Arvixe pregled – ažurirano 2020

Arvixe pregled

Arvixe je skup i težak za upotrebu, kao i velika muka za postavljanje. Preporučujemo da potražite negdje drugdje jer smo imali previše problema da bismo spomenuli početak rada. Za cjelovito računovodstvo naših iskustava pročitajte našu cjelovitu Arvixe recenziju.


Arvixe je jedan od mnogih web hosting brendova u vlasništvu Endurance International Group, a poput njegovih braće i sestara HostGator i Bluehost, uskoro neće biti naš najbolji vodič za web hosting. To bi rekao, čak i da je to neovisna ponuda, to neće uspjeti. Zaluđena web stranica o postavljanju i datumu ostavili su nas da se pitamo je li servis i dalje radio.

U ovom pregledu Arvixe, govorit ćemo o našem uglavnom negativnom iskustvu kada smo isprobali uslugu. Toliko je truda uloženo u funkcioniranje naše web stranice da nije bilo mjesta za bilo što drugo. Ipak, razgovarat ćemo o značajkama, brzini, upotrebljivosti i sigurnosti usluge, čak i ako su one zasjenjene postavljanjem.

Čak i bez toga, teško je preporučiti Arvixe. Cijene su visoke, paketi nisu atraktivni, a upotrebljivost je, iskreno, loša. U svakom je pogledu osrednji dobavljač, s posebno lošim performansama u pogledu konfiguracije.

arvixe-Slider1

arvixe-slider2

arvixe-slider3

arvixe-slider4

arvixe-slider5

prijašnji

Sljedeći

prednosti & nedostaci

Alternativa za Arvixe

Značajke

Arvixe nema mnogo mogućnosti izvan onoga što je uključeno u normalnu cPanel implementaciju (pročitajte naš najbolji web hosting s cPanel vodičem). To kaže, uključene dobrote nisu loše, i iako smo željeli vidjeti više za sigurnost, cjelokupni set značajki zadovoljava.

Iako je prosjek gotovo u svakom pogledu, Arvixe ima jedno neuobičajeno svojstvo. Izvan A2 hostinga jedan je od rijetkih web hostinga koji nude Linux i Windows poslužitelje, što znači da možete odabrati operativni sustav koji najbolje odgovara web mjestu koje gradite. Windows planovi su skuplji, kao što obično jesu, ali mi volimo vidjeti opciju bez obzira.

Inače, to je standardna cijena. Dobivate instalaciju aplikacije Softaculous koja sadrži skripte za WordPress, Joomla, Drupal i još mnogo toga, kao i 200 USD oglasnih kredita raspoređenih po Bingu i Googleu.

Dobijete i web stranicu za izradu web stranica, što je sve češće. Kao i kod većine web domaćina, i graditelj koji nudi Arvixe dobit će vas, ali bolje vam je s jednim od naših najboljih graditelja web stranica. Preporučujemo Wix (pročitajte našu Wix recenziju).

Treba napomenuti da smo prilikom pokušaja pokretanja alata za izradu web stranica upoznali Googleovu stranicu s upozorenjem da naša veza možda nije sigurna.

Ono što nedostaje su sigurnosne značajke. Iako je sigurnost Arvixe općenito dobra, mnoge se besplatne sigurnosne značajke na drugim web domaćinima plaćaju ovdje. Na primjer, standardni zajednički hosting ne dolazi s besplatnim SSL / TLS certifikatom.

Pregled značajki Arvixe-a

Arvixe logotipwww.arvixe.com

Počinje od 700 dolara mjesečnoSvi planovi

Vrste poslužitelja

Dijeljeni hosting

VPS hosting

Upravljani WordPress

Cloud hosting

Namjenski hosting

Hosting prodavača

Usablity

FTP pristup

SSH pristup

cPanel

Korijen pristup

Dnevne sigurnosne kopije

Graditelj web stranica

usluge

SEO

Marketing

Dizajn web stranica

sigurnosti

Privatnost domene

SSL šifriranje

Uklanjanje zlonamjernog softvera

Vatrozid web aplikacije

Dvofaktorska provjera autentičnosti

DDoS zaštita

sFTP

podrška

Podrška putem e-pošte

Telefonska podrška

Podrška za chat uživo

Tutoriali

Korisnički forum

Baza znanja

Podrška 24/7

cijena

Arvixe je jedan od skupljih domaćina, s višegodišnjim stopama iznad mjesečnih stopa nekih pružatelja usluga. Datirani izgled web stranice također ne pomaže mnogo, a otežava saznanje što kupujete. To će vas više zanimati za sljedeći odjeljak, ali ovdje je i dalje vrlo razumljiv korisnik.

