Pregled provoda – Ažurirano 2020

Pregledni rad

Passwork je pristojan upravitelj lozinki koji bi vjerojatno vrlo dobro odgovarao mnogim ljudima da nije bilo njegovih značajki koje nedostaju i visoke cijene. To je reklo, ako vam se sviđaju vaše aplikacije kao osnovne, pročitajte ovaj cjeloviti Passwork pregled za aplikaciju koja može odgovarati računu.


passwork-Slider1

passwork-slider2

passwork-slider3

passwork-slider4

passwork-slider5

prijašnji

Sljedeći

Passwork je upravitelj lozinki usmjeren na poslovanje koji vam omogućuje odabir između pohrane lozinki u oblaku ili čuvanja istih. Iako se postiže s pravom u pogledu značajki i upotrebljivosti, Passwork ima nekoliko problema. U ovom preglednom pregledu, istražit ćemo sve njegove uspone i padove. 

Uz put ćemo također vidjeti ima li Passwork ono što je potrebno da bude uključeno u naš najbolji vodič za upravljanje lozinkom. Od značajki i cijene do ljubaznosti i sigurnosti, pregledali smo uslugu da bismo vidjeli što je čini da otkucava, a što padne ravnomjerno. 

Ukratko, Passwork je kompetentan, iako skuplji, poslovni lozinka. Iako je još uvijek vrijedan povika na našem najboljem upravitelju lozinki za popis malih poduzeća, Passwork ne doseže visine 1Password ili Zoho Vault. To je rečeno, s petodnevnim besplatnim probnim vremenom u pripravnosti, nema razloga da ga ne snimite. 

prednosti & nedostaci

Alternativa za Passwork

Značajke

Passwork je upravitelj poslovnih lozinki i kao takva većina njegovih karakteristika usmjerena je na tu upotrebu. Umjesto da nudi više vrsta unosa, kao što je 1Password ili automatska izmjena zaporki, kao što to ima Dashlane, Passwork se mnogo više fokusira na upravljanju, organizaciji i integracijama korisnika..

Upravljanje i dopuštenja za Passwork

Kao što je slučaj s većinom upravitelja poslovnih lozinki, većina značajki Passwork-a svodi se na upravljanje korisnicima. Možete dodati onoliko korisnika koliko pretplata dopušta, ali prije nego što dodate zaporke, ti korisnici trebaju potvrditi svoju e-poštu. Nakon toga možete promijeniti pristup unosima i mapama, kao i korisniku dati opću razinu dozvola.

passwork-user-upravljanje

Meutim, unosi i mape su samo dvije razine organizacije. Osim toga, Passwork omogućuje vam upravljanje više trezora. Ovisno o veličini vašeg poslovanja, ova bi razina organizacije mogla biti korisna. Recimo, na primjer, da postoji nekoliko aplikacija kojima vaš tim zaposlenika treba pristupiti. Možete stvoriti zaseban trezor za njih. 

Čak i s više razina organizacije, Passwork nikad ne ometa kada je u pitanju dijeljenje unosa. Možete odlučiti pozvati korisnike u čitav trezor, dijeliti određenu mapu ili čak dijeliti jedan unos. Na mnogo načina, pomicanje unosa nalik djeluje vrlo slično Google disku (pročitajte našu recenziju na Google disku). 

Passwork Self-domaćin vs. Cloud

Kao što ćemo istražiti u odjeljku „cijene“ u nastavku, Passwork nudi dvije usluge. Postoji upravitelj lozinki temeljen u oblaku, koji vam omogućuje da iskoristite Passwork oblak za sinkronizaciju i pristup lozinki. Međutim, ako već imate poslužitelj, možete ugostiti i svoj poslužitelj. 

S tom konfiguracijom samo vaši zaposlenici imaju pristup vašim lozinkama, što pomaže u sigurnosti. Više od toga, ne morate platiti ponavljajuću pretplatu. Umjesto toga, Passwork nameće veliku jednokratnu naknadu na temelju broja korisnika koji vam je potreban. To ćemo istražiti u sljedećem odjeljku. 

