Kinsta pregled – ažurirano 2020

Kinsta pregled

Vjerojatno jedna od boljih opcija web hostinga ako idete s WordPressom, Kinsta nudi obilje zvona i zvižduka onima koji sastavljaju svoju web stranicu s CMS-om na svijetu koji se najviše koristi. Ako, međutim, ne idete s WP-om, možda biste htjeli dati prolaz Kinstu. Pročitajte sve detalje u našoj cjelovitoj recenziji.

Kinsta našim najboljim pružateljima usluga web hostinga omogućuje trčanje za svoj novac. Kada je riječ o brzini, značajkama i lakoći upotrebe, to je vrhunski. U skladu s tim, visoka cijena ne zahtijeva ništa manje, i iako Kinsta ispunjava obećanje koje određuje cijenu, možda neće biti na karticama za sve korisnike.

Ako je ipak u vama karta, Kinsta pruža prekrasno iskustvo. U ovom ćemo pregledu Kinsta razgovarati o tome što nam se svidjelo i ne svidjelo nakon što smo proveli vrijeme sa svojim Starter planom. Uz put, ući ćemo u brzinu, značajke, sigurnost, privatnost i još mnogo toga prije nego što donesemo presudu.

To ne bi trebalo biti iznenađenje da smo obožavatelji Kinsta ovdje, na Cloudwards.net. U stvari, toliko da je zaradio visoko mjesto u našem najboljem web hostingu za WordPress vodič. U skladu s tim, to nije domaćin za sve, posebno ako imate krupni proračun ili želite raditi na nekoj drugoj platformi osim WordPress-a.

kinsta-Slider1

kinsta-slider2

kinsta-slider3

kinsta-slider4

kinsta-slider5

prijašnji

Sljedeći

prednosti & nedostaci

Alternativa za Kinsta

Značajke

Kinsta ima puno mogućnosti, što je u skladu s obzirom na to koliko je skupa. Umjesto da kroz sve njih razgovaramo, usredotočit ćemo se na značajke koje nisu sigurnosne za ovaj odjeljak. Ako to tražite, pročitajte odjeljak “sigurnost” u nastavku.

Za razliku od jeftinih domaćina, poput iPage-a (pročitajte našu iPage recenziju), Kinstaov set značajki fokusiran je na performanse. Na primjer, vaš plan opremljen je potpunim SSD diskom, koji ima mnogo veće brzine čitanja i pisanja u usporedbi s tradicionalnim okretnim hard diskovima. U skladu s tim, SSD pohrana postala je standard za većinu web hostinga.

Ono što nije standardno je besplatna mreža za dostavu sadržaja. Kinsta vam omogućava između 5 GB i 1TB prijenosa na KeyCDN, što je mreža za isporuku sadržaja izgrađena za HTTP / 2 i IPv6. Ako vas zanima IPv6, pročitajte naš IPv4 naspram IPv6 vodiča.

U skladu s tim, najimpresivnija karakteristika Kinsta je podrška mrežama s više web lokacija. Skuplji planovi uključuju mnoštvo instalacija WordPressa, a Kinsta vlasnicima mreža s više web lokacija daje kontrolu nad time tko upravlja čime.

Možete stvoriti i upravljati korisnicima, što se rijetko viđa od web domaćina. DreamHost je još jedan primjer koji vam pada na pamet (pročitajte našu recenziju DreamHost). Ako imate više web stranica WordPress, možete segmentirati dopuštenja drugima u svom timu koji upravljaju određenim web mjestima.

Kinsta za razvoj uključuje WordPress scenski postupak koji se može uključiti potezom prekidača. Postavljanje je zasebno okruženje za vaše web mjesto u kojem možete testirati promjene prije nego što ih pritisnete na web stranicu uživo. Iako nije neuobičajena značajka, Kinstaova jednostavna primjena sjaji.

kinsta-pregled-staging

I na kraju, Kinsta pruža poslužiteljsko predmemoriranje zajedno s internim predloškom za predmemoriranje za WordPress. U praksi pomažu ubrzavanju vaše web stranice posluživanjem statičkih elemenata iz predmemorije umjesto da ih dohvaćaju s poslužitelja.

