Recenzija upravitelja lozinki za Steganos – Ažurirano 2020

Steganos pregled upravitelja lozinki

Steganos je u igri već dugo, ali na žalost upravitelj lozinki ima nekih problema koji su zeleni konkurenti prevladali. Ne koristi oblak, a sučelje je u najboljem slučaju zbunjujuće. U skladu s tim, cijene i multi-korisnička funkcionalnost dužni su je obogatiti.

Steganos-lozinkom voditelj-Slider1

Steganos-lozinkom voditelj-slider2

Steganos-lozinkom voditelj-slider3

Steganos-lozinkom voditelj-slider4

Steganos-lozinkom voditelj-slider5

prijašnji

Sljedeći

Steganos je internetska tvrtka za zaštitu privatnosti i sigurnosti koja nudi puno proizvoda. Od privatnosti Steganos za mobilne uređaje na iOS-u i Androidu do VPN-a za Internet Shield, Steganos nudi niz alata za zaštitu podataka na mreži. Upravitelj lozinki dobro se uklapa u liniju, ali pada ravno u usporedbi s našim najboljim upraviteljima lozinki. 

U ovom pregledu Steganos lozinka, detaljno ćemo objasniti svoje iskustvo s alatom nakon što s njim provedete neko vrijeme. Uz put ćemo se dotaknuti njegovih značajki, cijena, sigurnosti, ljubaznosti i podrške, a sve prije nego što donesemo presudu.

Iako Steganos nudi mobilni pristup i može organizirati popise vaših lozinki, malo je toga što alat za upravljanje lozinkama donosi na stol. Trebat će vam usluga pohrane u oblaku za pristup vašim lozinkama na uređajima, postoji ograničen popis značajki i sigurnost nije dobra koliko može biti. To je reklo, da postoji besplatno 30-dnevno suđenje, tako da nema rizika da ga snimite.

prednosti & nedostaci

Alternativa za Steganos Password Manager

Značajke

Steganos Password Manager dolazi s pristojnim brojem značajki na papiru, ali u praksi to i nisu bitne. Dodaci poput PicPass-a uredni su za prikaz, ali ne zamjenjuju korisne značajke poput sigurnosne nadzorne ploče i obavijesti o kršenju. Kada se posmatra kao cjelina, Steganos nedostaje, čak iako marketinški materijali sugeriraju drugačije. 

Prije nego što dođete do slastica, važno je razgovarati o tome što je Upravitelj lozinki, ili bolje što nije. Za razliku od Abine Blur, koja automatski sinkronizira vaše lozinke s uključenim oblakom, Steganos je aplikacija samo za lokalnu upotrebu. Sinkronizacija s više uređaja i dalje je moguća, ali samo putem Dropboxa, Google diska, OneDrivea ili MagentaCLOUD. 

Opcije sinkronizacije su ograničene, kao i vrste unosa. Steganos podržava lozinke, bankovne račune, kreditne kartice i identitete, ali ništa drugo. Datotekama možete priložiti datoteke, ali Steganos ne podržava prilagođene vrste unosa.

Bez obzira na unose koje koristite, oni će biti pohranjeni u privjesak za ključeve. Možete imati onoliko privjesaka ključeva koliko god želite da imate unesene zapise, ali oni su pohranjeni u skrivenoj mapi Windows. S obzirom da vas Steganos ograničava na četiri usluge pohrane u oblaku, lakši pristup datotekama ključeva uveliko bi prošao. 

Također je malo u načinu postavki. Možete promijeniti način na koji Steganos prikazuje podatke za prijavu i kada ključanica treba zaključati, ali ne mnogo izvan toga. S obzirom da je to lokalno usmjeren alat za upravljanje zaporkama, željeli bismo vidjeti više u načinu konfiguriranja. 

Steganos funkcija za prijenos i ispis

Najkorisnija značajka je Steganos Portable, koji vam omogućuje korištenje alata na bilo kojem Windows računalu. Prijenosnu verziju možete pohraniti na USB pogon, koji je funkcionalan čak i bez instalacije. U skladu s tim, svoje lozinke nećete moći pregledati ako nisu pohranjene u jednoj od prethodno spomenutih usluga pohrane u oblaku. 

Na stranici proizvoda Steganos također spominje mogućnost ispisa na popisu značajki, iako ga naziva malo teškim. Možete ispisati lozinke za čuvanje u, recimo, sefu, ali takva vrsta poraza je svrha upravitelja lozinki.

