijelova kroz koji je lako proći. Kada segmentirate odlazak u kupnju, možete prelaziti preko koraka – pročitajte našu recenziju Namecheap-a za primjer toga – ali Mala narančasta ne čini previše posla. Također ćete postaviti lozinku računa prije dovršetka plaćanja, što znači da se možete odmah prijaviti u cPanel.

a-malo-narančasto-pregled-checkout

Mali narančasti prostor klijenta

Nakon obrade plaćanja, naći ćete vezu za prijavu na područje klijenta, bez lozinke. Područje klijenta prikazuje vaše aktivne usluge, podatke o računu, domene i još mnogo toga. Nije puna upravljačka ploča web hostinga, ali ima više mogućnosti od većine. To je isto područje klijenta kao i Site5. Ako ste pročitali našu recenziju Site5, znajte da je to dobra stvar.

a-malo-narančasto-pregled-klijent-područje

Ako koristite domenu registriranu negdje drugdje, morat ćete provjeriti e-poštu dobrodošlice prije nego što uđete u područje klijenta. Tamo ćete pronaći DNS poslužitelje na koje ćete morati pokazati svojeg registratora domena.

Nakon što postavite domenu, svojim hostingom možete upravljati klikom na okvir “usluge” i pronalaženjem domene koju hostujete. Kao što smo vidjeli sa Site5 i InMotion hostingom, pregled hostinga je snažniji nego što se čini na početku. Možete vidjeti korištenje vašeg diska i propusne širine, kao i pristup najčešće korištenim stavkama u cPanelu.

a-malo-narančasto-pregled-hosting-upravljanje

Iako volimo cPanel – možete vidjeti koliko u našem najboljem web hostingu s vodičem cPanel – može biti neodoljivo. Mala narančasta stavlja puno važnih informacija na dohvat ruke, dok odbacuje više suvišnih, nišnih opcija koje ima cPanel.

Mali narančasti cPanel

cPanel je tamo, ako vam trebaju te mogućnosti. Pristupite mu klikom na gumb “prijava na cPanel” u pregledu vašeg hosting hostinga. Izgled je klasičan cPanel. Postoje kategorije i ikone, što olakšava pronalazak onoga što vam je potrebno, kao i traku za pretraživanje ako se izgubite u naletu.

a-malo-narančasto-pregled-cpanel

Sretni smo što Mali Orange sadrži odjeljak i za instalaciju aplikacije Softaculous. Mnoge marke EIG isključivo koriste MOJO Marketplace instalacijski program – pročitajte naš pregled JustHost za primjer – za koji smo utvrdili da je manje dosljedan od instalatora aplikacije Softaculous, unatoč modernijem sučelju.

Softaculous je isproban i istinit, a instaliranje WordPressa s njim ovaj put je prošlo bez problema. Iako su neke marke EIG-a korporativne kandže iskopale previše duboko, A Small Orange je zadržao nešto od čega je prije bio tako sjajan domaćin.

Vrste hostinga

Mala narančasta nudi zajedničke, cloud VPS i namjenske hosting pakete. Ako vam ništa od toga nema smisla, pročitajte pregled naših vrsta hostinga. Te vrste hostinga su ono što očekujemo da vidimo od većine web hostinga, ali dodavanje VPS planova u oblaku izdvaja Mali Orange.

Dijeljeni hosting je središte linije, što smo vidjeli s bezbroj EIG marki (pročitajte naš iPage pregled za jedan primjer). To kaže, za razliku od, recimo, HostMonstera (pročitajte našu recenziju HostMonster), Mala narančasta ne nudi neograničene resurse u svojim zajedničkim planovima.

Iako je kontratuktivno, to je dobra stvar. Zbog strukture dijeljenog hostinga, posvećena količina prostora za pohranu i propusnost znači da web stranice neće koračati prstima jedno na drugom. Možete ugostiti koliko god web stranica želite, ali one su ograničene na količinu prostora za pohranu i propusnost vašeg paketa.

U stvari, također možete kupiti snopove zajedničkih planova s ​​paketima preprodavača. Ograničeni ste pohranom, propusnom opsegom i web lokacijama, no planovi nude jednostavnim načinima da web dizajneri ponude hosting za svoje klijente.

