Pregled spašavanja podataka tvrtke Prosoft Engineering – ažurirano travnja 2020

Pregled spašavanja podataka tvrtke Prosoft Engineering

Prosoft Engineering Data Rescue jedan je od naših najboljih izbora za oporavak podataka zahvaljujući jednostavnosti upotrebe i odličnom sustavu za oporavak. Malo je svjetlo karakteristika u odnosu na konkurente, što znači da igra drugu ulogu u našoj ljestvici.


Najbolji softver za oporavak podataka

Ništa vam ne može pokvariti dan poput gubitka podataka. Bilo da izgubljena fotografija s godišnjeg odmora, popis e-pošte kupca ili bilo koja druga vrsta cijenjenih datoteka, softver za oporavak podataka može biti vaša ulaznica iz teške situacije. Jedan od najvažnijih dostupnih alata je Prosoft Engineering Data Rescue.

Tijekom ovog pregleda, istražit ćemo zašto ovaj alat za temeljito skeniranje zadovoljava svoj hype i gdje smo otkrili da je pomalo zaostajao za svojim najvećim konkurentima, Stellar i EaseUS (pročitajte našu recenziju čarobnjaka za oporavak podataka EaseUS). Naše smo testiranje proveli uglavnom koristeći Windows softver za oporavak podataka, Data Rescue PC4, iako smo pogledali i verziju Mac-a, Data Rescue 4.

Unatoč svojim ograničenim nedostacima, Data Rescue stoji kao jedan od najboljih alata koji su dostupni i običnim potrošačima i IT stručnjacima, a koje ćete vidjeti odražene u našem najboljem programu za oporavak podataka za 2017. godinu. Usluga će vas uspješno spasiti iz različitih scenarija poput srušenih tvrdih diskova, virusnih infekcija, oštećenih ili neinstalirajućih particija i slučajno izbrisanih datoteka.

prijašnji

Sljedeći

Alternativa za Prosoft Engineering Rescue Data

cijena & licenciranje

Troškovi licence za spašavanje podataka odvojeni su za PC i Mac verzije i ograničeni su na jedno računalo za potrošačke pakete. Postoje i licence neograničene upotrebe za IT stručnjake. Licence za IT profesionalce u paketu su s drugim softverskim uslužnim programima koje nudi Prosoft Engineering i naplaćuju se po tehničaru.

Prosoft Engineering također prodaje poslovne licence, ali morat ćete im se obratiti radi izravne ponude. Jedna od lijepih stvari u vezi s Data Rescueom je da ne morate prvo kupiti uslugu i nadati se da ona funkcionira. Možete preuzeti demo verziju i pomoću nje skenirati računalo kako biste utvrdili je li moguće obnavljanje datoteka.

Ako postoje, možete nastaviti unaprijed i kupiti licencu za dovršavanje oporavka.

Značajke

Dok Prosoft Engineering dobiva gotovo sve kako treba, primijetili smo nekoliko nedostajućih značajki. Najveći su podaci koje ne možete skenirati prema vrsti datoteke ili oporavljati podatke s optičkih medija. Pretpregled sličica također bi bio dobar da bi pomogao razvrstavanje oporavljenih podataka.

Logotip programa za spašavanje podataka tvrtke Prosoft Engineeringwww.prosofteng.com

Počinje od 275 dolara mjesečnoSvi planovi

Verzija

Verzija
Windows, Mac

Opcije skeniranja

Brzo skeniranje

Duboko skeniranje

Poredaj po vrsti datoteke

Skeniranje prema vrsti datoteke

Mogućnosti skeniranja

Potpuno skeniranje tvrdog diska

Izbrisano / izgubljeno oporavak datoteka

Oporavak oporave particije

Izbrisan oporavak particija

Mogućnost pokretanja USB uređaja

CD za oporavak

Kloniranje

Vanjski oporavak

Oporavak vanjskog pogona

Ponovni oporavak medija

Oporavak SD kartice

Oporavak optičke pohrane

podrška

Data Rescue može se koristiti za oporavak različitih vrsta datoteka. Nekoliko tipičnih primjera uključuje:

 • Dokumenti: Word, Excel, Powerpoint, PDF
 • Slike: JPEG, PNG, RAW, Photoshop, Illustrator
 • Audio: MP3, WAV, AIFF, AAC, Ogg
 • Videozapisi: MPEG-4, QuickTime, AVI, WMV
 • Arhiva: Zip, Gzip, RAR, Stuffit

Uz to, brzo skeniranje podataka Rescue djeluje sa svim uobičajenim različitim datotekama:

 • Data Rescue PC4: FAT (FAT12, FAT16, FAT32), NTFS
 • Spašavanje podataka 4: HFS, HFS+

Za datotečne sustave koji nisu podržani, Data Rescue i dalje može oporaviti vaše datoteke dubinskim skeniranjem jer se takva skeniranja temelje na obrascima datoteka, a ne na pristupu strukturi direktorija.

