Pregled Otixo – Ažurirano 2020

Otixo pregled

Kada je riječ o upravljanju s više oblaka, Otixo je vjerojatno vodeći na tržištu zahvaljujući jednostavnosti upotrebe i brojnim značajkama. Međutim, automatizacija je izvanredan propust, što znači da je polje još uvijek širom otvoreno. Pročitajte našu cjelovitu Otixo recenziju za sve detalje.


Ovih dana gotovo svi žongliraju barem dva računa za pohranu u oblaku, ako ne i više. Uz sve velikodušne besplatne pohrane oblaka, ima smisla iskoristiti.

Uz to, tvrtke i slobodnjaci često koriste višestruke usluge pohrane u oblaku jer kolege i klijenti imaju različite postavke, bilo da je to Dropbox, Google Drive, OneDrive ili neka druga usluga.

Ipak, upravljanje svim tim diskovima u oblaku može biti prava gnjavaža. Sjećanje na to gdje se nalaze datoteke, premještanje datoteka s jedne usluge na drugu i pojednostavljenje projekata koji koriste višestruke usluge pohrane mogu zahtijevati malu pomoć, a to je mjesto u kojem alati za upravljanje više oblaka mogu biti od koristi.

U ovom ćemo Otixo pregledu provjeriti jedno od većih imena u prostoru, posebno za poslovne korisnike. Otixo podržava preko 30 usluga u oblaku, plus protokole poput WebDAV i FTP. Također ima neke lijepe značajke suradnje, uključujući radne prostore za projekte.

Ostanite s nama dok pronosimo značajke Otixo-a, cijene i korisničko iskustvo. Ako tražite usluge pohrane u oblaku da biste uparili Otixo, ne zaboravite provjeriti i naš najbolji vodič za pohranu u oblaku.

Alternativa za Otixo

prednosti & nedostaci

Značajke

Otixo služi kao sastajalište za sve vaše pogone u oblaku i pruža nekoliko značajki koje nećete pronaći uz suparničke usluge. To uključuje vlastite poslužitelje za pohranu u oblaku i neke korisne mogućnosti suradnje koje će se svidjeti poslovnim korisnicima.

Istovremeno, Otixo ima pregršt velikih promašaja koji ograničavaju njegovu korisnost za određene zadatke. Na primjer, dok možete kopirati mapu ili datoteku s jednog oblaka na drugi, ne možete stvoriti trajne veze između tih pogona. To znači da nema sinkronizacije od oblaka do oblaka ili sigurnosnih kopija oblaka u oblak kao što ste dobili s GoodSync.

Iako se osnovna aplikacija temelji na webu, Otixo ima klijente za radne površine za Windows i MacOS koje možete koristiti za upravljanje datotekama u oblaku. Tu su i aplikacije za Android i iPhone.

Osim što upravlja svim vašim oblačkim sadržajem na jednom mjestu, Otixo se integrira s raznim aplikacijama, što omogućuje Zapier. Te aplikacije uključuju usluge društvenih medija, digitalne bilježnice, kalendare, baze podataka i alate za upravljanje projektima.

Pregled s Otixom

Za bilo koji oblačni pogon koji spajate na Otixo možete pregledati slike, dokumente i videozapise pohranjene u njima. No za uređivanje datoteka morat ćete je preuzeti ili koristiti aplikaciju za radnu površinu ili otvoriti datoteku u usluzi pohrane u oblaku u koju je pohranjena da biste koristili uređivač temeljen na pregledniku (pogledajte najbolju pohranu u oblaku za dokumente).

Iako je uređivanje na temelju preglednika neobavezno, Otixo i dalje dobro funkcionira kao suradnja jer se može koristiti za razmjenu datoteka s drugima. Možete i stvoriti radne prostore i radne grupe za racionaliziranje projekata, a postoji čak i funkcija za razgovor za dijaloški okvir projekta. Mi ćemo detaljnije razmotriti te značajke kada opisujemo korisničko iskustvo, u nastavku.