Mali narančasti VPS

Dijeljeni planovi su sjajni, ali Mali Orange se ističe svojim VPS planovima u oblaku. Vidjeli smo obilje sjajnih VPS planova – pročitajte našu recenziju A2 hostinga za jedan primjer jednog, ali Mali Orange ne nudi samo sjajne VPS pakete. Nudi oblak VPS pakete koji, kao što možete pročitati u gore navedenom pregledu vrsta hostinga, pružaju vrhunsku sigurnost i brzinu.

Mala narančasta nudi osam slojeva oblaka VPS hostinga, ali možete dodavati ili oduzimati resurse prema potrebi. Platforma je skalabilna, što znači da možete nadograditi svoj plan usred obračunskog razdoblja bez stanke. Neki domaćini, kao što je MDDHosting, nude samo hosting u oblaku zbog toga (pročitajte našu recenziju MDDHosting).

Zbog toga ćete često naći strukturu oblaka uparenu s WordPress hostingom. Mala narančasta ne nudi posvećen WordPress hosting, ali oblačni VPS planovi prirodni su dom za sustav za upravljanje sadržajem. Kao i naš najbolji web hosting za WordPress tipove, i Mala Orange nudi puno energije za WordPress.

Vidjeli smo oblačnu VPS arhitekturu koja ima sjajan učinak za WordPress od strane Kinsta i Pagely (pročitajte naš Kinsta pregled i Pagely pregled). Mala narančasta je bliža Kinsti u pogledu cijene i snage, ali Pagely nudi izvrsnu alternativu za poslovne aplikacije.

Iznad oblačnih VPS planova postoje namjenski poslužitelji, a A Small Orange ima dobar izbor za izbor. Iako serveri nećete naći tako jeftine kao što je WebHostingBuzz (pročitajte našu recenziju WebHostingBuzz), gornji kraj je impresivan. Mala narančasta nudi posvećene poslužitelje koji su moćni kao i LunarPages, bez dodatnih troškova (pročitajte naš pregled LunarPagesa).

Ubrzati & Uptime

Brzina web mjesta je složena tema – pročitajte naše upute za poboljšanje vodiča za učitavanje web mjesta – tako da je važno smanjiti varijable prilikom testiranja brzine web hostinga. Za testiranje brzine web stranice koristimo dva alata, test brzine Pingdoma i utjecaj opterećenja, koji pruža sveobuhvatan prikaz performansi web domaćina.

Naša metoda je izravna. Otvaramo web stranicu s najjeftinijim dijeljenim planom, instaliramo WordPress bez dodataka ili tema i URL-ove pokrećemo putem referentnih vrijednosti. Umjesto da se fokusiramo na brzinu web stranice, koja može varirati ovisno o predmemoriranju, kompresiji i više, uzimamo ocjene dane s naša dva alata.

Mala narančasta postigla je pristojne rezultate, ali brzina nije bila ni blizu naših najbržih web hosting usluga. Primili smo 90 od 100 od Pingdom Test testa, što zvuči sjajno, ali manje je nego idealno. Važno je zapamtiti da naša web stranica nema sadržaja, tako da će se brzina još više usporiti nakon dodavanja sadržaja.

a-malo-narančasto-pregled-speed test

Test pingdom brzine predložio je da dodamo zaglavlja s istekom, što znači da se ne događa predmemoriranje. Iako možete instalirati predmemoriranje na svoju web stranicu WordPress – pročitajte vodič za početnike korištenja WordPress-a da biste naučili kako – keširanje na strani poslužitelja također će poboljšati vrijeme učitavanja.

Mala narančasta Uptime

Učinak opterećenja dao je razočaravajuće rezultate. Koristimo ga kao alat za testiranje otpornosti na stres slanjem 50 virtualnih korisnika na našu testnu web stranicu u roku od pet minuta. Otkrili smo da je taj broj korisnika oko točke prekida za većinu dijeljenih planova, tako da se očekuje nekoliko pogrešaka HTTP-a ili neispunjeni zahtjevi prema kraju testa..

