GoDaddy Review – Ažurirano 2020

GoDaddy pregled

GoDaddy je gotovo sinonim za web hosting, ali u cjelini nismo veliki obožavatelji. U usporedbi s konkurencijom, to je skupo, a uz to ima i nekoliko manjih problema. Ipak, ako želite uslugu sve na jednom mjestu, mogli biste i gore, kao što opisujemo u našoj cjelovitoj recenziji GoDaddy.


GoDaddy je veliko ime u industriji web hostinga, i iako je usluga koju pruža pristojna, to neće biti naš najbolji vodič za web hosting. Visoka cijena nije opravdana s obzirom na nedostatak značajki na jeftinim planovima, a iako možete kupiti puno dodataka, oni koštaju više nego na ostatku tržišta.

Unatoč tome, brzina nije loša, a sustav GoDaddy ‘all-in-one’ možda vam se sviđa. U ovom ćemo pregledu GoDaddy detaljno opisati svoje iskustvo nakon pokretanja web stranice s hostingom u ekonomiji. Također ćemo razgovarati o cijenama, značajkama, upotrebljivosti, sigurnosti i još mnogo toga prije nego što donesemo presudu.

GoDaddy je dobar izbor za web hosting, ali za svoj novac možete dobiti više. S obzirom na to koliko usluga nudi, možda će vam se isplatiti dodatni trošak kako biste imali sve pri ruci.

GoDaddy-Slider1

GoDaddy-slider2

GoDaddy-slider3

GoDaddy-slider4

GoDaddy-slider5

prijašnji

Sljedeći

prednosti & nedostaci

Alternativa za GoDaddy

Značajke

GoDaddy je bogat značajkama, ali možda ih nećete moći koristiti ako se odlučite za jeftin plan. Atlas reklama za dodavanje usluga u vaš plan je neugodno, pogotovo kada su mnogi dodaci ključne značajke koje bi trebale biti isporučene s bilo kojim hosting paketom.

Na primjer, prva dva zajednička plana ne dolaze sa SSL / TLS certifikatom, a niti jedan od dijeljenih planova ne dolazi s dnevnim sigurnosnim kopijama. Isto tako, ne postoji skeniranje ili uklanjanje zlonamjernog softvera. Te su značajke dostupne, ali samo uz veliku naknadu.

Sigurnosna kopija web stranice iznosi 3 USD mjesečno, skeniranje zlonamjernog softvera je još 6 USD mjesečno, a SSL / TLS certifikat je 7 USD mjesečno. Kad je sve rečeno i učinjeno, možete potrošiti trostruku naknadu za web hosting ili više na dodatke.

U skladu s tim, najviše neugodan propust je graditelj web stranica. GoDaddy ima pristojnog graditelja web stranica o kojem možete pročitati u našoj recenziji GoDaddy GoCentral. No, to nije uključeno u hosting. Vidjeli smo davatelji poput HostGator uključuju ograničenu verziju alata za izgradnju (pročitajte našu recenziju HostGator), ali skrivanje iza platnog zida izgleda kao novčani ulov.Čini se da je to tema s GoDaddyjem. Kao što ćemo vidjeti u toku pregleda, sve ima odredbu, i iako je značajki obilje, morat ćete platiti lijepu sitnicu prije nego što ih vidite.

Najimpozantnije značajke dolaze od sastavljača web mjesta, a hosting paketi djeluju sumorno u usporedbi. WordPress planovi su iznimka jer se uklapaju u skeniranje i uklanjanje zlonamjernog softvera, besplatne dnevne sigurnosne kopije, čarobnjak za optimizaciju tražilice, prilagođene teme i još mnogo toga. Međutim, ako želite WordPress hosting, cijena je strma.