Također ćemo pregledati neke od Otixovih sigurnosnih značajki, uključujući privatno šifriranje svih za vaše prenesene datoteke. Za kraj, prije nego što pređemo na trošak, s Otixom zapravo također dobivate i nešto prostora za pohranu u oblaku. Razgovarat ćemo o tome koliko, sljedeće.

cijena

Otixo ima na raspolaganju tri plana: besplatni plan i dva izbora utemeljena na pretplati u Otixo Standard i Otixo Plus.

Besplatni plan, kao što vidite u gornjoj tablici, nije baš besplatan. Ako planirate obavljati prijenos oblaka u oblak, naplatit će vam se 0,49 USD po gigabajtu, što je prilično velika naknada. Ako planirate prijenos više od 15 GB mjesečno, možete se pretplatiti na Otixo Standard jer se radi o istom trošku.

Freeloaderi dobivaju 5GB Otixo radnog pogona, dok pretplatnici dobivaju 10GB ili 20GB po korisniku, ovisno o tome s kojim planom idete. Prostor za pohranu je kumulativan, što znači da ga možete podijeliti između korisnika koliko želite.

Podržani oblaci & protokoli

Sve u svemu, Otixo podržava preko trideset oblačnih pogona i protokola, a na raspolaganju su mnoga velika imena. Neki od najboljih pružatelja usluga pohrane u oblaku uključuju powerhouse Dropbox, Google Drive i OneDrive, kao i jednu od najboljih usluga pohrane oblaka nula znanja u pCloud.

DropboxGoogle vožnjaOneDriveOneDrive for Business
kutijaAmazon S3Amazon DrivepCloud
HubicMEGAOwnCloudHiDrive
FlickrEvernoteFacebookYandex

Međutim, primjetno je odsutan Egnyte Connect koji je lako jedno od najboljih poslovnih rješenja za sinkronizaciju i dijeljenje danas. Također, među oblačnim infrastrukturnim rješenjima podržan je samo Amazon S3. Želimo vidjeti i Azure, Google Cloud i Rackspace Cloud Files.

Otixo ipak podržava FTP / SFTP i WebDAV protokole, no pruža vam još više mogućnosti povezivanja pogona. Uključivanje OwnClouda također je sjajno za one koji žele integrirati svoje osobno rješenje za pohranu u oblaku s drugim pogonima.

Još jedna korisna značajka koju ćete dobiti s Otixo-om je korištenje centra kao centrale za centralizaciju obavijesti s nekoliko drugih servisa, uključujući većinu popularnih platformi za društvene mreže, osim Microsoft Excel-a, Paypala i MySQL-a.

Korisničko iskustvo

Otixo, kao što smo spomenuli, omogućuje vam upravljanje datotekama s hostom putem web aplikacije, desktop klijenta i aplikacije za pametne telefone. Taj svestrani pristup znatno olakšava nadzor nad ograničenjem pohrane, obavijestima i ostalim događajima u vašem uređaju za oblačni pogon.

Doživljaji weba i radne površine gotovo su identični, pa kad jednom utvrdite svoj put, uglavnom ćete moći navigirati do drugog. To je dobra stvar jer se Otixo malo navikava.

Veze s lijeve margine dostupne su za radne grupe, radne prostore i upravitelj datoteka Otixo. Ako koristite web klijent, imat ćete i pristup direktoriju aplikacija.

Katalog aplikacija omogućuje vam da integrirate Otixo s raznim uslugama poput YouTubea, GitHub-a i Twittera. Ako to učinite, dobit ćete obavijesti unutar Otixo-a kada se na tim aplikacijama dogode određene radnje. Ovo je vrlo korisna značajka upravljanja za tvrtke s velikim setom internetskih alata za praćenje.

