Wondershare pregled podataka za oporavak podataka – ažurirano 2020

Wondershare pregled oporavka podataka

Jedno od najpopularnijih rješenja za oporavak podataka na tržištu danas, Wondershare Data Recovery nudi proračun i korisničko iskustvo za sve i sve. Iako nije tako snažan kao neke opcije na tržištu, ne može se pobijediti po cijeni, kao što možete pročitati u našoj Wondershare recenziji.


Najbolji softver za oporavak podataka

Wondershare Data Recovery svrstava se među najpopularnije dostupne alate za oporavak podataka. Ta popularnost prvenstveno počiva na cijenama prilagođenim proračunu (za PC) i prijateljskom čarobnjaku. Zaintrigirani, odlučili smo preuzeti i staviti Wondershare na test kako bismo vidjeli kako se mjeri u odnosu na skuplja rješenja poput onih koje su objavili Stellar i EaseUS.

Ako se pitate što alat za oporavak podataka može učiniti za vas, budite sigurni i pogledajte naš najbolji softverski program za oporavak podataka. Ukratko, rješenja za oporavak podataka obično se koriste za slučajno vraćanje datoteka koje su izbrisane u sustavu, oštećene, izbrisane ili formatirane particije ili podaci o srušenim tvrdim diskovima.

Tijekom pregleda pregledali smo mogućnosti, značajke, korisničko iskustvo i korisničku podršku Wondershare-a. Proveli smo i višestruko skeniranje kako bismo vidjeli je li zapravo napravilo ono što je trebalo.

Moramo priznati, bili smo impresionirani onim što Wondershare Data Recovery može učiniti za svoju cijenu. To se gotovo ne podudara s cjenovnim alatima u pogledu značajki i brzine i vjerojatno se neće svidjeti IT profesionalcima ili ozbiljnim tehničarima; ali za laika u vezi, posao se obavlja.

prijašnji

Sljedeći

Alternativa za Wondershare Data Recovery

cijena & licenciranje

Wondershare nudi odvojene licence za oporavak podataka za PC i Mac korisnike. Imaju i jednostruke mogućnosti računala i licence za više računala. Namijenjeni su obiteljima i tvrtkama.

Wondershare ima mnogo više licenci za oporavak softvera za obnavljanje Mac računala za tvrtke, a najveća opcija je za 100+ računala (zahtijeva ponudu). Čudno je da ne nudi iste mogućnosti kupnje za PC softver.

Ako želite isprobati softver prije kupnje, dostupna je probna verzija. Pomoću probnog postupka možete oporaviti do 100MB podataka, ali možete barem vidjeti jesu li potrebne datoteke dostupne prije kupnje licence.

Značajke

Unatoč tome što je alat za oporavak proračuna, Wondershare Data Recovery i dalje nudi obilje mogućnosti. Međutim, to više vrijedi za Mac softver koji košta troškove višeg nivoa alata.

Wondershare Logo za oporavak podatakadatarecovery.wondershare.com

Počinje od 111 $ mjesečnoSvi planovi

Verzija

Verzija
Windows, Mac

Opcije skeniranja

Brzo skeniranje

Duboko skeniranje

Poredaj po vrsti datoteke

Skeniranje prema vrsti datoteke

Mogućnosti skeniranja

Potpuno skeniranje tvrdog diska

Izbrisano / izgubljeno oporavak datoteka

Oporavak oporave particije

Izbrisan oporavak particija

Mogućnost pokretanja USB uređaja

CD za oporavak

Kloniranje

Vanjski oporavak

Oporavak vanjskog pogona

Ponovni oporavak medija

Oporavak SD kartice

Oporavak optičke pohrane

podrška

Jedan od najboljih razloga za kupnju Wondershare-a u odnosu na druga rješenja je taj što podržava oporavak mobilnih uređaja za Android i iOS – zvan Dr. Fone – i također može oporaviti podatke s MP3 playera i digitalnih fotoaparata. Značajne nedostajuće značajke koje ostala rješenja za oporavak podataka, poput Stellar Data Recovery, uključuju kloniranje tvrdog diska, oporavak pokretačkog diska za računala koja ne pokreću sustav i oporavak optičkih medija (pročitajte naš pregled Stellar Data Recovery za cjelovitu sliku).

