Remo Recover Review – Ažurirano 2020

Remo Recover Review

Remo Recover je rješenje za oporavak podataka koje senf ne smanjuje zahvaljujući lošem sučelju i postupcima nepoštivanja skeniranja. Međutim, to je skupo, pa se tome i događa. Pročitajte naš Remo Recover pregled za prljave dijelove.


Najbolji softver za oporavak podataka

U ovom pregledu Remo Recover pregledat ćemo jednu od mnogih aplikacija koje tvrde da brzo obnavljaju sve izgubljene datoteke. Proučavamo trošak i značajke programa Remover Recover za Windows, posebice koristeći tvrtkino izdanje “Pro”. U procesu našeg testiranja također smo procijenili cjelokupno korisničko iskustvo i performanse.

Krajnji rezultati, nažalost, nisu bili vrlo impresivni. Iako skup značajki ne mjeri najviše opcije koje su spomenute u našem najboljem vodiču za softver za oporavak podataka, veći problemi s kojima smo se susreli potiču od klijenta koji je šljokičast u dizajnu i sklon padu, posebno kada pokrećete skeniranje pogona za izbrisane particije..

Bez obzira jeste li kućni potrošač koji se želi izvući iz pekmeza ili IT profesionalac koji želi sastaviti svoj alatni okvir, preporučujemo da provjerite Stellar Data Recovery, tvrtku koja pruža korisničko iskustvo sposobnim i, što je još važnije, pouzdanim alatom za oporavak (pročitajte naš pregled Stellar Data Recovery).

Ako Stellar ne zadovoljava vaše potrebe, EaseUS i Prosoft inženjering su dvije druge napomene koje volimo za korisnike svih razina tehničke vještine. Ako želite uopće izbjeći upotrebu bilo kojeg od ovih proizvoda, preporučujemo vam da pročitate naš dio o sigurnosnim kopijama 3-2-1 ili našem najboljem mrežnom vodiču za izradu sigurnosnih kopija..

Alternativa za Remo Recover

cijena & licenciranje

Remo nudi softver za oporavak podataka za Windows, Mac i Android, s zasebnim licencama za svaki. Softver za oporavak sustava Windows, u fokusu ovog pregleda, nalazi se u tri različita licenčna paketa: Basic Edition, Media Edition i Remo Recovery Pro. Svaka licenca je dobra za život.

Za razliku od mnogih boljih softverskih proizvoda vani, Remo vam ne dopušta da besplatno isprobate softver. Tako da prvo ne možete pokrenuti skeniranje da biste vidjeli jesu li vaše datoteke povratne, a zatim kupiti softver da biste dovršili oporavak.

To znači da se nekako samo trebate nadati da to uspijeva. Postoji 30-dnevno jamstvo povrata novca, ali samo u slučaju da otkrijete kvar na softveru, a ne ako su vaše datoteke izvan točke oporavka, što se i događa.

To je vjerojatno dobar razlog da se prvo razmotre druge opcije, iako će one biti malo skuplje. Stellar Recovery Data, EaseUS i Prosoft Engineering, tri vrhunska rješenja za oporavak koja smo pregledali, koštaju oko 99 dolara za izdanja koja su usporediva s Remo Recovery Pro. Preporučujemo vam da pogledate naš pregled EaseUS Recovery Data Recovery i Prosoft Engineering Data Rescue pregled za više o ovome.

Značajke

Remo Recover nudi mnoge osnovne značajke koje očekujete od programa za oporavak podataka, uključujući mogućnost brzog skeniranja za vraćanje izbrisanih datoteka i algoritama dubokog skeniranja za rekonstrukciju RAW podataka.

I ovdje nedostaju neke značajke koje najviše utječu na jednostavnost uporabe. Raspravit ćemo o nekim mnogim problemima koji smo imali s postupkom oporavka Remo, kada govorimo o jednostavnosti upotrebe, kasnije u ovom pregledu, ali neki nedostaci uključuju nemogućnost skeniranja prema vrsti datoteke i nijednu mogućnost pregleda datoteka prije dovršetka oporavka. postupak.

Sljedeća tablica sažima sve značajke koje ćete dobiti uz Remo Recover.

Remo Recover Logowww.remorecover.com

Počinje od 111 $ mjesečnoSvi planovi

Verzija

Verzija
Windows, Mac

Opcije skeniranja

Brzo skeniranje

Duboko skeniranje

Poredaj po vrsti datoteke

Skeniranje prema vrsti datoteke

Mogućnosti skeniranja

Potpuno skeniranje tvrdog diska

Izbrisano / izgubljeno oporavak datoteka

Oporavak oporave particije

Izbrisan oporavak particija

Mogućnost pokretanja USB uređaja

CD za oporavak

Kloniranje

Vanjski oporavak

Oporavak vanjskog pogona

Ponovni oporavak medija

Oporavak SD kartice

Oporavak optičke pohrane

podrška

Postupak oporavka

Reći da klijent Remo Recovery nije baš slatkiši za oči pomalo je ponizan. Shema boja mogla bi koristiti ozbiljno preispitivanje, ali veći je problem što tekst ne odgovara klijentu, pa je teško shvatiti što točno treba raditi u različitim trenucima kroz postupak oporavka..

