Pregled zagrljaja – Ažurirano 2020

Pregled zagrljaja

Usluga koja ima jednako koliko i aplikacija za upravljanje zadacima kao pružatelj usluge EFSS, Huddle će vjerojatno osvojiti vjerne obožavatelje, a druge će skrenuti jednako brzo. Pročitajte našu cjelovitu recenziju Druženja radi detalja.


Najbolji EFSS

Huddle je zanimljiva usluga sa sjedištem u Londonu, usmjerena na suradnju i upravljanje dokumentima. To će biti najprikladnije za velike tvrtke koje se ne trude platiti puno za izvrstan alat za suradnju. Iako je sličan našim najboljim EFSS uslugama, Huddle nije pravi EFSS, stoga pripazite na to tijekom pregleda.

Ako mislite da, zbog toga, možda i nije najbolji alat za vas, razmislite o korištenju usluge EFSS ili jedne od usluga u našem najboljem oblaku za pohranu za timove.

Međutim, Huddle nije bez snage. Kombinira pohranu sadržaja s mogućnostima upravljanja datotekama i zadacima, što će se svidjeti tvrtkama koje žele pojednostaviti i poboljšati rad svojih timova na projektima. 

Također ima dobro korisničko iskustvo, sposobnu dijeljenje datoteka i mapa, vlastite alate za produktivnost i integraciju Microsoft Officea. Uz to, njegova izvrsna podrška pomoći će vam ako naiđete na problem. 

Međutim, postoje i nedostatci, uključujući snažnu cijenu, ograničene mogućnosti sinkronizacije i malo korisničkih mogućnosti upravljanja. Ako vam se ovi ne čine kao velike zapreke, pročitajte u nastavku detalja o druženju u donjim kategorijama.

prednosti & nedostaci

Alternativa za druženje

cijena

Druženje nema najbolje cijene na tržištu. Zapravo se ne približava uslugama s najboljim cijenjenjem. No, postoje dva plana koja nadoknađuju njihovu visoku cijenu nudeći besplatne licence za vanjske korisnike. Pored toga, ako ste veći posao, najskuplji plan bi mogao biti pravi oblik, koji vam daje više novca za svoj dolar.

Cijene pregovora počinju od 10 USD mjesečno po korisniku, a ovise o veličini vaše tvrtke. U ponudi su četiri plana: Huddle Starter, Huddle Huddle, Huddle Plus i Huddle Premier.

Plan za druženje započinje s 180 USD mjesečno po korisniku, osiguravajući samo 100 GB prostora za pohranu i mogućnost stvaranja 100 radnih mjesta. Može primiti od 10 do 99 zaposlenika i maksimalno ograničiti veličinu datoteke na 2 GB.

Za više prostora za pohranu, veće veličine datoteke i druge značajke, možete se pretplatiti na plan Druženje na druženju. S njom dobivate 500 GB prostora za pohranu, maksimalnu veličinu datoteke od 20 GB, 500 timskih radnih prostora i besplatne licence za vanjske korisnike, ukupno tri puta više od broja vaših zaposlenika. Potrebno je najmanje 15 korisnika i iznosi 240 USD mjesečno po korisniku.

Plan Huddle Plus povećava prostor za pohranu na 1TB, a on pruža neograničene radne prostore i besplatne licence za vanjske korisnike ukupno do pet puta više od broja vaših korisnika. Za to ćete morati dijeliti s 360 USD mjesečno po korisniku.

Premier plan

Ako su vaše potrebe još veće, možete se pretplatiti na plan za druženje Premier-a. Potrebno je najmanje 100 korisnika, pruža neograničen prostor za pohranu, neograničene radne prostore i neograničene licence za vanjske korisnike. No, za razliku od prethodna dva plana, za dodavanje vanjskih korisnika morate platiti. U skladu s tim, morat ćete kontaktirati Huddle kako biste dobili procjenu cijena ovog plana.

Svi planovi uključuju popust većeg broja zaposlenih, pa bi se moglo isplatiti ciljati na maksimalan broj korisnika koji će vam možda trebati. Također, planovi imaju više značajki koje možete pregledati na ovoj stranici.

Te su cijene, u najmanju ruku, strme. Dobivate više upotrebom besplatnih vanjskih licenci koje ste dobili uz planove Huddle Huddle i Huddle Plus.. 

