Podio pregled – Ažurirano 2020

Podio pregled

Podio je moćan, fleksibilan alat koji stoji visoko među najboljim softverom za upravljanje projektima. Jednostavan je za upotrebu, intuitivnog izgleda i pojednostavljuje planiranje velikih poduhvata. Kao što možete pročitati u ovom Podio pregledu, međutim, neke vrlo specifične značajke nedostaju i podrška bi se mogla poboljšati.


najbolje-projekt-management-program

Podio je vrlo cijenjena platforma za upravljanje projektima koja nudi puno alata za suradnju i komunikaciju s vašim timom. Također je i svestran, sa mnogo dostupnih predložaka i integracija. U ovom Podio pregledu otkrit ćete odgovaraju li njegove mogućnosti vašim potrebama.

Podio je predstavio u Danskoj 2009. kao neovisni proizvod, ali ga je kupio američki softverski div Citrix 2012. Prešao je snagu i snagu od tada, a preko 500.000 timova koristi platformu.

U dobrom ste društvu ako ga odlučite pustiti u posao. Podio se hvali s nizom poznatih klijenata, uključujući Sony, Volvo i NFL (pogledajte naš članak o gledanju NFL-a na mreži)..

Gledamo da vidimo kako se uspoređuje sa konkurencijom. Tl; dr. Je da nam se Podio jako svidio. Ima jedinstvene značajke, ali nedostaju stvari koje imaju druge platforme. Za neke će tvrtke biti sjajan i ako vam nije potrebna posebna značajka koja ne uključuje, dobro je provjeriti.

Alternativa za Podio

prednosti & nedostaci

Značajke

Podio je izgrađen oko radnih prostora, koji uključuju projekte i aplikacije. One se mogu u velikoj mjeri prilagoditi, omogućujući vam da stvorite predloške prilagođene tome što trebate.

Zadani projekt uključuje polje za dodjelu odgovornog člana tima, koje možete preimenovati, što god želite, a možete dodati i polja članova tima.

To možete učiniti s bilo kojom vrstom polja, od tekstualnih polja do raznih vrsta statistika i datoteka.

Tu su i polja za proračun, koja vam omogućuju izračun podataka. To je snažna značajka koja vam omogućuje korištenje varijabli koje automatski stvara iz drugih polja. Daje vam puno korisnih prijedloga tijekom tipkanja, što također izvodi neke nagađanja iz procesa.

Podio izračun

Nismo istražili značajku onako kako bismo željeli zbog njezine složenosti, ali oni koji rade s Podioom moći će izračunati da nadiđu ponudu mnogih drugih alata. Imali su, međutim, ograničenja. Na primjer, nismo mogli dodati ili oduzeti datume, ali postoji krivulja učenja s takvom značajkom.

Na sposobnost da prilagodite ono što radite podsjetila nas je na monday.com, što je i u tome dobro. Više informacija potražite u našem pregledu monday.com.

Ako se želite povezati s drugim uslugama, na raspolaganju vam je desetak opcija, uključujući Evernote, Dropbox i Office 365. Pročitajte našu recenziju Evernote i Dropbox recenziju ako želite znati više o njima.

Za daljnje proširenje svog skupa značajki dostupno je puno proširenja za prilagodbu Podio-a, iako većina naplaćuje dodatnu naknadu.

Podio nudi neograničen prostor za pohranu, čak i u besplatnoj verziji, što ga čini odličnim načinom dijeljenja datoteka između članova tima. Maksimalna je veličina datoteke 100 MB, ali ako imate velike datoteke, možete koristiti drugu uslugu da biste prešli ograničenje.

Pogledajte našu usporedbu pohrane u oblaku ako tražite drugu uslugu koju biste koristili s Podiom.

