Ontrack EasyRecovery pregled – ažurirano 2020

Ontrack EasyRecovery pregled

Sjajna usluga oporavka podataka s prekrasnim sučeljem, Ontrack EasyRecovery nije u odjelu naprednih značajki. To je ujedno i sjajna alternativa za kućne korisnike.

Najbolji softver za oporavak podataka

Bilo zbog greške korisnika, virusa ili neispravnog tvrdog diska, gubitak podataka može biti katastrofalno iskustvo. Alati za oporavak podataka poput Ontrack EasyRecovery dizajnirani su kako bi vam pomogli da oporavite i slučajno izbrisane podatke i podatke koji su zaglavili na izgubljenoj ili nepristupačnoj particiji..

Ontrack rješenje za oporavak podataka pruža temeljito skeniranje i vrlo korisničko iskustvo. Iako mu nedostaje nekoliko značajki za oporavak koje su pronađene kod čelnika industrije poput Stellar i EaseUS, on ima i nekoliko značajki koje ovi alati nemaju. Oni uključuju opcije za trajno brisanje podataka s vašeg tvrdog diska i mogućnosti dijagnostike diska (pročitajte naš pregled Stellar Recovery Data Recovery ili pregled čarobnjaka EaseUS Data Recovery za više informacija o ova dva).

Za cjelovit pregled načina na koji ovaj alat stoji u konkurenciji, pogledajte naš najbolji softver softvera za oporavak podataka. Inače, pročitajte detaljno računovodstvo cijena, značajki, procesa i korisničke usluge EasyRecovery.

prijašnji

Sljedeći

Alternativa za Ontrack EasyRecovery

cijena & licenciranje

Softver Ontrack EasyRecovery dolazi u verzijama za Windows i Mac. Početna verzija EasyRecovery omogućava korištenje softvera na godinu dana. To je veliko ograničenje jer su druga rješenja za oporavak podataka poput EaseUS i Stellar osigurala doživotno licenciranje.

Kućna licenca također se može koristiti samo na jednom računalu istovremeno. Također, za razliku od nekih drugih opcija, ne imate doživotnu licencu. U roku od godine dana vaše licence možete je izvoziti na drugo računalo onoliko često koliko trebate. Sve licence su za Windows i MacOS.

Prije kupnje možete isprobati besplatno probno razdoblje bilo kojeg softverskog paketa. Probna inačica omogućit će vam da provjerite jesu li vaši podaci moguće povratiti, ali ne i stvarno vratiti podatke.

Značajke

EasyRecovery nudi većinu osnovnih značajki koje će vam trebati za vraćanje slučajno izbrisanih ili na drugi način izgubljenih podataka. Evo općeg pregleda što možete dobiti s licencom:

Ontrack logotip EasyRecoverywww.krollontrack.com

Počinje od 658 dolara mjesečnoSvi planovi

Verzija

Verzija
Windows, Mac

Opcije skeniranja

Brzo skeniranje

Duboko skeniranje

Poredaj po vrsti datoteke

Skeniranje prema vrsti datoteke

Mogućnosti skeniranja

Potpuno skeniranje tvrdog diska

Izbrisano / izgubljeno oporavak datoteka

Oporavak oporave particije

Izbrisan oporavak particija

Mogućnost pokretanja USB uređaja

CD za oporavak

Kloniranje
Zahtijeva profesionalnu licencu

Vanjski oporavak

Oporavak vanjskog pogona

Ponovni oporavak medija

Oporavak SD kartice

Oporavak optičke pohrane

podrška

Značajke za EasyRecovery suprotno konkurenciji, posebno s uključenjima poput optičkog medija, Windows Server-a i oporavka Linuxa. Obnavljanje RAID pohrane može se također izvesti, ali samo uz skupu licencu za poduzeća (potražite jeftiniju opciju u našoj recenziji Prosoft Engineering Data Rescue).

Želimo da EasyRecovery u svoj osnovni paket uključi mogućnost kloniranja tvrdih diskova i particija, umjesto da prisiljava korisnika na mnogo skuplje profesionalno izdanje.

