DreamHost pregled – ažurirano 2020

DreamHost pregled

DreamHost je jedina usluga internetskog hostinga koja zaista jamči privatnost i što je visoko na našem popisu. Ostale prednosti uključuju trošak i jednostavnost upotrebe, premda bi sučelje moglo koristiti neki posao, kao što mogu i njegove brzine. Pročitajte naš cijeli DreamHost pregled za detalje.

DreamHost je jedan od neobičnijih domaćina na mreži. Prvi dojmovi to ipak ne pokazuju. Umjesto toga, čini se da sjedi pored naših najboljih pružatelja usluga web hostinga, nudeći dobru brzinu, solidan raspon planova i impresivne značajke za nisku cijenu. U skladu s tim, njegov nagib prema sigurnosti i privatnosti čini ga vodećim u industriji kada je u pitanju vaša zaštita.

U ovom DreamHost pregledu govorit ćemo o tome što nam se svidjelo i ne svidjelo nakon pokretanja web stranice s jednim od njegovih zajedničkih planova. Uz testiranje brzine i upotrebljivosti, raspravljat ćemo o značajkama, sigurnosti, privatnosti, cijenama i više tijekom pregleda prije nego što donesemo presudu.

DreamHost bi mogao biti bolji na nekim područjima, ali ako ga uzmemo u cjelini, to je impresivno. Brzina je solidna, cijena niska, a sigurnost velika. U skladu s tim, nije testiran najbrži web hosting pružatelj usluga, niti je najlakši za upotrebu. Iako je uzet u obzir i nedostatke, DreamHost je sjajan.

DreamHost-Slider1

DreamHost-slider2

DreamHost-slider3

DreamHost-slider4

DreamHost-slider5

prijašnji

Sljedeći

prednosti & nedostaci

Alternativa za DreamHost

Značajke

DreamHost ima puno značajki, pa ćemo se umjesto da ih pokušamo pokriti svi usredotočiti na zajednički kraj stvari. Kako planovi postaju skuplji, značajke se sve više specijaliziraju, pa ako tražite nešto specifično što nismo pokrili, preporučujemo da potražite web stranicu DreamHosta za detalje.

Usluga je izgrađena oko, dobro, usluga. Umjesto pružanja blještavih funkcija, većina ponuda DreamHosta usmjerena je na poboljšanje iskustva s web hostingom. To uključuje potpunu SSD pohranu, neograničen broj e-pošte na vašoj domeni i besplatni SSL certifikat.

Kao što ćemo se dotaknuti u odjeljku “sigurnost” u nastavku, DreamHost ima određen način razmišljanja kada je u pitanju sigurnost i privatnost. Tamo gdje druge usluge naplaćuju sigurnosne i privatne značajke, DreamHost ih vidi kao pravo. Zbog toga ona vodi teret u promjeni mnogih datumskih ideja u industriji web hostinga.

Izgleda da DreamHost nije toliko plodan od toga. Svi korisnici dobivaju alat za izradu web stranica Remixer koji koristi sučelje blok-stila koje podsjeća na Webnode (pročitajte našu recenziju Webnode). Iako je responzivan i moćan za ugrađenog graditelja web stranica, Remixer je samo nekoliko klina ispod naših najboljih graditelja web stranica.

DreamHost-pregled-remikser

To je uglavnom zato što ne dolazi s integracijama Wix-a ili Weebly-a, koji se nalaze na vrhu pregleda naših graditelja web stranica (pročitajte naš Wix pregled i Weebly pregled). Moćna je i sposobna sastaviti web lokaciju izvrsnog izgleda, ali ako tražite veliku trgovinu aplikacija ili napredne značajke, najbolje je držati se stručnjaka za izgradnju.

Unatoč tome, Remixer ima jednu veliku prednost. Iako web stranicu koju gradite pomoću Remixera jednostavno možete objaviti, možete je izvesti i u WordPress. To vam omogućuje da iskoristite izvrsno sučelje zgrade i raspon predložaka, a da ne odustanete od fleksibilnosti koju nudi WordPress.

Ostale su značajke uglavnom usredotočene na planove u koje su uključeni. Na primjer, DreamPress planovi o kojima ćemo govoriti u odjeljku “Vrste hostinga” uključuju neku verziju Jetpacka i hosting u oblaku nudi potpuni pristup korijenu.

