Pregled videozapisa – ažurirano 2020

VideoPad pregled

VideoPad je besplatni uređivač koji objašnjava ideju da dobijete ono što plaćate. Iako radi vrlo dobro, možda biste trebali potražiti dobro zaobljeni alat, a ne ovaj. Pročitajte našu cijelu recenziju VideoPad za detalje.


recenzije video uređivača

VideoPad by NCH Software osnovni je program za uređivanje videa koji možete besplatno koristiti sve dok je u nekomercijalne svrhe. Program, međutim, odgovara toj cijeni. Ima puno alata koji ćete naći s ostalim video uređivačima koje smo pregledali, ali nedostaje naš najbolji softver za uređivanje video zapisa.

Sučelje je antikvarirano i kontraintuitivno. Novim će se urednicima teže omogućiti da to nauče u usporedbi s drugim programima, a veterani će se osjećati kao da su napravili ogroman korak prema tijeku rada. Uz to, program se često zaustavi i iznenada padne, što uzrokuje potrebu da ponovite svoj rad.

VideoPad je miješana vreća. Ako možete tolerirati ono što mu nedostaje i foible u onome što ima, ne bi vas moglo ništa spriječiti da ga koristite besplatno.

prednosti & nedostaci

Alternativa za VideoPad

Značajke

VideoPad_001

Oni koji su uređivali videozapise bit će upoznati s vremenskom trakom i tijekom rada VideoPada. Dva se načina međusobno nadopunjuju jer možete iznijeti opću ideju svog projekta u načinu rada s knjigom i uraditi precizno prilagođavanje vremenske trake.

VideoPad vam daje neograničene video zapise s kojima radite. To je izvanredno za komplicirane projekte jer program čini prilično svestranim. Ako vaš projekt zahtijeva puno vizualnih elemenata, trebat će vam što više pjesama.

Količina audio zapisa koju dobijete u VideoPadu ovisi o tome koliko ćete platiti za nju. Kućno izdanje nudi vam neograničene zapise za uređivanje videa, ali samo dva audio zapisa. Master’s Edition vam daje neograničene audio zapise.

Sviđa nam se ta svestranost, jer samo plaćate ono što trebate. Većina jednostavnih projekata neće zahtijevati više od dva audio zapisa, što VideoPad čini izvrsnim za stvari poput kućnih videozapisa. Ako je projekt složen, poput glazbenog videa ili filma, trebat će vam više prostora.

VideoPad efekti

Dobijanje teksta na vašim videozapisima složenije je nego što bi trebalo biti. Klikom na gumbe „dodaj tekst“ ili „dodaj naslov“ pokreće se poseban prozor za uređivanje u koji unosite tekst i oblikujete kako želite da izgleda. Proces nije intuitivan. Ostali programi za uređivanje pružaju jednostavniji i čistiji način da u svoje projekte unesete stvari poput naslova, kredita i drugog teksta.

VideoPad_002

Knjižnica vizualnih efekata i prijelaza u VideoPadu prilično je osnovna. Možete obrezati okvir vaših snimaka, pomicati i zumirati, dodati zamućenje kretanja i prilagoditi vrijednosti slike kao što su nijansa, zasićenost, ekspozicija i još mnogo toga. Dobra su za ono što rade, ali ne idu daleko.

Biblioteka efekata uključuje brojne unaprijed programirane filtre koje možete koristiti da biste svom videozapisu dali poseban izgled. Filtri uključuju “crnu boju” & bijela “,” sepija, “noćni vid”, “rendgenski snimak”, “stari film” i još mnogo toga. Oni su dobar način da vam isječke daju jedinstveni izgled, ali nemaju ni blizu alata za korekciju i povećavanje boje koji se nalaze u drugom softveru za uređivanje video zapisa.

VideoPad_003

Drugo mjesto na kojem VideoPad padne nalazi se u odjeljku za uređivanje audio zapisa. Nema zvučni mikser jer ima sestrinski program, MixPad, koji upravlja dubinskim audio radom. Ostavljena vam je samo mogućnost urezivanja zvučnih zapisa, podešavanja glasnoće i dodavanja bledi i efekata. Za bilo što drugo, trebat će vam drugi program.

