RememBear Review – Ažurirano 2020

RememBear Review

RememBear, proizvod istog tima koji stoji iza TunnelBear VPN, pristojan je upravitelj lozinki s čvrstim besplatnim planom. Međutim, u usporedbi s natjecateljima, malo je manje pročelja, kao što možete pročitati u ovom cjelovitom RememBear pregledu.


remembear-postignuća

remembear-aplikacija

remembear stvoriti ulaz

remembear-download-stranica

remembear-settings

prijašnji

Sljedeći

RememBear je upravitelj lozinki koji dolazi od iste tvrtke koja stoji iza TunnelBear VPN-a. Kao što možete pročitati u našoj recenziji TunnelBear, ta je usluga jednostavna za upotrebu, iako ima pregršt problema, uključujući strujanje, lokacije poslužitelja i brzinu. U ovom pregledu RememBear vidjet ćemo vrijedi li tvrtka puknuti u aplikaciji za upravljanje lozinkom.. 

Uglavnom, RememBear je dostojan dodatak na tržište menadžera lozinki. Iako mu nedostaju značajke, na raspolaganju vam je pristojan besplatni plan kao i sve osnovne stavke koje očekujete od drugih upravitelja lozinki. Oni uključuju generator lozinki i proširenje preglednika. 

Međutim, RememBear još uvijek nije na popisu naših najboljih upravljača zaporkama. Iako nam se sviđaju dvofaktorske mogućnosti provjere autentičnosti i dodavanje rezervnog kompleta za oporavak računa, na poslovnoj kosti ima premalo mesa. Osnovno upravljanje vašim vjerodajnicama vodi se računa, ali ne puno drugo. 

To ne spominje RememBear-ova matična tvrtka, McAfee, koja ima određena pitanja, kao što možete vidjeti u našem McAfee-ovom popisu zaštite. Unatoč tome, TunnelBear je nastavio sarađivati ​​s istim timom, a prema onome što možemo reći iz RememBear-a, to je dobra stvar. Iako mu nedostaju značajke, RememBear nudi pojednostavljeno upravljanje lozinkom s solidnim besplatnim planom za pokretanje.

prednosti & nedostaci

Alternativa za RememBear

Značajke

RememBear aplikacija je vrlo jednostavna za upotrebu, ali jasno je da je negdje u procesu dizajniranja prednost bila upotrebljivost zbog značajki. Aplikacija nudi samo najosnovnije upravljanje lozinkom, popunjavanje prijava na web stranicama i pohranjivanje podataka u zaštićeni trezor. Ostale značajke, koje su uobičajene za usluge poput Zoho trezora, su izvan stola.

Dijeli puno DNK s drugim upraviteljem lozinke okrenutim VPN-om, NordPassom. Spremanje Barebones naziva je igre, s ograničenim vrstama unosa i malo opcija za te unose. Iako je sjajan za upotrebljivost, nedostatak značajki predstavlja problem za ovaj odjeljak. 

2FA kodovi, kreditne kartice i sigurne bilješke

Prvo, započnimo s vrstama unosa. RememBear podržava prijave, kreditne kartice i sigurne bilješke, ali ništa drugo. Svaka od ovih stavki ima svoj odjeljak na nadzornoj ploči, ali se među njima malo miješa. Na primjer, ne možete priložiti kreditnu karticu na određenu prijavu ili prenijeti dokumente na unos. 

remembear stvoriti ulaz

Ni polja 1 ne možete prilagoditi kao što je to moguće sa 1Passwordom. Ono što vidite je ono što dobivate, a izvan malog odjeljka bilješki sa svakim novim unosom, ne možete dodati dodatne informacije. U skladu s tim, postoji jedna jedinstvena značajka za prijavu.  

Ako imate statički dvofaktorni kôd za provjeru autentičnosti ili 2FA QR kôd koji se vidi s najboljim 2FA aplikacijama, možete ga pohraniti zajedno sa zaporkom. Jako nam se sviđa ova značajka. Uz to, ne morate ribolov putem svog mobilnog uređaja da biste odobrili push obavijest ili kopali po svojoj e-pošti za kôd. Umjesto toga, postupak se vodi umjesto vas. 

Značajke RememBear “Advanced”

RememBear nudi standardni asortiman značajki, uključujući sinkronizaciju s više uređaja na plaćenom planu, izradu sigurnosne kopije trezora i automatsko punjenje podataka o kreditnoj kartici. Nedostaju bilo kakve napredne značajke. Na primjer, dijeljenje ne dolazi u obzir. Također ne postoji više vrsta korisničkog plana.

Jasno je da je fokus RememBear-a bio prvo biti osobni upravitelj lozinki i sve drugo. Međutim, više od dvije godine nakon lansiranja, razočarali smo se što tim nije dodao nikakve nove značajke. Iako razumijemo pojednostavljen pristup, neprihvatljiv je nedostatak funkcionalnosti RememBeara po početnoj cijeni.

