Wondershare Filmora9 Pregled – Uređivanje i rez s lakoćom – Ažurirano 2020

Wondershare Filmora9 Pregled

Wondershare Filmora9 moćan je, jednostavan za upotrebu uređivač koji možete koristiti za gotovo ništa. Između slobodnog plana i njegove fleksibilnosti, postoji mnogo toga za preporučiti ga. Pogledajte naš potpuni pregled Wondershare Filomora9 za sve detalje.


recenzije video uređivača

Wondershare Filmora9 dramatičan je pomak od prethodnih iteracija softvera. Posljednjih nekoliko godina Wondershare je više fokusirao Filmora na ne-urednike. Iako je najnovija verzija još uvijek lagana za razumijevanje, ona nudi naprednije mogućnosti za veterane i profesionalne korisnike, čime je osvojila mjesto među najboljim softverom za uređivanje videa.

Bez obzira koji plan cijena odabrali, dobivate svaki alat koji osnovni program može ponuditi. To uključuje njegovu vremensku traku audio-video zapisa od 200 pjesama, biblioteku efekata i prijelaza te alate za zvuk, boju i tekst. Program sadrži sve što je potrebno za stvaranje rezultata profesionalne razine po cijeni potrošača.

Wondershare vam omogućuje da kupite ovaj softver za uređivanje videa po najpovoljnijoj cijeni – čak i besplatno. Također možete odlučiti platiti godišnju pretplatu, kupiti program izravno ili dobiti Ultimate verziju koja vam daje sve u dodatku trgovine.

prednosti & nedostaci

Značajke

Vremenska traka Filmora9 omogućuje vam dodavanje do 100 video zapisa i 100 audio zapisa. To vam daje mogućnost stvaranja složenih projekata. Za jednostavne videozapise vjerojatno neće biti potrebno više od dva ili tri, ali ako uređujete igrani film, glazbeni video ili drugi komplicirani proizvod, izvrsno je imati fleksibilnost.

Filmora9_003

Osnovni program dolazi s više od 200 video efekata. Uglavnom su filtri i slojevi, ali uzimaju dosta nagađanja kako bi vaš video dobili pravi izgled. Na primjer, ako projektu želite dati dojam 70-ih, samo povucite taj efekt na isječak koji želite. Postoje i učinci koji preslikavaju loš TV signal, kinematografske rakete, video zidove i još mnogo toga.

Za svoje videozapise dobivate i oko 200 prijelaza, što je sjajno ako želite dati osjećaj vremena koji prolazi ili samo signalizirati da je scena završila. Uključuju jednostavne izblijedjele, rolice i maramice, kao i briseve, navlake i još mnogo toga. Lako je dobiti izgled i osjećaj da želite između scena.

Filmora9_004

Filmora Audio Alati

Zvučni alati u Filmora9 prilično su robusni za svoju klasu. Osnovni alati uključuju mogućnost podešavanja glasnoće, blede isječke u ulazu i van njega, podešavanje visine tona, smanjenje pozadinske buke i ujednačavanje zvuka. Dobijate i pristojnu biblioteku zvučnih efekata dionica, poput atomske bombe, automobilskih rogova i laserskih snimaka. Iako su ti alati osnovni, oni posao obavljaju.

Ima 50 besplatnih glazbenih zapisa koje možete koristiti i sa žanrovima poput rocka, elektronike i folka. Osim toga, možete sinkronizirati svoju iTunes biblioteku i uvoziti glazbu odatle. Daleko je sveobuhvatno, ali dovoljno je dobro da započnete.

Filmora9_011

Alati poput chroma tipke (zeleni ekran) nekad su bili ograničeni na velike holivudske studije, ali sada su standardna cijena. Lako je koristiti i u Filmora9. Samo uvezite snimke sa zelenog zaslona, ​​ispustite ih na vremensku traku i unesite željenu sliku iza nje. Nećete moći postići kvalitetno kromiranje tipkovnice Star Wars, ali to je dovoljno dobro za YouTube i amaterske filmove.

Filmora Dodatne značajke

Filmora9 također uključuje kontrolu kretanja i boja. Omogućuju vam postizanje pravog osjećaja. Korekcija boje je osnovna, ali korisna, što je za očekivati ​​s programom po ovoj cjenovnoj cijeni. Ipak vam omogućuje postizanje dosljednog izgleda od snimka do snimka.

