Pregled zaštitnika identiteta – Ažurirano 2020

Pregled zaštitnika identiteta

Unatoč nedavnom preuzimanju, čini se da je zaštita identiteta zadržala svoj nekadašnji identitet i pruža snažnu uslugu zaštite krađe identiteta. Pogledajte naš potpuni pregled zaštite identiteta za sve detalje.

Identitet-štitnik-Slider1

Identitet-štitnik-slider2

Identitet-štitnik-slider3

Identitet-štitnik-slider4

Identitet-štitnik-slider5

prijašnji

Sljedeći

Zaštita identiteta bila je oko bloka, osnovanog 2001. godine tvrtke Intersections Inc. Nedavno je, međutim, Intersections Inc. kupio iSubscribed, i obojica su spojena u kombinirani poslovni subjekt Aura. Naročito je pretplaćeno Hari Ravichandran, što je, kako smo vidjeli u našoj grupi Endurance International, loša vijest. 

S Ravichandranom na čelu Aure – preuzeo je dužnost izvršnog direktora nakon zajedničkog pothvata – budućnost Identity Guard-a nije jasna. Međutim, na temelju onoga što smo iskusili prilikom ovog pregleda stražara identiteta, čini se da je temeljna usluga i dalje netaknuta. Još važnije, ta je temeljna usluga dostojna mjesta na našem najboljem popisu zaštite krađe identiteta. 

To čini dobre pakete zaštite od krađe identiteta, uključujući osiguranje od 1.000.000 dolara, nadgledanje mračnog weba i obavijesti o promjeni kredita. Više od toga, ipak, Identity Guard nudi sve te značajke po povoljnoj cijeni.

Značajke

Kao što ćemo ući u sljedeći odjeljak, Identity Guard ima na raspolaganju tri plana. Unatoč različitim značajkama, temeljna zaštita između planova je ista. Bez obzira na to što plaćate, imate namjenski američki menadžer slučajeva, 1.000.000 USD osiguranja krađe identiteta i internetsku nadzornu ploču identiteta.

Planovi su izgrađeni oko IBM-ove “Watson” umjetne inteligencije. Ako niste svjesni, Watson je otvorena AI platforma s više oblaka koja tvrtkama omogućuje izradu AI modela od nule. Trži se već od 2013. godine i koristi se u raznim aplikacijama. Najistaknutije je korišteno za određivanje načina liječenja raka. 

Čuvar identiteta koristi strojno učenje kako bi identificirao potencijalne točke krađe identiteta. Iako AI u ovom trenutku nije savršen, sretni smo što vidimo da Identity Guard koristi takav hvaljeni sustav poput Watsona preko interno razvijenog robota. 

Watson je jezgra sa značajkama poput upravljanja slučajem i osiguravanjem krađe identiteta. Osim što će pratiti vaš broj socijalnog osiguranja, ime i još mnogo toga, Watson će također voditi računa o mračnom webu. Mračni web uglavnom je tržište ukradenih informacija, iako se koristi u druge svrhe, kao što možete vidjeti u našem vodiču za kibernetički kriminal..

Kad god se kradu podaci, obično nije ciljano, osim ako je meta moćna osoba koja je uhvaćena, recimo, u phishing sustavu. Umjesto toga, napadači kradu baze podataka pune lozinki, brojeva socijalnog osiguranja i još mnogo toga. Kad se to dogodi, baze podataka prodaju se na tamnom webu. Ako zaštitite identitet, ako se pojave vaše informacije, bit ćete obaviješteni. 

Ipak, trebali biste znati prije nego što se to dogodi. To je zato što će vas, uz upozorenja o upotrebi vaših podataka, zaštititi identitetom i obavijestiti da li je došlo do bilo kakvih relevantnih kršenja podataka. Na taj način možete pratiti što se događa prije nego što se u vaše ime išta dogodilo.

Unatoč višeslojnom pristupu, krađa identiteta i dalje se događa. Čak i ako to učini, Identitetski čuvar vas je pokrivao. Uz do 1.000.000 USD na ime nadoknade, vaš namjenski voditelj slučaja bavit će se svim teškim podizanjem, savjetujući vam što trebate učiniti i kada to učiniti.

Značajke privatnosti čuvara identiteta

Zaštita identiteta uključuje nekoliko značajki koje vas štite kada ste na mreži. Chrome, Firefox i Safari podržavaju postavke privatnosti za vaše račune na društvenim medijima i proširenje sigurnog pregledavanja, iako, začudo, Opera nije podržana, iako je preglednik sa sjedištem u Chromiumu, poput Google Chrome (pročitajte naš pregled Chromium). 