Pregled značajki Kinsta

Kinsta Logokinsta.com

Počinje od 3000 dolara mjesečnoSvi planovi

Vrste poslužitelja

Dijeljeni hosting

VPS hosting

Upravljani WordPress

Cloud hosting

Namjenski hosting

Hosting prodavača

Usablity

FTP pristup

SSH pristup

cPanel

Korijen pristup

Dnevne sigurnosne kopije

Graditelj web stranica

usluge

SEO

Marketing

Dizajn web stranica

sigurnosti

Privatnost domene

SSL šifriranje

Uklanjanje zlonamjernog softvera

Vatrozid web aplikacije

Dvofaktorska provjera autentičnosti

DDoS zaštita

sFTP

podrška

Podrška putem e-pošte

Telefonska podrška

Podrška za chat uživo

Tutoriali

Korisnički forum

Baza znanja

Podrška 24/7

cijena

Kinstaove cijene su čudne u usporedbi s uslugama u našim drugim recenzijama. Budući da je domaćin samo za WordPress, postoji više slojeva za istu vrstu hostinga. Starter i Pro paketi samostalni su planovi, dok poslovni i poslovni planovi imaju više slojeva. Tablica iznad prikazuje najnižu moguću cijenu za svaki plan.

Vrijedi napomenuti kako Kinsta mjeri potrošnju resursa. Za razliku od planova na, recimo, InMotion hostingu, gdje mjesečni posjetitelji predstavljaju samo procjenu resursa koji ste dodijelili (pročitajte našu recenziju InMotion Hosting), mjesečne posjete su način na koji Kinsta mjeri vaše korištenje resursa. Kinsta mjeri broj jedinstvenih IP adresa koje se povezuju s vašom web stranicom u danom mjesecu.

To je važno razlikovanje. Za razliku od puno domaćina, Kinsta vam može naplatiti prekomjerne naknade. Ako premašite mjesečne posjete – što broji samo jedinstvene IP adrese – naplatit će vam se 1 USD na 1.000 posjeta. U skladu s tim, važno je napomenuti da ako nadogradite planove, mjesečno se ograničenje posjeta primjenjuje odmah.

A sada, razgovarajmo o planu. Najlakši za probavu su Starter i Pro. Starter je, dobro, odličan za početak. Za povoljnu cijenu dobit ćete jednu WordPress instalaciju, 20 000 posjeta i 10 GB SSD prostora. Dobivate sve značajke drugih planova, minus broj PHP radnika.

Kinsta Pro planovi

Pro planovi vam omogućavaju dvije WordPress instalacije, 40.000 posjeta i 20 GB prostora za pohranu. Ne iznenađuje da je dvostruko veći od Starter plana za dvostruku cijenu. Uz to, dobivate besplatnu migraciju s Pro planovima, koji su sa Starterom dostupni samo ako kupite godinu dana.

Planovi poslovanja i poduzetništva imaju četiri razine u rasponu od 100 do 1500 USD mjesečno. Plan na koji ćete se spustiti ovisit će o nekoliko čimbenika: broju instaliranih programa WordPress, mjesečnom prometu i količini potrebnog prostora za pohranu. Ako su vam potrebne detalje, preporučujemo da se konzultirate na web-mjestu Kinsta.

Planovi se nude mjesečno i godišnje, a za razliku od većine mrežnih domaćina, nema višegodišnjih šenanigana (pročitajte našu recenziju Bluehosta da biste vidjeli kako to izgleda). Umjesto različitih cijena, mjesečna cijena je ista bez obzira kupujete li mjesec ili godinu. To kaže, kupnjom godinu dana besplatno dobijate dva mjeseca usluge.

To čini Kinsta-ovu liniju čistom kad su u pitanju cijene. Na primjer, Starter je 30 dolara mjesečno ili 300 dolara godišnje. Ni transparentnost se ne smije zanemariti. Kinsta je možda skupa, ali se paketi osjećaju dobro zaokružene za svoje cijene.

Uz to, sve kupnje potpomažu 30-dnevno jamstvo povrata novca, što se, srećom, razjašnjava prilikom odlaska u blagajnu.

Jednostavnost korištenja

Kinsta se toliko jednostavno koristi da smo radili s našom web stranicom za manje vremena nego što je to obično potrebno za odlazak. Upravljačka ploča nije cPanel, već vlastiti dizajn koji naglašava upotrebljivost. Za pet minuta kupili smo plan, postavili našu domenu i instalirali najnoviju verziju WordPress-a.

kinsta-pregled-upravljačke ploče

Iako obično pokrivamo naplatu, Kinsta govori sama za sebe. Ne postoje dodatni okviri za gluposti koje morate poništiti ili uvjeti koje morate ponovno ocijeniti. Vidjet ćete svoju mjesečnu cijenu, zajedno s ugovorom za dobivanje dva mjeseca besplatno ako kupujete godišnje i gumbom za naplatu.

kinsta-pregled-checkout

Armaturna ploča jednako je čista. Nakon kupnje svog hostinga, morat ćete se uputiti na karticu “web mjesta” da biste postavili svoju domenu. Dok to radite, možete instalirati i WordPress, zajedno s ključnim dodacima, kao što je Yoast SEO.

kinsta-pregled-dodati-stranica

Ta integracija s WordPressom Kinsta podiže korak s konkurencijom. Iako nije jedini domaćin usmjeren na WordPress – pročitajte naš Pagely pregled za drugog – on se izvrsno snalazi nad domaćinima koji bacaju široku mrežu, kao što je HostGator (pročitajte našu HostGator recenziju). Na primjer, nakon dodavanja svoje web stranice, možete pregledavati i upravljati dodatcima za WordPress s nadzorne ploče.

