LaCie Čvrsti mini pregled – Čvrst, ali spor – Ažurirano 2020

LaCie Čvrsta mini recenzija

Ako želite da tvrdi disk koji može pobijediti, LaCie Rugged možda izgleda dobro. Ako želite dobar vanjski HD koji dobro funkcionira, izbjegavajte ovaj proizvod. Pročitajte zašto u našoj cjelovitoj recenziji LaCie Rugged.


LACIE-Rugged-mini opremljenogLaCie-ljut-mini-2LaCie-ljut-mini-1

prijašnji

Sljedeći

LaCie Rogged Mini
Ocjena urednika: 1 TB74,94 USD2 TB85,99 USD4 TB141,99 USD$ 74,94Pokaži recenzijeKupi na Amazonu$ 125,83Kupite recenzijeKupi na Walmartu$ 80,99(9 recenzija) Kupi na Best Buy99,94 USD 85,99Uštedite 13,95 USD (14%) Pokaži recenzijeKupi na Amazonu149,99 $ 109,99Uštedite 40,00 USD (27%)(1 recenzije) Kupi na Walmartu$ 104,99(184 recenzije) Kupi na Best Buy$ 141,99Pokaži recenzijeKupi na Amazonu$ 169,99Kupite recenzijeKupi na Walmartu$ 159,99(9 recenzija) Kupi na Best Buy

Svatko tko nije čuo za LaCie, vjerojatno bi prepoznao neke proizvode koje čini. Narančasta traka koja okružuje njenu seriju diskova je ikonična, pokazujući da ovaj pogon može izdržati i najteža batina. U ovoj ćemo recenziji LaCie Rugged Mini pogledati najdostupniju opciju u liniji.

Ako niste upoznati, LaCie je u vlasništvu Seagatea, pa su mnogi alati i mogućnosti usporedivi sa Seagate diskovima. Raspon LaCie, za razliku od Seagate raspona, fokusiran je na faktor oblika i performanse prije svega, što pokazuju i njegovi setovi Porsche Design pogona i d2 rezervnih diskova na radnoj površini. 

To kaže, i Rogged Mini također ne prikazuje. Iako kućište može podnijeti i najsnažnije okruženje, performanse ostavljaju puno željenog, a s obzirom na to da je cijena mnogo viša od nekih konkurentskih pogona, teško je prodati. Uprkos tome, ako vam je teško na diskovima ili ih koristite u grubim uvjetima, Rugged Mini će vam možda biti najbolji vanjski tvrdi disk.

prednosti & nedostaci

Alternativa za LaCie Rugged Mini

Značajke

Ako išta ne bude jasno prilikom raspakiranja LaCie Rugged Mini-a, to se može pobijediti. Ikonična narančasta traka je kruta, osiguravajući da će vaš pogon ostati upotrebljiv ako se dogodi bilo kakav nesretan pad. Ispod ogrtača izgleda svaki prenosivi tvrdi disk. Za razliku od Western Digital Elements, kućište je sve metalno (pročitajte našu recenziju Western Digital Elements).

LaCie-ljut-mini-1

To je rečeno, većina cijene ide u kućište koje ćemo pogledati u sljedećem odjeljku. U kutiji dobivate pogon, USB tip A do mikro tipa B i USB tip A do vrste C. Iako pogon ne radi preko USB 3.1, ipak ga za praktičnost možete priključiti na USB tip C. 

Iako je standard gotovo u svakom pogledu, kućište je ono što razdvaja LaCie. Diskovi su namijenjeni tome da idete kuda idete, rukovanje najtežim okruženjima s lakoćom. Vaš dolar ne kupuje dodatne performanse, već sposobnost da se vaši podaci čuvaju.  

To, međutim, nije samo općenita ideja. LaCie daje specifična ograničenja na svojoj stranici proizvoda za ono što Rugged Mini može podnijeti. Pogon je otporan na kišu, može apsorbirati šok padova do četiri metra i može izdržati pod oko 2,205 kilograma pritiska.

LaCie Čvrsta mini instalacija

Trebalo bi nas iznenaditi da je postavljanje LaCie Rugged Mini-a slično postavljanju Seagate Portable pogona (pročitajte našu recenziju Seagate Portable). Dvije aplikacije “start here” koje se učitavaju na Seagate pogone također su na Rugged Mini uređajima, a klikom na onu koja odgovara vašem operativnom sustavu, doći ćete na put.. 

LACIE-Rugged-mini-pregled-registracija

Pa, otvorit će se stranica za registraciju, koju preporučujemo pogledati. Ne samo da ćete registrirati svoj pogon za garancijsku podršku, nego ćete moći kupiti i do tri godine za oporavak podataka za 15 dolara i preuzeti Toolkit, koji ćemo pogledati za minutu. 

