Pregled ADATA SD600 – Ažurirano 2020

ADATA SD600 Pregled

ADATA obično proizvodi HD-ove koji prelaze u računala, ali tvrtka je također naišla na vanjsko HD tržište sa SD600. Kao što možete pročitati u našem cjelovitom pregledu ADATA SD600, u najboljem slučaju to je kombinirani rezultat.


adata-sd600 opremljenogadata-sd600-2adata-sd600-1

prijašnji

Sljedeći

ADATA SD600
Ocjena urednika: 256$ 512$ $ Pokaži recenzijeKupi na Amazonu$ Pokaži recenzijeKupi na Amazonu

Ako je išta poznato po ADATA-i, to je pogon solid-state. Tvrtka je specijalizirana za flash memoriju, sa svime od m.2 SSD-ova do flash pogona velikog kapaciteta. U ovom pregledu ADATA SD600, mi ćemo pogledati jedan od njegova četiri vanjska SSD-a.  

Pogon se prodaje kao čvrsti disk s “izvanrednim brzinama”. Iako isporučuje brže brzine prijenosa od svih vrtljivih diskova na tržištu, to je malo manje od SSD-a s kojima se natječe. Čvrsta tvrdnja također nedostaje, nažalost, s jeftinim plastičnim omotačem. 

Unatoč tome, to je jeftino, pa se u najmanju ruku uzima u obzir za naš najbolji vodič za vanjske tvrde diskove. Pročitajte da biste vidjeli je li to pravi izbor za vas.

prednosti & nedostaci

Alternativa za ADATA SD600

Značajke

Na temelju box box-a, SD600 izgleda kao pogon izgrađen za trčanje. Ipak, ako to učinite, drugačija je priča. Plašt je napravljen od plastike, s mekim gumenim zahvatom na vrhu i dnu. Guma je također uklonjiva i osigurana je samo omotavanjem četiriju izbočenih ruba. 

adata-sd600-1

Iako trajniji od Western Digital Elements (pročitajte našu recenziju Western Digital Elements), SD600 nedostaje marki za tržište na koje se čini da cilja. Izgleda sjajno na snimkama proizvoda, ali ako rukovate pogonom, nije izgrađen kao LaCie Rugged pogon (pročitajte našu recenziju LaCie Rugged Mini). 

U okviru ćete dobiti pogon, kratak USB-A do USB mikro tip B i korisnički priručnik. Šteta što SD600 ne uključuje USB-C povezivanje jer većina prijenosnih SSD-ova dolazi s njim na zalihama (pročitajte naš test Samsung T5 za primjer).

Postavljanje ADATA SD600

Kad smo pogon uključili u prijenosno računalo sa sustavom Windows 10, to se prepoznalo odmah. Rečeno je da na pogonu nema ništa. U većini slučajeva volimo vidjeti aplikaciju koja će vam pomoći da registrirate pogon i provede vas kroz instaliranje unaprijed instaliranih uslužnih programa (primjer ćete pročitati u našoj Seagate Portable recenziji). 

Što je više neugodno je da ADATA s vašim pogonom nudi mnogo besplatnih preuzimanja. Stvari poput SSD Toolbox-a koji vam omogućuje promjenu postavki na vašem pogonu su obavezne, ali također bi bilo korisno da preuzmu sigurnosnu kopiju sigurnosnih kopija Macrium Reflect.. 

U skladu s tim, većina aplikacija je datirana i teško ih je preuzeti. ADATA ne samo da ne uključuje jednostavan način pronalaženja softvera, već jednostavno prikazuje popis za svaki softver, s različitim verzijama, ovisno o operativnom sustavu i jeziku. 

Iako postoji uslužni program za izradu sigurnosnih kopija, pogon je dostupan samo do 500 GB, tako da će vam vjerojatno trebati internetska sigurnosna kopija, poput Backblaze, da biste svoje datoteke zaštitili (pročitajte naš Backblaze pregled).

