Pregled MultCloud – Ažurirano 2020

Pregled MultCloud

Iako nije tako svestran kao neki od njegovih konkurenata, MultCloud je izvrstan multi-cloud alat za upravljanje “postavi i zaboravi” koji pristojnu cijenu kombinira s prijateljskim sučeljem. Pročitajte našu cjelokupnu recenziju MultCloud za detalje.


Upravljanje s više oblaka možda je jedna od sljedećih velikih stvari u pohrani oblaka, mada, kako to trenutno stoji, odabiri su prilično tanki. Ako je premještanje datoteka s jednog oblaka na drugi vaša glavna briga, MultCloud je jedna od najboljih mogućih opcija koje su trenutno dostupne, barem dok se ne pojavi sofisticiraniji alat..

Izvrsno za prijenos oblaka u oblak, sigurnosno kopiranje u oblak i sinkronizaciju od oblaka do oblaka, MultCloud je inače prilično ograničen alat kada je u pitanju žongliranje više pogona oblaka. Za razliku od Otixo-a (pročitajte našu recenziju Otixo) MultCloud nema radnu površinu niti mobilne aplikacije; to je u potpunosti internetsko. Iako datoteke možete dijeliti s MultCloudom, ni to nije sjajan alat za produktivnost.

Ipak, za one koji žele stvoriti veze između i zaborave između svojih usluga u oblaku, MultCloud obavlja posao i podržava mnoge najbolje usluge pohrane u oblaku.

Tijekom ovog pregleda MultCloud, razgovarat ćemo o tome što su neke od tih usluga, pogledat ćemo kompletnu značajku MultClouda, razgovarati o cijenama razgovora i provesti vas kroz korisničko iskustvo.

Alternativa za MultCloud

prednosti & nedostaci

Značajke

MultCloud se specijalizirao za prijenos datoteka u oblak / oblak, omogućujući vam jednokratne migracije datoteka ili stvaranje automatiziranih sigurnosnih kopija i sinkronizacijskih odnosa između usluga. Pogledajte dolje da biste saznali koje se usluge pohrane u oblaku mogu integrirati.

Postupkom se u cijelosti upravlja putem web sučelja. Ne postoji klijent za radne površine, ali procesi oblak u oblak koje ste postavili i dalje se odvijaju bez obzira jeste li prijavljeni ili ne. Pomalo iznenađujuće što MultCloud također nema aplikacije za Android ili iOS.

Bez obzira jeste li postavili jednosmjernu ili dvosmjernu sinkronizaciju, možete pustiti da se taj proces pokreće kontinuirano ili ga staviti na raspored kako biste sačuvali propusnost (ako ste pretplatnik), što je korisno za pokretanje velikih migracija preko noći , Jednosmjerne sinkronizacije koje se koriste za izradu sigurnosnih kopija također se mogu postaviti pojedinačno.

MultCloud može istovremeno izvoditi višestruke kopije datoteka. Za pretplatnike, istodobno se može pokrenuti do 10 takvih procesa. Za besplatne korisnike ograničeni ste na dva. Uz to, korisnici koji plaćaju mogu uspostaviti jednosmjernu sinkronizaciju na više oblačnih odredišta.

Dijeljenje multlouda

MultCloud vam omogućuje dijeljenje i pregled datoteka pohranjenih na bilo kojem povezanom cloud uređaju, ali obje su značajke prilično ograničene. Na primjer, ne postoji način da dodate datume isteka vezama za dijeljenje datoteka i ne možete pregledati datoteke Microsoft Office ili Google Docs..

Osim nedostataka značajki, uz nedostatak aplikacija za radne površine i mobilne uređaje, za većinu korisnika vjerojatno će nedostajati dvofaktorska provjera autentičnosti i privatno šifriranje, o čemu ćemo više razgovarati kada kasnije budemo razgovarali o sigurnosti.

To je doista sve što se može istaknuti u značajkama. Pogledajmo koliko sve to košta.

cijena

Postoje dvije opcije plana s MultCloudom: besplatna verzija i MultCloud Premium.

