MAGIX Movie Edit Pro Review – Ažurirano 2020

MAGIX Movie Edit Pro Review

MAGIX Movie Editor Pro koristan je softver koji nedostaje malo u naprednijim odjelima, ali u cjelini čini izvrstan posao uređivanja videa. Pogledajte naš cjeloviti pregled Movie Editor Pro za sve detalje.

recenzije video uređivača

Naši životi se hvataju na kameru više nego ikad, s obzirom na to da video kamere po povoljnim cijenama omogućuju svima snimanje vlastitih filmova. Zahvaljujući YouTubeu i društvenim medijima, jednostavno je dijeliti svoje rezultate sa svijetom. Srećom, tamo se nalazi veliki broj alata za uređivanje. Danas ćemo pogledati jedan od njih u ovoj recenziji MAGIX Movie Edit Pro.

Najbolji softver za uređivanje videa ne bi trebao biti samo izvrstan u osnovama, već će i ponuditi puno više. Movie Edit Pro uglavnom je jednostavan za upotrebu i ne treba dugo trajati. To ne čini sve, ali svakako je alat vrijedan razmatranja.

Otkrili smo da je ono zauzimalo korisno sredinu između dubine karakteristika i lakoće uporabe. Odlično radi i nudi obilje dodataka, iako nije najsitniji alat okolo. Ima nekoliko manjih problema o kojima ćemo raspravljati u nastavku, ali nijedan od njih ne sprečava se da bude koristan softver.

prednosti & nedostaci

Alternativa za MAGIX Movie Edit Pro

Značajke

Movie Edit Pro olakšava osnovno uređivanje, uz korisničko sučelje i kontrole koje su uglavnom čitljive. Sadrži sve standardne značajke, poput video i audio zapisa, biblioteku za medijske značajke i gumb za rezanje isječaka prije nego što ih preuredite i izbrišete ono što vam ne treba.

Movie Edit Pro također uključuje izbor prijelaza koje možete lako prevući između scena. Različiti prijelazi imaju velike ikone koje pokazuju kako izgledaju, radeći bolji posao od Hitfilma, a manje ometajući od animiranih ekvivalenta VideoStudio (više o tome pročitajte u recenziji Corel VideoStudio Ultimate)..

Može snimati izravno iz različitih izvora, poput povezane kamere ili mikrofona, kao i iz vlastitih video i audio datoteka. Trebat će vam dovoljno prostora za sve te medije, tako da je naš najbolji članak za pohranu u oblaku vrijedan pogleda.

MAGIX-snimanje source

Postoje različite opcije izvoza u njenim izbornicima. Oni uključuju izravno izvoz u video formate, audio i slike.

Prijenos filmova Pro Učitavanja

Možete prenijeti videozapise na YouTube i Vimeo, kao i snimiti ih na DVD, CD ili Blu-ray. Naše upute za deblokiranje YouTube vodiča vrijedi provjeriti ako živite negdje do kojeg je teško pristupiti. 

Movie Edit Pro se također integrira sa Shutterfly-om. Ako želite iskoristiti pohranu u oblaku da biste sve svoje videozapise zadržali na jednom mjestu, pogledajte naš najbolji oblačni prostor za pohranu videozapisa.

Postoje i mogućnosti izvoza na uređaje. Umjesto nabrajanja desetaka određenih uređaja, oni uključuju razumno imenovane kategorije, poput “iOS srednje rezolucije”.

MAGIX-uređaja dijalog

Movie Edit Pro ima mnoštvo efekata koje možete odabrati. Umjesto da nude samo dugačak popis uvodnih efekata, možete sami prilagoditi mnoge postavke što vam omogućuje točno podešavanje stvari onako kako želite. 

Postoje izobličenja i filtri. Možete prilagoditi boju, svjetlinu i kontrast, kao i brzinu videoisječaka. Također ima puno unaprijed postavljenih opcija, poput filtera starog filma, izobličenja objektiva, podešavanja boje i mnogih drugih.

