G-Technology G-Drive Mobile SSD pregled – ažurirano 2020

G-Technology G-Drive Mobile SSD pregled

G-Technology G-Drive Mobile SSD vrlo je moćan, vrhunski uređaj koji posao brzo obavlja. To bi moglo biti previše skupo za većinu novčanika, no kao što možete pročitati u našem cjelovitom GD-pogonu G-Drive Mobile SSD pregleda.


g-drive-mobile opremljenogg pogonska mobilne 1

prijašnji

Sljedeći

G-Technology G-Drive Mobile SSD
Ocjena urednika: 500GB89,99 USD1TB181,18 USD2TB329,95 USD179,95 USD 89,99Uštedite 89,96 dolara (50%) Pokaži recenzijeKupi na Amazonu$ 149,99(73 recenzije) Kupi na Best Buy$ 181,18Pokaži recenzijeKupi na Amazonu$ 189,95(1 recenzije) Kupi na Walmartu$ 299,99(57 recenzija) Kupi na Best Buy749,95 USD 329,95Uštedite 420,00 USD (56%) Pokaži recenzijeKupi na Amazonu$ 649,99(2 recenzije) Kupi na Best Buy

G-Technology jedna je od nekoliko robnih marki za pohranu u vlasništvu Western Digital-a. Western Digital baca široku mrežu za pohranu, dok se SanDisk, još jedan od njegovih brendova, fokusira na prijenosni flash storage. G-Technology zadovoljava drugačije tržište, to jest kreativce. Čvrsti pogoni izrađeni su za brzinu i krutost, što je idealno za fotografe, filmaše i producente. 

U ovom pregledu G-Drive G-Drive Mobile SSD pregledat ćemo solid-state pogon koji bi trebao ići kamo god. Uz beskompromisnu gradnju i vrlo brzu brzinu, G-Drive Mobile može podnijeti gotovo bilo koji zadatak. Međutim, cijena bi mogla biti previše za vas. 

Ako ste ikad pogledali liniju G-Technology, to bi trebalo biti malo iznenađenje. Uz rješenja za pohranu koja su izrađena za odlaganje snimaka koja koštaju više tisuća dolara, njegov raspon nije usmjeren na one koji traže vrijednost. Ako tražite najbolje od najboljeg, teško je gledati prošlost G-tehnologije, čak i u usporedbi s našim najboljim vanjskim čvrstim diskovima.

prednosti & nedostaci

Alternativa za G-Technology G-Drive Mobile SSD

Značajke

G-Drive Mobile dolazi u skromnom pakiranju, ali ne štedi osnovno. Dobijate pogon, USB-C do USB-C kabel, USB-C do USB-A kabel i niz priručnika. Uključivanje dva kabela za različite strojeve je veliko jer su neki proizvođači pogona umjesto toga dali vam jeftini adapter (primjer pročitajte u našoj recenziji SanDisk Extreme Portable). 

g pogonska mobilne 1

Rečeno je da su kablovi kratki. U stvari, oni su tako kratki da ne bi mogli doći do vrha stolnog računala kad su ih uključili u stražnju stranu. No, drže se na mjestu kada se savijaju i budući da se pogon prodaje na tržištu u pokretu, kratki kabel nije nužno loša stvar. 

G-Drive Mobile Postavljanje

Postavljanje G-Drive Mobile-a bilo je neobično. Nakon što ga je preko USB-C priključio na prijenosno računalo sa sustavom Windows 10, podigao je kapacitet od manje od 4 GB. Jednostavno nazvani “G-Utilities”, otvorili smo je kako bismo pronašli više datoteka i instalatera i tekstualnu datoteku s uputama. Iako smo to već vidjeli – za primjer pročitajte našu Seagate Portable recenziju – G-tehnologija uključuje previše.

Na disku su dva instalatera, jedan za čarobnjaka formata i drugi za nešto što se zove Paragon (o tome više u minuti). Iako bismo mogli shvatiti onu koja nam je potrebna, to neće biti slučaj svima. Upute pomažu, ali su dugotrajne. Stavljanje instalatora koji vam treba u korijen pogona i sve ostalo u mapi bolje bi funkcioniralo. 