Kao i Seagate Backup Plus Portable, postoje i dodatne ponude (pročitajte našu recenziju Seagate Backup Plus Portable). Za taj pogon dobili smo dva mjeseca Adobe-ovog plana fotografiranja. Uz LaCie Rugged Mini, možete dobiti mjesec dana Adobe Creative Cloud. To je sjajno s obzirom na to da je Adobe bio na vrhu našeg najboljeg softvera za uređivanje fotografija i popisa najboljih softvera za uređivanje video zapisa.

Mini sigurnosna kopija i sigurnost LaCie

Kao što je spomenuto, dio postupka postavljanja je preuzimanje Toolkit-a, koji je sve u jednom za sastavni dio značajke Rugged Mini. Prije nego što dođete do toga, morat ćete proći postupak postavljanja LaCie, koji će oblikovati i optimizirati vaš pogon za OS koji koristite.. 

Također će vas pitati želite li sigurnosno kopirati ili zrcaliti datoteke na pogon. Iako su sigurnosne kopije prikladnije za pogon poput Western Digital My Book-a, zrcaljenje vaših datoteka može biti korisno (pročitajte našu recenziju Western Digital My Book). Budući da je Izrazit Mini predviđen da idete kuda god krenete, u osnovi možete imati kopiju svog računala, ma gdje se nalazili.

Jedan od gadnih propusta je zaštita lozinkom, unatoč tvrdnjama tvrtke LaCie da je Rugged Mini na stranici proizvoda. Instalirali smo svaku dostupnu aplikaciju za Rugged Mini i nismo mogli pronaći mjesto za postavljanje zaporke. Izgledavši kroz proces, otkrili smo da je to značajka LaCie Rugged Secure, a ne Rugged Mini.

Šteta, ako je pogon zaštićen na svim ostalim prednjim dijelovima. Izraziti mini može biti odlična opcija za snimanje podataka u pokretu, ali ako želite zaključati sigurnosne kopije, morat ćete razmotriti sigurnog mrežnog davatelja sigurnosnih kopija, kao što je Backblaze (pročitajte naš Backblaze pregled). 

Pregled značajki LaCie Rogged Mini

Počinje od 7494 $ svih planova

Značajke

Kapacitet
1 TB, 2 TB, 4 TB

Uslužni program za izradu sigurnosnih kopija

Sučelje
USB 3.0

Platforma

Windows

MacOS

Android

Izvođenje

Brzina vožnje
5400rpm

Vrsta tvrdog diska
Predenje

podrška

Garantni rok
24 mjeseca

Usluge oporavka

Tablica brzine

Cijena

Kao što je spomenuto, Rugged Mini pogoni skuplji su od ostalih natjecatelja s crnom kutijom, s tim da gotovo sav dodatni trošak ide u kućište. Na raspolaganju su samo tri kapaciteta, ali oni nude solidan asortiman za one kojima je potrebno spremanje u pokretu. 

LaCie Rogged Mini
Ocjena urednika: 1 TB74,94 USD2 TB85,99 USD4 TB141,99 USD$ 74,94Pokaži recenzijeKupi na Amazonu$ 125,83Kupite recenzijeKupi na Walmartu$ 80,99(9 recenzija) Kupi na Best Buy99,94 USD 85,99Uštedite 13,95 USD (14%) Pokaži recenzijeKupi na Amazonu149,99 $ 109,99Uštedite 40,00 USD (27%)(1 recenzije) Kupi na Walmartu$ 104,99(184 recenzije) Kupi na Best Buy$ 141,99Pokaži recenzijeKupi na Amazonu$ 169,99Kupite recenzijeKupi na Walmartu$ 159,99(9 recenzija) Kupi na Best Buy

Donji kraj linije nije impresivan. Za gotovo 10 centi gigabajta možete dobiti solid-state pogon poput SanDisk Extreme Portable (pročitajte našu recenziju SanDisk Extreme Portable). U usporedbi s, recimo, Toshibinim osnovama Canvio, razlika je jasna. Verzija 1TB ovog pogona košta oko 25 dolara manje (pročitajte naš pregled Toshiba Canvio Basics). 

Idući prema liniji, 2TB model Rugged Mini razumniji je, no i dalje gotovo dvostruko više od ostalih vanjskih pogona crne kutije. Zbog toga model 4TB nije loš. Iako je još skuplji od Western Digital My Book ili Seagate Backup Plus Prijenosni, doplata je mala, a s obzirom na robustan Mini, dobro, robustan vanjštinu, dodatni trošak je vrijedan toga.

Ono što je teško u ovom odjeljku je da rogged Mini ne nudi značajnu prednost u pogledu performansi. Pogon se i dalje vrti pri 5500 o / min preko USB 3.0, a vidjeli smo i druge opcije kako rade isto za mnogo manje novca. 

Zbog toga je jasno da su dodatni troškovi vezani za metalni poklopac i narančaste trake oko pogona. Te se značajke ne bi smjele diskontirati, pogotovo ako mnogo vozite. To je rečeno, za one koji imaju lagan dodir ili mogu paziti kamo idu njihovi podaci, to je prekomjerno, a tako je i cijena.

