Pregled Boxcryptor – Ažurirano 2020

Boxcryptor pregled

Boxcryptor je jedan od najboljih komada softvera za šifriranje na tržištu danas. Ne samo da radi ono što dobro radi, već se integrira s mnoštvom drugih programa i ima odličan besplatni plan. Pročitajte našu cjelovitu recenziju Boxcryptor da biste vidjeli zašto nam se sviđa.


boxcryptor-Slider1

boxcryptor-slider2

boxcryptor-slider3

boxcryptor-slider4

boxcryptor-slider5

prijašnji

Sljedeći

Boxcryptor je popularna, besplatna aplikacija za šifriranje koja vam omogućuje da lako sinkronizirate svoje šifrirane datoteke s više od 30 usluga u oblaku, EFSS i mrežne sigurnosne kopije. Za razliku od većine besplatnog softvera za šifriranje, koji je obično sigurnosni ili težak za upotrebu, Boxcryptor pruža potpunu zaštitu za onoliko datoteka koliko želite.

U ovom pregledu Boxcryptor, istražit ćemo besplatne i plaćene planove kako bismo utvrdili vrijede li vaše vrijeme. Nakon prijave i šifriranja nekih datoteka, tu smo da bismo vam razmotrili njegove značajke, cijene, jednostavnost upotrebe, sigurnost i još mnogo toga. 

S obzirom na svoj besplatni plan, Boxcryptor je lako među najboljim softverom za šifriranje. Ni njegova plaćena usluga nije loše, što vam omogućava integriranje u onoliko koliko usluga u oblaku želite. U skladu s tim, postoje određena ograničenja cijena i nema politike povrata, zato preporučujemo da isprobate prvi plan kako biste bili sigurni da je Boxcryptor prikladan za vas..

Prednosti i mane

Značajke

Boxcryptor je uglavnom fokusiran na pohranu u oblaku, omogućavajući vam lako šifriranje, uređivanje i dešifriranje datoteka s više od 30 pružatelja usluga pohrane u oblaku, od kojih su mnogi među našim najboljim besplatnim uslugama pohrane u oblaku. Međutim, također može šifrirati lokalne datoteke. 

S premium planom možete dodati koliko god želite lokacija omogućavajući šifriranje pohrane priključene na mrežu, USB pogone, cijele diskove, WebDAV lokacije i još mnogo toga. 

Osim toga, Boxcryptor podržava on-the-fly enkripciju. Umjesto kriptiranja cijele mape, svaka se datoteka unutar mape kriptira zasebno. To vam omogućuje jednostavno dešifriranje jedne datoteke i uređivanje bez potrebe za dešifriranjem i na taj način ponovno dekriptiranje cijele mape. 

Zbog ovog pristupa nećete morati ručno šifrirati mnoge datoteke, ako ih ima. Boxcrytor vam omogućuje postavljanje atributa kroz hijerarhiju mapa, koja se odnosi na mogućnosti šifriranja i dijeljenja. Na primjer, ako dodate datoteku u mapu koja je već šifrirana i postavljenu za dijeljenje s suradnikom, nova se datoteka automatski šifrira i dijeli. 

Boxcryptor Android, iOS i Prijenosni

Jedna od najboljih značajki Boxcryptor-a je to što nudi mobilne aplikacije. Iako većina servisa podržava Windows i macOS – a neki čak i Linux, kao što možete vidjeti u našoj recenziji VeraCrypt – vrlo malo radi s iOS-om i Androidom. Boxcryptor ne samo da podržava te mobilne platforme, već pruža potpunu funkcionalnost desktop aplikacije. 

Možete pregledavati, uređivati ​​i šifrirati datoteke na Android ili iOS uređaju. Nadalje, sve usluge pohrane u oblaku koje su podržane u desktop aplikaciji također rade i s mobilnim uređajima, što znači da svoje šifrirane dokumente možete preuzeti u pokretu.. 

