Pregled sinkronizacije – Ažurirano 2020

Syncplicity Review

Syncplicity izvrsno radi na upravljanju korisnicima, osiguranju datoteka i njihovoj sinkronizaciji, provjeri svih glavnih okvira EFSS rješenja. No, pohrana je malo niska, a integracija treće strane razočara. Pročitajte naš cjelovit pregled Syncplicity za sve detalje ovog velikog davatelja usluga.


Najbolji EFSS

Axway je tvrtka posvećena integriranju i povezivanju uređaja i, kroz proširenje, poboljšava poslovnu i timsku suradnju. Zbog toga nije ni čudo što se razgranao na teritorij usluga pohrane u oblaku sa Syncplicity. Ovaj pregled Syncplicity pružit će vam detalje o tome što čini ispravno, a što ne.

Sinkronizacija nije najbolje rješenje EFSS-a na koje smo naišli, ali je pristupačna opcija s izvrsnim značajkama upravljanja korisnicima, snažnom sinkronizacijom i jakim sigurnosnim značajkama. Međutim, nema veliku biblioteku integracija aplikacija, što bismo očekivali od EFSS rješenja. Isto tako, ne pruža mnogo prostora za pohranu sa svojim “poslovnim” planom.

Međutim, ako smatrate da bi Syncplicity mogla biti pravo rješenje za vas, pridržavajte se naših detalja kako bismo vam pomogli da odlučite.

prednosti & nedostaci

Alternativa za Syncplicity

cijena

Syncplicity ima četiri dostupna plana, ali postoje dvije mogućnosti unutar „osobnog“ plana, što je namijenjeno pojedinačnim korisnicima. Besplatnim izdanjem dobivate 10 GB, dok uz plaćenu verziju dobijate 100 GB za 5 USD mjesečno po korisniku, kad plaćate godinu dana unaprijed.

U skladu s tim, “osobni” plan od 100 GB daleko je od onoga što konkurentske usluge nude za sličnu cijenu. Na primjer, sa Sync.com možete dobiti 500 GB za 4 USD mjesečno, a plaća se godišnje. Ako želite saznati više o tome, pročitajte naš Sync.com pregled.

Međutim, osim nedovoljnog prostora za pohranu, Syncplicityov “osobni” plan omogućuje vam prijenos datoteka bilo koje veličine, povezivanje neograničenog broja uređaja, korištenje verzije datoteka, integriranje s Officeom 365 i neograničen broj vanjskih suradnika.

Sljedeći plan, “posao”, usmjeren je prema malim poduzećima, zbog čega traži da kupite najmanje tri licence. Pri tome je cijena i dalje 5 USD mjesečno po korisniku, a plaća se godišnje. Plan vam osigurava 300 GB prostora za pohranu za sve korisnike, plus dodatnih 5 GB za svakog korisnika, što nije mnogo, posebno ako ih imate mnogo. 

Za istu cijenu OneDrive for Business dobiva vam 1TB po korisniku. Ako vam to zvuči privlačno, više možete saznati u našem pregledu OneDrive for Business.

Povrh svih značajki “osobnog” plana, “poslovni” plan vam omogućuje pristup sigurnosnim pravilima koja se temelje na grupama i na korisnicima, kao i “syncdrive”, modernoj zamjeni za dijeljenje datoteka. To su jedine nove značajke koje dobijete, ali treći plan, “poduzeće”, dodaje više. 

Dodatne značajke sa “poduzećem” uključuju Microsoftov Active Directory, integraciju s jednom prijavom (SSO), brisanje s daljinskog uređaja, integraciju s alatima za sprječavanje gubitka podataka, ključeve za enkripciju pod upravljanjem korisnika, premium 24/7 podršku s live chatom tijekom radnog vremena , javna pohrana u oblaku u SAD-u ili EU-u, privatna pohrana u oblaku s AWS, Azure ili Google Cloud i još mnogo toga.

