Pregled datoteke FileCloud – Ažurirano 2020

FileCloud pregled

FileCloud je na neki način zanimljiv EFSS, poput izvrsnog upravljanja korisnicima, ali u nekim drugima nedostaje, poput mogućnosti sinkronizacije. Sve o ovoj miješanoj vrećici pročitajte u našoj cjelovitoj recenziji FileCloud.


Najbolji EFSS

Važno je odabrati pravu uslugu pohrane u oblaku za potrebe vaše tvrtke. Mnogo je usluga, a pšenicu smo odvojili od brada u našem najboljem pregledu EFSS-a. FileCloud bi mogao napraviti taj popis, ali nekoliko je koraka iza najboljih usluga na njemu u nekim kategorijama. O tome ćemo detaljno govoriti u ovom pregledu FileClouda.

Ipak, FileCloud se može natjecati s najboljima u nekoliko kategorija. Upravljanje korisnicima je dovoljno moćno i specifično da se ne trebate brinuti baviti se korisnicima. To uključuje upravljanje tko može dijeliti što, a kada je u pitanju dijeljenje, FileCloud je jedan od najboljih. To vrijedi i za sigurnosne značajke.

Ipak, ne možemo reći isto o njegovoj lošoj vrijednosti. Popis njegovih nedostataka uključuje nedostatak namjenske knjižnice aplikacija, nedostatak tehničke podrške za telefon i chat, problematičnu sinkronizaciju i korisnička sučelja koja je potrebno ažurirati. Ako to ne umanji vaše zanimanje, držite se nas dok detaljno prolazimo kroz kategorije u nastavku.

prednosti & nedostaci

Alternativa za FileCloud

cijena

FileCloud ima dva izdanja: “poslužitelj” i “online”. Oboje vam omogućuju pohranjivanje datoteka u oblak, ali razlika je u tome što “poslužitelj” omogućuje vam domaće pohranjivanje datoteka, dok “internetsko” omogućuje upotrebu poslužitelja FileCloud.

„Poslužiteljsko“ izdanje FileClouda odlična je opcija jer kad hostujete datoteke na svojim poslužiteljima, možete biti sigurni da je sve konfigurirano onako kako smatrate prikladnim. Najveće prednosti toga su praktični pristup sigurnosti poslužitelja i veće brzine prijenosa. 

FileCloud “standardni” poslužiteljski plan iznosi samo 4,20 USD mjesečno po korisniku, ali očekuje se niska cijena s obzirom na to da koristite vlastite poslužitelje. Usmjeren je prema malim organizacijama i uključuje NTFS, dijeljenje, sinkronizaciju i sigurnost, kao i značajke administratora i suradnje. Plan također nudi neograničen broj besplatnih, eksternih računa.

Plan “poslužiteljskog poduzeća” sadrži sve ono što plan “poslužiteljski standard” i dodaje premium podršku i usklađenost s politikama, poput HIPAA i FINRA. Uz to, on nudi pristup ServerSync, značajci koja omogućuje prijenos datoteka i dozvola pohranjenih na vaše lokalne Windows datoteke datoteka u oblak. To vam omogućuje da uživate u prednostima hibridnog oblaka. 

FileCloud ServerSync

ServerSync također radi u suprotnom smjeru, što znači da možete pohraniti datoteke u oblak i na lokalne poslužitelje. Međutim, plan „poslužiteljskog poduzeća“ zahtijeva najmanje 50 korisnika, tako da je dobar izbor za velike organizacije srednje veličine. Ipak, za procjenu cijene morat ćete kontaktirati FileCloud.

Oba ova plana podržavaju neograničeno spremanje prostora jer ćete odrediti koliko prostora imate u prostorijama. To bi mogao biti najveći nedostatak većine, jer je jedna od glavnih prednosti pohrane u oblaku to što ne morate sami upravljati poslužiteljima. Osim što predstavlja gnjavažu, skupo je i održavanje vlastitih poslužitelja.

Srećom, ako ne želite imati poslužitelje u prostorijama, možete se pretplatiti na FileCloud “on-line”. Kao i „poslužiteljsko“ izdanje, „mrežno“ izdanje ima „standardne“ i „korporativne“ planove, a obojici je potrebno najmanje pet korisnika.