Izdržljivost ADATA SD600 

ADATA tvrdi da SD600 može podnijeti pad na temelju vojnih standarda, koji nisu strogi. Samo rukovanje uređajem govori vam da nije napravljeno puno premlaćivanja. Plastično kućište je sastavljeno u tri dijela, a pritisak na vrh i dno rezultirat će savijanjem i nevjericom.. 

Što se tiče silikonskog kućišta, svatko tko misli da će upaliti pad, šali se. Tanak je, bez zračnih džepova ili jastuka za primanje težine udarca. Iako bi sam pogon mogao nositi pad, većina SSD-ova može, a ako metalni omotač umjesto plastičnog može u tom slučaju više pomoći.

Sve to spominjemo ne zato što vjerujemo da će se svi vratiti natrag s vanjskim tvrdim diskom, već zato što marketinški materijal slika netočnu sliku. Pogon nije vodootporan – ne tvrdi da jest, ali s obzirom na to da su obično “robusni” proizvodi, lako je pretpostaviti – a zaštita od udara tanka je na nijednu. 

Pregled mogućnosti ADATA SD600

Besplatno

Značajke

Kapacitet
256, 512

Uslužni program za izradu sigurnosnih kopija

Sučelje
USB 3.0

Platforma

Windows

MacOS

Android

Izvođenje

Brzina vožnje
N / A

Vrsta tvrdog diska
SSD

podrška

Garantni rok
36 mjeseci

Usluge oporavka

Tablica brzine

Cijena

Ako tražite jeftin, prijenosni SSD, ADATA je vaša jedina opcija. Model od 256 GB jednaka je cijeni po gigabajtu kao 1TB SanDisk Extreme Portable. Kao što možete vidjeti u našoj SanDisk Extreme Portable recenziji, model od 250 GB gotovo je udvostručen u cijeni po gigabajtu. 

ADATA SD600
Ocjena urednika: 256$ 512$ $ Pokaži recenzijeKupi na Amazonu$ Pokaži recenzijeKupi na Amazonu

Zbog toga je SD600 izvrsna vrijednost. Model od 512 GB jeftiniji je nego što smo vidjeli bilo koji prenosivi SSD, čak i u usporedbi s diskovima koji se nude i do 2 TB. U skladu s tim, jeftinija cijena dolazi s popustom u upotrebljivosti, brzini i kvaliteti izrade. Iako jeftinije, još uvijek plaćate SSD cijene. 

U odnosu na, recimo, Seagate Backup Plus Portable, cijena nije impresivna (pročitajte našu recenziju Seagate Backup Plus Portable). Iako će SD600 raditi bolje od tog pogona, radi lošije od većine SSD-ova. Osim toga, ograničeni ste na samo dva kapaciteta.

Ne smeta nam ograničena linija, ali nuditi model od 1TB je grozno. Uostalom, možete kupiti mikro SD kartice veličine 256 GB, tako da bi bilo smisla da ADATA spakira više prostora za pohranu u SD600 liniju. 256 GB brzo ide, a s obzirom na to da su prijenosni SSD-ovi osnovna stavka za fotografe i videografe, ograničeni prostor nema mnogo smisla.

Ubrzati & Izvođenje

Učinkovitost tvrdog diska testiramo mjerenjem brzine i provjere ima li pogrešaka. Koristimo dva testa za svako od tih područja, od kojih je jedno utvrđeno mjerilo, a drugo je praktičniji test. 

Seq ReadSeq WriteRandom ReadRandom Write2,3 GB Prijenos
ADATA SD600
429 MB / s 383,2 MB / s 116,5 MB / s 77,6 MB / s 22.16 sek.

