GanttProject pregled – ažurirano 2020

GanttProject pregled

GanttProject je alat za upravljanje projektima otvorenog koda jednostavan za korištenje. Ako želite uzeti centralizirani, gantt-temeljen pristup i ne-oblak, možda ćete htjeti provjeriti naš potpuni pregled GanttProject-a.


najbolje-projekt-management-program

GanttProject je desktop aplikacija koja zauzima, pogađate, Ganttov pristup upravljanju projektima. U ovom pregledu GanttProject-a detaljno ćemo ga pogledati i vidjeti kako se uspoređuje s mnogim izvrsnim ponudama softvera za upravljanje projektima temeljenim na oblaku..

To je mali projekt otvorenog koda koji postoji još od 2003, pa je na njemu bilo dosta posla. Učinkovit je alat usprkos nedostatku briga i ako se želite usredotočiti na njegove osnovne značajke upravljanja zadacima, mogao bi dobro odraditi sve što trebate.

Najbolji softver za upravljanje projektima nudi internetske komunikacijske alate i omogućuje vam suradničku suradnju. GanttProject je izvrstan za upravljanje distribuiranim projektima. Prikladnije je za trčanje na uredskom računalu, s jednom osobom zaduženom za rukovanje projektom, a drugi se prijavljuju po potrebi.

Jednostavno je, ali nudi upravljanje zadacima, ovisnosti i podugovore. Ključne značajke upravljanja projektima postoje, ali nema mnogo više. Za primjer visokokvalitetne platforme koja je prepuna odličnih značajki, pogledajte naš pregled Wrike.

GanttProject ipak ima nekoliko korisnih značajki, a projekti se mogu pohraniti na poslužitelj ako imate odgovarajuću. Može generirati izvješća i web stranice, pa postoje načini kako ažurirati svoj tim u skladu s vašim planovima.

Ako želite isprobati nešto još jednostavnije, ali s više osjećaja zabave, pročitajte našu Asana recenziju. Asana upravljanje zadacima čini zabavnom dok je još uvijek korisna.

prednosti & nedostaci

Alternativa za GanttProject

Značajke

Ne iznenađuje da će GanttProject korisnici provesti puno vremena u njenom Gantt pogledu. Ovo vam daje pregled kako se vaši zadaci međusobno uklapaju. Možete vidjeti koje zadatke trebate obaviti prije ostalih, blokade i ovisnosti.

ganttproject-Gantt dijagram

Ako tražite tržište alata koji se temelji na Ganttu, pogledajte našu TeamGantt recenziju za alternativu temeljenu na oblaku.

GanttProject ima tablicu resursa za dodavanje ljudi u vaš projekt. Možete dodijeliti svima ulogu i definirati prilagođene uloge. Jedini je prema zadanim postavkama “voditelj projekta”, pa ćete morati dodati druge, osim ako ne radite sami.

Osobe iz vaše tablice resursa mogu se dodijeliti zadacima. Nakon dodjele, kodiraju se bojom, tako da možete vidjeti je li netko preopterećen ili podopterećen.

ganttproject-pert dijagram

Tu je i PERT prikaz. To je vrsta grafikona koji prikazuje trajanje svakog zadatka kao vrijednost, a ne traku na kalendaru.

Ne podrazumijeva se tamo i mora biti omogućeno u izborniku “view”. Kao i Ganttov prikaz, prikazuje odnos između zadataka, ali to čini neovisno o kalendaru, tako da možete preurediti stavke povlačenjem i pozicioniranjem na način koji vam ima smisla.

Osim što nudi upravljanje ovisnostima, GanttProject vam pokazuje i kritičan put, a to je put koji bi rezultirao u najkraćem mogućem roku za dovršetak vašeg projekta.

Izgled aplikacije možete promijeniti odabirom odabranih unaprijed postavljenih postavki, premda neće osvojiti nagrade za vizualnu privlačnost. Također možete promijeniti boje elemenata grafikona i dodati svoj vlastiti logotip. Možete postaviti i slobodne dane i izostaviti ih iz svog kalendara, što stvari mogu držati uredno.

Za razliku od većine najboljih alata za upravljanje projektima, GanttProject je softver za stolna računala. To znači da mu nedostaju značajke zajedničke alternativama utemeljenim u oblaku.

U usporedbi s mrežnim platformama, njegova najveća slabost je nedostatak mogućnosti komunikacije. Možete slati e-poštu osobama s popisa resursa, pod uvjetom da ste dodali njihove adrese e-pošte, ali to se obavlja putem zadane aplikacije za e-poštu.

Ako želite aplikaciju koja nudi puno načina za razgovor sa suigračima, pogledajte naš Podio pregled.

Po defaultu također sprema datoteke lokalno, što znači da se ne dijele. U skladu s tim, možete spremiti na mrežni pogon ili koristiti uslugu poput Dropbox-a za dijeljenje datoteka projekta. Također postoji opcija povezivanja s poslužiteljem putem WevDAV protokola.