VideoPad_004

Knjižnica audio efekata također ostavlja mnogo toga što se želi poželjeti. Možete dodati stvari poput odjeka, odjeka i izobličenja, ali ne puno više. Pored toga, možete prilagoditi brzinu zvuka i čak reproducirati nju obrnuto, ali to je standardno za većinu softvera za uređivanje video zapisa

VideoPad dolazi s impresivnom knjižnicom zvukova dionica koje možete besplatno koristiti. Možete birati između stotina zvukova, od zvona, telefona, zvukova i topova do ambijentalne buke i tonova koji postavljaju raspoloženje. Obavezno pregledajte biblioteku zvuka prije nego što platite za element koji tražite.

Knjižnica dionica također nudi impresivan izbor glazbe. Dobivate desetak pjesama u žanrovima poput bluesa, klasike, plesa i rocka. Svaka pjesma je instrumentalna i dugačka je oko 30 do 40 sekundi. To je sjajno ako radite na projektu, ali nemate mnogo novca za licenciranje glazbe.

VideoPad_005

Zeleni zaslon VideoPad

Jedan od glavnih elemenata programa za uređivanje videa je chroma tipka. Omogućuje vam snimanje snimljenih ispred zelenog (ili plavog ekrana) i stavljanje iza koje god slike želite. To je sjajno za postavljanje ljudi na tuđi planet ili samo pred vremensku kartu.

Poput chroma tipke, 3D uređivanje nekada je moglo činiti samo velike holivudske studije. VideoPad vam omogućuje uvoz, uređivanje i izvoz snimaka snimljenih u 3D formatu, kao i pretvoriti 2D snimke u 3D. To je zabavno sredstvo, čak i ako želite samo ponovo provesti svoje obiteljske odmore u trećoj dimenziji.

Iako je VideoPad kompatibilan sa snimkama od 360 stupnjeva, alati koje nudi su poprilično mali u usporedbi s drugim programima. To, međutim, ne bi trebalo biti narušavajući posao, jer videozapise od 360 stupnjeva ne koriste mnogi ljudi. Ipak, format dobiva na značaju, pa bi VideoPad trebao uskoro ažurirati svoju ponudu.

Pregled značajki VideoPada

VideoPad Logowww.nchsoftware.com

Počinje od 167 dolara mjesečnoSvi planovi

Operacijski sustav

Windows

ortak

Linux

Značajke

4K uređivanje

Alat za akcijske kamere

Chroma tipka (zeleni ekran)

Uređivanje videa u 360 stupnjeva

Uređivanje multicam-a

Izvezi na YouTube

Izvezi na Facebook

Izvoz u Vimeo

Optimizacija uređaja

Snimanje na DVD

Snimite na Blu-ray

cijena

VideoPad dolazi u dvije verzije: Home Edition i Master’s Edition. Kućno izdanje košta oko 60 dolara i sve je potrebno za većinu projekata. Ograničenje na dva audio zapisa, međutim, spriječit će vaš napredak za složenije projekte. Osim toga, kućno izdanje nije kompatibilno s dodacima drugih proizvođača, tako da ste ograničeni na ono što nudi VideoPad.

Nadogradnja na Master’s Edition pruža vam neograničene zapise s kojima možete raditi i mogućnost rada s dodacima. Cijena se čini kao da biste puno platili za tu dodatnu funkcionalnost, ali ako ustanovite da je VideoPad program za vas i namjeravate napraviti složene video projekte, vrijedno je dodatnog novca.

Ako ne želite platiti 99 USD unaprijed, ali još uvijek želite potpuno VideoPad iskustvo, možete kupiti pretplatu na Master’s Edition za 5,50 USD mjesečno. To uspijeva na samo 66 dolara godišnje. Dobivate ažuriranja kako su i objavljena, što znači da ne čekate (ili plaćate) za sljedeće ažuriranje verzije. Takođe je dobra opcija ako znate da će vam trebati samo nakratko.

Možete koristiti i potpuno funkcionalnu verziju VideoPada besplatno. Tehnički je to probna verzija, pa vas VideoPad od vas traži da kupite licencu kad god pokušate izvesti. Unatoč tome, VideoPad možete besplatno preuzeti za osobnu, nekomercijalnu upotrebu.

Jednostavnost korištenja

Sučelje VideoPada osjeća se kao da je 10 godina uklonjeno iz sadašnjosti. Korisnici veterana osjećat će se kao da su napravili veliki korak dolje i borit će se sa zastarjelim izgledom. Još je gore za početnike koji moraju naučiti uređivati ​​na sučelju s datumima. To ne znači da novaci ne mogu riješiti posao, ali drugi programi to čine bolje.