Besplatna verzija MultClouda nije probno, što znači da je to dobro za život. Međutim, njegove su mogućnosti i mogućnosti ograničene, što ga čini stvarno prikladnim samo za SOHO upotrebu. Ograničenja uključuju ograničenje od 2 TB na mjesečnim prijenosima, samo dvije niti za kopiranje datoteka, manje mogućnosti jednosmjerne sinkronizacije i manje odzivnu korisničku podršku. Također ne možete zakazati kretanje datoteka na besplatnom računu.

Mala i srednja poduzeća i veće tvrtke s više spremišta u oblaku i puno podataka s kojima se rade morat će ići s MultCloud Premium, koji uklanja mjesečnu gornju širinu propusnosti i pokreće do 10 niti odjednom..

Općenito, cijena usluge je prilično dobra. Mover.io, na primjer, košta 20 USD po korisniku mjesečno i dobivate samo 20 GB propusne širine prijenosa, što je prilično grozan posao u usporedbi. Iako je Mover također specifičniji za jednokratne migracije, a ne za sinkronizaciju koja je u tijeku.

Podržani oblaci & protokoli

MultCloud je možda uglavnom sposoban alat, ali to je važno samo ako podržava vaš oblačni pogon. Srećom, na popisu se nalazi oko 30 opcija oblaka u vrijeme ovog pisanja. Te opcije uključuju neke od naših omiljenih pružatelja usluga, uključujući pCloud i Egnyte Connect, kao i velike tri u Dropbox, Google Drive i OneDrive.

Google vožnjaDropboxDropbox BusinessEgnyte Connect
OneDriveOneDrive for BusinessAmazon DriveAmazon S3
kutijapCloudMediaFireVožnja
HubicSugarSyncHiDriveBack2laze B2
CloudMeOwnCloudMEGAYandex.Disk

Amazon S3 i Backblaze B2 jedine su usluge oblačne infrastrukture podržane u bilješci; Azure, Google Cloud i datoteke Rackspace Cloud nisu na popisu. Međutim, MultCloud podržava FTP i WebDAV, što znatno proširuje mogućnosti.

Uključivanja Google Photo-a i Flickr-a omogućuju vam sigurnosno kopiranje fotografija, dok će vam Evernote, naš izbor za najbolju aplikaciju za bilježenje, napraviti sigurnosnu kopiju i sinkronizirati svoje istraživačke bilješke na drugoj oblačnoj usluzi.

OwnCloud, za one koji grade osobnu mrežu za pohranu u oblaku, također je lijep dodatak.

Korisničko iskustvo

MultCloud djeluje putem korisničkog sučelja koje se temelji na pregledniku u koji se možete prijaviti nakon što stvorite račun. Sučelje ne izgleda previše, ali ne treba. Početni zaslon je “preglednik oblaka” koji prikazuje račune u oblaku koje ste povezali, koliko podataka ste pohranili u svakom i koliko prostora vam je ostalo.

Prije nego što sve to možete vidjeti, morat ćete svoje račune za pohranu u oblaku povezati s MultCloudom. Srećom, nema puno toga.

Kliknite gumb “dodavanje pogona oblaka” u gornjem desnom kutu. To će uzrokovati napunjenje središnjeg okna sa svim oblačnim servisima koje podržava MultCloud.

Da biste dodali uslugu oblaka, kliknite na njenu ikonu da biste je “provjerili”.

Pritisnite “next” (Sljedeće) i sljedeća stranica će vam omogućiti da povežete uslugu u oblaku koristeći svoje vjerodajnice za prijavu.

Nakon što odobrite softver MultCloud za povlačenje podataka iz usluge pohrane u oblaku, oni će se pojaviti na lijevoj margini preglednika oblaka. Klikom na bilo koju tamo navedenu oblačnu uslugu omogućit ćete pristup mapama i datotekama pohranjenim u njoj.

Također možete dodati datoteke vašem davatelju usluga oblaka izravno s MultClouda klikom na gumb “upload”. Sučelje podržava drag-and-drop, omogućujući vam dodavanje više datoteka i mapa odjednom.

Ako dodate veliku količinu podataka, sučelje će vas informirati o njenom napretku i možete nastaviti sa svojim radom. S MultCloud Premium-om, prijenosi bi se trebali dogoditi brže nego kod besplatne verzije jer ćete istovremeno imati 10 niti koji se pokreću za prijenos podataka..

