Pregled zračnih luka – Ažurirano 2020

Airtable pregled

Airtable je zanimljiv alat za upravljanje projektima koji, čini se, želi sve učiniti malo drugačije od svojih konkurenata, i uspijeva. Ovdje se može puno toga svidjeti, ali njegov neortodoksni pristup nekima čini neprikladnim. Pojedinosti potražite u našem pregledu Airtable.


najbolje-projekt-management-program

Airtable je internetski alat za suradnju koji vam omogućuje organiziranje bilo čega, uključujući i projekte. Računa se kao dio proračunske tablice i baze podataka dijelova, koji omogućuje timovima da rade kako žele. To ćemo detaljnije pogledati u ovom pregledu Airtablea.

Ima nekoliko klijenata s visokim profilom, uključujući Time, BuzzFeed i Slack. Prošle je godine prikupio preko 50 milijuna dolara financiranja, tako da ima novac za izgradnju i poboljšanje dugoročno.

Da bismo vam bolje objasnili ono što smo mislili, jako nam se dopao Airtable. Dobar je posao kombinirati moćne značajke s dovoljno uputa koje će vam pomoći da ih upotrebite. Nije savršeno, ali vrijedi pogledati njegove prednosti. Uprkos tome, spada među najbolji softver za upravljanje projektima.

Za još jedan primjer aplikacije za upravljanje koja graniči s proračunskom tablicom i koja je s nama postignuta, pogledajte naš pregled Smartsheet.

Neke su značajke Airtablea neuobičajene i mogu vam uštedjeti puno vremena pored tipičnih prednosti vođenja praćenja i organiziranja vaših projekata. Vrijedno je detaljno pogledati što Airtable može ponuditi i otkriti da li su vam neke od nišnih komponenti korisne.

Ako vam je potreban samo jednostavan način zadavanja zadataka i označite ih dok radite, pročitajte našu recenziju Asana da biste vidjeli jednostavnije upravljanje projektima..

Alternativa za Airtable

prednosti & nedostaci

Značajke

Airtable je organiziran oko “baza”, što su učinkovito neovisni projekti. Oni se mogu grupirati u radne prostore, ako timu želite odobriti pristup određenoj grupi.

Baza sadrži podatke koji se mogu organizirati na način da predstavljaju sve vrste stvari. Primjer uzorka je program za praćenje grešaka, ali lako možete stvoriti sustave za praćenje projekata, praćenje upravljanja osobljem ili ciljne prodajne projekte.

Baza se može postaviti pomoću raspoloživih predložaka ili, nakon što započnete s vježbom, možete ih graditi ispočetka.

Iako je njegov zadani prikaz sličan proračunskoj tablici, podatke možete pregledati na nekoliko drugih načina.

Kanban prikaz omogućuje pomicanje predmeta u kategoriziranim stupcima s lijeva na desno dok se približavaju završetku. Ako vas zanima koncentriranija aplikacija kanbana, pogledajte naš Trello vodič za početnike. Trello je jednostavan za upotrebu i besplatan. Pročitajte o još jednoj aplikaciji za upravljanje projektima koja se temelji na kanbanu u našoj recenziji LeanKit.

Kada prvi put otvorite prikaz kanbana, pojavit će se pitanje po kojim poljima bi se podaci trebali grupirati, što olakšava kontrolu. Ako želite donijeti različite odluke, možete stvoriti više pogleda iste vrste, ali filtrirane ili grupirane pomoću drugih podataka.

Kalendar zračnog prostora

Možete jednostavno stvoriti prikaze kalendara koji će vam pokazati kad trebate obaviti zadatke. Nažalost, nema podvrste i upravljanje ovisnostima je nedostupno. Ako su vam potrebna, pogledajte naš pregled Wrike za izvrstan alat koji ih uključuje.

Njegovi “blokovi” su dodaci koji vam omogućuju dodavanje funkcionalnosti vašim bazama. Oni mogu biti jednostavni kao grafikoni ili tablice, ali ima i mnogo iznenađenja.

Postoji blok Google Hangouts, kao i onaj koji koristi Google za prevođenje razgovora uživo. Tu je i Google Vision modul koji može automatski izvući tekst i informacije iz slika.

airtable blokova

Jednostavni su za dodavanje i postavljanje. Kao i kod većine stvari u Airtableu, i vi vodite kroz postupak dodavanja istih. Sve što trebate učiniti je odabrati željeni blok s popisa i možda odabrati polje koje ćete koristiti (na primjer, polje za pretraživanje za blok pretraživanja).

Ako pogriješite, brisanje bloka je jednako jednostavno, tako da možete eksperimentirati s povjerenjem.

