GetData oporavi moje datoteke pregled – ažurirano 2020

GetData oporavi moje datoteke pregled

Čvrsta usluga oporavka podataka koja malo razočara kad je u pitanju brzina, GetData Recover My Files je izvrstan sve dok vam ne trebaju oporavljati izbrisane particije. Pročitajte našu cijelu GetData recenziju za detalje.


Najbolji softver za oporavak podataka

Bez obzira jeste li slučajno izbrisali datoteku ili imate većih problema poput oštećene ili formatirane particije, pravi alat za oporavak podataka obično vas može spasiti ako zanemarite stvaranje sigurnosne kopije. Odaberete pogrešan, a vjerovatno ćete gledati izgubljeni trošak.

Tijekom ovog pregleda uzimamo u obzir prednosti i nedostatke GetData Recover My Files. GetData razvio je niz alata namijenjenih korisnicima sa ozbiljnim potrebama za oporavkom podataka, bilo da su to potrošači, vlasnici tvrtki ili IT profesionalci. Ovo je stvorilo softver s nekim zgodnim značajkama i snažnim opcijama prilagodbe.

Tijekom našeg pregleda otkrili smo da taj alat uglavnom obavlja posao, ali imamo neke nedoumice u vezi s njegovom sposobnošću oporavka podataka s izbrisanih particija. Uz to, Recover My Files radi mnogo sporije od ostalih profesionalnih favorita i nije u stanju otkriti izgubljene particije, a također ne nudi diskove za pokretanje sustava za mašine koje se ne pokreću..

Za veću sliku pogledajte kako se razne mogućnosti oporavka podataka međusobno složite, pročitajte kako biste saznali što točno GetData može poduzeti kako biste saznali je li za vas najbolji alat za oporavak podataka..

prijašnji

Sljedeći

Alternativa za GetData Obnovi moje datoteke

Cijene i licenciranje

Recover My Files dolazi samo u PC okusu. Korisnici Mac računara morat će potražiti drugdje. Premda možete besplatno preuzeti i pokrenuti skeniranja pomoću datoteke Recover My Files, da biste zapravo oporavili datoteke, trebat ćete kupiti licencu. Cijene su u skladu s sličnim alatima i dolaze s tri različite opcije licenciranja.

Značajke

Sljedeća tablica će vam brzo pregledati što dobivate s GetData licencom.

GetData oporavi moje datoteke Logotipwww.recovermyfiles.com

Počinje od 194 dolara mjesečnoSvi planovi

Verzija

Verzija
Windows

Opcije skeniranja

Brzo skeniranje

Duboko skeniranje

Poredaj po vrsti datoteke

Skeniranje prema vrsti datoteke

Mogućnosti skeniranja

Potpuno skeniranje tvrdog diska

Izbrisano / izgubljeno oporavak datoteka

Oporavak oporave particije

Izbrisan oporavak particija

Mogućnost pokretanja USB uređaja

CD za oporavak

Kloniranje

Vanjski oporavak

Oporavak vanjskog pogona

Ponovni oporavak medija

Oporavak SD kartice

Oporavak optičke pohrane

podrška

Popis značajki dobro se uspoređuje s većinom ostalih opcija oporavka podataka. Osobito nam se sviđa što njegovo izdanje Professional License podržava oporavak RAID pohrane, podudaranje usluga poput Prosoft Engineering Data Rescue i EaseUS Wizard Data Recovery (pročitajte našu recenziju Čarobnjaka za oporavak podataka EaseUS).

Ipak, treba dodati nekoliko stvari koje bismo željeli vidjeti. Oni uključuju oporavak diska za pokretanje sustava za strojeve s oštećenim particijama za pokretanje i oporavak optičkih medija.

Ako tražite ove značajke, pogledajte, umjesto toga, naš pregled Stellar Data Recovery. Obnovi moje datoteke podržava sve datotečne sustave koje želimo vidjeti.

Ovo uključuje vrste datoteka Mac, iako nemaju Mac klijent:

 • FAT 1, FAT 16, FAT 32 (Windows)
 • exFAT (Windows)
 • NTFS, NTFS5 (Windows)
 • HFS, HFS + (Mac)

Alat također podržava oporavak više od 200 različitih vrsta datoteka, što je u skladu s drugim alatima. Bilo bi lijepo ako biste mogli odrediti nove vrste datoteka za skeniranje. Međutim, jedini “top” alati koji nude tu mogućnost su Stellar (PC i Mac verzije) i Data Rescue (samo za Mac verziju). Pročitajte našu recenziju Prosoft Engineering Data Rescue za više o ovom sjajnom alatu.