Iako je to lijepa prednost, želimo da MultCloud ima klijenta za radne površine. Bez toga morate pregledati MultCloud preglednik otvoren ili će postupak zaustaviti.

Jednokratni prijenosi “oblak u oblak”

Da biste obavili jednokratni prijenos s jednog pogona oblaka na drugi, kliknite vezu “prijenos oblaka” kraj vrha sučelja. Na stranici koja se otvori odaberite svoj izvorni i odredišni oblak.

Možete prenijeti i mape i datoteke. U stvari, ako želite, odjednom možete prenijeti sve podatke na vašem računu za pohranu u oblaku, što je korisno za obavljanje migracija s jedne usluge na drugu.

U odjeljku “opcije” možete reći MultCloudu da prepisuje duplicirane datoteke samo u odredišnoj mapi ako su starije, recite mu da izbriše izvornu datoteku nakon što je prijenos završen, pošaljite obavijesti nakon završetka zadatka i postavite izuzeće vrste datoteka ako ne želite sve prenijeti u mapu.

Također možete zakazati prijenos koji će se obaviti u kasnijem vremenu.

Jednosmjerna i dvosmjerna sinkronizacija

Za postavljanje sigurnosne kopije u oblak (oblak u jednom smjeru) ili dvosmjernog sinkroniziranja, umjesto prijenosa u oblaku kliknite na “sinkronizaciju u oblaku”. Kao i kod prijenosa, morat ćete odabrati izvorni oblak i odredišni oblak, a moći ćete odabrati određene mape za svaki.

Pored odabira izvora i odredišta, procesu ćete morati dati ime, a zatim odaberite želite li jednosmjernu ili dvosmjernu sinkronizaciju.

Ako postavljate jednosmjernu sinkronizaciju, pod opcijama postoji nekoliko različitih vrsta jednosmjerne sinkronizacije koje možete birati između:

 • Jednostavna sinkronizacija: dodane, uređene i izbrisane datoteke u izvoru replicirat će se na odredištu
 • Sinkronizacija: datoteke u izvoru i odredištu su uvijek identične; dodatne datoteke odredišta bit će izbrisane
 • Kumulativna sinkronizacija: izbrisane datoteke u izvoru neće biti izbrisane na odredištu
 • Ažuriraj sinkronizaciju: datoteke na odredištu bit će izbrisane, zatim dodane / uređene datoteke u izvoru bit će kopirane na odredište
 • Postupno sigurnosno kopiranje: pri svakoj sinkronizaciji stvorit će se poddirektorij na odredištu, gdje će se kopirati dodane / uređene datoteke iz izvora
 • Potpuna sigurnosna kopija: pri svakoj sinkronizaciji na odredištu će se stvoriti poddirektor u koji će se kopirati sve datoteke iz izvora

Jednosmjerna i dvosmjerna sinkronizacija mogu se zakazati i s mogućnostima pokretanja dnevno, tjedno ili mjesečno. Ako nije predviđeno, kopije datoteka izvodit će se u skoro stvarnom vremenu, pružajući kontinuiranu sinkronizaciju ili izradu sigurnosnih kopija.

Osim premještanja datoteka, preglednik oblaka omogućuje vam i stvaranje mapa te preuzimanje, brisanje i kopiranje datoteka. Također možete pregledati određene vrste datoteka u MultCloud-u, uključujući .pdf, .txt i slikovne datoteke, ali ne i datoteke Microsoft Office ili Google Docs..

Da biste brzo pronašli datoteke, upotrijebite značajku pretraživanja. Možete skenirati datoteke po ključnim riječima s dostupnim općenitim mogućnostima i mogućnostima brzog pretraživanja (brzo pretraživanje brže se pokreće, ali ne podržavaju svi pružatelji usluga).

Istraživač MultCloud omogućuje vam i dijeljenje datoteka, bilo korištenjem veza datoteka, pružanjem pristupa e-poštom ili slanjem sadržaja na podržane mreže društvenih medija (Facebook, Twitter, Google+, Tumblr, Pinterest i Linkedin).