Postoje i drugi mali detalji zbog kojih se nadzorna ploča također ističe. Na primjer, možete promijeniti svoju web stranicu iz live-u u postupno iz padajućeg izbornika unutar upravljanja web-lokacijama. Osim toga, jednostavno je dodati IP adrese na popis blokova i preusmjeravati postavke bez da se ikada otvori stražnji kraj WordPress-a.

kinsta recenzija preusmjeravanja

Kinsta čini sjaj ravnoteže snage i upotrebljivosti. Iako nije tako pristupačan kao Hostinger (pročitajte našu recenziju Hostingera), Kinsta se još puno toga događa pod haubom. Umjesto da privlači novorođenčad, Kinsta je izradio upravljačku ploču koja omogućava onima koji znaju što rade brzo.

Nikad nije bilo pitanja gdje je nešto ili kako to promijeniti. Umjesto toga, nadzorna ploča Kinsta promiče istraživanje i nagrađuje vas integracijama koje se rijetko vide kod web-domaćina. Reakcija “oh, to je super” pojavila se više nego jednom.

Vrste hostinga

Kinsta nudi samo jednu vrstu hostinga: hosting u oblaku. Iako možda ne nudi jeftini zajednički hosting ili konfiguriranost namjenskog hostinga, hosting u oblaku je kompromis u nastajanju koji omogućava web lokacijama da dobiju brzinu i sigurnost po niskoj cijeni..

Cloud hosting način je na koji se konfiguriraju poslužitelji. I dalje ste domaćini na jednom poslužitelju, ali taj poslužitelj izvlači računske resurse iz mreže povezanih poslužitelja. Budući da je poslužitelj postavljen na taj način, vaša web stranica dobiva veću skalabilnost, suvišnost i sigurnost. Vaša je web lokacija centralizirana, ali resursi koje koristi nisu.

To otežava postizanje računalnog ograničenja ili rušenje poslužitelja zbog previše zahtjeva. Ako je oblak dovoljno masivan, vaš poslužitelj će uvijek moći pozvati ostale poslužitelje u mreži za više računske snage.

U slučaju Kinsta, mreža je dovoljno velika. Pokreće ga Google Cloud, koji je gotovo neograničen kada je u pitanju računalna moć. Ne kupujete prostor u oblaku. Umjesto toga, Kinsta je razvila platformu koja vam omogućava da proširite upotrebu Google Clouda kako vam treba web stranica.

Uz to, širom svijeta postoji 20 podatkovnih centara za koje možete odlučiti da ih hostujete. Svaka web lokacija koju dodate može imati vlastiti podatkovni centar, što znači da ako postavljate više verzija iste web stranice, možete je povezati u podatkovnom centru u blizini lokacije na koju ciljate.

Rezultat je fleksibilan oblik hostinga koji, unatoč svojim višim troškovima, pruža puno više performansi u odnosu na tradicionalni zajednički paket. Iako čvrsto s druge strane jeftine web hosting ograde, Kinsta nudi brz i pouzdan hosting uz relativno nisku cijenu.

Ubrzati & Uptime

Budući da ga pokreće Google Cloud, ne bi trebalo čuditi da Kinsta ima dobru izvedbu kad je u pitanju brzina. U vrijeme pisanja teksta odmjeravao je naš šampion A2 hosting s ultrabrzim vremenima učitavanja i iznenađujućom dosljednošću (pročitajte našu recenziju A2 hostinga).

Isprobali smo praznu WordPress instalaciju pomoću Pingdom testa brzine i učitavanja utjecaja. Naše testiranje obavljeno je s Kinstaovim Starter planom, ali s obzirom da je jedina razlika između planova mjesečni posjetitelji i prostor za pohranu, izvedba predstavlja sve ponuđene planove.