Airtable nema puno mogućnosti ugrađenih komunikacijskih opcija, mada postoji podrška za korištenje vanjskih usluga putem blokova. Postoji prozor za raspravu sa njegovim timom za podršku, ali on je nestao u donjem desnom kutu ekrana bez očiglednog načina da ga dohvatimo kada smo ga zatvorili..

S fokusom na komunikaciju, Basecamp je dobra alternativa, ako vam je Airtable previše ograničen. Pogledajte naš pregled Basecampa za više detalja.

Ako želite proširiti Airtable dodatno, to možete učiniti preko Zapier-a. Omogućit će vam rad sa svim vrstama platformi, uključujući Dropbox, Slack i WordPress, kao i drugim softverom za upravljanje projektima, poput Asana i Basecamp.

Skladište zraka

Uz Airtable dobivate obilje prostora za skladištenje. Prostor za prilaganje dodijeljen je po osnovi, a sve vrste računa mogu imati onoliko baza koliko žele, što učinkovito čini prostor za pohranu neograničenim.

Zvuči previše dobro da bi bilo istinito, ali ako želite koristiti samo jednu bazu za upravljanje svojim projektom, to ga čini mnogo ograničavajućim.

Ako vas zanima postavljanje namjenskog rješenja za pohranu za vaš tim, pročitajte naš članak o najboljoj internetskoj pohrani za timove za pregled opcija.

Pored verzije preglednika, on ima mobilne aplikacije za Android i iOS i aplikacije za desktop za Windows i macOS, tako da biste mu trebali moći pristupiti gdje god se nalazili i na bilo kojem uređaju koji koristite..

U Airtableu smo puno toga voljeli. Međutim, nedostaju mu ključne značajke, poput ovisnosti o zadacima i podskupa. Nisu ni njegove mogućnosti komunikacije. U skladu s tim, njeni blokovi i predlošci nude vam brojne opcije za brzo postavljanje, a osobito blokovi uključuju snažnu funkcionalnost.

U ovoj kategoriji dajemo visoke ocjene. Ako vam ne trebaju nekoliko stvari koje nedostaju, možda će vam dobro odgovarati.

Pregled značajki klima uređaja

Airtable Logoairtable.com

Počinje od 1200 dolara mjesečnoSvi planovi

Značajke upravljanja

zadaci

podzadaci

Upravljanje ovisnošću

Prilagođene pozadine
Boje se mogu mijenjati

Ostale mogućnosti prilagodbe
Ikona se može odabrati između odabira

Ograničenje veličine tima
Neograničen

Prostor za odlaganje
1000 GB

Općenito

Plaćanje
Kreditna kartica

Prihvaća cryptocurrency

Podrška za mobilni OS
iOS, Android

Besplatna proba

sigurnosti

Dvofaktorska provjera autentičnosti

Šifriranje
AES-256

SOC certifikacija
SOC 1, SOC 2

podrška

Live chat

E-mail / kontakt obrazac

Telefonska podrška

Razumljivost

Kao kombinacija proračunske tablice i baze podataka, Airtable nije najzanimljiviji prijedlog za nove korisnike, ali njegov je tim učinio sjajan posao čineći ga prijateljskim i pristupačnim..

Web stranica i korisničko sučelje sastoje se od dobro odabranih boja i atraktivne umjetnosti, što ga čini ugodnim za korištenje kao i pristojnim za gledanje.

Prijavljivanje ne bi moglo biti lakše, a možete započeti unutar nekoliko minuta nakon unošenja neobaveznih podataka. Aplikacija vas dočekuje s kratkim videozapisom i vezom na dulji 12-minutni priručnik za značajke koje su vam dostupne.

Nakon toga dobivate skočni pomoć u donjem desnom kutu i još jedan skočni prozor s objašnjenjem kako baze rade, tako da je dosta pomoći pruženo rano.

Početak rada s Airtableom

Umjesto da vam predstavimo prazan list, započinjete s uzorkom aplikacije koja se temelji na jednom od mnogih predložaka Airtable-a. U ovom slučaju, to je bug tracker. Pomoću nje možete vidjeti kako pomoću osnovnih značajki Airtable-a možete napraviti nešto složenije.

airtable-predlošci

Kad stvorite bazu, pomoću predložaka možete napraviti početak. Ima ih puno, razvrstanih u 20 kategorija, obično s nekoliko desetaka opcija u svakoj od njih. To bi moglo reći da između njih postoji neko preklapanje.

Osim alata za praćenje grešaka, oni uključuju standardne predloške za upravljanje projektima, kao i predloške za blogove, planove snimanja i mnoge druge slučajeve upotrebe..

Postoji skočna skočna tura koja vas uči i kako stvari funkcioniraju. Radije učimo radeći preko gledanja videa, pa smo uživali u prolasku kroz njega.

airtable-tura

Turneja koristi jasan tekst i animacije, koji se podudaraju sa istaknutim područjima u aplikaciji. Jednostavan je za uporabu i izvrstan uvod u platformu.