Ako niste upoznati s ovim uslugama, više o njima možete saznati u našem zasebnom pregledu Amazon S3, recenziji Google Cloud i pregledu Microsoft Azure.

Za plan poduzeća morate kontaktirati Syncplicity za pojedinosti o cijenama i količinama. Zahtijeva da imate najmanje 25 korisnika.

Postoji i drugi plan, “SAD vlada “, koja je usmjerena prema lokalnim, državnim i saveznim agencijama. Također zahtijeva da imate najmanje 25 korisnika, ali za razliku od plana poduzeća, ne možete koristiti sigurne zajedničke veze. Međutim, FedRAMP je spreman i omogućuje vam korištenje oblaka koji je certificiran s njim.

Također je potrebno napomenuti da je “trezor za pohranu” Syncplicity “koji omogućuje pohranu sadržaja u hibridni oblak koji se sastoji od javne prostorije za pohranu u nekoj prostoriji ili za pohranu u prostoriji. Dostupno je za „poduzeće“ i „SAD. vladini planovi.

Korisničko iskustvo

Prije prijenosa datoteka na Syncplicity morate preuzeti i instalirati klijent na svoj uređaj. Desktop klijent Syncplicity dostupan je za Windows i MacOS, dok su mobilni klijenti dostupni za Android i iOS.

synplicity-desktop-klijent

Nakon što instalirate klijent za radnu površinu, stvara mapu datoteka Syncplicity. Datoteke koje smjestite u ovu mapu prema zadanom bit će spremljene na tvrdom disku i replicirane u oblaku. 

Ova se mapa obično naziva “mapa sinkronizacije”. Desktop klijent ima i ikonu programske trake, a ova postavka funkcionira na način na koji danas funkcionira većina usluga pohrane u oblaku. Govorit ćemo više o tome kako to funkcionira u odjeljku “sinkronizacija”.

Desktop klijent je jednostavan i lagan za upotrebu. Ima nekoliko dodatnih postavki koje možete prilagoditi, ali nije mnogo korisnije od puštanja u mapu za sinkronizaciju. Za dodatni pregled svog računa, htjet ćete koristiti web-portal Syncplicity.

synplicity-web-klijent

Web klijent se ne osjeća tako moderno kao neki drugi na tržištu, jer dizajn izgleda kao čudno križanje između početka 2000-ih i modernih trendova dizajna. 

Imate standardnu ​​navigacijsku “navigacijsku” navigaciju, ali uobičajena bočna traka za navigaciju nedostaje i veze su na vrhu. To nije ozbiljan nedostatak, ali ova je konfiguracija manje intuitivna.

Ipak, veze na vrhu omogućuju vam kretanje između aktivnosti, datoteka, dijeljenih veza, instalacijske stranice, računa i postavki administratora.

Ispod je središnje okno koje prema zadanim postavkama prikazuje pravila upravljanja u prikazu administratora. Ako prebacite na “datoteke”, centar će prikazati vaš sadržaj. Ima dosta negativnog prostora, a shema boja je ugodna.

Pri vrhu vašeg sadržaja možete vidjeti radnje koje omogućavaju stvaranje nove mape, prikazivanje izbrisanih stavki i ulazak u način uređivanja. Međutim, ne postoji gumb koji vam omogućuje stvaranje novih datoteka. 

Odabir sadržaja također se ponaša smiješno jer samo mapu ili datoteku možete kliknuti lijevom tipkom, a ne kliknuti potvrdni okvir. Međutim, ako pritisnete gumb “način uređivanja”, pojavit će se potvrdni okvir. Općenito, web klijent nije teško koristiti, ali treba ga ažurirati i polirati.

Ako trebate biti produktivni na cesti, što vrijedi za mnoge vlasnike tvrtki, možete pristupiti svom oblačnom sadržaju s mobilnog uređaja preuzimanjem aplikacije Syncplicity. 

synplicity-mobile-klijent

Za razliku od web klijenta, aplikacija se osjeća moderno i intuitivno. Kroz mape možete lako kretati zahvaljujući bočnoj traci koja vam omogućuje brzo kretanje između njih. 