Naše testiranje proizvelo je 96 od 100 iz Pingdom Speed ​​Test-a, što je dovoljno impresivno, toliko da je Kinsta zaradio mjesto u našem najbržem vodiču za web hosting. Kopajući u pojedinosti, koje možete vidjeti na donjem grafikonu, nema ništa od mjesta. Mjerni podatak duži je od uobičajenog, ali samo za malu količinu, a vrijeme čekanja je malo. Nema se kome žaliti.

kinsta recenzija brzine test

Učinak opterećenja dao je slične impresivne rezultate. Poslali smo 50 virtualnih korisnika na server tijekom pet minuta kao test testa. Ukupno je upućeno nešto više od 9.000 zahtjeva, a Kinsta je te zahtjeve mogao obrađivati ​​u prosjeku 31 u sekundi. Osim toga, imali smo skoro isto vrijeme odziva tijekom cijelog testa, što je sjajno.

kinsta-pregled-load-utjecaj

Ni HTTP pogreške nisu bile, što ukazuje da postoji dovoljno resursa za korištenje vaše web stranice (ako želite vidjeti pogreške, pročitajte naš GreenGeeks pregled). S obzirom na strukturu hostinga u oblaku to ne iznenađuje, ali pokazuje napretek uspoređivanju s skupljom platformom.

Iskreno, niti jedan naš rezultat nije iznenađujući. Plaćate ultra brzi hosting s Kinstom, a naše testiranje pokazuje da Google Cloud donosi.

Što se tiče produženja rada, vaša će se web stranica pratiti svakodnevno. Postoji Kinsta ugovor o razini usluge koji pruža vašu web stranicu 99,9 posto produženog vremena. Garancija za produženo vrijeme daje Kinstu 30 minuta da reagira na hitne slučajeve, a za svaki sat pada vaše web stranice Kinsta će vam vratiti 5 posto mjesečne naknade za usluge.

To se vjerovatno neće pojaviti. S obzirom da Kinsta nudi besplatan CDN i izgrađen je na Google Cloudu, vjerojatnost da će vaša web stranica doći do prekida rada na temelju problema sa poslužiteljem je mala..

sigurnosti

Kinsta ima impresivan set značajki, a iako nisu blistavi, pomoći će vam da osigurate da je vaša web lokacija brza i dosljedna. Sigurnosne značajke su također izvrsne, jer je Kinsta zakrpao sve bitne ranjivosti u infrastrukturi web stranice.

To započinje automatskim dnevnim sigurnosnim kopijama, koje se jednim klikom mogu pregledavati, preuzeti i vratiti s nadzorne ploče računa. Iako Kinsta zadržava sigurnosne kopije samo 14 do 30 dana, ovisno o vašem planu, mogućnost preuzimanja sigurnosnih kopija znači da ih možete imati zauvijek.

Ako idete tom rutom, budite sigurni da imate solidnu internetsku sigurnosnu kopiju za pohranjivanje kopija web lokacije. Preporučujemo Backblaze (pročitajte našu recenziju Backblaze).

U skladu s tim, možete izvršiti i ručno izradu sigurnosnih kopija ako pokušavate promjene na svojoj web lokaciji. Broj ručnih sigurnosnih kopija koje možete stvoriti ovisi o vašem planu, ali ne biste ih trebali stvarati. Kinsta nudi šest satne i satne sigurnosne kopije uz dodatnu naknadu, što je idealno za web stranice koje se često mijenjaju.

kinsta-pregled-satu-sigurnosne kopije

U vaš plan također je uključen besplatni SS’s certifikat šifriraj Let’s. Iako je certifikat niske razine, omogućit će vam otvaranje šifrirane veze između vašeg posjetitelja i poslužitelja. Ako vam je potreban SSL / TLS certifikat koji je važan, recimo važan za, primjerice, prodajno mjesto za elektroničku trgovinu, Kinsta vam omogućuje jednostavno uvoz jednog na svoju nadzornu ploču.

Kinsta nema uklanjanje ili skeniranje zlonamjernog softvera ili, barem, na način na koji ga Arvixe nudi (pročitajte našu Arvixe recenziju). Umjesto oglašavanja alata za skeniranje, kao što je SiteLock, Kinsta osigurava svoju infrastrukturu distribuiranim otkrivanjem napada uskraćivanja usluge, hardverskim vatrozidima i nadgledanjem izvan scene.

To nisu samo dim i ogledala. Kinsta ima sigurnosno jamstvo koje će vam pomoći očistiti web mjesto ako dođe do ugrožavanja. Tim će popraviti ili ponovno instalirati WordPress jezgru, resetirati sve lozinke baze podataka i FTP i identificirati odakle dolazi zlonamjerni softver. Taj će se zlonamjerni kod također ukloniti i očistiti vašu web lokaciju.