Prilikom generiranja veza možete stvoriti javnu vezu koju bilo tko može koristiti ili privatnu vezu s lozinkom. No, lozinke se automatski generiraju i dugačke su samo četiri znaka. Također, ne postoji mogućnost postavljanja automatskog isteka veze kao što možete s nekim od sigurnijih usluga pohrane u oblaku, poput Sync.com i pCloud.

Desnim klikom na bilo koju datoteku ili mapu u pregledniku oblaka i odabirom „idite na službenu stranicu“ direktno ćete se odvesti na svoj račun za pohranu u oblaku, što je korisno ako za uređivanje datoteke morate koristiti Google dokumente ili neku drugu integriranu aplikaciju..

U cjelini, preglednik oblaka je koristan za prikupljanje svih rješenja za pohranu oblaka na jednom mjestu radi lakšeg pristupa, a lako je i postavljanje. Međutim, stvarna korisnička prednost MultClouda leži u njegovim značajkama “oblak u oblak”.

sigurnosti

MultCloud šifrira datoteke koje se kopiraju između oblačnih pogona pomoću SSL enkripcije s 256-bitnim AES-om. To bi trebalo biti dostatna zaštita od internetskih pokušaja prisluškivanja poput napada čovjek-u-sredini.

Nažalost, MultCloud ne nudi način šifriranja datoteka prenesenih na vaše oblačne diskove. Privatno, krajnje šifriranje širilo bi dug put prema osiguravanju inače nepropusnih usluga u oblaku, posebno onih koji inzistiraju na upravljanju vašim ključevima za enkripciju umjesto vas, ili, još gore, onima koji ne enkriptiraju datoteke u mirovanju. Ako je to potrebno, pogledajte Boxcryptor.

Još jedan sigurnosni propust je dvofaktorska provjera autentičnosti (2FA). 2FA je sredstvo za ograničavanje potencijalne štete koju prouzrokuje ukradena lozinka zahtijeva dodatni sigurnosni kôd koji se obično šalje na vaš mobilni uređaj prilikom prijave s nepoznate mašine.

podrška

Multcloud pruža centar za podršku ili internetsku bazu znanja gdje možete pronaći odgovore na brojna češća pitanja koja se mogu pojaviti. Centar uključuje udžbenike i FAQ stranicu.

Jedna stvar koju smo odmah primijetili je da centar za podršku ne pruža mogućnosti pretraživanja za brže pronalaženje članaka. Portal tutorijala također nije baš dobro organiziran, a članci su slučajno navedeni pod tri široke kategorije: prijenos oblaka, sinkronizacija u oblaku i preglednik oblaka.

Iako su na raspolaganju stranice i stranice priručnika, bez jednostavnog načina da pronađete ono što želite, MultCloudov centar za podršku vjerojatno će pružiti više frustracije nego odgovora.

Ako vam je potrebna direktna podrška, imate podršku putem MultCloud: podrška putem e-pošte. Korisnici koji plaćaju primaju odgovore višeg prioriteta, ali bez alternativnih sredstava za kontakt, kao što su live chat ili telefonska podrška.

Ispunili smo testnu e-poštu na MultCloud kako bismo utvrdili vrijeme odziva podrške i dobili odgovor u roku od 48 sati. Nije baš sjajan zaokret, ali nije ni najgori što smo vidjeli.

Završne misli

MultCloud djeluje poput šarma za postavljanje automatiziranih odnosa za upravljanje datotekama između vaših usluga pohrane u oblaku. Njegov besplatni račun odličan je za kućnu upotrebu, dok MultCloud Premium vrijedi troškove, iako bismo željeli da dolazi s desktop i mobilnim klijentima, dvofaktorska provjera autentičnosti, opcija za privatno, krajnje šifriranje i bolje mogućnosti suradnje.

Također nam se sviđa činjenica da MultCloud podržava pCloud i Egnyte Connect, dva favorita Cloudwards.net o kojima možete saznati u zasebnim recenzijama:

 • pCloud pregled
 • Egnyte Connect recenzija

Jeste li obožavatelj MultClouda ili mislite da mu treba malo više vremena u razvoju? Javite nam svoje misli u nastavku i hvala vam na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map