Osvrt Toshiba Canvio Osnove – Ažurirano 2020

Osvrt Toshiba Canvio Osnove

Linija Toshiba Canvio Basics jedan je od radnih konja. Oni su malo spora i ne mogu ih koristiti za masovne prijenose, ali se zauvijek zadržavaju i previše su jeftini. Pojedinosti potražite u našem cjelovitom pregledu Toshiba Canvio Basics.


Toshiba canvio-osnove opremljenogToshiba canvio-osnove-2Toshiba canvio-osnove-1

prijašnji

Sljedeći

Osnove Toshiba Canvioa
Ocjena urednika: 1 TB49,99 USD2 TB59,99 USD4 TB96,99 USD$ 49.99Pokaži recenzijeKupi na Amazonu$ 53.94(64 recenzije) Kupi na Walmartu57,99 USD 53.99Uštedite 4,00 USD (7%)(3 recenzije) Kupi na Best Buy$ 59.99Pokaži recenzijeKupi na Amazonu64,99 USD 59.99Uštedite 5,00 USD (8%)(12 recenzija) Kupi na Walmartu67,99 $ 63.99Uštedite 4,00 USD (6%)(5 recenzija) Kupi na Best Buy$ 96,99Pokaži recenzijeKupi na Amazonu$ 104,99(2 recenzije) Kupi na Best Buy

Toshiba već neko vrijeme stvara tvrde diskove, uglavnom u unutarnjem, stolnom prostoru. I ovi diskovi također djeluju dobro, prema Backblazeovom testiranju kvarova na tvrdom disku Q1 2019. Od tri testirana pogona Toshiba, dva su ostala u blizini godinu dana, a jedan je imao samo malu stopu otkaza.

Nadamo se da će se takva izvedba odnositi i na vanjske pogone. U ovom pregledu Toshiba Canvio Basics, pogledat ćemo najosnovniji vanjski pogon u Toshibinoj liniji. Iako modni dodaci poput automatske izrade sigurnosnih kopija i zaštite lozinkom nisu uključeni, pogon Canvio Basics jednostavan je način za prikupljanje mnogo prostora za pohranu po jeftinoj cijeni.

Unatoč tome, neki se problemi prikazuju predenje diska i USB 3.0 sučelja, što znači da pogon Canvio Basics nije idealan za masovnu izradu sigurnosnih kopija ili brze brzine prijenosa. Pročitajte da biste vidjeli je li to jedan od najboljih vanjskih tvrdih diskova za vas ili treba li ga ostaviti iza sebe.

prednosti & nedostaci

Alternativa za Osnove Toshibe Canvio

Značajke

Toshiba Canvio Basics pogoni prijenosni su vanjski tvrdi diskovi, a kao što naziv govori, osnovni su. Umjesto s mnoštvom uslužnih programa ili dodatnim značajkama, potpuno crni plašt uključuje samo LED pogonske aktivnosti i USB mikro tip B veze. Pogoni su namijenjeni za pohranjivanje podataka i uzimanje sa sobom, ali ne puno drugo.

Toshiba canvio-osnove-1

Čak i to ima nekoliko problema. Testirali smo Toshiba Canvio Basvio 1TB pogon koji ima okretni disk od 5.400 o / min. Iako ga plastični poklopac može zaštititi od nekoliko padova, sve što je izvan toga vjerojatno će pogon učiniti beskorisnim. Pogon Canvio Basics trebao bi biti u pokretu, ali svakako postupajte pažljivo.

Pogon podržava Windows i macOS, ali samo Windows izvan okvira. Pogon je formatiran na taj način, tako da će ga pomoću macOS-a zahtijevati ponovno formatiranje pogona, što, nažalost, Toshiba ne govori kako to učiniti.

Postavljanje Osnove Toshiba Canvio

Umjesto korištenja plastičnih umetka ili jeftinog omota s mjehurićima, pogoni Canvio Basics dolaze upakovani u tradicionalno, čvrsto pakovanje mjehurića s kojima se isporučuju čvrsti diskovi koji se okreću. Western Digital Elements isporučuje se u plastičnim kućištima (pročitajte našu recenziju Western Digital Elements).

Pogoni Elements najbolja su usporedba jer u osnovi izgledaju isto kao i pogoni Canvio Basics. Toshibini pogoni imaju ravan vrh, dok su Western Digital diskovi zakrivljeni, ali uglavnom su isti. Isto tako, u kutiji dobivate USB mikro tip B tipa A.

Međutim, postoji razlika, a to je nedostatak nogu na dnu pogona. Te noge ne pomažu puno, ali njihova odsutnost skraćuje ionako krhki život prijenosnih, okretnih tvrdih diskova. Ako tražite prijenosni pogon koji može podnijeti bilo što, pročitajte našu recenziju LaCie Rugged Mini.