Pregled značajki GoDaddy

GoDaddy Logowww.godaddy.com

Počinje od 299 dolara mjesečnoSvi planovi

Vrste poslužitelja

Dijeljeni hosting

VPS hosting

Upravljani WordPress

Cloud hosting

Namjenski hosting

Hosting prodavača

Usablity

FTP pristup

SSH pristup

cPanel

Korijen pristup
VPS

Dnevne sigurnosne kopije
plaćen

Graditelj web stranica
plaćen

usluge

SEO

Marketing

Dizajn web stranica

sigurnosti

Privatnost domene
plaćen

SSL šifriranje
plaćen

Uklanjanje zlonamjernog softvera
plaćen

Vatrozid web aplikacije

Dvofaktorska provjera autentičnosti

DDoS zaštita

sFTP

podrška

Podrška putem e-pošte

Telefonska podrška

Podrška za chat uživo

Tutoriali

Korisnički forum

Baza znanja

Podrška 24/7

cijena

GoDaddy nudi puno vrsta hostinga, pa prije nego što uđemo u njegovu debljinu, želimo razjasniti gornju tablicu. Cijena je navedena za najjeftiniji red za najduži rok. Na primjer, web hosting ide od 2,99 do 12,99 dolara mjesečno, ovisno o razini koji ste odabrali, ali umjesto da navedete svaki sloj, koji bi iznosio oko 25 unosa, mi ih segmentiramo u kategorije.

Zanemaruje Windows hosting, koji ima svoju zasebnu strukturu cijena. Dovoljno je reći da ako tražite cijenu određenog plana najbolje je konzultirati web stranicu GoDaddy.

Cijene ionako nisu velike. GoDaddy je skup, posebno s obzirom na ograničenost donjih planova. Gospodarstveni hosting, koji je najjeftinija ponuda, započinje od oko 3 USD mjesečno ako kupite tri godine i obnavlja se na oko 8 USD mjesečno. To je standard za većinu web hostinga, osim što dopušta samo jednu domenu i nedostaje značajke kao što su dnevne sigurnosne kopije.

Za usporedbu, plan s jednom domenom u DreamHostu iznosi oko pola cijene (pročitajte našu recenziju DreamHost). Uz to, ovaj plan uključuje besplatni SSL / TLS certifikat, privatnost domene i automatsko sigurnosno kopiranje.

GoDaddy također ima neugodnu naviku naplaćivati ​​više za manje od godinu dana usluge. Dijeljeni hosting možete kupiti u trajanju od tri mjeseca, jedne godine, dvije i tri godine, a iako se višegodišnji planovi obnavljaju po 8 USD mjesečno, tromjesečni plan traje 11 USD mjesečno.

GoDaddy WordPress planovi

WordPress planovi bolji su kada su u pitanju značajke, ali ipak skuplji od konkurencije. Ako želite ugostiti WordPress, pročitajte naš najbolji web hosting za WordPress vodič. SiteGround je naš najbolji izbor (pročitajte našu recenziju SiteGround).

Skupe vrste hostinga nisu loše, ali i dalje se čini kao da GoDaddy pokušava isprazniti vaš novčanik. Postoji toliko dodataka koji nisu uključeni da ćete platiti dvostruko već visoku cijenu samo da biste dobili puni hosting paket. Ako želite jeftin hosting, pročitajte našu Hostinger recenziju ili iPage recenziju.

Politika povrata je previše dobra. Kao i garancija za produženje rada – o kojoj ćemo u kasnijem odjeljku – GoDaddyjeva politika vraćanja novca je škakljiva. Svi planovi hostinga su povratni, ali vremenski okvir je kratak. Bilo koji plan za godinu dana ili više ima 30 dana povrat novca od datuma transakcije. Planovi s kraćim trajanjem dobivaju samo 48-satni prozor.

Uz to, možete dobiti povrat novca samo ako nazovete liniju za korisničku podršku GoDaddyja i zatražite je. Napominjemo da se povrati posebno izdaju putem telefonskih zahtjeva. Također ne možete zatražiti povrat nakon što otkažete račun.

