pregled myFICO – Ažurirano 2020

myFICO pregled

myFICO se izdvaja jedinstvenim potezom u proizvodnji krađe identiteta, ali u procesu ostavlja neke kritične značajke na stolu. To bi moglo reći, ako želite nadzirati svoj kredit, to bi mogla biti prava usluga za vas.

myfico-Slider1

myfico-slider2

myfico-slider3

myfico-slider4

myfico-slider5

prijašnji

Sljedeći

Ako ste ikada posudili novac u Sjedinjenim Državama – bilo za kredit za automobil, hipoteku ili kreditnu liniju – nesumnjivo ste upoznati s FICO bodovima. Ovaj broj koriste agencije za izvještavanje o kreditima, kao što su TransUnion, Experian i Equifax, kako bi saželi svoj rizik zajmodavce, na kraju utvrdivši da li ćete ispunjavati uvjete za kredit i kolika će biti vaša kamatna stopa.. 

myFICO, podružnica korporacije FICO analytics, pruža zaštitu od krađe identiteta, FICO-ove rezultate u stvarnom vremenu i osiguranje od krađe identiteta. U ovom pregledu myFICO, vidjet ćemo ima li kockica koje idu od vrha do pete pomoću naših najboljih usluga zaštite krađe identiteta. 

Na kraju zaštite, myFICO pada glavno, posebno po traženoj cijeni. Međutim, postoji bogatstvo kreditnih uvida i obrazovanja s kojima se ne može podudarati niti jedna druga usluga zaštite krađe identiteta. Ako to želite, myFICO može biti usluga zaštite krađe identiteta za vas. 

Značajke

myFICO je svjetlo karakteristika u usporedbi s većinom službi zaštite krađe identiteta. Kao proizvod institucije koja izvještava o vašem FICO bodu, pretplata na myFICO uglavnom je korisna za prikaz rezultata koji daju pozajmljivači. Nadalje, vidjet ćete najčešće korištenu baznu FICO ocjenu – u vrijeme pisanja, FICO ocjenu 8 – kao i najnoviju verziju.

Ostvarit ćete ukupni rezultat od Experiana, Equifaxa i TransUniona, ali i ocjene za automatsko pozajmljivanje, hipotekarno kreditiranje i odlučivanje o kreditnim karticama. Između brojeva lako možete odrediti hoće li vam biti odobren zajam ili kreditna linija, kao i kako će prijava za zajmove ili kreditne linije utjecati na rezultat. 

myFICO Credit Report

myFICO je prije svega usluga izvješćivanja o kreditnim podacima, a razina izvješća koje dobivate promijenit će se ovisno o razini kupnje (više o tome u sljedećem odjeljku). 

Najjeftiniji plan, “osnovni”, dolazi s mjesečnim izvještajima, ocjenama zajmova i preporukama Experiana. Također dolazi s stalnim nadgledanjem kredita i simulatorom bodova, kao i stalnom FICO ocjenom. 

Ako želite izvješća iz Equifaxa i TransUniona, morat ćete nadograditi na jedan od viših nivoa usluge. “Advanced” nudi tromjesečna izvješća, rezultate za zajmove, simulator rezultata i preporuke za rezultat iz sve tri grupe, dok “premier” nudi isto, ali mjesečno. 

Pravi ždrijeb je vaš FICO rezultat, koji je dostupan na svim razinama. Iako svoj FICO rezultat možete procijeniti besplatno, pozajmljivači mogu vidjeti različite rezultate. Pomoću myFICO-a možete pregledati stvarni rezultat koji će se u većini slučajeva koristiti za određivanje kredita i kreditnih linija tako da možete preciznije procijeniti hoćete li biti odobreni. 

myfico recenzija-rezultat-procjena

myFICO zaštita od krađe identiteta

Uz pružanje nadzora nad kreditom i vašeg FICO rezultata, myFICO nudi i zaštitu od krađe identiteta, ali ne na svim razinama. Nedostaje „osnovni“ paket za praćenje socijalne sigurnosti, krađe identiteta i dark web-a, iako još uvijek dolazi s nadgledanjem kreditnih jedinica s jednim biroom i osiguranjem od krađe identiteta od 1.000.000 USD.. 

