Pregled čarobnjaka za oporavak podataka EaseUS – Ažurirano 2020

Pregled čarobnjaka za oporavak podataka EaseUS

EaseUS Data Recovery Wizard temeljit je dio softvera za oporavak podataka koji će čak impresionirati IT stručnjake koji žele zaoštriti svoju prednost. Pobijedio bi konkurenciju osim nekoliko sitnih nedostataka. Pročitajte naš potpuni pregled EaseUS za detalje o tome.


Najbolji softver za oporavak podataka

EaseUS proizvodi snažnu paletu uslužnih alata koji su dovoljno snažni da udovolje potrebama IT stručnjaka i lako ih je koristiti za sve ostale. Tijekom ovog pregleda proučit ćemo njegovo rješenje za oporavak podataka, čarobnjaka za oporavak podataka.

Dostupan za Windows i Mac, čarobnjak za oporavak podataka EaseUS pomoći će vam da oporavite i slučajno izbrisane datoteke i datoteke koje su programi izbrisali. Može se koristiti i za ne-montažne, neobrađene ili oštećene particije. Napredni korisnici cijenit će i njegovu sposobnost oporavka podataka s poslužitelja i RAID pohrane.

Sveukupno, korisničko iskustvo stoji kao jedan od najboljih svih alata za oporavak koji smo pregledali, svrstavajući ga u vrh našeg okruglog stola za najbolji softver za oporavak podataka 2017..

Nažalost, servisu nedostaje jedna glavna funkcija, sprječavajući ga da pobjedi Stellar ili Prosoft Engineering (pročitajte našu recenziju Prosoft Engineering Data Rescue) kao najbolji sveobuhvatni alat za oporavak: ne može skenirati vaš puni tvrdi disk, već samo particije. Posljedično ćemo pogledati implikacije toga u ovom pregledu.

Također ćemo ispitati EaseUS-ov inače snažan skup značajki, sučelje, performanse i mrežu podrške.

prijašnji

Sljedeći

Alternative za čarobnjaka za oporavak podataka EaseUS

cijena & licenciranje

Za prosječne Windows korisnike najbolji se program EaseUS naziva čarobnjak za oporavak podataka za Windows + WinPE. “WinPE” omogućuje vam vraćanje podataka s računala koja se neće pokrenuti zbog problema s particijama za pokretanje. Verzija za Mac naziva se Data Recovery Wizard Pro za Mac s Bootable Media.

I korisnici sustava Windows i Mac mogu se odlučiti za jeftiniju opciju koja ne uključuje CD za oporavak. EaseUS također nudi softver za oporavak za iPhone i Android uređaje. Osim redovnih potrošačkih planova, postoje i cjenovne licence namijenjene IT stručnjacima.

EaseUS nudi probne verzije svog softvera koji se mogu koristiti za oporavak do 2 GB podataka na računalima i računalima Mac. Probno pokretanje pomoći će vam da utvrdite je li moguće izgubiti podatke prije kupnje softvera. Budući da nudi probnu verziju, 30-dnevna politika povrata EaseUS-a ne odnosi se na netehničke okolnosti, pa budite sigurni da znate što kupujete.

Značajke

Sljedeća tablica opisuje osnovne značajke koje ste dobili s licencom EaseUS Data Recovery Wizard Pro.

Logotip čarobnjaka za oporavak podataka EaseUSwww.easeus.com

Počinje od 111 $ mjesečnoSvi planovi

Verzija

Verzija
Windows, Mac

Opcije skeniranja

Brzo skeniranje

Duboko skeniranje

Poredaj po vrsti datoteke

Skeniranje prema vrsti datoteke

Mogućnosti skeniranja

Potpuno skeniranje tvrdog diska

Izbrisano / izgubljeno oporavak datoteka

Oporavak oporave particije

Izbrisan oporavak particija

Mogućnost pokretanja USB uređaja
Prodaje se zasebno

CD za oporavak
Prodaje se zasebno

Kloniranje
Prodaje se zasebno

Vanjski oporavak

Oporavak vanjskog pogona

Ponovni oporavak medija

Oporavak SD kartice

Oporavak optičke pohrane

podrška

Iako popis značajki izgleda impresivno, nedostaju neke primjetne stvari. Neke od njih dostupne su kroz odvojene softverske pakete koji su dostupni od EaseUS-a. Te značajke uključuju mogućnost kloniranja tvrdog diska i stvaranja diska za pokretanje ili USB-a za računalo kada se uopće neće pokrenuti..