“Internetski standardni” plan iznosi 120 USD godišnje po korisniku i nudi vam 1TB prostora za pohranu za prvih pet korisnika, a zatim dodaje 100 GB za svakog dodatnog korisnika. Odlično je za tvrtke koje ne trebaju ugostiti puno podataka i ne trebaju značajke poslužitelja ili prilagođavanja. Međutim, plan nudi sve standardne značajke sinkronizacije, dijeljenja, sigurnosti i suradnje.

Cijene FileCloud vs OneDrive

To ipak nije najbolja vrijednost ako ga uspoređujete s konkurentima. Najveći problem je mali skladišni prostor. Za pola cijene, možete dobiti 1TB po korisniku pomoću OneDrive for Business. Za istu cijenu po korisniku, OneDrive for Business dobiva neograničenu pohranu, plus minimalno ograničenje korisnika. Za više informacija pročitajte naš pregled usluge OneDrive for Business.

Posljednji plan je FileCloud “internetsko poduzeće.” To je 15 USD mjesečno po korisniku, a također nudi 1TB za prvih pet korisnika, ali dobiva vam nevjerojatnih 200GB za svakog dodatnog korisnika. Povećanje za 5 dolara teško je opravdano tako da će potencijalni korisnici morati nabaviti svoj novac dodatnim značajkama plana preko plana “internetskog standarda”.

Te značajke uključuju ServerSync, mogućnost postavljanja prilagođene domene tvrtke, Microsoftov Active Directory i SAML jedinstvenu prijavu (SSO). Sa SSO u igri, možete se prijaviti u odvajanje poslovnih sustava koristeći iste vjerodajnice i istovremeno. 

Nadalje, plan “internetskog poduzeća” uključuje značajke poslužitelja, poput repliciranja web mjesta i Amazonove web usluge (AWS) GovCloud. Međutim, te značajke morate kupiti uz dodatni trošak.

Popis značajki je opsežan, tako da ne možemo ovdje ići na svaku opciju, ali možete saznati koje su druge značajke dostupne za svaki plan na stranici s cijenama FileClouda.

FileCloud Pregled

FileCloud Logowww.getfilecloud.com

Počinje od 417 dolara mjesečnoSvi planovi

kolaboracija

Sinkronizacija uređaja

Selektivna sinkronizacija

Sinkronizacija na razini bloka

Dijeljene mape

Povezivanje datoteka

Verzija datoteke

Maksimalna veličina datoteke

Integracija Microsoft Officea

Integracija Google dokumenata

Knjižnica za integraciju aplikacija treće strane

Pratite aktivnost korisnika

Postavljanje korisničkih uloga

Stvaranje korisničkih grupa

sigurnosti

Enkripcija u mirovanju

Šifriranje u tranzitu

Integriranje šifriranja na kraju

Dvofaktorska provjera autentičnosti

Zahtjevi za prilagođene zaporke

Integracija s jednim potpisom (SSO)

Daljinsko brisanje uređaja

podrška

Live Chat

Telefonska podrška

Korisnički forum

24/7 podrška
E-mail

Korisničko iskustvo

Možete komunicirati s poslužiteljem FileCloud koristeći stolni, web ili mobilni klijent. Pozdravljamo činjenicu da klijent za radne površine radi na Linuxu jer ga mnoge EFSS usluge ne podržavaju. Postupak preuzimanja FileCloud je brz i jednostavan.

U skladu s tim, desktop klijent sličan je onima drugih servisa. Sastoji se od ikone programske trake sustava i mape za sinkronizaciju. Mapa sinkronizacije izgleda i ponaša se kao uobičajena mapa datotečnog sustava, ali ona koja je povezana s oblakom. U odjeljku za sinkronizaciju u nastavku ćemo govoriti više o mapi sinkronizacije i pratećim značajkama.

Dvaput kliknite ikonu programske trake da biste otvorili mapu za sinkronizaciju ili je desnim klikom odabrali opciju. Opcije uključuju pristup postavkama, pregledavanje datoteka, pretraživanje oblaka, ručno pokretanje sinkronizacije i otvaranje web klijenta.

filecloud-desktop-postavke

Zadana kartica prozora postavki je “dom”. Prikazuje status vaših aktivnih sinkronizacija, nedavne aktivnosti, pogreške i preskočene datoteke, kao i veličinu i količinu sinkroniziranih i sigurnosnih kopija podataka. 