Veća pogreška je što EasyRecovery ne dopušta stvaranje diska za pokretanje kako biste pristupili podacima na računalima koja se ne podižu. Ako je to slučaj s vama, da biste preuzeli te podatke, trebali biste ukloniti problematični tvrdi disk s računala i povezati se s njim kao vanjski pogon s radnog računala.

Možda je još gore od svega, Ontrack vam ne omogućuje spremanje rezultata skeniranja za kasniji oporavak. Ako želite da se te značajke uključe u rješenje za oporavak podataka, razmislite o zvjezdanom oporavku podataka. EasyRecovery podržava sve uobičajene vrste datoteka.

To između ostalog uključuje:

  • Dokumenti: Word, Excel, Powerpoint, PDF
  • Slike: JPEG, PNG, RAW, Photoshop, Illustrator
  • Audio: MP3, WAV, AIFF, AAC, Ogg
  • Videozapisi: MPEG-4, QuickTime, AVI, WMV
  • Arhiva: Zip, Gzip, RAR, Stuffit

Ako vrsta datoteke ne podržava, ne postoji opcija za definiranje i dodavanje novih vrsta datoteka kao što je to slučaj sa Stellar Data Recovery i Prosoft Engineering Data Rescue 4.

Podrška za datotečni sustav uključuje:

  • Windows: FAT, NTFS
  • Mac: HFS, HFS+
  • Linux: EXT2, EXT3
  • Optički mediji: ISO9660

Postupak oporavka

Nakon što preuzmete i instalirate EasyRecovery, prilikom pokretanja od vas će se tražiti da odaberete datoteke koje želite vratiti.

Izbori uključuju tvrdi disk, memorijski uređaj, optički medij i multimedijski / mobilni uređaj. Imajte na umu da je “RAID” predstavljen kao opcija, ali nije dostupan bez dozvole poduzeća. Za naše testove odabrali smo tvrdi disk.

Nakon što odaberete naš odabir i nastavite kliknuti, morat ćete odabrati svesku za skeniranje. Možete odabrati cijeli pogon, particiju ili mapu.

EasyRecovery povlači podatke i iz particijske tablice te prikazuje sve particije koje su izbrisane. U nekim se slučajevima vaša izgubljena particija možda neće pojaviti ovdje. Ako se to dogodi, morat ćete pokrenuti skeniranje cijelog tvrdog diska da biste pokušali vidjeti možete li ga vratiti.

Nakon što odaberete particiju i pritisnete “nastavi”, EasyRecovery poduzima neobičan korak pitajući se sa kojim se scenarijem oporavka bavite. Većina programa za oporavak obično pita da li želite pokrenuti brzo ili dubinsko skeniranje. Cijenimo korisniji pristup čarobnjaka za Ontrack.

“Obnova izbrisane datoteke” EasyRecovery je brže skeniranje, analogno brzom postupku oporavka. Skeniranje pod nazivom “oporavak oblikovanog medija” pruža intenzivnije skeniranje, blok po blok. Rezultate izvedbe možete vidjeti u sljedećem odjeljku.

Ostale mogućnosti uključuju jednu za trajno brisanje podataka i dijagnostiku za otkrivanje loših blokova. Izaberite i pritisnite gumb “nastavi”. Tijekom postupka skeniranja, EasyRecovery vas stalno informira o napretku i preostalom vremenu.

Za razliku od nekih drugih rješenja za oporavak podataka, ne možete pregledavati i pregledati pronađene podatke dok skeniranje traje. Razočaranje, ali ne i prevara.

Nakon što se skeniranje završi, možete izgubiti sadržaj pretraživati ​​po mapi. Nekoliko mapa sadrži sadržaj određene vrste (zvuk, dokumenti, slike, videozapisi itd.). Tu je i mapa nazvana “podaci” koja vam omogućuje pretraživanje sadržaja po vašoj strukturi datotečnog sustava. Potražite datoteke koje ste slučajno izbrisali u mapi “koš za smeće”.