Uz to, Boxcryptor nudi i prijenosnu aplikaciju. Ova aplikacija ne zahtijeva instalaciju, tako da je možete prenijeti na bilo koji Windows, macOS ili Linux uređaj i pristupiti vašim šifriranim datotekama. Sve što trebate zapamtiti je vaše korisničko ime i zaporka. Boxcryptor će raditi pozadinu, prikupljajući vaše šifrirane datoteke iz oblaka. 

Whisply i Boxcryptor

Tvrtka koja stoji iza Boxcryptor-a, Secomba GmbH, razvila je Whisply kako bi pomogla korisnicima Boxcryptor-a da dijele datoteke. Whisply je usluga koja nudi enkripciju od početka do kraja i omogućuje dijeljenje tih datoteka s korisnicima koji nisu Boxcryptor. Whisply podržava slanje datoteka putem OneDrivea, Dropboxa i Google diska, iako će im se u budućnosti dodati još podrške. 

boxcryptor-whisply

Stvaranje Whisply veze je jednostavno. U mapi Boxcryptor sve što trebate učiniti je desnim klikom na datoteku ili mapu koju želite podijeliti i generirati vezu. 

Premium pretplatnici moći će postaviti opcije dijeljenja, poput jednokratnog preuzimanja i isteka veze, i svatko može postaviti više slojeva zaštite. Možete je jednostavno poslati, poslati je plus četveroznamenkasti PIN ili je poslati plus prilagođenu lozinku. 

Whisply je super, ali nije savršeno. Trenutno je ograničeno na 1 GB, bez obzira koliko datoteka imate. S obzirom da plan besplatnog Boxcryptor-a omogućava bilo kome da dešifrira bilo koju količinu podataka, to je vjerovatno bolja opcija. Međutim, Whisply je dostupan ako želite.

Pregled značajki Boxcryptor-a

cijena

Boxcryptor postavlja standard za cjenovno definiranje softvera za šifriranje, pridržavajući se malo iznad AxCrypt-a i malo ispod NordLocker-a (pročitajte našu recenziju AxCrypt i NordLocker recenziju). To govori, nameće određena neobična ograničenja na cijene. Osobni su korisnici prisiljeni na godišnji ugovor bez mogućnosti povrata novca.

Na stranici proizvoda jasno je navedeno da “nema ograničenog razdoblja otkazivanja.” Ako kupite plan i odlučite da Boxcryptor nije za vas, licenca će se nastaviti do datuma obnove. Tada će vaš račun biti smanjen na besplatni plan. 

Iako je Boxcryptor tehnički jeftiniji od usluge šifriranja kao što je NordLocker, matematika postaje neuredna. Možda je izvedivije platiti NordLocker-ovih 8 USD mjesečno, mada Boxcryptor-ov 48 $ godišnje predstavlja bolji posao. Čak i ako vam 50 dolara ne smeta, mogućnost mjesečnog plaćanja bi trebala biti prisutna, kao i pravila o povratu novca. 

Timovi Boxcryptor-a

Pored osobnog plana postoji i poslovni plan, iako nije prikladan za više korisnika. Umjesto toga, licencirana je za komercijalnu upotrebu, dok osobni i besplatni planovi nisu. Ako želite pokriti više korisnika, morat ćete kupiti timski plan koji je dostupan u jednogodišnjem i trogodišnjem trajanju. 

Bez obzira koliko korisnika trebate, cijena je 8 USD mjesečno ako kupite tri godine, a 10 USD mjesečno ako kupite godinu dana. Boxcryptor zahtijeva najmanje pet korisnika i može primiti do 50. Međutim, ne postoje slojeviti popusti za dodavanje više korisnika. 

Ako tražite više značajki ili vam je potrebna mogućnost jedne prijave, možete kontaktirati Boxcryptor prodajni tim za poslovne planove.  

Besplatno Boxcryptor

Ključ koji Boxcryptor stavlja cijene u pravi kontekst je njegov besplatni plan. Za sve razgovore o cijenama, većina će korisnika sletjeti ovdje. Boxcryptorov besplatni plan nudi neograničeno šifriranje za privatnu, nekomercijalnu upotrebu. No ograničava uslugu u drugim područjima. 