Pregled značajki RememBear

RememBear Logowww.remembear.com

Počinje od 300 dolara mjesečnoSvi planovi

sigurnosti

2FA

Šifriranje
AES-256

Zero-znanje

2FA tipke

Sigurnosna analiza

Sinkronizacija s više uređaja

Izrada sigurnosne kopije i oporavak

Mobilne aplikacije

Promjena lozinke

Generator lozinki

Proširenje preglednika

Automatska ispuna

Obrazac se automatski popunjava

Korisničko sučelje preglednika

Korisničko sučelje radne površine

E-mail

Live chat

Telefon

Centar za pomoć

Forum

24/7 podrška

Više

Besplatni plan

cijena

RememBear je prilično jeftin, nudi svoje Premium članstvo za oko 3 dolara ako kupite godinu dana unaprijed. Iako nije loša stopa, vidjeli smo jeftinije opcije od kojih većina ima više mogućnosti (primjerice pročitajte našu recenziju Keeper i članak Dashlane vs Keeper). Uprkos tome, neograničeni besplatni plan tvrtke RememBear čini ga vrijednim pogleda.

Počevši s plaćenim planovima možete odabrati mjesečni ili godišnji obračunski ciklus, iako se prijava za godinu dana smanji na pola.. 

Plaćanje 6 dolara mjesečno na kraju mjesečne stvari je previsoko, čak i skupe aplikacije za lozinku poput Dashlane-a ostaju pod tom oznakom (pročitajte našu Dashlane recenziju). Postoji nekoliko skupljih opcija, kao što je Abine Blur, ali mjesečna stopa je i dalje viša od većine, posebno uzimajući u obzir nisku cijenu 1Password (pročitajte našu usporedbu Dashlane u odnosu na 1Password)

Na godišnjem kraju, RememBear je više u skladu s ostalim upraviteljima lozinki, mada postoje i jeftinije mogućnosti (RoboForm i Sticky Password dolaze u obzir). 

Ovdje problem nije cijena, već mogućnost ponuđena za cijenu. Kao što je rečeno u posljednjem odjeljku, RememBear ne nudi mnogo izvan osnovnog upravljanja zaporkama, zbog čega se stopa čini malo previsokom. 

Pridržava se RememBear Free

Srećom, dostupan je besplatni plan Iako nije tako dobar kao naš najbolji besplatni upravitelj lozinki odaberite LastPass, RememBear Free je i dalje bolji od, recimo, McAfee True Key-a (pročitajte našu recenziju True Key-a). Ograničeni ste na jedan uređaj, a sigurnosna kopija i sinkronizacija rezervirani su za Premium plan, ali možete pohraniti onoliko unosa koliko želite.

Kao i kod većine drugih besplatnih upravitelja zaporki, ponuda RememBear-a više je kao pokus nego puni upravitelj lozinki. Svakako, dovoljno je za pristup vašim lozinkama na radnoj površini. Međutim, između telefona, tableta i prijenosnih računala pristup vašim lozinkama na više uređaja je nužan. 

Čini se da je slobodni plan također mjesto politike povrata. Nismo mogli spomenuti politiku povrata u uvjetima usluge RememBear-a ili na njegovoj web lokaciji izvan članka podrške koji je govorio o promjeni iz mjesečnog u godišnji obračun. Ako ste zainteresirani za snimanje programa RememBear, počnite prvo s besplatnim planom. 

Besplatni korisnici mogu koristiti Premium i 30 dana. Iako ćete izgubiti pristup sinkronizaciji s više uređaja nakon mjesec dana, i dalje možete vidjeti sve što pretplata može ponuditi prilikom prve prijave. RememBear zadržava vašu adresu e-pošte na datoteci, tako da ne možete stalno koristiti besplatnu probnu inačicu.

Razumljivost

Malo iznenađuje što je RememBear jednostavan za korištenje. Prije nego što se možete prijaviti, morate preuzeti lokalni program i proširenje preglednika. Postupak je dovoljno jednostavan, jer vas RememBear vodi na stranicu za preuzimanje sa svim svojim instalaterima nakon što kliknete veliki plavi gumb za preuzimanje na web mjestu..

remembear-download-stranica

Instalacija je prošla bez problema i u roku nekoliko minuta bili smo spremni. Ako već nemate račun, možete ga stvoriti u aplikaciji, iako imajte na umu da RememBear ne dijeli vaš TunnelBear račun i zaporku. Nakon što završite, dobit ćete rezervni komplet RememBear o kojem ćemo više govoriti u odjeljku “sigurnost” ispod.

