Corel VideoStudio Ultimate pregled – ažurirano 2020

Corel VideoStudio Ultimate pregled

Corel VideoStudio Ultimate vrlo je dobro opremljen uređivač videa, jednostavan za korištenje, koji podjednako koriste i profesionalci i amateri. Ipak, naišli smo na nekoliko problema sa izvedbom dok ga smo koristili, pa možda svima nije odgovor. Pročitajte naš cjelovit VideoStudio pregled za detalje.

recenzije video uređivača

Danas ćemo u recenziji Corel VideoStudio Ultimate pogledati vrlo cijenjeni dio softvera. VideoStudio je alat za uređivanje videa koji je objavila kanadska softverska kompanija Corel. Izvorno razvijen od strane tajvanskog razvojnog programera Ulead Systems, postoji od 2006. godine.

Vidjet ćemo kako se to oblikuje u odnosu na njegove današnje rivale. Prvo ćemo pogledati njegove značajke da bismo vidjeli što može učiniti. Mi ćemo uzeti u obzir njegovu cijenu, kao i njegovu dostupnost. Također ćemo pregledati njegove performanse i vidjeti koje formate podržava, kao i alate koji dolaze s njim.

Mnogo nam se svidjelo u VideoStudiou, s obilnim značajkama, dobrim korisničkim sučeljem i čitljivim kontrolama. Međutim, nije ispalo onako kako bismo željeli i imali smo nekoliko problema s tim, ali ukupno je bilo pozitivno iskustvo.

prednosti & nedostaci

Alternativa za Corel VideoStudio Ultimate

Značajke

VideoStudio Ultimate uključuje sve osnovne značajke za uređivanje koje očekujete. Možete uvesti videoisječke i lako ih izrezati i zalijepiti. Možete dodati zvuk, slojeve, tekst i naslove – uključujući 3D tekst – i primijeniti izbor efekata.

Iako su dodaci svakako važni, dobro odrađivati ​​jednostavne stvari i vjerovatno je da VideoStudio to ispravno shvaća. 

To je cinch za povlačenje isječaka na svoju vremensku traku, premještanje stvari i stvaranje rezova. Možete i lako povući svoj videozapis kako biste ga promijenili i povećali. VideoStudio Ultimate također čini pomicanje i zumiranje bez napora, što su dobri načini da stvari izgledaju profesionalnije.

VideoStudio Ultimate svojim razinama i opcijama prilagodbe boje ide mnogo dalje od osnova ovdje. Možete automatski prilagoditi boje ili sve prilagoditi sami. 

Postoje i mogućnosti za rad s ravnotežom bijele boje, zajedno s alatima poput krivulje tona i podešavanja HSL-a koji omogućuju promjenu nijanse, zasićenosti i lakoće. Možete postaviti unaprijed za brzo mijenjanje ili odvojite vrijeme da sve postavite točno onako kako želite. 

VideoStudio Filteri

Možete primijeniti i mnoštvo filtara da biste promijenili izgled vaših videozapisa. Njihovo korištenje samo je pitanje povlačenja i ispuštanja.

Dobar je izbor prijelaza koji će vam pomoći prijeći s jednog isječka na drugi. Najnovija inačica VideoStudio Ultimate uključuje bešavne prijelaze, kao i preslikavanje. 

Prijelazi imaju obilje postavki, tako da ih možete prilagoditi. Uz pomoć, sve su ikone prijelaza i efekata animirane, tako da možete vidjeti što rade bez da ih testirate.

COREL-VideoStudio efekti

VideoStudio vam omogućuje korištenje većine video, slikovnih i audio datoteka kao izvora. Naveli smo sve podržane formate u njihovom vlastitom odjeljku.

Uvoz isječaka

Možete snimiti video izravno s vanjskih uređaja i uvesti postojeći videozapis. Isječci uvezeni iz različitih izvora prikazuju se na vašoj medijskoj ploči koju prema potrebi možete povući u svoju glavnu vremensku traku. Tu je i snimanje zaslona, ​​o kojem ćemo kasnije raspravljati u odjeljku s alatima.

Osim što izrađujete video datoteke, možete izrađivati ​​diskove u različitim formatima, kao što su DVD i Blu-ray, a također radite i s ISO datotekama, tako da VideoStudio radi kao video pretvarač, kao i uređivač. Za ostale opcije pogledajte naš najbolji pregled video pretvarača.