Ni na koji način ne možete prilagoditi veličinu prozora aplikacije da biste riješili ove probleme. Barem, ne ranije: nekoliko koraka u procesu možete promijeniti veličinu zaslona vodoravno i okomito, iako to ne rješava sve probleme.

Prezentacija nije sve, ali nije ni ništa, čak ni za uslužni softver. Budite spremni da morate pogoditi neke ako idete s Remoom kao rješenjem za oporavak podataka.

Da biste započeli postupak oporavka, kliknite jedan od tri gumba: oporavite datoteke, oporavite pogone ili oporavite fotografije. Ta posljednja opcija zapravo bi trebala čitati “medij za oporavak”, jer se koristi i za oporavak video i audio zapisa.

Odaberite “recovery datotekama” i od vas će se zatražiti da odaberete jednu od dvije mogućnosti: oporavite izbrisane datoteke i oporavite izgubljene datoteke. Te oznake nisu baš jasne, a opisi onoga što rade, naravno, odsječeni su.

U osnovi, prvo djeluje kao brzo skeniranje, dok je drugo dubinsko skeniranje.

Razlika je u tome što dubinsko skeniranje izvodi oporavak RAW-a, krećući se kroz vaš pogon jedan sektor po jedan za rekonstrukciju datoteka na temelju obrazaca datoteka. Odaberite ovu opciju za izbrisane ili formatirane particije.

Odaberite prvu (brzu pretragu) opciju i od vas će se tražiti da odaberete particiju koju želite skenirati.

Nakon toga moći ćete odabrati koje mape želite skenirati. Možete skenirati čitav pogon klikom na gornji potvrdni okvir u stablu navigacije u lijevom oknu.

Za oporavak izbrisanih stavki, provjerite jeste li barem provjerili mapu kante za otpad (umjesto mape u kojoj su izbrisane datoteke izvorno).

Nakon toga od vas će se tražiti da navedete mapu za oporavak. U slučaju da se oporavljate u mapi u kojoj datoteke već postoje, možete odabrati opcije poput “prebrisati” i “prompt” za zamjenu duplikata. Možete i komprimirati oporavljene podatke u .zip datoteci ako želite.

Kliknite strelicu naprijed i skeniranje će započeti. Pretpostavimo da radite brzo skeniranje, prema našem iskustvu trebati samo nekoliko sekundi (pogledajte izvedbu, dolje).

Nakon dovršetka brzog skeniranja, mapa za oporavak koju ste naveli otvorit će se tako da možete pregledavati rezultate. Ovaj se pristup malo razlikuje od rada većine programa za oporavak koji datoteke ne obnavljaju automatski nakon što se skeniranje završi.

Umjesto toga, programi poput Prosoft Engineering Data Rescue omogućuju vam da prvo pregledate, pa čak i pregledate rezultate skeniranja u klijentu i odaberete datoteke koje želite vratiti. Data Rescue također ima opcije filtriranja i značajku pretraživanja za brže razvrstavanje podataka; Remo ne.

Iako je to područje poboljšanja za brz postupak skeniranja, veći problemi s kojima smo se susreli sa Remoom odnosili su se na njegove dubinske operacije skeniranja..

Remo Recover mogućnosti dubokog skeniranja

Ako odlučite pokrenuti dubinsko skeniranje odabirom „oporaviti pogone“ na početnom zaslonu Remo, imat ćete mogućnost pokretanja dvije različite vrste skeniranja: oporavak particija i formatirani / formatirani ponovni oporavak.

Oporavak particija koristi se za oporavak slučajno izbrisanih particija, dok se formatirani oporavak koristi za oporavak particija koje su formatirane. Općenito govoreći, s bilo kojim softverom za oporavak uspjeh oba ovisit će o tome da li je fizička memorija koja je pohranila vaše stare datoteke prepisana ili ne; ako je tako, nemate sreće, što je jedan od razloga zašto je uvijek biti spreman za sigurnosno rješenje umjesto da mislite da se možete osloniti na softver za oporavak.

Ako pokrenete skeniranje za oporavak particije, moći ćete odabrati vrste datoteka koje želite skenirati. Ovo može pomoći ubrzati što može biti prilično dugotrajan proces, osim što ograničava vaš izlaz za oporavak. Međutim, koliko možemo reći, ne postoji način da jednostavno skenirate za svaku vrstu datoteke: morate proći i provjeriti svako proširenje datoteke koje želite skenirati.