Pregled značajki DreamHost

DreamHost Logowww.dreamhost.com

Počinje od 259 dolara mjesečnoSvi planovi

Vrste poslužitelja

Dijeljeni hosting

VPS hosting

Upravljani WordPress

Cloud hosting

Namjenski hosting

Hosting prodavača

Usablity

FTP pristup

SSH pristup

cPanel

Korijen pristup

Dnevne sigurnosne kopije
Plan specifične

Graditelj web stranica

usluge

SEO

Marketing

Dizajn web stranica

sigurnosti

Privatnost domene

SSL šifriranje

Uklanjanje zlonamjernog softvera
plaćen

Vatrozid web aplikacije

Dvofaktorska provjera autentičnosti

DDoS zaštita

sFTP

podrška

Podrška putem e-pošte

Telefonska podrška
Plaćena podrška

Podrška za chat uživo

Tutoriali

Korisnički forum

Baza znanja

Podrška 24/7

cijena

DreamHost je jeftiniji od ostalih pružatelja usluga ako pogledate promotivne cijene. Hostinger vam može ponuditi nižu stopu za zajednički hosting ako kupite unaprijed tri ili četiri godine (pročitajte našu recenziju Hostinger-a), ali većim dijelom je DreamHost u skladu s ostalim pružateljima usluga kada je riječ o promotivnim cijenama.

To je samo za početni termin DreamHost na kraju postaje puno jeftiniji od konkurencije nakon obnove, a zahvaljujući svojoj lako razumljivoj i transparentnoj shemi cijena jasno je što kupujete kad odjavite. Kad je sve rečeno i učinjeno, DreamHost je jednostavan način za jeftin web hosting.

Za razliku od iPage-a, koji, kao što možete vidjeti u našoj iPage recenziji, omogućuje vam samo zajednički plan za oko 2 USD mjesečno. To je jedino ako kupite unaprijed tri godine. Nakon što završi početni termin, trošit ćete oko 8 USD mjesečno, što je osnovna cijena za većinu industrije web hostinga.

To nije slučaj sa DreamHostom. Iako ćete još uvijek uštedjeti novac kupnjom najdužeg trajanja, osnovni zajednički hosting obnavlja se na oko 6 USD mjesečno, što je puno jeftinije od ostatka tržišta. I to uključuje planove, tako da DreamHost dolazi nekoliko dolara jeftinije od ostalih davatelja usluga vrhunske polica.

Uz to imate mogućnost izbora u trajanju kupnje. Ako ponovo upotrebljavate iPage, možete kupiti samo jednu do tri godine hostinga. Kroz sve DreamHost planove možete kupiti mjesec dana, godinu ili tri godine. Sposobnost odlaska mjesečno ne može se umanjiti, posebno ne u dijeljenim paketima.

Svi zajednički planovi podržani su i 97-dnevnom garancijom povrata novca tvrtke DreamHost. Bez obzira na trajanje koje ste odabrali, imate više od tri mjeseca da se predomislite i vratite svoj novac. DreamHost je lider u industriji kada je riječ o razdobljima povrata sredstava, ostavljajući 90-dnevni prozor InMotion Hosting-a u prašini.

Za cijene, DreamHost nudi sve što želimo. Planovi su jeftiniji od ostatka tržišta, cijene su transparentne u cijelom procesu odlaska, možete kupiti bilo koje trajanje, a planovi su potpomognuti velikodušnim jamstvom povrata novca. Za nas su sve palčeve za određivanje cijene.

Jednostavnost korištenja

Kao što je spomenuto, DreamHost je transparentan u pogledu određivanja cijena, a to puno pomaže jednostavnosti uporabe. Na svakoj stranici proizvoda postoji prebacivanje između mjesečnih i godišnjih planova, koji vam jasno pokazuje koliko planova košta prije nego što dođete na stranicu za kupnju. DreamHost također pokazuje postotak koji štedite tijekom mjesečnog plana.