Nažalost, Mala naranča izvedena poput GreenGeeksa, što, kao što možete vidjeti u GreenGeeks pregledu, nije dobra stvar. Nešto manje od četvrtine naših HTTP zahtjeva ispunjeno je s pogreškama, što sugerira da postoji previše korisnika i nema dovoljno resursa da ih prilagodimo..

a-malo-narančasto-pregled-load-utjecaj

To je posebno razočaravajuće s obzirom na to da mala narančasta reklama pruža korisnicima posvećena sredstva. Web stranica je i dalje učitana za sve naše virtualne korisnike, ali nepostojanje HTTP zahtjeva moglo bi značiti da je web stranica usporila do indeksa ili se određeni elementi nikad nisu pokazali.

Bez obzira na to, vaš hosting paket pokriven je 99,9-postotnim jamstvom, ali vrijedi napomenuti da se odnosi samo na zajednički hosting. Nakon prvih 45 minuta mirovanja, dobit ćete kredit za jedan dan usluge za svakih dodatnih 45 minuta, do maksimalno mjesec dana usluge. Kao i kod većine web hostinga, morat ćete poslati zahtjev radi iskorištavanja jamstva.

sigurnosti

Prilikom procjene sigurnosti tražimo tri stvari: SSL certifikat, dnevno sigurnosno kopiranje i skeniranje zlonamjernog softvera. Sigurnost poslužitelja je također važna, ali u nekim slučajevima, poput Bluehosta i HostMonstera, ne možemo provjeriti koje sigurnosne značajke funkcionira web domaćin.

Srećom, to nije slučaj s Malom narančom. Razgovarajući s podrškom, uspjeli smo provjeriti da Apache poslužitelji A Small Orange koriste instaliranu ModSecurity, što je vatrozid web-aplikacije otvorenog koda koji je vrlo prilagodljiv i DDoS zaštita. Uz to, mala narančasta lozinka štiti vaše direktorije i pruža podršku za blokiranje IP adrese.

Vaša je web stranica dodatno osigurana dnevnim sigurnosnim kopijama. Mala narančasta snima fotografiju vašeg računa sedam dana u tjednu i omogućuje vam da obnovite sigurnosnu kopiju jednim klikom. Ako postanete žrtva neugodnosti povezanih s kibernetičkim kriminalom, možete vratiti račun.

Nažalost, Mala Naranča vas ne štiti koliko bismo željeli. Iako bi mjere sigurnosti poduzete na razini poslužitelja trebale biti dovoljne da spriječe većinu, ako ne i sve, zlonamjerni softver, namjensko skeniranje i uklanjanje uvijek su plus. Ponuđen je SiteLock, koji je poput antivirusa za vašu web lokaciju, ali za to ćete morati dodatno platiti.

Međutim, malo je vjerojatno da ćete postati žrtva bilo čega, a sa svakodnevnim sigurnosnim kopijama spremno, Mala narančasta može uhvatiti vašu web stranicu ako padne.

Mali narančasti SSL

Iako je Small Orange odličan kada su u pitanju dnevne sigurnosne kopije i sigurnost poslužitelja, nedostaje jedna vitalna sigurnosna značajka: besplatni SSL certifikat. Vidjeli smo da mnogi web domaćini uključuju besplatne šifriraj SSL certifikate s planovima hostinga, što omogućava pregledniku da vjeruje u vašu web lokaciju.

To otvara šifriranu vezu između web stranice i korisnika. Iako se čini da je mjera potrebna samo web-lokacijama koje uzimaju osobne podatke, mnogi preglednici prikazat će upozorenje na nezaštićenim web-lokacijama.

Zbog toga je najvažnije da svaka web stranica bude osigurana SSL certifikatom. Mala narančasta koja ne uključuje nijednu je neprihvatljiva, a činjenica da godišnje naplaćuje gotovo 40 dolara, čini stvar još gorom. Ako se prijavite za račun s malom narančom, pogledajte Let’s Encrypt da biste dobili besplatnu potvrdu.

Privatnost

Mala narančasta ima svoje uspone i padove, a iako to obično spada visoko na naš popis pregleda, privatnost uklanja svoje mjesto prema dnu. Dočekali smo osjećaj straha da vidimo pravila o privatnosti jer smo postali previše upoznati s EIG-ovim zabrinjavajućim uvjetima.  