U programu također nedostaje nekoliko alata koji bi ga znatno olakšali. Na primjer, ne postoje unaprijed programirane teme ili predloške. Također nema automatski uređaj za stvaranje videozapisa kao što to rade drugi programi. Ako je VideoPad uključio bilo što što bi moglo brzo i jednostavno napraviti video, bilo bi ga puno više dostojno kupiti.

U skladu s tim, NCH Software poduzima korake kako bi osigurao da korisnici znaju kako program funkcionira. Njegova web stranica sadrži pristojnu količinu vodiča i odgovora na uobičajena pitanja. Uz to, YouTubeov kanal tvrtke ima stotine video priručnika koji pokrivaju sve njegove proizvode. Korisni su, ali ne toliko sveobuhvatni kao što nude drugi programi.

Format datoteke & Podrška za rezoluciju

VideoPad može raditi s većinom popularnih formata video datoteka. Možete uvesti i izvoziti video zapise u .3gp, .asf, .avi, .dv, .flv, .gif, .apng, .mkv, .mov, .mp4, .mpg, .ogv, .rm, .swf,. webm i .wmv. To nije sveobuhvatno, ali sve dok ne radite sa pro formatima, to bi trebalo biti u redu.

VideoPad_006

Ako naiđete na format datoteke koji ne možete koristiti s VideoPadom, možda ćete ga morati pretvoriti pomoću Prism Video Converter NCH softvera. Možete pogledati naš vodič za najbolji softver za pretvaranje video zapisa.

Iako možete uvesti dobar popis audio formata, uključujući .wav, .mp3, .m4a, .aac i još mnogo toga, programu nedostaje mogućnost izvoza datoteka samo za audio. To je veliki propust i još jedna stvar koju ćete morati učiniti u MixPadu.

S obzirom na to kako se program ponekad osjeća, mogućnost uređivanja videa visoke razlučivosti od 4K rezolucije je blagodat za VideoPad. Pitamo se koliko bi korisnika, međutim, koji snimaju snimke u toj rezoluciji program tolerirao.

Izvoz VideoPada

VideoPad omogućuje dijeljenje gotovih projekata izravno na Internet bez napuštanja programskog sučelja. Iz izbornika za izvoz možete objavljivati ​​usluge dijeljenja, kao što su YouTube, Facebook i Flickr. To je sjajno jer eliminira nekoliko koraka u procesu objavljivanja.

Također možete prenijeti dovršene videozapise izravno u usluge pohrane u oblaku, poput Dropboxa i Google Pokretača. To je prikladno jer video datoteke koje su spremljene na vašem tvrdom disku mogu brzo pojesti vaš prostor za pohranu. Osim toga, uvijek je dobra stvar imati sigurnosne kopije u oblaku.

Ako znate da će se vaš videozapis pregledavati na određenom uređaju, VideoPad je unaprijed programirao izvozne profile koji bi vam mogli biti korisni. Svoj projekt možete optimizirati za reprodukciju na pametnim telefonima, tabletima i igraćim sustavima. Sve što trebate učiniti je odabrati proizvod koji želite gledati i kliknite izvoz.

To je rečeno, izbor je usmjeren na Apple. Pruža vam specifične profile za svaku iteraciju iPhone-a, iPoda i iPada, ali samo generičke unaprijed postavljene „Android uređaj“. Dobijate pristojan izbor igraćih konzola, uključujući PSP, PSP Vita, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One i Nintendo 3DS.

Svoje video projekte također možete snimiti na optički disk poput DVD-a i Blu-ray-a. To je jednostavno kao i bilo koja druga metoda izvoza. Jednostavno kliknite gumbe Blu-ray ili DVD-a na izborniku za izvoz. Možete napraviti disk koji će funkcionirati poput onih koje kupite u trgovini ili podatkovni disk u sigurnosne i arhivske svrhe..

Izvođenje

Iako VideoPad ima puno alata i značajki koje tražimo u softveru za uređivanje videa, on ih ne spaja na besprijekoran način na koji rade programi poput PowerDirector i Adobe Premiere..

Sučelje osjeća desetljeće izvan vremena, a to je osjećao već duže vrijeme. Iako je najnovija iteracija učinila malo za izglađivanje programa, ona još uvijek ne izgleda kao ona koju biste trebali kupiti u 21. stoljeću. Čudesno je, kontra intuitivno i samo sveukupno subpar iskustvo.