Najskuplji “napredni” i “premijer” slojevi dolaze s nadzorom socijalne sigurnosti, krađe identiteta i dark weba, kao i nadgledanjem tri biroa i 1.000.000 dolara osiguranja. 

Iako je to standard za većinu službi zaštite krađe identiteta, myFICO se zaustavlja i nedostaje mu mnogo društvenih i privatnih značajki usluge kao što je Identity Guard (pročitajte našu recenziju Identity Guard). 

Zbog toga je myFICO manje usluge zaštite krađe identiteta i više usluge praćenja kreditne sposobnosti. Iako je nadzor kredita kritični aspekt zaštite od krađe identiteta, to je samo jedan dio. Društveni mediji i zaštita od cyber kriminala također su presudni, a myFICO ne nudi nikakvu zaštitu na toj prednjoj strani, čak ni na najskupljem nivou.

Pregled značajki myFICO

cijena

myFICO je najskuplja usluga zaštite od krađe identiteta koju smo pregledali, suparnički izrazito precijenjenoj LifeLock (pročitajte našu recenziju LifeLock). Sadrži sličnu trodijelnu liniju kao i većina krađa identiteta, ali kreće se u rasponu od gotovo 20 USD. Dodajte tome neobičnu distribuciju značajki, a myFICO ne izgleda previše primamljivo. 

Razlike između slojeva svode se na kreditno izvještavanje. Najskuplji plan dolazi s nadzorom jednog ureda, s mjesečnim kreditnim izvještajem i rezultatima za hipoteke, auto kredite i kreditne kartice. Nadalje, napredni i vrhunski dolaze s nadgledanjem tri biroa, ali nedostaju u drugim područjima. 

“Advanced” smanjuje izvještaj na tromjesečnu stopu, unatoč činjenici da “basic” pruža mjesečna izvješća. Dodatnih 10 dolara kupuje dodatna izvješća, ali smanjuje učestalost kada ih primite. U kontekstu čitavog raspona, čini se da je myFICO pokušao prisiliti na srednju opciju, na neki način poboljšavajući osnovni plan, ali u drugima pogoršavajući. 

Jedina suprotnost srednjem sloju je mogućnost zaštite od krađe identiteta. Iako svi slojevi imaju 1.000.000 USD osiguranja od krađe identiteta, samo prva dva nivoa dolaze s bilo kakvim nadzorom, koji nema puno smisla. 

Uostalom, ako će myFICO ponuditi osiguranje na „osnovnom“, ali ne prati eventualnu krađu identiteta, veća je vjerojatnost da će osiguranje morati platiti.   

myFICO Free Trial

zahtjevna cijena myFICO-a jedna je stvar, ali je još gora zbog nedostatka besplatnog probnog razdoblja. Čini se da je myFICO uzeo neke bilješke od ADT-a, ne nudeći ni besplatnu probu niti jamstvo povrata novca (pročitajte naš pregled zaštite od krađe identiteta). Plaćate mjesečno, svaki mjesec, dok ne želite otkazati, a tog novca nema zauvijek. 

Da je myFICO bio sličan ADT – nudeći jedan plan po mnogo nižoj cijeni od početne stope – nedostatak razdoblja povrata ne bi nastao. Međutim, cijene koje su mnogo veće od ostatka tržišta čine garanciju povrata novca ili besplatno probno razdoblje, a myFICO ne nudi ništa na toj fronti. 

