Pregled podataka o oporavku zvijezda – Ažurirano 2020

Pregled podataka o oporavku zvijezda

Naš najbolji izbor za oporavak podataka, Stellar nudi korisničko sučelje, brza i temeljita skeniranja i širok spektar mogućnosti. Ne možete pogriješiti s odabirom ovog rješenja, premda vam kilometraža može ovisiti o rezultatima.


Najbolji softver za oporavak podataka

Brend Stellar danas predstavlja jednu od najcjenjenijih marki informatičkog softvera zahvaljujući širokom rasponu uslužnih programa za zaštitu podataka koji su namijenjeni spašavanju korisnika iz teških situacija. Tijekom ovog pregleda pogledat ćemo rješenje tvrtke za oporavak podataka nazvano Data Recovery Professional koje djeluje i za Mac i Windows OS.

Oporavak zvjezdanih podataka može se koristiti za oživljavanje datoteka koje ste vi, aplikacija, OS ili virus izbrisali. Može se koristiti i za oporavak podataka s srušenih ili oštećenih tvrdih diskova ili izbrisanih, RAW ili ne montažnih particija.

Perkovi koje volimo uključuju mogućnost oporavka podataka s vanjskih tvrdih diskova, USB flash diskova i oštećenih CD-a ili DVD-a. Alat također podržava kloniranje, koje se može koristiti za kopiranje cijelog datotečnog sustava ili volumena na novi tvrdi disk u slučaju da vaš propadne.

Da nadjačamo, Stellar djeluje učinkovito i ima jedan od najzanimljivijih čarobnjaka bilo kojeg alata za oporavak podataka koji smo testirali, s opcijama za skeniranje prema vrsti datoteke, skeniranje određenih mapa i pregled datoteka dok je skeniranje još uvijek u tijeku..

Toliko smo bili impresionirani Stellar-om nakon što smo ga proučili kroz režim testiranja da smo ga imenovali našim najboljim alatom za oporavak podataka za PC u našem najboljem programu softvera za oporavak podataka. Čitajte dalje kako biste saznali puni opseg njegovih mogućnosti, plus tamo gdje vam to malo nedostaje.

prijašnji

Sljedeći

Alternative za zvjezdani oporavak podataka

cijena & licenciranje

Tipična licenca Stellar odnosi se na jedan uređaj i dobra je za život. Za IT stručnjake na raspolaganju su licence za alate s alatima koje vam omogućuju korištenje softvera na bilo kojem računalu i bilo kojem operativnom sustavu, bilo da se radi o Windows-u, Mac-u ili Linuxu.

Trošak za oporavak podataka nije jeftin, ali je u skladu s drugim vrhunskim rješenjima kao što su EaseUS (pročitajte pregled čarobnjaka za oporavak datuma EaseUS) i Prosoft (pregled Prosoft Engineering Data Rescue pregled). Sviđa nam se da postoji jeftinije „kućno“ izdanje, ali njegova nemogućnost oporavka datoteka iz RAW prostora znači da vam neće pomoći u jednom od najčešćih scenarija gubitka podataka.

Za jeftiniju alternativu pogledajte naš pregledni bušilica CleverFiles.

Značajke

Evo kratkog pregleda osnovnih značajki Zvjezdanih stručnjaka za oporavak podataka. Izdvojili smo ovaj softverski paket jer nudi oporavak RAW particija, važnu značajku za bilo koji softver za oporavak podataka.

Zlatan logotip za oporavak podatakawww.stellardatarecovery.com

Počinje od 417 dolara mjesečnoSvi planovi

Verzija

Verzija
Windows, Mac, Linux

Opcije skeniranja

Brzo skeniranje

Duboko skeniranje

Poredaj po vrsti datoteke

Skeniranje prema vrsti datoteke

Mogućnosti skeniranja

Potpuno skeniranje tvrdog diska

Izbrisano / izgubljeno oporavak datoteka

Oporavak oporave particije

Izbrisan oporavak particija

Mogućnost pokretanja USB uređaja
Samo za Mac

CD za oporavak
Prodaje se zasebno

Kloniranje

Vanjski oporavak

Oporavak vanjskog pogona

Ponovni oporavak medija

Oporavak SD kartice

Oporavak optičke pohrane

podrška

Značajke koje se ne nude uključuju oporavak poslužitelja i RAID pohrane, no Piriform ih nudi ako je to važno za vas. Pročitajte našu recenziju Piriform Recuva Pro da biste saznali više o ovome.