Naime, nemate pristup podršci e-poštom, integracija Whisply nema toliko značajki kao plaćeni plan, svoj račun možete koristiti samo na dva uređaja i možete sinkronizirati samo s jednim pružateljem prostora za pohranu u oblaku. To se može činiti mnogo, ali u praksi to teško čini razliku. 

Besplatni plan Boxcryptor omogućava jednom korisniku da instalira i koristi uslugu na, recimo, računalu i telefonu. S obzirom da većina korisnika neće imati više licenci za pohranu u oblaku, to ograničenje zaista nije važno. Jedina prepreka koju ćete morati prevladati je oslanjanje na zajednicu ako naiđete na bilo koji problem (više o tome pročitajte u odjeljku “podrška”).

sigurnosti

Boxcryptor provodi najbolje u sigurnosti kada je u pitanju šifriranje vaših datoteka. Sve započinje s vašom glavnom lozinkom o kojoj Boxcryptor ima nula znanja. To znači da Boxcryptor nikada ne vidi niti pohranjuje vašu glavnu lozinku. Kao i naši najbolji upravitelji lozinki, iako, ako zaboravite svoju glavnu lozinku, nemate sreće. 

Umjesto toga, Boxcryptor pohranjuje hash lozinke (pročitajte naš opis šifriranja da biste saznali više o tome). Vaša se lozinka miješa pomoću 5000 ponavljanja PBKDF2 s HMACSHA512 i slana. Kad se prijavite, zaporka koju ste unijeli procjenjuje se lokalno, šalje se Boxcryptoru i provjerava prema bazi podataka. 

Ovaj pristup, koji se vidi kod gotovo svih usluga šifriranja, postavlja probleme ako nemate internetsku vezu. Srećom, Boxcryptor omogućava izvanmrežnu provjeru autentičnosti. Možete stvoriti ključni izvoz pomoću kojeg ćete dešifrirati datoteke bez povezivanja s poslužiteljima Boxcryptor-a. Čak i ako se usluga isključi, ključni izvoz i dalje bi radio. 

Izbjegavajući tako, vrijeme je da uđete u prljavštinu. Boxcryptor koristi AES i RSA kao svoje osnovne algoritme. AES-256 koristi se za šifriranje datoteka i mapa na vašem računalu, a par RSA-4096 tipki koristi se za upravljanje tipkama. 

Proces djeluje na ovaj način: imate javni i privatni RSA-4096 ključ, koji su povezani. Ključ generiran iz vaše glavne lozinke koristi se za šifriranje vašeg privatnog ključa, što je potrebno za dešifriranje datoteka. 

Nakon što unesete zaporku, privatni se ključ otključava i spaja se s javnim ključem. Budući da se par ključeva RSA koristi za šifriranje vaših AES ključeva, tada možete dešifrirati datoteke. 

Upotreba RSA može učiniti da postupak dešifriranja potraje malo duže, ali obično ne razlikuje moderne sustave. Sretni smo što vidimo korištenje RSA za upravljanje ključevima umjesto ECC-a, s obzirom na zabrinutosti NSA koja se odnose na kriptografiju eliptične krivulje.

Jednostavnost korištenja

Postavljanje Boxcryptor-a je jednostavno. Aplikaciju možete preuzeti odmah, čak i bez prijave za račun, ali bolje je da prvo izbacite vjerodajnice. Na početnoj stranici kliknite karticu “cijene”, a zatim odaberite željeni plan. 

boxcryptor-naplata

Nakon toga, prijavit ćete se na račun. Kao što je spomenuto, Boxcryptor je usluga nulta znanja, što znači da ne poznaje vašu glavnu lozinku. Svoju ćete lozinku postaviti na stranici za prijavu, pa preporučujemo generiranje i pohranjivanje pomoću upravitelja lozinki, poput Dashlanea (pročitajte naš Dashlane pregled). 

Konačno, Boxcryptor će preporučiti instalacijski program koji vam treba na temelju OS-a koji koristite. Ako vam je potreban drugi instalacijski program ili želite instalirati aplikaciju na više sustava, sve ih možete pronaći na stranici za preuzimanje. 

boxcryptor-download

Prije dolaska na aplikaciju želimo istaknuti nadzornu ploču. Iako vam ne treba koristiti nadzornu ploču, ona je ispunjena resursima. 