remembear-znak-up

Kad to učinite, možete uvesti zaporke. Sviđa nam se što RememBear od vas traži da to učinite prije nego što zapravo otvorite aplikaciju. Više od toga, međutim, sviđa nam se da RememBear podržava uvoz iz preglednika. Ako je RememBear prvi upravitelj lozinki koji koristite, može pregledati sve što je prikupio Chrome i dodati ga u vaš šifrirani trezor. 

remembear-uvoz

RememBear na Windows

Na kraju postavljanja, od vas se traži da instalirate proširenje preglednika, do čega ćemo stići za minutu. Nakon toga, međutim, lokalna aplikacija pokreće. RememBear pokreće vas na popisu postignuća, od svega, od dodavanja sigurne bilješke do dijeljenja s prijateljima na popisu zadataka. To nisu samo jednostavni koraci za postavljanje. 

Ako dovršite bilo kojih pet postignuća, RememBear će vam dati 6 dolara pretplate. Većina zadataka također je usmjerena na sigurnost vašeg računa, umjesto da tražite da tvitujete ili volite RememBear do smrti.

remembear-postignuća

Windows aplikacija je osnovna, prikazuje vaše prijave, bilješke i kreditne kartice, ali ne mnogo drugo. Jednostavni pristup RememBear-a preuzima se u dizajn aplikacije, za bolje i za lošije. S jedne strane, obilaženje je jednostavno, s jasno označenim karticama i dovoljno prostora između unosa. 

remembear-aplikacija

S druge strane, međutim, ne postoje mogućnosti organizacije. Možete sortirati po imenu i „nedavno ažuriranom“, ali ne postoji sustav oznaka ili mapa. Postoje i neke neobične zadane postavke. Na primjer, RememBear je zadano postavljen da se zaključa nakon devet sati, što nema puno smisla. 

remembear-settings

Korištenje RememBear Browser Extensions

Čak i uz osnovnu lokalnu aplikaciju, nećete potrošiti puno vremena s njom. Umjesto toga, uglavnom ćete komunicirati s nastavkom preglednika koji je dostupan za Chrome, Firefox i Safari, iako nažalost nije Opera (pročitajte naš Opera pregled). Proširenje je jednostavno, prikazuje prijave za bilo koji URL koji se nalazite i popis ostalih stavki trezora. 

remembear pregledniku proširenje

Automatsko popunjavanje radilo je dobro tijekom našeg testiranja, a RememBear je korisno dodao dijalog za lozinku u dijaloškom okviru ispunjavanja. U samom nastavku nema mnogo opcija, osim korisnog gumba „Problem sa automatskim popunjavanjem“. Ako kliknete na njega, RememBear će generirati izvještaj na temelju web mjesta na kojem ste i automatski će ga poslati. 

remembear-AutoFill-problema

Upravljanje računom

Računom možete upravljati prijavljivanjem na web-lokaciju RememBear, premda je važno imati instaliran lokalni program i proširenje preglednika. Budući da vam autentifikacija sprema ove alate, trebat će vam da se prijave na mreži. Ne morate unositi svoju e-poštu ili glavnu lozinku. 

remembear-line-upravljanje

Internetska nadzorna ploča je osnovna i omogućuje vam prikaz detalja o vašem računu i izmjenu podataka o naplati. Jedan jedinstveni dodatak je odjeljak o privatnosti. Tamo biste trebali moći preuzeti kopiju svih osobnih podataka koje RememBear ima o vama. Međutim, ta funkcionalnost ne radi. 

RememBear ima poveznicu s cjelovitim uputama o preuzimanju podataka koji su pokvareni, kao i savjet za provjeru postavki u desktop aplikaciji. Učinili smo oboje i nismo uspjeli pronaći način za preuzimanje naših podataka. Ova je značajka sjajna, ali kao i mnogi aspekti RememBear-a, to je koncept više nego bilo što drugo. 

sigurnosti

RememBear koristi poznatu sigurnosnu arhitekturu, pružajući krajnje kriptiranje za vaši šifrirani AES-256 (pročitajte naš opis šifriranja za više informacija o tome). Međutim, to nije samo razgovor RememBear je potražio savjet Cure53, njemačke tvrtke za cyber-sigurnost koja je temeljito testirala RememBear na ranjivosti. Te rezultate možete pronaći ovdje.

Test, koji je proveden prije nešto više od dvije godine, otkrio je jedan veliki problem i nekoliko manjih problema. Zabrinjavajuće je kako je RememBear tretirao domene najviše razine. Aplikacija bi ispunila vaše vjerodajnice, zanemarujući prve dvije domene najviše razine, što znači da je web lokacija s lažiranjem koja je postavljena za phishing shemu mogla zabilježiti vašu prijavu. 

Ovo je pitanje, zajedno sa svim ostalim nalazima u reviziji, riješeno prije pokretanja RememBear-a. Nadalje, timu je bilo jasno o umiješanosti Cure53-a u razvojni proces, nudeći potpun pristup kôdu prije javne objave. 