Tu je i gumb “plus” pomoću kojeg možete kreirati dokumente, uključujući Word, Excel i PowerPoint. Gumb također omogućuje snimanje zvuka, snimanje fotografija i videozapisa te prijenos datoteka, fotografija i video zapisa.

Aplikacija vam također omogućuje uređivanje datoteka Microsoft Office. Datoteke možete označiti za izvanmrežnu upotrebu, pregledati aktivnost, pregledati zajedničke veze i dobiti kratki sažetak svog računa.

Upravljanje korisnicima

Kao i mnoga druga rješenja, administratorska konzola Syncplicity omogućuje vam nadzor nad suradnicima i postavkama za pohranu u oblaku. Konzola je podijeljena na jezičke koji odgovaraju različitim namjenama.  

synplicity-politika

“Politike” je zadana kartica koja vam omogućuje da kreirate grupna pravila tako da možete kontrolirati različite aspekte sigurnosti, suradnje i instalacije klijenta. Neke od opcija koje možete prilagoditi su “udaljeno brisanje”, dijeljenje, Active Directory i web aplikacije.

Nakon što definirate politiku, možete je dodijeliti grupi, ali ne postoji način da u istom koraku stvorite grupu, što bi bilo korisno.

synplicity-add-korisnik

Da biste stvorili grupu, morate se kretati do kartice “grupe”, ali prvo morate dodati korisnike. To možete učiniti na kartici “korisnički računi”, pod uslovom da imate dovoljno otvorenih licenci. Na toj kartici možete poslati e-poštu pozivnicama svojim suradnicima i dodijeliti pojedincima jednu od pet uloga:

 • Korisnik: ne mogu izvršiti nikakve administrativne radnje
 • Administrator podrške: neke administrativne radnje, uključujući upravljanje korisnicima, mapama i uređajima
 • eDiscovery Administrator: lažno predstavljanje korisnika i pristup samo za prikaz
 • Global Administrator: puni pristup svim administrativnim radnjama
 • Korisnik API-ja: samo za API pristup

synplicity upravljati-skupina

Nakon što pozovete korisnike, možete ih dodijeliti grupi ili možete otići na karticu “grupe” i dodijeliti ih od tamo.

Drugi ključni aspekt administracije skladišta je generiranje izvještaja. To možete učiniti na kartici “izvješća” koja vam omogućuje da odredite revizije koje ciljaju određene korisnike, mape, datoteke, vrste datoteka i još mnogo toga.. 

Međutim, za razliku od konkurencije, Syncplicity generira svoja izvješća u datoteke koje prvo morate smjestiti u pohranu u oblaku ili lokalnu mapu prije nego što ih možete otvoriti ručno. Ako želite više korisničkih izvješća, trebali biste pokušati pokušati Egnyte Connect. Više o tome možete saznati u našem pregledu Egnyte Connect.

Kartica “uređaj” omogućuje vam da vidite svaki uređaj spojen na vaš prostor za pohranu u oblaku, uklonite pristup uređaju i daljinsko brisanje sinkroniziranog sadržaja.

Još jedna zanimljiva kartica je “nadzorna ploča” koja prikazuje koliko ste licenci aktivirali, zajedno s vašim preostalim prostorom za pohranu i poviješću potrošnje..

