Pregled disk bušilica CleverFiles – Ažurirano 2020

Pregled disk bušilica CleverFiles

Izvrstan alat za proračun koji nudi sve što obeća i još više, Disk bušilica CleverFiles možda nema sve značajke koje nude veliki dečki, ali je ozbiljan protivnik kada je u pitanju šut za vaš dolar. Pogledajte našu cijelu recenziju Disk drill.


Najbolji softver za oporavak podataka
CleverFiles Disk Drill korisnicima pruža intuitivan, značajka bogat alat za oporavak podataka koji se divno natječe s većim imenima poput Stellar i EaseUS, ali dolazi po nešto atraktivnijoj cijeni.

Alati za oporavak podataka mogu spasiti korisnike iz različitih scenarija, uključujući pomaganje obrisanih datoteka, izgubljene, formatirane ili ne montažne particije i izvlačenje podataka s tvrdih diskova koji se kvare. Za cjelovito računovodstvo scenarija obuhvaćenih većinom alata za oporavak podataka budite sigurni i pogledajte Cloudwards.net pregled najboljeg softvera za oporavak podataka.

Tijekom ovog pregleda, opisat ćemo cijene i značajke Disk Drill-a, a zatim ćemo vas upoznati s općim korisničkim iskustvom. Također ćemo pogledati kako funkcionira bušilica diska, prije nego što završimo sa pregledom CleverFilesove operacije za korisnike..

prijašnji

Sljedeći

Alternativa za CleverFiles Disk bušilica

cijena & licenciranje

CleverFiles ima licence za pojedinačne i komercijalne potrošače. Softver se može koristiti za Mac ili Windows. Nema kompletnih alata za uslugu oba operativnog sustava. Licence su općenito dobre jedne godine, ali možete nadograditi na doživotnu licencu za malo više novca.

Ako niste sigurni da je Disk Drill rješenje za oporavak podataka koje tražite, besplatna probna verzija omogućit će vam da testirate njihov softver. Probno vam omogućuje samo oporavak podataka do 100 MB, no možete barem vidjeti jesu li veće datoteke moguće povratiti pokretanjem skeniranja i pregledom rezultata. Kao što možete pročitati u našem pregledu Stellar Data Recovery, ta usluga omogućuje vam da oporavite do 1 GB besplatno, tako da bi mogao biti bolji posao za vas.

Značajke

Diskovna bušilica CleverFiles jedan je od najvažnijih alata za oporavak diska na tržištu, natječući se izravno s vrhunskim uslugama poput Stellar i EaseUS (pročitajte našu recenziju Čarobnjaka za oporavak podataka EaseUS).

Sljedeća tablica prikazuje brzi pregled nekih od tih značajki. Mi ćemo istražiti neke od njih u ovom pregledu. Za detaljna objašnjenja vrijednosti ovih značajki, ne propustite našu opciju za oporavak podataka.

Logotip bušilica za diskove CleverFileswww.cleverfiles.com

Počinje od 408 dolara mjesečnoSvi planovi

Verzija

Verzija
Windows, Mac

Opcije skeniranja

Brzo skeniranje

Duboko skeniranje

Poredaj po vrsti datoteke

Skeniranje prema vrsti datoteke

Mogućnosti skeniranja

Potpuno skeniranje tvrdog diska

Izbrisano / izgubljeno oporavak datoteka

Oporavak oporave particije

Izbrisan oporavak particija

Mogućnost pokretanja USB uređaja

CD za oporavak
Samo za Mac

Kloniranje

Vanjski oporavak

Oporavak vanjskog pogona

Ponovni oporavak medija

Oporavak SD kartice

Oporavak optičke pohrane

podrška

Svidja nam se i značajka “Splava za oporavak” Disk Drill. Recovery Vault pokreće pozadinske procese radi zaštite određenih HFS, HFS +, FAT ili FAT32 particija na vašem računalu. Pohranjuje metapodatke na izbrisanim datotekama, uključujući datoteke. Te se informacije upotrebljavaju u postupku obnove tako da prilikom oporavka datoteke nećete dobiti samo generičko ime datoteke poput ostalih u uslugama oporavka..

Ujedno ubrzava postupak oporavka jer ne morate duboko skenirati. Imajte na umu da ako koristite Time Machine na Mac particiji, nema potrebe za upotrebom trezora za oporavak.