Sviđaju nam se informacije koje nudi kartica “dom”, ali želimo da to budu manje tekstualni. Na taj se način osjeća pomalo poskidano. Na kartici “home” nalaze se i poveznice za otvaranje mape za sinkronizaciju, web aplikacije ili preglednika datoteka.

Ostale kartice omogućuju vam pregledavanje različitih aktivnosti u dnevniku, podešavanje postavki i prikupljanje podataka potrebnih za pružanje tehničke podrške ako imate problem. 

filecloud-file-preglednik

Većina klijenata za stolne uređaje imaju aplikaciju za postavke, ali neki uključuju preglednik datoteka s oblakom i aplikaciju za pretraživanje. Preglednik datoteka izgleda čak i više od aplikacije za postavke, ali je koristan ako želite preuzeti datoteke u mapu koja nije mapa za sinkronizaciju bez prijave na web klijent. Osim toga, datoteke možete zaključati, otključati, urediti i dijeliti.

Pretraživanje datoteke

Aplikacija za pretraživanje koristan je dodatak ako u mapi za sinkronizaciju imate puno datoteka i ne želite koristiti web klijent da ih pregleda. Međutim, nekoliko puta smo pokušali potražiti prenesene datoteke, ali svaki put nije bilo rezultata.

Cjelokupni dizajn nije toliko moderan ili atraktivan kao što bi mogao biti, ali aplikacija za radnu površinu lako se koristi. Ipak, ne trebate se osloniti na to jer web-klijent možete koristiti i za pristup datotekama u oblaku i upravljanje njima.

filecloud-web-klijent

Njegov dizajn ima blagu i nezanimljivu shemu boja, ali s funkcionalne perspektive, posao dobiva posao. Kako trend ide, upotrijebit ćete lijevi izbornik za kretanje po aplikaciji. Izbornik vam omogućuje pristup zajedničkim datotekama, favoritima, opcijama pretraživanja, glazbenom uređaju i postavkama. Na vrhu stranice se nalaze traka za pretraživanje i korisničke mogućnosti.

Pokušali smo pretraživati ​​razne datoteke, ali datoteku smo uspješno pronašli samo jednom iako smo tražili prisutne datoteke. Sve ostale instance ili nisu vratile datoteke niti su pretraživanje samo nastavile. Korisničke mogućnosti omogućuju vam podešavanje postavki, prikazivanje zaključanih datoteka i mapa, pristup pomoći i podršci, otvaranje Facebook stranice i još mnogo toga.

filecloud-web-klijent-file-preglednik

Nadzorna ploča u središnjem oknu prikazuje vaše datoteke i mape, prečace, aktivnosti i nedavne datoteke. Iako je navigacija kroz datoteke i mape intuitivna, za otvaranje datoteka potrebno je odabrati datoteku i izvršiti neku radnju. Ovo je glomazno i ​​daleko je zgodnije otvaranje datoteka jednim klikom. 

Radnje koje možete vršiti odozgo uključuju otvaranje, pregled, dijeljenje, preuzimanje, preimenovanje, brisanje i još mnogo toga. Također nam se sviđa da ih možete izvesti desnim klikom. 

FileCloud Napredna navigacija

Još jedan plus je desna bočna traka, koja prikazuje detalje datoteke (uključujući dijeljenje, verzije i komentare), njezinu aktivnost i metapodatke. Ako imate puno datoteka, možete ih sortirati pomoću okvira s filterima.

Datoteke možete prenijeti povlačenjem ili ispuštanjem ili klikom na plavi gumb “upload”. Uz to možete kliknuti neupadljivu ikonu s mapom i zupčanikom na desnoj strani da biste stvorili novu mapu, dokument i još mnogo toga. To možete učiniti ako kliknete prazan prostor preglednika datoteka. Web klijent je upotrebljiv i vidjet će vas kroz njega, ali treba ga ažurirati i popraviti.

filecloud-mobile-klijent

Ako ste u pokretu, najbolji način pristupate svom spremištu pomoću mobilne aplikacije. Prikazuje mapu s datotekama, koja može prikazati podatke u mreži ili u popisu. Svaku mapu možete učiniti dostupnom izvan mreže ili preuzeti pojedinačne datoteke. Možete ih dijeliti ili slati putem bilo koje instalirane aplikacije koja to može učiniti.