Podio Upravljanje zadacima

Njegovo upravljanje zadacima ne podudara se s značajkama nekih platformi jer upravljanje ovisnostima i podzadače nisu dostupni. Međutim, on ima tijekove rada koji vam omogućuju postavljanje uzročno-posljedičnih odnosa između događaja, tako da ih možete koristiti za strukturiranje svojih projekata.

Ako vam je potrebno upravljanje ovisnostima, pogledajte našu kritiku Wrike za izvrsnu alternativu.

Podio vam pruža veliku fleksibilnost za kontrolu načina dodjeljivanja zadataka, tako da dobro funkcionira kao upravitelj zajedničkih zadataka. Možete dobiti obavijesti i kada su zadaci dospjeli. Na primjer, može vam poslati e-poštu 24 sata prije roka.

Uključena je praktična bočna traka za chat. Kliknite ikonu u gornjem desnom kutu zaslona, ​​a bočna traka klizne za prikaz, omogućujući vam jednostavnu razmjenu poruka sa svima iz vašeg tima. Možete slati i pozive iz područja chata, što vam omogućuje proširenje baze kontakata.

Da biste saznali o još jednoj platformi za upravljanje projektima koja olakšava razgovor s suradnicima, pročitajte naš Basecamp pregled.

Podio također ima kalendar koji prikazuje što trebate učiniti u danima ili tjednima unaprijed te aplikacije za Android i iOS kako biste ga mogli koristiti u pokretu.

Podio-kalendar

Ako je vaše poslovanje softversko temeljeno ili dovoljno veliko da ima vlastite programere, Podio ima API-je za nekoliko programskih jezika kao i SDK-ove za mobilne platforme, tako da možete lako graditi aplikacije koje s njim rade. Većini korisnika to neće trebati, ali moćna je značajka onih koji će proširiti platformu dalje.

Podio ima zanimljive značajke, ali nedostaje nekoliko stvari koje će neke poželjeti imati. Ovdje dajemo visoke ocjene, jer mislimo da će se izvrsno poklapati za neke korisnike, ali trebali biste ga isprobati kako biste bili sigurni da odgovara vašim potrebama prije prijave na plaćeni plan.

Pregled značajki Podioa

Podio Logopodio.com

Počinje od 900 $ mjesečnoSvi planovi

Značajke upravljanja

zadaci

podzadaci

Upravljanje ovisnošću

Prilagođene pozadine

Ostale mogućnosti prilagodbe
Svestrane predloške

Ograničenje veličine tima
Neograničen

Prostor za odlaganje
Neograničeno GB

Općenito

Plaćanje
Kreditna kartica

Prihvaća cryptocurrency

Podrška za mobilni OS
iOS, Android

Besplatna proba

sigurnosti

Dvofaktorska provjera autentičnosti
Samo putem ShareFile-a

Šifriranje
AES-256

SOC certifikacija

podrška

Live chat

E-mail / kontakt obrazac

Telefonska podrška

Razumljivost

Prijavljivanje je jednostavno. Nakon što ispunite svoje podatke, kroz kratki postupak dobrodošlice objašnjavate osnove Podioa. Organizira se oko „radnih mjesta“. Mogu uključiti razne vlastite aplikacije. Kada pokrenete, za vas su postavljena tri radna prostora s različitim aplikacijama, tako da se možete igrati s njima i vidjeti što oni mogu ponuditi.

Podio-app-tržište

Aplikacije vam omogućuju uređivanje predmeta koji mogu biti projekti, sastanci, kontakti ili sve što želite. U osnovi funkcioniraju kao predloške, pa ih nazivanje aplikacijama malo zabludjuje. Postoji mnogo dostupnih u širokom izboru kategorija, što vam daje ogromnu količinu unaprijed definirane funkcionalnosti.

Podio-intro

Uvod vas vodi na novi zaslon projekta na kojem možete započeti s stvaranjem nečeg svog.

Podio novi-projekt

Svakom projektu možete dati rok i dodijeliti ljudima da budu odgovorni za njega. Postoji status koji će vam pokazati što je započeto i završeno, kao i oznake za sortiranje projekata.