Postoji i nekoliko drugih razlika. Usluge s vlastitim hostovima dolaze s puno više fleksibilnosti, što vam omogućava dodavanje vaše poslovne marke na sučelje i uređivanje izvornog koda. Međutim, samoposlužene usluge dolaze samo s godinu dana besplatnih ažuriranja, dok se Cloud Cloud kontinuirano ažurira besplatno. 

passwork-self-domaćin

Što se tiče razlika između vlastitih slojeva, tu je mnogo, kao što možete vidjeti na gornjoj snimci zaslona. Najveća je razlika u broju korisnika koje možete podržati, ali druge se stvari mogu razlikovati ovisno o vašim potrebama, poput uvoza podataka, aktivne podrške u imeniku i korisničke podrške.. 

Pregled značajki pasoša

Logotip Passwork-apasswork.me

Počinje od 150 dolara mjesečnoSvi planovi

sigurnosti

2FA
Google Autentifikator

Šifriranje
AES-256

Zero-znanje

2FA tipke

Sigurnosna analiza

Sinkronizacija s više uređaja

Izrada sigurnosne kopije i oporavak

Mobilne aplikacije

Promjena lozinke

Generator lozinki

Proširenje preglednika

Automatska ispuna

Obrazac se automatski popunjava

Korisničko sučelje preglednika

Korisničko sučelje radne površine

E-mail

Live chat
Facebook Messenger

Telefon

Centar za pomoć

Forum

24/7 podrška

Više

Besplatni plan
5 dana suđenja

cijena

Sudeći prema tablici s cijenama u nastavku, lako je pretpostaviti da se o Passwork-u dosta događa u vezi s cijenama. Međutim, linija je prilično jednostavna. Iako Passwork rješava pretplate malo drugačije od ostalih upravitelja lozinki, to ne znači da je usluga skupa. U skladu s tim, veliki timovi mogu naći jeftinije opcije drugdje. 

Cloud je plan kojeg će se većina ljudi držati. To je 1,50 USD mjesečno po korisniku, a naplaćuje se godišnje i podržava jedan do 100 korisnika. U vezi s tim, ne postoje nikakvi popusti na količinu. Za razliku od drugih upravitelja poslovnih lozinki – Zoho Vault vam pada na pamet – plaćate istu cijenu po korisniku, bez obzira koliko imate. 

Zbog toga je Cloud plan odličan izbor za male timove, ali loš za upravljanje više od 50 korisnika. Ako samo želite isprobati Passwork, možete iskoristiti petodnevno besplatno probno razdoblje, nije potrebna kreditna kartica. 

Rušenje propusnica samoposluživanje

Stvari se zabrljaju s Passwork-ovim mogućnostima samoodržavanja. Postoje četiri plana od kojih svaki zahtijeva jednokratnu kupnju. Iako su prvi troškovi visoki, to je ulaganje u budućnost, poput doživotne pretplate za Sticky Password (pročitajte našu recenziju Sticky Password). U skladu s tim, ne daje vam se velika fleksibilnost s brojem korisnika na vašem računu.

Za razliku od Cloud-a, koji vam omogućuje određivanje broja korisnika na vašem računu, Self-Hosted daje četiri različita ograničenja. To postavlja nekoliko pitanja, od kojih je najočiglednije ako prijeđete ograničenje. Na primjer, tim od 20 korisnika i tim od šest korisnika platit će istu cijenu od 490 USD za Start. 

Ako ste dio rastućeg poslovanja, također trebate uzeti u obzir koliko ćete imati korisnika, a ne onih koji su trenutno u vašem timu. Za razliku od standardnog modela pretplate, tijekom sljedećeg ciklusa naplate ne možete jednostavno dodati više korisnika. To je jednokratna kupovina, što predstavlja neka čudna pitanja kada je u pitanju rast vašeg tima. 

Broj korisnika nije jedina razlika između planova (detaljniji pregled možete vidjeti u odjeljku “značajke” gore). Što se tiče cijene, postoje različiti rokovi povrata za svaki od planova. 

Mali tim nema garanciju povrata novca, Start nudi sedam dana, a Standard i Premium ponude 14 dana. Bez obzira na to, možete zatražiti besplatni demo prikaz za najviše pet korisnika. 