Brzina i performanse

Izvodimo vanjske tvrde diskove kroz seriju od četiri ispitivanja kako bismo odredili performanse. Dva su ispitivanja za brzinu i dva za pogreške, a svaka kategorija dobiva praktični test i referentnu vrijednost. 

Seq ReadSeq WriteRandom ReadRandom Write2,3 GB Prijenos
LaCie Rogged Mini
133,9 MB / s 27,89 MB / s 1.089 MB / s 0,879 MB / s 74 sek.

Počevši brzinom, vozili smo pogon putem CrystalDiskMarka koristeći testnu datoteku od 4 GB i pet prolaza. Naš Rogged Mini se puno potrudio, pristupajući razumnoj, ali neimpresivnoj sekvencijalnoj brzini čitanja i neprihvatljivoj brzini uzastopnog pisanja. Nasumična čitanja i pisanja bila su u redu, ali vidjeli smo brže performanse sa Western Digital pogonima. 

LACIE-Rugged-mini-pregled-crystaldiskmark

Naš praktični test, koji se sastojao od kopiranja testne mape od 2,3 GB i određivanja vremena prijenosa, također je bio nepristojan. Našoj vožnji trebalo nam je minutu i 14 sekundi, s pristojnom količinom nedosljednosti. Za usporedbu, mnogo jeftiniji pogon Toshibine Canvio Basics koju smo testirali prenio je datoteku u nešto više od 16 sekundi. 

To je testiranje obavljeno bez LaCieve optimizacije, pa smo se vratili i ponovo pokrenuli testove nakon optimizacije pogona. Iznenađujuće je da nije bilo nikakve koristi od performansi. Naš praktični test bio je dosljedniji, ali brzina je bila jednako mala, a CrystalDiskMark taktove brzine slične onoj koju smo vidjeli prije. 

Ako brzina brine, Rugged Mini se neće isporučiti. U performansama je sličan velikom broju pogona crne kutije, ali brzina prijenosa je strašna. Za one kojima je potreban brzi pogon za uređivanje videa i slično, vjerojatno biste se trebali pridržavati SSD-a, poput Samsunga T5 (pročitajte naš Samsung T5 pregled). 

Srećom, naša provjera pogreške prošla je bez problema. Pogon smo pratili pomoću CrystalDiskInfo tijekom cijelog testiranja kako bismo provjerili je li se pogon zagrijao ili su se pojavile pogreške. Sve je bilo dobro, a naše prošireno testiranje pogrešaka, koje se sastojalo od dvosatnog testiranja otpornosti na stres pomoću uslužnog programa “chkdsk”, to je podupiralo.. 

LACIE-Rugged-mini-pregled-crystaldiskinfo

Jamstvo i podrška

LaCie Rugged Mini pogoni dolaze s dvogodišnjom ograničenom garancijom koja je detaljno opisana u priloženom priručniku proizvoda i .pdf-u koji je unaprijed učitan. To je isto jamstvo koje se vidi na Seagate pogonima, što znači da pokriva samo pogreške u izradi ili materijalu. 

LaCie-ljut-mini-2

Bilo koji drugi problem, poput ispadanja, potapanja ili oštećenja pogona, nije obuhvaćen jamstvom, što ne bi trebao biti veliki problem s obzirom na to da su Rugged Mini pogoni izgrađeni poput spremnika. Unatoč tome, ako se dogodi da probijete ogradu i oštetite pogon, neće biti pokriveno jamstvom. 

Što se tiče podrške, LaCie nudi nekoliko unosa u bazu znanja koji pokrivaju često postavljana pitanja, vodiče za rješavanje problema i upute. Ako imate neko posebno pitanje, sa predstavnikom podrške možete razgovarati telefonom ili e-poštom. 

S obzirom na robusnu prirodu vožnje, od podrške smo očekivali više. Umjesto garancije da se pogon može suprotstaviti prirodnim silama kao što tvrdi LaCie, preostaje vam standardno jamstvo koje se može vidjeti na ostalim Seagate proizvodima. Podrška je bolja od one koju ćete dobiti s većinom vanjskih diskova, ali nadali smo se više s proizvodom poput Rugged Mini. 

Presuda

Čvrsti mini pogoni govore vam sve što u ime trebate znati. Izgrađeni su da izdrže i mali su, što je teško pronaći kombinaciju. Rečeno je da je predstava osrednja. Postoji određeni skup ljudi koji žele robusni mini pogon, ali ako samo želite uzeti nekoliko stvari u pokretu, postoje brže i jeftinije opcije. 

To bi moglo reći: ako bacate fotografije dok snimate vjenčanje ili bacate pogon u ruksak dok putujete, zaštita svijetli. Bilo kako bilo, predlažemo da pročitate naše druge recenzije vanjskog tvrdog diska kako biste vidjeli je li Rugged Mini najbolji izbor za vas. 

Što mislite o LaCie Rugged Mini? Vrijedi li kućište dodatni trošak? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map