PicPass i virtualna tipkovnica

Kada postavite novi privjesak za ključeve, morat ćete stvoriti glavnu lozinku, za koju Steganos ima nekoliko značajki. Najzanimljiviji je PicPass koji vam omogućuje da osigurate svoj privjesak za ključeve pomoću niza slika umjesto tradicionalne lozinke. Ideja koja stoji iza toga je da se lakše pamti niz slika, a ne slučajnih znakova. 

Steganos-lozinkom voditelj-picpass

Te slike koriste se za stvaranje lozinke. Iako cijenimo koliko je ova značajka jedinstvena, riječ je o malo neevidentiranom teritoriju, što se tiče sigurnosti, na što ćemo se dotaknuti u odjeljku “sigurnost” u nastavku. S glavnom zaporkom ionako morate zapamtiti samo jednu lozinku, tako da ne bi trebalo biti preteško postaviti sigurnu. 

Prilikom postavljanja zaporke možete koristiti virtualnu tipkovnicu koja štiti od keyloggera. Steganos ne omogućuje podmetanje pokazivača kao što je Password Depot, ali dodavanje virtualne tipkovnice i dalje je lijepo vidjeti. 

Virtualna tipkovnica i PicPass jedinstvene su značajke, ali su dostupne samo za glavnu lozinku. Iako razumijemo da izostavljanje PicPass-a iz uobičajenih unosa, preskakanje virtualne tipkovnice nema smisla. Ako je na zaslonu za stvaranje glavne lozinke virtualna tipkovnica, trebala bi biti uobičajena unosa. 

Steganos Password Manager 21 Nove značajke

Steganos Password Manager 21, najnovija verzija u trenutku pisanja, dodaje pregršt novih značajki. Ipak, većina je poboljšanja kvalitete života. Ako i dalje upotrebljavate stariju verziju Upravitelja lozinki, ova nadogradnja možda neće biti vrijedna jer je malo dodana u načinu funkcionalnosti. 

Najistaknutiji dodaci su teme. Sada možete promijeniti način na koji korisničko sučelje izgleda između svijetle i tamne teme, kao i modernog i klasičnog načina. Međutim, ne možete lako prelaziti između tema.

Steganos se mora potpuno zatvoriti, šifrirati trezor i ponovo pokrenuti kako bi nova tema bila aktivna. 

Voditelj-teme Steganos-lozinkom

Osim toga, nove su karakteristike uglavnom tek manje. Sada možete pregledati kategorije zaporki na iOS-u i Androidu, priložiti datoteke i sinkronizirati između računala, a postoje i neka poboljšanja performansi s sinkronizacijom u oblaku. Ti dodaci sami ne vrijede nadogradnju ako upotrebljavate relativno novu verziju Upravitelja lozinki. 

Nedostaju značajke

Iako Steganos sadrži nekoliko jedinstvenih dobrota, u Upravitelju lozinki nedostaje puno. Nedostaje internetski trezor i ne posjeduje mogućnost dijeljenja, ali još gore od toga, ne postoji plan za više korisnika. Ako pokušavate pohraniti zaporke za obitelj ili malu tvrtku, morate potražiti negdje drugo.

Naš najbolji upravitelj lozinki za male tvrtke i najbolji upravitelj lozinki za obitelji vodiče trebali bi vas postaviti na pravi put. Za usporedbu, Steganos je fokusiran samo na pojedine korisnike, a bori se čak i pri tome.

Pregled značajki upravitelja lozinki Steganos

Logotip Steganos lozinkawww.steganos.com

Počinje od 1749 $ svih planova

sigurnosti

2FA

Šifriranje
AES-256

Zero-znanje

2FA tipke

Sigurnosna analiza

Sinkronizacija s više uređaja

Izrada sigurnosne kopije i oporavak

Mobilne aplikacije
Android, iOS

Promjena lozinke

Generator lozinki

Proširenje preglednika

Automatska ispuna

Obrazac se automatski popunjava

Korisničko sučelje preglednika

Korisničko sučelje radne površine

E-mail

Live chat

Telefon

Centar za pomoć

Forum

24/7 podrška

Više

Besplatni plan

cijena

Za razliku od drugih upravitelja lozinki, Steganos nema model pretplate. To je poput Depota lozinke, gdje kupujete licencu za trenutnu verziju i nadograđujete kad god smatrate prikladnim (pročitajte naš pregled Depot lozinke). Iako je jeftin, Steganos vas prisiljava da koristite drugu uslugu pohrane u oblaku za sinkronizaciju s više uređaja.

Za 24,99 USD, dobivate pet licenci između računala i preglednika (Steganos podržava Firefox i Chrome). Za razliku od 1Password Familije, koja nudi odvojene račune za pet korisnika, Steganos daje pet licenci za jednog korisnika (pročitajte naš pregled 1 lozinke).

