Pregled softvera Kaspersky Password Manager – Ažurirano 2020

Pregled preglednika Kaspersky Password

Kaspersky je etablirano ime na DIY sigurnosnoj sceni, a Kaspersky Password Manager nadgleda se ugled tvrtke. Jednostavan je za korištenje, ima obilje mogućnosti i prilično je jeftin. Međutim, nešto je kratko u određenim područjima o kojima možete pročitati sve u ovoj recenziji.

Kaspersky-lozinkom voditelj-Slider1

Kaspersky-lozinkom voditelj-slider2

Kaspersky-lozinkom voditelj-slider3

Kaspersky-lozinkom voditelj-slider4

Kaspersky-lozinkom voditelj-slider5

prijašnji

Sljedeći

Kaspersky, uvijek popularna antivirusna tvrtka, započela je proširiti svoju paletu usluga cyber-sigurnosti. Upravitelj lozinki – koji se nudi à la carte i s Kasperskyvim paketom Total Security – pruža neograničenu pohranu lozinki, sinkronizaciju na više uređaja i automatsko popunjavanje po niskoj cijeni. U ovom pregledu Kaspersky Managera lozinki vidjet ćemo ima li onoga što je potrebno da bi se uvrstio među najbolje upravitelje lozinki. 

Izgledi su dobri, jer se Kaspersky glavni proizvod svrstava među najbolji antivirusni softver, kao što možete vidjeti u našem pregledu Kaspersky Anti-Virus. U skladu s tim, vidjeli smo druge upravljače lozinkom u paketu s antivirusnim programima koji propadaju, naime one iz F-Secure i McAfee. 

Kaspersky sigurno nadmašuje te mogućnosti, iako je i dalje kratak u usporedbi s etabliranijim upraviteljima lozinki. U osnovnom upravljanju lozinkom mogli biste učiniti puno gore, posebno s onim jeftinim Kasperskim. To kaže, ako tražite snažnije iskustvo, najbolje je potražiti negdje drugdje. 

prednosti & nedostaci

Alternativa za Kaspersky Password Manager

Značajke

Kaspersky ima više značajki nego što smo očekivali, iako je popis i dalje kraći od ostalih upravitelja lozinki. Bez dvofaktorske provjere autentičnosti i ograničenih vrsta unosa, Kaspersky se ne drži do najboljih pasa. Međutim, postoji nekoliko jedinstvenih značajki koje to cementiraju iznad ostalih upravitelja lozinki u paketu. 

Počevši od onoga što možete pohraniti, Kaspersky nadilazi NordPass, nudeći prostor za internetske prijave, prijave aplikacija, kreditne kartice, adrese i bilješke. Vaš račun također ima ograničenu količinu šifrirane pohrane dokumenata. U skladu s tim, oni koji žele pohraniti veliku količinu podataka trebali bi i dalje razmotriti uslugu pohrane u oblaku poput Sync.com (pročitajte naš pregled Sync.com). 

Što se stvarnih značajki tiče, nekoliko slatkih stvari koje upravitelj lozinki može učiniti, ali ništa što još nismo vidjeli. Na primjer, fotografiju dokumenta možete brzo pronaći u trezoru i skenirati pojedinosti kreditne kartice. U praksi su ove značajke u redu, iako ih nismo previše impresionirali. 

Provjera lozinke Kasperskog

Slično kao i 1Password, Kaspersky se integrira s haveibeenpwned.com, koji je baza podataka ispunjena kompromitiranim lozinkama i računima. Za razliku od sigurnosnih centara koje smo vidjeli s drugim upraviteljima lozinki, Kaspersky vam ne daje sigurnosni rezultat. Umjesto toga, samo vam daje do znanja da li se bilo koja od vaših lozinki prikazuje na haveibeenpwned. 

Kaspersky-lozinkom provjera

Iako nije toliko čvrst kao sigurnosna provjera drugih alata, Kaspersky nudi djela. Korištenjem uvijek sigurne lozinke “12345678”, provjerom lozinke utvrđeno je da je bila hakirana oko 2.938.594 puta. Korisno je vidjeti, da, ali mi bismo željeli dobiti daljnju analizu zaporke, kao što je ocjena snage zaporke. 