Uz to, aplikacija vam omogućuje skeniranje dokumenata, fotografiranje, pisanje bilješki i prijenos općih datoteka, slika i video zapisa.

Postoji i opcija “postavki”, kojoj možete pristupiti tako da prvo otvorite “račune” iz izbornika burgera i dodirnete ikonu zupčanika. To je prijevara na način da pristupite postavkama aplikacije. Sve u svemu, mobilna aplikacija radi bez problema.

Upravljanje korisnicima

filecloud-admin-konzola

Da biste upravljali svojim timom, morate pristupiti FileCloudu pomoću podataka administrativnog računa koji su vam dostavljeni putem e-pošte.

filecloud-user-upravljanje

Lijevi izbornik omogućuje pristup raznim značajkama administracijske konzole, uključujući “korisnike / grupe.” Sviđa nam se kako ima puno pojedinačnih unosa, što znači da nećete morati trošiti puno vremena na potragu za nekom značajkom.

Odjeljak “korisnici / grupa” podijeljen je između “korisnika”, “grupa” i “administratora”. Prikaz “korisnici” omogućuje vam dodavanje novih korisnika, njihovo brisanje i upravljanje njihovim pravilima. 

Kada stvorite korisnika, možete postaviti provjeru autentičnosti na “zadanu” ili koristiti Active Directory ili LDAP. Razina pristupa može biti “puna”, “gost” ili “ograničena”. Stvaranje korisničkog računa izvrstan je način dodavanja vanjskih suradnika bez potrebe za korištenjem licence. Korisnici također možete dodavati skupno uvozom CSV datoteke ili određene grupe aktivnih direktorija.

filecloud-user-politika

Ako trebate dodatno prilagoditi što korisnici mogu učiniti, možete izmijeniti pravila svakog pojedinog korisnika. Možete omogućiti ili onemogućiti dijeljenje, postaviti kvotu za pohranu, odrediti broj dana nakon kojih ćete ukloniti izbrisane datoteke i zahtijevati dvofaktorsku provjeru autentičnosti. Osim toga, možete postaviti pravila za mobilne aplikacije, upravljati konfiguracijama uređaja i podešavati obavijesti.

Nema načina za postavljanje korisničkih pravila prilikom stvaranja korisnika. Da biste to učinili, morate kliknuti gumb “uredi korisnika”, navigirati do “upravljati politikom” i odatle odabrati politiku.

filecloud-dodati-administrator

Ako korisnika želite učiniti administratorom, to možete učiniti na upravljačkoj ploči, što vam omogućuje definiranje čime novi administrator može upravljati.

filecloud-grupe

Da bi olakšao upravljanje više korisnika, FileCloud vam omogućuje stvaranje grupa korisnika. Da biste stvorili grupu, samo morate odrediti naziv grupe. Sve ostalo namještate pritiskom na tipku „uredi grupu“ koja je povezana s željenom skupinom. Iako vam ovo omogućuje brže stvaranje prazanh grupa, mi bi radije mogli da postavite sve za vrijeme stvaranja grupe.

FileCloud Dodajte članove

Nakon što kliknete gumb “uredi grupu”, možete odlučiti dodati nove članove, postaviti pravila grupe ili promijeniti naziv grupe. Jedna zamjerka koju imamo kod postavljanja grupnih pravila je ta što je ne možete stvoriti iz dijaloškog okvira “uređivanje grupe”. Umjesto toga, morate se pomaknuti do prikaza “postavki” i stvoriti ga tamo. Nakon što to učinite, možete mu dodijeliti nove korisnike i grupe.

Ne možete dodijeliti unaprijed definirane uloge, ali to ne bi trebao biti veliki nedostatak obzirom da možete napraviti svoje vlastite i uz dobar stupanj prilagođavanja.

filecloud-izvješća

U prikazu “generiranje izvještaja” možete odabrati generiranje19 različitih izvještaja. Nakon što ga odaberete, možete odrediti parametre za to, ali to morate učiniti pomoću glomaznog JSON formata. Ako ne odredite nijedan parametar, koristit će se zadani. 