MAGIX-Video-efekti

Stvaranje brzog efekta jednako je jednostavno kao i drugi alati, ali ako želite nešto specifično, imate mogućnost da ga sami postavite. Uz toliko kontrole možete biti kreativni i učiniti da se vaši filmovi efekti ističu iz mnoštva. Također možete spremiti bilo koji učinak koji steknuli za kasniju upotrebu.

MAGIX-audio filteri

Baš ste dobri, ako uživate u druženju sa zvukom. Postoje eho efekti, filtri za razne vrste okruženja i prostorija, kao i stvari poput filtra kompresora koji vaš zvuk pojačava. Možete se usredotočiti na bas ili dijalog ili primijeniti distorziju.

MAGIX-audio-efekti

Postoji korisna mješalica koja vam omogućava da preuzmete više ruku pri pristupu, osim lako odabirljivih, prilagodljivih efekata. Ovo, opet, ima nekoliko unaprijed korištenih postavki kako biste dobili predodžbu o tome gdje započeti.

Uključeno je i chroma keying. To možete odabrati na ploči s video efektima i odabrati koji će dio vašeg videozapisa postati transparentan. To je sjajan način dodavanja pozadina ili dodavanja vlastitih efekata u filmove.

Praćenje pokreta snažna je značajka koja vam omogućuje da nacrtate okvir oko objekta i da njegov položaj prati – efekte ili čak tekst – kroz videozapis. Nije savršeno, ali s nekim pokušajem i pogreškama možete mnogo učiniti s ovim.

Prema zadanim postavkama odabrana je opcija za slanje podataka analize u MAGIX. Pretpostavljamo da to znači samo ono na što kliknete, ali ako ste paranoični u vezi s takvim stvarima, možda biste htjeli poništiti to.. 

Pročitajte članke o stanju oblaka da biste saznali koje tvrtke pregledavaju ljude koristeći svoje alate. Zatim pročitajte naš mrežni vodič za privatnost da biste naučili kako smanjiti malo kontrole.

Općenito, Movie Edit Pro nudi vam mnogo načina za manipuliranje i poboljšanje vaših filmova, a ovdje ćete dobiti dobru ocjenu.

MAGIX Movie Edit Pro

Logotip MAGIX Movie Edit Prowww.magix.com

Počinje od 194 dolara mjesečnoSvi planovi

Operacijski sustav

Windows

ortak

Linux

Značajke

4K uređivanje

Alat za akcijske kamere
Predlošci

Chroma tipka (zeleni ekran)

Uređivanje videa u 360 stupnjeva
Plus i Premium verzije samo

Uređivanje multicam-a
Plus i Premium verzije samo

Izvezi na YouTube

Izvezi na Facebook

Izvoz u Vimeo

Optimizacija uređaja

Snimanje na DVD

Snimite na Blu-ray

cijena

Potencijalni vlasnici Movie Edit Pro imaju na raspolaganju nekoliko verzija softvera. Pro verzija vrlo je povoljna za softver za uređivanje videozapisa po cijeni od 69,99 USD, dok verzije Plus i Premium koštaju 99,99 USD i 129,00 USD, respektivno.

Inačica Plus ima dodatne prijelaze, predloške i efekte. Također uključuje dodatne značajke, kao što su uređivanje multicamom i 360 stupnjeva, kao i izravno uređivanje i rute putovanja. Povrh svega, Premium verzija sadrži dodatne efekte.

Postoji 30-dnevno besplatno probno razdoblje za koje vam nije potrebna kreditna kartica za prijavu. Probna verzija ograničena je na tri minute izlaznih videozapisa, ali to je i više nego dovoljno za testiranje. Došli smo do skočnog prozora pri pokušaju izvoza MPEG videozapisa, međutim, govore nam da kôd nije dostupan zbog licencnih uvjeta..

Dobili smo puno neželjene pošte nakon što smo se prijavili za MAGIX, pa budite upozoreni. Da budemo pravedni, prestao je nakon odjave.

Tu je i trgovina putem aplikacija. To uključuje razne dodatke, poput prijelaza, predložaka i širok izbor uvodnih i van animacija. Možete kupiti i dodatne zvučne zapise, slike i razne vizualne dodatke.