Postoji prozor, iako nije dug kao InMotion Hosting (pročitajte našu recenziju InMotion Hosting), ali problem su obruči kroz koje vas GoDaddy probija. Ponovno, poput jamstva za produženje rada, čini se da blokovi postoje pokušaj ograničavanja isplaćenog novca, a mi pretpostavljamo da je malo povrata zapravo obrađeno.

Jednostavnost korištenja

Ako stvarate web stranicu, čini se da ništa što GoDaddy ne nudi. Njegova web stranica ima puno uzbudljivih značajki, a iako vam glitz može zaokupiti pažnju, u praksi se pokazuje previše zbunjujućim. Pronalaženje onoga što vam je potrebno na web lokaciji GoDaddy nije jednostavno, što uzrokuje više od nekoliko problema tijekom oduzimanja.

Prvo, ipak, morate pronaći plan. Glavni izbornik GoDaddy distribuira usluge na neobičan način, s puno prelaska između kategorija. Na primjer, kartica “web stranice” ima alat za izradu web stranica, ali također govori o WordPressu, iako postoji kartica “WordPress”.

GoDaddy recenzija-hosting-pakete

Postoji velika gustoća usluga i sve imaju jednaku vrijednost na web stranici GoDaddy. Među dodatnim uslugama koje možete kupiti je teško pronaći plan hostinga koji vam je potreban.

To se odnosi i na odabir vašeg plana. Primjerice, kad odaberete “web hosting”, dočekat će vas plan planova i kartica za navigaciju između web-a, poslovanja i distributera. Ako ipak kliknete poslovni planovi, kartica će nestati. To je takav neusklađeni dizajn koji se prenosi putem web stranice.

Web lokacija GoDaddy ne izgleda loše, ali čini se kao da je puno komada bilo spojeno da ne funkcioniraju. To može učiniti razumijevanje plana plana zbunjujućim, a manje njegovo kretanje.

Blagajna nije strašna, ali GoDaddy upada u dosadnu zamku predizbora dodataka za vas. U skladu s tim, dodaci su svedeni na minimum i puno je objašnjenja koja prate svaki proizvod.

GoDaddy-pregled-checkout

Za razliku od drugih domaćina, GoDaddy vas ne pita za koju domenu kupujete web hosting. Umjesto toga, hosting morate dodijeliti domeni na nadzornoj ploči. Još jednom, to je obrnut način da se radi nešto što bi trebalo biti jednostavno.

Ako ste ikada kupili domenu, nadzorna ploča GoDaddyja trebala bi biti poznata. Izgled je puno lakše probaviti, a vaše usluge segmentiraju u kategorije koje se mogu sklopiti. Za upravljanje hostingom pronađite odabranu domenu i kliknite “upravljanje”.

GoDaddy-pregled-nadzorna ploča

Pronaći ćete datum obnove računa, IP adresu poslužitelja, instalatora aplikacije i još mnogo toga, no ono što je najvažnije je veza do cPanela (pročitajte naš najbolji web hosting s vodičem za cPanel). cPanel je milost uštede kada je u pitanju upotrebljivost. Odabir plana može biti težak, ali upravljanje hostingom nije ništa drugo.

GoDaddy-pregled-cpanel

GoDaddy koristi zalihu cPanela koja u ovom slučaju svijetli. Možete pregledati statistike svoje web lokacije, dodavati usluge i napraviti naprednu konfiguraciju. Iako nije tako duboko integrirana s WordPressom kao Bluehostova verzija cPanela (pročitajte našu recenziju Bluehosta), zalihe GoDaddy-a su dovoljne.

Vrste hostinga

Kao što je spomenuto, GoDaddy ima gust niz usluga, a nudi sve, od domena do poslovnih brojeva. Poredak web hostinga također je složen, ali nedostaje nekoliko ključnih vrsta hostinga.

Za prosječnog korisnika zajednički hosting ima najviše smisla. Web domaćin postavlja više web stranica na isti poslužitelj i omogućuje im dijeljenje resursa. Na taj način može se ugostiti više web stranica s manje poslužitelja što smanjuje troškove svima.