Corel-VideoStudio-glazba

Ako vaše filmsko remek-djelo treba zvučni zapis, možete iskoristiti glazbenu biblioteku koja nije besplatna. Puno je isječaka, od klasičnih do elektroničkih, a uključuju i sve između njih. Jedna nas je podsjetila na staru morsku lađu. Samo ih povucite na svoju vremensku traku i dobit ćete besplatnu pozadinsku glazbu.

Razine glasnoće prilagođavaju se jakom zvuku, a možete isključiti zvuk u različitim i isječcima iz različitih isječaka da biste dobili pravi miks. Prema zadanim postavkama vremenska traka sadrži više slojeva za vaš videozapis, sloj, naslove kao i glasovne i glazbene zapise. Možete upotrijebiti i zvuk sa zvukom kako biste odredili neke staze u odnosu na druge.

Animirani slojevi VideoStudio Ultimate korisni su način za dodavanje atmosfere u vaše videozapise, poput stvaranja efekata kiše ili dodavanja čestica. Postoje i animirani prijelazni efekti za prezentacije. Igranje s njima je jako zabavno, a rezultati su impresivni.

Zaustavljeno je pokretanje pokreta ako želite stvoriti sljedeće Wallace i Gromit, a praćenje kretanja je tu ako želite te videozapise o školskim danima učiniti profesionalnijima.

Sveukupno, bili smo impresionirani ponuđenim značajkama. Osjećamo da će se početnici amateri jako zabavljati istražujući ih, a ni profesionalci se neće osjećati promijenjeni.

Corel VideoStudio Ultimate

Corel VideoStudio Ultimate logotipwww.videostudiopro.com

Počinje od 153 USD mjesečnoSvi planovi

Operacijski sustav

Windows

ortak

Linux

Značajke

4K uređivanje

Alat za akcijske kamere

Chroma tipka (zeleni ekran)

Uređivanje videa u 360 stupnjeva

Uređivanje multicam-a

Izvezi na YouTube

Izvezi na Facebook

Izvoz u Vimeo

Optimizacija uređaja
Opcija izvoza mobilnog uređaja – nema postavki za određene uređaje

Snimanje na DVD

Snimite na Blu-ray

cijena

Corel VideoStudio dolazi u dvije verzije, Pro i Ultimate. Trenutačno im je popust od 20 do 30 posto na web stranici, pa pripazite na ponude ako se odlučite na kupnju. 

Također možete dobiti 30-dnevno jamstvo povrata novca u slučaju da niste zadovoljni. Postoji i probna inačica od 30 dana koju možete preuzeti sa web mjesta, a da kartica nije potrebna.

Međutim, suđenje pokreće skočne oglase nakon što zatvorite softver. Uz to, ako ga zatvorite gornjim desnim gumbom, morate potvrditi da ga želite zatvoriti; ali, hej, besplatno je. Ako na internetu vidite previše skočnih prozora, pogledajte naš najbolji vodič za blokiranje skočnih prozora.

Pro verzija je odličan paket, ali Ultimate uključuje dodatne značajke, kao što su ocjenjivanje boja i izrada video maski, uz poboljšane verzije ostalih značajki, kao što su uređivač naslova 3D, video predloške sa podijeljenim zaslonom i stabilizacija videa. Uz verziju Ultimate dobivate i puno širi izbor dodatnih dodataka.

Obje su verzije čvrste mogućnosti, ali željeli biste svaku značajku Ultimate paket.

Jednostavnost korištenja

Za početak preuzmete instalacijski program, ispunite nekoliko detalja, uključujući vašu adresu e-pošte, a zatim pričekajte da se preuzimanje od 1,37 GB završi. Dok čekate, možda bi bilo dobro potražiti korisnički vodič. Ovo je besplatni dokument koji traje više od 200 stranica, tako da ima puno toga za naučiti. Također možete pogledati naš mrežni vodič za privatnost.

Corel-VideoStudio-dobrodošli

Korisničko sučelje je detaljno i profesionalno izgledalo. Prepuno sučelje u početku izgleda složeno, ali je dobro raspoređeno gumbima i kontrolama koje jasno prenose njihovu funkciju. Možete prilagoditi izgled svog radnog prostora i premjestiti prozore na druge monitore, ako ih imate.

Puno toga možete otkriti igrajući se oko sebe i iskušavajući stvari. Međutim, ako želite nešto konkretno napraviti, nije uvijek očito kako. Na primjer, prikazivanje gotovog videozapisa zahtijeva posjet kartici za dijeljenje. Dokumentacija vas obično vrati na pravi put ako se zaglavi.

