Pregled skladišta lozinke – ažurirano 2020

Pregled skladišta lozinke

Iako Password Depot nije loš upravitelj lozinki, takav pati od nekih najgorih mogućnosti puzanja koje smo do sada vidjeli u ovom dijelu tržišta. Zvona i zvižduci prevladavaju u tolikoj mjeri da se njegovo korištenje smatra radom, kao što možete pročitati u našoj recenziji Depot lozinke..


lozinkom depo-Slider1

lozinkom depo-slider2

lozinkom depo-slider3

lozinkom depo-slider4

lozinkom depo-slider5

prijašnji

Sljedeći

Password Depot je lokalno usmjeren upravitelj lozinki koji trguje upotrebljivošću funkcionalnosti. Iako robustan u značajkama i postavkama, ovaj upravitelj lozinki propušta oznaku kad je u pitanju pristupačnost. Njegova hiper-usredotočenost na prilagođavanje ostavlja neke funkcionalnosti na stolu, naime kada je u pitanju dijeljenje.

U ovom pregledu lozinke, vidjet ćemo je li lokalno iskustvo dovoljno da napravi naš popis najboljih upravitelja lozinki. Nakon pregledavanja svakog ugla aplikacije, tu smo da bismo vam razmotrili njegove značajke, sigurnost, cijene, jednostavnost upotrebe i još mnogo toga, prije nego što donesemo presudu. 

Značajka za značajku, Depot lozinke mogao bi detronizirati bilo kojeg upravitelja kojeg smo pregledali. To što su prisutne mnoge postavke ne znači i da su praktične. Password Depot se intenzivno fokusira na korisnike koji vole zaprljati ruke, što žrtvuje žalbu za korisnike koji traže jednostavnije iskustvo. 

Ipak, postoje poslovne mogućnosti za poslovne korisnike, zbog čega je Password Depot odličan upravitelj lozinki za male tvrtke. 

prednosti & nedostaci

Alternativa za Depot lozinke

Značajke

Password Depot je jednostavno bez premca u značajkama. Dajete vam kontrolu nad svim aspektima načina na koji su vaši unosi pohranjeni, generirani, filtrirani i ispunjeni. Iako je to sjajno za korisnike koji vole umazati ruke, mentalitet “Više-više-više” Password Depota može brzo postati neodoljiv. 

Pohranjivanje lozinki

Password Depot je upravitelj lozinki u tradicionalnijoj definiciji izraza. Ne temelji se na vašem pregledniku i ne sinkronizira se na vašim uređajima. Umjesto toga, to je samo lokalni alat za upravljanje lozinkom koji može iskoristiti postojeće usluge pohrane u oblaku. Možete koristiti poslovni poslužitelj, ali mi ćemo to ući nešto kasnije. 

Vaše se baze podataka koriste vlastitim formatom za dostavu lozinki koji je samo čitljiv u aplikaciji. Možete odabrati gdje želite pohraniti tu datoteku, iako Password Depot nudi nekoliko integracija. Dropbox, Google pogon, OneDrive, HiDrive i Box podržani su putem aplikacije. U tom slučaju datoteku možete dodati i, recimo, u mapu Sync.com (pročitajte našu recenziju Sync.com). 

lozinkom depo-skladištenje-lokacije

To je najpraktičnija aplikacija za većinu korisnika jer datoteku baze podataka možete preuzeti i staviti na bilo koju instancu skladišta lozinki. Ako više volite praktičniji pristup, Password Depot je i vas pokrio. Možete pohraniti svoje baze podataka na USB diskove, kao i na svoj poslužitelj.

Kao svojstvo, raznovrsnost podržanih vrsta pohrane govori o većem palcu. Umjesto toga, nije pristupačna drugim menadžerima koji se bave preglednicima, o čemu ćemo ući u odjeljku “prilagođenost korisniku” u nastavku. Sve dok vam je ugodno s osnovnom tehnologijom oblaka, ne bi trebalo biti problema s postavljanjem. 