Baza sadrži zapise. U osnovnom prikazu proračunske tablice Airtable zapisi izgledaju kao redovi, a stupci prikazuju sve vrste podataka priložene uz njih. Svaki se zapis može proširiti tako da se pogleda sažetak povezanih podataka, uključujući, primjerice, kome je stavka dodijeljena, njen status i prioritet.

Stupci se mogu mijenjati kako bi se držali sve informacije koje su vam potrebne. Također možete grupirati i filtrirati zapise, koji će definirati strukturu vaših podataka i kontrolirati način na koji su vam prikazani.

Stavkama možete priložiti datoteke i ostaviti komentare. Imati nit za komentare na svakoj stavci znači da možete zadržati povezane podatke na jednom mjestu.

Pozivanje drugih korisnika u vaše baze je prijeko. Jednostavno kliknete gumb “dijeli” i pojavljuje se obrazac koji vam omogućuje slanje pozivnica putem e-pošte. Obrazac vam također omogućuje dodjeljivanje dozvola koja mogu biti od bilo kojeg čitatelja do samo čitanja, tako da možete slati podatke mnoštvu ljudi bez brige da će poremetiti vaše podatke.

Tu je i dobar izbor prečaca na tipkovnici, a njihov je popis dostupan na izborniku pomoći. Osim što ih je lijepo posjedovati, njihova visoka vidljivost može vam biti od velike pomoći vašoj produktivnosti, kao i vašoj zaposlenosti u timu.

Graditi stvari ispočetka je teže nego koristiti predloške. To nije uvijek intuitivno i ponekad smo se očekivali da možemo učiniti nešto što nismo mogli. Unatoč kvaliteti i rasponu predložaka, postoji krivulja učenja kada je u pitanju postavljanje stvari onako kako želite.

Airtable ima dobre rezultate zbog svojih mogućnosti dodavanja i količine pomoći koju vam pruža. Bilježe bodove za prijateljsko korisničko sučelje, a treba pohvaliti i to što je alat koji se temelji na proračunskim tablicama učinio što ugodnijim za upotrebu. Iako je nekoliko maraka otpušteno zbog toga što je ponekad teško shvatiti, ovdje se postiže snažna ocjena.

cijena

Airtable ima besplatan plan, tako da vam neće ništa koštati kako biste ga vrtjeli. Osim što ima više značajki, njegovi plaćeni planovi povećavaju raspoloživi prostor za pohranu i omogućava vam da stavite više zapisa u svoje baze. Čak i na besplatnom planu, dobijate onoliko baza koliko vam se sviđa, što nam zvuči velikodušno.

Besplatni plan uključuje osnovne prikaze i značajke koje su vam potrebne te vam daje 2 GB prostora za pohranu s 1.200 zapisa po bazi. Plus razina povećava ta ograničenja na 5 GB i 5000 zapisa.

Na Pro sloju dobivate napredne značajke, poput blok integracija i opcija prilagodbe, kao i dodatne sigurnosne značajke i prioritetna podrška.

Poduzetnički klijenti dobivaju individualiziranu obuku i posvećenu podršku, kao i više mogućnosti za upravljanje velikim timovima.

Novi korisnici mogu isprobati Pro plan 14 dana prije nego što se odluče prijaviti ili nastaviti s besplatnom verzijom. Airtable također nudi 10 USD bonusa za svakog korisnika koji pozovete koji se prijavi, tako da možete uštedjeti mnogo novca ako pozovete veliki tim.

airtable-pozvati

Plaćanje je kreditnom karticom, iako Enterprise kupci mogu platiti putem naloga za kupnju, bankovnom ili čekom ako žele.

Airtable dobro napreduje po cijeni jer njegova besplatna verzija nudi obilje toga za početak, a veća pakovanja dobra su vrijednost za ono što nude. Ako razmišljate o korištenju Airtable-a, trošak ne bi trebao biti prepreka.

Ako se pitate kako se to uspoređuje s konkurencijom u cijeni, pogledajte naš najbolji softverski vodič za upravljanje projektima.

sigurnosti & Privatnost

Airtable koristi jaku enkripciju, a promet koristi TLS 256-bitnu i pohranjene podatke pomoću AES 256-bitnog. Ima SOC 1, SOC 2 i ISO 27001 certifikate, pa su njegove vjerodajnice provjerene. Također provodi programe nagrađivanja radi osiguravanja integriteta svojih sustava.

Dostupna je i dvofaktorska provjera autentičnosti. Ako niste sigurni što je to, pročitajte o tome u našem članku o autentifikaciji s dva faktora.

Poduzetnički kupci mogu koristiti jedinstvenu prijavu na temelju SAML-a za dodatnu sigurnost.