Kontrole su općenito osjetljive, ali nije sasvim tako. Na primjer, dolazi do malog kašnjenja pri promjeni kartica. Postoje i kašnjenja u obavljanju složenih operacija, ali to se može očekivati ​​s videom.

VideoStudio Vodiči

Ekran dobrodošlice VideoStudio-a sadrži više od 30 videozapisa s priručnikom, a više na njegovom web mjestu. Kao što je detaljno opisano u vodiču, predloške VideoStudio-a mogu vam pomoći dodati mali razred svojim prvim videozapisima.

Videozapisi s tutorijala su brzi i detaljni. Smatrali smo ih korisnim, ali smatrali smo da bi neki dočekali nježniji uvod. Prilikom prvog korištenja softvera, videozapis “početak rada” preporučujemo kao vaš prvi priključni poziv.

Aplikacija i web-mjesta za podršku osim engleskog jezika. Poruke o titlovima pojavljuju se na više jezika na web mjestu što će pomoći govornicima koji nisu engleski.

VideoStudio pomoć

Također možete postavljati pitanja na forumu zajednice. Tamo je puno aktivnosti, pa biste trebali ako možete lijepo zatražiti pomoć. VideoStudio također nudi korisničku podršku putem telefona, chata ili e-pošte, tako da Corel dobro pazi na vas.

Pokušali smo postaviti pitanje o uštedi u oblaku u njegovom prozoru za chat. Za to smo trebali unijeti svoju e-poštu i dobili odgovor za manje od minute koji nam je rekao da uštede u oblaku nisu podržane. Pomalo nas je iznenadilo ovo što je u dokumentaciji spomenuta ušteda na Dropboxu i Google disku.

Video je jedna od najpopularnijih aktivnosti, pa ako vam se čini da nema dovoljno prostora, pogledajte naš najbolji članak u oblaku za pohranu videozapisa. Najbolja pohrana u oblaku za velike datoteke također je vrijedna provjere.

Vidjeli smo usporavanje i povremeni pad. Prilikom žongliranja videozapisa u Exploreru dobili smo pogrešku kada nije uspio pronaći izbrisani isječak i morali smo se ponovno pokrenuti. Također smo pronašli probleme s pomicanjem kotača miša.

Najbolje internetske sigurnosne kopije pomoći će vam zaštititi od gubitka podataka u slučaju pada sustava. Naš vodič o tome kako automatski izraditi sigurnosnu kopiju videa će također pomoći.

Međutim, u cjelini, VideoStudio Ultimate odlično se predstavlja i predstavi se. Mnogo toga možete shvatiti eksperimentiranjem, a vodiči i dokumentacija pomažu vam u ostatku.

Alat poput ovog treba dugo vremena da se savlada, ali ne morate brinuti da biste brzo postigli.

Format datoteke & Podrška za rezoluciju

VideoStudio podržava ogroman broj formata za uvoz i izvoz, kao što pokazuju tablice u nastavku. Također možete producirati videozapise i objaviti ih izravno na YouTubeu, Flickr ili Vimeo.

Uvezi formate
Video:AVCHD (M2T / MTS), AVI, DV, DVR-MS, HDV, HEVC (H.265), M2TS, M4V, MKV, MOD, MOV (H.264), MPEG-1 / -2 / -4, MXF , TOD, UIS, UISX, WebM, WMV, XAVC, XAVC S, 3GP, Nešifrirani DVD naslovi
Video od 360 stupnjeva:jednakokračan, jednostruko riblje oko, dualno riblje oko
Audio:CLP, CUR, DCS, DCX, EPS, FAX, FPX, GIF87a, ICO, IFF, IMG, JP2, JPC, JPG, MAC, MPO, MSP, PBM, PCT, PCX, PGM, PIC, PNG, PPM, PSD, PSPImage, PXR, RAS, SCI, SCT, SHG, TGA, TIF / TIFF, UFO, UFP, WBM, WBMP, WMF, 001, RAW kamere
Izvezi formate
Video:AVC, AVI, DV, HDV, HEVC2 (H.265), M2T, MOV, MPEG-1 / -2 / -4, UIS, UISX, WebM, WMV, XAVC S, 3GP
Uređaj:Apple iPod / iPhone / iPad / TV, Android uređaji, Sony PSP / PS3 / PS4, Nintendo Wii, Microsoftovi kompatibilni formati, DV, HDV
disk:VD, AVCHD, SD kartica, Blu-ray
Mreža:YouTube, FlickR, Vimeo, Niconico
Audio:M4A, OGG, WAV, WMA
Slika:BMP, JPG

Dostupno je dosta izvoznih postavki i rezolucija. Najveći mogli smo ih pronaći 4096 x 2304 za MPEG-4 videozapise.

