Pregled Encryptr – ažurirano travnja 2020

Encryptr pregled

Encryptr je ulazak SpiderOaka na tržište upravitelja lozinkom i moramo reći da ima puno toga za voljeti kada je u pitanju jednostavna upotreba. Međutim, smatramo da bi mogao učiniti malo više, iako gledajući kako je to besplatno, ne bismo se trebali previše žaliti. Pročitajte naš cjelovit Encryptr pregled za detalje.


encryptr-Slider1

encryptr-slider2

encryptr-slider3

encryptr-slider4

encryptr-slider5

prijašnji

Sljedeći

Encryptr je upravitelj lozinki od SpiderOaka, tvrtke koja je usmjerena na internetske sigurnosne kopije. Uslugu smo pohvalili zbog izvrsne sigurnosti i privatnosti u našem pregledu SpiderOak ONE, iako smo smanjili bodove za manje uslugu kupcima i neke probleme sa prilagođavanjem korisniku..

U ovom Encryptr pregledu, vidjet ćemo da li ovaj besplatni upravitelj lozinki s otvorenim kodom propada u istim područjima kao i plaćena sigurnosna kopija. Uz put ćemo razgovarati i o značajkama, sigurnosti, cijenama i podršci, a sve prije nego što donesemo presudu. 

Iako je Encryptr atraktivan upravitelj lozinki i jednostavan za korištenje, ozbiljno mu nedostaje funkcionalnost. Na neki se način čini da je SpiderOak u potpunosti napustio alat, a neke osnovne karakteristike nedostaju čak i godinama nakon što su najavljene. Ipak, Encryptr je potpuno besplatan za upotrebu, tako da vrijedi pucati ako zvuči kao vaša torba.

prednosti & nedostaci

Alternativa za Encryptr

Značajke

Encryptr u osnovi nema značajke. Izvan sinkronizacije na više uređaja i podrške za nekoliko različitih vrsta unosa, Encryptr ne nudi nikakve funkcije. Iako to pomaže upotrebljivosti, aplikacija se osjeća previše neplodno. Tijekom nekoliko godina Encryptr je oko, nadali bismo se još čemu u načinu mogućnosti. 

Najbolja značajka je podrška platforme. Encryptr podržava Windows, macOS, Linux, Android i iOS. No, podržava starije verzije ovih operativnih sustava. 

Korisnici Applea moraju biti prilično ažurni, a Encryptr podržava macOS 10.7+ i nove verzije iOS-a. Zbog toga je APK dostupan za instalaciju Androida, a instalacijski sustav Windows radi na svim računalima od XP-a do Windows-a 10. 

Nevolja za proširenje

Njegova podrška na platformi ne proširuje se na preglednike. Encryptr nema proširenja preglednika. Iako je to neugodno jer ne možete pristupiti zaporkama iz svog preglednika, nedostatak proširenja donosi svoj skup problema. Budući da Encryptr ne komunicira s vašim preglednikom, automatsko popunjavanje i automatsko snimanje ne dolaze u obzir. 

To znači da ćete sve svoje lozinke morati dodati ručno. Nadalje, morat ćete otvoriti Encryptr otvoren ako želite brzi pristup svojim lozinkama. SpiderOak čini jednostavno kopiranje vaših polja za unos – dvostrukim klikom ili dodirom ispunit ćete međuspremnik – ali to nije prikladna zamjena za automatsko popunjavanje.

Encryptr također ne može uvesti ili izvoziti zaporke. Iako nije prvi upravitelj lozinki koji je preskočio funkciju uvoza, nedostaje opcija izvoza. Ako u bilo kojem trenutku želite skočiti brod, morat ćete ručno prebaciti svoje lozinke na drugi alat za upravljanje. 

Još više frustrira činjenica da je SpiderOak spomenuo da su programeri prije dvije godine radili na značajki uvoza / izvoza i još je nisu dovršili.. 

Što Encryptr nedostaje

Nažalost, najveće točke razgovora u ovom odjeljku odnose se na ono što Encryptr nedostaje. Automatsko popunjavanje i automatsko snimanje najveći su promašaji. Međutim, postoji nekoliko drugih nedostajućih značajki koje Encryptr čine teškim za upotrebu u praksi. 

