Pregled Adobe Premiere Pro CC – Ažurirano 2020

Adobe Premiere Pro CC pregled

Adobe Premiere Pro CC možda je najbolji program za uređivanje videa vani. Omogućuje vam pristup svim alatima koje profesionalci koriste, ali je i dalje jednostavan za upotrebu i razumijevanje. Shema cijena ipak bi vam mogla dati stanku, kao što možete pročitati u ovom cjelovitom pregledu Adobe Premiere Pro.


recenzije video uređivača

Softver za uređivanje videozapisa razvija se u skokovima i granicama posljednjih godina. Alati profesionalne ocjene sada su dostupni svima i možete pristupiti mnogim istim alatima koji se koriste za uređivanje holivudskih filmova.

U ovom pregledu Adobe Premiere Pro CC pogledajte jedan od težih video urednika. Podrijetlo Premiere Pro CC seže sve do 1991. godine, i to pokazuje. To je gladak, rafiniran alat s puno toga za ponuditi potencijalnom tvorcu videa.

Usmjeren prema profesionalcima, a s dugim popisom visokih klijenata i filmova prema njegovom imenu, Premiere Pro CC ima ogroman skup značajki. Iako je tako napredan alat, on ipak odlično radi na upotrebljivosti i ima fantastičan vodič koji će vam pomoći da naučite kako ga koristiti.

Nismo toliko zainteresovani za Adobeov mjesečni model cijene pretplate, ali uzeti kao proizvod sam po sebi, Premiere Pro CC je jedan od najboljih alata i vrijedan pobjednik na našoj listi najboljeg softvera za uređivanje video zapisa.

prednosti & nedostaci

Alternativa za Adobe Premiere Pro CC

Značajke

Adobe Premiere Pro CC ima vremensku traku za dodavanje i uređivanje video i audio zapisa. Nekoliko njih je vidljivo od početka, a sučelje ima kompaktan izgled, što znači da možete imati nekoliko isječaka odjednom. 

Elementi na vremenskoj traci zadano su skupa, ali možete prilagoditi zumiranje i veličinu kako biste sebi omogućili malo vizualnog prostora za disanje.

Osnovne funkcije uređivanja, poput pomicanja isječaka i obrezivanja, sve se lako obavlja na vremenskoj traci pomoću osnovnih alata za uređivanje. Na raspolaganju su britvice za izradu krojeva i alati za uređivanje klizača i valova, kao i tekst i olovke za dodavanje brzih naslova i slika u vaše filmove.

Kao i sav softver za uređivanje videa, i Adobe Premiere Pro CC ima izbor efekata koje možete primijeniti na svoje filmove. Mogu se odabrati tonove, koje se lako mogu primijeniti. Nakon što ga pronađete, imat ćete izbor opcija za pročišćavanje ponašanja efekta i postizanje izgleda točno.

Ovdje se može nabrojati previše, ali uključuju stilističke efekte, izobličenja, zamagljivanja, prilagođavanja, efekte u boji i još mnogo toga.

Ne samo bilo koji program za uređivanje video zapisa

Također možete koristiti chroma keying, korisno za kombiniranje video zapisa i stvaranje posebnih efekata. Obično se rade sa zelenim zaslonom, ali možete odabrati bilo koju boju koja vam se sviđa i možete prilagoditi agresivnost učinka tako da prikriva širi raspon boja.

Premiere Pro CC također se čvrsto integrira s Adobe After Effects, namjenskim softverom za efekte koji vam može pomoći da poboljšate dodavanje spektakularnih trenutaka svojim filmovima..

Postoji i veliki broj prijelaza koji vam omogućavaju da učinite svoje posjekotine zanimljivijim. Morate biti oprezni s tim jer mogu izgledati gipko, ali ako dobro upotrebe, mogu dodati puno u vaše videozapise.

Takođe se dobro snalazite kad je riječ o uređivanju zvuka. Možete pojačati, pojačati bas i dodavati kašnjenja, kao i primijeniti distorziju ili efekte poput reverba. Ako imate bilo kakve audio dodatke treće strane – u obliku VST-ova – možete ih koristiti i unutar Premiere Pro, iako CC uključuje Adobe Audition koji je bolji za uređivanje zvuka. 