Corel-VideoStudio-izlaz

Tijekom uređivanja možete vidjeti pregled vašeg videozapisa u gornjem lijevom kutu zaslona. Kada dodajete isječak na vašu vremensku traku, možete promijeniti postavke svog projekta da ih odgovaraju. Također možete promijeniti postavke razlučivosti i izlaza dok ste na sredini rada na svom projektu.

Međutim, to ne uključuje sve. Na primjer, nismo mogli uvesti FLV videozapis proizveden pomoću OBS Studio i morali smo ga pretvoriti u HandBrake. Nakon uvoza pretvorene datoteke reprodukcija je bila loša u VideoStudio uređaju, iako je savršeno izgledao u VLC media playeru.

Izvođenje

Uređivanje videa jedna je od najzahtjevnijih stvari s PC-om i VideoStudio ima neke stroge sistemske zahtjeve. Potreban mu je barem Intel Core i3 ili AMD A4 3.0GHz procesor, ali trebat će vam i5 ili i7 1,06 GHz ili noviji za AVCHD i Intelovu podršku za brzo sinkronizaciju videozapisa. 

Multi-kamera, UHD ili videozapis od 360 stupnjeva trebaju i7 ili Athlon A10. Trebat će vam i 64-bitni operativni sustav i najmanje 4 GB RAM-a, s naprednijim značajkama preporučenih 8 GB..

VideoStudio je samo Windows, potreban je najmanje Windows 7. Zauzima 3,5 GB prostora na tvrdom disku. Prvi put kad smo instalirali i pokrenuli VideoStudio, uzrokovalo je mali stres našeg testnog sustava, a naše uredske aplikacije su obješene.

Pokušali smo testirati videozapis u odabiru izlaznih formata kako bismo vidjeli koliko traje. Prije toga smo zatvorili sav ostali softver. Naše probno računalo radi na Windows 10 s i5-7600 procesorom i 16 GB RAM-a, zajedno s GeForce 1060 6GB grafičkom karticom i SSD memorijom.

Prilikom pretvaranja videozapisa u testiranje dobili smo grešku rekavši da je format podržan samo u sustavima Windows 7, 8 i 10. Međutim, tada smo koristili Windows 10.

Na kraju smo generirali nekoliko minuta videozapisa za testiranje i dobili sljedeće rezultate kada smo ih postavili u različite postavke.

Postavke: F1 ClipMusic ClipInterview ClipAverage
720p 30 kadrova u sekundi14,9018.2112.7215.28
720p 60 kadrova u sekundi57.741.24.0833.5658,46
1080p 30 kadrova u sekundi24.5730.0820.2224.96
1080p 60 kadrova u sekundi1.59.242.45.311.08.881.57.81

Kao što vidite, videozapisi sa 60 sličica u sekundi trebaju mnogo više vremena za reprodukciju od onih s 30 fps, posebno pri 1080p. To je ono što biste očekivali, ali ove brzine izgledaju respektabilno. Čak i najbolji softver za uređivanje videa može testirati vaš hardver, no VideoStudio Ultimate je dobro prošao većinu vremena.

Također smo pokušali renderirati naš F1 isječak s nekoliko različitih postavki hardverskog ubrzanja kako bismo vidjeli u čemu se razlikuju.

Postavljanje vremena:
Intel Acceleration Video ubrzanje1.52.09
NVIDIA CUDA1.55.89
Ubrzanje je onemogućeno1.58.56

Intelova brza sinkronizacija pobjeđuje, ali tu nema mnogo razlike. Ako se vaš sustav bori, možda bi bilo vrijedno prilagoditi ovu postavku. To je prvi alat koji smo usporedili na ovaj način, tako da će dobri rezultati postati jasniji u narednim tjednima.