Ako mislite da to ne čini mnogo bolje ili da nećete moći nabaviti novac, razmislite o korištenju usluge OneDrive for Business. Jeftiniji je, pruža zaseban prostor za svakog korisnika, integrira se s ostalim Microsoftovim aplikacijama i ima brojne druge napredne strane o kojima možete pročitati u našem pregledu OneDrive for Business..

Korisničko iskustvo

Druženje je dobar posao pružanja ugodnog korisničkog iskustva na svim desktop klijentima, webu i mobilnim klijentima. Sučelja su jasna i atraktivna, tako da ćete znati što dalje.

Druženje nije čisto rješenje EFSS-a, ali pruža sve potrebne klijente poput tih rješenja. No, klijent klijenta za stolna računala ne slijedi standardni model sinkronizacije koji sadrži mapu za sinkronizaciju i ikonu sistemske trake. Ikona je prisutna, ali mapa za sinkronizaciju nije. Umjesto toga, klijent za radnu površinu prikazuje vašu datoteku u odgovarajućem prozoru.

gomila-desktop-klijent

Otkrivamo da je ovo nešto sporije rješenje od korištenja vašeg preglednika datoteka za prolazak kroz datoteke. U skladu s tim, klijent na radnoj površini prikazuje vaše najnovije datoteke što olakšava njihov pristup. Datoteke možete označiti i za brži pristup. Ako ne možete sami pronaći svoje datoteke, možete se osloniti na značajku pretraživanja koja traži datoteke čim započnete tipkati.

Slično tome, prijenos datoteka zahtijeva da odaberete i odaberete datoteke, umjesto da ih povlačite i ispuštate, kao što to možete s običnim mapama za sinkronizaciju. Ako to želite, web-klijent možete otvoriti pomoću veze u klijentu za stolna računala.

gomila-web-klijent

Web klijent olakšava prijenos datoteka jer možete jednostavno povući i bilo gdje. To možda ne zvuči kao velika stvar, ali mnoge usluge zahtijevaju da ciljate određeno područje ili prozor. Za one koji žele takav pristup, nudi i Huddle. Uz to možete prenijeti mapu.

Pregledavanje datoteka

Nakon što prenesete datoteke, Druženje ih prikazuje u središnjem oknu u prikazima popisa ili mreže. Lijeva bočna traka omogućuje vam kretanje po aplikaciji, dok gornja traka omogućuje vam pristup nedavnim datotekama, oznakama i traženje datoteka. Desna bočna traka omogućuje vam izvršavanje radnji u trenutnoj mapi i stvaranje novih datoteka i mapa. 

Možete izvršiti radnje datoteka tako da ih kliknete desnom tipkom miša, kliknete na tri točke povezane s datotekom ili odaberete više datoteka i izvedete radnju s desne bočne trake.

Web klijent je jasan, gladak, atraktivan i koristi mnogo negativnog prostora. Zahvaljujući tome nećete biti na gubitku što učiniti.

Ako ste u pokretu, pomoću mobilne aplikacije možete pristupiti svojim datotekama, prenijeti ih ili stvoriti novu mapu, ali ne i stvarati datoteke. To umanjuje njegovu korisnost, tako da ćete za stvaranje datoteka morati upotrebljavati web klijent kad niste na radnoj površini.

U skladu s tim, aplikacija vam omogućuje da vidite nedavne datoteke, radne prostore i zadatke koji su vam dodijeljeni. Pored toga, možete tražiti datoteke, pregledavati obavijesti i pristupiti svojim oznakama. Aplikacija je jasna i jednostavna za upotrebu.

Upravljanje korisnicima

Druženje nema snažne mogućnosti upravljanja korisnicima jer nedostaju ključne ključne komponente, poput dodjeljivanja različitih uloga korisnicima, upravljanja korisničkim dozvolama na korisničkoj razini i generiranja izvještaja. Ipak, postoje neke značajke koje ćemo detaljnije objasniti u nastavku.

Druženje pozvati korisnicima

Kao i kod EFSS usluga, morate pozvati korisnike da vam se pridruže kako biste im mogli upravljati. Druženje ima jednostavno sučelje za pozivanje ljudi. Nakon što prihvate vašu pozivnicu, postat će dio vašeg tima. 

Možete istovremeno pozvati korisnike u više timova, ali ne možete postaviti nijedno njihovo dopuštenje. Da biste to učinili, morate kliknuti gumb “postavke” na lijevoj bočnoj traci, a zatim karticu “korisnici”. Tada ćete moći modificirati u timovima koji su korisnici, učiniti ih menadžerima i ukloniti ih iz radnog prostora.