Također možete automatizirati određene radnje, poput automatskog slanja poruka čavrljanja primljenih u Otixo u bilježnicu Evernote (ako želite saznati više o Evernoteu, pročitajte naš pregled Evernote).

Spajanje pogona oblaka na Otixo relativno je bezbolan proces. Trebat ćete biti u prikazu upravitelja datoteka, gdje se u gornjem desnom kutu nalazi mala ikona oblaka; kliknite ga da biste dodali usluge.

Na sljedećem zaslonu pronaći ćete popis ikona usluge oblaka koji su dostupni za povezivanje. Kliknite oblačnu uslugu koju želite dodati, dajte vezi vezu naziv, a zatim kliknite gumb “autorizira”. Usluga u oblaku tražit će vam da dozvoli Otixo-u dozvolu pristupa vašem digitalnom uređaju.

Učinite to i integracija će biti gotova: vaš će se oblačni pogon sada pojaviti dolje na lijevoj navigacijskoj koloni upravitelja datoteka. Kliknite tamo ime pogona i trebali biste vidjeti sve svoje mape i datoteke prikazane u glavnom prozoru.

Odatle možete prenositi datoteke na svoj oblačni pogon, kopirati ili premještati sadržaj s jednog pogona na drugi i dijeliti sadržaj. Imajte na umu da ne možete prenositi čitave mape na Otixo, već samo datoteke, što je pomalo bizarno.

Datoteke možete dijeliti i samo na radne prostore koje ste postavili, značajku koja je namijenjena za usmjeravanje projekata.

U radni prostor možete dodavati datoteke bez obzira na oblačnom disku pohranjene i druge pozvati da pristupe tom prostoru. Da biste olakšali dodavanje drugih u prostore, prethodno možete postaviti timove (npr. Marketinški odjel, programere) koristeći pregled radnih grupa.

Dropbox Business, Egnyte Connect i ostali alati za pohranu u oblaku dizajnirani za tvrtke omogućuju vam postavljanje mapa tima za zajedničke napore. Međutim, tim pristupom suradnja je ograničena na datoteke pohranjene unutar jednog oblačnog pogona. Mogućnost pristupa datotekama pohranjenim u više različitih pogona oblaka velika je prednost za suradnju i jedan od najboljih razloga za korištenje Otixo-a.

Postoji čak i značajka za razgovor koju možete koristiti za komunikaciju s članovima projekta, mada se Otixo integrira i sa Slackom ako vam je draži taj alat.

Operacije u oblaku u oblak

Najveća slabost koju smo otkrili prilikom testiranja Otixoa jest ta što su operacije oblak u oblak prilično ograničene. Možete premjestiti mapu ili datoteku s jednog oblaka na drugi klikom na gumb izbornika za objekt koji želite premjestiti.

To je dovoljno jednostavno i značajka koja je ključna za upravljanje više oblaka. Međutim, voljeli bismo vidjeti mogućnosti sinkroniziranja od oblaka do oblaka i sigurnosno kopiranje u oblak kao što ćete pronaći sa MultCloudom (pročitajte našu recenziju MultCloud).

Snimali smo poruku Otixu da saznamo jesu li to značajke koje tvrtka namjerava implementirati. Iz odgovora, ne izgleda dobro.

sigurnosti

Iako Otixo nedostaje velik broj vrsta operacija “oblak u oblak” koje možete izvoditi, nadoknađuje taj maleni zalogaj sa mogućnošću dodavanja dodatnog sloja sigurnosti datotekama koje pohranjujete u oblaku.

S većinom pružatelja prostora za pohranu u oblaku, uključujući Google Drive i OneDrive, sam davatelj upravlja šifriranjem datoteka. To znači da tvrtka može dešifrirati vaše datoteke, bilo da skenira sadržaj u marketinške svrhe ili otkriva piratske sadržaje poput torrented filmova (pročitajte najbolji VPN za torrenting).

