Čuvar pregleda – obnovljeno i spremno za upotrebu – Ažurirano 2020

Čuvar pregleda

Keeper je solidna usluga koja je nedavno prošla kroz veliko lice, s dobrim rezultatima. Keeper je jednostavan za korištenje, vrlo siguran i prilično jeftin za dizanje. Pročitajte naš cjeloviti Keeper pregled za sve pojedinosti o tome zašto nam se sviđa ovaj upravitelj lozinki.

golmana-Slider1

golmana-slider2

golmana-slider3

golmana-slider4

golmana-slider5

prijašnji

Sljedeći

Keeper je upravitelj lozinki koji nas je oduvijek impresionirao i zaradio je mjesto u našem najboljem vodiču za upravljanje lozinkama zbog izvrsnog popisa značajki. Međutim, posljednji put kada smo pogledali uslugu, razočarali smo sučelje. Srećom, nedavni remont korisničkog sučelja znači da je vrijeme za ažuriranje našeg Keeper pregleda. 

Probudit ćemo se kroz novo sučelje za sva područja koja čine sjajnom, kao i provjeriti sigurnost, podršku, značajke i cijenu. Na kraju ćemo izreći svoju presudu, gdje ćemo utvrditi vrijedi li Keeper ili ne. 

S obzirom na to koliko je jeftin Keeper upravitelj lozinki, teško je ne preporučiti ga. Iako novo sučelje nije savršeno, on je mnogo robusniji od konkurencije. Dodajte na sve to dugačak popis značajki i besplatnog suđenja bez kreditne kartice bez 30 dana, a Keeper je jedan od atraktivnijih upravitelja lozinki u okolini.

prednosti & nedostaci

Alternativa za Keeper

Značajke

Keeper ima dugačak popis značajki, koji ionako nisku cijenu čine još impresivnijom. Iako će vam trebati skupiti nekoliko usluga da biste ostvarili potpuno iskustvo, postoji dovoljno jedinstvenih značajki da bi osnovni plan mogao samostalno stajati. 

Najjača značajka na raspolaganju vam je čuvarova revizija sigurnosti. Na nadzornoj ploči možete vidjeti koliko imate ponovo korištenih i slabih lozinki koje Keeper koristi za postizanje ukupnog rezultata sigurnosti. Nadalje, zato što Keeper može zapisati povijest lozinke, možete vidjeti posljednji put kad ste promijenili bilo koji određeni zapis. 

vratar recenzija sigurnosti-revizija

Postoji i nekoliko sigurnosnih značajki od kojih se među najistaknutijim samouništava. Ako postoji pet neuspjelih pokušaja prijave, Keeper će uništiti sve vaše zapise. Iako nije idealno, korisno je imati samouništavanje protiv napada brutalnim silama. Ako je napadač želio poštivati ​​moguće zaporke na vaš račun, svi će vaši podaci nestati nakon nekoliko pokušaja. 

KeeperFill za lokalno, iOS i Android automatsko popunjavanje

Većina upravitelja lozinki usredotočena je na iskustvo preglednika – za primjer pročitajte našu NordPass recenziju – ali Keeper ide korak dalje. Iako ne trebate preuzeti aplikaciju za radnu površinu, to će vam omogućiti pristup lokalnom automatskom popunjavanju. Pomoću brzih tipki možete ispuniti svoje korisničko ime, lozinku ili oboje za bilo koju lokalnu aplikaciju na vašem računalu. 

vratar recenzija vratar ubacivanje

Isto vrijedi i za vaš preglednik i mobilne uređaje. Tijekom našeg testiranja, Keeper je lako uhvatio unosna polja i ispunio relevantne podatke. U pregledniku Keeper zapravo kombinira lozinke, kreditne kartice i adrese u istom prozoru za automatsko popunjavanje, pa vam ne treba dolaziti do proširenja preglednika da biste automatski popunjavali polja koja nisu zaporka.. 

KeeperChat i ostali dodaci

Keeper nudi više od upravitelja lozinki. Možete kupiti nekoliko dodataka a la carte ili u sklopu paketa, što udvostručuje cijenu standardne pretplate. Iako su dodaci dobri, oni vrijede i više. 

Glavni razlog za kupnju jednog od Keeper-ovih paketa je KeeperChat, što je krajnja krajnja aplikacija šifriranih poruka. Osim što osigurava svoje poruke dok ste u tranzitu, KeeperChat ima nekoliko jedinstvenih značajki, uključujući privatnu galeriju medija, povlačenje poruka i tempirano samouništavanje poruka i razgovora. 