Uz to možete prilagoditi korisničke privilegije koje kontroliraju ono što korisnici mogu raditi na razini radnog prostora. Te povlastice uključuju stvaranje mapa, stvaranje javnih veza od strane urednika i omogućavanje on-line Officea, uspoređivanje emotikona i Worda.

U usporedbi s EFSS rješenjima, Huddleovo upravljanje korisnicima ostavlja još mnogo toga što treba poželjeti. Uloga “menadžera” je jedina koju možete dodijeliti, ne možete upravljati dozvolama po korisniku i nema izvještaja koja možete generirati da biste dobili pregled onoga što vaši korisnici rade. Za to ćete se morati osloniti na feed aktivnosti, ali to je slaba zamjena.

Ako su vam potrebne naprednije mogućnosti upravljanja korisnicima, pokušajte isprobati Citrix ShareFile. Više o tome možete saznati u našem pregledu Citrix ShareFile.

mapa & Dijeljenje datoteka

Druženje pruža jednostavnu značajku dijeljenja, koja čini posao, ali ne dopušta da na svoje dionice primijenite opcije kontrole sadržaja. No možete odrediti koji timovi mogu pristupiti vašim zajedničkim mapama dodijelivši jedno od nekoliko dozvola.

Druženje omogućuje dijeljenje datoteka i mapa putem weba ili mobilnih klijenata. Najlakši način za to je da desnom tipkom miša kliknete datoteku ili mapu i odaberite “dijeli”. U oba se slučaja otvara prozor koji vam omogućuje dodavanje korisnika s kojima želite dijeliti svoj sadržaj.

gomila-web-udio

Lako je dodati korisnike jer samo trebate kliknuti korisnika s popisa. Pored toga, korisnike možete brzo pronaći tako da upišete njihovo ime u traku za pretraživanje. Možete dodati i poruku koja ide uz dijeljenje. Nakon što završite, možete kliknuti “podijeli”. 

Dozvole za udjel na pojedinačnoj razini ne mogu se odrediti. To je logično, obzirom da se Druženje vrti oko timova korisnika, ali to bi bio koristan dodatak kada želite dijeliti datoteke s korisnicima koji nemaju iste privilegije kao i njihov tim.. 

Skupljanje radnih prostora

Također nema načina da osigurate datoteke prilikom dijeljenja s vanjskim korisnicima, ali Druženje razdvaja korisnike u namjenske „radne prostore“ na koje morate pozivati ​​korisnike. To pomaže u održavanju sigurnosti i kontrole tko može pregledavati i uređivati ​​datoteke, zbog čega klasične opcije kontrole sadržaja nisu potrebne. 

Uz to, radni prostor vam omogućuje da pozovete vanjske suradnike. O radnim prostorima govorit ćemo više u odjeljku “alati za produktivnost” u nastavku.

gomila-tim pristupom

Međutim, možete odrediti timski pristup određenim mapama. Ako to učinite, možete postaviti jedno od nekoliko dozvola za timove korisnika:

 • Nema pristupa: ne može se vidjeti mapa i njene podmape niti im se može pristupiti
 • Preglednik (samo na mreži): može pregledavati sadržaj samo u Druženju i ne može preuzimati, kopirati ili premještati sadržaj
 • Preglednik: osim pregledavanja može pregledavati, preuzimati i otvarati sadržaj u aplikacijama
 • Uređivač: može pregledavati, preuzimati, dodavati i ažurirati sadržaj u drugim aplikacijama

gomila-file-zahtjevi

Ako želite dobiti udio od drugih, to možete učiniti stvaranjem zahtjeva za datoteku. Da biste to učinili, morate odrediti datoteke koje želite, kuda bi trebale ići, tko ih treba osigurati i koliko dugo bi datoteke trebale biti dostupne. To je korisna i naprednija značajka u usporedbi sa standardnim zahtjevima za datoteke.

Mobilna aplikacija ne omogućuje podešavanje postavki pristupa mapi, ali možete je koristiti za dijeljenje datoteka. Trebat ćete otvoriti datoteku, dodirnite gumb sa strelicom i odaberite ljude s kojima želite dijeliti.

Ako vam je potrebno cjelovitije rješenje za dijeljenje, preporučujemo FileCloud. Omogućuje vam da osigurate svoje dionice pomoću opcija kontrole sadržaja i omogućuje vam dijeljenje sa radne površine. Ako želite znati više o njegovom dijeljenju i drugim značajkama, pročitajte našu recenziju FileCloud.

