Prijenosni pregled Seagatea – ažurirano 2020

Prijenosni pregled Seagatea

Seagate izrađuje nekoliko prilično klizavih vanjskih HD-ova, a ni Portable nije iznimka. Nudi puno prostora za pohranu po vrlo niskoj cijeni, ali usporavanje prijenosa podataka može vas potražiti negdje drugdje. Pogledajte naš potpuni pregled Seagate Portable za sve detalje.


Seagate-prijenosni opremljenogSeagate-2 prijenosniSeagate-prijenosni-1

prijašnji

Sljedeći

Prijenosni Seagate
Ocjena urednika: 1 TB44,99 USD2 TB55,99 USD4 TB91,99 USD8 TB141,99 USD$ 44.99Pokaži recenzijeKupi na Amazonu99,99 USD 55.99Uštedite 44,00 dolara (44%) Pokaži recenzijeKupi na Amazonu119,99 USD 91,99Uštedite 28,00 USD (23%) Pokaži recenzijeKupi na Amazonu$ 256,53(333 recenzije) Kupi na Walmartu$ 141,99Pokaži recenzijeKupi na Amazonu

Seagate je stručnjak za skladištenje. Od 3,5-inčnih tvrdih diskova na stolnim računalima potrošača do M.2 SSD-ova do vanjskih tvrdih diskova napravljenih za igraće konzole, Seagate je učinio sve. Međutim, mi ćemo pogledati jednu od najosnovnijih ponuda u liniji, u ovoj recenziji Seagate Portable.

Prijenosni pogon Seagate govori o jednostavnosti, jer nudi velike količine prostora za pohranu po povoljnim cijenama. Seagate ipak prevazilazi to, s dodatnim uslužnim programima vrijednim našeg najboljeg vodiča za vanjske tvrde diskove. Uprkos tome, sporija brzina može vas gurnuti prema drugoj opciji.

prednosti & nedostaci

Alternativa za Seagate Portable

Značajke

Prijenosni pogoni Seagate stvar su jednostavnosti. Prazan, crni okvir ukrašen je samo malim logotipom Seagatea u donjem desnom kutu i dugom, tankom LED lampicom na vrhu. Inače je golo, čak i izostavljajući gumene noge ili jastučiće, drugi vanjski pogoni moraju odvajati pogon od površine na kojoj se nalazi.

Postavljanje prijenosnog tvrdog diska Seagate

Naš Seagate Portable pogon isporučio se u praznoj kartonskoj kutiji, koja je bila ispunjena plastičnim omotačem, pogonom i USB mikro tipom B do USB tipa A. Iako mi više volimo čvrsti omotač mjehurića Toshibinih Canvio Osnove za otpremu, čini se da plastični plašt dovoljno štiti pogon (pročitajte naš pregled Toshiba Canvio Basics).

Seagate-prijenosni-1

U sustavu Windows 10, pogon je odmah prepoznat kao “Seagate Portable Drive” i čak mu je dodijeljena ikona koja odgovara njegovom izgledu. Za razliku od ostalih osnovnih pogona koje smo vidjeli, poput Toshiba Canvio Osnove i Western Digital Elements, Seagate je uključio nekoliko unaprijed instaliranih dobrota (pročitajte našu recenziju Western Digital Elements).

Postoji nekoliko stavki, uključujući .pdf podatke o jamstvu, ali sve što trebate obratiti pozornost je aplikacija “start here”. Srećom, postoji unaprijed instalirana aplikacija za Windows i macOS, ali na hladnom ste ako koristite drugi operativni sustav.

Rečeno je da je aplikacija jednostavno poveznica na stranicu za registraciju proizvoda. Važno je registrirati svoj pogon, pogotovo ako ste zabrinuti ako ne uspije, ali nadali smo se više kada smo pokrenuli aplikaciju. Unatoč tome, sjajna je činjenica da ne morate loviti serijski broj da biste registrirali svoj pogon.

Plan spašavanja Seagatea

Nakon registracije pogona, doći ćete na stranicu koja omogućuje kupnju plana spašavanja i pregled proširenog korisničkog priručnika za disk. Plan spašavanja Seagate je usluga oporavka podataka koja obnavlja ili zamjenjuje vaš pogon u slučaju kvara, infekcije ili problema sa softverom. Dvije godine zaštite je samo 10 dolara, a tri godine samo 15 dolara.

Seagate-prijenosni spašavanje plana

Tu je i vodič za početak rada koji će vas voditi kroz kopiranje, premještanje i uklanjanje datoteka s pogona. Seagate ne ostavlja vas obješenima nakon što ste kupili prijenosni disk, što je lijepo vidjeti. Toshiba, na primjer, uopće ne sadrži vodič za postavljanje macOS-a.

