Pregled projektnog mjesta – ažurirano 2020

Pregled mjesta na projektu

Projectplace je solidan alat za upravljanje projektima koji posao ispunjava, ali zatražit će malo više upravljanja nego što će se većina svidjeti. Ipak, svakako je vrijedno provjeriti našu cjelovitu recenziju kako biste vidjeli djeluje li na vas.

najbolje-projekt-management-program

Projectplace postoji od 1998. godine, što ga čini jednim od najstarijih proizvoda na tržištu. U ovom pregledu Projectplacea vidjet ćemo kako se uspoređuje s novijim ponudama. Ako nemate vremena za čitanje, to je pristojna platforma koja ima puno toga za voljeti, ali pati od grešaka i usporavanja.

U njegovom je vlasništvu Planview, koji također posjeduje LeanKit. LeanKit je jedan od naših omiljenih alata i pogodan za korisnike koji su usredotočeni na poslovanje. Više o tome možete pročitati u našoj recenziji Leankita.

Klijenti projekta Projectplace uključuju Carlsberg, DHL i Eurovision, tako da ako želite da se jeftino pivo dostavlja polako, dok se šuškate uz Europop, na pravom ste mjestu. Što je još impresivnije, Sony ima u svojim knjigama.

Projektno je mjesto uglavnom dobro, ali dobro za korištenje u usporedbi s nekim od naših omiljenih alata za upravljanje projektima. Skup značajki mu je jak, ali stvari idu previše često po zlu.

prednosti & nedostaci

Alternativa za Projectplace

Značajke

Vaš rad u Projectplaceu čuva se na “daskama” i oni sadrže “kartice”, što su obično zadaci. Svakoj kartici možete dodati popise podskupa. Svaka od kartica ima odjeljak koji vam omogućuje dodavanje drugih kartica koje ih čekaju i kartice koje ih čekaju, omogućava vam upravljanje ovisnostima i omogućava vam da uočite potencijalna uska grla u svom rasporedu.

projectplace-kartica

Za svaku stavku postoji nekoliko opcija, uključujući izvještavanje o vremenu, dodavanje datoteka, pridruživanje njima aktivnosti ili označavanje kao blokirano. Sve ih je lako napraviti.

Ploče su postavljene u tipičnom kanbanskom formatu, s planiranim stupcem na lijevoj strani, radom na koloni u sredini i stupom za gotov rad s desne strane. Možete prevući zadatke oko sebe da biste promijenili njihov status ili prilagodili njihov status na kartici.

Projekte možete prilagoditi dodavanjem vlastitog logotipa ili ikone kako biste svoj tim osjećali kao kod kuće. Postoji nekoliko mogućnosti i za internu komunikaciju.

Gumb u donjem desnom kutu omogućuje vam otvaranje područja za razmjenu poruka. Odatle možete slati poruke svima drugima u svom timu. Postoji i kartica “Razgovori” koja vam omogućuje razgovore širom tima. Omogućuju vam prilaganje datoteka s jedne od usluga s kojima se Projectplace integrira, kao i obavještavanje pojedinaca ili timova o vašoj poruci.

Dobivate obavijesti o raznim stvarima, ali ako naiđete na previše poruka, možete isključiti neke ili sve njih.

Predlošci projektnog mjesta

Ako ponavljate slične projekte, možete postaviti predloške za uštedu vremena. Postoji i sedam unaprijed postavljenih postavki, što vam može dati početnu prednost i pokazati vam različite načine postavljanja stvari.

projectplace novi-radni prostor

Stvaranje novog radnog prostora iz predloška nije teško, ali treba vremena. Zbog toga je teško pregledavati ono što je dostupno. Većina alata omogućuje vam da sve više ili manje odmah postavite, tako da Projectplace nije sjajan izbor ako ste nestrpljivi.

Iznenadili smo se što smo morali pričekati, ali nakon što smo odabrali naše mogućnosti, prošlo je gotovo 15 minuta prije nego što je novi radni prostor – temeljen na predlošku za zapošljavanje – bio spreman. To je zapanjujuće vrijeme, s obzirom na to da je predložak imao samo 115 KB prostora.