Kinsta će vaše baze podataka i sadržaj zadržati netaknutima, ali vi ćete biti odgovorni za ponovnu instalaciju dodataka i tema. To je usluga koja često može pokrenuti stotine dolara po web mjestu, a činjenica da je Kinsta besplatno uključuje nju pokazuje jasno povjerenje u njenu infrastrukturu.

U tom smislu prvo ćete web mjesto morati nabaviti u Kinsta. Kao dio procesa migracije, Kinsta će skenirati vašu web stranicu kako bi utvrdio ima li zlonamjerni softver. Ako to učinite, morat ćete platiti naknadu za čišćenje u iznosu od 100 USD prije nego što se on može ugostiti na Kinstaovim poslužiteljima.

Privatnost

Kinsta ne nudi registraciju domena, pa iako privatnost domene uglavnom gledamo kao ključni dio ovog odjeljka, to ovdje nije tema. U skladu s tim, privatnost i dalje vrijedi, a Kinstaova jasna politika privatnosti pokazuje da nije na lošoj strani ograde.

Kao i svi web domaćini, Kinsta pri naplati prikuplja vaše osobne podatke i zapisnike poslužitelja. Treće strane ne postupaju s tim podacima, osim ako to zakon ne zahtijeva. Što se tiče prodaje vaših podataka, Kinsta ne objavljuje ništa, samo nekoliko određenih trećih strana može pristupiti vašim podacima pod strogim okolnostima.

Te su treće strane izložene u politici privatnosti, ali tamo su samo uobičajeni osumnjičeni. Na primjer, vaše informacije o naplati dijele se sa Stripeom za obradu plaćanja, a Google Cloud vidi podatke vaše web lokacije jer je, dobro, vaša web lokacija tamo hostirana.

Zbog toga je privatnost u velikoj mjeri izvan kontrole Kinsta. Iako Kinsta ima izravnu politiku privatnosti, neki se partneri upadaju u siva područja.

Začudo, to ne dolazi od Googlea. Politika privatnosti Google Clouda jasno daje do znanja da se vaši podaci neće koristiti u reklamne svrhe i mreža nikad neće postati zaklon za vladin nadzor.

Sve u svemu, Kinsta ili čak Google Cloud ne morate se brinuti po tom pitanju. U skladu s tim, možda i druge tvrtke imaju pravila o gladjima. Za to je teško kriviti Kinsta, s obzirom na modularnost web hostinga i koliko usluga može biti uključeno u proces.

podrška

Kinsta ima izvrsnu podršku ako znate što radite. Izravna priroda podrške za podršku korisna je u zbrkanom i često zbunjujućem svijetu web hostinga, sve dok možete prevoditi ono što govore. Novorođenče, pripazite, jer Kinsta nije tu da vas drži za ruku.

To ne znači da je podrška loša. Kinsta nije usredotočena na početničke web stranice, pa kao takva ni podrška. Kada smo posegnuli preko live chat-a, predstavnik je bio obrazovan i koristan, usmjerio nas je prema nekom čitanju u bazi znanja, dok je također odgovarao na naše pitanje.

kinsta-pregled-live-chat

Baza znanja može pomoći početnicima da se skrenu s tla. Uz više vodiča i vodiča za rješavanje problema, Kinsta uključuje pojmovnik koji definira uobičajene pojmove u svijetu web hostinga, kao što su PHP i DNS.

kinsta-pregled-baze znanja

Osim toga, postovi su detaljni. Uzmimo, primjerice, vodič o pokazivaču poslužitelja imena. Kinsta pokazuje kako generirati adrese poslužitelja imena na nadzornoj ploči vašeg računa i primijeniti ih na popularne registrare domena, kao što je GoDaddy (pročitajte naš pregled GoDaddy).

Izvan toga postoji podrška za e-poštu, ali ne postoji podrška za telefon. Kinsta objašnjava da sustav za internetske poruke često funkcionira bolje, a u ovom slučaju se slažemo. Kada smo koristili sustav za razmjenu poruka, probleme smo uspjeli riješiti u nekoliko minuta, a dnevnik razgovora automatski je poslan na našu adresu e-pošte.

Presuda

Kinsta je prican, ali ima knedle da se natječu s najboljima od najboljih. S izvrsnom brzinom, svjetskom razinom sigurnosti i brzom podrškom, to je savršen izbor za uspostavljene ili nadolazeće WordPress web stranice. To je rečeno da je to nišni web domaćin, tako da možda neće biti izbor ako želite graditi na drugoj platformi ili ući po nižoj cijeni.

Što mislite o Kinsti? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me