Možete pregledati i nadograditi svoj plan, uputiti nove korisnike besplatnim mjesecima premijskog članstva, pregledavati pouzdane uređaje, pregledavati sesije pregledavanja i uključivati ​​dvofaktornu provjeru autentičnosti. Boxcryptor podržava najbolje 2FA aplikacije, kao i sigurnosne ključeve. 

Međutim, najvažnija je opcija ključni izvoz. Kao što je spomenuto, Boxcrytor ne pohranjuje vašu lozinku, pa ako je izgubite, nemate sreće. Ne postoji ni kôd za oporavak za osobne planove, pa se obavezno zaštitite. 

boxcryptor-Nadzorna ploča

Instalacijski program pokreće se sam, ne pitajući želite li poslati anonimne statistike upotrebe. U sustavu Windows instalacijski program uspio je zatvoriti i ponovo otvoriti Windows Explorer, što znači da vam ne treba ponovno pokretati. Po završetku aplikacija će vas poslati na kratak obilazak i zatvoriti. 

Šifriranje datoteka i mapa

Iako Boxcryptor ima korisničko sučelje, datoteke uglavnom šifrirate pomoću programa Windows Explorer. Prilikom instaliranja Boxcryptor zapravo ugrađuje virtualni pogon, tako da će se vaše datoteke i mape prikazati kao tvrdi disk zajedno sa vašim ostalim. 

Uz to, Boxcryptor će automatski otkriti i datoteke sve mape za pohranu u oblaku koje imate na svom računalu. U našem slučaju, OneDrive je pokupljen odmah (pročitajte našu recenziju OneDrive). 

Prije nego što krenete s kriptiranjem, morat ćete otvoriti Boxcryptor aplikaciju. Ovdje možete vidjeti povezane usluge u oblaku, kao i povezati nove. Iako Boxcryptor otkriva usluge pohrane u oblaku na vašem sustavu, ipak ćete ih morati povezati prijavom s vjerodajnicama. 

boxcryptor-račun-link

Kad se povežu, možete šifrirati datoteke na bilo koji način koji smatrate prikladnim, mada je najlakši način da datoteke povučete u virtualni pogon Boxcryptor-a. Međutim, ne možete ih povući u korijen pogona. Kada povežete svoje račune, možete omogućiti usluge oblaka za pohranu koje želite, a koje će se pojaviti u mapi Boxcryptor. Te mape djeluju kao zasebni trezori za vaše datoteke.

Šifriranje se događa automatski za svaku novu datoteku ili mapu koju dodate bilo kojoj od svojih oblačnih usluga. Znat ćete da je datoteka ili mapa šifrirana čvrstim zelenim kvadratom na dnu datoteke ili mape, kao i “_enkriptiranim” sufiksom. Ako već imate datoteke pohranjene u vašoj usluzi pohrane u oblaku, možete ih ručno šifrirati. 

boxcryptor-kodiran-datoteka

Naša testna mapa od 205 MB brzo se šifrira, ali ne tako brzo kao NordLocker. To ima smisla s obzirom na to da Boxcryptor koristi veći RSA-4096 ključ. Unatoč tome, postupak je bio prilično brz, trajao je samo nekoliko sekundi.

Dijeljenje datoteka & skladištenje

Kao što je spomenuto, Boxcryptor tvrdi da je slava i njegova izravna integracija s više od 30 usluga pohrane u oblaku. Svi se veliki psi obračunavaju s Boxcryptor-om koji podržava Dropbox, Google Drive, SpiderOak One i iCloud. Također podržava nekoliko pružatelja usluga EFSS-a, uključujući Egnyte, Box i OneDrive for Business. 

Integracije u poduzeću najbolje su u ponudi. Iako Boxcryptor podržava popularne brendove za osobno pohranjivanje u oblaku, nekoliko ih nedostaje. Naime, ono se ne integrira sa Sync.com ili pCloud (pročitajte naš Sync.com pregled i pCloud pregled). U skladu s tim, uvijek možete ručno dodati te lokacije.  