Sva zaštita dolazi kroz proširenje Sigurnog pregledavanja. Blokirat će oglase i flash zahtjeve, nametnuti HTTPS na web stranicama i odvratiti vas od phishing URL-ova. 

Kroz nadzornu ploču Sigurnog pregledavanja – kojoj se pristupa kroz proširenje – možete upravljati i postavkama privatnosti za Facebook, LinkedIn, Twitter i Google+ (iako, kao što vidite u našem vodiču za privatnost Facebooka, to nije teško učiniti sami). 

Identitet-štitnik-pregled-sigurno-pregledavanje

Iako tu zaštitu možete dobiti besplatnim Chromeovim ekstenzijama, lijepo je imati sve na jednom mjestu. Mogućnost brze promjene postavki privatnosti na društvenim mrežama, a istovremeno zaštićeni od iskopavanja resursa, krađe identiteta i oglasa ne bi se trebali odbacivati. Nadalje, osnovne podatke iz proširenja možete vidjeti izravno na nadzornoj ploči Identity Guard.

Pregled značajki zaštitnika identiteta

cijena

Čuvanje identiteta u skladu je s većinom službi zaštite krađe identiteta. Ono što bismo smatrali da su dva “glavna” plana zaštitnika identiteta ista cijena kao i IdentityForce. Kao što možete pročitati u našem pregledu IdentityForce, tamo možete uštedjeti više novca opredijelivši se za njihov godišnji plan nego što to možete učiniti s Identity Guard. 

Unatoč tome, cijena nije loša, pogotovo kada Identity Guard nudi nadzor u tri biroa za oko 15 dolara manje mjesečno od LifeLocka (pročitajte našu recenziju LifeLock). Cijene dionica su u najboljem slučaju sasvim u redu, no Identity Guard se izdvaja s proračunskim planom s kojim se malo konkurenata može boriti. 

Razina “vrijednosti” povećava se za 7,50 USD mjesečno ako kupujete godinu dana ili 8,99 USD mjesečno ako plaćate mjesečno. Iako je manje od polovine od “ukupno”, proračunska razina nudi sličnu zaštitu. Još uvijek dobivate 1.000.000 dolara osiguranja od krađe identiteta, namjenskog američkog upravitelja slučajeva i prijetnji otkrivenih AI. 

Zapravo, jedine značajke koje vam nedostaju imaju veze s kreditom. Odobreno, praćenje bankovnih računa i upozorenja o promjeni kreditnog rezultata su važni, ali s obzirom na to koliko je „vrijednost“ jeftina, lako je pregledati ove značajke. 

“Total” dodaje tim značajkama, obavještavajući vas o promjenama kredita uz tri biroa i osiguravajući mjesečni kreditni rezultat. Nadalje, pruža obavijesti u slučaju otvaranja bilo kojeg tekućeg ili štednog računa na vaše ime. 

Skok između “ukupno” i “premijere” nije tako velik kao skok između “vrijednosti” i “ukupno”. Najviša ponuda pružatelja zaštitnog identiteta dodaje dvije značajke: kreditno izvješće tri biroa i izvještaj o društvenom uvidu. Od njih dvoje je potonji zanimljiviji; prati račune na društvenim mrežama u vaše ime da vidi ima li što prijevara.

Imamo gore navedene pojedinačne planove, ali postoje i obiteljske verzije svakog sloja. Cijene se povećavaju, kako se i očekivalo, ali ne puno. Na primjer, “ukupno” skoči sa 19,99 USD mjesečno – ako se naplaćuju mjesečno – na 29,99 USD. Skok cijena zaista nije mnogo, pogotovo ako se ima u vidu da obiteljski planovi pokrivaju sve odrasle i djecu u jednom domaćinstvu. 

Ako isprobate uslugu i odlučite da nije za vas, Identity Guard ima primjenjeno pravilo povrata novca, iako je malo specifično. Isplatom godišnje se dodjeljuje puni povrat ako je zatraženo u prvih 30 dana, dok mjesečni planovi ne ispunjavaju uvjete za povrat. 

U politici povrata stoji da neki planovi mogu imati garanciju povrata novca, iako ih nismo mogli pronaći. Naše najbolje pretpostavljamo da, u specifičnim okolnostima, Identity Guard pruža politiku povrata kroz razne promocije, a u tom slučaju imat ćete 30 dana za otkaz.