Ako vas zanima pronalazak usluge pohrane za vaš tim, pročitajte članak o najboljoj internetskoj pohrani za timove.

ganttproject-HTML-izlaz

GanttProject ima izvrstan generator izvještaja koji stvara sažetke vašeg projekta u mnogim formatima, uključujući .pdf i HTML. Izvoz HTML-a posebno je dobra značajka koja vam omogućuje jednostavno postavljanje pregleda vašeg projekta na mreži. Dobijate mini web mjesto s vezama na različite odjeljke, a tu je i izbor tema za odabir. Izgleda osnovno, ali je korisno.

Možete i uvoziti i izvoziti u Microsoft Project, kao i obrađivati ​​.csv datoteke.

GanttProject ima uski i fokusirani skup značajki. Nema ogromne količine za naučiti i što možete učiniti što očekujete.

GanttProject je desktop softver izgrađen na Javi i radi na Windows, Linux i macOS. Nije bogat značajkama, ali dobro je u onome što radi i ima nekoliko lijepih dodira. Kao rezultat, ovdje se dobiva pristojan rezultat. Ako vam treba aplikacija koja ima više značajki i integracija, pogledajte naš pregled Airtable.

Pregled značajki GanttProject-a

GanttProject Logotipwww.ganttproject.biz

Besplatno

Značajke upravljanja

zadaci

podzadaci

Upravljanje ovisnošću

Prilagođene pozadine

Ostale mogućnosti prilagodbe
Postavke izgleda, logotipa, prilagođene boje

Ograničenje veličine tima
Neograničen

Prostor za odlaganje
Neograničeno GB

Općenito

Plaćanje
Open Source (besplatno)

Prihvaća cryptocurrency

Podrška za mobilni OS

Besplatna proba
Besplatno ionako

sigurnosti

Dvofaktorska provjera autentičnosti

Šifriranje
Dostupni su dodaci

SOC certifikacija

podrška

Live chat

E-mail / kontakt obrazac

Telefonska podrška

Razumljivost

GanttProject je besplatna aplikacija koju sami preuzimate i pokrećete. Dolazi s instalatorom koji je samo 18 MB u sustavu Windows, tako da je brzo preuzimanje i jednostavno pokretanje. Ne može vam puno pomoći da započnete. U aplikaciji nema udžbenika i ne podsjeća na priručnik.

Većina mrežnih platformi sadrži detaljni postupak kada započnete s uvodnim ili uvodnim značajkama, ali uglavnom ste prepušteni sami sebi pomoću GanttProject-a. Sličan alat je Redmine, koji je open source i osmišljen za pokretanje na vlastitom poslužitelju. Pogledajte našu Redmine recenziju za više.

Srećom, GanttProject je lako utvrditi, dijelom i zato što nema puno toga za razumjeti. Njegovi izbornici imaju nekoliko opcija, ali oni su teško pakirani.

Kao što ste vjerojatno pogodili, GanttProject je alat usmjeren na Gantta Njegov glavni prikaz je Ganttova karta s popisom zadataka na lijevoj strani i kalendarom koji prikazuje kada su zadaci zakazani s desne strane.

Dodavanje zadatka je jednostavno i može se obaviti pomoću gumba ili nekoliko opcija izbornika. Novi zadaci postavljaju početne i završne datume prema danu koji se trenutno nalazi na krajnjem lijevom rubu vašeg prikaza karte, što je neobično, ali navikavate se na njega.

ganttproject-zadatak-svojstva

Na kalendaru možete promijeniti datum početka i završetka zadataka tako da ih mlazite po rubovima i povlačite. Možete promijeniti postotak dovršenosti na sličan način i stvoriti ovisnosti povlačenjem strelice iz jednog zadatka u drugi.

Ne postoje očigledne ručke koje bi vam mogle pokazati da je moguće, a potrebna je preciznost mišem, ali dovoljno je intuitivna da to shvatite eksperimentiranjem. Možda ćete se frustrirati pokušavajući brzo kretati stvari jer čak i kada znate što možete učiniti, ne možete uvijek pronaći ispravnu ručku bez da se premještate s pokazivačem..

Ne daju vam svi alati za upravljanje projektima upravljane Ganttove grafikone, ali oni s kojima je općenito lakše raditi nego GanttProject. Smartsheet je jedan mrežni alat koji sadrži puno značajki i nije ga teško koristiti. O tome možete pročitati u našoj recenziji Smartsheet.

S pozitivne strane, GanttProject će vam automatski premjestiti stvari ako ovise o ostalim zadacima koje ste upravo premjestili. Na primjer, ako krajnji datum zadatka pomaknete na 10. ožujka, zadaci koji ovise o njemu premjestit će se na početak nakon tog datuma, ako je potrebno.