Potražili smo čarobnjaka za format u nadi da će nam on dati kapacitet od 500 GB za koji smo platili. Jeste, ali izbrisala je ostale uslužne programe u procesu. Možemo cijeniti što je sve uključeno na pogonu, ali web-temeljeno postavljanje poput Seagate Backup Plus Portable ili sve-u-jednom instalacijskog programa poput Western Digital My Book-a bilo bi bolje (pročitajte našu recenziju Seagate Backup Plus Portable i Western Digital Moja knjiga recenzija). 

Trajnost mobilnog uređaja G-Drive

Iako se ne prodaje tako agresivno kao ADATA SD600, G-Drive Mobile može podnijeti premlaćivanje. Zapravo, vjerojatno može potrajati više od ADATA SD600, kao što možete pročitati u našoj recenziji ADATA SD600. G-Drive Mobile pruža zaštitu LaCie Rugged Mini a istovremeno ima tanak i atraktivan faktor oblika (pročitajte našu recenziju LaCie Rugged Mini). 

Meko gumeno tijelo pruža ugodan osjećaj, ali potpomognuto metalnom unutrašnjošću. To je definicija čvrste, s pristojnom težinom koja će se pokrenuti. To je zahvaljujući hidroizolaciji, otpornosti na prašinu, zaštiti od pada i zaštite od drobljenja. 

To nije ni marketinška točka. Pogon je namijenjen zaštiti od vode i prašine prema IP67, može podnijeti pad od gotovo 10 stopa i može izdržati pritisak do 1.000 kilograma. Sa svojom impresivnom brzinom i brzinom izrade, G-Drive Mobile može podnijeti bilo koje radno opterećenje u bilo kojem stanju.

Pregled značajki G-Drive G-Drive Mobile SSD

Počinje od $ 8999Svi planovi

Značajke

Kapacitet
500 GB, 1TB, 2TB

Uslužni program za izradu sigurnosnih kopija

Sučelje
USB 3.0

Platforma

Windows

MacOS

Android

Izvođenje

Brzina vožnje
N / A

Vrsta tvrdog diska
SSD

podrška

Garantni rok
60 mjeseci

Usluge oporavka

Tablica brzine

Cijena

Do danas je G-Drive Mobile najskuplji prijenosni disk koji smo pregledali. Cijena po gigabajtu na 2TB približno je koliko i neki vodeći prenosivi SSD-ovi od 1 TB (više o tome pročitajte u našoj recenziji Samsung T5). 

G-Technology G-Drive Mobile SSD
Ocjena urednika: 500GB89,99 USD1TB181,18 USD2TB329,95 USD179,95 USD 89,99Uštedite 89,96 dolara (50%) Pokaži recenzijeKupi na Amazonu$ 149,99(73 recenzije) Kupi na Best Buy$ 181,18Pokaži recenzijeKupi na Amazonu$ 189,95(1 recenzije) Kupi na Walmartu$ 299,99(57 recenzija) Kupi na Best Buy749,95 USD 329,95Uštedite 420,00 USD (56%) Pokaži recenzijeKupi na Amazonu$ 649,99(2 recenzije) Kupi na Best Buy

Bez sumnje, ovo je poniženje povrata za vanjske SSD-ove. G-Drive Mobiteli brži su od ostalih SSD-ova i imaju izniman faktor oblika, ali razmaci između njega i diskova od SanDisk-a i Samsung-a su tanki. Uz to, nedostaju mu značajke koje biste dobili sa Samsungom T5, poput zaštite lozinkom. 

Ako je vrijednost ono što vas zanima, G-Drive Mobile nije mjesto za gledanje (pročitajte naš pregled Toshiba Canvio Osnove da biste saznali više diska usmjerenog na vrijednost). To je rečeno: ako su vaša glavna briga beskompromisna brzina i kvaliteta izrade, G-Technology je jedan od rijetkih proizvođača koji noktiju oboje.