Projektima možete dodavati zadatke i pregledati popis onoga što vam je preostalo za napraviti. Uz korištenje standardnog zaslona za stvaranje zadataka, zadatke možete kreirati u bilo kojem trenutku pritiskom na “T” što je zgodno za znati.

Podio-zadataka

Zadaci se mogu dodijeliti određenom članu tima, kao i dati rok. Datoteke se mogu priložiti, a naljepnice se mogu koristiti za razvrstavanje zadataka u grupe. Zadaci se mogu dodijeliti i različitim radnim prostorima nakon kreiranja, omogućujući vam da lako preuredite stvari ako to trebate učiniti kasnije.

Podio privatni zadaci

Većina softvera za upravljanje projektima čini sve vidljivim svim članovima tima, ali Podio vam omogućuje izradu privatnih zadataka koje možete vidjeti samo vi. To je korisno ako priređujete rođendansku zabavu ili ne želite da vaš šef točno zna što namjeravate.

Ako želite, možete čak dodati privatne oznake u javne zadatke. Možda želite svemu dodijeliti dan, ali ne trebate to dijeliti, primjerice, sa svima drugima.

Također može pomoći u sprečavanju prolaska kroz pojedinosti o tome što rade drugi, omogućavajući im da se usredotoče na vlastite zadatke i na one koji se dijele u grupi.

Zadaci se mogu postaviti tako da se ponavljaju, tako da se stvari koje trebate redovito raditi automatski mogu dodijeliti. Ako imate okretna vrata stvari koje je potrebno učiniti, to bi vam moglo uštedjeti ogromnu količinu vremena.

Također možete dodati datoteke s računala i usluga pohrane, kao što su Google Drive, Dropbox, Evernote i pola tuceta (pročitajte našu recenziju na Google disku). Da biste vidjeli kako te usluge mogu pomoći vašem poslovanju i naučiti koji najviše odgovara vašem, pogledajte članak o najboljem internetskom pohranu za timove.

Tutorial će vas sljedeći put poslati u sustav za prilagođavanje projekata i voditi vas kroz jednostavan postupak dodavanja vlastitog tekstualnog polja. Nakon toga ostaje vam da sami krenete u rad.

Gledajući oko Podio, vidjet ćete da je sučelje uredno i profesionalno izgledalo. Tekst i ikone su mali, ali čitljivi i postoji puno pop-up teksta koji objašnjavaju što radite.

Podio-popup

Češće nego ne, pomoć se pojavljuje kada prvi put koristite značajku. Skočni prozori daju vam kratko objašnjenje što trebate učiniti, kao i korisne pokazivače, poput prečaca na tipkovnici.

Podio-projekti

Gornji zaslon sadrži nekoliko kartica na kojima možete pregledavati projekte, aktivnosti, rezultate i sastanke, kao i pristup raznim izbornicima i opcijama u ponudi.

Podio sučelje

Elementi korisničkog sučelja su jasni i dobro postavljeni, a Podio vam nudi obilje uputstva. Bilo je lijepo vidjeti savjete u bočnoj traci koji su nam dali dodatne informacije. Predstavljene informacije općenito su bile korisne, što ga čini dobrim načinom za učenje u pokretu.

Možete shvatiti što većina toga radi bez previše poteškoća. Sve je funkcioniralo pri prvom pokušaju i nismo naišli na velike bugove kad smo ga koristili. Primijetili smo lagano kašnjenje dok su se padali neki padajući izbornici, ali sučelje je bilo brz i brz većinu vremena.

Izgubili smo podatke koje smo jednom ušli u obrazac kad smo nešto kliknuli i prebacili se na drugi ekran. Bilo bi lijepo dobiti upozorenje u takvim slučajevima.