Kao što možete pročitati u našem pregledu HostGator-a – ili bilo kojem pregledu EIG-ovog proizvoda, u tom smislu – politika privatnosti svih njegovih marki omogućuje prodaju vaših osobnih podataka na dugom popisu trećih strana. Važno je zabilježiti i “osobni” dio svojih podataka. Iako smo vidjeli kako drugi domaćini dijele podatke koji se ne mogu osobno prepoznati, A Small Orange dijeli sve.

Pod tim mislimo na EIG. Podaci poput vaše IP adrese, otiska prsta preglednika, zemljopisnog položaja i metapodataka bilježe se, ali EIG zadržava i vaše ime, adresu e-pošte, poštansku adresu i telefonski broj. Da biste bili sigurni da ima svako malo podataka o vama, zadržava pravo nadziranja “bilo kojeg uređaja ili druge metode komunikacije koju upotrebljavate za interakciju s uslugama.”

Svi ti podaci dijele se s markama kao što su Facebook, Google Ads, Salesforce, Verizon, WPBeginner, Yahoo i Commission Junction. Razumijevanje podataka sa, recimo, Komisijskom vezom možemo razumjeti za pridružene potrebe, ali neki drugi brendovi nemaju smisla ako ne uzmete u obzir da bi EIG mogao prodavati vaše podatke radi dobiti.

Prešli smo tu praksu u svim našim EIG pregledima, a politika smrdi jednako sada kao i prošlost. Politika privatnosti još je pogoršana činjenicom da Mala narančasta ne nudi besplatnu privatnost domene.

Ne bismo očekivali da će to učiniti, kao što većina web hostinga ne čini, ali neki su se dobavljači obavezali besplatnim uključivanjem privatnosti domene (pročitajte naš pregled Midphasea za primjer). Privatnost domene zamjenjuje osobne podatke koji su obično potrebni za registraciju domene s podacima registrara. Nažalost, s malom narančom vam donosi sedam dolara godišnje.

podrška

Sve marke EIG imaju sličnu korisničku podršku, koja se sastoji od dvije mogućnosti kontakta. U slučaju Male naranče, te su opcije e-poštom i chat uživo, a oba se odvijaju svakodnevno. Iako kvaliteta njegove podrške nije dobra kao SiteGround (pročitajte našu recenziju SiteGround), Mali narančasta je bolja od mnogih njegovih EIG braća.

Tijekom razgovora razgovarali smo s live chatom mnogo puta, a za razliku od nekih EIG web domaćina koje smo testirali, predstavnik je uvijek bio direktan s odgovorom. U prošlosti smo vidjeli web domaćine, poput JustHost-a i HostMonster, kako plešu oko naših pitanja u pokušaju prodaje dodatnih proizvoda. Srećom, to se nije dogodilo sa Malom narančom.

Ako želite sami riješiti probleme, postoji baza podataka. Mala narančasta je bolja od većine EIG brandova ovdje, nudi bazu znanja koja je jednostavna za navigaciju i prepunom članaka. Osim toga, članci imaju odgovarajuću količinu detalja. Jednostavni dijelovi daju jednostavne odgovore, dok složenije udžbenike dolaze s snimkama zaslona i postupnim uputama.

Tu je i čvrsta ravnoteža članaka, vodiča i pojašnjenja za rješavanje problema, zbog čega se baza znanja o malom narančastu osjeća zaobljenije nego većina. Većina odgovora koji će vam trebati možete pronaći tamo, uz live chat i podršku na temelju karata spremno ako ne možete.

Presuda

Mala narančasta ima svoje jake točke, uključujući nisku cijenu, pristojan popis značajki i izvrsnu jednostavnost uporabe. To je reklo, teško je preporučiti. Iako hosting aspekt usluge nije loš, privatnost voditelja tvrtke je takva. Srećom, neki od dosadnijih trendova s ​​EIG brendovima ne postoje, ali nema garancije da će tako i ostati.

Unatoč tome, Mala narančasta nije loš izbor web domaćina, pogotovo ako vam se sviđa sučelje i cijene bez gluposti.

Što mislite o Maloj naranči? Hoćete li to probati? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map