Korisnički susret

Passwork se puno događa, ali unatoč tome, nikad se ne uspijeva osjećati neodoljivim. Umjesto da pokušava asfaltirati vlastiti put, Passwork posuđuje dizajnerske odluke iz drugih popularnih aplikacija, ponajviše Google diska. To ne znači da Passwork izgleda kao Drive. Mnogo funkcija je pristupačnije. 

Prije nego što dođete do toga, morate se prijaviti za račun. Odabir plana koji vam najviše odgovara ovisit će o vašim potrebama, iako preporučujemo da se većina malih tvrtki drži Cloud verzije. Samoposluživanje najbolje je za tvrtke koje imaju namjenski odjel informacijske tehnologije. 

Nakon odabira plana, morat ćete stvoriti račun. Za verziju u oblaku, Passwork zahtijeva lozinku računa kao i glavnu lozinku. Iznad polja za izradu glavne lozinke nalazi se i upozorenje da Passwork ne može vratiti vaš račun u slučaju da zaboravite glavnu lozinku. 

passwork-znak-up

Dodavanje i organiziranje lozinki

Kao što je spomenuto ranije, postoje tri razine organizacije: lozinke, mape i trezori. Dodavanje novih lozinki jednostavno je, a Passwork omogućuje vam da im dajete imena, dodate URL, dodajete bilješke i čak dodajete datoteke. Međutim, osim toga, možete stvoriti snažne lozinke sa stranice za stvaranje, kao i dodati boju i oznake. 

passwork-novu lozinku

Uz to, unosi mogu podržati više prijava. Recimo, na primjer, da želite sve svoje prijave u G Suiteu vezati za jedan unos, pa, to možete učiniti i s Passwork-om. U skladu s tim, lozinke su jedini podržani unosi. Iako možete dodavati bilješke i priloge, u svoj trezor ne možete pohraniti kreditne kartice ili druge vrste unosa. 

passwork-svodom

Također možete uvesti unose sve dok imate odgovarajuću pretplatu. Nakon što je sve postavljeno, vrijeme je za dijeljenje. 

Kao što je spomenuto u odjeljku “značajke” gore, korisnike možete pozvati u trezore i mape. Pojedinačne unose možete dijeliti i na ovaj način, kao i putem veze. Pored toga, možete postaviti veze za jednokratnu upotrebu ili višekratnu upotrebu i odrediti vrijeme isteka. 

passwork-link-sharing

Kopanje u postavke

Passwork na prvi pogled ima mnoštvo postavki kojima možete pristupiti pomoću izbornika hamburgera u gornjem lijevom kutu. Iako ima puno različitih odjeljaka, postavke su lako probavljive. Većim dijelom možete preskočiti odjeljak “moj račun”. Prilikom postavljanja jedina briga je dvofaktorska provjera autentičnosti.

passwork-settings

Ipak, puno se toga događa u odjeljku “upravljanje”. Tamo možete dodati nove korisnike, upravljati njihovim dozvolama, izvoziti podatke zaporke i čak pregledavati svoju povijest. Ako imate bilo kakve razlike u vezi s tim tko je koristio, možete pogledati kako ste vi i svaki od vaših korisnika komunicirali s Passwork-om. 

passwork-povijest

Također, u odjeljku “upravljanje” nalazi se Passwork-ova sigurnosna nadzorna ploča na kojoj možete pojedinačno pregledati snagu lozinki, kao i snagu vašeg cjelokupnog računa. Nadalje, možete dodati filtre za analizu različitih područja vašeg računa. Na primjer, možete vidjeti lozinke određenog korisnika ili one pohranjene u određenom trezoru. 

passwork-sigurnost-nadzorna ploča

Proširenje za preglednik Passwork

Pored web-aplikacije, Passwork ima i proširenje za preglednik, iako je manje robustan od recimo Keeper-ovog proširenja za preglednik (pročitajte naš Keeper pregled). Proširenje je isključivo za automatsko popunjavanje, a s našeg testiranja dobro funkcionira. Međutim, ne možete upravljati zaporkama niti pristupiti nekoj od naprednih značajki web aplikacije. 