Na primjer, ne možete pohraniti prilagođene unose. Iako Encryptr nudi opću kategoriju za unose, ne možete dodati nova polja u opće unose. Dodavanje, recimo, podataka o vašoj putovnici ne razlikuje se od toga da ih sve unesete u NotePad i šifrirate datoteku pomoću našeg najboljeg softvera za šifriranje. 

Encryptr može pohraniti vaše lozinke i kreditne kartice, ali ne mnogo drugo. Kao besplatan alat teško nam je pogriješiti jer, iskreno, funkcionira. Međutim, alati poput LastPass, Bitwarden i KeePass nude više funkcionalnosti besplatno. Encryptr ne pati od toga da bude loš, već od naprosto osrednjeg. 

Pregled mogućnosti Encryptr

Encryptr Logospideroak.com

Besplatno

sigurnosti

2FA

Šifriranje
AES-256

Zero-znanje

2FA tipke

Sigurnosna analiza

Sinkronizacija s više uređaja

Izrada sigurnosne kopije i oporavak

Mobilne aplikacije

Promjena lozinke

Generator lozinki

Proširenje preglednika

Automatska ispuna

Obrazac se automatski popunjava

Korisničko sučelje preglednika

Korisničko sučelje radne površine

E-mail

Live chat

Telefon

Centar za pomoć

Forum

24/7 podrška

Više

Besplatni plan

cijena

Encryptr je besplatni upravitelj lozinki, bez pesteringa donacije ili premium plana. Zaradio je mjesto uz LastPass i Bitwarden u našoj najboljoj liniji besplatnih upravitelja lozinki, iako je u jednom ključnom području zaostajao. Budući da je SpiderOak spreman za upotrebu kod Encryptra, nedostaje nekoliko značajki.

Prije nego što prijeđemo na neke probleme s Encryptrovim modelom, razgovarajmo o tome što je uključeno besplatno. Za razliku od NordPass-a, koji besplatne korisnike ograničava na upravljanje lozinkom samo za lokalnu upotrebu, Encryptr koristi oblak SpiderOak za sinkronizaciju s više uređaja. Ni vaši unosi nisu ograničeni kao što su McAfee True Key ili Kaspersky Password Manager. 

Kao tehničari koji su vidjeli bezbroj besplatnih alata s nekom vrstom ulova, Encryptr se čini predobro da bi bio istinit. Međutim, ne možemo pronaći razlog da ne vjerujemo SpiderOaku. 

Internetski rezervni dio posla zaradio je gotovo savršene ocjene za sigurnost i privatnost. S obzirom na to da Encryptr dijeli iste politike i sigurnosne standarde kao i sigurnosna kopija, ne moramo se puno brinuti. 

Nije oslobođen brige

U članku „Cijene šifriranja“ u bazi znanja, SpiderOak kaže da je usluga „ponuđena kao da nije bez garancije određenog životnog ciklusa ili daljnjeg razvoja ili podrške“ i zbog toga se nudi besplatno. 

U pogledu podrške, SpiderOak je držao korak s Encryptr-om, tako da tu nemamo nikakvih briga. Međutim, podaci o upravitelju lozinki su rijetki. 

Rezervirana priroda SpiderOak-a prema Encryptr znači da postoji malo na putu sigurnosnih podataka ili izravne podrške oko proizvoda. Iako je teško kritizirati Encryptr po tom pitanju jer je besplatan, činjenica je da drugi upravitelji besplatnih zaporki nude više na putu dokumentacije i podrške. 

Sviđa nam se da je Encryptr besplatan, razjasnimo. Međutim, želimo ukazati i na ustupke koje SpiderOak ostvaruje u postupku oslobađanja Encryptr-a. 

Razumljivost

Encryptr zauzima samo jednu stranicu na web mjestu SpiderOak. Tamo ćete naći četiri gumba koji se odnose na preuzimanja s različitih platformi. Klikom na veliki gumb “preuzmi odmah”, prikazat će vam se popis instalacijskih programa za Linux, macOS, Windows, Android i iOS. 

encryptr-download

Umjesto dugog popisa različitih verzija za različite iteracije istog operativnog sustava, SpiderOak nudi po jedan instalacijski program za iOS, Android, macOS i Windows. Dostupna je i APK datoteka za Android, tako da možete instalirati Encryptr na jailbroken uređaje kao i Android uređaje koji nemaju pristup Google Play Storeu. 