Jednostavnost korištenja

myFICO olakšava početak rada, prikazujući tri razine usluge na početnoj stranici web lokacije. Popisi pokazuju mjesečnu cijenu i razlike između slojeva, pa je lako usporediti planove za odabir onog koji je najprikladniji za vas. Uz kontinuirano nadgledanje, myFICO nudi i jednokratna kreditna izvješća koja možete kupiti na kartici “proizvodi”. 

myfico-pregled-proizvod-stranica

Nakon što odaberete plan, myFICO će vas zamoliti da se prijavite za račun i unesete neke osnovne podatke, uključujući vaš socijalni broj i adresu. 

Čudno je da oni zatraže te podatke prije nego što potvrdite plaćanje. Napuštili smo košaru usred kupnje, a kad smo se vratili, uneseni podaci su i dalje zabilježeni, što sugerira da myFICO pohranjuje vaš broj socijalne sigurnosti, adresu i više prije nego što se zapravo prijavite za pretplatu.. 

U skladu s tim, naplata putem kartice je jednostavna, s myFICO-om koji omogućava plaćanje kreditnom karticom ili PayPalom, a postupak je koncizan. Jedino što ćete morati učiniti izvan unosa podataka o naplati jeste potvrditi svoj identitet odgovaranjem na kratak popis pitanja na temelju vašeg kreditnog izvještaja.. 

[thum ponuda = 40349 nocopy = istina]

myFICO Prijava

Nakon što prođete postupak prijave, bit ćete usmjereni ravno na svoju nadzornu ploču, bez potrebe da se prijavljujete ili čekate da se nadzorna ploča pripremi. Od početka, nadzorna ploča je impresivna. Dočekali su vas rezultati iz Experiana, TransUnion-a i Equifaxa, kao i nedavna izvješća i upozorenja. 

myfico-pregled-nadzorna ploča

Izvješće se generira za vas odmah nakon prijave, tako da bez obzira imate li mjesečna ili tromjesečna izvješća, početno možete pogledati odmah. Vaše kreditno izvješće nije samo PDF za preuzimanje. Na njemu možete pregledati bodove za različite vrste pozajmljivanja, rizik za zajmodavca na temelju vašeg rezultata i načine kako poboljšati rezultat u budućnosti. 

myfico-pregled-kreditne izvješće

Mnoga zanimljiva područja vašeg izvješća mogu se i drugdje prikazati. Na primjer, s nadzorne ploče možete pregledati teorijske stope za hipoteke i auto kredite na temelju vašeg FICO rezultata. Možete čak i simulirati promjene u rezultatu na temelju trenutnog duga koji imate. 

myfico recenzija-rezultat, simulacija

Upravljačka ploča uglavnom je obrazovni alat. Izvan pregledavanja upozorenja, on funkcionira kao način da vas obavijesti o tome gdje stojite pred zajmodavcima, što je korisno. U skladu s tim, ne može se puno dodati u smislu zaštite identiteta. Kao što ćemo ući u sljedeći odjeljak, myFICO je fokusiran na vaš rizik u očima zajmodavca, a ne na rizik za sebe..

Zaštita

Kao što je spomenuto u gornjem odjeljku “mogućnosti”, myFICO je više usluga praćenja kreditne sposobnosti nego usluga zaštite krađe identiteta. Značajke zaštite prisutne su, počevši s neprekidnim nadgledanjem kredita i nadgledanjem preko mračnog interneta i nadgledanja socijalne sigurnosti dok se krećete prema rasponu. Međutim, po cijeni koju je zaštitio, zaštita je osrednja. 

Ne postoji način da vizualiziramo potencijalni rizik od krađe identiteta kao što je to, recimo, ID-ov čuvar pasa (pročitajte našu recenziju ID-a čuvara). Umjesto toga, myFICO djeluje u pozadini, obavještavajući vas o bilo kakvim čudnim aktivnostima na vašem kreditnom izvještaju ili osobnim podacima koji se prikazuju na mračnom webu, ali vam ne govori kako se zaštititi od toga. 