Nakon što odaberete plan, bit ćete poslani na atraktivan postupak trodijelne isplate. Iako većina domaćina jednostavno prikazuje detaljan popis usluga, DreamHost čini da se postupak odjave osjeća svježim. Stranica za odlazak ima dinamične elemente koji se premještaju preko stranice dok odjavljujete, dovodeći razinu kvalitete koja se rijetko vidi kod web hostova.

DreamHost-pregled-checkout

Pojedinosti o odjavi prikazuju se na desnoj strani stranice, a odzivnost stranice i čist izgled stranice pokazuju znanje o dizajnu web stranice koja rijetki drugi domaćini rade.

Ono što je važno je da se nikad ne osjeća kao da DreamHost pokušava nadvladati jedan. Iako se čini da se drugi domaćini skrivaju u višegodišnjim ugovorima ili nepotrebnim značajkama i naknadama s vašim planom, DreamHost je jasan kroz sve što kupujete i koju cijenu ćete platiti za to..

Nakon dovršetka plaćanja DreamHost će vas preusmjeriti na stranicu za stvaranje lozinke, a istovremeno će poslati nekoliko poruka e-pošte na adresu koju ste registrirali. Sviđa nam se takav pristup, jer ne traži da istražite svoju e-poštu kako biste pronašli pojedinosti računa. U skladu s tim, lozinka koju stvorite treba biti pohranjena kod našeg najboljeg upravitelja lozinki, Dashlane (pročitajte naš Dashlane pregled).

No, ipak se dogodilo nešto neobično tijekom odjave. U početku smo planirali usmjeriti domenu koju smo već posjedovali prema DreamHost-u, ali ona nije uspjela tijekom oduzimanja. Umjesto toga, rekli smo da ćemo domenu registrirati kasnije. No, nakon ulaska na upravljačku ploču bilo je jasno da je DreamHost za nas stvorio poddomenu i tamo instalirao WordPress.

Ono što nije bilo jasno je da moramo još dodati domenu, a to nije bilo jednostavno. Ne samo da smo trebali izbrisati generiranu poddodu DreamHost, već smo morali pričekati i da se pokrenu poslužitelji imena našeg registrara prije nego što smo je mogli dodati. Ukratko, najbolje je registrirati domenu na DreamHost-u ako se prijavljujete na račun.

DreamHost upravljačka ploča

DreamHost nema cPanel. Umjesto toga, ona ima svoje stajalište na upravljačkoj ploči, i iako nema pristup temeljen na aplikacijama kao što je cPanel, on dobro funkcionira. Ako vas zanima cPanel, pogledajte naš najbolji web hosting s vodičem cPanel.

DreamHost-pregled-upravljačke ploče

Na mnogo načina, cPanel je blistav. Ikone su velike i šarene, naočale daju osjećaj da pilotirate složeni brod, a ogromna količina detalja sigurno znači da je moćan. Ako zabavite u stranu, cPanel je moćan, ali može biti malo, pogotovo ako pokušavate obaviti jednostavne zadatke.

Upravljačka ploča DreamHosta sve je posao, koji iskače blještave ikone za prostraniji izgled. Iako nije tako uzbudljivo, upravljačka ploča izrađena je za upotrebljivost. Izbornik s lijeve strane upravlja navigacijom oko vaše upravljačke ploče, jasno prikazujući načine za izgradnju vaše web stranice ili upravljanje uslugom.

Ipak, upravljačka ploča može se osjećati razdvojeno u određenim točkama. Na primjer, kartica “WordPress” započinje s “instalacijom jednim klikom”, koja prikazuje gotovo prazan zaslon s nekoliko opcija, a neposredno ispod toga je “DreamPress”, koji više liči na reklamu nego na bilo što.

DreamHost-pregled-dreampress-upravljačke ploče

To je estetska briga, tako da nema velike razlike kada je u pitanju upotrebljivost. Davatelji poput Bluehosta dokazuju da možete imati izgled i funkcionalnost (pročitajte našu recenziju Bluehost).

U skladu s tim, trud kompanije DreamHost na dizajniranju upravljačke ploče isplati se. Sučelje je pojednostavljeno, upravljajući detaljima vašeg hostinga i računa pod jednim krovom, bez da se osjećate neodoljivim. Unatoč tome, jasno je da su neka područja privukla više pažnje od drugih, s čudnim, datumskim odlukama dizajna na nekim stranicama i modernim pristupom na drugim.