Filmora9 čini stvaranje naslova što jednostavnijim. Možete birati između oko 140 unaprijed programiranih predložaka, uključujući otvaranje i zatvaranje kredita, naslova, niži trećina i titlova. Izvrsni su za stvaranje kinematografskog, novinarskog i zabavnog izgleda za vaš video.

Također možete manipulirati brzinom i kretanjem svojih video projekata. Lako je naučiti kako usporiti ili ubrzati videozapise i audio zapise te ih pokrenuti obrnuto. Osim toga, možete pomicati i zumirati slike na kartici kontrole pokreta.

Alati koji su uključeni u Filmora9 su sjajni, ali ako želite ići dalje, Wondershare nudi dodatna pakovanja s alatima usmjerenim prema poslovnim i profesionalnim korisnicima. Ako vam se sviđa što dobijete s osnovnim programom, vrijedno je isprobati dodatne programe ako pređete na sljedeću razinu uređivanja.

Wondershare Filmora9 Pregled značajki

cijena

Filmora9_008

Za razliku od ostalih alata za uređivanje video zapisa, Filmora9 ima nekoliko opcija određivanja cijena, koje uključuju sve značajke koje nudi. Neki programi, poput Adobe Premiere Pro CC, imaju samo pretplatničke planove. Mogućnost kupnje programa ogroman je plus za ljude koji ne vole iznajmljivanje softvera. Lijepo je ne platiti za to kada su vremena kratka, čak i ako ne primate ažuriranja.

Besplatna verzija Filmora

Postoji besplatna opcija za softver, a za razliku od ostalih programa koji nude ograničene besplatne probe, imate sve alate koje program nudi. Jedina smetnja je da će vaši izvezeni videozapisi imati vodeni žig Filmora9. To vam smeta, ali ako vam ne smetaju videozapisi, uključujući i ono što predstavlja oglas, nije loše.

Jednogodišnja licenca za Filmora9 pokrenut će vam oko 45 dolara. To nije loše za program. Osim što nabavite sve alate, vodeni žig nestaje i besplatno dobivate ažuriranja softvera. Ako vas iznajmljivanje softvera ne muči, ovo je vjerojatno vaša najbolja opklada.

Opcija Lifetime je način na koji izravno kupite program. Sve dobivate u jednogodišnjem planu, osim što platite samo jednom. Platit ćete oko 20 USD više, no isplati se to da ne izgubite pristup programu ako dođe vrijeme obnove i nedostaje vam gotovine.

Neograničen plan daje vam cijeli shebang. Dobivate sve u osnovnom programu, kao i sve što se događa u trgovini dodataka. Skupo je, ali ako sebi možete priuštiti 164 dolara godišnje, to se isplati.

Jednostavnost korištenja

Ako ste upoznati sa softverom za uređivanje videozapisa, prepoznat ćete izgled i tijek rada, ali Filomora je pojednostavljena u usporedbi s ostalim softverom za obradu videozapisa na razini potrošača. Značajke i alati dostupni su iz glavnog prozora sučelja, tako da je lako kretati se i pronaći ono što vam je potrebno.

Jedna čudna stvar kod Filmora9 je da ne postoji način rada s knjigom. Način rada na ploči s knjigom, za razliku od vremenske trake, prikazuje svaki element vašeg projekta jednako, neovisno o tome koliko je dug. To je dobar način da odredite široke poteze vašeg projekta, a zatim prijeđite na vremensku traku za fino podešavanje. Odličan je alat za početnike i prijašnje verzije Filmora, pa je neobično da nije uključen.

Ne morate koristiti miš i pokazivač da biste napravili sve u Filmora9. Ima pogodne tipkovnice koje omogućuju lako rezanje, obrezivanje, zumiranje i rotiranje snimaka. Prečaci na tipkovnici uključuju i brz pristup korekciji boja i modulima za kromiranje tipki. Učinkoviti su ušteda vremena.

Kao i svaki program za uređivanje videa, morat ćete provesti najmanje nekoliko sati i proći nekoliko postupaka kako biste naučili koristiti Filmora9, posebno ako nikad niste koristili softver za uređivanje video zapisa. Ako imate problema s učenjem ili korištenjem određenog alata, Wondershare ima sjajan YouTube kanal koji objašnjava kako svaki alat djeluje i kako izvući maksimum iz njega..