Kad smo pogon uključili u prijenosno računalo sa sustavom Windows 10, to je odmah uočeno, kao što pokazuje plava LED dioda na vrhu. Pogon je automatski imenovan i dodijeljeno mu slovo pogona. Izvan .pdf datoteke s detaljnim ograničenjem jednogodišnjeg jamstva, o čemu možete saznati u odjeljku “jamstvo i podrška” ispod, pogon je bio prazan.

Sigurnosni alati za sigurnosnu kopiju i Toshiba

Nažalost, Toshiba ne uključuje sigurnosne i sigurnosne uslužne programe s pogonima Canvio Basics. Ni na Toshibinoj web lokaciji nema alata, tako da ako ste zainteresirani za kupnju pogona za sigurnosno kopiranje računala, morat ćete ići s drugom strategijom.

Pogon Canvio Basics i dalje može biti dio tog procesa – u stvari, kao što možete pročitati u našem priručniku za pravila sigurnosnih kopija 3-2-1, ali to se neće dogoditi automatski. Umjesto toga, trebali biste uložiti u mrežnog davatelja sigurnosnih kopija, kao što je Backblaze, koji je jedna od najboljih internetskih sigurnosnih kopija, kao što možete pročitati u našoj Backblaze recenziji.

Što se tiče sigurnosti, bolje je imati sigurni antivirus. Bez zaštite lozinkom ili šifriranja, pogoni Canvio Basics podložni su rahiti kao bilo što. Ako niste sigurni, pročitajte naš Bitdefender pregled.

Osnove značajki Toshiba Canvio Osnove

Počinje od 4999 $ svih planova

Značajke

Kapacitet
1 TB, 2 TB, 4 TB

Uslužni program za izradu sigurnosnih kopija

Sučelje
USB 3.0

Platforma

Windows

MacOS

Android

Izvođenje

Brzina vožnje
5400

Vrsta tvrdog diska
Predenje

podrška

Garantni rok
12 mjeseci

Usluge oporavka

Tablica brzine

Cijena

Za prijenosne, osnovne tvrde diskove, Toshiba ne donosi iznenađenja s Canvio Osnove. Dobivate mogućnost između kapaciteta od 1 TB, 2 TB, 3 TB ili 4 TB, s tim da cijena po gigabajtu postaje sve jeftinija kako se povećavate. Jedina iznimka je 3TB pogon, koji je skuplji od 2TB opcije i rijetko je dostupan na mreži.

Osnove Toshiba Canvioa
Ocjena urednika: 1 TB49,99 USD2 TB59,99 USD4 TB96,99 USD$ 49.99Pokaži recenzijeKupi na Amazonu$ 53.94(64 recenzije) Kupi na Walmartu57,99 USD 53.99Uštedite 4,00 USD (7%)(3 recenzije) Kupi na Best Buy$ 59.99Pokaži recenzijeKupi na Amazonu64,99 USD 59.99Uštedite 5,00 USD (8%)(12 recenzija) Kupi na Walmartu67,99 $ 63.99Uštedite 4,00 USD (6%)(5 recenzija) Kupi na Best Buy$ 96,99Pokaži recenzijeKupi na Amazonu$ 104,99(2 recenzije) Kupi na Best Buy

I dalje ga možete kupiti na Amazonu, kao i na mnogim drugim mrežnim prodavačima, ali cijena im je velika. Uz to, slika proizvoda se razlikuje od ostatka raspona, a ako pogledate Toshibinu web lokaciju, jasno je da se kapacitet od 3 TB više ne proizvodi. Uprkos tome, dostupan je na mreži, pa ako vam stvarno treba 3TB iznad 4TB, možete ga kupiti.

Zanemarujući 3TB model, cijena je viša nego što bismo željeli. Paleta pogona Seagate Portable jeftinija je u cijeloj industriji, a najznačajniji popust dolazi od većih kapaciteta (pročitajte našu recenziju Seagate Portable). Osim toga, možete nabaviti Seagate Backup Plus prijenosne pogone za gotovo istu cijenu (pročitajte našu recenziju Seagate Backup Plus Portable).

Prijenosni pogon Backup Plus čini da se Canvio Basics pogon teško opravdava jer dobivate isti kapacitet za približno istu cijenu, osim s uključenim uslužnim programom za izradu sigurnosnih kopija. Iako su pogoni Canvio Basics mnogo u usporedbi s, recimo, Samsungom T5 (pročitajte naš Samsung T5 pregled), oni su samo 5.400 okretaja u minuti koji prenose podatke putem USB 3.0.  

Kao što je slučaj s većinom pogona na ovoj razini, preporučujemo da se držite raspona 1TB-2TB jer će porast kapaciteta pokazati smanjene prinose. Na primjer, pogon od 4 TB je znatno deblji, a rezultat toga je sporiji. Što je pogon veći, to je duže potrebno da bi se pronašli podaci, a to nije ono što je raspon Canvio Basics

Pogoni većeg kapaciteta više se pripisuju lokalnoj sigurnosnoj kopiji, što, kao što je spomenuto, nije najbolje prikladno za pogon Canvio Basics. Ako to tražite, pročitajte našu recenziju Western Digital My Book.