Adobe također uključuje širok raspon Lumetri unaprijed podešenih boja, a profesionalci će moći s njima fino prilagoditi izgled svojih filmova. To je samo mali izbor mnogih dostupnih opcija.

Popis efekata jednostavno je taj: popis imena efekata razvrstanih u mape. Neki drugi softver daje vam ikonu ili malu animaciju koja vam pokazuje što svaki efekt čini. Pogledajte naš primjer Hitfilm ili Corel VideoStudio Ultimate pregled nekoliko primjera.

Ne možete to dobiti s Adobe Premiere Pro CC, ali barem je tako lako pregledati ih sve, a većina naslova je sama po sebi razumljiva. 

Sučelje je također dovoljno pouzdano za eksperimentiranje, bez očekivanja da vas pad sustava ili staze zaustavi na vašem tragu. Da biste bili dodatno sigurni, pogledajte kako automatski sigurnosno kopirati video vodič.

Ako koristite GoPro ili sličnu kameru, možete ukloniti sve titranje pomoću efekta stabilizatora osnove, a također ukloniti distorziju ribljeg leće. Multicam i 360-stupnjeva uređivanje videa također su podržani.

Adobe Premiere Pro CC ovdje ima vrlo dobre ocjene, a jedna je od najširih značajki.

Pregled mogućnosti Adobe Premiere Pro CC

Logotip Adobe Premiere Pro CCwww.adobe.com

Počinje od 2099 dolara mjesečnoSvaki planovi

Operacijski sustav

Windows

ortak

Linux

Značajke

4K uređivanje

Alat za akcijske kamere

Chroma tipka (zeleni ekran)

Uređivanje videa u 360 stupnjeva

Uređivanje multicam-a

Izvezi na YouTube

Izvezi na Facebook

Izvoz u Vimeo

Optimizacija uređaja

Snimanje na DVD
putem Media Encoder-a

Snimite na Blu-ray
putem Media Encoder-a

cijena

Adobeov Creative Cloud je sustav temeljen na pretplati koji nije uvijek popularan kod svojih korisnika. Možete odabrati jednu pretplatu na aplikaciju ili pogledati cijeli Adobeov paket kreativnih aplikacija. Iako će vas koštati, bilo na godišnjoj osnovi ili mjesečno, dobijate impresivan skup aplikacija za cijenu. 

Objedinjavanje svih tih paketa izvrsno je za one koji rade u kreativnim industrijama koji će možda trebati koristiti različite alate za svoj rad. Video uređivači možda većinu svog posla obavljaju premijerno, ali također su im na raspolaganju After Effects i Media Converter. Photoshop i Audition također mogu biti korisni.

Nekome tko samo želi uređivati ​​videozapise možda je bolje da traži nešto jeftinije, ali ako im to mogu priuštiti, imati na raspolaganju sve te alate fantastično je.

Mnoge su aplikacije industrijski standardne, a uključuju Photoshop, kao i Illustrator, After Effects, Dreamweaver, Acrobat i još mnogo toga. U našoj verziji paketa Creative Cloud Suite nalazi se 28 unosa koji uključuje nekoliko dodataka, poput Adobeovih fontova i dionica, koji uključuju slike i video koji će se koristiti u kreativnom ishodu.

Također imate pristup Behance, Adobeovoj platformi za društvene medije koja vam omogućuje da pokažete svoj posao i vidite što su drugi učinili.

Creative Cloud vam pruža obilje prostora za pohranu. Paketi koji uključuju Adobe Premiere Pro CC daju vam 100 GB. Ako vam treba još, možete nazvati Adobe kako bi razgovarali o njihovom planu od 1 TB ili pogledajte naš najbolji vodič za pohranu u oblaku.

Poslovni paketi uključuju iste aplikacije koje ste dobili u pojedinačnom paketu, kao i podršku 24/7. Na raspolaganju je i studentski paket koji za prvu godinu košta samo 19,99 USD mjesečno i 29,99 USD nakon toga.

Dostupna je sedmodnevna besplatna probna verzija, ali morat ćete unijeti kreditnu karticu da biste je koristili, tako da ne zaboravite otkazati ili će vam se naplatiti.