Počevši od brzine, prošli smo naš SD600 kroz CrystalDiskMark koristeći pet prolaza i 4 GB testnu datoteku. Kako se oglašava, brzina uzastopnog čitanja bila je oko 440 megabajta u sekundi, što je sporije od ostalih vodećih prijenosnih SSD-ova. Slučajno čitanje i pisanje također je uronilo značajnim učinkom.

adata-sd600-crystaldiskmark

Iako je brži od Toshiba Canvio Basics, SD600 nije u skladu s ostalim vanjskim SSD-ovima (pročitajte naš pregled Toshiba Canvio Basics). Samsung T5, SanDisk Extreme Portable i G-Technology G-Drive Mobile postigli su bolje rezultate, ali su skuplji (pročitajte našu recenziju G-Technology G-Drive Mobile). 

Pogon smo također testirali kopiranjem testne mape veličine 2,3 GB sa sadržajem filmova, glazbe i još mnogo toga. Transfer je trajao 22,16 sekundi, a iako je započeo na visokoj nozi, borio se tijekom cijelog testa. Brzina se povećavala i smanjivala, naizgled u ciklusu, što sugerira da se međuspremnik ne može držati.  

Tijekom testiranja otvorili smo CrystalDiskInfo kako bismo vidjeli koliko je topao pogon, kao i pogreške koje su se mogle dogoditi. Srećom, nije bilo pogreške, ali pogon je dosegao oko 42 Celzijeva stupnja. Iako se ne treba brinuti, bilo je vruće od većine pogona koje smo testirali, čak i onih koji se okreću. 

adata-sd600-crystaldiskinfo

Da bismo pogrešno pogledali, naš SD600 proveli smo kroz 30-minutni stres test pomoću uslužnog programa “chkdsk” u sustavu Windows. Naredba “/ r” skenira pogon na pogreške i to je čemu smo podvrgli svoj disk. Srećom, sve je ispalo čisto. 

garancija & podrška

SD600 dolazi s trogodišnjom ograničenom garancijom. Primjenjuju se uobičajeni uvjeti, što znači da ADATA neće popraviti ili zamijeniti pogon ako je oštećen greškom korisnika. Dosadno, ADATA također kaže da će oštećenje jamstvene naljepnice izgubiti jamstvo. 

adata-sd600-2

Tri godine je ograničena garancija koju smo vidjeli za većinu pogona, pa je lijepo vidjeti ADATA skok na brod. Uz to, ne postoji vodič za registraciju proizvoda dok ga postavljate, što znači da ako morate zatražiti jamstvo, morat ćete se prijaviti na račun, provjeriti status garancije i podnijeti zahtjev..

U korisničkom priručniku ADATA kaže da idite na www.adata.com/hr/support_service radi podrške za proizvod. Ta je stranica prazna. Bolje je jednostavno otići na web stranicu ADATA i pronaći karticu “podrška” pri vrhu stranice. Tamo možete pronaći preuzimanja proizvoda, informacije o jamstvu, često postavljana pitanja i još mnogo toga. 

Što se tiče kontaktiranja ADATA, dobijate samo podršku putem e-pošte. Kontaktni obrazac možete ispuniti u odjeljku “kontaktirajte nas” na kartici za podršku, koji je dugotrajan i većinom nepotreban. Srećom, međutim, često postavljanim pitanjima i preuzimanjima za svaki proizvod možete pristupiti sa stranice proizvoda. 

Presuda

Ako vam treba SSD i želite uštedjeti novac, ADATA će vas tamo dobiti sa SD600. U skladu s tim, morat ćete se boriti sa slabijom gradnjom – bez obzira na to što marketinški materijal kaže – i sporijom brzinom. SD600 nije impresivan u većini pogleda, ali ipak je solidna proračunska opcija. 

Ipak, možete uštedjeti više novca i dobiti više kapaciteta, tako što ćete se okretati s predenjem diska. Ako ste više zabrinuti zbog performansi, skuplji SSD će vam možda odgovarati. Bez obzira u koji se kamp uključite možete pronaći pogon koji će najbolje funkcionirati čitajući naše druge recenzije vanjskog tvrdog diska. 

Što mislite o SD600? Jesu li sporije brzine vrijedna kompromisa za koliko su jeftine? Javite nam svoje misli u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala vam na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map