Ipak, najviše smo uzbuđeni mogućnostima različitih vrsta pohrane. Na primjer, možete postaviti NAS i tamo pohraniti svoje baze podataka, konfigurirajući aplikaciju za stvaranje novih baza podataka na lokalnom poslužitelju. Na taj način, svi u vašoj kući imaju pristup na vašoj lokalnoj mreži, bez potrebe da potencijalno izlažete svoje podatke na mreži.  

Generiranje novih lozinki

Password Depot ima jedinstveni generator koji koristi pseudo-slučajne podatke iz vašeg pokreta miša za generiranje ključa na temelju postavljenih kriterija. Više nego u odnosu na ostale generatore lozinki, koji koriste generator slučajnih brojeva u kombinaciji s nekim osnovnim uvjetima, implementacija Depot lozinke daleko je slučajnija. 

lozinkom depo-entry-generatora

To je i prilagodljivije. Možete odabrati relativnu učestalost određenih vrsta znakova, ograničiti lozinke samo na određene znakove, izbjeći nizove koji se pojavljuju u rječniku i još puno, puno više. Uz to možete postaviti generator da slijedi određenu politiku osiguravajući da rezultat odgovara vašim sigurnosnim standardima. 

lozinkom depo-Generator-settings

Ako dodajete račun koji već ima prijavu, i Depot zaporke vas je prekrio. Pomoću virtualne tipkovnice možete unijeti svoje podatke, ali osim toga možete simulirati druge pokazivače na toj virtualnoj tipkovnici. Kombinacija dvije zaobilaze prijetnje keyloggera i softvera za snimanje zaslona. 

lozinkom depo-virtualne tipkovnice

Kopanje u postavke

Mnoge značajke Password Depota počinju svijetliti u postavkama koje su prikazane u gornjem izborniku. Puno je posla, od analizatora lozinki do čišćenja baze podataka do sinkronizacije baze podataka. U ovom ćemo dijelu prikazati najistaknutije značajke u izborniku “opcije”. 

lozinkom depo-settings

Ovdje možete prilagoditi način na koji Depot lozinke izgleda i reagira na vaše postupke. Ni “Prilagodi” se ne bi trebalo uzimati olako. Password Depot vam omogućuje detaljnu kontrolu nad svime, sve do radnje koja se treba dogoditi kad dvokliknete. 

Nadalje, možete prilagoditi izgled sučelja, način automatskog popunjavanja i zadani preglednik prilikom odabira prijave. 

S obzirom na to što je moguće pomoću Password Depota, bilo koji tehnofil će poslati u bijes. Međutim, tijekom našeg programa s programom stalno smo se pitali jesu li mogućnosti dovele do promjene. 

Dobili smo mnogo manje od drugih upravitelja lozinki. Nakon što smo prešli na druge alate, bilo je teško sjetiti se mnogih opcija Password Depot, a manje toga da ih propustimo.

Pregled značajki skladišta lozinke

Logotip Depot lozinkewww.password-depot.com

Počinje od 2222 $ Svi planovi

sigurnosti

2FA

Šifriranje
AES-256

Zero-znanje
N / A

2FA tipke

Sigurnosna analiza

Sinkronizacija s više uređaja

Izrada sigurnosne kopije i oporavak

Mobilne aplikacije

Promjena lozinke

Generator lozinki

Proširenje preglednika

Automatska ispuna

Obrazac se automatski popunjava

Korisničko sučelje preglednika

Korisničko sučelje radne površine

E-mail

Live chat

Telefon

Centar za pomoć

Forum

24/7 podrška

Više

Besplatni plan

cijena

Deponiranje lozinki nije usluga, to je dio softvera. Umjesto da kupujete pretplatu i stalno plaćate svaki mjesec ili godinu, jednostavno kupujete licencu za upotrebu trenutne verzije aplikacije. 

Bez održavanja, što se tiče infrastrukture poslužitelja, Password Depot – od cijene do funkcionalnosti – nalikuje softveru za šifriranje poput Boxcryptor (pročitajte naš Boxcryptor pregled).