Mnoga izvješća nisu se generirala, pokazujući obavijest: “Izrada izvješća trajala je predugo da bi se odgovorilo. Molimo pokušajte ponovo kasnije.” Međutim, s opetovanim pokušajima, većina njih urodila je rezultatima.

mapa & Dijeljenje datoteka

Dijelite datoteke i mape koristeći bilo koji od tri klijenta. Ilustrirat ćemo kako funkcioniranje dijeljenja putem web klijenta. Kad želite dijeliti datoteku ili mapu, generirate vezu koja je usmjerena na nju i koju zatim možete prilagoditi. Skup opcija kojima možete upravljati je impresivan.

filecloud-link-sharing

Za razliku od mnogih drugih usluga, FileCloud vam omogućuje da date naziv zajedničkog URL-a kako ne biste trebali vidjeti te slučajne brojeve i slova u njemu. Dalje, možete je kopirati ili poslati e-poštom. Prije nego što to učinite, možete promijeniti dopuštenja i mogućnosti dijeljenja. Dozvole za dijeljenje omogućuju vam da svima – ili samo odabranim skupinama ili korisnicima – pristupe dijeljenje.

Ako odaberete “grupe i korisnike”, morate dodati grupe i korisnike kako biste im omogućili pristup udjelu. U tom slučaju možete postaviti vezu do isteka i omogućiti obavijesti e-poštom ako se datoteka promijeni. Ako svima omogućite pristup dijeljenju, možete ograničiti broj preuzimanja i zaštititi dijeljenje lozinkom.

filecloud-mape za razmjenu

Dijeljenje mape djeluje na isti način, ali omogućuje vam određivanje različitih opcija. Ako svima omogućite pristup dijeljenju, onima koji pristupaju mapi mogu dati jedno od pet dostupnih dozvola: “pregled + preuzimanje”, “pregled + preuzimanje + prijenos”, “prikaz + prijenos”, “samo pregled” i “prijenos” samo.” 

Uz to možete odrediti ograničenje veličine prijenosa i odabrati datoteku koja će se prikazivati ​​kao pregled za dijeljenje. 

Dijeljenje sa radne površine analogno je dijeljenju s interneta, dok dijeljenje s mobilne aplikacije ima manje opcija, ali vam omogućuje stvaranje “javnih” ili “privatnih” dijeljenja koje možete zaštititi lozinkom ili odrediti korisnike i grupe koje želite dijeliti s.  

Sinkronizacija

Sinkronizacija datoteka – ili ukratko, “sinkronizacija”, jedna je od najvažnijih značajki usluge EFSS jer omogućuje rad na više uređaja bez da sami morate upravljati prijenosima datoteka. Uz to, omogućuje vam suradnju sa svojim suigračima u gotovo stvarnom vremenu.

filecloud sinkronizacija-mapa

Prije smo spomenuli da instaliranje klijenta za radnu površinu stvara mapu za sinkronizaciju koja je povezana s oblakom. Pa, svaka mapa ili datoteka koju stavite u nju bit će replicirana u oblak, a svi vaši ostali uređaji bit će povezani s njom. Isto vrijedi i za datoteke koje stvorite u oblaku i drugim uređajima.

Korištenje mape za sinkronizaciju jednostavno je, ali želimo da datoteke imaju statusne značke, što bi vam moglo omogućiti da, primjerice, na prvi pogled znate da li se datoteka još uvijek učitava. Postoji nejasan zaokret: desnom tipkom miša kliknite ikonu programske trake i odaberite “prikaži status sinkronizacije”. Prikazat će se mali prozor koji vam govori koje datoteke sinkroniziraju, ali ne i preostalo vrijeme.

Nadalje, stvorili smo mapu pomoću web klijenta, ali ona se nije prikazala u mapi sinkronizacije, čak ni kada se izvršava opcija “sinkroniziraj sada” s ikone ladice. Ono što ovo ponašanje čini čudnim jest činjenica da je mapa vidljiva kada otvorite “preglednik datoteka”.

Mogućnosti sinkronizacije FileCloud

Međutim, postoje i druge korisne opcije sinkronizacije koje funkcioniraju onako kako bi trebale. Prvo među njima je “selektivna sinkronizacija”, koja vam omogućuje odabir mapa koje želite sinkronizirati. To vam može pomoći da smanjite upotrebu prostora na tvrdom disku. 

Ako ustanovite da sinkronizacija oduzima previše resursa vašeg sustava, možete povećati vrijeme između svake sinkronizacije. Pored toga, možete definirati sate aktivne sinkronizacije odabirom početnog i završnog vremena uz dane. FileCloud vam također daje mogućnost promjene mjesta mape za sinkronizaciju. To je sjajan dodatak i onaj koji mnoge druge usluge ne nude.