Na web mjestu vidjet ćete cijenu oglašenu “što niže”. To znači mjesečnu stopu koju ćete platiti ako kupite unaprijed dvije godine, što smo odrazili na gornjoj tablici. Arvixe nudi planove u trajanju od jednog, tri i šest mjeseci, kao i jedne i dvije godine, sa šest mjeseci i više, a ostvaruje popuste.

Popust je ipak užasan. Bluehost, koji je još jedna zvijezda Endurance International grupe, počinje s oko 4 USD mjesečno po višegodišnjim planovima i obnavlja se sa samo 8 USD mjesečno (pročitajte našu recenziju Bluehosta). Arvixe počinje s visokim 7 USD mjesečno za višegodišnje planove i obnavlja se na oko 10 USD mjesečno.

Bez obzira na to kako ga narežete, Arvixe je skup. Više neugodna od cijena s visokom cijenom čudna je raspodjela cijena. Na primjer, poslovni planovi počinju od 25 USD mjesečno, ali postoji “pro” verzija za 38 dolara mjesečno. Jedina razlika između njih je da “pro” planovi nude neograničene domene, dok standardni Business nudi samo šest. Isto vrijedi i za Osobno.

Tako se web hosting više ne prodaje. Uzmimo, na primjer, Hostinger. Nudi tri razine zajedničkog hostinga, a poput Arvixe-a, ograničenje je broja domena na kojima možete ugostiti najjeftiniji plan. U skladu s tim, skuplji planovi dolaze s dodatnom procesorskom snagom, značajkama kao što su dnevne sigurnosne kopije i veće ograničenje propusnosti (pročitajte naš Hostinger pregled).

Arvixeova podjela između pro i non verzije nema smisla, a veliko poskupljenje između njih znači da ćete na kraju platiti puno više ako vam treba više od šest domena.

Srećom, postoji pristojna garancija povrata novca. Arvixe vam daje 45 dana da se predomislite, što iako nije tako izdašno kao 90-dnevni prozor gostovanja InMotion Hosting-a, nije loše (pročitajte našu recenziju InMotion Hosting).

Jednostavnost korištenja

Web-lokacija Arvixe datirana je, mada to ružno lice po sebi ne znači lošu upotrebljivost, to u ovom slučaju jest. Na stranicama proizvoda postoji ogromna količina informacija, a snižavanje cijena za vrste hostinga zbunjujuće je, a velik dio informacija na stranicama proizvoda nije relevantan za mnoge korisnike.

Pojednostavljivanje postupka pomoglo bi, ali, na sreću, brige na trenutak prestaju prilikom odlaska u blagajnu. To je gotovo kopija kopije Hostgator-ove stranice za naplatu, što i ne čudi s obzirom da su obje vlasništvo iste tvrtke. Međutim, postoje dodaci koji mogu biti zbunjujuće.

arvixe-pregled-checkout

Tu je i velika zbrka u vezi s cijenom koju plaćate. Najeftiniji zajednički plan košta 168 dolara dvije godine u vrijeme pisanja. Na dnu piše da će se plan obnoviti za 168 dolara dvije godine od datuma kada se prijavite, ali također kaže da se „uvodne cijene primjenjuju na prvi mandat“. To je uvodna cijena, pa što daje?

Problemi tu ne prestaju. Nakon prijave nismo se mogli prijaviti. Lozinka koju smo postavili nije funkcionirala, a nakon zahtjeva za resetiranjem zaporke, poslali smo nam e-poštu s molbom da provjerimo svoj identitet, što je u ovom slučaju značilo prijenos pune boje , ID fotografije. Pregledali smo mnogo pružatelja usluga web hostinga i nijednom nismo vidjeli takav postupak provjere.

Odgovaranje na e-poštu nije uspjelo, usprkos onome što nam je rečeno. Konačno smo se obratili i pitali ga o tome, što je zahtijevalo da ponovo pošaljemo dokument. Nakon tog cijelog fijaska, mogli bismo se prijaviti.

Ipak, nismo mogli ništa učiniti s našim hostingom. Kao da bavljenje verifikacijom nije dovoljno, naš račun je bio “na čekanju”, bez objašnjenja što to znači. Još jednom nam je bila potrebna podrška, a ovaj put je trajalo dva kruga jer agent za podršku nije prvi put aktivirao naš račun.

arvixe-pregled-klijent-područje

Nakon što smo se prijavili, nismo mogli pristupiti cPanelu. U korisničkom području, što je zapravo dobro, veza za prijavu na cPanel upravo je preusmjerena natrag u područje klijenta. Treći put smo posegnuli za podrškom, još jednom čekajući pet do 10 minuta dok je predstavnik povukao podatke o našem računu.