Format datoteke & Podrška za rezoluciju

Filmora9 funkcionira s većinom formata video datoteka za koje vjerojatno imate. Kompatibilni formati videa uključuju .mp4, .m4v, .mov, .wmv, .avi, .mkv i još mnogo toga. Popis nije sveobuhvatan, tako da nejasni ili vlasnički formati možda neće funkcionirati, ali ako niste u visoko specijaliziranom području ili radite na razini hollywoodske industrije, malo je vjerojatno da ćete dobiti video format koji ne možete uvesti u program.

Filmora9_006

Tek su posljednjih godina programi na razini potrošača poput Filmora9 dobili mogućnost uvoza 4K rezolucije ultra visoke rezolucije. To je sjajno jer otvara program do pretvaranja velikih, lijepih, detaljnih snimaka u konačni proizvod koji je na istoj vizualnoj razini kao i sve što mogu proizvesti u velikim studijskim kućama.

Kada završite s uređivanjem videozapisa, Filmora9 nudi vam mnogo opcija za izvoz. Dobivate dugačak popis video i audio formata, uključujući .mp4, .mov, .mkv, .f4v, .webm i još mnogo toga. Osim toga, možete izvoziti samo audio formate, poput .mp3 i .ogg. Ako trebate izvoziti u format koji Filmora9 ne podržava, morat ćete nabaviti jedan od alata iz naših najboljih video pretvarača..

Također možete optimizirati videozapise za reprodukciju na određenim uređajima. Na primjer, ako znate da će se vaš video gledati na pametnom telefonu iPhone ili Android, jednostavno odaberite taj profil na kartici uređaja u izborniku izvoza. Dobivate i profile za igraće konzole, poput Xboxa i PlayStationa, kao i pametne televizore i Apple TV.

Filmora YouTube upload

Jedna od najkorisnijih izvoznih značajki je mogućnost prijenosa gotovih projekata izravno na usluge dijeljenja videozapisa, kao što su YouTube i Vimeo. To je sjajno jer vam omogućuje preskočiti nekoliko koraka u postupku objavljivanja. Osim toga, internetske usluge imaju određene postavke koje najbolje izgledaju na njihovim platformama. Filmora9 iz toga pogađa nagađanja.

Ako želite napraviti DVD svog videozapisa, postoji opcija izvoza za to. Izbornik za stvaranje diska je osnovni, ali funkcionalan. Ne samo da možete izravno snimiti svoje projekte na disk, već možete stvoriti i mape DVD-a i ISO datoteku.

ISO datoteke su u osnovi nacrt za DVD. Kada ga stvorite na računalu, možete ga koristiti za snimanje novog diska kad god želite. To je sjajno za arhiviranje i izradu sigurnosnih kopija. ISO datoteke ipak zauzimaju puno prostora za pohranu, pa ako planirate arhivirati projekte u tom formatu, trebali biste potražiti vanjski tvrdi disk ili jedan od najboljih oblaka za video usluge.

Izbornik za snimanje diska omogućuje vam i stvaranje DVD izbornika. Možete odabrati 11 predložaka, uključujući teme za određene blagdane, poput Valentinova i Božića, kao i jednostavne elegantne pozadine. Ne možete stvoriti prijelome poglavlja ili dodatne značajke, ali to nije neočekivano na ovoj razini softvera za uređivanje videozapisa.

Filmora9_010

Druga stvar koju ne možete učiniti s Filmora9 jest napraviti Blu-ray disk. To je čudno jer je program kompatibilan s visokom razlučivosti i 4K rezolucijom. Promjena veličine tog velikog i lijepog snimka u standardnoj definiciji izgleda kao sramotan otpad.

Izvođenje

Za razliku od ostalih programa za uređivanje videozapisa na razini potrošača, Filmora9 je dostupan za Windows i macOS. Gotovo svi drugi programi dostupni su za Windows, malo ih je dostupnih za macOS. To čini Filmora9 odličnom alternativom besplatnim programima, poput iMovie, i aplikacijama profesionalne razine, poput Adobe Premiere Pro CC i Final Cut Pro X.

Filmora9 smo testirali s snimcima koji su prethodno snimljeni za izradu kratkog filma. Uvozio je svaki element, zvuk, video i slično. Uspjeli smo obrezati neželjene snimke, rasporediti elemente na vremenskoj traci i prilagoditi zvuk i boju s jednako lakoćom i učinkovitošću kao i na softveru profesionalne razine koji se koristi za stvaranje originalnog filma.