To znači da možete instalirati upravitelja lozinki do pet puta, iako ga možete koristiti na bilo kojem računalu s prijenosnom USB verzijom. 

Ako već imate licencu, možete je nadograditi za 17,49 USD. Steganos ažurira čitav svoj sigurnosni paket jednom godišnje, dajte ili uzmite. Pod pretpostavkom da želite biti u tijeku s najnovijom verzijom, pregledavate nadogradnju svake godine, snižavajući cijenu na oko 1,50 USD mjesečno. 

Iako je jeftino, možete dobiti puno više funkcionalnosti za ne puno više novca. RoboForm ima samo 0,50 USD mjesečno i dolazi s jednom od najfleksibilnijih aplikacija koje smo vidjeli, kao što možete pročitati u našoj recenziji RoboForm. Dovraga, možete dobiti više funkcionalnosti besplatno.

Besplatna probna verzija Steganos upravitelja lozinki

Steganos nudi besplatnu probnu inačicu Upravitelja lozinki, iako nije besplatan plan. U usporedbi s našim najboljim upraviteljima besplatnih lozinki, uključujući LastPass i Bitwarden, Steganos zaostaje. Čak i da je bazni plan besplatan, on se ne bi suprotstavio tim dvojicama. Iako nam se sviđa da možete besplatno isprobati Steganos, trebao bi postojati i besplatni plan.

Također se ne spominje ni politika povrata novca. Čak i nakon što smo istražili uvjete pružanja usluge, nismo mogli pronaći ništa o povratu novca ili garanciji povrata novca. Ako kupite Steganos i niste zadovoljni s njim, nemate sreće. Zbog toga biste trebali preuzeti besplatno probno razdoblje prije kupnje licence. 

Unatoč tome, 30 dana je dovoljno vremena da odlučite želite li uslugu ili ne. Steganos ne zahtijeva ni račun, niti kreditnu karticu da biste započeli, pa slobodno isprobajte aplikaciju bez ikakvog rizika automatskog obnavljanja..

Razumljivost

Steganos je ažurirao korisničko sučelje Upravitelja lozinki od našeg posljednjeg izlaska s njim. Iako ni s izbacivanjem mreža, aplikacija nije tako moderna ili korisnička kao konkurencija. Automatsko popunjavanje također ima nekih problema, s nastavkom barebones i neugodnim widgetom Vista-esque koji živi u kutu zaslona. 

Kada prvi put pokrenete Steganos Upravitelj lozinki, od vas će se zatražiti da stvorite novi privjesak za ključeve, uvozite ga sa starije verzije softvera ili otvorite iz oblaka za pohranu. Važno je napomenuti da inačica 21 koristi drugačiju vrstu datoteke, tako da ćete na ovom startnom zaslonu morati pretvoriti starije datoteke o ključevima.. 

Steganos-lozinkom menadžer početak

Ako stvarate novi privjesak za ključeve, morat ćete postaviti svoju glavnu lozinku. Možete stvoriti novu, a Steganos će dati kratku sigurnosnu analizu ili postaviti lozinku pomoću PicPass-a. Također možete iskoristiti virtualnu tipkovnicu tako da zlonamjerni softver ne može snimati unos tipkovnice. Na zaslonu za stvaranje lozinke možete postaviti i dvofaktornu provjeru autentičnosti.

Steganos-lozinkom voditelj-create-lozinka

Nakon toga na neki način ste sami. Steganos jednostavno otvara vaš privjesak za ključeve bez ikakvih naznaka što učiniti. Aplikacija nije posebno teška za upotrebu, ali bilo bi dobro pregledati sučelje.

Dodavanje i organiziranje lozinki 

Dodavanje lozinki je težak proces, s obzirom da ćete sve morati raditi ručno. Steganos podržava uvoz, ali samo iz ograničenog broja izvora, uključujući Chrome, KeePass i 1Password. Ostali popularni upravitelji zaporki kao što su LastPass i Dashlane nisu podržani (pročitajte našu Dashlane recenziju i naš Dashlane vs. LastPass komad). 

Kada dodajete novu lozinku, Steganos vam daje ograničen broj polja, za razliku od prethodne verzije, koja je pružala tablicu sličnu Excelu. Obrazac za prijavu prilično je jednostavan. Možete dodati bilješke, odrediti URL unosa, postaviti podsjetnik kada trebate promijeniti lozinku i organizirati je u kategoriju. 

Steganos-lozinkom menadžer novi ulaz

Ako su vam potrebna prilagođena polja, možete ući u prošireni prikaz koji pokazuje prethodno spomenutu tablicu u Excelu. Ovaj je pogled sjajan za, recimo, spremanje koda Google Autentifikator, ali postoji nekoliko problema. 