Tijekom ovog pregleda posebno smo gledali Windows verziju Disk bušilice. Inačica za Mac, iako je skuplja, sadrži neke dodane značajke koje je čine jednom od najboljih opcija za oporavak podataka za taj operativni sustav.

To uključuje:

 • Oporavak iOS-a
 • Android oporavak
 • Pogoni za pokretanje
 • Tražilica duplikata
 • Počistiti
 • Praćenje zdravlja
 • Forenzička obilježja

Također bismo željeli da se oporavak pri pokretanju učini dostupnim i za Windows verziju softvera, jer često korisnici trebaju oporaviti podatke s strojeva koji se ne podižu..

I za Windows i Mac verzije softvera voljeli bismo vidjeti mogućnost dodavanja novih vrsta datoteka. Trenutno Disk Drill za Windows podržava više od 200 vrsta datoteka, a Disk Drill za Mac podržava više od 300. Dakle, u većini slučajeva bez ove značajke neće biti problema.

Vrste datoteka podrške uključuju:

 • Dokumenti: Word, Excel, Powerpoint, PDF
 • Slike: JPEG, PNG, RAW, Photoshop, Illustrator
 • Audio: MP3, WAV, AIFF, AAC, Ogg
 • Videozapisi: MPEG-4, QuickTime, AVI, WMV
 • Arhiva: Zip, Gzip, RAR, Stuffit

Disk bušilica može se koristiti za oporavak datoteka iz sljedećih datotečnih sustava:

 • Windows: FAT, NTFS
 • Mac: HFS, HFS+
 • Pohranjivanje: ExFat

Postupak oporavka

Da biste skenirali računalo pomoću Disk Drill-a, nakon što pokrenete aplikaciju, prvo morate odabrati mjesto za skeniranje. Pomoću čarobnjaka Disk Drill možete skenirati cijeli tvrdi disk ili particiju na tvrdom disku.

Disk drill izvlači podatke iz tablice particija na vašem uređaju i na popis izbrisanih particija sprečavajući vas da ne biste morali pokrenuti potpuno skeniranje tvrdog diska da biste ih pronašli. Mnogi alati za oporavak podataka to ne čine (pročitajte naš pregled Prosoft Engineering Data Rescue za još jednu uslugu koja u tom pogledu ima divan učinak).

Ne postoji mogućnost skeniranja pojedinačne mape kao što je Stellar. Također ne postoji mogućnost skeniranja za određene vrste datoteka. No, to nije pravi prekidač jer brzo skeniranje Disk Drill-a radi brže od većine.

Disk bušilica ima tri vrste skeniranja koje želite biti svjesni:

 • Pokrenite brzo skeniranje
 • Pokrenite dubinsko skeniranje
 • Pokrenite sve vrste skeniranja

Kad pokrenete brzo skeniranje, Disk Drill oporavlja datoteke koje su i dalje netaknute, ali nisu dostupne. To uključuje i nedavno izbrisani sadržaj i sadržaj na ne-montažnim particijama. Brzo skeniranje vraća staze datoteka i nazive originalnih datoteka.

S druge strane, dubinsko skeniranje pregledava slobodni prostor na vašem pogonu i rekonstruira izbrisane datoteke na temelju obrazaca datoteka. Ova metoda oporavka najbolja će biti za datoteke koje su dugo izbrisane ili oporavljaju podatke iz RAW svezaka.

Ako znate da želite pokrenuti dubinsko skeniranje, preporučujemo vam da odaberete opciju za brzo i dubinsko skeniranje. Vraća netaknute i rekonstruirane datoteke.

Dok traje skeniranje, možete zadržati kartice o njegovom napretku zahvaljujući traci napretka na vrhu aplikacije. Na toj traci nalaze se odbrojavanja koja prikazuju proteklo vrijeme i preostalo vrijeme, koji vas svakodnevno prate kako se stvari odvijaju.

Možete pregledavati i pregledati oporavljene datoteke čim postanu dostupne prije nego što skeniranje čak završi. Pregledajte desnim klikom na datoteku i odabirom “pregleda”.

Ne postoji mogućnost pregleda minijatura, što je povlačenje. Međutim, možete pregledati prema općenitoj vrsti datoteke. Učinite to klikom na željenu kategoriju s desne strane čarobnjaka: slike, video, dokumenti, audio ili arhiva. Postoje i kategorije za veličinu i datum.

Također možete izvršiti pretraživanje datoteka.