Jednostavnost korištenja

Zaštita identiteta ima jednostavno web mjesto, gotovo bez greške. Ona nudi neke osnovne detalje o popisu značajki, ali Identity Guard ne ulazi u detalje. Umjesto toga, na svakom koraku, usmjereni ste na stranicu proizvoda na kojoj se prikazuju tri razine koje nudi Identity Guard. Možete kliknuti za više detalja ispod svakog sloja.

Iz perspektive jednostavne uporabe, ovo je sjajno, iako neki dodatni detalji – eventualno skriveni ispod stranice proizvoda – ne bi naštetili. Jednom kada dođete na stranicu proizvoda, možete usporediti značajke između planova i vidjeti razliku u cijeni na temelju vašeg ciklusa naplate. Uz to možete prelaziti s pojedinačnih i obiteljskih planova. 

Identitet-štitnik-pregled-proizvod-stranica

Zatim ćete trebati otvoriti račun – potreban je samo e-adresa i zaporka – i unijeti neke preliminarne podatke, poput vašeg imena i adrese. Čuvar identiteta razgrađuje postupak u korake, što olakšava probavu. I sve što se dogodi prije plaćanja također je korisno jer nećete imati nadzor nad pokrićem nakon što postavite.

Identitet-štitnik-pregled-postavljanje

Nakon potvrde plaćanja, Identity Guard provest će kratki postupak pretraživanja interneta za podatke koje ste unijeli, a koji će se prikazati kroz animaciju na ekranu. Zatim se možete prijaviti na nadzornu ploču. U trenutku pregleda primili smo obavijest da je nadzorna ploča nova i da će ubuduće primati ažuriranja. 

Nadzorna ploča zaštitnika identiteta

Nadzorna ploča je čista, prikazuje upozorenja o aktivnosti u vaše ime, prijetnje i informacije na tamnom webu. Međutim, prijavili smo se putem Opere (pročitajte našu recenziju Opera) koju službeno ne podržava Identity Guard. 

Ako ne upotrebljavate Chrome, Microsoft Edge, Firefox ili Safari, nećete moći konfigurirati postavke privatnosti niti uključiti sigurno pregledavanje (više o tome u sljedećem odjeljku). Prešli smo na Chrome kako bismo testirali te značajke.

Identitet-štitnik-pregled-nadzorna ploča

Prije dolaska na ostala područja nadzorne ploče, postoje neka “pitanja prijetnji” na koja je potrebno odgovore. Identity Guard nam je postavio 32 pitanja koja se odnose na prihode, udruge banaka i još mnogo toga. Vjerojatno su ove informacije bolje da vas zaštite od krađe identiteta, iako je propadala naša internetska paranoja o privatnosti. 

Unatoč tome, dobro je odgovoriti na ta pitanja. Ako, na primjer, koristite macOS i prvenstveno kupujete u Macyjevoj odjeći, Identity Guard će vas obavijestiti ako Windows računalo želi kupiti kupovinu u Neiman Marcusu. 

Identitet-štitnik-pregled-prijetnji pitanja

Pitanja prijetnji dio su vašeg popisa za nadzor, a to su sve informacije koje Identity Guard štiti. Osim tih pitanja, svoj identitet možete potvrditi i odgovaranjem na kratak niz pitanja s višestrukim izborom koja se odnose na kredite koje ste možda uzeli. U našem slučaju sva su pitanja bila lažna. 

Uz to, postoji tamni web odjeljak popisa za nadzor. Tamo možete dodati više informacija u svoj profil (vaš SSN, telefonski broj, ime, datum rođenja, e-adresa i adresa bilježe se prilikom prijave). 

Također možete dodati kreditne kartice, brojeve putovnica, druge adrese i još mnogo toga. Imajte na umu da možda nećete primati upozorenja za sve unesene podatke, na temelju odabranog plana. 

Identitet-štitnik-pregled-dodati-točka

Sve ove informacije kombiniraju se za stvaranje vašeg rezultata upravljanja rizikom (RMS), koji je prema zadanim postavkama postavljen na 99 od 100. Vaš RMS predstavlja kombinaciju načina na koji odgovarate na upozorenja, načina na koji upravljate kreditom i načina života. Odgovori na vaša pitanja prijetnji, od kojih mnoga postavljaju navike trošenja, utjecat će na vašu ocjenu. 

Identitet-štitnik-pregled rizika upravljanja-rezultat

Zaštita

S Watsonom na čelu, Identity Guard nudi najbolju zaštitu na tržištu ili barem neke od najopsežnijih skeniranja.. 