Što se tiče privatnosti, ona tvrdi da ne prodaje ili iznajmljuje nikakve detalje ili podatke koje navedete. U svojoj politici privatnosti raspravlja se o određenoj upotrebi i razmjeni informacija, ali čini se razumnim i unutar okvira prihvatljivosti.

Ozbiljno shvaćamo privatnost ovdje na Cloudwards.net i ako imate nedoumica, pročitajte naše upute za zaštitu vašeg privatnosti za dobar savjet.

Vaši podaci mogu se izvesti s platforme u bilo koje vrijeme, bilo u .csv datoteku ili preko njenog API-ja, tako da niste zaključani i možete se prebaciti na drugu uslugu ako želite. Omogućuje vam i pregled nedavnih aktivnosti računa, što daje podatke s kojih IP adresa pristupa vašem računu. To je korisno ako sumnjate da je vaša lozinka ukradena.

Ako ste zabrinuti zbog krađe zaporke ili srodnih problema, pročitajte naš članak o kibernetičkom kriminalu da biste dobili pregled.

Airtable radi sve kako treba u pogledu sigurnosti, s jakom enkripcijom, dvofaktorskom provjerom autentičnosti i korisnim opcijama za upravljanje svojim timom. Odlično se snalazi u ovoj kategoriji.

Servis & podrška

Airtable ima centar za pomoć s nekoliko opcija ako se zaglavite. Oni uključuju izvrstan izbor članaka koji su dobro napisani i prepuni slika. Postoje i videozapisi koji vam pomažu da započnete. Ako više volite da vam samopomoć pruži ruku, pokriveni ste.

airtable-članaka

Tu je i izbor webinara koji će vam pomoći svladati osnove i naučiti vas nekim naprednim značajkama. Nema ih mnogo, ali omogućuju vam interakciju s Airtableovim timom i ostalim korisnicima. Možete pogledati pitanja koja postavljaju drugi korisnici na istom webinaru i pitati svoje, tako da postoji dobra količina znanja koju treba steći.

airtable-webinar

Ima aktivnu zajednicu, na većinu pitanja na forumu brzo se dobija odgovor, a mnoštvo pomoći dolazi od ostalih korisnika i osoblja Airtablea. U većini slučajeva pomoć ćete moći potražiti ako je zatražite.

Svemir Airtable je sjajna značajka koja omogućuje pregledavanje baza koje su drugi korisnici dijelili. Budući da je Airtable tako svestran, odličan je način da dobijete ideje kako koristiti platformu. Također ima koristan blog s informacijama o tome kako ga različiti ljudi koriste.

Ako želite otići dublje, na raspolaganju vam je API pa možete svoje podatke povezati s web stranicom ili ih integrirati sa vlastitim aplikacijama. Dokumentacija za njega izvrsna je i omogućuje vam automatski generiranje koda za pristup podacima i obavljanje različitih operacija na njima.

Ako želite stupiti u izravan kontakt, na web stranici nalazi se adresa e-pošte, a na izborniku pomoći aplikacije nalazi se čarobnjak za kontakte. Ne postoji telefonska podrška, ali Airtable vam daje do znanja da, umjesto da samo nabrojate broj i pusti vas da lovite za njim.

Kontaktirali smo Airtable s pitanjem o ovisnosti o zadacima i dobili odgovor za otprilike tri dana. Ovo nije najbrže vrijeme odgovora i to je jedina prava mana usluge i podrške Airtable-a. Ipak, na skupljim planovima dostupna je brža podrška.

Airtable ovdje ima dobru ocjenu zbog mnogih korisnih ponuda podrške, ali izgubilo je nekoliko bodova za sporo vrijeme odziva.

Završne misli

Airtable je mnogo zabavniji za upotrebu nego što bi trebao biti i pruža vam sve vrste načina za brzu izradu korisnih projekata. Osjeća se dobro razvijenim, a sve ispravno radi i nema većih kvarova ili problema koji su se pojavili tijekom našeg testiranja.

Otkrili smo i da njegovi blokovi nude neobičnu funkcionalnost i svatko tko želi manipulirati podacima na zanimljiv i napredan način trebao bi ih pomno pogledati. Možda ćete moći automatizirati kritični dio svog poslovanja i uštedjeti tonu novca u tom procesu.

Nudi impresivan niz predložaka. Zapravo, Airtable možda ima najbolji izbor što smo vidjeli u kategoriji upravljanja projektima. To znači da će oni koji započnu imati mnogo korisnih opcija da im pomognu.

Airtable je vrijedno istražiti. Potrebna je skromna proračunska tablica i pretvara je u moćan alat za pokretanje projekata i poduzeća svih vrsta. Dobar je u osnovama, ali ima i izvrsne značajke za obradu podataka kada kopate dublje i upoznajete platformu. 

Ako ste koristili Airtable, javite nam što mislite u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map