Kopanje u postavkama Kasperskog

Kaspersky nema značajke u značajkama kao što je RoboForm, ali s manjom dubinom. Postoje standardne opcije uvoza za ostale upravitelje lozinki i preglednike, izvoz u tekstualnu datoteku (iako nije CSV), zanemarene web stranice i automatsko zaključavanje nakon razdoblja neaktivnosti. 

Upravitelj postavki Kaspersky-lozinkom

Najzanimljivije su opcije sigurnosnih kopija i sinkronizacije. Kao i većina upravitelja lozinki, izvan Steganosa i Kaspersky nudi mogućnost sinkronizacije s više uređaja. Ako vas nervira što vaš šifrirani trezor lozinke imate u oblaku, možete je umjesto toga pohraniti lokalno. Pri tome također ne morate pretplaćivati ​​se na račun. 

Postoji nekoliko drugih jedinstvenih postavki, naime postavljanje proxy poslužitelja kad se povežete s internetom. Ako ste ultra paranoični zbog toga što su vaše lozinke ukradene u prijevozu, proxy bi mogao pomoći u sakrivanju vaše IP adrese. Međutim, imajte na umu da neće dodati nikakvu enkripciju poput virtualne privatne mreže. 

Pregled značajki upravljača lozinkom Kaspersky

Logotip Kaspersky upravitelja lozinkiwww.kaspersky.com

Počinje od 125 dolara po mjesecuSvi planovi

sigurnosti

2FA

Šifriranje
AES-256

Zero-znanje

2FA tipke

Sigurnosna analiza

Sinkronizacija s više uređaja

Izrada sigurnosne kopije i oporavak

Mobilne aplikacije

Promjena lozinke

Generator lozinki

Proširenje preglednika

Automatska ispuna

Obrazac se automatski popunjava

Korisničko sučelje preglednika

Korisničko sučelje radne površine

E-mail

Live chat

Telefon

Centar za pomoć

Forum

24/7 podrška

Više

Besplatni plan

cijena

Kaspersky upravitelj lozinki nije toliko puni alat koliko je dodatak Kasperskyjevom postojećem antivirusnom paketu. Zbog toga je cijena iznenađujuće niska. Dostupna je besplatna i Premium verzija Iako je besplatni plan ograničen, nadogradnja nije pretjerano skupa. 

Prije nego što dođete do stvarne cijene, razgovarajmo o stranici proizvoda. Kaspersky prikazuje cijenu za godinu dana i da postoji besplatni plan, ali malo o tome kako se planovi uspoređuju izvan kratkog FAQ zamućenja na dnu. Na primjer, zvjezdica pored godišnje cijene kaže da je to uvodna cijena za nove kupce, mada ne pojašnjava što je stopa obnavljanja.. 

Što se tiče besplatnog plana, najbolje što možemo reći o njemu je da je besplatan. Kao i McAfee True Key, ograničeni ste na 15 unosa. Uz to, sa uslugama poput LastPass-a koji nudi neograničeno pohranjivanje i sinkroniziranje na više uređaja besplatno, Kaspersky neće praviti našu najbolju listu besplatnih upravitelja zaporki. Važno je napomenuti da i “unosi” broje dokumente. 

Iako možete koristiti besplatni plan kao probno, bolje je samo kupiti Premium pretplatu i iskoristiti 30-dnevnu garanciju povrata novca. Prisiljeni ste na kupnju unaprijed godinu dana, ali sve dok u roku od prvog mjeseca zatražite povrat novca, Kaspersky će vam vratiti sav novac. 

Rušenje Premium verzije

Najistaknutiji dodatak Premium verziji su neograničene prijave. Inače je to na isti način kao i besplatni plan. Jedino ograničenje je broj korisnika. Svaka je licenca dobra samo za jednog korisnika, za razliku od Obiteljskog plana na 1Password, koji obuhvaća pet korisnika, kao što možete vidjeti u našem pregledu 1Password. 