Pri korištenju probne verzije softvera vidjeli smo lošu kvalitetu slike u prozoru za pregled i u videozapisima koje smo stvorili. Čuli smo da su ta pitanja ograničena na probnu verziju, ali preporučujemo da sami testirate softver prije kupnje kako biste bili sigurni da ispis ispravno prikazuje.

alat

VideoStudio dolazi s nekoliko drugih alata, svaki sa svojim značajkama. Možete izravno snimiti videozapis sa svog računala pomoću njegovog alata za snimanje zaslona, ​​MultiCam Capture Lite. To je obavio razuman posao, iako ne tako dobar kao namjenski alat, kao što je OBS studio.

Snimanje videozapisa na vašem zaslonu pruža obilje mogućnosti. Tu je i sloj prikazan na zaslonu koji prikazuje pritiskanje tipki dok to radite, što je odličan način za izradu videozapisa.

Ipak, oni zaostaju. Tijekom tipkanja tijekom snimanja zaslona ustanovili smo da smo brzo nadmašili kapacitet softvera da bismo uspjeli nastaviti. To znači da su se tipke i dalje polako lijepile po zaslonu nekoliko minuta nakon što smo prestali tipkati.

Corel-VideoStudio-snimci

Odlučili smo testirati performanse snimanja, isprobavajući ih igrom kako bismo vidjeli kako se naš sustav nosio s pritiskom. Assetto Corsa, sim-racing video igra, savršeno je funkcionirala, iako nije snimila snimke unutar igre.. 

Namjenski softver za snimanje, kao što je OBS studio, omogućuje vam podešavanje postavki za snimanje snimaka igara, ali to nismo mogli učiniti u MultiCam Capture.Ako želite pripremiti vlastitu igru, pročitajte naš članak o najboljem razvoju igara alat.

Corel FastFlick je još jedan dodatak u paketu. Omogućuje vam stvaranje brzih prezentacija iz bilo koje slike koju imate pri ruci i izdvojit ćete sve mješavine, prijelaze i glazbu za vas. To je brzo i lako, a rezultati su prihvatljivi.

Svoje kreacije možete snimiti i izravno na DVD s uključenim MyDVD softverom. Ovo je jednostavna aplikacija koja vam omogućuje dodavanje isječaka i njihovo dijeljenje na poglavlja. Također možete promijeniti glazbu i pozadinu izbornika.

Tu je i alat za 3D tekst. Možete manipulirati raznim svojstvima teksta, kao što su dodavanje vlastitih tekstura, promjena osvjetljenja ili boje i dodavanje nagiba. Možete i animirati tekst, pomičući ga i rotirajući preko vrha filmova.

Ovdje smo vidjeli jednog od povremenih bugova. Klikom na gumb 3D naslova otvorio se prozor u kojem je pisalo da se uređivač naslova pokreće i da ga trebamo zatvoriti da bismo nastavili, ali alat se nije pojavio ni minutu. Ipak, alat je dobro funkcionirao nakon što smo ga pokrenuli.

Sve u svemu, ovi su alati korisni i uglavnom učinkoviti. Nisu toliko dobri kao namjenski softver, ali, kao dio cjelokupnog paketa VideoStudio, izvrsni su alati koje treba imati na raspolaganju. Ako vas zanima svijet prikazivanja, pročitajte naš najbolji softver za 3D modeliranje ili najbolje članke o softveru za 3D grafiku.

Presuda

VideoStudio Ultimate izgleda kao dio i čini jednostavno uređivanje videa jednostavno. Također je opremljen značajkama i dodacima koji mogu dodati kvalitetu vašim videozapisima. Pronašli smo nekoliko grešaka i problema s korisničkim sučeljem dok ga koristimo, zajedno s povremenim padom. Međutim, uspjeli smo urediti i raditi s njim i mnogo nam je draži VideoPad, o čemu možete pročitati u našem VideoPad pregledu.

Nažalost, vidjeli smo dosljedne probleme s prikazanim videozapisom u probnoj verziji, a većina proizvedenih rezultata bila je loše kvalitete. Srećom je probna verzija besplatna, tako da možete testirati kako biste vidjeli kako dalje. Ima jamstvo povrata novca, ako želite testirati i cijelu verziju.

VideoStudio može mnogo toga ponuditi ako ste strpljivi i spremni ste se naviknuti na njegove čudake. Ako se problemi stave na stranu, to može dati dobre rezultate. Međutim, morat ćete raditi na njegovim nesavršenostima. 

Ako ste isprobali VideoStudio Ultimate ili bilo kojeg od njegovih konkurenata, javite nam u komentarima vaše misli. Hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me