Samsung T5 pregled – ažurirano travnja 2020

Samsung T5 pregled

Iako je obično poznato po izradi tvrdih diskova koji idu unutar računala, poprilično smo impresionirani Samsungovom ponudom na vanjsko tržište. Provjerite zašto u ovoj cjelovitoj Samsung T5 recenziji.


samsung-T5 opremljenogovi-t5-2ovi-t5-1

prijašnji

Sljedeći

Samsung T5
Ocjena urednika: 1 TB SSD179,97 dolara2 TB SSD320,48 USD249,99 USD 179,97Uštedite 70,02 USD (28%) Pokaži recenzijeKupi na Amazonu$ 184,99(77 recenzije) Kupi na Walmartu$ 199,99(843 recenzije) Kupi na Best Buy479,99 USD 320,48Uštedite 159,51 USD (33%) Pokaži recenzijeKupi na Amazonu479,99 USD 349,99Uštedite 130,00 USD (27%)(77 recenzije) Kupi na Walmartu

Samsung je poznat po mnogim stvarima, ali vanjski tvrdi diskovi nisu jedan od njih. Poznatiji je po internim hard diskovima, konkretno SSD diskovima. U skladu s tim, prijenos podataka putem PCI ili SATA nije isto što i prijenos putem USB-a. U ovom pregledu Samsung T5 vidjet ćemo može li tehnološki velikan izvrsne performanse svojih unutarnjih pogona prenijeti na vanjsko područje. 

Srećom, specifikacije su tu. T5 je SSD za prijenos podataka putem USB 3.1 za maksimalnu propusnost. I to je prijenosno, što znači da možete imati ultra brzi prijenos bez obzira gdje se nalazili. 

To je rečeno, skupo je, kao i svi SSD-ovi. Profesionalci nadmašuju taj mali prevarant. Uz neke od najbržih brzina koje smo vidjeli, podršku za Windows, macOS i Android, atraktivan vanjski dio i izdašno jamstvo, T5 bi mogao biti najbolji najbolji vanjski tvrdi disk.

prednosti & nedostaci

Alternativa za Samsung T5

Značajke

Ako nikad niste otvorili Samsungov proizvod, čeka vas T5. Kao što je slučaj sa svim Samsungovim ponudama, pakiranje proizvoda se uklapa poput rukavica, prigušivši pogon i dva USB kabela. Dobijate USB-C do USB-C kabel, kao i USB-C do USB-A kabel, od kojih svaki ima čičak traku za uredan transport. 

ovi-t5-1

Ono što se posebno ističe je koliko je pogon dobro izgrađen. Kako Samsung ističe, manji je od posjetnice, dimenzija je 57,3 mm i 74 mm, a težak je samo 51 gram. Također je pokriven metalom, što znači da može podnijeti pad više nego, recimo, pogon Western Digital Elements (pročitajte našu recenziju Western Digital Elements).

Nema ultra robustan eksterijer LaCie Rugged Mini, ali kao što možete pročitati u našem pregledu LaCie Rugged Mini, za ovaj pogon je potrebno oblaganje. T5 je u čvrstom stanju, što znači da metalno kućište može podnijeti gotovo svako otkucaje i mirno funkcionirati. 

Postavljanje Samsung T5

Postavljanje T5 jednostavna je stvar. Jednostavno ga priključite pomoću jednog od isporučenih kabela i pronađite pogon u vašem upravitelju datoteka. Tamo ćete pronaći tri aplikacije za postavljanje koje odgovaraju Windowsima, macOS-u i Androidu. Ako koristite Android, uključite pogon pomoću USB-C u USB-C kabel. 

Nakon što se instalacijski program pokrene, bit ćete poslani na zaslon na kojem možete imenovati svoj pogon i postaviti lozinku. Možete ga preskočiti ako ne želite dodatnu sigurnost, ali obzirom da je to značajka pogona, preporučujemo da prođete kroz postupak. 

postavljanje samsung-t5

Inače je softver neplodan. Možete promijeniti lozinku, isključiti zaštitu lozinkom i preimenovati svoj pogon. U donjem desnom kutu također možete provjeriti ima li ažuriranja. Iako ažuriranja upravljačkog softvera nisu prva stvar koja pada na pamet kod vanjskih pogona, mogu biti važna, čineći uključenu funkcionalnost korisnom. 