Također smo imali problema sa performansama tijekom testiranja. Program se povremeno smrzavao i rušio, zahtijevajući da prisilimo napuštanje i ponovno učitavanje aplikacije. Trebat ćete osigurati da projekt spremite često da ne biste izgubili sate rada. Uz to, svaki put kada aplikacija zaostane, pojavit će se manji srčani udar i pitajte se jeste li uštedjeli u zadnjih nekoliko minuta.

Kad smo testirali VideoPad za ovaj pregled, upotrijebili smo snimke koje su prvotno snimljene za pravljenje kratkog filma. Program je uveo, uredio i izveo snimke, kao što se može i očekivati. Kad smo završili, izvezli smo 14-minutni testni videozapis, a trajalo je oko 66 minuta. To je spor u odnosu na ostale programe za uređivanje videozapisa koje smo testirali.

Nazad smo gledali gotov proizvod i tražili nesavršenosti, poput pikselacije, zamućenja i drugih izobličenja. Slika je bila kristalno jasna i identična izvornom snimku, tako da iako možete naići na probleme s performansama dok koristite program, to ne znači lošiji konačni proizvod.

Izvezli smo i više jednosatnih isječaka u raznim formatima kako bismo dobili predodžbu o tome koliko vremena treba programu da stvori datoteke i koliko bi te datoteke bile velike. Rezultati su u tablici ispod.

Format: Vrijeme za izvoz (min / sek) Veličina datoteke (MB)
1080p (30 kadrova u sekundi)03:1899.1
1080p (60 kadrova u sekundi)04:25112,4
720p (30 kadrova u sekundi)02:3691.1
720p (60fps)03:1075.3

alat

VideoPad ima i druge alate koje je vrijedno zapaziti. Prvo je sposobnost snimanja videa i zvuka izravno iz njegova sučelja. Možete snimati video putem web kamere svog računala, zvuk mikrofonom, pa čak i ono što se događa na zaslonu računala. Ti su alati izvrsni za klađenje, izradu tutorijala, predavanja i još mnogo toga.

VideoPad_007

Možete stvoriti i isječke s teksta na zvuk, što znači da možete upisati riječi koje želite čuti i VideoPad će stvoriti zvučnu datoteku od njih. Glas je prilično robotski, ali je zgodan ako vam je potreban glas, ali ne želite koristiti svoj vlastiti. VideoPad je jedini program za uređivanje videozapisa koji smo pregledali i koji ima ovu mogućnost.

VideoPad_008

Drugi alat vrijedan pažnje je video stabilizator. Omogućuje vam izglađivanje drhtavih snimaka. To je sjajno za videozapise snimljene ručnim uređajima ili kamerama koje nisu bile na stativu.

VideoPad je jedan od rijetkih programa za uređivanje videozapisa na nivou potrošača koji vam omogućuje da u svoje videozapise unesete zatvorene naslove za sluh oštećen. Zatvoreni naslovi se razlikuju od titlova po tome što ih možete uključiti i isključiti. To je sjajno, pogotovo ako znate da je nekima iz vaše publike možda teško slušati.

Postoje propusti alata koji smanjuju VideoPad u usporedbi s drugim proizvodima. Na primjer, ne postoji modul s više kamera. To će vam omogućiti da snimite videozapise istog događaja i lako ih sinkronizirate i uređujete, što je dobro za spajanje koncerata, sportskih događaja i bilo čega drugog što bi moglo biti snimljeno iz više uglova.

VideoPadu također nedostaje akcijski modul kamere. To bi bilo dobro za snimke snimljene specijaliziranim kamerama, poput GoPro Hero ili Rylo 360. Te kamere snimaju snimke visoke razlučivosti koji zahtijevaju posebnu njegu i alate. Nažalost, VideoPadu čak nedostaje mogućnost uklanjanja efekta ribljeg vida na toj vrsti snimka.

VideoPad je dostupan za macOS i Windows računala. Zbog toga se verzija macOS-a nije dugo ažurirala. Izdanje sustava Windows izdvojilo je punu verziju ispred ponude macOS-a.

Presuda

Ako besplatno upotrebljavate VideoPad, platili ste pravu cijenu. Iako je ispunjen korisnim alatima koji će vam pomoći napraviti sjajan projekt, on zaostaje za konkurencijom kada je u pitanju tijek rada, performanse i dizajn. Ako vam nedostaje novca i trebate snimiti video, upotrijebite VideoPad. Ako si možete priuštiti da platite bolji proizvod, učinite to.

Što mislite o VideoPadu? Planirate li ga isprobati? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map