Iskoristivost nakon prijave nije loša. Arvixeova nadzorna ploča računa prikazuje najvažnije informacije, uključujući propusnost i upotrebu diska, u lako čitljivom obliku, zajedno s brzim vezama do važnih stavki cPanel. Uz to prikazuju vaše podatke o naplati, uključujući i kada slijedi slijedeće plaćanje i koliko će to koštati.

U cPanelu nema što napomenuti osim činjenice da je u pitanju cPanel. Radi se o tome koliko što možete graditi, što i nije loše, ali ni to nije ništa posebno. Ako želite vidjeti kako izgleda strašna upravljačka ploča, pročitajte naš 1&1 Pregled web hostinga.

arvixe-pregled-cpanel

U skladu s tim, svaki strašan Arvixeov dobitak na upravljačkoj ploči zasjenjen je strašnim postupkom postavljanja. Pretpostavljamo da ono što smo prošli nije proces za sve, ali dogodilo se i nama, i to je općenito dobar znak da se dogodilo i prije. Bijesna postava navela nas je da zatvorimo knjigu o priči koja je tek počela, a to nikad nije dobro.

Vrste hostinga

Arvixe nudi zajednički, VPS, namjenski i cloud hosting. Raspored je složeniji od toga s podjelom između dvije vrste zajedničkog hostinga, ali u osnovi se svodi na to. Nažalost, upravljani WordPress nije u ponudi, pa pročitajte naš najbolji web hosting za WordPress vodič ako vas to zanima.

Naš Kinsta pregled također može biti koristan s obzirom da ima malo energije izvan zajedničkog hostinga za WordPress. Arvixe dijeli svoje zajedničko hosting na osobne i poslovne klase, od kojih svaka dolazi u dva nivoa s Linuxom ili Windowsom, slično A2 Hostingu (pročitajte našu A2 Hosting recenziju).

Kao što je spomenuto, jedina razlika između dva sloja je broj domena koje možete ugostiti. Inače su isti. Međutim, sviđa nam se što možete birati između Windowsa i Linuxa.

Postoji i hosting prodavač, ali to je samo zajednički paket koji možete, dobro, preprodavati. Cijene nisu najgore, ali sviđa nam se pristup SiteGround-a prema prodajnom hostingu mnogo više (pročitajte našu recenziju SiteGround).

Ponuđeni su VPS planovi koji pružaju namjenske resurse na zajedničkom poslužitelju, ali mi ih ne preporučujemo. Cijena je mnogo veća od konkurencije, a specifikacije su osrednje. Programeri neće moći uštedjeti novac ni ako Arvixe nudi samo upravljane VPS planove.

Dostupni su i namjenski hosting u oblaku, a mi ih zajedno okupljamo samo zato što Arvixe ima. Na kartici “DedicatedClass” naći ćete namjenske i oblačne poslužitelje, pri čemu će se potonji činilo kao da je uhvaćen u nekom trenutku. Specifikacije nisu strašne, ali cijena je visoka, pa je najbolje potražiti drugdje. Naš Pagely pregled je dobro mjesto za početak.

Postava nije loša, ali cijene su previsoke. Predstavljene su glavne vrste hostinga, s puno fleksibilnosti zahvaljujući izboru u OS-u. Unatoč tome, visoka cijena i nedostatak upravljanog WordPress-om čini liniju izgleda manje poželjnom.

Ubrzati & Uptime

Brzina je jedno od prvih područja o kojima sudimo s web domaćinom. Lako je ustati i raditi, pruža solidnu podlogu na kojoj se može temeljiti ostatak usluge i za razliku od većine područja je objektivan.

To je reklo, bilo je posljednje što smo mogli napisati za Arvixe. Našoj je web stranici trebalo više od četiri dana kako bismo se povezali s mrežom zahvaljujući više puta za pružanje podrške. Dio problema su bili poslužitelji imena. Širenje DNS-a – što je bolje objašnjeno u našem Vodiču za DNS zapise – nije trebalo više od 24 sata, ali prije nego što smo vidjeli išta vidjeli smo tri dana.