Instalacija je nestala bez problema, iako instalater ne pita želite li pokrenuti aplikaciju nakon što to učini. Pomoću ikone na radnoj površini Encryptr će se pokrenuti i tražiti da se prijavite. Ako ste novi, možete kliknuti vezu “novo u Encryptr” da biste stvorili račun izravno u aplikaciji. 

encryptr-create-račun

Korištenje Encryptr

Nakon što se prijavite i prijavite, Encryptr se otvara tvrdnjom o “jednostavnom upravljanju lozinkom”, a iz prvih pojavljivanja slažemo se. U aplikaciji postoje samo dva gumba, jedno za postavke i drugo za unose. 

encryptr-start-up

Započnimo s postavkama, jer je iznenađujuće jednostavnije od ove dvije. U izborniku postavki jedino što možete promijeniti je vaša glavna lozinka. Inače, povratne informacije možete poslati izravno putem aplikacije, gdje svoje iskustvo ocjenjujete kratkim upitnikom. Sama po sebi nije podrška, ali probleme možete ostaviti u odjeljku za komentare. 

encryptr-povratne

Prijeđite na dodavanje unosa, možete započeti s popunjavanjem trezora svoje lozinke pomoću ikone “plus” u gornjem desnom kutu. Encryptr podržava samo tri vrste unosa: lozinke, kreditne kartice i „općenito“. Posljednji bi se mogao koristiti za bilo što. 

Međutim, Encryptr daje samo polja za naljepnicu, neki opći tekst i bilješke, što znači da ne možete biti previše kreativni s općim unosima, kao što je to slučaj s 1Passwordom (pročitajte naš pregled 1Password). 

encryptr-novu lozinku

Dodavanje novih unosa je jednostavno, a pronalazak onoga što vam je potrebno nije previše teško. Encryptr korisno pruža traku za pretraživanje za brzo pronalaženje lozinki. 

Međutim, ne postoje opcije filtriranja. Kao i F-Secure Key, Encryptr izgleda dobro s nekoliko unosa. Međutim, kako se lozinke počinju nakupljati, opcije filtriranja postaju neophodne, a Encryptr ne pruža nijedan. 

Funkcionalnost trgovanja za upotrebljivost

Kao što smo gore raspravljali u odjeljku “značajke”, Encryptr ne nudi mnogo funkcionalnosti izvan pohrane i sinkronizacije vaših lozinki. Čini se da su se neke od dizajnerskih odluka previše usredotočile na iskoristivost i u tom procesu žrtvovale funkcionalnost. Za neki kontekst, nekoliko gornjih odlomaka opisuje sve što je Encryptr sposoban.

encryptr-sučelje

Ne postoji proširenje preglednika, automatsko popunjavanje nije moguće i ne možete pohraniti prilagođene unose. Encryptr ima generator lozinki, ali čak i naš vlastiti generator lozinki ima više mogućnosti. Ne možete generirati lozinku u letu ili konfigurirati koliko znakova ima. Umjesto toga, Encryptr automatski generira lozinku prilikom stvaranja novog unosa. 

Iako možemo cijeniti njegovu posvećenost ljubaznosti i činjenicu da je Encryptr besplatan, ne možemo poreći koliko malo aplikacija može ponuditi. Naravno, može pohraniti i sinkronizirati vaše lozinke, ali postoji i mnoštvo drugih opcija koje to čine i više besplatno,.

sigurnosti

SpiderOak je sigurnosna kopija usluga i jasno je da je tvrtka usredotočena na Encryptr. Ništa se ne odnosi na dokumentaciju koja se izravno odnosi na Encryptr. No, SpiderOak ima više tehničkih dokumenata o tome kako funkcionira njegov oblak, kako ste provjerili autentičnost i kako su vaši podaci zaštićeni. Pomoću toga možemo dobiti predodžbu o tome koliko je siguran Encryptr. 