GoDaddy nudi četiri zajednička plana, a iako su prva dva u skladu s konkurencijom, viši slojevi su skuplji, a nude malo više od ostatka tržišta.

WordPress planovi su poput fiksne verzije zajedničkih planova. Iako još uvijek ima četverostruku liniju, GoDaddy-jeva ponuda WordPress-a uključuje osnovne značajke, poput dnevnih sigurnosnih kopija i otkrivanja zlonamjernog softvera. Budući da im je uspjelo, uživat ćete i u automatskim ažuriranjima WordPress-a i besplatnoj migraciji.

GoDaddy Poslovni hosting

Nakon toga stvari postaju zamršene. GoDaddy nudi poslovni hosting za koji kaže da koristi virtualni privatni poslužitelj. VPS planovi pružaju snagu namjenskog poslužitelja bez dodatnih troškova korištenjem virtualnog stroja na zajedničkom poslužitelju. Međutim, GoDaddy također ima neovisnu liniju VPS planova.

To su dva četverojezična VPS hostinga koja, prema onome što možemo reći, čine isto. Sumnjamo da je riječ o pokušaju iskorištavanja ključnih riječi koje se pretražuju, ali to je ipak zbunjujuće prilikom pregledavanja web stranica.

Na vrhu su namjenski poslužitelji, ali mi ih ne preporučujemo. Osim visoke cijene, specifikacije nisu sjajne, s jedinom razlikom između četiri sloja koji se nalaze u RAM-u i skladišnom prostoru. Procesor GoDaddy koristi preko različitih slojeva – Intel Xeon E3-1220 v3 – solidan je izvođač, ali skuplji planovi zahtijevaju befier CPU.

Ono što nedostaje je hosting u oblaku, posebno za WordPress. Kinsta, na primjer, nudi pokretani WordPress hosting u oblaku na Google Cloudu, koji sadrži dugačak popis značajki i velike brzine za pokretanje (pročitajte naš Kinsta pregled).

Ubrzati & Uptime

Isprobali smo GoDaddy-ovo ekonomično dijeljenje gostovanja uz Pingdom test brzine i učitavanje utjecaja. Naše probno mjesto bilo je jednostavno prazno instaliranje WordPress-a na kojem nema ničeg drugog. Nažalost, ekonomska priroda našeg plana pokazala se. Iako brzina nije bila loša, otpornost GoDaddyjevih zajedničkih poslužitelja ostavila je mnogo toga za poželjeti.

Test brzine Pingdom-a dao mu je ocjenu 90 od 100, što je dobro, iako ne tako visoko kao ocjena A2 hostinga (pročitajte našu recenziju A2 hostinga). Usporedba je Arvixe jer su obojica osvojila ocjenu 90, a slično je toj usluzi, većina vremena učitavanja od GoDaddy-a bila je zahvaljujući metriku čekanja, koji mjeri koliko vremena pregledniku treba da primi podatke (pročitajte našu recenziju Arvixe).

GoDaddy recenzija brzine test

GoDaddy bi mogao biti brži, ali s obzirom da smo testirali najjeftiniji zajednički plan, performanse su bile u redu. Naš test utjecaja opterećenja s druge strane imao je problema. Simulirali smo opterećenje slanjem 50 virtualnih korisnika na našu web stranicu tijekom pet minuta, mjereći vrijeme odgovora i broj pogrešaka koje je svaki od tih korisnika primio.

Nije se trudila kada je bila u pitanju dosljednost – pročitajte naš GreenGeeks pregled da biste vidjeli kako to izgleda – ali GoDaddy je vratio više HTTP pogrešaka od prosjeka. Test je osmišljen kako bi naglasio stres poslužitelja, ali ne do te mjere da se bilo što pokvari. Iako se lagani tlak pokazao previše, oko 20 posto HTTP zahtjeva bilo je ispunjeno s pogreškama.