Većina jednostavnijih dodataka nalazi se u rasponu od 5 do 10 dolara, mada napredniji vizualni filtri mogu pokrenuti više od 80 dolara. Ako želite potražiti besplatnu alternativu, pogledajte našu recenziju Wondershare Filmora9.

Jednostavnost korištenja

Da biste započeli s MAGIX Movie Edit Pro, najprije preuzmete njegov instalacijski program, koji zatim preuzima glavnu aplikaciju. Pored ovog alata pokušava instalirati i neke druge stvari, za što predlažemo da ih odbijete. 

Nakon instalacije, ako ga još niste kupili, morat ćete se registrirati za pokretanje besplatne probne verzije. Tada dobivate kôd za aktivaciju za unos. Nakon toga, slobodno možete započeti.

Kad se sukobljavate sa Movie Edit Pro, možda biste trebali preuzeti njegov priručnik. To je dostupno izravno iz izbornika pomoći, zajedno s uvodnim videozapisom. Na više od 300 stranica, priručnik može mnogo toga ponuditi. To je rečeno, nisu svi na tržištu za čitanje romana samo da bi naučili dio softvera.

Uvodna opcija videozapisa odvela nas je na stranicu koja je tražila da odaberemo svoju zemlju. Međutim, postojala su samo četiri izbora: Ujedinjeno Kraljevstvo, Irska, Australija i Južna Afrika. To je jedan od najuže usredotočenih ekrana za odabir zemlje koje smo vidjeli. 

Sve veze dovele su nas do istog popisa videozapisa, tako da se Amerikanci ne trebaju brinuti, iako možda neće cijeniti da će lagati o svojoj zemlji porijekla kako bi došli do pomoćnog materijala.

Pomalo ironično je da u videozapisima postoji nešto američko televizijsko okruženje. Pripovjedač daje upute koje nisu uvijek savršeno podudaranje onoga što se događa na zaslonu, ali nema veze.

Materijal za podršku je idiosinkratski, ali unatoč tome, toga ima puno i možete shvatiti što vam treba bez previše žurbe. MAGIX također ima kontekstualni izbornik pomoći koji vam omogućuje da kliknete na elemente zaslona da biste dobili njihov detaljan opis.

Podrška za uređivanje filmova

Ako želite izravnu podršku, izbornik pomoći ima mogućnost kontakta sa svojom zajednicom. Neuobičajeno, ovo vam daje skočni prozor da postavite svoje pitanje, ali bez da vam kaže koga tražite. Radije znamo unaprijed znati hoće li se naši upit negdje poslati ili objaviti. 

Pokušali smo pitati o njegovom čudnom problemu ispisa putem njegovog skočnog prozora, a umjesto da budemo bačeni u live chat, bili smo upućeni na njegov forum. Nijedan rezultat ne odgovara našoj potrazi. Forum je uglavnom prilično aktivan, s odgovorima na pitanja i detaljnim raspravama.

MAGIX-help-dijaloški

Na stranici za podršku postoje i neki dobri video priručnici, kao i medijsko područje na kojem se prikazuju kreacije ljudi.

Movie Edit Pro je brz i reagira gotovo odmah na unos. Ima intuitivnije korisničko sučelje od nekih svojih rivala, iako na prvi pogled ne izgleda toliko atraktivno. Međutim, ponekad se možete povezati u čvorove s njegovim naprednijim značajkama.

Pregled projekata

Postoji nekoliko načina za prikaz projekata. Zadani je način prikazivanja priču, ali postoji i pregled scene i vremenska traka. Preporučujemo odabir prikaza vremenske trake ako ste upoznati s drugim alatima. To je najbliži pristup i naš preferirani način rada.

Svoje isječke možete jednostavno izrezati i premjestiti s vremenske trake, kao i primijeniti prijelaze i titlove. Dodavanje ovih je samo pitanje povlačenja iz okvira za odabir na odgovarajući isječak i zatim prilagođavanja postavki prema potrebi.

Ako radite s drugim ljudima na vašim filmovima, možda će vam trebati pomoć oko organiziranja. Najbolji softver za upravljanje projektima može pomoći koordiniranju vašeg tima.