Također ne postoji opcija dodavanja novih vrsta datoteka u postupak skeniranja. To ipak ne bi trebalo biti problem, jer Wondershare podržava oporavak preko 550 različitih vrsta datoteka. To uključuje:

 • Dokumenti: DOC / DOCX, XLS / XLSX, PPT / PPTX, PDF, CWK, HTML / HTM, INDD, EPS, itd..
 • Slike: JPG, TIFF / TIF, PNG, BMP, GIF, PSD, CRW, CR2, NEF, ORF, RAF, SR2, MRW, DCR, WMF, DNG, ERF, RAW, itd..
 • Video: AVI, MOV, MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, FLV, SWF, MPG, RM / RMVB, itd..
 • Audio: AIF / AIFF, M4A, MP3, WAV, WMA, MID / MIDI, OGG, AAC, itd..
 • E-pošta: PST, DBX, EMLX itd.
 • Arhiva: ZIP, RAR, SIT itd.

Podržani datotečni sustavi uključuju sve glavne:

 • Windows: FAT16, FAT32, NTFS
 • Mac: HFS, HFS+
 • Vanjski mediji: exFAT

Linux datotečni sustavi – EXT2, EXT3 – nisu podržani.

Postupak oporavka

Tijekom ovog segmenta istražit ćemo osnovno iskustvo korištenja čarobnjaka Wondershare. Iako ne znači sveobuhvatno, to bi vam trebalo dati dobru predstavu o izgledu i osjećaju softvera. Nakon što pokrenete Wondershare Data Recovery, od vas će se tražiti da odaberete vrstu datoteke za oporavak.

Mnogi alati za oporavak podataka ne uključuju ovaj korak, iako bi trebali. Skeniranje za određene vrste datoteka pomaže ubrzati postupak. Ipak smo za svoje testove odlučili skenirati sve vrste datoteka. Sljedeći korak traži da odaberete mjesto skeniranja.

Opet postoji nekoliko lijepih opcija za prilagodbu skeniranja. Pretražite “koš za smeće” kako biste pronašli datoteke koje ste izbrisali, eksterni pogon ili odredite lokaciju. Ako se bavite izbrisanom particijom, odaberite “Ne mogu pronaći svoju particiju.” Na sljedećem ekranu od vas će se tražiti da odaberete svoj pogon.

Zatim će Wondershare izvući podatke iz tablice particija vašeg uređaja kako bi pokazali da želite da particije mogu vidjeti.

Pisma s diska neće biti dostupna, tako da ćete morati nagađati koja je particija ona koja želite na temelju veličine. Nema naziva pogona normalno za softver za oporavak. Ovdje će se izbrisati vaša izbrisana particija, osim ako volumen koji je zauzela već nije prepisan.

Vratite se koraku “odaberite mjesto”, odabirom opcije “na specificiranom mjestu”, također možete pregledati i odabrati particije pomoću njihova slova particije. Ovo vam neće pomoći izgubljene particije, ali pomoći će vam i onima koje ne montirate.

Za ilustraciju ostatka postupka skeniranja, odabrali smo “D” particiju, gdje smo stvorili i izbrisali nekoliko testnih datoteka. Pritiskom na gumb “sljedeći” omogućuje nam odabir “dubinskog skeniranja”. Na taj način proširuje algoritam skeniranja za pretraživanje vašeg pogonskog sektora po sektorima. Ako ne omogućite ovu opciju, Wondershare Data Recovery umjesto toga vrši ograničeno “brzo skeniranje”.

Obično bi brzo skeniranje trebao biti vaš prvi pokušaj vraćanja izgubljenih podataka, jer radi mnogo brže. Nakon što pokrenete skeniranje, traka napretka na vrhu alata prikazuje postotak dovršenog skeniranja. Procjenjeno odbrojavanje pokazuje koliko je vremena ostalo od skeniranja.

Dok traje skeniranje, u oknu za pregled možete pogledati oporavljene datoteke. Pregled u pokretu još je jedan koristan trik od onoga što mnogi skuplji alati za oporavak ne uključuju.

Još jedna pogodnost koja nam se dopada: je li skeniranje u tijeku ili je izvršeno, možete pregledati oporavljene datoteke i prema vrsti datoteke i po putu. Mnogi alati ograničavaju vas na putu. Na vrhu se nalazi i polje za pretraživanje. No izbrisane datoteke ponovno su uspostavljene generičkim imenima datoteka, tako da je ova značajka zaista korisna samo u slučajevima kada su vaše datoteke i datotečni sustav netaknuti.

Jedna stvar koju nam se nije svidjelo je da Wondershare ne dopušta vam filtriranje rezultata samo prikazivanjem izbrisanih datoteka. Iako u mapi korpe za otpatke možete pronaći datoteke koje ste osobno izbrisali, pronalaženje datoteka koje je program izbrisao nije moguće, osim ako ne znate točno u kojoj se mapi ta datoteka treba nalaziti.