GoDaddy recenzija opterećenja-utjecaj

To sugerira da su poslužitelji do vrha nabijeni. Kad god web stranica počne vraćati HTTP pogreške pod opterećenjem, poslužitelju uglavnom nedostaje resursa, tako da ne očekujte da će dijeljeni planovi GoDaddyja biti pod velikim pritiskom prometa.   

Što se tiče produženja rada, naše je testiranje bilo u redu. GoDaddy je ostao izvan predviđenog održavanja. Postoji jamstvo za produženje rada u slučaju da nešto pođe po zlu, ali to je posebno. Zajamčeno je 99,9 posto produženog roka, a ako GoDaddy ne uspije u tome, dobit ćete nevjerojatnih 5 posto kredita za mjesečnu naknadu za hosting.

Ipak, malo je vjerojatno da će GoDaddy to platiti. Garancija za produženo vrijeme kaže da vrijeme prekida rada određuje isključivo GoDaddy i ne uključuje popravke ili održavanje (planirane ili ne), kvare FTP-a ili e-pošte, kvarove koji se odnose na određeno programsko okruženje ili prekide instalacije aplikacija trećih strana. Ukratko, postoji jamstvo, ali ne jamči mnogo.

sigurnosti

GoDaddy ima puno sigurnosnih značajki, ali oni će vam naplatiti novčić. Iako smo sretni što imamo toliko mnogo mogućnosti, GoDaddy skriva čak osnovne sigurnosne značajke iza platna. To otežava ovaj odjeljak, jer postoje sve mogućnosti, ali ih možda nećete vidjeti bez dodavanja više novca.

Nudi se nadgledanje i uklanjanje zlonamjernog softvera, što je u osnovi antivirus za vašu web lokaciju (pročitajte naš najbolji antivirusni softverski vodič). Planovi počinju s osnovnim skeniranjem i uklanjanjem i pomiču se na uključivanje mreže za dostavu sadržaja, vatrozida web aplikacije i još mnogo toga (pročitajte naš vodič Cloudflare da biste saznali što je CDN).  

GoDaddy recenzija zlonamjernih-uklanjanje

Iako nije skupo kao SiteLock, uklanjanje zlonamjernog softvera GoDaddy skupo je i željeli smo vidjeti barem osnovno skeniranje na jeftinim planovima.

Postoji i sigurnosna kopija web stranica koja, opet, nije uključena u sve planove. Nažalost, skupo je, s osnovnim planom koji uključuje samo 5 GB prostora za pohranu. Ako imate veliku web lokaciju, možda bi bilo bolje sigurnosno kopirati s davateljem usluge oblaka pohrane. Pročitajte naše komentare za pohranu u oblaku za preporuke.

Ponuđeni su SSL / TLS certifikati, ali GoDaddy, nažalost, ne uključuje one s jeftinim hostingom. Iako je ovo ludost, GoDaddy prodaje napredne certifikate. Puno će vam pokrenuti, ali certifikati visoke razine mogu biti važni, pogotovo ako prodajete na mreži.

Sigurnosna linija GoDaddyja je dobra, ali cijena je ovdje stvar. Nismo imali ništa osim pozitivnih stvari za reći ako su osnovne osnovne sigurnosne značajke, poput nisko-SSL / TLS certifikata i dnevne sigurnosne kopije, uključene u osnovni zajednički hosting. No ako vide da nisu, GoDaddy će se morati zadovoljiti s nižim rezultatom.

Privatnost

GoDaddy je bolji od većine kada je u pitanju privatnost, ali ne uključuje privatnost domene besplatno poput DreamHosta. Kada registrirate domenu, također kreirate WHOIS zapis koji sadrži osobne podatke kao što su vaše ime, adresa, telefonski broj, adresa e-pošte i još mnogo toga.

Te se informacije mogu zamijeniti registrarom kupnjom privatnosti domene. Problem su troškovi. Iako je GoDaddy s većinom u tome što naplaćuje privatnost domene, naša je nada da se industrija web hostinga kreće prema uključivanju besplatno. Gotovo, GoDaddy ne vodi paket.