Pomoću Otixo možete privatno kriptirati sve datoteke prenesene na vaše povezane uređaje u oblaku. Enkripcija je završena do kraja i budući da ćete samo ključ za šifriranje znati samo vi, možete dešifrirati datoteke. U tom smislu djeluje pomalo kao Boxcryptor, alat s nultim znanjem o kojem možete pročitati u našem Boxcryptor pregledu.

Metoda šifriranja koja se koristi je 256-bitni AES, što je protokol koji većina sigurnosnih sustava za pohranu oblaka koristi za sigurnost, kao i financijske institucije i vlade. To je također protokol koji je preporučio Nacionalni institut za tehnologiju i standarde.

Morate šifrirati datoteke dok ih prenosite alatom.

Nažalost, zato što možete učitavati samo datoteke, a ne mape, datoteke ćete morati kriptirati jednu po jednu. Ovo je definitivno nešto što Otixo treba razmišljati o tome kako popraviti.

Veći problem je nepostojanje dvofaktorske provjere autentičnosti. Bez ove značajke, netko je mnogo lakše upotrijebiti ukradenu ili ispucalu lozinku za pristup vašim podacima, jer prilikom prijave s nepoznatih računala nije potrebna dodatna sigurnosna vjerodajnica..

Web stranica Otixo kaže da ova značajka uskoro dolazi, ali samo za Plus pretplatnike.

podrška

Otixo pruža podršku samo putem e-pošte. Ne postoje dostupni kanali uživo za primanje pomoći, poput chata ili telefona.

Povrh svega, čini se da se Otixo ne žuri odgovoriti na adrese e-pošte da bi ih podržao, barem besplatnim korisnicima. Tvrtki smo poslali nekoliko poruka e-pošte, a odgovor još uvijek nismo dobili nakon pet dana.

Prema internetskim stranicama tvrtke, pretplatnici Otixo Plus-a dobivaju 24/7 podršku i prosječno vrijeme odziva četiri sata. Nažalost, nismo uspjeli testirati to obećanje.

Ako se nađete u vezi i ne možete čekati odgovor, potražite pomoć u Otixovom mrežnom centru za podršku. Kao resurs ima priličnu količinu vodiča za početak rada, rada s različitim diskovima u oblaku, korištenjem WebDAV i FTP, postavljanjem radnih prostora i još mnogo toga. I web-lokacija može pretraživati ​​kako bi vam pomogla da brzo pronađete relevantni sadržaj.

Konačna presuda

Otixo je alat za upravljanje s više oblaka koji puno ispravno i gotovo jednako pogriješi. Sa pozitivne strane, sviđa nam se činjenica da servis ima desktop i mobilne aplikacije, te da podržava širok spektar oblačnih diskova i aplikacija.

Mogućnosti radnog prostora također će biti od koristi tvrtkama koje žele usmjeriti projekte raspoređene u više oblačnih usluga. Neke od integracija aplikacija koje pokreće Zapier također izgledaju korisno.

S druge strane, bili smo prilično iznenađeni kada smo otkrili da vam Otixo ne dopušta automatiziranje prijenosa datoteka iz oblaka u oblak ni za sinkronizaciju ni za sigurnosno kopiranje. Sadržaj možete ručno kopirati ili premještati iz jednog oblaka u drugi, što će previše zahtjevno koristiti za korisnike teških oblaka.

Iako nam se sviđa činjenica da možete dodati privatnu enkripciju u pojedinačne datoteke koje prenosite, voljeli bismo vidjeti mogućnost proširenja na čitave mape. Nema dvofaktorske provjere autentičnosti još je veća briga.

Sve u svemu, Otixo desno sjedi blizu vrha multi-cloud tržišta koje je, da budemo iskreni, prilično slabo. Mi u potpunosti očekujemo da će tržište rasti u narednim godinama, budući da upravljanje više oblaka postaje sve veća potražnja.

Javite nam što mislite o Otixo u komentarima ispod i hvala vam na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map