GanttProject dobiva visoke ocjene za jednostavnu upotrebu. Većinu njegovih karakteristika lako je shvatiti. Vrijedi pogledati njegov video vodič s YouTubea, ali ne treba vam mnogo više od toga da biste ga naučili koristiti. Povlačenje zadataka oko njegova Ganttovog prikaza moglo bi biti lakše, ali osim toga, nismo imali problema.

cijena

GanttProject je besplatan, ali vam daje mogućnost plaćanja ako želite pomoći da ga podržite. Možete imenovati cijenu, tako da ako imate novac, možete vratiti nešto svom timu.

Možete pridonijeti i testiranjem i lovom na bube, radeći na izvornom kodu ili ga prevodeći na nove jezike. Dostupan je na 40 jezika, ali nisu svi prijevodi ažurirani.

Ne možete pobijediti besplatno, tako da GanttProject ovdje ima savršenu ocjenu. Imajte na umu da ćete morati platiti za vlastiti web poslužitelj ili uslugu pohrane, ako hostujete projekt na mreži. Naš članak o sigurnosti web mjesta vrijedi pročitati ako postavljate vlastiti poslužitelj, a naš najbolji članak za pohranu u oblaku bit će koristan ako samo želite negdje prenijeti datoteku projekta.

sigurnosti & Privatnost

Budući da se GanttProject obično izvodi lokalno, privatnost je mnogo manje problema nego kod alata koji se temelje na oblaku. Ne biste trebali davati adresu e-pošte ili bilo koje druge podatke da biste preuzeli instalacijski program.

Njegova pravila o privatnosti web stranica su jednostavna izjava koja kaže da prikuplja kolačiće, pohranjuje IP adresu posjetitelja i čini druge stvari koje biste očekivali kada posjetite web mjesto. Ovdje nemamo problema, ali ako želite saznati više o ovoj temi, pročitajte naš članak o zaštiti privatnosti.

Ako postavljate svoj poslužitelj za upotrebu putem WebDAV-a, potražite naš najbolji vodič za web hosting za pomoć u pronalaženju opcija. Odgovorni ste za svoju sigurnost ako koristite GanttProject na mreži.

Datoteke projekata nisu šifrirane i izgledaju kao .xml datoteke kad se otvore u uređivaču teksta, ali imaju svoje proširenje. Ako želite zaštititi svoje lokalne datoteke, pročitajte naše upute za kriptiranje dijela tvrdog diska za savjet kako to učiniti.

Ovdje smo dodijelili visoku ocjenu GanttProjectu, ali to je više zbog toga što se ne treba brinuti puno jer to čini nešto posebno na ovom području. Cyber ​​kriminala manje brine zbog alata za radne površine.

Servis & podrška

Iako je besplatan, u GanttProject-u postoji nekoliko načina za pomoć.

Ima portal za podršku, na koji se možete obratiti ako vam treba pomoć. Pronaći ćete aktivnu zajednicu u kojoj možete potražiti pomoć programera i ostalih korisnika tamo. Gotovo na sva pitanja koja smo pogledali brzo je odgovoreno, često voditelj i programer GanttProject-a, Dmitrij Barašev. Nijedan drugi alat koji smo koristili nije pružio podršku izravno od šefa.

Potiče vas da pročitate FAQ i pretražite postojeća pitanja prije nego što postavite svoje. FAQ sadrži korisne veze, uključujući vodiče na YouTubeu i stranicu s dokumentacijom. Dokumentacija sadrži samo nekoliko članaka koji su objavljeni na korisnicima, a koji su posve specifični.

YouTube veza samo je potraga za udžbenicima, ali ima ih mnogo, uključujući i neke od programera projekta. Ovo je posebno dobro mjesto za početak.

Budući da je alat otvorenog koda, s GanttProjectom možete raditi što želite i zajednica je tu da vam pomogne ako se zaglavite. Mogla bi biti bolja dokumentacija, ali postoje i dobri video priručnici. Alat je također jednostavan za prepoznavanje, što mu pomaže postići i ovdje dobru ocjenu.

Završne misli

Ako želite raditi sve izvan mreže iz sigurnosnih ili privatnih razloga, GanttProject je odličan izbor. Omogućuje vam lokalno upravljanje projektima i izvršavanje upravljanja zadacima pomoću podugovora i ovisnosti.

Ima neke internetske značajke, kao i korisnu mogućnost izlaznog HTML-a. Iako se osjeća datirano, dobro je u onome što radi. Ako želite nešto modernijeg izgleda, monday.com je možda za vas. Pročitajte o tome u našoj recenziji monday.com.

GanttProject je osnovni u odnosu na ono što nudi, ali nedostatak zvona i zvižduka nekima će odgovarati do temelja. Ako su vam potrebne određene značajke koje ne žele prednost oblačne platforme, to bi moglo biti upravo ono što vam treba.

Ako ste isprobali GanttProject, javite nam kako ste ga pronašli u komentarima. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map