Alati Seagate

Jedna od prednosti kupnje Seagate pogona je ta što dobivate dugačak popis uslužnih programa. U većini slučajeva uslužni programi koje nude proizvođači tvrdog diska rezervirani su za modele višeg razreda, poput Western Digital My Book (pročitajte našu recenziju Western Digital My Book).

Srećom, ovdje to nije slučaj. Seagate vam omogućuje instalaciju i korištenje svih njegovih uslužnih programa s vašim prijenosnim tvrdim diskom, a tu možete izabrati puno. Postoje alati za izradu sigurnosne kopije podataka na disku, zrcaljenje podataka na disku, dijagnosticiranje problema i, ako ste spremni platiti dodatno, čak i povrat podataka izgubljenih podataka.

Ti dodatni alati izdvajaju Seagate prijenosne diskove jer mnogi Seagateovi konkurenti ne sadrže ništa sa svojim opcijama. Osim toga, Seagate uključuje dodatnu funkcionalnost uz zadržavanje cijene niže od ostatka tržišta.

Pregled prijenosnih značajki Seagatea

Počinje od $ 4499Svi planovi

Značajke

Kapacitet
1 TB, 2 TB, 4 TB, 8 TB

Uslužni program za izradu sigurnosnih kopija

Sučelje
USB 3.0

Platforma

Windows

MacOS

Android

Izvođenje

Brzina vožnje
5400

Vrsta tvrdog diska
Predenje

podrška

Garantni rok
12 mjeseci

Usluge oporavka

Tablica brzine

Cijena

S obzirom na dodataka, ima smisla da Seagate naplati više od opcija na Western Digitalu i Toshibi. Unatoč tome, prijenosni pogon Seagate je jeftiniji, a to vrijedi za sve kapacitete.

Prijenosni Seagate
Ocjena urednika: 1 TB44,99 USD2 TB55,99 USD4 TB91,99 USD8 TB141,99 USD$ 44.99Pokaži recenzijeKupi na Amazonu99,99 USD 55.99Uštedite 44,00 dolara (44%) Pokaži recenzijeKupi na Amazonu119,99 USD 91,99Uštedite 28,00 USD (23%) Pokaži recenzijeKupi na Amazonu$ 256,53(333 recenzije) Kupi na Walmartu$ 141,99Pokaži recenzijeKupi na Amazonu

Pogon je dostupan u kapacitetima od 1 TB, 2 TB ili 4 TB, začudo preskačući mogućnost od 3 TB. Ako tražite više prostora za pohranu, Seagate Backup Plus Portable ide do 5TB, ali po istoj cijeni po gigabajtu kao i Prijenosni 4TB (pročitajte našu Seagate Backup Plus Portable recenziju).

Kada gledate cijenu po gigabajtu, Seagate je jeftiniji od Western Digital-a i Toshibe, ali nakon što se bave matematikom, razlike u cijeni su minimalne. Usporedni Elements pogon je za 5 dolara skuplji za modele od 1 TB i 4 TB, dok pogoni Canvio Basics odstupaju samo za nekoliko centi.

Ono što čini razliku su značajke. Za razliku od Western Digital-a i Toshibe, Seagate uključuje sve sigurnosne alate koji su obično rezervirani za jeftinije pogone. Iako će SanDisk Extreme Portable prenositi veće brzine prijenosa, on je puno skuplji, što Seagate izgleda sve impresivnije (pročitajte našu recenziju SanDisk Extreme Portable).

Što se tiče jeftinih pogona od 5.400 o / min, prijenosni diskovi Seagate mogu izgledati kao još jedna opcija. Iako je to točno u pogledu performansi, krutosti i specifikacija, dodaci čine cjelokupan paket atraktivnim.

Ubrzati & Izvođenje

Na tvrdom disku izvodimo četiri testa za mjerenje njihovih performansi. Uključuju dva ispitivanja brzine i dva ispitivanja provjere pogreške, a svaka kategorija ima referentni i rudimentarni test.

Seq ReadSeq WriteRandom ReadRandom Write2,3 GB Prijenos
Prijenosni Seagate
125,9 MB / s 125 MB / s 1.075 MB / s 1.281 MB / s 21.83 sek.

Za brzinu smo započeli s CrystalDiskMarkom za pokretanje pet prolaza s 4GB testnom datotekom. Naš se test sastoji od sekvencijalnih i slučajnih čitanja i pisanja, tako da možemo vidjeti kako se pogon izvodi u svim scenarijima.