Počnimo s provjerom autentičnosti. Encryptr je upravitelj lozinki s nulom znanja, što ne bi trebalo biti iznenađujuće, obzirom da je SpiderOak ONE u našoj recenziji zaradio gotovo savršen rezultat za privatnost. Počevši s vašom lozinkom usitnjeno je i soljeno pomoću PBKDF2 i SHA-256. Ključ generiran pomoću ove funkcije koristi se za šifriranje podataka pomoću AES-256. 

Kao što možete pročitati u našem opisu šifriranja, AES-256 govori samo o najboljim stvarima. Encryptr ima model sličan mnogim upraviteljima lozinki, što znači da koristi isprljani i slani rezultat vaše lozinke za provjeru autentičnosti i za upravljanje vašim AES ključem. 

Sve se to događa i lokalno, što znači da SpiderOak ili tko ima pristup njegovom oblaku ne može dešifrirati vaše lozinke. 

Prednosti Online sigurnosne kopije 

S većinom upravitelja lozinki moramo preuzeti sigurnosne podatke po nominalnoj vrijednosti. Neke usluge, poput Dashlane-a, pružaju detaljan sigurnosni papir kako bismo mogli pogledati tehničke detalje. Međutim, u većini slučajeva sigurnost se svodi na marketinške točke.

Kao internetska sigurnosna kopija poduzeća, SpiderOak već ima puno tehničkih podataka na raspolaganju. Iako nema informacija o direktoriju Encryptr, postoje četiri dokumenta koja se odnose na oblak SpiderOaka, upravljanje ključevima i sigurno pohranjivanje podataka. Zbog toga možemo dobiti dobru predodžbu o tome kako Encryptr djeluje. 

Nadalje, Encryptr je open source. Kao i KeePass, možete vidjeti izvorni kod na GitHub-u ne samo da modificirate način rada programa, već i da vidite kako to funkcionira na tehničkoj razini. 

U Encryptr je lako sumnjati s obzirom na to koliko tvrtke mogu biti gladne podataka (ovih dana pročitajte naš Avast pregled). Međutim, čini se da SpiderOak zaista nudi Encryptr iz dobre volje. Što se tiče sigurnosti, ne možemo pronaći ništa što govori suprotno.

podrška

Kao što smo se dotakli gornjeg odjeljka o cijenama, SpiderOak prihvaća uobičajeni pristup Encryptr-u i to je podrška. Postoji odjeljak baze znanja posvećen Encryptr, ali tamo nećete pronaći korisne odgovore. Ako vam je potrebna pomoć, možete kontaktirati SpiderOak i nadati se odgovoru ili Googleu na svoje pitanje. 

„Baza znanja“ sadrži sedam članaka, stranicu za preuzimanje i vodič za početak. No, ipak, pomalo je izdašno nazvati unose člancima. SpiderOak je posvetio točno jedan odlomak za svaki od sedam unosa, od kojih većina govori o značajkama koje razvojni tim radi. 

encryptr-FAQ

Još jednom, nalazimo se u nesigurnom položaju u kojem ne možemo pogriješiti Encryptr, jer je, dakle, besplatan. SpiderOak nikako nije dužan ponuditi više resursa za samopomoć nego što trenutno nudi. Međutim, prema našim standardima Encryptr nudi premalo načina naplate vlastite podrške, što je još gore zbog činjenice da ne možete primati izravnu podršku. 

Encryptr se nudi kao da nema “kontinuiranog razvoja ili podrške.” Možete podnijeti zahtjev putem centra za podršku SpiderOaka ili zahtjev za značajku putem aplikacije Encryptr. No, SpiderOak jasno daje do znanja da možda neće odgovarati na upite podrške. 

encryptr-kontakt-stranica

Presuda

Encryptr je dobar alat za ono što jest: upravitelj zaporki barebones koji može šifrirati vaše lozinke i kreditne kartice. Međutim, na tržištu postoji niz boljih opcija, čak i besplatno. 

Čini se da je SpiderOak u Encryptr uložio vrlo malo resursa, a za traženu cijenu to je u redu. Iako ne osuđujemo odluku SpiderOak-a da Encryptr učini besplatnim, samostalnim proizvodom, to ne čini prednost za nas. 

Što mislite o Encryptr? Hoćete li je preuzeti i dati fotografiju? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map