Vrste hostinga

DreamHost ima zbunjujuću liniju između pauze između zajedničkog i WordPress hostinga. Unatoč tome, vrste hostinga koje možete kupiti lako se kvare. Možete kupiti zajednički, VPS, namjenski i cloud hosting.

Razgovarat ćemo više o WordPress paketima za minutu jer je ponuda DreamHosta dostojna vlastitog dijela.

Zajednički planovi lako su probaviti. Kada kupujete jedan, kupujete prostor na poslužitelju na kojem su pohranjene druge web stranice, što smanjuje ukupni trošak po web mjestu. Iako su sjajne za uštedu novca, zajednički planovi općenito nisu tako brzi ili dosljedni kao namjenska opcija.

DreamHost nudi dvije verzije: Starter i Unlimited. Planovi su identični izvan broja domena koje možete ugostiti. Starter vam omogućuje da imate jednu domenu i pet poddomena, dok Unlimited nudi one, koji bi pogodili, neograničene domene.

Sviđa nam se kako DreamHost dijeli svoje zajedničke planove. Za razliku od drugih domaćina koji nude zbunjujuću, slojevitu strukturu – za primjer pročitajte našu recenziju HostGator – DreamHost vas pita samo o broju web-mjesta koja vam trebaju biti domaćin.

VPS planovi slični su zajedničkim planovima na kojima koristite poslužitelj s drugim web mjestima, ali umjesto dijeljenja resursa, dobivate svoje. Umjesto da nudi više zajedničkih planova, DreamHost nudi više VPS planova, pružajući vam mogućnost jeftine kupovine ako imate malu web stranicu ili kupite veliki paket ako vam treba više energije.

DreamHost recenzija-VPS-planovi

Da biste se posvetili hostingu, morate izravno kontaktirati DreamHost. Kao što ime govori, namjenski hosting pruža poslužitelj sebi. Iako možete pregledavati dostupne poslužitelje da biste pronašli onaj koji radi za vas, razgovor s agentom DreamHost-a je općenito najbolja ponuda. Također možete uložiti u namjenski poslužitelj ako ste zainteresirani za prodaju hostinga.

Dijeljeno, VPS i namjensko gostovanje standardna su cijena za najbolje domaćine web-lokacije. Ono što je uzbudljivo kod DreamHosta je hosting u oblaku. Cloud hosting ili DreamCompute kako ga DreamHost naziva, distribuira vašu web lokaciju u oblaku. Budući da ne postoji centralizirana lokacija, hosting u oblaku pruža bolju brzinu i sigurnost od tradicionalnih oblika hostinga.

I DreamHost se preokrenuo. Umjesto da plaćate samo mjesečnu naknadu, plaćate samo sate koje koristite. Međutim, nije neograničeno. DreamHost će vam naplaćivati ​​samo do 600 sati (25 dana) mjesečno, tako da znate što plaćate. Osim toga, zbog strukture hostinga u oblaku možete dodati više resursa koliko vam treba.

DreamPress

Ako kliknete „WordPress“ na vrhu web stranice DreamHost, prikazat će vam se opcije iz zajedničkih i VPS planova. Ipak, usredotočit ćemo se na WordPress-ekskluzivne planove zvane DreamPress. DreamPress je upravljano rješenje WordPress-a koje koristi hosting za oblake za najbolje brzine i produženje rada uz najmanju moguću cijenu.

DreamHost-pregled-wordpress

Postoje web-domaćini koji su se specijalizirali za vođeni WordPress hosting – pročitajte naš Pagely pregled i Kinsta pregled primjera – ali rijetko vidimo pružatelja usluga koji ima izvrsno vođen WordPress hosting uz impresivnu liniju. Ne iznenađuje da je DreamPress zaradio mjesto na našem najboljem web hostingu za WordPress vodič.

Specifikacije su sjajne, ali značajke su još impresivnije. Uz automatizirane dnevne sigurnosne kopije, dobivate neograničene sigurnosne kopije na zahtjev radi zaštite vaše web stranice, izbjegavajući potrebu ručnog sigurnosnog kopiranja WordPress-a. Budući da se DreamPressom upravlja, dobivate i automatizirana ažuriranja za WordPress.