Smanjujući godišnju cijenu od 14,99 USD, Kaspersky mjesečno troši na nešto manje od 1,25 USD, što je nešto više od najjeftinijeg upravitelja lozinki kojeg smo vidjeli, LogMeOnce. Kao što možete vidjeti u našem pregledu LogMeOnce, ta je usluga s razlogom jeftina. 

Što se tiče respektabilnog upravitelja lozinki, sljedeća najjeftinija opcija je RoboForm, koja košta oko 2 dolara mjesečno. Cijena je impresivna sama po sebi, ali još više kao dio sigurnosnog paketa. Kaspersky Total Security, koji uključuje upravitelj lozinki, može zaštititi do pet uređaja za dva korisnika za samo 10 dolara više od kupnje dvije licence za Upravitelj lozinki. 

Korisnički susret

Prijavljivanje za Password Manager nije teško, premda Kaspersky gusta postava može otežati pronalaženje mjesta gdje trebate ići. Google pretraživanje ili jedna od veza u ovom pregledu postavit će vas na pravi put. Pronalaženje stranice proizvoda pola je bitke. Odatle možete odmah preuzeti aplikaciju. 

Ako plaćate, morat ćete unijeti podatke o kreditnoj kartici, ali u suprotnom možete stvoriti račun u programu za instalaciju. Ako već imate račun Kaspersky, možete se prijaviti koristeći svoje uobičajene vjerodajnice. U tom slučaju, ne morate stvarati račun. Proces možete preskočiti sve dok ste sadržaj isključeni sigurnosnim kopijama i sinkronizacijom. 

Kaspersky-preskakanje stvaranje računa

Unutar aplikacije nas je šokirao Kaspersky. Postali smo previše upoznati s alatima za upravljanje lozinkama bez rukavica, posebno kad su dodatak postojećim uslugama kibernetičke sigurnosti. Aplikacija je bliža Dashlaneu nego F-Secure Key, i to je dobra stvar, kao što možete pročitati u našoj recenziji Dashlane. 

Kaspersky-lozinkom voditelj-sučelje

Korištenje Kaspersky Managera lozinki u sustavu Windows

Kaspersky izbacuje neke od konvencija koje su utvrdili drugi upravitelji lozinki. Na primjer, umjesto da držite više unosa za istu web lokaciju, možete vezati račune za isti unos. Ako, poput nas, upravljate više Gmail računa, ne morate stvoriti zaseban unos za svaki od njih. 

Kaspersky-lozinkom voditelj-više-unosi

Ne postoji niti jedno razvrstavanje. Za razliku od drugih upravitelja lozinki, gdje unose možete organizirati abecednim ili “nedavno korištenim”, s Kasperskyom možete umjesto toga povući svoje podatke oko sebe, postavljajući ih kako želite. To dobro funkcionira s izgledom temeljenim na pločicama koji Kaspersky ima prema zadanim postavkama, ali manje s prikazom popisa. 

Kaspersky-lozinkom voditelj-lista-pogled

Iako je takav pristup sjajan za ograničen broj računa, stvari mogu postati naporne kada se radi sa stotinama prijava. Srećom, Kaspersky nudi alate za organiziranje vašeg digitalnog trezora. Možete unijeti zapise u mape ili ih označiti kao omiljene, iako tamo organizacija prestaje. Kaspersky ne nudi sustav dubokog označavanja kao što je 1Password. 

Ni ne pruža prilagođena polja. Kada dodajete lozinku, možete unijeti ime računa, lozinku i bilješku, ali to je to. Ne možete priložiti dokumente ili dodavati dodatna polja unosu, što je čudno, s obzirom da Kaspersky podržava pohranu šifriranih dokumenata. 

Korištenje Kaspersky Managera lozinke na Chromeu

U pregledniku Kaspersky nudi skraćenu verziju desktop aplikacije. Proširenje za preglednik – koje je dostupno za neke od najboljih preglednika, kao što su Internet Explorer, Firefox, Safari i Google Chrome – Kaspersky prikazuje vaše online prijave, kreditne kartice i adrese. Ostale kategorije, poput sigurnih bilješki i dokumenata, rezervirane su za aplikaciju za radnu površinu. 