Predložak je bio dobar i novo poduzeće koje nema dobro definirane procese za bilo koje određeno područje moglo bi učiniti i gore od korištenja Projectplacea kao polazne točke.

Naš gotov sustav zapošljavanja stigao je s kanban upravnom pločom za premještanje ljudi kroz faze zapošljavanja, sustavom za praćenje potencijalnih zaposlenika, pa čak i dokumentima za praćenje novih zapošljavanja i provjeru da li se uklapaju u posao.

Za suđenje su nam izdvojili 25 GB prostora za pohranu, koji bi trebao biti adekvatan za većinu potreba, ali uzorni projekt bio je zabrinjavajuće velik i preko 400 MB. Kao što je već spomenuto, naš je drugi projekt bio mnogo manji.

Projectplace se integrira s drugim platformama za pohranu, omogućujući vam pristup datotekama putem Dropbox-a ili Google diska. Ako vam treba više prostora, pogledajte naš najbolji članak za internetsku pohranu za timove za pregled mogućnosti.

Pored tih opcija za pohranu, Projectplace se može izravno integrirati s različitim platformama, uključujući Evernote, Harvest, HipChat i druge. Tu je i Zapier podrška koja vam omogućava pristup mnogim drugima.

Projectplace ima urednu značajku koja vam omogućuje da sebe označite kao ugodne ili pod pritiskom. Dopuštanje svima da podijele kako se osjećaju u cjelini može biti od koristi menadžerima koji brinu o svom osoblju.

Svoj kapacitet možete dodati i satima i minutama tjedno. To je korisno ako oslobađate posao ili radite u dobrovoljnoj formi, a sigurni smo da će menadžeri pronaći te vrijedne podatke.

Mnoge platforme za upravljanje projektima imaju načina provjere da li je vaš projekt u redu ili kako bi se utvrdilo tko je nedovoljan ili preopterećen. 

Možete ga koristiti u pokretu jer ima aplikacije za Android i iOS. Ako za pristup mrežnim platformama upotrebljavate mobilne uređaje, pogledajte članak o najboljem VPN-u za više uređaja da biste dobili dodatnu sigurnost.

Skup značajki Projectplacea je jak, ali šteta je da treba toliko dugo da se stvore novi radni prostori. Međutim, bilježi visoko ocjene, s mnogim značajkama koje će olakšati organiziranje vašeg tima.

Pregled značajki projektnog mjesta

Logotip projektnog mjestawww.projectplace.com

Počinje od 2900 dolara mjesečnoSvi planovi

Značajke upravljanja

zadaci

podzadaci

Upravljanje ovisnošću

Prilagođene pozadine

Ostale mogućnosti prilagodbe

Ograničenje veličine tima
Neograničen

Prostor za odlaganje
25 GB

Općenito

Plaćanje
Kreditna kartica

Prihvaća cryptocurrency

Podrška za mobilni OS
iOS, Android

Besplatna proba
14 dana

sigurnosti

Dvofaktorska provjera autentičnosti

Šifriranje
AES-256

SOC certifikacija

podrška

Live chat

E-mail / kontakt obrazac

Telefonska podrška

Razumljivost

Projectplace je u vlasništvu kompanije Planview, koja također posjeduje LeanKit. Kad koristite Projectplace, ponekad ćete se pomicati s njegove namjenske web stranice i na stranice koje dijele s LeanKit i drugim alatima. Dijelovi web stranice koji rade samo u Projectplaceu djeluju u redu, ali ostali su zbunjujući nered.

Prijavljivanje zahtijeva da prihvatite njegove uvjete pružanja usluge i master korisničke ugovore. Istražujući one doveli su nas do istog horor prikaza stranice čiji su korisnici imali LeanKit. Čisto i jednostavno to nije. Savjetujemo oprez onima koji vole znati što se slažete.