Sve u svemu, Syncplicity ima opsežne mogućnosti upravljanja korisnicima koje ne nude mnoge skuplje opcije EFSS.

mapa & Dijeljenje datoteka

synplicity-mape za razmjenu

Mape možete zajednički dijeliti s suradnicima pojedinačno putem e-pošte. Prilikom poziva možete dodijeliti ili „čitanje“ ili „uređivač“ dozvole, a onima koji su pozvani ne trebaju im biti dodijeljena mjesta na vašem Syncplicity računu. Imajte na umu da postojeći suradnici mogu pristupiti mapama prema zadanim postavkama ako je pristup mapi dodijeljen njihovoj grupi.

synplicity-link-sharing

Niste ograničeni na dijeljenje samo mapa. Možete i pozvati ostale da pogledaju određene datoteke generiranjem URL veze u vezi s tom datotekom. Pored toga, možete ručno kopirati i zalijepiti vezu ili je poslati e-poštom putem web portala. Postoje i mogućnosti postavljanja datuma isteka i veze za zaštitu lozinkom. Desktop aplikacija omogućuje vam i dijeljenje datoteka i mapa.

Uz to, programeri su na web portalu uključili karticu “zajedničke veze”. Omogućuje vam brzi pregled onoga što ste podijelili s drugima i onoga što su drugi podijelili s vama. Uz to možete vidjeti svoje istekle veze.

Sinkronizacija

Za izvršavanje sinkronizacije datoteka Syncplicity koristi mapu za sinkronizaciju kako bi vaše računalo povezao s oblakom. Ova mapa za sinkronizaciju izgleda poput obične mape datotečnog sustava, ali ima poseban zavoj.

synplicity sinkronizacija-mapa

Mapa sinkronizacije omogućuje kopiranje datoteka s vašeg uređaja u prostor za pohranu podataka u oblaku Syncplicity i bilo koje druge uređaje koji se sinkroniziraju s njim. S tim u vezi, vaši suradnici mogu raditi na istoj datoteci u skoro stvarnom vremenu. 

To se oslanja na vaše brzine sinkronizacije, koje ovise o tome koliko ste blizu Cloud poslužitelju i vašoj propusnoj vezi. Testirali smo brzinu prijenosa Syncplicity koristeći testnu mapu sa 1 GB komprimiranim testom. Transfer je završen za par minuta više nego što smo očekivali, što je i dalje dobar rezultat. 

To je rečeno, kasniji prijenosi nisu tako brzi koliko mogu biti, jer usluga ne omogućuje kopiranje datoteka na razini bloka, čime bi se sinkronizirali samo dijelovi datoteka koji se mijenjaju, a ne cijela datoteka.

Ako vam trebaju prijenosi na razini bloka, isprobajte Dropbox for Business. Možete saznati više o njegovim mogućnostima sinkronizacije i drugim značajkama u našem pregledu tvrtke Dropbox Business. 

Međutim, Syncplicity pruža značajku nazvanu “selektivna sinkronizacija” koja vam omogućuje isključivanje sinkronizacije za određene mape. To znači da su te mape spremljene samo u oblaku, što smanjuje opterećenje na tvrdom disku.

Postoji još jedna značajka koja vam omogućuje sinkronizaciju bilo koje mape na tvrdom disku, a ne samo mape za sinkronizaciju. Da biste to učinili, morate se pomaknuti do mape koju želite sinkronizirati, kliknite je desnom tipkom miša i na izborniku “Syncplicity” odaberite “add to Syncplicity”. Na sličan način možete isključiti sinkronizaciju ili pregledati datoteku na mreži.

Konačno, Syncplicity ima značajku nazvanu “SyncDrive” koja vam omogućuje pregled i pristup sadržaju iz oblaka, bez potrebe da ga sinkronizirate s računalom i zauzmete dragocjeni prostor na tvrdom disku. Sadržaj možete označiti i kao “omiljeni” tako da mu možete pristupiti kad niste povezani s mrežom.

Alati za produktivnost

Alati za produktivnost važni su jer pomažu malim i velikim poduzećima da poboljšaju daljinsku suradnju svojih zaposlenika. Iz tog razloga, usluge često nude aplikacije za izvorno i treće strane. Syncplicity, međutim, ne pruža mnoge integracije.

synplicity-aplikacije

Syncplicity se integrira sa sustavom Office 365 i Office Online, zajedno s Microsoftovim Active Directoryom. Osim toga, Syncplicity se može povezati s rješenjima za sprečavanje gubitka podataka. Osim toga, na tržištu aplikacija Axway možete pronaći nekoliko integracija za Syncplicity. 