Zbog modela Password Depota teško je napraviti izravne usporedbe. Najočitija usporedba je Sticky Password koji nudi doživotnu pretplatu za oko 250 dolara (pročitajte naš pregled ljepljive lozinke). S Deponom lozinke morat ćete potrošiti oko 40 USD za novu licencu i 20 USD za nadogradnju. 

Pod pretpostavkom da se svake godine ažurira, što je otprilike u rasporedu koji se održavao za posljednjih nekoliko verzija, gledate unaprijed 40 USD i dodatnih 20 USD svake godine. 

To je jeftinije od većine upravitelja lozinki, s rušenjem na manje od 2-mjesečne cijene u RoboForm-u, no važno je zapamtiti da Depot za lozinku ne nudi pohranu u oblaku (pročitajte naš RoboForm pregled). 

Plaćate isključivo za licencu softvera, zbog čega cijena izgleda manje atraktivno. Pozitivno, softver možete nastaviti upotrebljavati bez obzira na verziju. Međutim, morat ćete platiti nadogradnju, što nije problem s drugim upraviteljima lozinki. Nadalje, trebate potražiti pohranu u oblaku treće strane ako želite sinkronizirati na svim svojim uređajima. 

Bez obzira na to, možete besplatno koristiti Depot lozinke 30 dana, a nije potrebna adresa e-pošte ili kreditna kartica. Iako cijenimo ovo besplatno probno razdoblje, ono ne ulazi na mjesto besplatnog plana. Kao što smo vidjeli s LastPass-om, grozno puno može biti besplatno uključeno (pročitajte naš najbolji besplatni vodič za upravljanje lozinkama za više o tome). Željeli bismo vidjeti ograničeni besplatni plan iz skladišta lozinki. 

Kupovina licence Enterprise Server

Tvrtke koje žele više licenci i veću kontrolu nad pohranom lozinki morat će kupiti licencu poslovnog poslužitelja. Cijena je samo citiranom i razlikuje se ovisno o broju licenci za klijente, broju korisnika koji imaju pristup vašem poslužitelju i ako vam je potrebno softversko održavanje. 

Cijena je iskreno previsoka. Opet kupujete licencu za instaliranje na Windows poslužitelju, a ne za pohranu na postojećem poslužitelju. Ostale usluge nude istu funkciju, ali s daleko razumnijom cijenom (primjer pročitajte u našoj recenziji Passwork). Čak i opcije poput Zoho Vault-a nude dublju integraciju. 

Ipak, ako vam Password Depot zvuči kao što treba vašoj tvrtki, uvijek možete to iskoristiti. Password Depot nudi besplatne webinare tijekom radnog dana, iako su sate teški za američke kupce. Na temelju središnje vremenske zone na kojoj je vaš recenzent, webinari traju od 14:00 do 21:00 od ponedjeljka do petka.

Korisnički susret

Redizajnirana aplikacija Password Depota dodaje lijepi moderni lak na prethodnu verziju alata. U skladu s tim, njegove brojne mogućnosti otežavaju navigaciju nego kod ostalih upravitelja lozinki. Ako tražite pojednostavljen alat, Depot za lozinku nije za vas. Korisnici koji vole opcije, smatrat će da je Depot lozinke neophodan. 

Izrada baze podataka

Za razliku od ostalih upravitelja lozinki, Password Depot vam ne daje trezor. Umjesto toga, možete stvoriti bilo koji broj baza podataka. Kao i većina softvera za šifriranje, baze podataka možete pohraniti bilo gdje, s nekoliko podržanih lokacija za pohranu u oblaku (pročitajte odjeljak “značajke” gore za više o tome). 

lozinkom depo-baze podataka-izrada

Otvarajući svoj upravitelj baze podataka, Password Depot počet će tražiti datoteke pohranjene na vašem računalu ili s jednom od podržanih usluga pohrane u oblaku. Možete stvoriti i novu bazu podataka iz upravitelja baze podataka, iako to nije očito. Veći gumb, ili čak i ikona plus, učinili bi proces jednostavnijim. 