Kao i kod bilo koje službe za zaštitu krađe identiteta, ne možete ništa učiniti da izbjegnete krađu podataka, posebno ako vam je bezbrižno s njima. Međutim, koliko je Watson napredan, odmah ćete znati hoće li netko pokušati upotrijebiti vašu. 

Nadalje, Identity Guard pruža vam alate za razumijevanje rizika koji uzimate na mreži. To započinje s ocjenom upravljanja rizikom, koja, kao što je već spomenuto, prati koliko je vjerojatno da će vaši osobni podaci biti ukradeni ili korišteni. Iako ne uključuje internetski rizik, vaš RMS omogućava vam brz način razumijevanja o kojim se informacijama može doći. 

Uklapanjem u svoje navike potrošnje, svoje postupke i brzinu reagiranja na upozorenja vaš RMS postaje jedini pokazatelj na koji morate obratiti pažnju. Ažurira se svakodnevno i možete pregledati rezultat po danu, tjednu ili mjesecu.

Daljnja proaktivna zaštita dolazi u obliku proširenja Sigurnog pregledavanja. Iako prilagođavanje postavki privatnosti na računima društvenih medija može biti samo za, dobro, privatnost, ponekad je to za odvraćanje od cyber kriminala. 

Postavljanje računa društvenih medija na “privatno” osigurava da napadači neće moći pregledati račune za dodatne informacije. To je jedan od koraka koji preporučujemo u našim savjetima za sprečavanje vodiča za krađu identiteta. 

Proaktivna zaštita je zvučna, ali Identity Guard i dalje podržava vaš plan s pokrivanjem od 1.000.000 USD i posvećenim upraviteljem slučajeva. Ako nešto pođe po zlu – što je malo vjerovatno, s obzirom na više slojeva zaštite – vaš voditelj slučaja pomoći će vam da vratite svoj identitet, a ako je osiguranje spremno za pokretanje, nećete izgubiti novac u tom procesu.

podrška

Zaštita identiteta olakšava pronalaženje podrške s vaše nadzorne ploče. U gornjem desnom kutu pronaći ćete broj podrške kao i gumb za pomoć koji će vas usmjeriti prema ostalim resursima podrške. Umjesto da vas odvede na zasebnu stranicu, program Identity Guard zadržava netaknut izbornik na nadzornoj ploči, tako da je lako preskočiti na stranicu pomoći bez odlaska na drugo područje web mjesta. 

Zaslon za pomoć je jednostavan, a poput web stranice, on je jednostavan za grešku. Postoje četiri okvira s detaljnim detaljima o različitim područjima podrške, kao i FAQ (iako, u samo tri pitanja, nije od velike pomoći). Okviri vas mogu usmjeriti prema podršci telefona i e-pošte, kao i pružiti obilazak nadzorne ploče. 

Identitet-štitnik-pregled-help-stranica

Iako je lako pristupiti, stranica pomoći ne pruža puno informacija. Postoji adresa e-pošte i telefonski broj, ali obilazak proizvoda je kratak i nerazumljiv, a često postavljana pitanja pojašnjavaju mala pitanja u vezi s uslugom, poput otkazivanja pretplate i otkazivanja pretplate na e-poštu. 

Ono što frustrira je da na web stranici Identity Guard postoji duži FAQ, ali je skriven u podnožju i nedostupan na nadzornoj ploči računa. Nadalje, ispunjeni su samo preliminarnim informacijama, poput trenutka kada pokrivenost počinje te pojedinostima o politici povrata sredstava.

Čuvanje identiteta jedna je od najboljih službi zaštite krađe identiteta u gotovo svim pitanjima, ali raspada se kada je riječ o podršci. Telefonska podrška nije dostupna svakodnevno, a malo je načina na koji se mogu iskoristiti resursi za samopomoć. Uz to, prilikom prijave se ne daju informacije o vašem upravitelju slučaja, tako da možda nećete ni razgovarati s njima ukoliko ne postoji problem.

Presuda

Identitet Guard čini sve kako je u pogledu zaštite. Watson je impresivan AI koji ima na čelu, posebno u slučaju cijene Identity Guard-a. Bez obzira na to što možete platiti, Identity Guard donosi putem zaštite i osiguranja, što je teško doći do usluga zaštite krađe identiteta. 

Rečeno je da je podrška manja. Iako su mogućnosti tu i predstavnici sami čine trik, za opcije je potrebno malo posla. Proširena baza znanja i više mogućnosti kontakta gurnuće identitetski zaštitnik na vrh revizije zaštite krađe identiteta. 

Planirate li se prijaviti na Identity Guard? Što ti se sviđa kod toga? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me