Međutim, važno je napomenuti da za ažuriranje morate isključiti zaštitu lozinkom. Također ćete trebati postaviti novu zaporku nakon završetka ažuriranja, što predlažemo da napravite generiranjem lozinke kod jednog od naših najboljih upravitelja lozinki, poput Dashlanea (pročitajte naš pregled Dashlanea). 

Zaštita lozinkom za Samsung T5

Kao što je već spomenuto, T5 dolazi sa zaštitom lozinke, što se njega tiče zbog mogućnosti. Nažalost, ne postoji alat za izradu sigurnosnih kopija kao što smo vidjeli s Seagate Backup Plus Portable (pročitajte našu recenziju Seagate Backup Plus Portable). 

To kaže, T5 nije usmjeren na to. Doplata za 2TB, T5 je bolji za snimanje datoteka u pokretu nego za izradu sigurnosne kopije stroja. Ako vas to zanima, rješenje za radnu površinu poput Western Digital My Book je bolja opcija (pročitajte našu recenziju Western Digital My Book). 

Alternativno, možete koristiti jednu od naših najboljih sigurnosnih sigurnosnih kopija usluge, kao što je Backblaze (pročitajte našu Backblaze recenziju).

Iako je problem koji alat za izradu sigurnosnih kopija nije uključen, dodavanje zaštite lozinkom je ogromno, pogotovo s prijenosom pogona. S obzirom na robusnu vanjštinu i male veličine, pretpostavljamo da će T5 imati prirodan dom u ruksacima. Zaštita lozinkom osigurava da gubici neće imati katastrofalne posljedice. 

 Pregled značajki Samsung T5

Počinje od 17997 dolaraSvi planovi

Značajke

Kapacitet
1 TB SSD, 2 TB SSD

Uslužni program za izradu sigurnosnih kopija

Sučelje
USB 3.0

Platforma

Windows

MacOS

Android

Izvođenje

Brzina vožnje
N / A

Vrsta tvrdog diska
SSD

podrška

Garantni rok
36 mjeseci

Usluge oporavka

Tablica brzine

Cijena

Iako je izvrstan po karakteristikama i performansama, Samsung T5 je skup. To bi trebalo očekivati ​​od bilo kojeg SSD-a, posebno jednog izgrađenog kao i T5, ali vaš će novčanik biti lakši. Unatoč tome, Samsung nije cijenio svoj pogon viši od konkurencije, što znači da ne plaćate ime. 

Samsung T5
Ocjena urednika: 1 TB SSD179,97 dolara2 TB SSD320,48 USD249,99 USD 179,97Uštedite 70,02 USD (28%) Pokaži recenzijeKupi na Amazonu$ 184,99(77 recenzije) Kupi na Walmartu$ 199,99(843 recenzije) Kupi na Best Buy479,99 USD 320,48Uštedite 159,51 USD (33%) Pokaži recenzijeKupi na Amazonu479,99 USD 349,99Uštedite 130,00 USD (27%)(77 recenzije) Kupi na Walmartu

Dolazi u kapacitetima od 250 GB, 500 GB, 1 TB i 2 TB, s tim što su prva dva postala vanjski svijetloplava, a druga dva su crna. Postoje i zlatne i crvene varijante, ali one su isključivo za 1TB model. 

Izvan linije je Samsung T5 500GB najbolja opcija, a događa se slučaj s modelom koji smo testirali. Model od 250 GB zapravo je skuplji kao vrijeme pisanja. Iako model od 2TB košta manje po gigabajtu, počinje iznad 300 USD. Model od 1 TB jednak je cijeni po gigabajtu kao i verzija od 500 GB, tako da možete kupiti dvije od njih ako želite podijeliti svoje podatke.

Međutim, općenito, cijena nije loša, čak i ako je viša od nekih jeftinijih predenja. U usporedbi s, recimo, motorom G-Drive, cijena je sjajna. Pogon od 1 TB pokreće vam 21 centa po gigabajtu, a T5 samo 17 centi po gigabajtu (pročitajte našu recenziju G-Technology G-Technology).

Ubrzati & Izvođenje

Trebalo bi doći malo iznenađenje što je Samsung T5 postigao dobre rezultate. Solid-state pogon pokazao je snagu USB 3.1 tijekom testiranja, u kojem smo ga razvrstali kroz četiri mjerila kako bismo testirali brzinu i pogreške. 