Osim aplikacije za sinkronizaciju, tu je i FileCloud pogon, koji vam omogućuje pregled i pristup datotekama iz oblaka bez preuzimanja na tvrdi disk. No to znači da nećete moći pristupiti svojim datotekama ako ste izvan mreže.

Njegova sinkronizacija ima problema. Tijekom našeg testa stvorili smo mapu pomoću web klijenta i ona se nije sinkronizirala čak i kada smo izvršili naredbu “sinkroniziraj sada”.. 

Pored toga, nekoliko smo puta pokušali sinkronizirati našu testnu mapu, ali aplikacija za sinkronizaciju ne bi počela sinkronizirati. Sve smo ove probleme riješili pomoću gumba s postavkama za odjavu i resetiranje, ali oslanjanje na tome kako bi rad sinkronizacije bio očigledan.

FileCloud koristi AWS globalnu mrežu poslužitelja za pohranu datoteka. Zbog toga smo u svom testu očekivali sjajne rezultate, ali to nije bio slučaj. Za testiranje brzine prijenosa koristili smo mapu od 1 GB, ali operacija sinkronizacije trajala je gotovo 10 minuta više nego što smo očekivali. Nadalje, aplikacija za sinkronizaciju ponovo je počela učitavati datoteku nakon početnog prijenosa.

Osim sinkronizacije, desktop aplikacija može sigurnosno kopirati sadržaj u oblak. Također cijenimo činjenicu da FileCloud ima alat za planiranje izrade sigurnosnih kopija, iako to nije namjenski sigurnosna kopija. Ako vam je potrebna usluga uglavnom usmjerena na sigurnosne kopije, pročitajte naš najbolji članak o sigurnosnoj kopiji za male tvrtke.

Alati za produktivnost

Imati veliku biblioteku izvornih i aplikacija trećih strana ključno je za izvrsnu EFSS uslugu jer vam mogu pomoći poboljšati suradnju i produktivnost. No FileCloud ga ne nudi. Međutim, ono što nudi nudi je integracija Microsoft Officea, tako da možete pregledati i uređivati ​​Office datoteke. Imajte na umu da vam je potrebna za pretplatu na Office 365 da biste uredili te datoteke.

Postoje integracije za Salesforce i SIEM, ali dostupne su samo za „Enterprise“ izdanja.

Pored toga, za Chrome i Firefox postoji proširenje “Spremi u FileCloud”, ali funkcionira samo veza za Chrome. Slično tome, veza za Gmail dodatak prikazuje vam vrh stranice za preuzimanje FileCloud. Ako kupujete uslugu koja ima mnogo integracija, pokušajte Egnyte Connect pokušati. Više o tome možete saznati u našem pregledu Egnyte Connect.

sigurnosti

Snažna sigurnost u oblaku važna je jer cyber-kriminal nije rijetka pojava. Uz to, napadi ransomwarea postaju sofisticiraniji, objavio je FBI. Ransomware funkcionira tako što šifrira vaš sadržaj i zahtijeva da platite otkupninu kako biste vratili datoteke.

Da bi to spriječio, FileCloud koristi mehanizam za skeniranje koji otkriva i blokira ransomware. Pored toga, možete koristiti verzije datoteka za vraćanje datoteka u prethodno stanje, a ne utječe ransomware. 

Verzija datoteke također vam pomaže da poništite pogreške ili slučajna brisanja. Da biste bili sigurni da su vaše datoteke čiste, FileCloudu možete i naložiti da koristi ClamAV ili ICAP antivirusni softver..

Na toj bilješci FileCloud koristi AES 256-bitnu enkripciju za skeniranje datoteka. To osigurava da samo oni koji imaju vaš ključ za šifriranje mogu čitati vaš sadržaj u oblaku. No FileCloud upravlja vašim ključem ako odlučite pohraniti datoteke na njegove poslužitelje. 

Ako se samostalno povežete, moći ćete osigurati glavni ključ za enkripciju vlastitom zaporkom, što je jednokratna lozinka koju FileCloud ne pohranjuje na svoje poslužitelje. To znači da ćete uživati ​​u prednosti privatnog šifriranja. 