Nakon što ispunite njegov obrazac i kliknete svoju e-poštu za aktivaciju, stižete vas u aplikaciju. Zanimljivo je da vam se čini kao ekran za učitavanje dok Projectplace postavlja vaš projekt, ali ne morate previše čekati (u ovom trenutku, barem).

projectplace-postavljanje

Nakon što je aplikacija bila spremna, prvo nismo vidjeli udžbenik ili uvod. Poruka koja nas čeka u ladici nije uobičajena dobrodošlica, već samopromotivna nota koja nam kaže da je Projectplace sada još bolji.

projectplace-naznake

Ubrzo smo shvatili da su mali zeleni krugovi koji zasipaju zaslon bili skočni savjeti. U početku smo ih pogrešno shvatili zbog problema s slojevanjem sučelja, ali nakon što smo shvatili što su oni, svoj posao su obavili dovoljno dobro.

Promatrajući više, brzo smo ustanovili da je uzorak projekta kao savjete koristio savjete i savjete. Slijedom njih učinio je učenje našim putem znatno lakšim. Rečeno je da je, kad smo se drugi put prijavili, izgledalo kao da se projekt promijenio, a iako su kartice numerirane, teško smo pronašli sljedeći u nizu.

Stavke su sadržavale veze na tekst pomoći koji također nije bilo moguće kliknuti. Drugi predmet pozvao nas je da gledamo videozapise, ali nismo ih povezali niti ih naveli kao priloge. Dizajn je mogao biti glatkiji na mnogim područjima. Ako vam je ljubaznost važna, pročitajte naš ClickUp pregled da biste vidjeli primjer platforme koja to ispravno utvrđuje.

Prvo mjesto na projektu

Prelazak s vodiča Projectplacea za postavljanje vlastitog odbora bio je mnogo bolji. Lako smo mogli kreirati i mijenjati zadatke, kao i prelaziti između pogleda.

Postoji mnogo filtera koji vam omogućuju sortiranje zadataka. Ovdje imate nekoliko korisnih opcija i možete pregledati sve zadatke dodijeljene određenom korisniku ili one koji nisu dodijeljeni i one sa ili bez procjene vremena. Također možete pretraživati ​​većinu vrsta informacija koje Projectplace omogućava.

Pokušaj dodavanja članova u naš tim bio je teži nego inače. Prvo smo upisali ime i dobili smo poruku da je format nevažeći. Ista stvar dogodila se i kad smo unijeli adresu e-pošte.

Skoro svaki drugi alat koji smo testirali olakšava dodavanje drugih korisnika. Većina ih ide na put da vas potaknu na to, pa je bio šok otkriti da ne možemo s Projectplaceom.

S obzirom na to da smo jedini član tima, pitali smo se što će se dogoditi ako kliknemo opciju pored našeg imena da nas uklone iz tima. Možda bi projekt ostao u udubini. Nismo se usudili kliknuti kako bismo to saznali. Na kraju smo na posebnoj kartici “članovi” našli gumb “poziv”, pa smo mogli naseliti naš projekt.

Sučelje je svijetlo i lagano. Boje su meke i ima puno bijelog prostora. Tekst bi mogao biti i veći, ali nije ga teško pročitati. Zabrinjavajuće, nailazili smo na velika kašnjenja tijekom korištenja. Isteklo je vrijeme navigacije do stranice “ploče” i našli smo se da moramo čekati više od 10 sekundi dok klikamo okolo.

Kao što je već spomenuto, uzorak projekta je koristio preko 400 MB naših izdvojenih 25 GB, što je puno, tako da možda nije toliko učinkovit koliko bi mogao biti ispod haube.

Stranica za podršku projekta Projectplace sadrži tehnički odjeljak koji uključuje ispitivanje kašnjenja, tako da je možda brzina nešto s čime su imali problema prije. Također vam daje informacije o zahtjevima sustava i ispadima.

Iako smo pronašli probleme s brzinom i nekoliko stvari koje ne funkcioniraju kako bismo željeli, pomoću sučelja za izvršavanje i mijenjanje stvari funkcionira dobro i općenito je intuitivno. Postoji i mnogo prostora za brzo i jednostavno odvijanje stvari nakon što upoznate platformu.

Navigacija je, međutim, idiosinkratska. Morate naučiti kako pronaći prikaze koje želite jer klikanje i istraživanje nisu uvijek jasni koliko bi mogli biti. U jednom trenutku kliknuli smo na zadatak bez odgovora i nakon nekoliko pokušaja, područje fokusa zadatka počelo je treperiti i isključivati. Morali smo se kretati dalje da bi se stvari vratile u normalu.