Ne možete generirati lozinku ili koristiti virtualnu tipkovnicu u proširenom prikazu, što je još više frustrirajuće s obzirom da se informacije ne prenose između dva prikaza. 

Steganos-lozinkom menadžer proširio pogled

Kad se organiziraju, možete sinkronizirati svoje lozinke putem OneDrivea, Dropboxa, Google diska ili MagentaCLOUD-a, koje trebate povezati ručno. Za razliku od Password Depot, koji također koristi postojeću pohranu u oblaku za sinkronizaciju na više uređaja, ograničeni ste na ove četiri. To je slučaj ako ne želite iskopati u skrivenu mapu sustava Windows da biste pronašli datoteku s ključevima. 

Steganos-lozinkom voditelj-oblak-veza

Korištenje Steganos Upravitelja lozinki u vašem pregledniku

Nakon dodavanja zaporki uglavnom ćete komunicirati s proširenjem i widgetom preglednika. Prema zadanom, Steganos prikazuje dosadni widget za Windows Vista-esque u donjem desnom kutu zaslona, ​​koji pruža padajući izbornik vaših lozinki. Tu su i gumbi za kopiranje korisničkog imena i lozinke za svaki račun.

Ovdje se radi samo o najgoroj implementaciji povučenog i ispuštenog ispuna koje smo vidjeli. Widget je ružan i neugodan ako imate puno lozinki. Preporučujemo da se pridržavate proširenja za preglednik, ali to ima svoj popis problema. 

Steganos-lozinkom voditelj pregledniku proširenje

Proširenje je tu za automatsko popunjavanje, a iz našeg testiranja funkcionira sve dok imate samo jednu prijavu za URL koji ste naveli. Postoje problemi s višestrukim prijavama za isti URL, jer Steganos ne pruža padajući izbornik u polju za unos kao što to čini NordPass (pročitajte naš NordPass pregled). 

Ni lozinke ne možete vidjeti u proširenju za preglednik. Uz to vam je potrebno da se radna površina pokreće u pozadini s odgovarajućim privjescem za ključeve da bi proširenje moglo djelovati. 

Previše je nepotrebnih obruča kroz koje morate preskočiti kako bi Steganos bio praktičan. Iako dodavanje lozinki nije povratno, korištenje Password Manager-a je gotovo nepodnošljivo. 

Sruši Galore

Tijekom testiranja naišli smo na brojne probleme s performansama aplikacije Windows 10. Kada smo kliknuli aplikaciju nakon što se ona već otvorila, prije nego što se otvorio prozor, dočekala nas je poruka o pogrešci. To je frustrirajuće s obzirom na to da se Upravitelj lozinki ne svodi na programsku traku. 

Još gore od toga, bilo je nekoliko puta kad je aplikacija jednostavno prestala raditi. Tijekom našeg testiranja bilo je teško ponovno stvoriti rupe s bilo kakvom dosljednošću, tako da nismo mogli točno utvrditi nijedan problem. U skladu s tim, mi nikada nismo imali ovaj problem s bilo kojim drugim upraviteljem lozinki.

sigurnosti

Uz malo informacija koje Steganos pruža, čini se sigurnim, uklapa se u AES 256-bitnu enkripciju i brojne mogućnosti s dva faktora provjere autentičnosti. Također nema mnogo sigurnosnih problema koji se vide kod ostalih upravitelja lozinki, jer je sve pohranjeno lokalno. U skladu s tim, morate se osloniti na sigurnost vlastitog sustava i usluge pohrane u oblaku koju koristite. 

Prije nego što prijeđemo na loše, krenimo s dobrim. Steganos nema postupak provjere autentičnosti koji zaobilazi najveći sigurnosni rizik kod ostalih upravitelja lozinki. Umjesto toga, generira AES-256 ključ na temelju glavne lozinke za vaš ključ (pročitajte naš opis šifriranja za više informacija o tome). Trezor možete dešifrirati lokalno, ali to je to. 

Pomoću pohrane u oblaku možete automatski sinkronizirati datoteku ključeva, ali samo ako je šifrirana. To rješava većinu mrežnih prijetnji s kojima se suočavaju upravitelji lozinki. No oslanjate se na uslugu pohrane u oblaku koju koristite da biste zaštitili svoje podatke, što bi moglo biti problematično. Preporučujemo korištenje usluge pohrane u oblaku nulte znanja. 