Uz to, uz svaki plan dobivate i određeni sloj Jetpacka, a DreamPress Pro i DreamPress Plus pretplatnici mogu koristiti bilo koju od premium WordPress.com tema.

DreamPress kombinira vrijednost i moć u upravljanom paketu WordPressa, što je teško pronaći. Iako Pagely nudi moćan WordPress hosting, skup je. S druge strane, možete spremiti nekoliko kostiju zajedničkom opcijom, poput Arvixe-a, ali žrtvovat ćete puno snage (pročitajte naš Arvixe pregled).

DreamHost postiže impresivnu ravnotežu koja je savršena za većinu WordPress korisnika. Ako ste tek započeli s WordPressom, pročitajte našu seriju vodiča:

 • Vodič za upotrebu WordPressa za početnike.
 • Posredni vodič za korištenje WordPress-a.
 • Napredni vodič za korištenje WordPress-a.

Ubrzati & Uptime

Za testiranje brzine web stranice koristimo Pingdom test brzine i učitavanje utjecaja. Pingdom test brzine daje izolirano vrijeme učitavanja za pojedinog korisnika koji pristupa web mjestu, kao i detaljan zapisnik veza, tako da možemo vidjeti gdje se rov, ako postoji, nalazi. Učitavanje utjecaja simulira rad web stranice u stvarnom svijetu.

Testovi su rađeni pomoću najskupljeg zajedničkog plana tvrtke DreamHost na praznoj verziji WordPress-a. Na taj način možemo osigurati da nijedna blještava tema ili elementi ne iskrivljuju rezultate.

DreamHost se dobro snašao, ali ne i vrhunski kao što je A2 Hosting (pročitajte našu A2 Hosting recenziju). Ni to, nije bilo daleko. S ocjenom 90 od 100, DreamHost je impresivan kada je u pitanju brzina, premda, kao što možete vidjeti u donjem grafikonu, metrički računi “čekaju” više vremena nego što bismo željeli.

DreamHost recenzija brzine test

Ta metrika mjeri vrijeme preglednika koji čeka da primi podatke sa poslužitelja. Na temelju našeg testiranja, možemo vidjeti da većinu vremena učitavanja samo čeka da podaci počnu teći, što sugerira da bi DreamHost mogao učiniti više za optimizaciju svog vremena učitavanja. Unatoč tome, rezultati nisu loši.

Učinak opterećenja dao je dobre rezultate, ali vidjeli smo bolje. Tijekom učitavanja došlo je do nekoliko bodova dok se opterećenje korisnika povećavalo, ali DreamHost se uvijek uspio vratiti tamo gdje je započeo. U performansama je sličan InMotion Hostingu (pročitajte našu recenziju InMotion Hosting) po tome što postoji mala količina nedosljednosti, ali ništa zbog čega.

DreamHost-pregled-load-utjecaj

Ako želite vidjeti kako izgledaju nedosljedne performanse u našem testu Load Impact, pročitajte naš GreenGeeks pregled.

Što se tiče produženja rada, DreamHost jamči puno više od većine web-domaćina. Umjesto 99,9 posto produženog vremena, on ima 100-postotno jamstvo za produženo vrijeme, što je značajna razlika, kao što možete vidjeti u našem vodiču za jamstvo za produženje rada. Srećom, DreamHost definira što znači garancija u pogledu usluge.

Ako se vaše web mjesto, baze podataka, e-pošta, FTP, SSH ili web pošta poklope zbog kvara u DreamHost sustavima, dobit ćete kredit za jedan dan hostinga za svakih sat vremena kada je usluga u padu. Nažalost, nadoknadit će vam se samo do 10 posto vašeg sljedećeg razdoblja hostinga, za razliku od SiteGround-a, koji će vam besplatno pružiti mjesec dana hostinga (pročitajte našu recenziju SiteGround).

Važno je napomenuti da se ovo jamstvo odnosi samo na nenajavljeni prekid rada. Ako iz bilo kojeg razloga preuzmete svoju web lokaciju izvan mreže, bilo da se radi o zlonamjernoj datoteci ili bilo čemu drugom, jamstvo se ne primjenjuje. Ne odnosi se ni na planirano, najavljeno održavanje.