Ubrzati & Izvođenje

Testiranje performansi vanjskog tvrdog diska jednostavan je posao. Koristimo četiri alata, dva koja testiraju brzinu i dva koja provjeravaju pogreške. Alat koji koristimo je treća strana, tako da ne dobivamo potencijalno pristrane rezultate koji se mogu dobiti alatima za testiranje brzine Seagatea ili Western Digitala.

Seq ReadSeq WriteRandom ReadRandom Write2,3 GB Prijenos
Osnove Toshiba Canvioa
147,3 MB / s 154,1 MB / s 0.509 MB / s 4.731 MB / s 16,61 sek.

Počeli smo s CrystalDiskMarkom. Koristili smo testnu datoteku od 4 GB i izveli pet sekvenci testova, mjerili uzastopne brzine čitanja i pisanja, kao i slučajne brzine čitanja i pisanja. Sekvencijalne brzine bile su izvrsne, brže od Zapadnih digitalnih elemenata sa značajnom maržom, ali trpjela je slučajna brzina.

Toshiba canvio-Osnove-crystaldiskmark

Proveli smo i test tako što smo na disk kopirali na 2,3 GB mapu ispunjenu fotografijama, videozapisima i dokumentima i izmjerili vrijeme potrebno za kopiranje. Canvio Basics pogon koji smo testirali lebdio je oko 140 megabajta u sekundi tijekom cijelog prijenosa, što je rezultiralo u vremenu od samo 16,61 sekundi, što je impresivno.

Krećući se dalje, provjerili smo disk na CrystalDiskInfo da vidimo jesu li otkrili pogreške. Nije, što ne bi trebalo biti iznenađujuće, obzirom da CrystalDiskInfo ne gleda previše duboko. U skladu s tim, primijetili smo višu od prosječne temperature u CrystalDiskInfo na disku tijekom našeg sljedećeg testa.

Toshiba canvio-Osnove-crystaldiskinfo

Naš „chkdsk“ test na Windows 10 trajao je oko dva sata, ali, na sreću, nisu našli nikakve pogreške. Za razliku od CrystalDiskInfo, ovaj je test duboko zaronio u pogon, skenirajući na loše skupine i sektore. Srećom, Canvio Basics je izašao čist.

Tijekom testiranja primijetili smo da će se pogon isključiti kad se ne koristi, što je odlično za produljenje vijeka pogona, ali to također znači da će se disk probuditi nakon što je u praznom hodu. Nije značajna razlika, ali vrijedi je spomenuti.

garancija & podrška

Toshiba uključuje jednogodišnje ograničeno jamstvo s vašim Canvio Basics pogonom, a iako je to pola vremena koje Western Digital uključuje s pogonima Elements, Toshiba jasno daje do znanja da je jamstvo uključeno. Kao što je spomenuto, jedina datoteka na disku kad je uključite je .pdf s detaljnim opisom jamstva.

Toshiba canvio-osnove-2

Budući da je ograničeno jamstvo, u njemu se nalazi mnogo uvjeta. Ukratko, ako Toshiba može opravdati zloupotrebu vaše strane zbog koje je pogon propao, vaš zahtjev za jamstvom neće se uvažiti. Osim toga, elementi koji nedostaju, poput isporučenog USB kabela, neće biti zamijenjeni u jamstvu.

Ipak, nema podrške izvan toga. Pronalaženje stranice za podršku za naš pogon bilo je dovoljno teško – morate pretražiti po serijskom broju – ali stranica je bila još razočaravajuća. Vodič za brzi početak možete preuzeti na stranici za podršku, ali nema unosa upravljačkih programa, softvera ili baze znanja koji bi vam pomogli.

To je posebno važno jer će korisnici macOS-a morati preoblikovati pogon da bi ga koristili na svom računalu, a to nije opisano u vodiču za brzo pokretanje. Postoji telefonski broj za podršku na koji možete nazvati, ali to je jako puno posla zbog nečega što bi trebalo biti pokriveno u vodiču za postavljanje.

Presuda

Canvio Basics pogoni nisu ništa drugo do vanjski tvrdi diskovi koje možete baciti – ili bolje rečeno, lagano postaviti – u svoj ruksak. Ako tražite ultra brze prijenose ili nepokretan vanjštinu, najbolje je krenuti s drugom opcijom, ali ako tražite jeftinu opciju za proširenje prostora za pohranu prijenosnog računala ili snimanje filmova u pokretu, pogon Canvio Basics je dovoljan.

Unatoč tome, molimo vas da pročitate naše druge recenzije vanjskog tvrdog diska. Toshiba posao obavlja s Canvio Basics pogonima, ali više novca možete dobiti za Western Digital ili Seagate.

Što mislite o Canvio Osnove? Smatrate li i da je Seagate Backup Plus Portable bolji posao? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map