Međutim, u vezi s tim bismo mogli pogriješiti: dizajn klijenta je, opet, previše nabijen, što postupak čini nagađanjem igre.

Još gore, kao što ćemo raspravljati u nastavku, nikad nismo uspjeli dovršiti potpuno skeniranje pogona.

Izvođenje

Izvršili smo i brzo i duboko skeniranje pomoću Rema za testiranje brzine skeniranja i, što je još važnije, mogućnosti alata za vraćanje izbrisanih stavki.

Da bismo testirali postupak brzog skeniranja, stvorili smo i izbrisali nekoliko različitih testnih datoteka, uključujući datoteke s dokumentima, slike i video zapise. Ovi testovi izvedeni su protiv male testne particije koju smo postavili, veličine 1.95 GB, s oko polovine tog prostora slobodnog. Sam pogon bio je SSD od 250 GB.

Evo rezultata:

Vrijeme za brzo skeniranje particije5 sekundi
Riječ Doc oporavioDa
Video datoteka je oporavljenaDa
Slika je oporavljenaDa
Vrijeme potpunog skeniranja pogonaNije uspjelo dovršenje
Izbrisana particija je vraćenaNe

Naši brzi testovi skeniranja prošli su dovoljno glatko, unatoč određenoj nejasnoći zbog nespretnog dizajna klijenta. U svakom smo slučaju uspjeli pronaći naše izbrisane stavke.

No, kao što je spomenuto, naišli smo na probleme pokušavajući pokrenuti potpuno skeniranje pogona kako bismo pronašli izbrisane particije. U svakom od desetak pokušaja, klijent se srušio nakon otprilike dvije minute vremena skeniranja.

Zatražili smo podršku za pomoć, ali nismo uspjeli riješiti problem i to smo ostavili. Kao prvo, nismo htjeli nastaviti pokretati neuspjele skeniranja iz straha da bi mogli oštetiti naš tvrdi disk. Uz to, kada se bavite izgubljenim podacima, rad sa buggy softverom je posljednja stvar koju želite, a nijedan drugi softver za oporavak koji smo testirali nije imao ovih problema..

Kao takav, proizvod ne možemo preporučiti za oporavak particija, samo oporavak izbrisanih datoteka, što stvarno ne vrijedi sami po sebi (posebno kod nekih klijentovih dizajnerskih problema).

Korisnička podrška

Remo pruža podršku 24/7 putem e-pošte. Sjedište tvrtke je u Bangaloreu u Indiji za koje pretpostavljamo da su tamo i centri za podršku. Ne postoji opcija za chat uživo ili telefonsku podršku, kao što ćete dobiti Stellar Data Recovery i nekim drugim alatima.

Pokrenuli smo testno pitanje radi podrške u vezi s padom koji smo imali tijekom procesa skeniranja čitavog pogona. Impresivno smo dobili odgovor u roku od četiri minute.

Nažalost, odgovor nije pomogao. Agent nam je savjetovao da će se Remo srušiti kad bude puno loših sektora, smetnji drugih programa i niske RAM-a. Zatvorili smo sve naše programe i još uvijek se dogodio pad sustava, a testno računalo na kojem smo radili bilo je samo godinu dana.

Nadalje, izveli smo i nekoliko testova koristeći drugi softver, uključujući Wondershare Data Recovery (pročitajte našu Wondershare recenziju) i nismo imali sličnih problema.

Remo također održava mjesto podrške. Baza znanja ipak je pomalo ograničena i obiluje gramatičkim pogreškama.

Međutim, pronašli smo odjeljak o padovima, za koji Remo navodi da je problem, s nekoliko prijedloga za otklanjanje problema. No, kao i kod odgovora podrške, niti jedan od tih prijedloga nije nam pomogao da riješimo svoje probleme s padom.

Završne misli

Odsustvo boljih značajki sortiranja datoteka i pregleda datoteka samo pojačava naš dojam da je Remo Recover najgora vrsta uslužnog alata: onaj koji u potpunosti skriva korisničko iskustvo i čini vam se kao da ste se iskrivili u vremenu ranih 90-ih.

Kao što je već spomenuto, problem je što Removal Recovery jednostavno ne djeluje, barem ne bez potencijalno puno problema s kojima stvarno ne biste trebali raditi. Srušavanja prilikom pokušaja dubinskog skeniranja našeg pogona daleko su najuzbudljiviji problem jer softver u većini slučajeva čini beskorisnim.

Bez obzira jeste li IT profesionalac ili kućni korisnik, preporučujemo vam da potrošite na korisniji alat i onaj koji radi bez štucanja. Iako nam je Stellar Data Recovery naš osobni favorit, EaseUS i Prosoft Engineering odlični su za IT korisnike, a Wondershare je jeftino, pouzdano rješenje koje će učiniti trik za prosječnog potrošača.

Javite nam što mislite o Remo Recoveru u komentarima ispod i hvala vam na čitanju!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map