Sve u svemu, DreamHost je brz i spretan, čak i ako se bori da bude ukorak s našim najboljim izvođačima. Ipak, to je brže od većine, a uz solidno jamstvo za produženje rada, ovaj odjeljak će se dobro iskoristiti za to.

sigurnosti

Sigurnost je glavni fokus za DreamHost. Dok ga drugi domaćini vide kao uslugu, DreamHost vidi to kao pravo. Mnogi sigurnosni alati uključuju se u vaš plan besplatno, osiguravajući da je vaša web lokacija sigurna od nešifriranih veza i zlonamjernog softvera.

Sve započinje s besplatnim šifriranim SSL / TLS certifikatom Let’s Encrypt. Iako su besplatni SSL certifikati sve učestaliji, DreamHost je bio jedan od prvih pružatelja usluga koji je besplatno uključio. Kada koristite SSL / TLS certifikat, pregledniku koji se povezuje na vašu web lokaciju u osnovi poručujete da vam se može vjerovati, kriptirajući vezu posjetitelja.

Iako su dobri za zaštitu podataka u tranzitu, SSL certifikati osobito su važni ako prikupljate osobne podatke na svojoj web stranici, bilo da se radi o kontaktnom obrascu ili na stranici za naplatu. S jednom instaliranom, osobni podaci koji prolaze između vas i posjetitelja su šifrirani, o čemu možete pročitati u našem opisu šifriranja..

Iza kulisa, DreamHost koristi ModSecurity koji je vatrozid web aplikacije otvorenog koda dizajniran za Apache poslužitelje. Zbog svog otvorenog koda, DreamHost je sposoban dodati stotine prilagođenih pravila u vatrozid kako bi osigurao da je veza koja treba prekinuti biti.

Sigurnosni paket zaokružuje DreamShield, DreamHost-ov alat za uklanjanje zlonamjernog softvera. Nažalost, to nije uključeno u vaš plan. S obzirom na to koliko sigurnosnih i privatnih značajki DreamHost uključuje besplatno, samo ima smisla da bi i DreamShield bio, ali to nije slučaj.

Umjesto toga, platit ćete vam 3 USD mjesečno, što nije loše, ali bolje je besplatno. Unatoč tome, on je bolji od većine ugrađenih alata za skeniranje. DreamShield će pokrenuti tjedne pretrage na vašoj web stranici i automatski očistiti sve što nađe. Uklanjanje dijelova zaštite je važno jer većina alata za zlonamjerni softver skenira samo vaše web mjesto.

Djeluje poput antivirusa za vaše web mjesto (pročitajte naš najbolji vodič za antivirusni softver) štiteći vas od neugodnosti povezanih s kibernetičkim kriminalom. DreamShield je dovoljno jeftin i dovoljno impresivan da bi ga se isplatilo, ali ako DreamHost želi ugurati svoj sigurnosni paket, uključujući DreamShield besplatno, bilo bi dobro mjesto za početak.

Privatnost

Sigurnost tvrtke DreamHost možda je impresivna, ali njezina se privatnost još više ističe. Iako u našim VPN recenzijama obično govorimo o privatnosti, važno je i za web hosting, ne samo za poštivanje prava građana u slobodnim državama, već i za zaštitu podataka korisnika koji komuniciraju s web stranicama.

Svaka domena registrirana na DreamHost-u uključuje privatnost domene koja zamjenjuje osobne podatke koje registrirate u domeni podacima registrara. Gotovo svaki web domaćin naplaćuje privatnost domene, što nije u redu. Uz manje od 1 USD mjesečno, naplaćivanje privatnosti domene čini se kao jeftin način da se kupci niknuju i unište.

DreamHost shvaća da privatnost korisnika ne bi trebala biti usluga, već pravo, pa uključuje privatnost domena besplatno. Iako je to za nas velika stvar, još veći posao je tvrtka koja se u ime svojih kupaca bori za održavanje njihove privatnosti.