Puni paket tvrtke Adobe uključuje odličnu biblioteku softvera za produktivnost, ali mjesečni paket za pojedinačnu aplikaciju dugoročno je skup. Kompletan paket košta nešto manje od dvostruko više od pojedinačne aplikacije, pa ako vam treba nekoliko Adobe aplikacija, puno je bolja vrijednost. 

Kreativni profesionalci koji nemaju instaliran Adobe CC prepoznat će bol od primanja datoteka samo Adobe-a od potencijalnih klijenata. Njegov je softver lijepo imati na raspolaganju, čak i ako ga ne koristite redovito.

Uz gore navedene planove, postoji fotografski plan za 9,99 USD, ali to ne uključuje Premiere Pro. Studenti i nastavnici mogu ostvariti i popuste na navedene cijene.

Jednostavnost korištenja

Početak s Adobe proizvodima znači postavljanje njegovog CC ekosustava. Uz ovo dobivate razne dodatke ako se prijavite za cijeli paket. Ako idete na Premiere, uz njega također dobivate Media Encoder i Premiere Rush, kao i desktop Creative Cloud aplikaciju. Više o Media Encoderu možete pročitati u našem najboljem krugu video konvertera.

Adobe-premijera-dobrodošli

Nakon prijave i pružanja podataka o kreditnoj kartici, morate se prijaviti za preuzimanje softvera. Otvara se zasebna kartica preglednika za potvrdu vašeg identiteta, daje vam odgovor na nekoliko pitanja i na kraju vam omogućuje preuzimanje njegovog instalacijskog programa. 

Ovo je veliko preuzimanje, čak i na brzom povezivanju, pa pokupite kavu dok čekate. Prilikom instaliranja primijetili smo neke neobične treperenja i naš sustav se u jednom trenutku naglo zaključao.

Ako vam treba nešto što će vas zauzeti dok čekate, pogledajte naš najnoviji članak State of Cloud.

Adobe-premijera vodiči

Nakon 10-ak minuta instalacije, Premiere Pro vas dočekuje s prijateljskim uvodnim zaslonom koji vam daje pristup vodičima i smjernicama ili vam omogućava da uskočite ravno s novim ili postojećim projektom.

Adobe neželjeni dodaci

Znamo iz prošlih iskustava da Adobe proizvodi instaliraju razne usluge i procese koji se odvijaju uporedo s njegovim softverom. 

Napominjemo da ako želite održavati sustav čistim, možda ćete trebati prokopati i nakon deinstalacije. Adobe CC također dodaje mapu Creative Cloud u vaše standardne prozore Explorer.

Nakon isključivanja ikone ladice Adobe CC-a, pronašli smo 10 Adobe procesa koji se izvode u pozadini. Jedan od njih, Adobe IPC broker, nastavio se ponovno pojavljivati ​​čak i nakon što je kliknuo desnim klikom i zatvorio ga u upravitelju zadataka.

Ako vas brine što još vreba na vašem sustavu, pogledajte naš vodič za najbolji antivirusni softver i naše antivirusne recenzije.. 

Vodiči za Adobe Premiere Pro

Ako se odlučite za upute za Adobe Premiere, brzo ćete se odvesti do uzorka projekta s animiranim pločama na lijevoj strani koji vam pokazuje točno što trebate učiniti dok učite softver.

Iako većina sličnih proizvoda ima udžbenike, oni su obično video ili internetski. Adobeova integrirana ponuda viši je od svega što smo vidjeli iz konkurencije. Osim što vas korak po korak vodi kroz značajke, omogućava vam da ponovite korake koje ste upravo naučili, pružajući vam osnovnu obuku softvera.

Adobeovo sučelje glatko i kvalitetno izgleda. Također je lako raditi. Zaslon je podijeljen na ploče koje se po potrebi mogu mijenjati i pomicati. 

Ploča na vrhu zaslona omogućuje vam odabir između nekoliko unaprijed postavljenih rasporeda raspoređenih za različite zadatke, a možete spremiti i vlastite preferirane postavke. Oni su također dostupni putem tipkovnih prečaca ili izbornika Window.