Ostali dodaci uključuju BreachWatch koji nadgleda tamnu mrežu radi bilo kakvih kompromitiranih zapisa i Keeper Cloud Vault Security koji vam omogućuje sigurno dijeljenje datoteka s drugim korisnicima. Ove su karakteristike dobrodošle, posebno jer ne zahtijevaju visoku traženu cijenu da biste je postigli. KeeperChat je ono što izdvaja cijeli paket.

Pregled značajki čuvara

Čuvar logotipakeepersecurity.com

Počinje od 249 dolara mjesečnoSvi planovi

sigurnosti

2FA

Šifriranje
AES-256

Zero-znanje

2FA tipke

Sigurnosna analiza

Sinkronizacija s više uređaja

Izrada sigurnosne kopije i oporavak

Mobilne aplikacije
Android / iOS

Promjena lozinke

Generator lozinki

Proširenje preglednika

Automatska ispuna

Obrazac se automatski popunjava

Korisničko sučelje preglednika

Korisničko sučelje radne površine

E-mail

Live chat

Telefon

Centar za pomoć

Forum

24/7 podrška

Više

Besplatni plan

cijena

Keeper je jedan od jeftinijih upravitelja lozinki vani, cijene nešto manje od 1Password, što smatramo standardnim, a mnogo manje od Dashlanea, što je prilično skupo (pročitajte naš pregled 1Password i pregled Dashlanea).

Keeper ima opsežnu liniju planova, što može postati zbunjujuće (više o tome u sljedećem odjeljku). Osnovni plan, jednostavno nazvan Osobni, dolazi s neograničenim pohranjivanjem lozinke za jednog korisnika. Iako je ograničen na jednog korisnika, može se koristiti na većem broju uređaja. 

Postoji i besplatni plan, iako je prilično restriktivan. Ograničen je na jedan uređaj i podržava samo automatsko popunjavanje na mobilnom uređaju. Ako tražite besplatni upravitelj lozinki, pročitajte naš najbolji vodič za upravljanje besplatnim lozinkama ili jednostavno pokušajte LastPass (pročitajte LastPass pregled). 

I dalje možete isprobati premium verziju Keeper-a besplatno. Na raspolaganju je 30-dnevno besplatno probno razdoblje za koje nije potrebna kreditna kartica. Sve što trebate učiniti na mjestu je kliknuti “Osloboditi čuvara”, unijeti adresu e-pošte i zaporku, a zatim uvesti svoje lozinke. Budući da Keeper nudi tako velikodušno suđenje, povrat se ne nudi. 

Ipak, upravitelj lozinki nije kraj priče za osobne korisnike. Keeper prodaje „max paket“ preko svojih osobnih i obiteljskih planova. 

Ovaj paket uključuje sigurnu pohranu datoteka, tamni web monitor i KeeperChat, koji je zaradio spomen u naših 99 besplatnih alata za zaštitu vašeg vodiča za privatnost. Cijena je dvostruko veća od standardnog plana, no to i dalje srami Dashlaneovu ponudu Plus Plus. 

Obiteljski, poslovni i poslovni planovi

Uz osobne planove, Keeper nudi i razne više-korisničke planove. Obiteljski plan suparuje laganima 1Password, nudeći pet privatnih trezora za dvostruko veću cijenu od standardne pretplate. Također dolazi s 10 GB sigurne pohrane u oblaku, no ako je to ono što slijedi, bolje je pročitati naš najbolji vodič za pohranu u oblaku. 

Za poslovnu upotrebu, Keeper nudi Business and Enterprise planove. Sve u svemu, slične su, iako Enterprise plan nudi neke značajke za veće timove, uključujući podršku za pojedinačnu prijavu i integraciju s Active Directoryom. 

Impresivan je po cijeni od oko 4 USD po korisniku, ali ako vam nisu potrebne Enterprise mogućnosti, možete dobiti jeftiniji poslovni plan pomoću Zoho Vaulta (pročitajte našu recenziju Zoho Vault).

Korisnički susret

Redizajnirano web sučelje Keeper radost je korištenja, omogućava vam obilje mogućnosti u organizaciji vašeg trezora. Postavljanje je također jednostavno uz pomoć alata za uvoz preglednika i bešavne izrade zapisa. To bi moglo reći zbijanje kroz dugačak popis dodataka. 