Za alternativnu platformu koja ukida upotrebljivost i naš je novoproglašeni ukupni omiljeni alat za upravljanje projektima, pogledajte našu reviju monday.com.

Projectplace dobiva pristojnu ocjenu u prilagođenosti korisnicima. Pojedine komponente dobro funkcioniraju, ali navigacija je zbunjujuća, a greške i usporavanja utječu na cjelokupno iskustvo.

cijena

Projectplace ima jedinstveni redovni plan, čija se cijena iznosi 29 USD po korisniku mjesečno. To nije jeftino, ali njegov je sustav barem jednostavan. Na njegovoj stranici s cijenama nalazi se tekst koji kaže “Samo američki kupci”, ali njegova podrška rekla nam je da se odnosi samo na njezine cijene i platforma je dostupna bilo gdje u svijetu.

projectplace-cijena

Također ima korporativni sloj, koji uključuje nekoliko dodatnih značajki i ima “vojnu sigurnost”. Da biste razgovarali o cijeni, morat ćete izravno kontaktirati Projectplace.

Ako vas zanima platforma koja je jeftina za velike timove, pogledajte našu pregled Basecampa.

Ako želite to provjeriti, postoji dvotjedna besplatna probna verzija, a kreditna kartica nije potrebna. Jeftin ili besplatan sloj bio bi dobar, ali ne nuditi ni jedan ranjivac. Projectplace dobiva dobru ocjenu za svoj jednostavni sustav i besplatno probno razdoblje.

sigurnosti & Privatnost

Projectplace daje nekoliko uvjerljivih garancija kada je u pitanju privatnost. Obećava sigurno brisanje vaših podataka u roku od 30 dana od brisanja vašeg projekta. Također obećava da prodajni ili pomoćno osoblje nisu vidljivi niti jedan od vaših osobnih podataka, osim potrebnih kontakt podataka.

Njegovo šifriranje osigurava da nitko ne može vidjeti vaše podatke osim vas, čak i ako to želi. Redovito izrađuje sigurnosne kopije kako bi i sve bilo sigurno. Da biste sačuvali podatke u vlastitom sustavu, pogledajte kako šifrirati vodič tvrdog diska.

Njegova je politika privatnosti iznenađujuće čitljiva u usporedbi s većinom web stranica. Pojedinosti o politici privatnosti u skladu s Projectplaceovim zaštitnim okvirom privatnosti. Poslužitelji Projectplacea nalaze se u Švedskoj, a ona tvrdi da pružaju vašu zaštitu podataka zakonodavstvom poput USA Patriot Act.

projectplace-dsar

Pronašli smo mogućnost za podnošenje zahtjeva na njegov „portal zahtjeva za pristup dotičnim podacima“, u slučaju da želite da se vaši podaci uklone. Nismo sami prošli kroz ovaj postupak, ali pitamo se što se događa s vašim podacima ako zanemarite provesti postupak.

Obrazac koji koristite nije toliko uznemirujući kao stranica s uvjetima i odredbama Projectplacea, ali ni ne izgleda prijateljski. Ipak, to je tamo ako ga tražite.

Projectplace vam daje mogućnost pregledavanja podataka koje pohranjuju na vama u .json ili .xml formatu. Opcija .xml nije radila za nas, ali .json je učinio. Nismo imali ništa protiv, pogotovo zato što smo činili da smo napravili još jednu svoju odsutnu pogrešku prilikom unošenja našeg telefonskog broja za registraciju.

Ako imate zabrinutosti oko podataka koje propuštate mrežnim uslugama, pročitajte naš članak kako zaštititi članak o privatnosti.

Koristi AES 256-bitnu enkripciju za pohranu i TLS za tranzit, što znači da su vaši podaci sigurni i sigurni. Također ima 99,98 posto produženog rada, tako da bi prekidi rada trebali biti rijetki. Ima i ISO 27001 certifikat.

Možete prilagoditi zahtjeve zaporke za svoj tim, ali nema previše mogućnosti. Također dobivate i jednu prijavu koja se temelji na SAML-u.