Iza Generator lozinki

Prilikom stvaranja baze podataka morat ćete unijeti glavnu lozinku. Iako postoji generator zaporki, on nije isti kao naš. 

Umjesto da pljune po nekim slučajnim znakovima, generator lozinki Depot traži od vas lozinku od najmanje osam riječi. Potom će tu lozinku pretvoriti pomoću prilagodljive tablice pretvorbe leetspeak. 

lozinkom depo-lozinkom generatora

Međutim, morat ćete izvršiti neki obrnuti inženjering da biste doista shvatili lozinku, jer Depot lozinke ne prikazuje konačni rezultat. To možete učiniti pomoću legende predloška ispod generirane lozinke. Koristeći gornju sliku zaslona kao primjer sa zadanom tablicom pretvorbe, konačna lozinka je “mmp! 5 $ 45.”

lozinkom depo-pretvorbu tablica

To je uredna značajka, u to nema nikakve sumnje, ali izvršena konverzija lozinke Depota neće odgovarati većini korisnika. Mogli biste samo upotrijebiti snažnu lozinku koja se lako pamti. 

Password Depot pokazuje postotak sličnosti rječnika i procijenjeno vrijeme pucanja pomoću metoda grube sile. Sve dok se vaša glavna lozinka provjeri u te dvije metrike, u redu ste.  

Dodavanje lozinki

Dodavanje lozinke uz pomoć Depot lozinke nije tako jednostavno kao što je to slučaj s drugim alatima za upravljanje lozinkom. Pruža vam se potpuna kontrola nad vašim unosom, a na raspolaganju su vam sve, od alternativnih URL-ova do upita naredbenog retka. Iako je to sjajno za majstore, većina korisnika neće iskoristiti obilje mogućnosti. 

lozinkom depo-novi ulaz

Na glavnoj kartici možete sortirati unos u kategoriju, dati joj neke oznake, ostaviti bilješku i postaviti vrijeme isteka. Međutim, prisiljeni ste na pothvat izvan te prve kartice. Morate unijeti zadani URL, što je jedini URL na kojem će lozinka raditi. Na primjer, ako unesete “google.com”, zaporka neće raditi na “account.google.com”. 

Pored toga, možete dodati bilo koji broj prilagođenih polja i privitaka, kao i pregledati povijest unosa. Po završetku unosa, Password Depot provjerit će je li unesena lozinka u skladu s vašim pravilima zaporke. Ako ne, možete se vratiti i prilagoditi lozinku u skladu s tim. 

lozinkom depo-dodatna-password-settings

Kada su u pitanju opcije, Password Depot nema premca, što korisnicima daje mogućnosti za promjenu gotovo bilo čega. To što su prisutni ne znači i da su praktične. 

Password Depot odustao je od pristupačnosti funkcionalnosti, što je za mali dio tržišta upravitelja lozinki dobra stvar. Međutim, korisnici koji traže pojednostavljen alat za upravljanje lozinkom bit će razočarani.

Organiziranje baze podataka

Koliko neodoljiv Depot lozinke može biti, korisničko sučelje je iznenađujuće jednostavno. Značajke se prikazuju putem ikona, na koje se možete naviknuti. Međutim, kad znate koji gumb čini što, obilaženje je jednostavno. 

Pružaju vam se mnoge mogućnosti organizacije, od oznaka do mapa do kategorija. Možete također odabrati omiljene unose koji će se prikazati u statičkoj mapi favorita na vrhu vaše hijerarhije. Svatko tko koristi Windows odmah će preuzeti aplikaciju. U sve namjere i svrhe, djeluje poput Windows Explorera. 