Sinkronizacija

Druženje ne koristi klasični model sinkronizacije, a klijent s radnim površinama ima problema s prijenosom komprimiranih datoteka. Također ne postoji način da datoteke povučete i ispustite, pa ćete ih morati ručno odabrati i odabrati.

Budući da Huddle ne upotrebljava mapu za sinkronizaciju, nećete moći odabrati datoteke i mape za sinkronizaciju u oblaku. U stvari, Huddle djeluje poput mrežnog pogona u smislu da sadržaj struji na vaše računalo nakon što zatražite da ga otvorite. To vam pomaže uštedjeti prostor, ali isto tako ne omogućuje vam da radite na svojim datotekama dok ste izvan mreže.

gomila-desktop-upload

Budući da datoteke ne možete jednostavno povući i ispustiti, morate otvoriti desktop klijent i kliknuti malu ikonu za prijenos kraj vrha. To otvara dijalog koji vam omogućuje odabir datoteka koje želite prenijeti. Da bismo testirali kako sinkronizacija funkcionira i koliko brzo prenosi datoteke, odabrali smo našu mapu sa 1 GB komprimiranom spremom za spremanje u oblak.

Međutim, Huddle ga nije uspio prenijeti bez problema i dobili smo poruku da “nešto nije u redu”. Ipak, bez problema smo prenijeli druge datoteke.

Kad sinkronizirate datoteke s radnom površinom, možete ih otvoriti u načinima samo za čitanje i uređivanje i zaključavanje. Uređivanje datoteka bit će brzo zahvaljujući korištenju algoritma za sinkronizaciju na razini bloka. Ovo smanjuje vrijeme potrebno za prijenos datoteka jer prenosi samo promijenjene dijelove datoteke, a ne cijelu datoteku.

Alati za produktivnost

Druženje ne pruža biblioteku aplikacija za produktivnost kao što su EFSS usluge, ali integrira se s Office Onlineom i radnim računalom na stolnom računalu. Imajte na umu da vam je potrebna aktivna licenca Office 365 da biste je koristili. Pored toga, možete stvoriti radne prostore oko određenih timova, što vam pomaže da budete organiziraniji i produktivniji.

Druženje-zadataka

Osim toga, Huddle pruža izvorne mogućnosti upravljanja zadacima. Lako je stvoriti zadatak i prilagoditi ga svom ukusu. Prvo se trebate pomaknuti na stranicu “zadaci” s lijeve bočne trake web klijenta. Zatim možete imenovati zadatak, dodijeliti mu status, dodijeliti ga osobi i navesti početne i završne datume.

Nakon što stvorite zadatke, prikazuju se na popisu koji možete filtrirati prema osobi kojoj su dodijeljeni, njihovom statusu i datumu dospijeća. Ako imate mnogo zadataka i trebate ih izvoziti, to možete napraviti tako što ćete s njima stvoriti CSV. Osim toga, kada se bavite s puno zadataka, lako je izgubiti trag tko je što učinio, pa Huddle pruža reviziju, koji detaljno opisuje radnje zadatka.

Ako ste vlasnik poduzeća i želite usporediti opcije upravljanja zadacima Huddlea s drugim rješenjem, pročitajte članak o najboljem softveru za upravljanje projektima..

Druženje također pruža mogućnost stvaranja i upravljanja napomenama, slično najboljim aplikacijama za bilježenje bilješki. Uređivač bilješki ne nudi mnogo opcija, ali ostale radnje koje možete izvoditi uključuju izradu zadataka povezanih s bilješkom, dodavanje komentara, upravljanje verzijama i pregled aktivnosti na bilješci. 

Uz to možete dodati odobrenje, zaključati ga kako biste spriječili uređivanje i dobili poveznicu za dijeljenje. Sve su navedene radnje dostupne i za druge datoteke.

Sve su ove radnje i značajke ugniježđene u logičkom prostoru koji Huddle naziva “radnim prostorom”. Možete stvoriti radne prostore usredotočene na timove, projekte ili klijente. Imate pristup istodobno jednom radnom prostoru, ali možete jednostavno prebacivati ​​između radnih prostora čiji ste dio ili stvarati nove. 