Adobe-premijera-udžbenik

Sve je lijepo dizajnirano i intuitivno. Savjeti alata i animacije ikona daju korisne savjete o tome što će se dogoditi dok istražite sučelje. Objašnjenja teksta ponekad se pojavljuje na dnu zaslona, ​​pa pripazite i možete odabrati nekoliko korisnih prijedloga.

Njeni gumbi i izbornici jasno su označeni i logično postavljeni. Sučelje može izgledati pretrpano i potencijalno zbunjujuće za pridošlice, ali Adobe čini dobar posao čineći mnoge kontrole što čitljivijim.

Već smo imali nekoliko problema pri pokušaju primjene učinaka. Nismo mogli da otkrijemo kako animirati tekstualne efekte, a prozor za pregled videozapisa također je postao neobjašnjivo crn dok smo eksperimentirali s pločama s efektima. Poništavanje nam nije pomoglo pa smo morali ponovo pokrenuti.

Nekoliko manjih problema može se očekivati ​​u alatu za profesionalnu razinu, a mi smo bili u mogućnosti dosta učiniti dok smo istraživali brojne mogućnosti u ponudi.

Adobe vam također daje tonu oglednih snimaka s kojima možete eksperimentirati. To znači da od samog početka možete raditi sa snimkama profesionalnog izgleda koji vam daju bolju predodžbu o tome što možete s njim nego nekoliko brzo snimljenih videozapisa sa vašeg pametnog telefona.

Adobe podrška

Adobeov izbornik podrške ima nekoliko korisnih opcija. Između ostalog, možete pristupiti njegovom izvrsnom izboru vodiča, pregledati dugi popis tipkovnih prečaca i pristupiti njegovom mrežnom portalu pomoći..

Pretraživanje portala za pomoć često nam je dalo zastarjele rezultate. Željeli smo znati možemo li snimati izravno na DVD ili Blu-ray, ali vidjeli smo rezultate pomoći za ukinuti Encore. Pokušali smo uspostaviti vezu s podrškom koja se temelji na chatu, ali prvo nam je predstavljen intrigantan zvuk “virtualni asistent”. 

Bilo je pomalo iznenađujuće jer smo kliknuli na vezu koja je izričito rekla “stvarna pomoć stvarnih ljudi”, i iako je pomoćnik ne uspio spektakularno odgovoriti na naše jednostavno pitanje, pokušao nas je uključiti u fascinantnu filozofsku raspravu.

Adobe-premijera-pomoćnik

Nakon toga, naše druge mogućnosti za pronalaženje odgovora bile su putem foruma zajednice, koje smo već pretraživali bez uspjeha, i telefonskog broja od 24 sata od ponedjeljka do petka. Pokušali smo nazvati telefonsku podršku.

Adobeov telefonski izbornički sustav pružio nam je nekoliko opcija, od kojih je većina bila povezana s prodajom, a nijedna nije uključivala stvarnu podršku. Jedna opcija koju smo nagađali, tada nam je izričito rekla da nam neće pomoći ništa osim kupovine softvera. 

Odustali smo, razočarani što se naš san o izravnom ljudskom kontaktu – visio pred nama poput mršteće mrkve – nije ostvario..

Skoro smo ovdje dali gornje ocjene Premiere Pro. To nije najlakši alat za korištenje, ali s obzirom na njegovu složenost, Adobe je obavio fantastičan posao čineći ga dostupnim. Mogućnosti njegove podrške malo ga iznevjere, ali je i dalje korisno sredstvo iz perspektive upotrebljivosti i ima vrhunske tutorijale.