Desnim klikom na unos pojavljuje se izbornik opcija. Tamo možete dodati lozinku svojim favoritima, kao i izrezati, kopirati, kopirati i zalijepiti. Postoje i neke jedinstvene mogućnosti, uključujući sigurnu prijavu, djelomični prikaz lozinke i stvaranje veza s školjkama. Posljednja će stvoriti prečac koji će automatski pokrenuti lozinku s bilo kojeg mjesta na vašem računalu. 

lozinkom depo-shell-link

Proširenje preglednika Password Depot

Nakon što su sve postavke postavljene, možete koristiti proširenje preglednika za snimanje prijava i automatskog unosa. U tom smislu, postoji niz odredbi o proširenju preglednika. Morate imati otvoren Depot lozinke, baza podataka mora biti otključana i u aplikaciji morate imati omogućeno automatsko popunjavanje. 

Nadalje, sve se to mora dogoditi prije otvaranja preglednika. Proširenje samo po sebi ne postiže ništa, već jednostavno otvaranje radne površine kad se klikne. Iz onoga što možemo reći, Password Depot jednostavno izvlači vašu aktivnu bazu podataka s lokalne instance programa. 

Bilješka o skladištu lozinki 14

Ovaj je pregled proveden na verziji 12 lozinke, ali izlazak verzije 14 je predstojeći (nismo sigurni zašto je verzija 13 preskočena). Postoji nekoliko manjih podešavanja i poboljšanja. 

Za upotrebljivost, najrelevantniji dodaci su video tutorijali koji će se pojaviti kada prvi put pokrenete aplikaciju. Iako nije novi koncept, sretni smo što posjedujemo određenu količinu ruku s obzirom na to kako je gipko skladište lozinki. 

sigurnosti

Password Depot rješava veliki sigurnosni problem s kojim se susreću drugi upravitelji lozinki. Budući da u vaše ruke stavlja sinkronizaciju i pohranu, odriče se odgovornosti za sve sigurnosne ranjivosti koje mogu nastati dok pokušavate premjestiti svoje podatke. 

Iako je tehnički sigurniji na taj način, morat ćete biti budni da odaberete uslugu pohrane u oblaku koja štiti vaše podatke.  

Upravitelji normalnih lozinki križaju softver za pohranu u oblaku i softver za šifriranje, s nekim korisnim značajkama za lozinku. Lozinka deponira više na kraju šifriranja, uklanjajući sinkronizaciju i provjeru autentičnosti iz jednadžbe. U stvari, ni ne možete stvoriti račun za deponovanje lozinkom (osim ako ne koristite poslovni poslužitelj). 

Što se tiče standarda šifriranja, Password Depot je zvuk. Vaš je račun zaključan tipkom AES-256 koja se generira iz zaporke baze podataka. Pored toga, možete autentificirati datoteku s ključevima do koje ćemo stići za minutu. 

Na kraju, Depot lozinke sigurniji je od ostalih upravitelja lozinki, ali to je jednostavno zato što se ne mora baviti problemima koji rade drugi alati. 

Sigurnost je dobra koliko i vaša najslabija veza, pa ako sinkronizirate sa slabom uslugom pohrane u oblaku ili datoteke svoje baze podataka ostavljate otvorenima, manje ste sigurni. Password Depot kontrolu stavlja u vaše ruke. 

Kako otključati baze podataka za pohranu lozinki

Kao i drugi upravitelji lozinki, Password Depot koristi svoju glavnu lozinku za šifriranje vaše baze podataka. Za razliku od ostalih usluga, ne postoji niti jedna lozinka koja bi sve otključala. Umjesto toga, postavit ćete ključ za svaku svoju bazu podataka. Ove lozinke možete generirati pomoću generatora ili stvaranjem nove lozinke iz niza riječi. 

To je samo jedan način provjere autentičnosti. Također možete koristiti datoteku s ključevima. Password Depot ovu datoteku generira lokalno koristeći pseudo-slučajni postupak. 

U osnovi ćete pomicati pokazivač oko malog prozora i koristeći te podatke o kretanju, Depot lozinke generirat će ključ. Zbog preciznih pokreta pojedinog kursora oko prozora, lozinka je u osnovi slučajna. 

lozinkom depo-ključ-datoteka

Možete koristiti jedan ili drugi ključ, ili čak i jedno i drugo. Na taj način gradite vlastitu dvofaktorsku provjeru autentičnosti (iako su najbolje aplikacije 2FA daleko prikladnije). Važno je spremiti datoteku s ključevima negdje odvojeno od trezora i instalacije lozinke. Sve što trebate učiniti je uskladiti datoteku ključa za provjeru autentičnosti. 