Da biste povratili bilo koji dokument, samo kliknite odgovarajući potvrdni okvir i pritisnite gumb za oporavak. Morat ćete spremiti na particiju ili pogon odvojeno od skenirane.

Ako niste spremni za oporavak, možete spremiti rezultate skeniranja da biste ih kasnije obradili. To će vas spasiti od ponovnog pokretanja skeniranja. Sve u svemu, Wondershare je stvorio jednostavno korisničko iskustvo do kojeg bi svatko trebao moći lako kretati.

Izvođenje

Testirali smo Wondersharevo brzo i duboko skeniranje na našoj particiji s podacima kako bismo odredili njezine performanse. Ovi testovi su izvedeni na particiji od 518 GB na našem testnom računalu, koja je imala 379 GB korištenog prostora. Prije pokretanja skeniranja particija stvorili smo i izbrisali tri testne datoteke: Wordov dokument, .jpg sliku i .mp4 video.

Također smo stvorili i izbrisali malu testnu particiju od 10,76 GB da bismo vidjeli može li je Wondershare pronaći. Napokon smo izvršili dubinsko skeniranje čitavog našeg tvrdog diska od 1 TB da provjerimo vrijeme rada. Evo naših rezultata:

svojstvoProizlaziti
Brzo skeniranje (particija od 500 GB)5 sekundi
Dubinsko skeniranje (particija od 500 GB)7 sati, 30 minuta
Full HD skeniranje (1TB)13 sati
Riječ Doc oporavioDa
Video datoteka je oporavljenaDa
Slika je oporavljenaDa
Vraćena je izbrisana particijaDa

Sve naše izbrisane testne datoteke pronađene su brzim skeniranjem koje je trajalo samo nekoliko sekundi. No, ipak je potrebno duboko skeniranje Wondershare-a za otprilike 7,5 sati. Potpuno skeniranje tvrdog diska potrajalo je 11 sati. Ova vremena su mnogo dulja od vodećih alata za oporavak podataka poput Stellar i EaseUS (pročitajte naš pregled čarobnjaka za oporavak podataka EaseUS za više o ovom proizvodu).

Imajte na umu da, generalno gledano, vrijeme izvršavanja ne predviđa ni uspjeh ni temeljitost algoritma rješenja podataka za oporavak podataka..

Korisnička podrška

Pomoć pri obnavljanju podataka potražite posjetom Wondershareovom web-mjestu za podršku. Pružene su zasebne kategorije za korisničke priručnike i često postavljana pitanja, zajedno s alatom za pretraživanje kako biste brže pronašli informacije. Internetski korisnički priručnici pohvaljuju pismene i video upute. Iako plitko dodiruje, Wondershare zarađuje bonus bodove za jednostavnu navigaciju.

Ako ne možete pronaći odgovore na svoja pitanja, 24/7 možete poslati upit e-pošte. Međutim, tim za podršku Wondershare-u nije baš brz da vam se obratimo. Dva upita koja je vaš recenzent podnio trajala su dva tjedna bez odgovora dok im nisu poslali podsjetnik.

Međutim, taj je podsjetnik doveo do brzog odgovora, u kojem je navedeno da je postojala neka vrsta sistemske pogreške.

Također nema mogućnosti za razgovor uživo ili telefonski broj za tehničku podršku. Ako za svoj posao upotrebljavate softver za oporavak podataka, vjerojatno će vam biti bolje potrošiti više na rješenje s aktivnijom podrškom.

Završne misli

Čarobnjak za vraćanje podataka u Wondershare mogao bi biti jednako dobro osmišljen kao i bilo koji drugi. Alat je vrlo intuitivan i nudi izvrsnu preciznost za prilagodbu skeniranja prema vašim potrebama. Volimo mogućnost skeniranja prema vrsti datoteke i scenariju. Međutim, tamo gdje alat najviše nedostaje, prilično je velik. Duga vremena skeniranja traju dugo, a podrška je loša.

Neke ključne značajke kao što su oporavak diska i kloniranje pogonskog diska također nedostaju. Iako bi softver računala Wondershare mogao imati smisla ako ste na proračunu, IT profesionalci i oni koji svojim podacima daju veliku vrijednost trebali bi razmisliti o snažnijim i dobro podržanim alatima za oporavak podataka poput onih koje podržavaju Stellar Data Recovery i Prosoft Engineering Data Rescue. (pročitajte našu recenziju Prosoft Engineering Rescue Data).

Jeste li koristili Wondershare? Što si mislio? Javite nam se u komentarima u nastavku i hvala vam na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map