Kao što je gore spomenuto u odjeljku „cijene“, Keeper ima puno planova, mada se većina korisnika neće morati brinuti o njima. Na početnoj stranici klikom na “get Keeper free” omogućit ćete se da se prijavite na račun i započnete 30-dnevno besplatno probno razdoblje. Za ovu probu nije potrebna ni kreditna kartica, tako da možete odmah početi koristiti Keeper. 

golman-znak-up

Ipak, postoji neka zabuna u vezi s čime se prijavljujete. Kao što je spomenuto u prvom odjeljku, Keeper ima puno dodataka, uključujući KeeperChat i BreachWatch. Te su značajke u paketu, ali mogu se kupiti i a la carte. Međutim, određeni se dodaci automatski pakiraju ako preskočite 30-dnevno probno razdoblje, dok drugi nisu. 

Korištenje trezora lozinke

Jednom kada se uđe u trezor Keeper, stvari su izvrsne. Kada se prvi put prijavite, upoznali ste kratki vodič za postavljanje koji traži da uvezete lozinke i instalirate proširenje Keeper. Vodič također prikazuje različite vrste unosa koje Keeper može pohraniti, iako ovaj korak možete preskočiti ako ste koristili upravitelj lozinki. 

postavljanje-udžbenik

Možete uvesti lozinke iz svog preglednika ili iz drugog upravitelja lozinki. Uvoz preglednika podržava Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge i Opera i zahtijeva preuzimanje alata za uvoz. 

Ako dolaze od drugog upravitelja lozinki, Keeper ima upute za uvoz. Postoje postupni vodiči za KeePass, RoboForm, ljepljivu lozinku i još mnogo toga, iako uvijek možete samo povući i ispustiti CSV datoteku (pročitajte naš pregled RoboForm i pregled ljepljive lozinke). 

lozinkom uvoz

Dodavanje i upravljanje čuvaćim zapisima

Čuvač svoje unose naziva “evidencijama”, a postoje tri glavna zapisa koja mogu držati: lozinke, kreditne kartice i identiteti. Između trojice možete pokriti puno zemlje, ali Keeper to nadilazi. Uz podršku za prilagođena polja, zapis može postati sve što želite. 

urediti lozinkom upravljanje rekord

Standardna polja se obračunavaju, ali možete dodati bilo koji broj prilagođenih polja u zapis. Nadalje, u zapis možete priložiti bilješke, datoteke i fotografije, kao i pohraniti dvofaktorske kodove. Nakon što su pohranjeni, možete dodati zapis u svoje favorite, promijeniti boju i čak stvoriti prečac.

Što se tiče upravljanja vašim zapisima, Keeper vam pruža mnogo mogućnosti. Svoje zapise možete pregledati u pločici poput formata ili kao popis te ih poredati po imenu ili datumu. Nadalje, možete filtrirati unose na različite načine, kao što su pronalaženje samo zapisa s njima pridruženih datoteka i njihovo organiziranje u mape. 

vratar recenzija-organizacija

Kao i pojedinačni unosi, mape u trezoru možete obojati u boji da biste dodatno organizirali svoje zapise. Iako se sve ove opcije čine svakodnevnim, postoji iznenađujući nedostatak mogućnosti organizacije od ostalih upravitelja lozinki (primjer ćete pročitati u našem RememBear pregledu). Keeper vam daje sve alate potrebne za organiziranje vaše evidencije.  

Dijeljenje predmeta čuvarom

Jednom kada se organizirate, možete dijeliti svoje zapise o Keeper i poput mogućnosti organizacije, Keeper ide korak dalje od konkurencije. Kod prijenosa zapisa možete odabrati može li primatelj čitati, uređivati ​​ili dijeliti zapis. Nadalje, možete prenijeti vlasništvo. 

čuvar dijeljenja

Ove su karakteristike standardne za poslovne lozinke, ali Keeper nudi ih na osobnim planovima. Jasno je da je Keeper posvećen opcijama, a to se pokazuje i kroz dijeljenje lozinki i postavke organizacije.

sigurnosti

Čuvar se pridržava standarda koje su postavili drugi upravitelji lozinki, kriptirajući vaš trezor AES-256 i zaključavajući taj ključ iza glavne lozinke. Uz to, vaše šifrirane lozinke pohranjuju se u skladu s SOC 2 i ISO 27001. Međutim, još uvijek imamo nekoliko pitanja o tome kako se događa obnavljanje računara Keeper. 

Keeperov model nula znanja i pristup u hitnim situacijama

Čuvar se pridržava nulta znanja, što znači da nikada ne vidi niti sprema glavnu lozinku. Umjesto toga, Keeper generira ključ za šifriranje na temelju glavne lozinke koristeći 100 000 ponavljanja PBKDF2. Ovaj se ključ koristi za šifriranje i dešifriranje vašeg trezora zasebnom tipkom AES-256 (pročitajte naš opis šifriranja za više informacija o tome). 