Radni prostori omogućuju vam i sigurnu interakciju s klijentima koji su izvan vaše organizacije bez potrebe za upravljanjem dozvolama i pravima pristupa.

sigurnosti

Sigurnost u oblaku zapreke je snažna zahvaljujući tome što ima solidnu enkripciju, protokol tranzita i otvrdnjene centre podataka. Ovo, zajedno s dvofaktornom autentifikacijom, pomoći će vam da ne postanete žrtva cyber-kriminala.

gomila sigurnosti

Druženje koristi AES-ovu 128-bitnu ili 256-bitnu enkripciju – ovisno o pregledniku – s TLS protokolom za zaštitu datoteka u tranzitu do njihovih podatkovnih centara i 256-bitnu AES-u da bi ih zaštitilo u mirovanju. 

Privatno šifriranje nije dostupno, ali ako ga želite, trebali biste pokušati pokušati Egnyte Connect. O sigurnosnim značajkama možete saznati u našem pregledu Egnyte Connect.

Podaci centra za druženje nalaze se u SAD-u, Europi i Velikoj Britaniji, tako da možete odabrati regiju u koju želite pohraniti svoje podatke. Ovisno o tome koje ste područje odabrali, primjenjivat će se različiti zakoni i propisi o oblaku. Međutim, podatkovni centri su certificirani ISO 27001, što znači da pružaju odgovarajuću informacijsku sigurnost. 

Povrh toga, podatkovni centri imaju akreditacije SAS 70 Type II i SSAE 16. Također imaju 24-satni nadzor, osoblje za sigurnost na licu mjesta, biometrijske skenere i sustav putnih karata koji ograničavaju kretanje unutar podatkovnog centra.

Sigurnost i šifriranje podatkovnog centra neće vas zaštititi ako netko ukrade vaše vjerodajnice. Da biste to spriječili, trebali biste imati jaku lozinku, a ne slabu. Nažalost, Huddle vam ne pomaže u tome, jer ne omogućuje postavljanje prilagođenih zahtjeva za zaporku. 

Međutim, možete omogućiti dvofaktorsku provjeru autentičnosti koja štiti vaš račun tako što zahtijeva da korisnici unesu sigurnosni kôd prilikom prijave s nepoznatog uređaja. Druženje također pruža jedinstvenu prijavu, što vam omogućuje prijavu na druženje pomoću istih vjerodajnica koje koristite za prijavu u druge poslovne sustave.

Ako netko ukrade uređaj od jednog od vaših korisnika, možete ga ukloniti iz radnog prostora kako bi se onemogućilo buduće sinkroniziranje datoteka. To neće ukloniti datoteke koje su već sinkronizirane s tim uređajem, ali uklanja se brisanje i Huddle vam omogućuje da to izvedete.

podrška

Baza znanja Huddle-a otvorena je svim kupcima, dok su chat, telefon i podrška u toku sata dostupni samo pretplatnicima planova Huddle Plus i Huddle Premier. Također možete poslati zahtjev e-pošte i na taj način dobiti pomoć. Odgovor smo dobili u kratkom roku, što je odličan rezultat.

gomila-pomoć

Bazu znanja možete otvoriti s web klijenta klikom na ikonu računa u gornjem desnom kutu. Možete pretraživati ​​bazu znanja za potrebne članke ili je pretraživati ​​po kategorijama. 

Članci su sažeti, lako ih je pratiti i imaju obilje zaslona koji će vam pomoći. Baza znanja omogućuje vam i prijavu na trening, što u osnovi znači da možete preuzimati snimke treninga na zahtjev. Ipak, posjećivanje videozapisa izvrstan je način za učenje korisnika.

Ako ne možete pronaći odgovor, možete podnijeti zahtjev za pomoć. To smo učinili u 12:40 sati, a odgovor smo dobili za oko sat vremena, što je izvrsno vrijeme odziva. Nema načina za objedinjavanje odgovora mnogih korisnika jer ne postoje forumi zajednice.

Presuda

Druženje je usluga s kukicama. Ima mnoge prednosti, uključujući dobro korisničko iskustvo, prirodne alate za produktivnost, snažnu sigurnost i izvrsnu podršku. Međutim, ona ima i nekoliko slabosti, poput skupih planova, ograničene sinkronizacije i nekoliko mogućnosti upravljanja korisnicima. Postizanje napretka u ovim područjima učinilo bi ga primamljivijom uslugom.

No tvrtke koje se ne trude postići njegovu cijenu i za koje su potrebne upravljačke mogućnosti, zajedno s pohranom sadržaja, smatrat će da je Huddle sposobno rješenje. Oni koji trebaju sinkronizaciju datoteka i dijeljenje trebaju potražiti drugdje.

Što mislite o Huddleu? Daje li ono što vam treba ili imate neku drugu uslugu koja odgovara vašem slučaju? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map