Iako su njegovi pojedinačni zasloni dobri, nije uvijek očito kako se sve uklapa u jedno, pa, dok stvari možete jednostavno raditi, radeći kada trebate raditi ono što vam treba više vremena. Veći dio pomoći koji vam pruža je u redu, ali otkrili smo da je na početku napravljeno previše uzoraka projekata, što je otežalo pronalaženje našeg rada pri početku rada.

Za dobar primjer jednostavne aplikacije za upravljanje projektima pročitajte našu Asana recenziju. Možete pogledati i naš vodič za početnike Trello ako tražite nešto što će vam jednostavno omogućiti pregled cijelog tijeka rada.

Podio je moćan bez prekomjernog i uspijeva ponuditi obilje mogućnosti, a istovremeno ostaje prilagođen korisniku. Dobro se predstavlja i nudi vam pomoć kada je to potrebno. Njegovo korisničko sučelje je intuitivno bez pokroviteljstva. U ovom području postiže dobre rezultate.

Preporučujemo Podio ako želite nešto s puno potencijala koji nije preteško za ustajanje i pokretanje.

cijena

Podio je odličan izbor ako ne želite potrošiti mnogo. Njegov besplatni plan omogućuje vam isprobavanje i uključuje do pet članova tima. Plaćeni planovi kreću se u rasponu od 9 do 24 USD po korisniku mjesečno, što pobeđuje mnoge njegove rivale. Ako plaćate godišnje, možete brijati i po nekoliko dolara mjesečno od navedenih cijena.

Besplatni plan omogućava vam korištenje aplikacija, radnih prostora i značajki upravljanja zadacima. Podio je dobar u tim, pa je lako umočiti nožni prst u vodu i osjetiti osnove.

Osnovni plaćeni plan omogućuje vam dodavanje neograničenih vanjskih korisnika na web mjesto, tako da, ako imate puno ljudi koji trebaju samo pregledavati podatke, to bi vam moglo uštedjeti tonu novca. Također ukida ograničenja za stavke i dodaje značajke upravljanja korisnicima. Na razini Plus možete postaviti tijekove rada, što vam daje drugu razinu organizacije.

Konačno, na razini Premium dobivate vizualna izvješća i sinkronizaciju kontakata. Dobivate i zgodne interaktivne nadzorne ploče za prodaju koje vam omogućuju da vidite koliko ste blizu dnevnim i mjesečnim prodajnim ciljevima..

Morali smo kontaktirati podršku da bismo saznali koje načine plaćanja Podio prihvaća, jer nismo mogli pronaći podatke na njegovoj web stranici. Nakon što to učinimo, možemo vam reći da uzima samo kreditne kartice.

Podio ocjenjuje dobre cijene zbog razumnih cijena i neograničenih vanjskih korisnika.

sigurnosti & Privatnost

Prema svom sigurnosnom listu, Podio koristi 256-bitnu AES enkripciju za pohranu, što će zaštititi vaše datoteke. Sve veze s njim zahtijevaju SSL pa dobivate zaštitu kada ga koristite putem weba. Za više informacija o SSL-u, pročitajte naš članak o sigurnosti web mjesta.

Izrada sigurnosnih kopija zahtijeva plaćeni nastavak, što nije idealno. Ako vam je zaštita podataka važna – i trebalo bi biti – potražite savjete u našim najboljim mrežnim uslugama sigurnosnih kopija.

Dvofaktorna provjera autentičnosti nije dostupna, ali možete je koristiti njezinu integraciju ShareFile. Više o tome zašto je dobro imati pročitajte naš vodič za provjeru autentičnosti s dva faktora. Možda biste također trebali pogledati najbolje 2FA aplikacije kako biste vidjeli koje opcije imate ako vam je potrebna značajka.

Podio privatnost

Podio ima dugu politiku privatnosti koja vam govori da vam daje prava koliko zakon nalaže. Nismo odvjetnici, ali činilo nam se da smo više usmjereni prema informiranju onoga što je Citrix smio koristiti nego osiguravanju naše privatnosti.