Postupak oporavka

Pokretanje oporavite moje datoteke i čarobnjak će vas provesti kroz postupak oporavka, korak po korak. To je u skladu s njegovom konkurencijom, no Recover My Files nudi niz izbora pri postavljanju skeniranja koje čine neke druge usluge.

Prvo što ćete trebati učiniti je odabrati vrstu oporavka.

Možete odabrati bilo „oporaviti datoteke“ ili „oporaviti pogon“. Mogućnost oporavka datoteka naći će datoteke koje ste izbrisali, program ili čak virus. Oporavi pogon i Obnovi moje datoteke rekonstruirat će količinu podataka izgubljenu zbog oblikovanja, oštećenja ili obnove sustava.

Prvo zavirimo u “obnavljanje datoteka”. Pritisnite “next” i od vas će se tražiti da odaberete particiju datoteke. Odabrali smo svoj podatkovni pogon, “D.”

Tu su i tipke za “dodavanje slike” i “dodavanje RAID-a”. Dodavanje slike omogućuje vam skeniranje iz klonirane kopije vaše particije. Dodavanje RAID omogućuje vam da se oporavite od RAID pohrane, iako će vam trebati stručna ili tehnička licenca za upotrebu ove značajke.

Sljedeći korak postavlja pitanje želite li samo potražiti izbrisane datoteke (one koje ste izbrisali iz kante za smeće) ili izbrisane i izgubljene datoteke, što uključuje datoteke koje su izbrisani programi i izgubljene tijekom isključivanja.

Prva opcija odražava “brzo skeniranje”, što je terminologija koju koristi većina drugih programa za oporavak podataka. Druga je opcija analogna “dubinskom pretraživanju” jer skenira slobodan prostor u volumenu za rekonstrukciju datoteka na temelju uzoraka vrste datoteke.

Ako se odlučite za skeniranje pomoću druge opcije, čarobnjak dodaje još jedan korak prije pokretanja skeniranja: pita vas koje vrste datoteka želite skenirati.

Možete provjeriti kategorije datoteka ili hraniti Recover My Files određeno proširenje datoteke. Sviđa nam se dodavanje ovog koraka, jer mnogi alati za oporavak podataka ne omogućuju odabir vrsta datoteka koje rekonstruira.

Sužavanje pretraživanja ubrzaće skeniranje ako tražite nešto određeno. To pomaže jer, kao što ćemo vidjeti u našem segmentu “testiranja”, Recover My Files radi mnogo duže od konkurentskih alata poput Stellar i EaseUS.

Bez obzira idete li brzo ili duboko, skeniranje se nakon ovog koraka ponaša slično: skeniranje se inicijalizira i čekanje započinje. Traka na vrhu sučelja daje vam neku ideju koliko je daleko duž skeniranja, ali to je sve. Nema preostalog “brojača” kao što je to slučaj s većinom drugih alata.

Kad se skeniranje dovrši, možete pregledavati oporavljene datoteke pomoću navigacijske ploče na lijevoj strani alata. Obnova mojih datoteka čini lijep posao omogućavajući vam pregledavanje datoteka na temelju stabla datoteka particije ili sortiranje sadržaja na temelju vrste datoteke ili izbrisanog statusa. Mnogi drugi alati ne čine tako lako sortiranje podataka.

Stavke koje ste izbrisali nalazit će se u mapi “koš za smeće” ako sortirate podatke po stablu datoteka. Kada kliknete bilo koju mapu u navigacijskom oknu, sadržaj te mape će se prikazati u velikom oknu s popisom datoteka s desne strane. Kliknite bilo koju datoteku u ovom oknu i možda ćete moći pregledati njezin sadržaj u manjem okviru ispod.

Kliknite radio gumb pokraj bilo koje mape ili datoteke da biste je označili za oporavak. Ako niste spremni za povrat podataka, možete spremiti skeniranje da se kasnije ponovo učita klikom na “spremi”. Na taj način ne morate sve iznova izvoditi.

Prije nego što otkrijemo rezultate našeg testiranja, vratimo se prvom koraku u procesu oporavka i provjerite drugu mogućnost “oporavite pogon”. Ako odaberete ovu opciju i pritisnete sljedeći, možete skenirati ili svoj puni tvrdi disk ili particiju.