Ima dvofaktorsku provjeru autentičnosti, što vam daje dodatni sloj zaštite ako je vaša lozinka ugrožena. To vam pomaže da se zaštitite od cyber kriminala.

Projectplace postiže dobre rezultate u sigurnosti i privatnosti zbog snažne enkripcije, dvofaktorske provjere autentičnosti i obveze zaštite podataka.

Servis & podrška

Ako vas zaglave, u izborniku Projectplace postoje opcije “pomoći” i “korisnička podrška”, zajedno s opcijom “povratne informacije” ako želite podijeliti svoje misli..

Odabirom opcije „pomoć“ preusmjeravat ćete se na dobro osmišljenu stranicu s uvjerljivom slikom biljke. Odatle imate nekoliko opcija.

Postoji stranica “početak rada” koja sadrži uvodni videozapis i mnoštvo detaljnih, tekstualnih vodiča koji objašnjavaju kako koristiti platformu. Postoji često postavljano pitanje s oko 25 pitanja koja se povezuju sa kombinacijom teksta i video odgovora. Tu je i oko 27 videozapisa i članaka koji objašnjavaju gotovo sve što vam je vjerojatno potrebno.

Stranica “Korisnička podrška” je slična. Ako želite izravno stupiti u kontakt, nudi se telefonski broj za kontakt, kao i obrazac za kontakt i chat uživo, tako da imate puno mogućnosti ako vam je potrebna pomoć. Podrška se pruža na šest jezika, pokrivajući anlosferu i sjevernu Europu, a svaki od njih ima svoje posebne brojeve telefona.

Projectplaceu smo pokušali postaviti pitanje o nekoliko pitanja o kojima smo željeli pojašnjenje. Kada smo isprobali njegov chat uživo – radnim danom u 20,20 sati. Istočno standardno vrijeme – dobili smo poruku da nitko od njegovih agenata nije dostupan.

Umjesto toga poslali smo upit putem njegovog obrasca za podršku. Nakon klika za slanje poslani smo u njegov „centar za uspjeh korisnika“ bez potvrde da je naš upit primljen. Međutim, vratili su nam se istog dana.

Ako vam treba usluga s blistavim vremenima odziva, pogledajte naš pregled Wrike. Njegov tim vratio se na naš upit u samo tri minute.

Projectplace nudi webinare, kao i priliku za gledanje starih webinara, ali nismo ih uspjeli natjerati u rad. Morali smo se registrirati posebno za webinar, ali nakon ispunjavanja naših podataka, dobili smo poruku “video nedostupan” za naše probleme.

Projectplace također nudi bijele slike i e-knjige. Dosadno, zahtijevaju i pojedinačnu prijavu i registraciju, a od nas se tražilo da potvrdimo našu tvrtku s popisa predloženih utakmica na temelju naših podataka.

Ako imate veliki tim koji želite premjestiti na platformu, možete iskoristiti jak izbor mogućnosti ukrcavanja i treninga. Pored mrežnog treninga, možete navesti i njegov tim da radi s vama na licu mjesta. Na raspolaganju su i savjetovanja koja će vam pomoći da što bolje iskoristite platformu.

Projektno mjesto pokriva svaku bazu. Imate mogućnosti kada je u pitanju pomoć s platformom. Ne radi sve kako treba, ali mnogo materijala za pomoć i njegova podrška brzo nam je odgovorila. Dobija pristojnu ocjenu.

Završne misli

Najbolji softver za upravljanje projektima većinu stvari ispravno pogađa kada je u pitanju sučelje i upotrebljivost. Projectplace čini nekoliko previše pogrešaka, ali samo je nekoliko ispravki programskih pogrešaka daleko od puno jače platforme.

Uspijeva u servisu i podršci, kao i privatnosti i sigurnosti. Moglo bi se poboljšati iskoristivost, ali je daleko od katastrofe. Jednom kad se zakažete, nudi puno snage i vrijedi je provjeriti. Imali smo bolja iskustva drugdje.

Ako ste pokušali koristiti Projectplace, javite nam što ste mislili u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me