Povremeno, uređivanje filma čini stvari težim nego što trebaju biti. Iz nekog razloga prekida normalnu funkciju gumba za ispis, izbacuje nepotrebni skočni prozor i često sprečava snimanje snimaka zaslona, ​​pa zbog toga gubi neke oznake. 

Nismo pronašli nijednu pogrešku u njenim redovitim alatima za uređivanje, iako postoje korisnička sučelja. Povlačenjem prijelaza na vremensku traku čini se da u potpunosti zamjenjuje vaš videozapis, a jednom prilikom se nismo mogli poništiti da se vratimo tamo gdje smo bili prije.

Povlačenje slojeva da promijene svoj poredak ne djeluje tako intuitivno kao ostali alati. U većini drugih uređivača dodavanje i preuređivanje slojeva je jednostavno, ali mi smo ovdje imali problema i također naišli na probleme prilikom primjene efekata na različite dijelove našeg videozapisa.

Otkrili smo i da se ponekad ništa nije dogodilo nakon što na izborniku izaberete nešto – što se obično odnosi na internetske ili vanjske značajke.

Korisničko sučelje uglavnom je jasno, iako se na zaslonima i izbornicima osjećaju gužve i prenapučenost malim tekstom. Kontrole su intuitivne, tako da možete odrediti što gumbi rade, iako su jednostavne funkcije često pretjerano komplicirane.

Upotreba Movie Edit Pro uglavnom je jednostavna, ali donosi mnogo pogrešnih koraka. Preporučujemo da pogledate priručnik i drugi materijal za pomoć kako biste iskoristili najviše od softvera.

Format datoteke & Podrška za rezoluciju

Uvezi formate:
Video(DV-) AVI, M (2) TS, MJPEG, MKV, MOV, MXV, VOB, WMV (HD)
zvučniMP3, OGG, surround zvuk / 5.1, WAV, WMA
SlikaBMP, GIF, HEIF, JPEG, PNG, TGA, TIF
Izvezi formate:
Video(DV-) AVI, M (2) TS, MJPEG, MKV, MOV, MXV, VOB, WMV (HD)
mediaDVD, Blu-ray, AVCHD
zvučniMP3, WAV
SlikaBMP, JPEG

Ovo je pristojan izbor formata, iako ne toliko opsežan kao VideoStudio Ultimate. Imali smo problema s MJPEG izlazom, no proizveli smo AVI filmove za naše testove koji su bili izvrsne kvalitete. Nismo pronašli nijedan problem u uvozu.

Ako vam je potrebna pomoć za prebacivanje između formata datoteka, potražite nekoliko savjeta u našem najboljem članku o video pretvaraču.

Izvođenje

Movie Edit Pro treba 64-bitnu verziju sustava Windows 7, 8 ili 10. Trebat će vam najmanje 2,4 GHz procesor s 4 GB RAM-a i grafička kartica s najmanje 512 MB.

Mi smo testirali njegove brzine prikazivanja pomoću našeg standardnog skupa isječaka i postavki. Zbog problema s licenciranjem naše testne verzije morali smo ispostaviti AVI format, a ne uobičajeni MPEG. 

Ni naš izvorni isječak nije mogao pretvoriti u izlaz od 60FPS. Naš testni sustav ima Intel i5-7600 CPU sa 16 GB memorije i 6 GB grafičke kartice. Za pohranu koristi SSD.

Postavke: F1 ClipMusic ClipInterview ClipAverage
720p 30 kadrova u sekundi31.4030.9228.2930.20
720p 60 kadrova u sekundiN / AN / AN / AN / A
1080p 30 kadrova u sekundi51.3445.8545.0147,4
1080p 60 kadrova u sekundiN / AN / AN / AN / A

Te su brzine dvostruko brže od Hitfilma (o tome pročitajte u našem pregledu HitFilma). Movie Edit Pro je sporiji od VideoStudio Ultimate, ali kvaliteta izlaza je puno bolja. Šteta što nismo mogli iz njega izvući 60FPS, ali ono što on može učiniti, to brzo čini. Kvaliteta izlaznog video zapisa bila je dobra, čak i pri povećanju razine na 1080p. 