Značajke na tržištu uključuju integracije s Jira, Confluence, OneNote, Microsoft Teams, Axway Secure Transport, Adobe Sign i Syncplicity za Chrome. 

Osim toga, predstavnik Syncplicity obavijestio nas je da su razne druge integracije, poput Okta, dostupne bez ikakvih specifičnih integracija. Oni samo zahtijevaju određenu konfiguraciju, koja je opisana u dokumentaciji proizvoda. 

Međutim, ako ne želite zabrljati s konfiguracijom, a želite veću biblioteku aplikacija, razmislite o korištenju Egnyte Connect, Dropbox Business ili Box. O kutiji možete saznati više u našoj recenziji.

sigurnosti

Sigurnost u oblaku važna je ako podatke o tvrtki premještate u oblak. Syncplicity ima sve značajke koje obično volimo vidjeti.

Syncplicity osigurava vaše podatke u mirovanju koristeći 256-bitnu AES enkripciju, gdje se svaka datoteka šifrira pomoću zasebnog ključa. Uz to, TLS protokol štiti podatke u tranzitu. Syncplicity vam također omogućuje pohranjivanje sadržaja u vlastiti podatkovni centar, što znači da morate odlučiti tko ima pristup njemu. 

Možete odabrati i korištenje vlastitog privatnog ključa. U ovom slučaju Syncplicity ponovno kriptira svaku datoteku pomoću ključa koji je odredio korisnik. Potrebno je nešto posla, ali Syncplicity vam pruža uvjete da osigurate zaštitu podataka privatnom enkripcijom ili, kako se to ponekad naziva, nultim znanjem. 

To je sjajan dodatak, obzirom da mnoge usluge ne pružaju privatno privatno šifriranje. Mnogi se integriraju s Boxcryptor-om, što znači da ne trebate posjedovati podatkovni centar da biste uživali u nultom znanju. Ako to želite, pokušajte Box pokušati. Na vrhu Boxcryptor, Box ima svoju izvornu značajku koja korisnicima pruža mogućnost upravljanja njihovim tipkama.

Osim toga, Syncplicity nudi StorageVault provjeru autentičnosti, koja djeluje kao dodatni sloj zaštite, zahtijeva provjeru autentičnosti korisnika kad pristupa dokumentima.

synplicity-lozinkom snaga

Šifriranje vas neće zaštititi od brutalnih napada usmjerenih na probijanje vaše lozinke. Stvaranje jake zaporke ipak će osigurati da vaši korisnici ispunjavaju određene zahtjeve putem postavki pravila zaporke. Ove postavke omogućuju vam podešavanje zahtjeva za administratore, ali ne i za stalne korisnike, što je čudno.

Syncplicity također podržava Microsoftov Active Directory i LDAP jedinstvenu prijavu (SSO), što vam omogućava prijavu u više tehničkih sustava koristeći isto korisničko ime i lozinku. To vam omogućuje brži dolazak na posao, bez potrebe za razmišljanjem o tome koji će podaci vjeronauk krenuti.

Ako omogućite SSO, možete implementirati i dvofaktorsku provjeru autentičnosti koja pomaže u zaštiti vjerodajnica za prijavu. To vam je potrebno ako morate unijeti poseban kôd koji ste dobili SMS-om prilikom prijave s nepoznatog uređaja. Omogućivanje dvofaktorske provjere autentičnosti i stvaranje snažne lozinke odličan je način da osigurate svoje podatke za prijavu.

Da biste dodatno osigurali pohranu u oblaku, možete nalagati administratorima da im pristupaju samo s popisa navedenih IP adresa. To je lijep dodatak i značajka koju ne vidite s većinom ostalih usluga. 