Traka za pretraživanje omogućava vam da pronađete određeni sadržaj. Međutim, to ne radi s ekstenzijama datoteka (.txt, .jpg, .mp4), što bi bilo korisno. Druga nam je opcija nedostajala to što ne postoji mogućnost spremanja rezultata skeniranja za kasnije oporavak. To znači da se niste spremni oporaviti nakon završetka skeniranja, morat ćete ga ponovo pokrenuti kad budete.

Većina ostalih usluga oporavka podataka omogućuje uštedu skeniranja. Ipak, jedna stvar koju smo apsolutno voljeli je da EasyRecovery omogućava pregled datoteka minijaturom. Mnogi se natjecateljski alati čine da pregledate datoteke jednu po jednu.

Da biste povratili bilo koji predmet, dvaput kliknite na njega. EasyRecovery iz nekog razloga prisiljava da oporavite jedan predmet. Ovaj neobičan dizajn dizajna čini EasyRecovery lošim izborom za oporavak velikih količina podataka odjednom, pa preporučujemo da provjerite naš pregled CleverFiles Disk Drill.

Izvođenje

EasyRecovery smo uspoređivali testirajući njegove mogućnosti na istom testnom računalu na kojem smo testirali više desetaka konkurentskih usluga. Test uključuje skeniranje na cijelom našem tvrdom disku od 1 TB i skeniranje na particiji od 518 GB. Tijekom testiranja tražili smo da vratimo izbrisanu particiju od 10 GB i tri testne datoteke izbrisane s naše particije s podacima od 518 GB..

Evo rezultata:

ZnačajkeProizlaziti
Brzo skeniranje (particija od 500 GB)5 sekundi
Dubinsko skeniranje (particija od 500 GB)4 sata, 15 minuta
Full HD skeniranje (1TB)6 sati, 30 minuta
Riječ Doc oporavio
Video datoteka je oporavljena
Slika je oporavljena
Pronađene datoteke za recikliranje (Samo-izbrisani sadržaj)7
Vraćena je izbrisana particija

EasyRecovery je učinio sve što smo trebali. To je malo sporije od alata za oporavak podataka koje su stavili Stellar, EaseUS i CleverFiles, ali ne strašno tako.

Korisnička podrška

Ontrack pruža podršku za chat uživo za sve svoje proizvode, uključujući EasyRecovery. Razgovoru uživo možete pristupiti samo tijekom radnog vremena, ali to je tipično za dobavljače softvera. Naša je veća briga to što je trebalo 45 minuta da stupi u kontakt s predstavnikom, unatoč ponovljenim porukama da će netko biti dostupan za 30 sekundi.

Ako želite, možete doći do Ontracka telefonom u radno vrijeme i e-mailom 24/7.

Stranica za podršku tvrtke Ontrack uključuje često postavljana pitanja (FAQ) i “brzi savjet”, ali inače je prilično plitka. Rado bismo vidjeli detaljnije vodiče, videozapise i korisnički forum. Odsustvo boljih resursa pomalo nadoknađuje upotrebljivost dobro dizajniranog čarobnjaka za oporavak.

Završne misli

Vjerojatno ono što najviše ističe kod Ontracka EasyRecovery je njegov lijepo dizajnirani čarobnjak. Korisničko iskustvo je jednostavno s puno opcija za prilagodbu skeniranja i prijateljske značajke kao što je pregled sličica. Čak čini i nekoliko stvari zbog kojih vas drugi dobavljači dodatno plaćaju, poput trajnog oporavka datoteka i dijagnostike pogona.

U isto vrijeme, neke značajke koje nedostaju sprečavaju EasyRecovery da se podudara s alatima za oporavak podataka s gornje police. Oni uključuju nemogućnost oporavka podataka s strojeva za pokretanje sustava s diskom za pokretanje, spremanje više datoteka odjednom, spremanje rezultata skeniranja i kloniranje particija.

Nerazvijen centar za korisničku podršku također je zagledao u nama. Ograničeno, jednogodišnje licenciranje takođe je razočaravajuće s obzirom na to da vam mnogi drugi alati sada nude besplatnu nadogradnju za cijeli život. Naša preporuka: umjesto toga pogledajte Stellar. Košta malo više, ali vrijedi dvostruko više.

Jeste li koristili Ontrack? Što si mislio? Podijelite svoje misli u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me