To je zbog toga što, unatoč plaćanju plaćanja i dva puta pružanju podrške da se potvrdi da je naš račun aktiviran, naša web stranica nikada nije postavljena na poslužitelju. Proveli smo skoro čitav radni tjedan pokušavajući da servis radi i potvrdivši da treba biti, samo da nam je rečeno da nam je novac uzet, ali usluga nije bila aktivna.

arvixe-pregled-neaktivan

Jednom kada smo pokrenuli web mjesto, testirali smo brzinu pomoću Pingdom testa brzine i učitavanja utjecaja. U početku je test Pingdom brzine vratio savršen rezultat, vrijeme učitavanja od oko 200 milisekundi i 100 od 100. Pokazalo se, ipak, da to nije pravi prikaz web stranice.

Proveli smo test pomoću prazne verzije programa WordPress, ali iz bilo kojeg razloga WordPress nije instaliran u korijenu web stranice. To znači da kada posjetite našu testnu domenu, umjesto WordPressa, upoznat ćete se s indeksom web stranice. Zašto je takav WordPress instaliran, izvan nas je.

Dobili smo razumnije rezultate kada smo ponovo pokrenuli test, a Arvixe je postigao ocjenu 90 od 100. To je reklo, većina našeg vremena čekanja dolazi iz hostinga, a ne DNS zahtjeva ili SSL rukovanja. Zbog toga naši rezultati sugeriraju da bi Arvixe mogao biti brži.

arvixe recenzija brzine test

To je podržano našim ispitivanjem utjecaja opterećenja. Web stranici smo poslali 50 virtualnih korisnika na pet minuta, i iako je Arvixe isprva bio solidan, primio je veći od prosječnog broja HTTP pogrešaka kako se korisničko opterećenje povećavalo, sugerirajući da su resursi poslužitelja potisnuti do krajnjih granica.

arvixe-pregled-load-utjecaj

Što se tiče produženog produžetka, postoji 99,9-postotna garancija za produženje rada koja će vam pružiti mjesec dana usluge ako vaša web lokacija padne ispod tog praga. S obzirom na to da nismo imali četiri dana usluge, to bi moglo pasti pod jamstvo, ali kad smo se obratili za podršku, nije bilo ni govora o kreditu. Ne zadržavaj dah.

sigurnosti

Od mnogih nedostataka koje Arvixe ima, sigurnost nije među njima. Svi planovi dolaze s impresivnim rasponom sigurnosnih značajki, koji izgleda kao nešto što je preneseno iz Arvixeovih dana slave.

Vaš poslužitelj zaštićen je otkrivanjem brutalne sile, vatrozidom, suvišnim nosačima napajanja, stalnim nadzorom mreže i noćnim sigurnosnim ažuriranjima.

Ipak, ono što je izgledalo atraktivno prije nekoliko godina izgubilo je sjaj. Na primjer, Arvixe nudi distribuirani odgovor napada zbog odbijanja usluge. To je odgovor, a ne zaštita, što znači da može ublažiti DDoS napad nakon što se pokrene, ali ne preduzima proaktivne mjere da ih spriječi da se pojave.

Drugi primjer je SSL / TLS certifikat. Prije nekoliko godina, SSL certifikati bili su gotovo ekskluzivno plaćeni, ali većina web domaćina sad uključuje certifikat niske razine besplatno. DreamHost i InMotion Hosting su među onima koji to čine, ali čak i Arvixovi partneri Bluehost i HostGator uključuju jedan.

Ne postoje ni automatske sigurnosne kopije, što je važno, posebno za WordPress. Pročitajte naš vodič o ručnom sigurnosnom kopiranju vaše web stranice kako ne biste izgubili posao.

U skladu s tim, postoji sjaj modernih pogodnosti s stvarima poput besplatne integracije Cloudflare-a. Sigurnost je solidna, no neke od dobrobiti koje drugi domaćini uključuju besplatno, koštat će vas u Arvixeu.

Jedini strašan propust je uklanjanje zlonamjernog softvera. Iako je usluga plaćena gotovo svugdje, Arvixe uopće ne nudi način skeniranja vaše web stranice. S obzirom da je SiteLock dio Endurance International Grupe poput Arvixe-a, bilo bi lijepo vidjeti dublju integraciju s tom platformom.

Privatnost

Arvixe je u vlasništvu Endurance International Group, a ako ste pročitali našu recenziju HostGator, znajte da to znači da privatnost korisnika nije najveća briga. Budući da sve marke Endurance International Group dijele politiku privatnosti, brige koje smo imali s HostGator-om, Bluehostom i iPageom odnose se i na Arvixe.

Počnimo s privatnošću domene. Kada registrirate domenu, također registrirate puno osobnih podataka, koji su poznati kao WHOIS zapis. Ti su zapisi na mreži, što znači da vaše ime, adresa, telefonski broj i više mogu pretraživati ​​javno i mogu se povezati s domenom koju posjedujete.