Unatoč tome, politika privatnosti nije loša, unatoč činjenici da je veza do nje u podnožju web stranice prekidana. GoDaddy prikuplja vaše osobne podatke, kao i svi web domaćini i koristi ih za praćenje analitike web mjesta i olakšavanje ciljanih reklama.

To nije dobra stvar, ali to je status quo u industriji web hostinga. GoDaddy je vrlo otvoren po pitanju vaše privatnosti, čak i kada je u pitanju postavljanje centra za privatnost u kojem se daju uobičajena pitanja.

Nismo zaintrigirani zbog prodaje osobnih podataka radi reklamiranja, ali teško je pogriješiti GoDaddy kada svaki drugi web domaćin radi isto. Djelujemo kao djelomično odgovorni jer smo svi domaćini i neznatno povećavamo rezultat zahvaljujući otvorenosti u politici privatnosti.

podrška

Postoji puno područja u kojima GoDaddy nedostaje, ali podrška nije jedno od njih. Baza znanja je čista, temeljita i dostupna, što je osvježavajuće nakon što se progleda kroz nered FatCow (pročitajte našu recenziju FatCow). Međutim, čini se da je samopomoć najbolji put jer praćenje podrške može biti dugotrajan i glomazan proces.

Možete se obratiti GoDaddy telefonom ili uživo razgovarati. Prva je dostupna globalno svakodnevno, s namjenskim linijama za zemlje širom svijeta. S druge strane, chat uživo se nudi cijeli dan od ponedjeljka do petka, ali uvijek smo bili upoznati s “chat chat” obavijesti kada pokušavamo uspostaviti kontakt.

Ne postoji podrška putem e-pošte koja zvuči više nego što bi trebala pružiti chat u redu u koji smo naišli. Bilo bi lijepo ako biste mogli ostaviti poruku GoDaddyju – pošaljite je e-poštom – i neka vas obavijesti kada predstavnik podrške može preuzeti vaš zahtjev.

Srećom, sredstava za samopomoć su obilna, tako da je malo vjerojatno da ćete trebati mnogo pružiti. Baza znanja organizirana je kao udžbenik koji vas vodi od osnova do naprednih značajki u više kategorija. Svaka kategorija također ima odjeljak za rješavanje problema koji vam može pomoći u rješavanju uobičajenih pogrešaka.

GoDaddy-pregled-baze znanja

Format nam se jako sviđa. Baza znanja ne služi samo kao alat za podršku, već i kao resurs za učenje. Postoji čak i odjeljak “kako” dajući vam savjete o pokretanju, izgradnji i razvoju vaše web stranice.

Ono što najviše izdvaja je forum. Teško je pronaći web domaćina koji nudi forum, a još manje onaj koji je aktivan. GoDaddy napreduje, svakodnevno se u svaku temu kreće pregršt postova. Osim toga, zajednica reagira, sugerirajući da forum nije samo šuplja školjka u kojoj pitanja umiru.

GoDaddy-pregled-forum

GoDaddy se može boriti u drugim područjima, ali podrška je na prvom mjestu. Iako bi se mogućnosti izravnog kontakta mogle poboljšati, resursi za samopomoć su nevjerojatni. Od učenja o web hostingu do rješavanja problema, GoDaddy je obuhvatio kada je riječ o podršci.

Presuda

GoDaddy nije loš web domaćin, ali morat ćete se baviti dobivanjem nikla i zatamnjenja ako ga želite upotrebljavati. Cijena je visoka, a iako mogućnosti i vrste hostinga obiluju, konačni račun koji ćete platiti je više od većine. To bi moglo reći, s obzirom na to koliko usluga nudi GoDaddy, paket all-in-one možda će vam vrijediti dodatni trošak.

Mogli biste i puno gore, ali možete i bolje.

Što mislite o GoDaddyju? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map