Za dijeljenje Boxcryptor omogućava vam pristup bilo kojem korisniku koji ima Boxcryptor račun. No, preporučuje se da ne dijelite izravno šifriranu mapu. 

Umjesto toga, Boxcryptor predlaže da uzmete šifriranu mapu i stavite je u nešifriranu mapu s uslugom pohrane u oblaku. Tada možete dodati Boxcryptor korisnika u tu nešifriranu mapu.

boxcryptor dijeljenja

Ljepota dijeljenja s Boxcryptor-om je ta što je besplatno. Sve dok primatelj sadržaja prima pristup putem jedne usluge pohrane u oblaku, može se prijaviti na besplatni račun i pristupiti šifriranom sadržaju, bez obzira na veličinu. 

Poslovne grupe Boxcryptor

Boxcryptor-ova usluga usmjerena na poduzeća dolazi s dodatnim opcijama dijeljenja i upravljanjem korisnicima. Sve korisnike na timskom računu može upravljati administrator sa središnjeg upravljačkog panela. Uz to, administrator može pratiti aktivnosti korisnika, provoditi sigurnosna pravila i resetirati korisničke lozinke. 

Za velike timove upravljanje grupama bit će izvedivije. Možete postavljati korisnike u grupe dajući određenim skupinama viši nivo pristupa, a drugima ograničavajući. Nadalje, možete odrediti tko može pregledavati i / ili uređivati ​​određene mape, što znači da neki korisnici mogu pristupiti datoteci za referencu, dok drugi mogu izravno uređivati ​​je. 

Ni grupe se ne trebaju sinkronizirati. Kada dodavate ili uklanjate korisnika iz grupe, ne događa se ništa s uslugom pohrane u oblaku. Umjesto toga, dopuštenje se dodaje ili ukida lokalno i na poslužiteljima Boxcryptor-a, što znači da korisnike možete dodati i ukloniti gotovo trenutno. 

podrška

Jedan od glavnih razloga plaćanja Boxcryptor-a je njegova podrška. Ako koristite besplatni plan, ograničeni ste na pomoć zajednice i opsežne korisničke vodiče koje nudi Boxcryptor. Između ta dva ne biste trebali imati problema s postavljanjem. Međutim, rješavanje problema može predstavljati neke probleme. 

U tom smislu zajednica je aktivna. U vrijeme pisanja teksta većina niti ima barem jedan odgovor, a neki od njih dobivaju odgovore od agenata za podršku. Forum nije najdosljednija metoda podrške – mnogi su komentari upravo odjeknuli od strane komentatora – ali to je opcija za besplatne korisnike. 

boxcryptor-forumima

Ako vam ne smeta neko čitanje, Boxcryptor korisnički vodiči izvrstan su izvor. Ovo nisu samo osnovne upute za instalaciju. Umjesto toga, Boxcryptor detaljno opisuje svaku platformu koju podržava, čak i pokrivajući uobičajene probleme. Za većinu korisnika korisnička uputstva bit će dovoljna za rješavanje problema. 

boxcryptor-korisničke vodiči

Korisnici koji plaćaju mogu postavljati pitanja putem e-pošte, a poslovni pretplatnici imaju veći prioritet. U skladu s tim, podrška putem e-pošte postoji samo na njemačkom i engleskom jeziku, a osobni pretplatnici bit će niži u redu. Ako su vam potrebne dodatne mogućnosti podrške, planovi poduzeća nude telefonsku podršku i namjenski voditelj računa.

Presuda

Boxcryptor postavlja standard za softver za šifriranje. Njegov je besplatni plan velikodušan, a iako nismo ljubitelji ograničenja cijena, ukupna cijena uopće nije loša. Nadalje, Boxcryptor je jednostavan za korištenje i neprimjetno se integrira s većinom glavnih usluga pohrane u oblaku, usprkos propuštanju nekoliko opcija. 

Ako postoji slobodan plan, nema razloga da ne pokušate Boxcryptor. Obavezno nas obavijestite o vašem iskustvu ako se prijavite na račun i, kao i uvijek, hvala vam na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map