Godine 2017. DreamHost se obratio s Ministarstvom pravosuđa SAD-a radi pružanja informacija o disruptj20.org, web stranici koja je izgrađena oko organiziranja političkih prosvjeda Trumpove administracije u SAD-u. Važno je napomenuti da web stranica nije govorila o nasilju ili bilo što takvo. Umjesto toga, bio je usredotočen na prosvjede i otpor.

Bez obzira na vaša politička stajališta, DOJ je učinio nešto neizrecivo, zahtijevajući da DreamHost ne preda samo podatke o vlasniku web stranice, već i svima koji su je posjetili. DOJ je ukupno zahtijevao 1,3 milijuna IP adresa i osobno identificirajuće podatke tisuća registriranih korisnika.

Nedostatak toga je da je nakon što je DreamHost odbio zahtjev, DOJ podnio zahtjev Vrhovnom sudu Washington D.C.-a da zatraži dokumente, na što je DreamHost odgovorio opozicijskim argumentima.

Nakon sloga podaci su još uvijek trebali biti predani, ali s većinom osobnih podataka koje je DreamHost uredio. Sud je utvrdio da vlada “nema pravo na ukorištenje informacija koje se nalaze na web mjestu DreamHosta.”

Ishod ovog slučaja ne govori ništa o DreamHostu, ali činjenica da se tvrtka zalagala za privatnost korisnika govori mnogo. Jedan je od glavnih računala, ako ne i jedini, briga o privatnosti korisnika, koja se ne može zanemariti.

podrška

Nikada nas nije nervirala podrška, a iako nas tim DreamHost-a ne nervira, robota na početnoj stranici ima. Kada stignete na web mjesto, dočekat će vas prodajni robot pitajući vas zašto posjetite i usmjerava vas prema različitim uslugama koje DreamHost nudi.

U stranu, robot vas može usmjeriti prema stvarnoj podršci. S nadzorne ploče svog računa možete pristupiti podršci klikom na karticu “podrška” u lijevom izborniku ili u gornjem izborniku. U lijevom izborniku možete pokrenuti postupak podrške temeljen na ulaznicama tvrtke DreamHost, kao i pregledati status vašeg poslužitelja i baze podataka.

DreamHost-pregled-kontakt

Podrška na temelju karata je dobra. DreamHost prvo traži da opišete svoj problem koji će pokušati riješiti pomoću baze znanja. Ako ne možete pronaći odgovor, moći ćete poslati e-poštu ili razgovarati s predstavnikom podrške. Telefonska podrška je također dostupna, ali po cijeni. Prikazivat ćete vam 10 USD po povratnom pozivu ili 15 USD mjesečno za tri poziva mjesečno.

Ipak vam ne bi trebalo biti puno da podržite, što je dobro s obzirom da postupak nije jednostavan. Baza znanja je gusta i laka za kretanje, a s istom pažnjom pokriva osnovne i napredne teme.

DreamHost-pregled-baze znanja

Osim toga, postoji korisnički forum, što je rijetkost u svijetu web hostinga. To nije najbolji alat za podršku – brz pogled pokazuje samo papriku odgovora na nedavna pitanja – ali ako podršku ne možete pronaći nigdje drugdje, dostupan je.

Sveukupno, podrška je dobra, ali mogla bi biti odlična sa pojednostavljenijim kontaktnim postupkom. Punjenje za telefonsku podršku također gori. Ipak, ponavljanja s kojima smo razgovarali bili su pristojni i korisni, a baza znanja nudi dobru količinu sredstava za samopomoć.

Presuda

DreamHost je nešto posebno. S niskim cijenama, impresivnom brzinom i dobrim rasponom značajki, može se suzdržati od bilo kojeg dobavljača vrhunskih polica (kao što je to učinio u našoj DreamHost vs Bluehost usporedbi). Međutim, DreamHost nije još jedan od visokokvalitetnih web-domaćina. Umjesto toga, on ima poseban interes za sigurnost korisnika i privatnost, razdvajajući ga od prepunog tržišta.

Sve u svemu, mogli biste potrošiti puno više i učiniti puno gore. DreamHost čini sve što želimo učiniti web host, čak i ako su neki davatelji usluga bolji u određenim područjima. Ako vas zanima nešto što DreamHost ne nudi, pročitajte naše recenzije web hostinga.

Što mislite o DreamHostu? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map