Oboje su uključeni u skuplje “tehničar” izdanje Stellar Data Recovery. Također, za razliku od nekih drugih alata (poput Data Rescue PC4), ako želite oporavak diska za pokretanje, morat ćete platiti dodatnih 20 USD. Pokretački disk omogućuje vam da oporavite podatke s računala koje se neće pokrenuti zbog oštećene particije za pokretanje.

Stellar podržava oporavak većine tipova datoteka. Popis uključuje:

 • Dokumenti: Word, Excel, Powerpoint, PDF
 • Slike: JPEG, PNG, RAW, Photoshop, Illustrator
 • Audio: MP3, WAV, AIFF, AAC, Ogg
 • Videozapisi: MPEG-4, QuickTime, AVI, WMV
 • Arhiva: Zip, Gzip, RAR, Stuffit

U rijetkom slučaju kada vrsta datoteke nije podržana, softver vam omogućuje definiranje novih vrsta datoteka ako imate pet uzoraka koje može koristiti za učenje.

Stellar također podržava uobičajene datotečne sustave koje koriste Windows i Mac:

 1. Windows: FAT, NTFS
 2. Mac: HFS, HFS+
 3. Pohranjivanje: ExFat

Postupak oporavka

Tijekom ovog segmenta pogledamo osnovni postupak oporavka Zvjezdanih podataka. Koraci koje pokrivamo predstavljaju dva najčešće postupka koja će korisnik izvoditi sa Stellar. Nećemo ispitivati ​​neke dodatne procese, poput dodavanja novih vrsta datoteka ili kako klonirati particiju u ovom prostoru.

Nakon što instalirate i pokrenete Data Recovery Professional, čarobnjak vas prvo traži da odaberete vrstu datoteke koju želite skenirati. Mogućnost odabira određene vrste datoteka lijepo je uključivanje jer smanjuje vrijeme skeniranja.

Zatim ćete morati odabrati lokaciju.

Možete odabrati određenu particiju za skeniranje ili čak i mapu, još jednu lijepu štednju vremena. Također postoji opcija pod “druge lokacije” nazvane “ne mogu pronaći vožnju”. Pomoću toga možete oporaviti podatke s RAW particija s relativnom lakoćom.

Ako odaberete ovu mogućnost, na sljedećem zaslonu možete pokrenuti brzo skeniranje koje će izvući podatke o particiji s vašeg računala i prikazati ono što nađe. Pri tome ne vraća slova pogona, ali prikazuje podatke o pogonu, poput veličine. To će vam omogućiti da odaberete i skenirate izbrisane ili na drugi način izgubljene particije sve dok nisu prebrisane novim podacima.

Bez obzira odaberete li memorijski pogon, određenu mapu ili izgubljenu particiju, kad jednom pritisnete “skeniranje”, Professional Data Recovery Professional automatski pokreće brzo skeniranje..

Ovo je odmak od rada s mnogim drugim aplikacijama za oporavak podataka, koje omogućuju brzo ili dubinsko skeniranje. No, budući da bi brzo skeniranje trebao biti vaš prvi pokušaj oporavka podataka i traje samo nekoliko minuta pomoću sustava Stellar, razlika u pristupu ne bi trebala predstavljati zabrinutost.

Bez obzira na to da li pokrećete prvo brzo skeniranje ili ste prešli na dubinsko skeniranje, Data Recovery Pro pruža podatke na ekranu kako biste znali koliko je skeniranja dovršeno, koliko vremena je prošlo i koliko više vremena skeniranje treba potrajati.

Kad se skeniranje dovrši, možete pregledati oporavljene podatke prema:

 • Vrsta datoteke: razvrstava sadržaj u kategorije datoteka
 • Pregled stabla: prikazuje sadržaj na temelju strukture direktorija
 • Izbrisani popis: prikazuje samo izbrisane i izgubljene datoteke

Drago nam je što imamo sve tri mogućnosti koje nećete dobiti s većinom drugog softvera. Postoji i opcija pretraživanja.

Pregledavanje sadržaja izbrisanih opcija popisa segmentira u mapu „koš za smeće“ i mapu „neobrađeni podaci“. Mapa koš za smeće sadrži podatke koje ste osobno izbrisali s tvrdog diska, dok mapa sa neobrađenim podacima sadrži izgubljeni sadržaj na drugi način.