Iako nismo mogli točno kopirati originalni film, jer Filmora9 nije kompatibilan s nekim dodacima koji smo koristili za stvaranje naprednih vizualnih efekata, uspjeli smo ga približiti. Rezultat je bio gotov proizvod koji se nije mogao prikazati na filmskom festivalu.

Kad smo izveli gotovi testni projekt, trebalo mu je oko 25 minuta da ispuni Filmora9, što nije loše za 15-minutni video. Vjerojatno bi bilo kraće da je naše testno računalo bilo košuta. Kad smo gledali rezultirajući video, bilo je kristalno jasno. U njemu nije bilo pikselacije, zamućenja pokreta ili drugog izobličenja. Zvuk je također bio jasan i jasan.

Izvezli smo i jednominutni testni prizor u raznim rezolucijama i brzinama kadrova, uključujući 1080p pri 30 sličica u sekundi, 1080p pri 60 fps, 720p pri 30 fps i 720p pri 60 fps. Izvozili smo tempo izvoza da vidimo koliko će vremena program trebati za dovršavanje svake i koliko su velike video datoteke. Rezultati su u tablici ispod.

Format: Vrijeme izvoza (min: sec) Veličina datoteke (MB)
1080p (30 kadrova u sekundi)01:3863.2
1080p (60 kadrova u sekundi)02:2963,6
720p (30 kadrova u sekundi)01:1239.8
720p (60fps)01:4540

Izvezli smo video zapise u .mp4 (H.264) na 1.4 GHz Intel Core i5 iMac sa macOS Mojave verzije 10.14.15

alat

Filmora9 nudi korekciju objektiva, što je izvrsno za videozapise snimljene akcijskim kamerama jer imaju onaj efekt ribljeg oka koji može omesti. Alat za ispravljanje leća ima unaprijed postavljene akcijske modele proizvođača proizvođača kao što su GoPro, Panasonic, Ricoh, Sony i iON. To čini program dobrom alternativom besplatnom softveru, kao što je GoPro Quik.

Drugi sjajan alat je otkrivanje scena. Kada uvezete datoteke u Filmora9, možete reći programu da automatski skenira vaše snimke u zasebne snimke i zajedno ih organizirati u svoju medijsku kutiju radi lakšeg postavljanja na vremensku traku. To je posebno korisno za duge snimke događaja poput sportskih događaja i glazbenih koncerata.

Također možete zabilježiti što se događa na zaslonu računala. To je sjajno ako želite napraviti udžbenik za softver, komentirati članak vijesti ili snimiti prijenos uživo ili online videozapis.

Filmora i web kamere

Također imate mogućnost snimanja video zapisa s vaše web kamere i audio s mikrofona u programu. To se može činiti jednostavnom, ali korisno jer znači da ne morate imati dodatni softver za snimanje jedinstvenog video i audio zapisa. Jednostavno ga snimite iz Filmora9 i automatski u spremnik za medije, spreman za uređivanje.

Nekoliko je naprednih alata koji nedostaju u Filmora9 koji se nalaze u drugim programima na razini potrošača. Na primjer, ne možete uvesti ili urediti snimke u 360 stupnjeva. Ovo nije velika stvar, jer je ta tehnologija i dalje relativno nova.

Također nedostaje modul za uređivanje s više kamera, što bi bilo fenomenalno za brzo zajedničko uređivanje, čak i snimljeno iz različitih uglova – poput koncerta uživo koji je snimilo nekoliko pametnih telefona. Bilo bi dobro uključiti, ali ne i prekršaj za početnike.

Ako postoji značajka koju želite ili trebate koja nije dostupna u Filmora9, možete kontaktirati Wondershare pomoću opcije “novi zahtjev za značajku” u izborniku “pomoć”. Wondershare je izvrstan u uključivanju povratnih informacija korisnika i davanju urednicima onoga što žele i trebaju.

Presuda

Filmora9 je dobra kupovina za početnike i entuzijaste. Dobivate sve potrebne alate za postizanje rezultata profesionalnog izgleda po cijeni potrošača. Ograničena ste samo sposobnošću da naučite alate kako biste u potpunosti iskoristili.

Ako vam se sviđa Wondershare proizvodi, pogledajte i naš Wondershare pregled podataka za oporavak podataka. Svidjelo nam se, a možda ćemo vam pomoći iz krupne točke.

Hvala što ste pročitali našu recenziju. Preuzmite besplatno probno razdoblje za sebe i javite nam što mislite u komentarima ispod ili ako smo nešto propustili.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map