Privatnost domene to se zaobilazi zamjenom vaših podataka registrarima i, poput DreamHost-a, Arvixe ih je besplatno nudio (pročitajte naš DreamHost pregled). Unos u bazu podataka Arvixe stvoren 2009. godine govori o privatnosti besplatne domene, ali ona je uređena u 2015. kako bi odražavala da je usluga više ne nudi.

arvixe-pregled-domena-privatnost

Međutim, to ne donosi iznenađenje. Endurance Insurance Group kupio je Arvixe krajem 2014., sugerirajući da je promjena privatnosti domena potekla od ovlasti koje jesu. Sada troši 10 USD godišnje za jednu domenu, što je, doduše, i skupo, ali je “gotovina” iznad.

I politika privatnosti je loša. Stav Endurance International grupe nije u korist kupca. U politici privatnosti navedeno je da će prodati vaše osobne podatke i dijeliti ih sa kime god želi. Među popisom tvrtki s kojima dijele vaše podatke su Facebook, Google, Amazon Web Services, WPBeginner, Bing i Yahoo.

I ovdje postoji puno internog dijeljenja. Endurance International Group je masivna kompanija, na čijem se webu nalazi više web hostova i registrara domena. Postoje i periferni proizvodi, uključujući SiteLock i MOJO Marketplace.

Ukratko, to znači da Endurance International Group zna da ste upravo kupili domenu i možda vam treba web hosting ili da ste upravo pokrenuli WordPress web mjesto i trebate temu s MOJO Marketplacea. Pravila o privatnosti omogućuju joj da dijeli onoliko informacija koliko želi interno, a čini se da je to pokušaj zatvaranja u sustav koji je stvorio..

Jedina briga ovdje je prodaja više proizvoda, a ne zaštita vaše privatnosti. Promjena privatnosti domene jasan je dokaz toga.

podrška

Podrška je pristojna, ali ništa posebno. Kao i druge marke Endurance International Group, pomoćno osoblje je korisno, ako je gipko i nepojmljivo. Uprkos tome, odmah možete pronaći odgovore na postavljena pitanja.

Možete kontaktirati Arvixe putem live chat ili e-pošte, ali nije jasno kada je ta podrška dostupna. Na stranici “kontaktirajte nas” piše da je podrška dostupna 24 sata dnevno, ali odjeli koji se bave naplatom, migracijama i zlostavljanjem nisu. Posebno za prva dva mi bismo ih svrstali u opću podršku pa je potrebno pojašnjenje.

arvixe-pregled-kontakt-stranica

Izvan izravnog kontakta postoji baza znanja, kojoj možete pristupiti klikom na gumb “Centar za podršku” bilo gdje na web-lokaciji Arvixe. Dosadno, baza znanja otvara zasebni poddomena bez mogućnosti vraćanja na početnu stranicu.

Baza znanja nije loše, ali zastarjela navigacija otežava obilaženje nego što je to slučaj s drugim ponudama. Unatoč tome, problem je ublažen jasnim kategorijama i trakom za pretraživanje. Nažalost, nećete naći mnogo pomoći. Iako u bazi znanja postoji puno članaka, nedostatak detalja i vizualnih referenci otežava njihovo praćenje.

arvixe-pregled-baze znanja

Pored gumba „centar za podršku“ nalazi se gumb „ploča za raspravu“ za koji smo pretpostavili da vodi na forum. Nije bilo Umjesto toga, zajednica za raspravu je nešto od oglasne ploče koja detaljno opisuje status poslužitelja i nadolazeće održavanje.

Sveukupno, podrška nije loša, ali drugi domaćini pružaju više sadržaja. Čini se da je Arvixe stavljen na najviši minimum kada je u pitanju stvaranje resursa podrške, a iako to znači da možete pronaći odgovore, to nije najprijatnije iskustvo.

Presuda

Arvixe nije impresivno, ali nije ni loše. Brzina je pristojna, čak i ako upotreba u stvarnom svijetu može uzrokovati probleme, a sigurnosne značajke nisu strašne.

U skladu s tim, naše iskustvo postavljanja naše web stranice ne može se zanemariti, a zato što nam se dogodilo, ne možemo zamisliti da smo prvi. Upotrebljivost je strašna, što ne bi bilo problem da nije naše web stranice nikad dodana na poslužitelj.

Sve u svemu, Arvixe je skup i ne vrijedi troškove, čak i ako naše iskustvo nije uzeto u obzir. Bilo bi vam bolje čitati naše druge web hosting recenzije.

Što mislite o Arvixeu? Je li naše iskustvo bilo izvanserijsko? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map