Adobe Premiere Pro formati datoteka i podrška za razlučivost

Uvezi formati:
Video 3GP, 3G2, Apple ProRes, ASF, AVC-Intra, AVI, CHPROJ, DRM, DNxHD, DNxHR, DV, GIF, H.264 AVC, HEIF, HEVC (H.265), M1V, M2T, M2TS, M2V, M4V , MOV, MP4, MPEG, MPE, MPG, MTS, MXF, Native MJPEGs, OpenEXR, R3D, Rush, VOB, WMV
zvučniAAC, AIFF, AIF, ASND, BWF, M4A, MP3, OMF, WAV
Podrška za nativne fotoaparateARRI AMIRA kamera, snimke ARRI Alexa LF, Canon XF, Canon RAW, CinemaDNG, Panasonic AVC, P2 kamere, Phantom Cine media, RED podrška, Sony kamere
Slika / PrezentacijaAI, EPS, BMP, DIB, RLE, DPX, EPS, GIF, ICO, JPEG, PICT, PNG, PSD, PTL, PRTL, TGA, ICB, VDA, VST, TIFF
Titlovi / Zatvoreni titloviDFXP, MCC, SCC, SRT, STL, XML
Izvezi formate:
VideoAnimirani GIF, AS-10, AS-11, AVI, DNxHR / DNxHD MXF OP1a, H.264, H.264 Blu-ray, HEVC (H.265), JPEG 2000 MXF OP1a, MPEG2, MPEG2 Blu0ray, MPEG2-DVD , MPEG4, MXF OP1a, OpenEXR, P2 Movie, QuickTime, Windows Media, Wraptor DCP
zvučniAAC Audio, AIFF, MP3, Wave Wave Audio
SlikaBMP, DPX, GIF, JPEG, PNG, Targa, TIFF

To je veliki izbor formata, a popis izvoznih formata posebno je impresivan. Adobe Media Encoder dostupan je i ako želite izravno obavljati konverzije. Možete izlaziti na standardne filmske datoteke, kao i na DVD ili Blu-ray kompatibilne formate.

Izvoz je vrlo jednostavan, ali ima obilje mogućnosti ako vam trebaju. Postoje unaprijed postavljene postavke za različite ciljne platforme i web mjesta za streaming, kao što je YouTube, i možete ih objavljivati ​​izravno na tim platformama. Postoji mnogo izlaznih formata za izbor, a možete jednostavno prilagoditi stvari poput brzine i rezolucije okvira. 

Adobe-premijera-izvoz

Neki se efekti mogu primijeniti u vremenu prikazivanja, poput prekrivanja slike ako želite označiti svoje filmove vodenim žigom. Postoje postavke vremenske interpolacije i multipleksiranja koje nismo istražili, ali izgledalo je dovoljno jednostavno za upotrebu onima koji ih trebaju.

Možete je urediti u 4K rezoluciji, no to će značiti hit izvedbe. Mogli smo postaviti maksimalnu razlučivost od 4096 × 2304 prilikom izvoza H.264 videozapisa.

Izvođenje

Adobe Premiere Pro CC dostupan je za Windows i Mac. Trebate 64-bitni Windows sustav ili verziju 10.12 macOS-a. Trebat će vam i Intel CPU 6. generacije ili AMD ekvivalent i najmanje 8 GB RAM-a s 2 GB video memorije, iako se preporučuje dvostruko više.

Potrebno vam je najmanje 8 GB prostora na tvrdom disku, iako se za uređivanje videa može brzo koristiti i više od toga. Više informacija potražite u našem najboljem članku za oblak za videozapis.

Kao što je uobičajeno u našim pregledima videozapisa, pokušali smo prikazati tri videoisječka s određenom razlučivošću i brzinom sličice, u vremenu koliko su trajali.

Naš testni sustav pokreće Windows 10 i ima Intel i5-7600 procesor s 16 GB RAM-a i GeForce 1060 6GB grafičku karticu. Imamo i SSD za pohranu.

Obično isključujemo dodatni softver i sve nepotrebne procese prije nego što obavimo testove, ali u ovom su slučaju mnogi od tih procesa Adobe-ovi, pa smo ih ostavili na mjestu. Ovi se testni videozapisi traju oko jedne minute.

Postavke: F1 isječak: glazbeni isječak: isječak intervjua: prosjek:
720p 30 kadrova u sekundi28.5330.8721.1026.83
720p 60 kadrova u sekundi42.2747.1933.5641.01
1080p 30 kadrova u sekundi52.7056.5241.6850.30
1080p 60 kadrova u sekundi1: 19.541: 30.571: 03,141: 17.75

Performanse tijekom korištenja uređivača videa uglavnom su bile savršene. Povlačenjem playhead-a uokolo smo dobili trenutne povratne informacije, a korisničko sučelje je brzo. Međutim, vidjeli smo povremena kašnjenja pri korištenju stvari poput animiranog teksta.