Seagate razočaran uzastopnim brzinama čitanja i pisanja, koji dolaze ispod zapadnih digitalnih elemenata i pogona Toshiba Canvio Basics. Imao je bolje rezultate kod slučajnih čitanja, ali i dalje se borio sa nasumičnim pisanjem.

Seagate-prijenosni-crystaldiskmark

To se odrazilo na praktični test brzine, gdje smo kopirali mapu od 2,3 GB ispunjenu fotografijama, video zapisima i dokumentima. Prijenosni 1TB pogon Seagate testirali smo ne samo sporije od konkurencije na 21,83 sekunde, nego se također trudio održavati stalnu brzinu prijenosa tijekom cijelog testa.

Tijekom svih naših testova, pokrenuli smo CrystalDiskInfo za praćenje zdravlja, temperature i stope pogreške pogona. U većini slučajeva, ništa ne postoji iz oridarinarstva, i, na sreću, to je ovdje istina. Prijenosni Seagate ostao je hladan pod pritiskom i održavao je dobro stanje zdravlja.

Seagate-prijenosni-crystaldiskinfo

Nismo zadovoljni jednostavnim grebanjem površine provjere pogrešaka, također smo pokrenuli uslužni program “chkdsk” na Windows-u, skenirajući pogon naredbom “/ r”, koji provjerava postoje li loši sektori i klasteri. Dugotrajan proces, koji je trajao oko dva i pol sata, rezultirao je čistim podacima, pokazujući da pogon koji smo testirali ne sadrži probleme.

Unatoč tome, pitanja brzine ostaju. Prijenosni pogoni Seagate impresivni su i u drugom pogledu, pa bi bilo sjajno reći i da je brzina bila izvrsna. Nažalost, to nije slučaj, ali Seagate nije isključen značajnom maržom. Moguće je ići “to-to-toe” s konkurentnim pogonima na Western Digitalu i Toshibi, ali ne može biti protiv SSD-a poput Samsung-a T5 (pročitajte naš Samsung T5 pregled).

garancija & podrška

Pronalaženje podataka o jamstvu za naš Seagate prenosivi pogon bilo je teško, iako na njemu postoji .pdf. .Pdf nas je uputio na vodič za brzi početak, a vodič za brzi početak vratio nas je u .pdf. Obojica kažu da će kupci iz EU dobiti rok jamstva od dvije godine. Budući da je u Sjedinjenim Državama potrebno ponuditi jednogodišnje ograničeno jamstvo, to se čini kao najsigurnija ponuda.

Seagate-2 prijenosni

Jedini način da to potvrdite jest odlazak do određenog URL-a u korisničkom vodiču, unesite svoj serijski broj, broj modela i zemlju i potražite svoj pogon. Seagate nam još uvijek nije rekao jamstveno razdoblje, samo što smo bili pokriveni najmanje još godinu dana. To bi se moglo promijeniti ovisno o ambalaži u koju dolazi vaš pogon, ali bez obzira na to, Seagate bi trebao biti jasniji.

Ipak je pronalaženje podrške za vaš pogon. Nakon google “Seagate podrške”, bili smo upućeni na stranicu na kojoj smo mogli odabrati svoj proizvod, a nisu potrebni serijski brojevi. Nema članaka u vezi s našim pogonom, ali s obzirom da Seagate pruža vezu do proširenog korisničkog vodiča na disku, nismo previše uznemireni.

Na raspolaganju je i live chat za rješavanje tehničkih problema s pogonom. S obzirom da Seagate ima besplatan alat za izradu sigurnosnih kopija i zrcaljenja i nudi jeftinu uslugu oporavka, nismo sigurni koliko je korisna, ali postoji ako vam je potrebna.

Presuda

Prijenosni tvrdi diskovi Seagate jeftini su, u sebi imaju mogućnosti i lako se podižu i rade. Jeftini su, ali kupujete nekoliko dolara za izvedbu. Iako je miljama udaljen od G-tehnologije G-Drive (pročitajte našu recenziju G-Technology G-Drive), Seagate nije daleko iza Toshibe i Western Digital-a.

Prikladan je disk za snimanje datoteka u pokretu ili sigurnosno kopiranje računala izvana. Ako želite, recimo, uređivati ​​videozapis sa pogona, vjerojatno ćete htjeti pročitati naše druge recenzije vanjskog tvrdog diska.

Što mislite o Seagate Portable hard diskovima? Da li vam je slabija brzina slaba brzina? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map