Prilikom uređivanja, Movie Edit Pro nas je impresionirao svojom izvedbom i bio je bez kašnjenja, mucanja i padova. Njegov prozor za pregled bez problema je pokazao na čemu radimo. Ako imate problema, možete smanjiti brzinu i rezoluciju okvira za pregled te isključiti efekte.

Općenito, ovdje se postižu dobri rezultati, postižući vrlo brz učinak uz visoku kvalitetu ispisa. Također dobro radi tijekom uređivanja. Ako želite biti dodatno oprezni, naš vodič za automatsku izradu sigurnosnih kopija pomoći će vam ako vaš tvrdi disk ne uspije.

alat

Movie Edit Pro ima nekoliko korisnih alata skrivenih u svojim izbornicima. Moram “uređivati > čarobnjaci “i naći ćete nekoliko dodataka koji mogu dodati vašem rezultatu.

MAGIX-slajdova-wizard

Proizvođač prezentacija ima opciju odabira predloška, ​​ali prema izboru je zadan samo jedan izbor, pa osim ako ne posjetite trgovinu, zapeli ste sa zadanom opcijom “chillout”. Ne morate upotrebljavati predložak. 

Postoje različite postavke za prilagodbu prezentacije. Postoji postavka intenziteta, a možete birati između izbora prijelaza i efekata, kao i odabrati zvučni zapis.

MAGIX-Soundtrack za kavu

Proizvođač zvučnih zapisa zatražio je da instaliramo još jedan modul kako bismo ga mogli koristiti. To nismo mogli u našoj testnoj verziji, ali ako ste u mogućnosti to raditi, možete stvoriti glazbu u različitim stilovima i dodati „emocije“ u određenim točkama u vašem videozapisu.

Movie Edit Pro također uključuje alate za animaciju ruta za putovanje, mada, opet, otkrili smo da to ne funkcionira za nas. Ništa se nije dogodilo kad smo to pokušali iskoristiti.

Movie Edit Pro također vam daje mogućnost instaliranja Music Makera uz njega i uključuje vezu do MAGIX Photo Designera u svom izborniku. Photo Designer je besplatan, ali Music Maker košta 99 dolara, s popustom koji je dostupan u trenutku pisanja. Ovo su oboje korisni dodaci i vrijedi ih razmotriti ako imate interes za kreiranjem slika ili glazbe uz vaše filmove.

Kad odaberete “dijeli > sigurnosna kopija na CD ili DVD ”iz izbornika, pojavit će se softver MAGIX Speed ​​burnR. Ovo vam omogućuje i snimanje na Blu-ray, što prethodno nismo pronašli u izbornicima. 

Također se pokazao znatiželjno otpornim na snimanje zaslona, ​​tako da ćete morati prihvatiti našu riječ da postoji. Movie Edit Pro razni dodaci su miješana torba i ovdje se dobiva prosječna ocjena.

Presuda

Idiosinkratski i pomalo čudan, ali sposoban za velike stvari, Movie Edit Pro je David Lynch iz svijeta za uređivanje video zapisa. Imali smo puno problema s tim, ali nijedan od nas nije nas spriječio da se zabavljamo pomoću alata. Osnove djeluje vrlo dobro i ima obilje dodataka i učinaka. Skup značajki nije toliko sveobuhvatan kao Corel VideoStudio Ultimate, ali djeluje mnogo bolje. 

Čini se da su ga razvili strastveni ljudi koji brinu o tome što rade, ali nisu posebno smetaju u konkurenciji.

Ako je Movie Edit Pro besplatan, mi bismo to radije imali na Hitfilmu radi brzog i jednostavnog mijenjanja filmova za osobnu upotrebu ili male YouTube publike. To je rečeno, da više volimo Hitfilm za ozbiljnu upotrebu. Ipak, nema ga mnogo, a oba su alata ugodna i sposobna.

Film Edit Pro često izgleda i izgleda datirano, ali donosi tamo gdje se računa. Kad to shvatite, s njim je lako raditi. Ima obilje mogućnosti, efekata i opcija također.

Ako ste koristili ovaj ili bilo koji drugi uređivač videozapisa i imate nešto za reći o njima, molimo vas da nam kažete u komentarima. Hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me