Kaspersky-lozinkom voditelj pregledniku proširenje

Proširenje preglednika funkcionira, ali iskustvo nije tako fluidno kao kod ostalih upravitelja lozinki. Na primjer, ne možete generirati lozinku iz polja za unos. Umjesto toga, morate se pomaknuti do proširenja, otvoriti postavke i potom otvoriti generator lozinki. Na taj način se zatvara proširenje i pojavljuje se potpuno novi prozor. 

Postoje neke druge čudne dizajnerske odluke s nastavkom. Na primjer, kada automatsko popunjavanje – što dobro funkcionira – postoji kartica za povratne informacije Kasperskyu. Iako bi ovo bilo korisno u beta aplikaciji, Password Manager je u potpunosti objavljen. To ne prekida iskustvo, ali je manje fluidno od ostalih upravitelja lozinki. 

Kaspersky-lozinkom voditelj-AutoFill

sigurnosti

Kaspersky koristi AES-256 enkripciju za zaštitu vaših prijava, što je standardno za većinu softvera za upravljanje lozinkom. Model nula znanja koristi se i za vašu glavnu lozinku, što znači da Kaspersky nije mogao dešifrirati vaš trezor, čak i da je to želio. Međutim, postoje neki glupi uvidi za sigurnije mjere sigurnosti. 

Počevši s enkripcijom, AES-256 je najbolji od najboljih, kao što možete pročitati u našem opisu šifriranja. AES tipka generira se pomoću glavne lozinke koju također koristite za prijavu. 

Kao i većina upravitelja lozinki, Kaspersky koristi ključnu funkciju izvoda za provjeru autentičnosti vašeg računa, u ovom slučaju PBKDF2. Ne možemo otkriti je li dodavanje bilo kojeg dodatnog hashiranja u KDF. 

Budući da Kaspersky nikad ne vidi vašu lozinku, zaključavate se u slučaju da je zaboravite. Rezervne kopije su dostupne, na sreću, premda više volimo sigurnosne kopije poput onih koje nude RememBear i 1Password. Ipak, ako zaboravite zaporku, možete sigurnosnu kopiju vratiti na potpuno novi račun. 

I drugi račun i dalje postoji, što je još više zabrinjavajuće, budući da Kaspersky ne nudi dvofaktornu provjeru autentičnosti. Jake lozinke jedna su stvar, ali ako vam je iz bilo kojeg razloga netko mogao silovati račun, 2FA bi mogao biti spasonosna milost. Nažalost, ne nudi bilo koji oblik multifaktorske provjere identiteta. 

Nevolje privatnosti upravitelja lozinki

Kasperskyva veza s privatnošću već je neko vrijeme u pitanju, a izvješća su da je ruska tvrtka prije nekoliko godina predala podatke o korisnicima ruskoj vladi. Uglavnom smo, čujemo se, i ne možemo ništa potvrditi (Putin još uvijek nije odgovarao na naše poruke e-pošte), ali to bi trebali biti svjesni. 

Ipak, želimo istaknuti politiku privatnosti. Na najčešćim pitanjima na dnu stranice proizvoda Upravitelj lozinki, Kaspersky kaže da “… u potpunosti poštuje privatnost korisnika [s]”. Međutim, u programu za instalaciju morate potvrditi okvir koji glasi: “Svjestan sam i slažem se da će se moji podaci obrađivati ​​i prenositi (uključujući u treće zemlje) …”

Ulazeći u politiku privatnosti, Kaspersky kaže da neće obraditi osjetljive podatke, koje definira kao “religiju, političke stavove, seksualne sklonosti ili zdravlje.” Ostale informacije se prikupljaju i mogu ih dijeliti unutar tvrtke Kaspersky, kao i s partnerima u obradi podataka, oglašavanju i drugim uslugama. 