Na sličan način možete definirati koje mjere Syncplicity treba poduzeti kada otkrije istodobnu upotrebu uređaja s više lokacija (što ukazuje na kršenje):

 • od: ne onemogućuje korisnički račun niti vas obavještava
 • Detektivski odgovor: ne onemogućuje račun, ali šalje e-poštu administratorima i, po želji, korisniku u kojem je pogođen
 • Preventivni odgovor: blokira korisnikove transakcije, deaktivira račun na koji se to odnosi i šalje e-poštu korisniku i administratoru

Kao što smo rekli, Syncplicity vam omogućuje daljinsko brisanje uređaja, što znači da ne morate brinuti da li se izgube ili ukradu.

Konačno, centri podataka Syncplicity revidirani su SOC1 i SOC 2, što znači da nude odgovarajuću kontrolu financijskog izvješćivanja, kao i odgovarajuću sigurnost, povjerljivost i dostupnost.

podrška

synplicity-pomoć

Kada naiđete na problem, vaše prvo zaustavljanje trebao bi biti portal za podršku Syncplicity, kojem možete pristupiti pomoću veze “podrška” u podnožju web klijenta. Ima odjeljak za redovne korisnike i za “IT” korisnike, što je korisno ako želite izbjeći one više tehnički članke. Ako ne možete pronaći odgovor, pomoću trake možete ga potražiti.

Uz to, postoji “sveučilište Syncplicity”, odjeljak za podršku koji nudi kratke, korisne videozapise i kratke savjete za upoznavanje Syncplicity.

Ako baza podataka ne pomaže, možete se obratiti podršci, ali dostupni kanali ovise o vašim cjenovnim planovima. Zapravo, ako imate “osobni” ili “poslovni” račun, ograničena vam je podrška e-pošte. 

“Poduzeće” i “SAD vladini planovi, pak, imaju pristup podršci „premium 24/7“ i podršci u chatu tijekom radnog vremena. Kupci „Enterprise“ dobivaju i namjenskog menadžera za uspjeh klijenta, koji im može pomoći pri implementaciji.

Podrška za chat dostupna je s administratorske stranice Syncplicity. Ako više volite razgovarati s nekim, možete se obratiti tehničkoj podršci putem telefona. Telefonska podrška dostupna je 24 sata dnevno i posvećena je linijama za razne zemlje i regije.

Da bismo testirali podršku, poslali smo jednostavno pitanje putem e-pošte i dobili odgovor u šest sati, što je pristojan rezultat.

Osim toga, možete se savjetovati s pojedincima iz zajednice podrške, što je dobar način za objedinjavanje resursa i pomaganje jedni drugima. Zajednica je prilično aktivna, a zaposlenici tvrtke Axway odgovaraju na pitanja. Sviđa nam se kako postoje namjenski članci u zajednici i značajka pretraživanja koja olakšava pronalaženje rasprave koja odgovara vašem problemu.

Završne misli

Syncplicity je dobra usluga zahvaljujući pristupačnim cijenama, sposobnom upravljanju korisnicima, pristojnom razmjenom datoteka i moćnim značajkama sinkronizacije. Uz to, sigurnost je izvrsna i ima neke zanimljive značajke, poput daljinskog brisanja, SSO, prilagođenih zahtjeva za zaporku i mjera sprječavanja kršenja. 

Također pruža uvjete za stvaranje i upravljanje vlastitom zaštitom od nule znanja, što je rijetko za korporativnu uslugu.

Međutim, njegovo internetsko korisničko iskustvo treba raditi, poslovni plan ne uključuje puno prostora za pohranu i malo je integracija aplikacija, što je ozbiljan nedostatak za EFSS uslugu.

Kakve su vaše misli o Syncplicity? Jeste li ga isprobali koristeći 30-dnevno besplatno probno razdoblje? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map