Seq ReadSeq WriteRandom ReadRandom Write2,3 GB Prijenos
Samsung T5
562,4 MB / s 520 MB / s 160,1 MB / s 195,7 MB / s 16.08 sek.

Prvi test bio je CrystalDiskMark, a T5 je progutao ploču kad je došlo do sekvencijalnih i slučajnih čitanja i pisanja. Iako je prednost performansi jasna u usporedbi s Seagate Portable (pročitajte našu recenziju Seagate Portable), T5 je ipak uspio poboljšati konkurenciju SSD-ova, poput SanDisk Extreme Portable (pročitajte našu recenziju SanDisk Extreme Portable). 

Samsun-T5-crystaldiskmark

Zatim smo na disk prebacili testnu mapu veličine 2,3 GB, ispunjenu glazbom, video zapisima i dokumentima, mjereći vrijeme potrebno za prijenos. T5 je tijekom transfera lebdio oko 145 megabajta u sekundi, i iako je i dalje naš najbrži performans, znatno jeftiniji Toshiba Canvio Basics nije daleko (pročitajte naš Toshiba Canvio Basic pregled). 

Tijekom tih testova, pokrenuli smo i CrystalDiskInfo kako bismo mogli provjeriti status pogona, uključujući njegovu temperaturu i pogreške koje bi se mogle javiti. Disk se hladio pod pritiskom, ne pokazujući nikakve pogreške ili čudna ponašanja tijekom cijelog testiranja. 

Samsun-T5-crystaldiskinfo

Napokon, pokrenuli smo uslužni program “chkdsk” u sustavu Windows kako bismo iskopali pogon za sve loše sektore ili klastere. Kao da umijeće pogona nije dovoljno jasno, nismo pronašli nikakve pogreške, čak ni nakon napornog skeniranja. 

garancija & podrška

Kao što je slučaj sa svim Samsung prijenosnim SSD-ovima, dobijate trogodišnje ograničeno jamstvo. Prisutna je ista pjesma i ples s ograničenim jamstvima: Samsung pokriva samo nedostatke u izradi ili proizvodnji i ne poštuje zahtjev za jamstvom ako ste zloupotrijebili pogon.

ovi-t5-2

Ipak, postoje više odredbi nego normalno. U podacima o jamstvu, Samsung kaže da neće udovoljiti zahtjevima zbog nepravilno isporučenih pogona, fizičkih oštećenja proizvoda tijekom ili nakon otpreme, otvorenog kućišta proizvoda ili nedostajućih serijskih brojeva. Nisu obuhvaćeni ni gubici podataka prije ili kao rezultat jamstva. 

Što se tiče podrške, Samsung vam daje tri mogućnosti. Možete nazvati liniju za podršku, poslati e-poštu prodajnom timu ili zatražiti uslugu putem servisnog centra. Posljednji vam omogućuje zakazivanje kućnog popravka, ali s obzirom na gustu liniju proizvoda tvrtke Samsung, zamišljamo da je nekoliko takvih zahtjeva prošlo. Ipak, prošli smo kroz postupak i možete podnijeti zahtjev. 

No, s obzirom da Samsung ne nudi usluge oporavka, nema malo razloga da zatraži sastanak. U većini slučajeva morat ćete podnijeti zahtjev za jamstvo, što može biti dugotrajan postupak.

Iako sve to zvuči kao stenjanje, Samsung nudi više mogućnosti podrške od većine, čak i ako ne postoji podrška. Osim toga, pogon je tako dobro izgrađen da sumnjamo da će trebati biti postavljen svaki zahtjev.

Presuda

Samsung T5 tvrdi je pogon pogona koji može podnijeti i najzahtjevnije zadatke. Ne samo da je ultra brz, već je i lagan i kompaktan, što ga čini savršenim uređajem za kretanje. Postoje čak i nosači kamera za pogon ako ste zainteresirani za snimanje videozapisa visoke razlučivosti. 

Čak i kad se faktor ima u obzir, T5 je šljaka. Nije sjajno za sigurnosne kopije, ali ništa o pogonu nije usmjereno na to tržište. Ako više želite sigurnosno kopiranje uređaja nego uzimanje datoteka u pokretu, pročitajte ostale recenzije vanjskog tvrdog diska. 

Što mislite o Samsungu T5? Za što planirate koristiti svoje? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map