To ne znači da myFICO nije loša usluga, već samo loša usluga zaštite krađe identiteta. To je nezamjenjivo za razumijevanje vašeg kredita, ali zbog zaštite od krađe identiteta, to je u redu. Nadzor tamnog weba lijepo je vidjeti, kao i pokrivenost od 1.000.000 USD, ali myFICO je zaboravio na neka druga područja. 

Ne postoji nadzor putovnica, nadzor osiguranja ili općeniti nadzor prijevara. Iako myFICO može otkriti ako se vaše ime, adresa ili broj socijalnog osiguranja pojave na mračnom webu ili negdje drugdje, on vas ne može obavijestiti ako to čine drugi dijelovi osobnih podataka. Nadalje, ne nudi nadzor društvenih medija koji je uobičajeno sredstvo koje se koristi za krađu nečijeg identiteta. 

podrška

Veliki aspekt pretplate na myFICO je obrazovanje, tako da je na raspolaganju puno izvora podrške. Na nadzornoj ploči možete pronaći više ruta podrške na bočnoj traci “treba pomoć” koja sadrži veze na myFICO forume, bazu znanja i stranicu kontakata.

Baza znanja glasi poput FAQ-a, pojašnjavajući kako se izračunavaju FICO bodovi, koji aspekti utječu na njih i kako se prijavljuju zajmodavcima. Za količinu obuhvaćenih informacija, baza znanja se ne osjeća neodoljivom. myFICO je uvijek do kraja, nudi dovoljno detalja, tako da na pitanja u potpunosti odgovaramo, ne prelazeći u tehničke gluposti. 

Ako imate dodatna pitanja, uputite se na stranicu s kontaktima koja služi kao neka vrsta druge baze znanja. Sadrži zasebne članke za najčešća pitanja, uključujući i koliko često se FICO mijenja i kako otkazati članstvo. Opcije kontakta dostupne su i na stranici, uključujući telefonski broj i obrazac za kontakt. 

myFICO se polako vraća o pitanjima. Odgovori na upit putem e-pošte zahtijevaju dva radna dana, a telefonska podrška ograničena je na radno vrijeme (od 18:00 do 18:00 PST od ponedjeljka do petka, i od 7:00 do 16:00 u subotu). Iako cijenimo dvije kontaktne rute, podrška 24/7 je kritična za uslugu zaštite krađe identiteta. 

myFICO forumi

Jedini način dobivanja podrške koji radi non-stop je putem myFICO foruma, koji je, srećom, vrlo aktivan. U trenutku pisanja, ima skoro 280 000 članova i više od 4 milijuna postova. Gotovo svaki post ima odgovor, tako da neke teme dobivaju više od milijun pregleda.  

myfico recenzija na forumu

Iako smo razočarani nedostatkom izravne podrške 24 sata na sat, forum je lijepa alternativa. S obzirom na to koliko je zajednica aktivna, trebalo bi očekivati ​​odgovor na većinu pitanja u roku od nekoliko minuta od slanja poruke, što je otprilike toliko dobro koliko se nudi uslugama zaštite krađe identiteta..  

Presuda

myFICO je izvrsna usluga za praćenje vaše kreditne sposobnosti, ali ne toliko radi zaštite vašeg identiteta. Iako pruža zaštitu na površini nadgledanjem vašeg kreditnog izvještaja i broja socijalnog osiguranja, nedostaju mu društveni mediji, putovnica i nadzor osiguranja. Uprkos tome, osigurano je industrijsko standardno 1.000.000 dolara osiguranja. 

Veće pitanje je cijena. myFICO pruža manje mogućnosti od ostalih vodećih službi zaštite krađe identiteta, a naplaćuje višu stopu. To također nema besplatno probno ili povratno pravilo, tako da ćete se morati potpuno obvezati ako ste zainteresirani. Ako je myFICO već prodao, preporučujemo da pročitate naše druge preglede o zaštiti krađe identiteta. 

Što mislite o myFICO? Jesu li vam dovoljne značajke praćenja kreditne sposobnosti? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me