Model nulteg znanja je i dalje netaknut; Kaspersky ne vidi vašu glavnu lozinku niti sadržaj vašeg šifriranog trezora. No podaci vašeg računa pohranjuju se i vjerovatno dijele s drugim stranama. Nismo ovdje da dajemo političke izjave o tome da li Kaspersky predaje podatke ruskoj vladi. Samo vas obavještavamo. 

podrška

Jedna od prednosti suradnje s antivirusnim paketom upravitelja lozinki je podrška. Kaspersky već ima uspostavljen čvrst sustav podrške, koji nudi živu zajednicu i obilje sredstava za samopomoć. To je rečeno, zbog guste linije proizvoda Kaspersky, pronaći podršku može biti teško. 

Kontaktirati Kaspersky je posebno teško. Možete zatražiti tehničku podršku, ali morate imati Kaspersky račun i nema vremenskog okvira za odgovor. 

Trebat će vam i vaš aktivacijski kôd pri ruci da biste zatražili podršku jer je linija dostupna samo korisnicima koji plaćaju. Iako razumijemo da tehničku podršku ograničavamo na kupce, željeli bismo izravniju liniju. 

Kaspersky-kontakt-stranica

Prvo se treba konzultirati sa bazom podataka. Kaspersky čini najbolje što može s velikom linijom koju ima, dijeleći članke po operativnom sustavu, a zatim po proizvodima. Password Manager, posebno, u trenutku pisanja ima 17 članaka koji pokrivaju sistemske zahtjeve za nekim uobičajenim pogreškama. 

kaspersky-baze znanja

Članci su u redu, izravno odgovaraju na većinu pitanja pomoću snimaka zaslona i korak po korak. Mi samo želimo vidjeti više. U odnosu na antivirusne proizvode Kasperskog, članci Upravitelja lozinki postaju kraći. Njezini istaknutiji proizvodi sadrže više potkategorija za članke, vodiče za početak rada i još mnogo toga. 

Zajednica Kaspersky

Daleko, najkorisniji resursi podrške su zajednica Kaspersky, premda je malo teško kretati se. Svaki je element na glavnoj stranici zajednice označen s engleskim i ruskim, što nema puno smisla. Ipak, zajednica Upravitelja lozinki je aktivna i korisna, pa je vrijedno malo je pročitati. 

Kaspersky-zajednica

Pregledavajući nedavne teme, moderatori su obično odgovarali u roku od nekoliko sati. U nekim slučajevima to je bio samo odgovor u kojem se navodi kontaktiranje Kasperskog. Međutim, u drugima smo našli članove zajednice koji pružaju detaljne upute za rješavanje određenih problema. 

S obzirom na to koliko je zajednica brza u rješavanju problema, preporučujemo da prvo dođete tamo. Podrška je sveukupno pristojna, s detaljnim člancima i živahnim forumima, iako postoje neki problemi kada je riječ o primanju izravne podrške. Jasno je da je Kaspersky više fokusiran na svoje druge proizvode, što je šteta. 

Presuda

Kaspersky puno postiže s Upraviteljem lozinki, nudeći više vrsta unosa, jednostavno sučelje i izvrsnu sigurnost za povoljne cijene. Međutim, trošenje dodatnih dolara ili tako svaki mjesec može se isplatiti. Iako je Password Manager velik, još uvijek nedostaje u usporedbi s Dashlaneom, 1Passwordom i LastPassom, koji su svi svrstani u naš najbolji upravitelj lozinki za mala poduzeća (pročitajte usporedbe Dashlanea protiv LastPass-a i Dashlane-a u odnosu na 1Password).

To je uglavnom zbog funkcionalnosti koja nedostaje Upravitelju lozinki. Ne možete dijeliti unose s drugim korisnicima, ne postoje opcije 2FA i iako vam je ponuđeno više vrsta unosa, ne možete prilagoditi polja u svakom zapisu. Password Manager je pristojan alat, ali najbolji je kao dio Total Securitya, a ne sam. 

Što mislite o Upravitelju lozinki? Hoćete li dati besplatni plan za pucanje? Javite nam svoje iskustvo u donjim komentarima i, kao i uvijek, hvala vam na čitanju. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me