Kada kliknete na datoteku, ako je moguće, Professional Recovery Professional prikazat će vam pregled njezinog sadržaja. Ovo vam pomaže da utvrdite je li određena datoteka ono što tražite prije nego što je oporavite. Kako se nazivi izbrisanog sadržaja ne mogu povratiti, neophodna je mogućnost pregleda. Ovo je ograničenje svih programa za oporavak.

Sve u svemu, pretraživanje datoteka prilično je jednostavno s više mogućnosti od ostalih alata za oporavak koje smo pregledali. Naša jedina stvarna kritika je da ne postoji pregled sličica kao što je to slučaj s EaseUS-om.

Označite bilo koju mapu ili datoteku za oporavak potvrdite okvir pored naziva. Kada ste spremni, kliknite gumb “oporavi”. Od vas će se tražiti da odaberete odredište za oporavak koje se mora razlikovati od particije s koje se oporavljate.

Ako se niste spremni oporaviti, rezultate skeniranja možete spremiti za kasnije.

Izvođenje

Tijekom postupka testiranja izmjerili smo obje Stellarove mogućnosti brzog i dubokog skeniranja za usporedbu sa sličnim proizvodima.

Naše je testno računalo imalo jedan terabajtni tvrdi disk. Isprobali smo mogućnosti dubinskog i brzog skeniranja na particiji od 518 GB sa 379 GB iskorištenog prostora. Tijekom ovog testiranja tražili smo da oporavimo tri izbrisane testne datoteke: Wordov dokument, .jpg datoteku i .mp4 datoteku.

Također smo pokrenuli skeniranje čitavog našeg tvrdog diska da vidimo možemo li oporaviti testnu particiju koju smo stvorili, učitali sa sadržajem i zatim izbrisali.

Evo rezultata:

svojstvoProizlaziti
Brzo skeniranje (particija od 500 GB)6 minuta
Dubinsko skeniranje (particija od 500 GB)2 sata, 20 minuta
Full HD skeniranje (1TB)5 sati
Riječ Doc oporavio
Video datoteka je oporavljena
Slika je oporavljena
Vraćena je izbrisana particija

Stellar Recovery Data učinio je sve što smo htjeli, cementirajući to ne samo kao vrlo jednostavan alat, bogat značajkama, već i onaj koji pruža učinkovite mogućnosti skeniranja..

Korisnička podrška

Stellar pruža prodaju i tehničku podršku putem portala podrške. Pronaći ćete bazu znanja i često postavljana pitanja. Sve u svemu, baza znanja djeluje pomalo sumorno i sama po sebi više čita kao izvor FAQ-a. Bilo bi lijepo detaljnije vodiče, uključujući videozapise.

Ako portal za podršku smatrate nedovoljnim kao mi, Stellar pruža mogućnosti izravne podrške. Tijekom testiranja razmijenili smo nekoliko e-poruka sa Stellar-om i dobili odgovore u roku od 24 sata. Također možete razgovarati s tehničarom za podršku jetri preko telefona ili razgovarati tijekom radnog vremena.

Proveli smo neko vrijeme u razgovoru sa Stellarom u live chatu i pronašli smo pomoć prijateljsku, stručnu i brzu.

Završne misli

Tijekom pregleda gotovo trideset rješenja za oporavak podataka nijedna marka nas nije impresionirala više od Stellar Data Recovery. Markov alat za oporavak podataka prepun je opcija, vrlo razumljiv za korisnika i omogućuje brzo i temeljito skeniranje. Istina, nemaju cijene sa najpovoljnijim proračunom, ali kada kupujete rješenja za oporavak podataka, kupujete uobičajeno za ono što plaćate.

Bez obzira jeste li potrošač koji se suočio s katastrofalnom situacijom gubitka podataka ili IT stručnjak koji se želi naoružati vrhunskim alatima, Professional Recovery Professional je najbolji izbor koji možete učiniti.

Naravno, kao i uvijek, prevencija je najbolja mjera za osiguravanje da ne izgubite svoje datoteke, zato budite sigurni i sigurnosno kopirajte tvrdi disk ako već niste. Hvala na čitanju i javite nam ako imate bilo kakvih razmišljanja o Stellar u komentarima ispod!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map