Izgubljene ili izbrisane particije ne moraju se prikazivati ​​u ovom koraku (naši nisu), tako da ćete morati skenirati cijeli tvrdi disk da biste vidjeli hoće li ga moguće vratiti. Nismo bili impresionirani tim ograničenjem jer su drugi alati za oporavak podataka uspjeli izvući naše izbrisane podatke s pogona iz tablice particija radi skeniranja, umjesto da nas povuku u potpunu provjeru..

Sljedeći korak vas pita želite li obnoviti sve datoteke ili odabrati datoteke, što će ubrzati skeniranje nekih.

Pritisnite “next” i skeniranje započinje. Nakon dovršetka teoretski biste trebali moći odabrati svoj izgubljeni particijski pogon u navigacijskom oknu. Kao što ćemo raspravljati u nastavku, Recover My Files bio je jedan od rijetkih testiranih alata koji nisu mogli dovršiti ovaj zadatak.

Izvođenje

Krenuli smo temeljito do Oporavi moje datoteke kroz korake da bismo vidjeli kako se uspoređuje s drugim rješenjima u prostoru za oporavak podataka. Naši testovi uključivali su brzo i duboko skeniranje naše particije podataka od 518 GB i potpuno skeniranje tvrdog diska.

Napravili smo testnu particiju od 10 GB, napunili je podacima i izbrisali da vidimo možemo li povratiti njezin sadržaj. Na našoj particiji podataka također smo stvorili i izbrisali tri testne datoteke: .jpg sliku, .mp4 video i Word dokument.

ZnačajkeProizlaziti
Vrijeme brzog skeniranja10 sekundi
Vrijeme dubokog skeniranja11 sati, 30 minuta
Riječ Doc oporavio
Video datoteka je oporavljena
Slika je oporavljena
Potpuno traženje tvrdog diska17 sati
Vraćena je izbrisana particija

Duboka skeniranja pomoću datoteke Recover My Files traju mnogo dulje od skeniranja s većinom ostalih alata koje smo testirali. Treba napomenuti da dulje skeniranje prema našoj procjeni ne znači temeljitije skeniranje.

To je rečeno, sviđa nam se što je Recover My Files uspješan u određenim zadacima, poput oporavka podataka s netaknutih particija. To znači da bi alat trebao raditi u redu za vraćanje podataka s nepristupačnih particija.

Međutim, alat nije radio tako dobro kada je vratio izgubljenu particiju. Potpuno skeniranje tvrdog diska potrebno za pokušaj ove operacije traje predugo, a zapravo nije uspjelo u zadatku.

Korisnička podrška

Podrška za oporavak mojih datoteka uključuje dobre resurse znanja i tri različite metode izravnog kontakta.

Web mjesto za podršku uključuje kratki vodič za početak, PDF vodič i video vodiče. Više “poglavlja” podrške predstavljaju i upute za uporabu, korake za rješavanje problema i često postavljana pitanja. Divimo se ne samo širini resursa GetData, već i njihovoj detaljnosti.

Ako o svojim pitanjima ili tehničkim problemima želite izravno razgovarati s GetData-om, možete se obratiti putem e-pošte, telefona ili live chat-a. Telefonska podrška i podrška uživo dostupni su, međutim, samo tijekom radnog vremena. Također, u nekoliko navrata našli smo njihov chat uživo čak i sredinom radnog dana.

Njihova trenutka obrade e-pošte vrlo je dobra. Poslali smo im nekoliko e-mailova na opća pitanja koja smo imali i dobili smo odgovor u roku od 24 sata svaki put.

Završne misli

GetData Recover My Files ima mnoge osobine vrhunskih usluga oporavka podataka. Čarobnjak je jednostavan i pruža mnogo mogućnosti skeniranja i sortiranja. Mreža podrške GetData također je jaka.

Nažalost, usluga se našla na dvije prilično velike vrijednosti u našem testiranju: algoritmi za dubinsko skeniranje su spori i ne može oporaviti izbrisanu testnu particiju. S obzirom da se Recover My Files ne može upotrijebiti za oporavak podataka s strojeva koji se ne podižu zbog nedostatka oporavka diska za pokretanje, preporučujemo da provjerite ostale recenzije softvera za obnavljanje podataka..

Jeste li koristili Recover My Files? Kakvo je bilo naše iskustvo? Javite nam se u komentarima u nastavku i hvala vam na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map