Najbolji je scenarij korištenje različitih matičnih zaporki za svaku vašu bazu podataka s jednom datotekom s ključevima preko njih spremljenom na prijenosnom USB pogonu (vjerojatno želite pohraniti i pomoću internetske sigurnosne kopije). Na taj ćete način samo trebati umetnuti svoj USB pogon kako biste otključali bazu podataka. 

podrška

Što se tiče aplikacije bez ruku, Password Depot je vrlo susretljiv kada je u pitanju podrška. Za izravan kontakt možete poslati zahtjev putem e-pošte ili zakazati sastanak, što se može dogoditi putem telefona ili putem TeamViewera. Kao i webinari, međutim, zakazivanje bi moglo biti problematično za korisnike u Sjedinjenim Državama. 

lozinkom depo-premium-pomoć

AceBIT, tvrtka koja stoji iza Password Depota, lako može naplatiti za TeamViewer podršku, ali nudi se besplatno, bez obzira jeste li pojedinačni ili poslovni klijent. S obzirom na to kako je prilagodljiv Depot lozinke, podrška udaljenim radnim površinama je ogroman plus, općenito. Na taj način možete vidjeti što je potrebno za postavljanje skladišta lozinki na željeni način. 

Forumi za pohranu lozinki i resursi za samopomoć

Ako se radije sami bavite nekim problemom – na koji se tip korisnika apelira za lozinku – možete koristiti forume zajednice ili FAQ. Međutim, “FAQ” je skromno ime, s obzirom da je središte članaka Password Depot sličnije bazi znanja. Tamo ćete pronaći vodiče, vodiče za rješavanje problema, pojašnjenja i opće sigurnosno znanje. 

lozinkom depo-znanje

Lijepo je vidjeti niz tema obuhvaćenih bazom znanja. Kopajući kroz nekoliko unosa, postoje neki za koje je potreban samo odgovor na jednu rečenicu, dok drugi nude više odlomaka i snimke zaslona. Malo je prašina, a pisci se upoznaju samo s tehničkim detaljima kada je to potrebno. 

Postoje i forumi zajednica, mada ih vjerojatno nećete koristiti. Oni su ovdje manje od godinu dana, a u svakom je odjeljku bilo pregršt postova. Odjeljak koji je najgušće naseljen, a koji obuhvaća Windows verziju Password Depot, ima samo 42 postova i osam pratilaca u vrijeme pisanja. 

lozinkom depo-forumi

Bez obzira na to, više opcija za kontaktiranje i temeljita baza znanja dovoljni su za postavljanje lozinki za ovo mjesto. Podrška je lako najjači dio ove recenzije. 

Presuda

Password Depot ima veće značajke u odnosu na bilo koji drugi upravitelj lozinki kojeg smo testirali. Ako prođete pored korova, ostalo vam je vrlo funkcionalan, ali nepraktičan upravitelj lozinki. 

Password Depot dobiva našu preporuku za korisnike koji vole lutati i žele visoko zaštićeno, lokalno iskustvo. Svima drugima je bolje s drugačijim upraviteljem lozinki.

Srećom, postoji puno izbora. LastPass dolazi kao premijerni besplatni upravitelj lozinki, a Dashlane i 1Password uzimaju tortu kada su u pitanju plaćene opcije. RoboForm je vjerojatno najbolja alternativa. Nudi puno funkcionalnosti Password Depot, ali s sinkronizacijom, dijeljenjem i sigurnosnim kopijama s više uređaja. 

Što mislite o Depotu lozinke? Hoćete li iskoristiti 30-dnevno besplatno probno razdoblje? Javite nam svoje iskustvo u komentarima ispod. Hvala što ste pročitali ovaj pregled Depot lozinke.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map