Postupak oporavka

U ovom ćemo se segmentu upoznati s korisničkim iskustvom Data Rescue PC4 kako bismo vam pomogli da osjetite što softver može učiniti. Postupak oporavka pruža prilično intuitivno iskustvo zahvaljujući neposrednom čarobnjaku.

Ipak, nismo pronašli čarobnjaka koji je pakirao toliko opcija kao i nekoliko drugih alata za oporavak podataka. Na primjer, pomoću Stellar Data Recovery Pro (pročitajte naš pregled Stellar Data Recovery) možete odabrati vrste datoteka koje želite skenirati, što smanjuje vrijeme skeniranja. Jednom kada se čarobnjak pokrene, vaš prvi korak bit će odabir glasnoće za skeniranje.

Program bi trebao otkriti sve particije na tvrdom disku. Možete odabrati određenu particiju ili skenirati cijeli tvrdi disk. Ako želite vratiti izgubljenu ili izbrisanu datoteku, samo odaberite particiju na kojoj je datoteka. Ako pokušavate vratiti izbrisanu, oštećenu ili formatiranu particiju, morat ćete izvršiti potpuno skeniranje pogona..

Tijekom ispitivanja smo oba postupka testirali.

Skeniranje s jednom particijom

Nakon što odaberete particiju s kojom želite raditi, pritisnite gumb “skeniranje”. Na sljedećem zaslonu možete odabrati učitavanje rezultata skeniranja iz prethodnog skeniranja ili započeti novo skeniranje. Nakon toga od vas će se pitati želite li pokrenuti brzo ili dubinsko skeniranje.

Kad pokrenete brzo skeniranje, Data Rescue obično može oporaviti datoteke koje su nedavno izbrisane. Brzo skeniranje se također može koristiti za oporavak datoteka s neinstalirajuće particije koja i dalje ima svoj datotečni sustav (tj. Nije RAW ili formatirana).

Za dugo izbrisani sadržaj vjerojatno ćete trebati izvršiti dubinsko skeniranje. Tijekom skeniranja traka napretka obavještavat će vas o tome koliko je skeniranja završeno i koliko vremena ostaje.

Kad se skeniranje dovrši, možete se kretati kroz pronađeni sadržaj pomoću okna stabla datoteka na lijevoj strani čarobnjaka. Sadržaj mapa prikazuje se u središnjem oknu.

Datoteke izbrisane iz sustava Windows ne mogu se oporaviti njihovim imenima. Umjesto toga daju se generička imena. Ovo je ograničenje s gotovo svim softverom za oporavak podataka.

Budući da generička imena mogu otežati razvrstavanje sadržaja, Data Rescue omogućava pregled vraćenih podataka. Desnom tipkom miša kliknite bilo koju datoteku i odaberite “view”.

Data Rescue ne pruža, nažalost, pregled sličica za pregled oporavljenog sadržaja, što bi znatno olakšalo postupak. Ako vam je to nešto potrebno, umjesto toga, razmislite o čarobnjaku za oporavak podataka EaseUS.

Data Rescue vam daje dvije različite mogućnosti pretraživanja: “pronađi datoteku” i “filtrira datoteke prema statusu.” Oba su pristupačna iz izbornika “alati”.

“Pronađi datoteku” omogućuje vam pretraživanje po nazivu datoteke ili sufiksu. Dakle, ako znate da tražite Word datoteku, samo tražite “dok.”

“Filtriranje datoteka prema statusu” omogućuje vam ograničavanje prikazanih rezultata prema tome jesu li datoteke dobre, pronađene, izbrisane, sistemske datoteke, nevažeće datoteke ili datoteke sa sektorskim pogreškama.

Kliknite desnom tipkom miša bilo koju mapu ili datoteku i odaberite “ček” da biste je označili za oporavak. Nakon što ste označili sve što želite oporaviti, pritisnite gumb za oporavak pri dnu alata. Od vas će se tražiti da odaberete mjesto za oporavak koji mora biti različit od onog skeniranog.

Potpuno skeniranje tvrdog diska

Ako pokušate vratiti izgubljenu particiju, kad pokrenete čarobnjaka Data Rescue, skenirajte cijeli tvrdi disk, a ne određenu particiju..