Problemi s PicPassom i lokalnim problemima

Sad za loše. Steganos rješava problem s autentifikacijom, ali to ga ne mora nužno učiniti sigurnijim. Vaša datoteka s ključevima pohranjuje se lokalno. Iako je šifrirana, ako na računalu imate zlonamjerni softver koji pokreće amok, datoteka se lako krade, što je jednako loše kao i kršenje podataka s drugim upraviteljima lozinki. 

Zbog toga će vam trebati solidan antivirus koji promatra leđa. Steganos pomaze malo s virtualnom tipkovnicom, ali ako imate duboko ugrađen zlonamjerni softver, vaše su lozinke jednako dobre kao i nestale. Najviše preporučujemo Bitdefender. Kao što možete vidjeti u našoj Bitdefender recenziji, najsigurniji je antivirusni softver koji smo testirali. 

Lokalna zaštita je rješivo pitanje, ali PicPass nije. Ne preporučujemo korištenje PicPass-a ni pod kojim okolnostima. Način rada je stvaranje lozinke na temelju niza slika. Međutim, svaka slika vrijedi samo jednog znaka, a ti znakovi su statični. 

Sjećanje na seriju od osam slika – najmanji broj znakova koje bismo preporučili – dovoljno je teško, a kamoli doista slučajnih serija njih.    

Najveći je problem što PicPass sugerira da dobijete sigurnu lozinku, a u stvarnosti to niste. U većini slučajeva dobivate samo nekoliko unaprijed određenih znakova koje je lako probiti. Uostalom, postoji ograničen broj kombinacija sa slikama predstavljenim u PicPass-u, koje bi svaki kompetentni haker mogao napisati program da shvati.

podrška

S obzirom da Steganos nudi sve, od mobilnih aplikacija za privatnost do softvera virtualne privatne mreže, imali smo velike nade u podršku. Nažalost, Steganos nije isporučio. 

Počevši od baze znanja automatski se učitava na njemačkom jeziku, iako je dostupna na engleskom jeziku (Steganos prikuplja osnovne podatke o web mjestu, tako da bi trebao moći diktirati jezik na temelju vaše IP adrese). 

Steganos-baze znanja

Teško je pristupiti i bazi znanja, posebno za korisnike koji upravljaju samo lozinkom. Budući da vam ne treba mySteganos račun, morat ćete se kretati do stranice kontakata podnožjem web mjesta, gdje postoji poveznica do baze znanja. Ne postoji stranica za podršku s glavne web stranice. 

Sama baza podataka je u redu, iako je malo teško zaobići je. Postoji samo 10 članaka posvećenih Upravitelju lozinki, kao i priručnik “prvi koraci”. Svi ti unosi daju samo potrebne detalje, prazninu ekrana ili druge vizualne elemente. S obzirom na to koliko je malo članaka, voljeli bismo vidjeti malo više brige o njima. 

Za samopomoć ograničeni ste na bazi znanja. Steganos nema forume zajednice ili bilo što drugo. Nadalje, većina je članaka usmjerena na ostale proizvode koje nudi Steganos, tako da je vaš put težak. 

Kontaktiranje tvrtke Steganos

Kontaktiranje tvrtke Steganos također je problem. Možete kontaktirati e-poštom, ali ne postoji kontakt obrazac ili bilo što drugo. Vrijeme odziva je također strašno. Kad smo stigli, odgovor je trajao gotovo tri dana, što je neprihvatljivo. S obzirom na to koliko proizvoda Steganos nudi, u najmanju ruku očekujemo chat uživo.

Kada ocjenjujemo uslugu, proučavamo mogućnosti kontakta i resurse za samopomoć. Sve dok neka usluga dobro funkcionira na jednom od tih područja oni dobivaju prolaznu ocjenu. S druge strane, Steganos pada na obje strane. Opcije kontakata su ograničene, usluga je spora, a bazi znanja nedostaju detalji. U većini slučajeva morat ćete riješiti probleme koristeći pamet. 

Presuda

Steganos Password Manager, uprkos brojnim ažuriranjima tijekom godina, isti je upravitelj lozinki za barebones koje smo vidjeli uvijek iznova. Postoji nekoliko jedinstvenih značajki od kojih nijedna nije u skladu sa modernim alatima za upravljanje lozinkom, ali osim toga, Upravitelj lozinki ima malo za ponuditi. 

Čak i za lokalno upravljanje lozinkama postoje i bolje mogućnosti. S obzirom na pomoćno sučelje Password Manager-a i manju podršku, čak možete dobiti samo softver za šifriranje. 

Što mislite o ovom pregledu Steganos Password Manager? Je li alat dovoljno vrijedan za jamstvo besplatnog suđenja? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me