Ostale značajke koje EaseUS uopće ne nude uključuju mogućnost dodavanja novih vrsta datoteka koje se mogu povratiti i mogućnost oporavka podataka iz optičke pohrane (CD-ovi, DVD-i).

Što se tiče podržanih vrsta datoteka, EaseUS pokriva sve osnove:

 • Dokumenti: Word, Excel, Powerpoint, PDF
 • Slike: JPEG, PNG, RAW, Photoshop, Illustrator
 • Audio: MP3, WAV, AIFF, AAC, Ogg
 • Videozapisi: MPEG-4, QuickTime, AVI, WMV
 • Arhiva: Zip, Gzip, RAR, Stuffit

Podržani datotečni sustavi uključuju:

 • Windows: FAT, NTFS
 • Mac: HFS, HFS+
 • Pohranjivanje: ExFat

Postupak oporavka

Zatim ispitujemo opći postupak oporavka pomoću čarobnjaka za oporavak podataka Pro za Windows. Cjelokupno iskustvo s Mac verzijom softvera je slično. Jednom kada se aplikacija otvori, prvi korak zahtijeva odabir lokacije za skeniranje.

Možete odlučiti skenirati radnu površinu, biblioteke sustava Windows, određenu particiju ili vanjski pogon. Ako se bavite particijom koja nije montirana ili izbrisana, čarobnjak za oporavak podataka također će ih prikazati povlačenjem podataka iz particijske tablice. Za razliku od većine alata za oporavak podataka, ne morate prvo pokrenuti potpuno skeniranje tvrdog diska.

Pored toga, izbori su ovdje malo više ograničeni nego što bismo željeli. Stellar, primjerice, možete odabrati vrstu datoteke koju želite skenirati ili naznačiti određenu mapu (pročitajte naš cjeloviti pregled Stellar Data Recovery za više detalja). Na taj način možete ograničiti koliko traje čitavo skeniranje.

S EaseUS-om također nema mogućnosti skeniranja čitavog tvrdog diska. Odaberite particiju s kojom želite raditi i pritisnite “skeniranje”. Čarobnjak za oporavak podataka automatski će izvršiti brzo skeniranje, a zatim pokrenuti dubinsko skeniranje. Tijekom skeniranja program prikazuje traku napretka na vrhu aplikacije, zajedno s odbrojavanjem vremena koliko preostaje prije završetka.

Možete pregledavati i pregledati datoteke prije nego što se skeniranje dovrši, nakon što su ih oporavili ili pričekati dok se ne završi. Mogućnost pregleda pomaže jer se oporavljenim datotekama daju generička imena, kao i većina alata za oporavak podataka za Windows. No, ograničenje veličine datoteke od 100 MB ograničava njezinu korisnost.

Nakon što je skeniranje završeno, možete pregledavati sadržaj po stablu datoteka, kategoriji datoteka (grafika, audio, dokument, video, e-pošta, ostalo) i tražiti datoteke. Pretraživanje je zgodno jer možete potražiti određenu vrstu datoteke pretraživanjem ekstenzije (.txt, .jpg).

Sadržaj koji ste osobno izbrisali nalazit će se u mapi “koš za smeće”. Sadržaj koji je izbrisan na druge načine, kao što je program, može se naći u posebnoj mapi s oznakom “više izgubljenih datoteka (RAW)”.

Vraćanje sadržaja je jednostavno. Samo kliknite potvrdni okvir pored naziva datoteke, pritisnite gumb za oporavak i odaberite mjesto za oporavak. To mjesto mora biti zasebna particija ili pogon, a vi možete odabrati vanjski pogon.