Na primjer, piše da ne prodaje ili ne otkriva vaše podatke, osim kako je opisano, zatim opisuje načine na koje to čini preko 11 točaka sa metkom koji pokrivaju gotovo svaku bazu o kojoj razmišljamo. Navodi da dijeli vaše osobne podatke, na primjer, sa svojim partnerima za marketing i prodaju.

Spominje Opću uredbu o zaštiti podataka, EU-USS. Štitnik privatnosti i Swiss-U.S. Štitnik privatnosti, ali odjeljci su prepuni legalizacije koji, čini se, više govori o ograničavanju svojih obveza nego o izjavi da čini sve što može kako bi zaštitio vaše podatke. Nismo pronašli ni dokaze o SOC certifikati.

Ako želite zadržati svoje podatke dalje od korporacija i vlada, pročitajte naš mrežni vodič za privatnost za dobar savjet.

Kad je riječ o privatnosti i sigurnosti, Podio ima enkripciju na mjestu, ali čini se da nije usredotočen na ta područja i ne nudi dvofaktornu provjeru autentičnosti. Naša politika privatnosti prihvaća se tako da može dijeliti vaše podatke s kime god odabere.

Unatoč tim problemima nismo pronašli povijest kršenja. Za to dobiva pristojnu ocjenu, ali ima mjesta za napredak.

Servis & podrška

Ako trebate podnijeti zahtjev za podršku, postoji jednostavan obrazac za to. Telefonska i e-podrška ne nude se.

Postoji forum, ali vidjeli smo mnogo neodgovorenih pitanja i pritužbi na sporo vrijeme odgovora od strane podrške. Tim za podršku brzo je odgovorio na naš direktni upit, ali njegov prodajni tim nije nam se javio u vezi s dostupnim načinima plaćanja.

Postoji 19 dobrih video priručnika koji vas podučavaju kako koristiti Podioove značajke. Obećani su webinari, ali iako su dostupni videozapisi starijih, posljednji je bio u 2016. godini, tako da ne zadržavajte dah ako želite sudjelovati u njima.

Ima i često postavljanih pitanja, ali ne uključuje mnoga pitanja, pa sretno pronađite tamo potrebne odgovore.

Otklonili smo testno pitanje kako bismo provjerili Podiovo vrijeme odgovora. Na naš upit u vezi s nedostatkom ugrađenih sigurnosnih kopija mogućnosti smo dobili odgovor za otprilike dva sata i ponudili smo nekoliko prijedloga za načine kako sami napraviti sigurnosnu kopiju. Još jedno pitanje o opcijama plaćanja dobilo je brzi odgovor, ali odgovor nije bio od pomoći.

Sve u svemu, osjećali smo da podrška nije bila loša, ali ni u tome nije ništa izvanredno. Ona dobiva iznadprosječnu ocjenu zbog svojih brzih odgovora na naša pitanja podrške.

Završne misli

Podio vam omogućuje izradu snažnih predložaka za upravljanje podacima. Smatramo da je to jedan od najjačih alata koji smo koristili jer vam omogućuje prilagođavanje načina na koji se prezentiraju vaše informacije. Da biste vidjeli kako se uspoređuje s drugim platformama, pogledajte najbolji pregled softvera za upravljanje projektima.

Postoji nekoliko nedostataka u pogledu značajki koje želimo vidjeti, a podrška bi se mogla poboljšati, ali ukupna je impresivna platforma.

Ako tražite nešto što se može prilagoditi i nudi napredne značajke prilagođavanja, Podio je odličan izbor. Mogućnost dodavanja polja upravljanih kodom u svoje predloške je značajka izdvajanja, omogućujući vam da je koristite na načine koji bi bili nemogući u alatima koji nude samo polja po izboru.

Ako ste Podio iskoristili za brzo okretanje ili iskoristili njegove napredne značajke, obavjestite nas o vašem iskustvu u komentarima. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map