Zbog modela nulte znanja, Keeper ne može navesti vašu glavnu lozinku u slučaju da ga zaboravite. No, za razliku od većine upravitelja lozinki, još uvijek nudi nekoliko opcija oporavka računa. Prilikom stvaranja računa od vas se traži sigurnosno pitanje i odgovor koji se koristi za oporavak računa. 

Nakon što se prijavite, Keeper generira podatkovni ključ koji se koristi za šifriranje i dešifriranje svakog ključa za snimanje (tipke za svaku stavku u trezoru). Ovaj je podatkovni ključ zadano šifriran pomoću glavne lozinke. Međutim, Keeper pohranjuje drugu kopiju ovog podatkovnog ključa koji je šifriran vašim sigurnosnim pitanjem i odgovorom. 

Ako imate slabo sigurnosno pitanje, to bi moglo predstavljati nekoliko problema. Bez uključene dvofaktorske provjere identiteta napadaču će za pristup vašem računu biti potreban pristup vašoj e-pošti i odgovor na vaše sigurnosno pitanje. Najbolji način da se taj problem riješi, kao što primjećujemo u šest savjeta za sprečavanje vodiča za krađu identiteta, je korištenje lažnih sigurnosnih pitanja i odgovora.. 

Alternativno, možete odrediti pet kontakata u slučaju nužde koji mogu dobiti pristup vašem trezoru u slučaju nužde. Čuvač nikada ne dijeli glavnu lozinku. Umjesto toga, kontakt prima polovinu parova RSA ključeva koji se koriste za dešifriranje trezora nakon određenog vremena. 

Opcije provjere autentičnosti dvofazne zaštite

Iako je sigurnost Keeper dobra, preporučujemo omogućavanje dvofaktorske provjere identiteta. Keeper podržava najbolje 2FA aplikacije pomoću vremenske jednokratne lozinke iz aplikacija poput Google Authenticator. Uz to, Keeper podržava hardverske tipke koje se drže univerzalnog dvofaktorskog standarda, kao što je YubiKey.

podrška

Čuvač pruža pristojnu izravnu korisničku podršku s non-stop chatom i odgovorima putem e-pošte. Međutim, ona dolazi sama sa resursima za samopomoć. Keeper se izdvaja uz guste vodiče koji pokrivaju svaki aspekt njegove usluge, bez straha da će se previše udubiti u tehničke detalje. 

Podršku možete pronaći klikom na vezu “pomoć” pri dnu sučelja Keeper. Kliknuvši tamo, dovest ćete se do centra za korisničku podršku, gdje možete provjeriti stanje sustava Keeper, registrirati se na webinare za podršku, pregledati često postavljana pitanja, pogledati video vodiče i, naravno, kontaktirati podršku. 

golman-pomoć-centar

Tijekom našeg pregleda puno smo koristili chat uživo, uranjajući u korov o tehničkim aspektima Keeperove sigurnosti. Iako se predstavnik chata uživo vratio na kopiranje teksta iz sigurnosnog dijela Keeperove web stranice, držali su se iznenađujuće dobro. Preporučujemo upotrebu e-pošte za tehnička pitanja, ali ponavljanja chata uživo s kojima smo razgovarali bili su iznenađujuće kompetentni. 

Podrška uživo i podrška putem e-pošte dostupna su svakodnevno, iako ih ne biste trebali često koristiti. Keeper ima mnoštvo resursa za samopomoć, uključujući sve, od video vodiča koji prolaze kroz osnove Keeper aplikacije do detaljnih vodiča usmjerenih na poslovne klijente.. 

Čuvar im nije drugi kada su u pitanju resursi za samopomoć, pokrivajući svaki aspekt njegove usluge s mukom. 

Keeper vodiči

Keeper također ima biblioteku resursa s infografikama koje detaljno opisuju utjecaj kibernetičke kriminaliteta, tehničke stručne knjige i webinari na zahtjev. Iako su ovi resursi uglavnom usmjereni na poslovne kupce, lijepo je vidjeti kako se Keeper posvećuje informiranju korisničke baze o cyber-sigurnosti..

Presuda

Iako je Keeper oduvijek bio solidan upravitelj lozinki, njegovo redizajnirano sučelje čini ga radošću koristiti. Međutim, impresivnija je cijena. Keeper je nešto jeftinije od konkurencije dok se kreće od nogu do nogu s najpopularnijim značajkama. Između besplatnog plana i 30-dnevnog besplatnog probnog razdoblja, Keeper je siguran ulog. 

Što mislite o Keeperu? Hoćete li se prijaviti na besplatno probno razdoblje? Javite nam svoje iskustvo u donjim komentarima i, kao i uvijek, hvala vam na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me