Njegova zadana lokacija izvoza malo je na pretek, ali to je lako promijeniti klikom na naziv datoteke u postavkama izvoza i stavljanjem negdje razumnije.

Naša subjektivna prosudba kvalitete izlaza je da je izvrsna i nije imala problema s pretvaranjem u 60 sličica u sekundi, za razliku od nekih drugih alata koji to ne mogu učiniti ili skratiti videozapis pri tome.

alat

Adobe Premiere dio je kreativne kolekcije Creative Cloud, koja uključuje mnogo dijelova softvera. Što točno dobivate ovisi o paketu koji odaberete, ali alati su čvrsto integrirani. Posebno treba uzeti u obzir korisnike Premiere Pro CC ostalih alata koji se odnose na video zapise, Media Converter, After Effects i Premiere Rush.

Media Converter radi kako zvuči, omogućavajući pretvaranje datoteka između različitih formata. To je sveobuhvatan alat koji vam omogućuje dodavanje filtera, uključujući filtere u boji Lumetri, a također ima dodatke, poput vašeg GoPro CineForm kodeka koji se koristi za video zapise visoke razlučivosti.

After Effects omogućuje vam stvaranje posebnih efekata svih vrsta i to prevazilazi uobičajene filtre i efekte čestica uobičajenih u softveru za uređivanje videa. Kao i Adobe Premiere Pro, to je alat profesionalne ocjene, ali više specijalizirani. Ako su za vas složeni vizualni efekti, korištenje ovog Premiere će vam dati alate za to.

Premiere Rush zaseban je uređivač videa u CC suite. Ono je postavljeno na kreativce na društvenim medijima i osmišljeno je da bude što jednostavnije. Ako vam ne trebaju premijerna zvona, vrijedno je pogledati. Ako ste se prijavili za besplatnu probnu inačicu Adobe-a, možda bi bilo vrijedno provjeriti ih i provjeriti što vam najviše odgovara.

Dobijate i Adobe Animate, najnoviju utjelovljenje Adobe Flash-a, koji se može koristiti za stvaranje animacija. Možete ih izvesti u različitim video formatima ako ih želite koristiti u filmovima.

Adobe Premiere Pro CC ovdje ima visoku ocjenu, jer dolazi s paketom vrhunskog softvera koji može biti vrlo koristan video uređivačima.

Presuda

Adobe je na mnogo načina kreativni softver Electronic Arts. Ima nekoliko vrhunskih, nesumnjivo bitnih paketa, ali njegov sustav pretplate čini potrošače teškom tvrtkom.

Rezervacije u vezi s Adobe-ovim modelom cijena nestale su, međutim, onog trenutka kada počnete koristiti softver. Čini sve i, iako se bavi stručnjacima, izvrsno radi tako što je jednostavno i zabavno za korištenje.

Svi koji se ozbiljno bave softverom za uređivanje videa trebali bi razmotriti Adobe Premiere Pro CC. Ne možemo ga preporučiti dovoljno visoko.

Ako ste koristili Adobe Premiere Pro CC, u komentarima nam podijelite svoje misli s nama. Hvala na čitanju.

Često postavljana pitanja o Adobe Premier

 • Je li Premiere Pro vrijedan novca?

  Profesionalci dobivaju fantastičan alat za razumnu mjesečnu cijenu. Hobisti bi trebali dobro razmisliti žele li platiti tekuću naknadu za softver.

 • Koliko košta Adobe Premiere Pro?

  Košta 20,99 USD mjesečno za verziju za jednu aplikaciju ili 52,99 USD za cijeli programski paket Adobe CC, ako se naplaćuje godišnje.

 • Je li Final Cut Pro bolji od Adobe Premiere?

  Adobe Premiere je naš omiljeni alat, ali nema ih mnogo. Radije koristimo Premiere, ali Final Cut Pro je povoljniji.

 • Teška je upotreba Premiere Pro?

  Trebat će vam neko vrijeme da to objesite, ali dobro je dizajniran i ima izvrsne vodiče, tako da ne.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map