Možda bi bilo vrijedno preskočiti proširenje. U svojoj prethodnoj procjeni zabilježili smo više pad sustava na Chromeu pomoću proširenja preglednika. Iako se to ovog puta nije dogodilo, imajte na umu. S obzirom na to koliko je ovo proširenje malo, bolje je otvoriti dodatnu karticu preglednika. 

sigurnosti

Passwork ima poznatu sigurnosnu strukturu, koristeći AES-256 enkripciju i nulti model znanja, o čemu možete saznati u našem opisu šifriranja. Međutim, Passwork mora riješiti problem s više korisnika, problem koji se obično ne pojavljuje pri korištenju upravitelja lozinki. Srećom, ima rješenje.

Svaki vaš trezor sadrži 256-bitni ključ koji se generira na strani klijenta. Ovaj ključ šifrira vaše trezore, što znači da se svaki vaš trezor šifrira pojedinačno. Vaša glavna lozinka otključava ove trezore, jer se koristi za šifriranje pojedinih ključeva trezora. Budući da se to događa na strani klijenta, Passwork nikada ne može dešifrirati vaše podatke. 

Ipak, na strani klijenta ne znači lokalno. Kako se Passwork nalazi u vašem pregledniku, to je mjesto gdje pohranjujete glavnu lozinku. Šifrirano je, naravno, ali još uvijek ima nešto za primijetiti. Pohranjivanje šifrirane glavne lozinke u pregledniku sam po sebi ne čini je ranjivijom (lokalna pohrana također može predstavljati probleme), ali nešto je na što morate paziti..

Ukratko, Passwork izgleda sigurno, barem iz onoga što možemo reći na temelju sigurnosne rezerve. Nema zapisa o kršenju podataka, a Passwork koristi najnovije u šifriranju. U skladu s tim, voljeli bismo vidjeti više opcija provjere autentičnosti, posebno s Cloud verzijom. 

Konkretno, željeli bismo imati opcije s više faktora. Passwork podržava jednu od najboljih aplikacija za provjeru autentičnosti s dva faktora, Google Authenticator, ali to je to. 

Modernije opcije provjere autentičnosti, uključujući YubiKey i biometrijsku autentifikaciju, potrebne su za upravitelja poslovnih lozinki. S obzirom na to koliko se Passwork fokusira na druga područja, razočaravajuće je kad ovo ovdje propadne.

podrška

Passwork ima mnogo praktične podrške, ali samo ako bacate ogroman račun. Izravna podrška značajka je skrivena iza Passwork-ovih skupljih slojeva, s samo usamljenom opcijom Facebook Messenger za sve ostale upite. To ne bi bilo problem ako je bilo puno resursa za samopomoć, ali nažalost nema. 

Prvo, razgovarajmo o tome kako se prihvatiti Pasosa. Ako želite privilegiju korisničke usluge, morat ćete potrošiti gotovo 500 USD. 

Korisnička podrška dostupna je samo na početnom planu i gore, a Standard i Premium primaju prioritetnu podršku. To je za samoplanirane planove. Pretplatnici u oblaku imaju samo jednu adresu e-pošte koja je zaglavljena u donjem kutu web stranice.

passwork-e-adresa

Iako nije idealno, adresa e-pošte funkcionira. Međutim, nedostatak resursa za samopomoć u Passcourumu je neoprostiv. Inačice u oblaku i s vlastitim domaćinima nalaze se u šest tema i svaka se tema postavlja na svaki od njih, a odlomkom se ne daje više odlomka. To je više marketinška kopija nego bilo što drugo. Kratka pitanja neće riješiti mnoga pitanja. 

U poslovnom kontekstu su resursi za samopomoć sve. Korisnički priručnici za nove zaposlenike, webinari za postavljanje i uobičajena obuka norma su za Passwork-ove konkurente. Iako postoje mnogi drugi aspekti usluge koja nam se sviđa, podrška joj izuzetno nedostaje. 

Presuda

Passwork postaje vrlo dobar, nudeći pristupačno sučelje i korisne funkcije za tvrtke. Međutim, nedostaje mu i u mnogim područjima. Cijena je previsoka za velika poduzeća, a podrška je u najmanju ruku osrednja. To, u kombinaciji s nedostatkom mogućnosti multifaktorskih provjera identiteta, čini Passwork pristojnim upraviteljem lozinki, iako daleko od najboljeg. 

Što mislite o Passwork-u? Hoćete li dati petodnevnu besplatnu probu? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map