Ubrzati & Izvođenje

Ispitujemo brzinu i pogreške kako bismo mjerili ukupne performanse pogona. Iako uvijek postoje proizvodni faktori koji mogu promijeniti uspješnost pogona, četiri ispitivanja koja koristimo pokušavaju dobiti što je moguće točniju sliku, tako da pogon možemo usporediti s ostatkom tržišta. 

Seq ReadSeq WriteRandom ReadRandom Write2,3 GB Prijenos
G-Technology G-Drive Mobile SSD
562,8 MB / s 515,6 MB / s 177,9 MB / s 170,5 MB / s 16.54 sek.

Brzina kreće s CrystalDiskMarkom. Proveli smo 500 GB G-Drive Mobile putem referentne vrijednosti koristeći testnu datoteku od 4 GB i pet prolazaka. Kako se oglašava, sekvencijalna čitanja dosegnula su više od 560 megabajta u sekundi. Uz to, slučajna brzina čitanja i pisanja bila je najbrža što smo vidjeli s prijenosnog SSD-a. 

g pogonska mobilne crystaldiskmark

Zatim smo kopirali na 2,3 GB mapu napunjenu filmovima, glazbom i dokumentima. Za prijenos je trebalo 16,54 sekunde, što je drugi najbrži put koji smo vidjeli, a tukao je Samsung T5. Tijekom testa je lebdio na konstantnih 144 MB / s, što znači da je brz. 

KristalDiskInfo pratili smo i pogon zbog pogrešaka. Nije ih bilo, ali kao što vidite na snimci zaslona u nastavku, primijetili smo nešto zanimljivo. Registriran je kao SanDisk X600 M.2 SSD. Moguće je, ako nije vjerojatno, da je G-Drive Mobile samo M.2 X600 u robusnom šasiji. G-Technology i SanDisk, uostalom, u vlasništvu su Western Digital-a.

g pogonska mobilne crystaldiskinfo

garancija & podrška

Izvan izvrsnih performansi i izrade jedan je od razloga zašto kupujete G-Drive Mobile jamstvo. G-Drive Mobile ste dobili pet godina, što je najduže što smo vidjeli s bilo kojeg vanjskog tvrdog diska. To je još uvijek ograničeno jamstvo – nema načina za to – ali G-tehnologija nije tako stroga kao ostali proizvođači. 

U osnovi, ako pokvarite ili oštetite pogon, G-Technology nije odgovorna. Također nije obuhvaćeno neprekidno rad ili gubitak podataka. Ako je pogon oštećen zbog proizvodne pogreške, bit će zamijenjen besplatno. Kao i kod svih jamstava, morat ćete proći postupak autorizacije povrata robe. 

Ipak možete puno riješiti probleme. Za razliku od većine proizvođača pogona, G-Technology nudi odgovarajuću bazu znanja za svoje proizvode. Tamo ćete pronaći vodiče za početak rada, često postavljana pitanja, preuzimanja, specifikacije i rasprave u zajednici. Iako ih drugi proizvođači pružaju, oni ih rijetko daju na jednom mjestu. 

g pogonska mobilne baze znanja

Ako tražite konkretnije odgovore, možete kliknuti gumb “postavi pitanje” na vrhu baze znanja. Postoji dugačak kontakt obrazac, koji je, nažalost, jedini način razgovora s predstavnikom službe za podršku. Međutim, mnogi resursi za samopomoć trebali bi riješiti većinu problema.

Presuda

Skuplji od konkurencije, G-Technology se ne bavi rezanjem uglova kako bi se dopao kupcima koji se fokusiraju na vrijednosti. Umjesto toga, platit ćete više i više. Performanse su blizu drugih vodećih SSD-ova, no kvaliteta izrade i izdašno jamstvo nešto su što nismo vidjeli. 

Rečeno je, cijena je visoka. Za one koji žele što nudi G-Technology, malo je prikladnih zamjena. Onima koji traže opciju usmjereniju na vrijednost bolje će biti čitanje drugih recenzija vanjskog tvrdog diska. 

Što mislite o G-Drive Mobileu? Vrijedi li dodatni trošak? Javite nam svoje misli u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala vam na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map