Izvođenje

Da bismo otkrili kako se EaseUS čarobnjak za oporavak podataka spram konkurencije izveli smo osnovne testove oporavka tijekom našeg postupka pregleda. Osnovno testiranje obnavljanja datoteka izbrisano je na 518 GB NTFS particiji s 379 GB korištenog prostora. Za ovo testiranje stvorene su i izbrisane tri testne datoteke: Wordov dokument, .jpg datoteka i .mp4 video.

Također smo testirali oporavak testne particije od 10 GB koju smo stvorili, učitali s podacima i izbrisali.

Pogledajte naše rezultate:

svojstvoProizlaziti
Brzo skeniranje (particija od 500 GB)2 sekunde
Dubinsko skeniranje (particija od 500 GB)1 sat, 45 minuta
Full HD skeniranje (1TB)Nije opcija
Riječ Doc oporavio
Video datoteka je oporavljena
Slika je oporavljena
Vraćena je izbrisana particija

Brzo skeniranje čarobnjaka za oporavak podataka pokreće se u samo nekoliko sekundi. Međutim, rezultati koji su se vratili bili su ograničeni. Čini se da skeniranje samo provjerava postoje li nedavno obrisani sadržaji koje može oporaviti. Također većina skeniranja izrađuje čitave strukture direktorija netaknutih datoteka.

U redu je da se Čarobnjak za oporavak podataka razlikuje.

To jednostavno znači da je EaseUS uzeo drugačiji pristup u izgradnji svog algoritma za brzo skeniranje. Pravi test koliko temeljit alat za oporavak podataka radi u njegovim dubokim rezultatima skeniranja. Dubinsko skeniranje završilo je za manje od dva sata. To je brže od prosjeka i još uvijek vraća sve što smo tražili.

Korisnička podrška

EaseUS bi mogao biti najbolji cjelokupni alat za oporavak podataka kada je u pitanju podrška. Usluga nudi temeljitu bazu znanja koja uključuje preuzeti korisnički priručnik, članke za podršku i video tutorijale. Najveći plus je, međutim, uključivanje podrške za chat uživo.

To je prednost koju nećete pronaći s uslugama obnavljanja podataka niže klase.

Razgovor uživo, dostupan tijekom radnog vremena, dovest će vas u gotovo neposredan kontakt s predstavnikom službe. Izvan radnog vremena, možete poslati EaseUS e-poštu. Služba obećava da će vam se javiti u roku od dva sata, a otkrili smo da se to obećanje održava čak i vikendom.

Nažalost, telefonski kanal za podršku predviđen je za pretprodaju, a ne za tehničku podršku. Međutim, često je lakše komunicirati tehničke probleme putem teksta nego razgovaranja. Također možete poslati e-poštu tehničke podrške EaseUS-a izravno s alata za radnu površinu klikom na ikonu “više” na alatnoj traci, a zatim odaberite “obratite se tehničkoj podršci”.

Završne misli

Iako iskustvo nije savršeno, ostavili smo se impresionirani nakon što smo proveli malo previše vremena igrajući se s EaseUS Wizard-om za vraćanje podataka. Obavljeno dubinsko skeniranje nije bilo tako temeljito kao neke usluge sudeći prema ukupno pronađenoj datoteci, ali je vratilo sve datoteke koje smo tražili.

Mogućnost oporavka podataka s tvrdog diska, SSD-a, RAID pohrane, servera pa čak i optičkih pogona čini ga fleksibilnim alatom. Besplatni softver za kloniranje je također lijep, čak i ako se radi o zasebnoj aplikaciji.

Zapravo, rješenje je toliko sveobuhvatno, ako ste IT profesionalac, u glavi nam je malo pitanja da će linija EaseUS za oporavak podataka učiniti neprocjenjivim dodatkom vašem alatu.

Jeste li koristili EaseUS? Što si mislio? Javite nam se u komentarima u nastavku i hvala vam na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map