Na taj ćete način pomoći pronaći datoteke s određenim imenima ili datoteke s određenim proširenjima (txt, docx, jpg, itd.). Možete pregledavati datoteke koje je vaše skeniranje vratilo u središnjem oknu. Netaknute datoteke razvrstane su prema njihovom mjestu stabla datoteka, baš kao i u programu za pregledavanje datoteka. Izbrisane datoteke mogu se naći u mapi kante za recikliranje.

Nakon što pronađete datoteke koje želite uskrsnuti, to je jednostavno kao označavanje potvrdnog okvira pokraj imena datoteke ili mape u rezultatima, a zatim klikom na gumb za oporavak pri vrhu aplikacije.

Naznačite željeno mjesto oporavka u polju pored gumba za oporavak. To može biti ista lokacija iz koje ste datoteku obnovili, ali generalno je preporučljivo spremiti negdje drugdje. Ako se još niste spremni oporaviti, rezultate skeniranja možete spremiti i kasnije ih obraditi klikom na “save session”.

Zatim ćemo pogledati kako je izvedba bušilice diska u svojim zadacima oporavka.

Izvođenje

Obavili smo niz osnovnih testova kako bismo utvrdili učinkovitost Disk bušilice. One uključuju brzo i duboko skeniranje na jednoj particiji i potpuno skeniranje na čitavom tvrdom disku.

Testna particija koju smo testirali bila je veličine 518 GB, sa 139 GB slobodnog prostora. Veličina punog tvrdog diska bila je 1TB. Stvorili smo i izbrisali tri testne datoteke za testiranje našeg skeniranja particija, koje uključuju Word dokument, MP4 video datoteku i .jpg datoteku slike. Također smo stvorili testnu particiju od 10 GB, napunili je podacima i izbrisali.

Evo rezultata našeg testiranja:

svojstvoProizlaziti
Brzo skeniranje (particija od 500 GB)10 sekundi
Dubinsko skeniranje (particija od 500 GB)1 sat
Full HD skeniranje (1TB)3 sata
Riječ Doc oporavio
Video datoteka je oporavljena
Slika je oporavljena
Pronađene datoteke za recikliranje (Samo-izbrisani sadržaj)7
Vraćena je izbrisana particija

Impresionirali su nas ukupna brzina bušilice, koja je lako nadmašila većinu ostalih alata za oporavak podataka. Naravno, velike brzine ne moraju se izjednačiti s temeljitim pregledom. U slučaju Disk Drill-a, uspjeli smo oporaviti sve tri testne datoteke.

Naši napori da obnovimo izbrisanu testnu particiju bili su uspješni.

Korisnička podrška

Dostupna je podrška za chat za Disk Drill i ostale programe CleverFiles. Chat se može pokrenuti 24 sata na dan, iako možete na kraju čekati nekoliko sati za odgovor u neradno vrijeme. Ako ne želite da čekate, možete ostaviti svoju adresu e-pošte.

Također možete izravno predati kartu e-pošte. Isprobali smo obje mogućnosti. Tijekom radnog vremena, dobili smo odgovor za razgovor u roku od oko 15 minuta. Odgovori e-pošte dosljedno se vraćaju u roku od 24 sata.

Ako ste tehnička podrška za uslugu uradi sam, CleverFiles održava portal s bogatim znanjem koji će odgovoriti na najčešće pitanja. Kategorije uz lijevu marginu portala mogu se koristiti za pregledavanje sadržaja ili možete upotrijebiti opciju pretraživanja ako imate nešto posebno na umu. Tu je i odjeljak s FAQ-om.

Korisnički forum CleverFiles pruža još jedan dobar put za dobivanje odgovora na pitanja i rješavanje problema. Također možete posjetiti forum kako biste saznali više o ažuriranjima bušilice za disk i dali prijedloge značajki.

Završne misli

U ovom smo pregledu mogli pripremiti još jedan alat za oporavak podataka koji se ne može podudarati s mogućnostima profesionalnih alata za oporavak podataka poput proizvođača Stellar, EaseUS i Prosoft Engineering. Otkrili smo da je alat koji je u skladu s proračunom i koji se isporučio na gotovo svaki način.

CleverFiles Disk Drill pruža čisto i intuitivno korisničko sučelje. Opcije su izvrsne, a skeniranja su brza i temeljita. Ovo je alat koji će se svidjeti običnim potrošačima i istovremeno impresionirati IT profesionalce. Imate iskustva sa CleverFiles Disc Drill? Rado bismo čuli vaše mišljenje, pa nam to javite u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map