Proces može trajati nekoliko sati. No, kad završite, moći ćete se kretati po oporavljenim particijama i nadamo se da ćete pronaći svoj izgubljeni volumen u rezultatima.

Pisma s pogona ne mogu se povratiti pa ćete morati nagađati koja je vaša particija na temelju veličine. Odaberite željenu i pritisnite “next” da biste pogledali njezin sadržaj. Data Rescue izradit će stablo datoteka i po njemu ćete moći pretraživati ​​svoje datoteke, baš kao što je ograničeno skeniranje.

Izvođenje

Pri testiranju Data Rescue PC4, testirali smo višestruko skeniranje na našem testnom računalu. Oni uključuju brzo i duboko skeniranje testne particije kako bi se povratili izgubljene datoteke, kao i dubinsko skeniranje cijelog tvrdog diska radi oporavka izbrisane particije..

Naši testovi pojedinačnih particija izvedeni su na volumenu s datotečnim sustavom NTFS. Ukupni volumen kapaciteta bio je 518 GB sa 138 GB slobodnog prostora. Potpuna veličina tvrdog diska bila je 1TB.

Evo naših rezultata:

ZnačajkeProizlaziti
Vrijeme za brzo skeniranje particije5 minuta
Vrijeme dubinskog skeniranja particije2 sata, 50 minuta
Riječ Doc oporavio
Video datoteka je oporavljena
Slika je oporavljena
Vrijeme potpunog skeniranja pogona5 sati, 15 minuta
Izbrisana particija je vraćena

Dubinsko skeniranje izgubljenih datoteka potrajalo je nešto manje od tri sata, što je respektabilno za softver za oporavak podataka. Međutim, primijetili smo jedan problem: Pokretanje dubinskog skeniranja bez ponovnog pokretanja našeg testnog računala prvo je rezultiralo mnogo duljim skeniranjem do osam sati.

Iako ovo može ukazivati ​​na problem s našim računalom, drugi programi za oporavak podataka koje smo testirali, uključujući Stellar i EaseUS, nisu pokazali takvo ponašanje. Može biti da algoritmi koje koristi Data Rescue PC4 ne koriste tako učinkovito resurse našeg sustava kao i ostali programi.

Inače, poprilično smo bili zadovoljni s temeljitošću skeniranja.

Korisnička podrška

Portal za podršku Prosoft Inženjeringa pruža dokumentaciju za sve njihove alate za prijenos podataka, uključujući odvojena web mjesta za svaku verziju Data Rescue. Web lokacije uključuju korisničke vodiče, često postavljana pitanja (FAQs) i video vodiče.

Ako tamo ne možete pronaći odgovore na svoja tehnička pitanja, telefon i podrška putem e-pošte nude se tijekom radnog vremena američkog radnog vremena:

 • Prodaja: od 8:00 do 17:00.
 • Podrška: od 7:00 do 17:00.

Također nude podršku uživo putem chata tijekom istog radnog vremena. Tijekom pregleda, više puta smo kontaktirali tehničku podršku putem e-pošte.

U svim prilikama, odgovori su pristizani u roku jednog radnog dana. Također, za razliku od mnogih operacija podrške, odgovori nisu samo kopirani i zalijepljeni. Predstavnici podrške tvrtke Prosoft Engineering uzeli su vremena da pročitaju naša pitanja i odgovore osobno.

Nedostatak stranice podrške za Prosoft Engineering je u tome što ne postoji mogućnost pretraživanja portala, što otežava pronalaženje informacija. Također bismo željeli da Prosoft Engineering doda korisnički forum koji je često najbolji način za odgovore na neuobičajene probleme.

Završne misli

Najbolji način zaštite datoteka od problema s tvrdim diskom i slučajnih brisanja je osigurati da uvijek imate njihovu kopiju negdje drugdje. U tom cilju nema boljeg rješenja od najboljeg mrežnog softvera za izradu sigurnosnih kopija.

Ako se nađete u situaciji u kojoj niste napravili sigurnosnu kopiju podataka i izgubili datoteku ili cijelu particiju, Data Rescue pruža lijep neuspjeh u vraćanju podataka bez plaćanja skupe usluge oporavka podataka..

Alternativno, ako ste IT stručnjak Rescue Data, dragocjen je dodatak vašem alatu. Po našoj procjeni, Data Rescue PC4 stoji na vrhu klase kada su u pitanju mogućnosti vlastitog oporavka podataka.

Hvala na čitanju! Jeste li se sami zauzeli za spašavanje podataka? Uvijek smo rado čuli vaše komentare u nastavku.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map