Ukratko, RememBear je siguran, nudi model s nultim znanjem i vrhunskim šifriranjem. Nadalje, sigurnosna arhitektura temeljito je ispitana ranjivosti, koristeći iste taktike koje bi haker crnih šešira. Iako obično moramo preuzeti sigurnosne zahtjeve po nominalnoj vrijednosti, RememBear pruža reviziju treće strane kako bi cementirao da je sigurno koristiti.

RememBear Backup Kit

Kada stvorite novi račun RememBear, aplikacija će generirati rezervni komplet. Ovaj je PDF sličan kompletu za oporavak 1Password-a, prikazuje vaše podatke za prijavu u slučaju da zaboravite. Međutim, rezervni komplet ima i novi ključ uređaja i QR kôd za postavljanje RememBeara na drugim platformama. 

remembear pomoćnom-kit

Vaš NDK i QR kôd bitni su za prijavu s drugim aplikacijama. Umjesto da pita za svoju glavnu lozinku, RememBear koristi provjeru autentičnosti na uređaju, što znači da postoji popis uređaja kojima RememBear zna vjerovati. Autentificira se na temelju vašeg NDK i QR koda. 

Jednostavno se događa da ovaj postupak postavljanje novih uređaja čini nevjerojatno jednostavnim. Budući da je QR kôd jedinstven za vas, možete ga jednostavno skenirati fotoaparatom prilikom postavljanja iOS ili Android aplikacije. Isto vrijedi i za vašu internetsku nadzornu ploču koja za prijavu na računalu koristi kombinaciju vaših vjerodajnica u aplikaciji za radnu površinu i proširenju preglednika. 

podrška

RememBear ne nudi mnogo u načinu podrške, što predstavlja malo iznenađenje, s obzirom na to koliko je malo opcija u aplikacijama i proširenjima preglednika. Opet RememBear trguje mogućnostima upotrebljivosti. Postoji pristojno čvrsta baza znanja koju je lako zaobići, ali izravna podrška ograničena je na dopisivanje putem e-pošte. 

Ako trebate pronaći RememBear, postoji kontakt obrazac na kojem možete ukratko opisati svoj problem, iako nema jasne adrese e-pošte za podršku. Ukratko ćete opisati svoj problem nakon što odgovorite na nekoliko osnovnih pitanja i navedete e-adresu svog računa. Postoji odgovor od 48 sati za odgovor, ali kada smo stigli, tim se vratio u roku od nekoliko sati. 

remembear kontakta forma

Baza znanja više liči na FAQ. Postoji pet odjeljaka, od kojih svaki ima kratak niz pitanja i odgovarajuće odgovore. Iako su teme temeljito obrađene, nedostaju dodatni resursi za podršku. Ne postoje snimke zaslona ili video tutorijali, što je s obzirom na pristup korisnika RememBear čudno. 

remembear-baze znanja

U bazi znanja smo pronašli i nekoliko drugih problema. Jedna je bila kategorija „početak rada“, koja je preusmjerena na „sigurnost i privatnost“, odjeljak sa samo dva članka. 

Ništa od ovoga nije kraj svijeta za one koji pristojno poznaju tehnologiju; baza znanja je zbunjujuća od same aplikacije, što svjedoči o tome koliko je jednostavno koristiti. No, novopridošlima može predstavljati prepreke. 

Iskreno, RememBear bila bi naša preporuka svima koji trebaju internetsku sigurnost, ali ne znaju prvo o računalima (misle vaši roditelji). Bilo bi dobro imati priručnik za pokretanje tih korisnika kako bi imali referentnu točku prilikom postavljanja.

Presuda

RememBear odlikuje upotrebljivost iako nema karakteristike. Osnovna aplikacija je u redu, nudi upravljanje lozinkama, kreditnim karticama i napomenama s izvrsnim sustavom punjenja. Ako sve što tražite je upravljanje lozinkom u vašem pregledniku, RememBear je dobar izbor, posebno sa svojim besplatnim planom. 

Korisnici napajanja ili bilo tko pristojno upućen u softver, razočarat će se nedostatkom opcija. Ne postoji podrška za dijeljenje, nema plana za više korisnika, ograničene mogućnosti organizacije i integracije trećih strana. Za traženu cijenu, možete dobiti puno više za svoj novac. 

U skladu s tim, preporučujemo RememBear korisnicima koji padaju na stranu tehnonoba. Zbog besplatnog plana postoji mala barijera za ulazak, a s obzirom na to koliko je aplikacija jednostavna za upotrebu, novi korisnici mogu ostati zaštićeni uz minimalnu gužvu. 

Što mislite o RememBearu? Hoćete li ga upucati ili ga preporučiti nekom drugom? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map