FileCloud Šifriranje

Možete uživati ​​u istoj privatnoj enkripciji kada upotrebljavate FileCloud “on-line” iskorištavanjem sposobnosti Amazon S3 za šifriranje datoteka pomoću ključa koji je dao klijent. Imajte na umu da ćete to morati zatražiti od FileClouda.

Međutim, jaka enkripcija – bilo privatna ili drugačija – neće pomoći protiv slabih lozinki koje bi mogli stvoriti vaši korisnici. Da biste bili sigurni da stvaraju jake lozinke, možete postaviti prilagođenu postavku pravila zaporke.

filecloud-lozinkom politika

Korištenjem takvih pravila možete odabrati da zahtijevate određenu duljinu lozinke da biste je pojačali, postavili da lozinke istječu nakon razdoblja ili zaključali račun nakon određenog vremena, nakon niza neuspjelih pokušaja i više. 

Dvofaktorska provjera identiteta je još jedna značajka koja štiti vaše korisničke vjerodajnice. Djeluje tako što zahtijeva od korisnika da upišu dodatni sigurnosni kôd koji dobivaju SMS-om prilikom prijave s nepoznatog uređaja. Možete ga omogućiti sa administratorske konzole koristeći globalna korisnička pravila.

FileCloud pohranjuje datoteke na AWS poslužitelje sa sigurnošću podatkovnog centra koji uključuje mjere za sprečavanje štete od prirodnih katastrofa, kao što su zemljotresi, poplave i požari. Uz to, Amazon koristi nadzor, alarme, provjeru autentičnosti pristupa s više faktora i drugu sigurnost za sprečavanje upada.

Ako jedan od vaših korisnika izgubi uređaj ili ga netko ukrade, možete izvršiti daljinsko brisanje kako biste izbrisali osjetljive podatke o njemu i spriječili mu pristup sadržaju u oblaku. Možete definirati i posebna pravila za sprečavanje gubitka podataka koja se mogu izvoditi kad se ispune željeni uvjeti.

Da biste dalje upravljali datotekama, možete postaviti prilagođeno pravilo zadržavanja. Pomoću nje možete odrediti da se sadržaj mora pohraniti određeno vrijeme prije nego što mu se može pristupiti, izbrisati ili arhivirati.

podrška

filecloud-pomoć

Ako naiđete na problem, najbrži način za pomoć je konzultiranje dokumentacije za podršku koja je podijeljena u kategorije kako biste lakše pronašli ono što vam je potrebno. Ako to ne pomaže, možete koristiti traku za pretraživanje.

Također možete odabrati radnje za koje vam je potrebna pomoć iz tablice podijeljene između FileCloud “poslužitelja” i FileCloud “na mreži” te između administratora i korisnika.. 

Dokumente je lako pratiti, a sadrže obilje snimaka zaslona označenih strelicama i brojevima koji odgovaraju koracima u rješenju. Ako koristite FileCloud “poslužitelj”, možete gledati videozapise koji vam pomažu da se brže upoznate s proizvodom. 

Osim toga, vrhunska i ostale kategorije usmjeravaju vas u pravom smjeru nudeći vam veze koje odgovaraju radnji unutar njihovog dosega.

Sve u svemu, dokumentacija je jedna od najboljih koje smo vidjeli. Međutim, ako to ne pomogne, vaše mogućnosti za kontaktiranje FileCloud su ograničene. Zapravo, jedini kanal za podršku je e-pošta, koja je dostupna od ponedjeljka do petka od 7:00 do 17:00. CST. 

U tom slučaju, ako podrška e-poštom ne pomaže, postoji mogućnost zakazivanja sesije na daljinu. U to nas je uvjerio predstavnik za tehničku podršku.

Presuda

FileCloud je dobra usluga. Međutim, moglo bi biti puno bolje da se pobrine za neka pitanja koja se tiču ​​korisničkog iskustva i sinkronizacije. Uz to, dodavanje biblioteke aplikacija učinilo bi je održivim izborom za one koji trebaju surađivati ​​koristeći oblak. Njegova vrijednost također nije konkurentna uglavnom zbog toga što “internetski” planovi osiguravaju samo 1 TB pohrane u oblaku.

Sinkronizacija također ima nekih problema iako nisu bili stalni. Međutim, stolni klijent ima mnogo opcija za sinkronizaciju koje nam se sviđaju i omogućuje vam stvaranje sigurnosnih kopija datoteka. Dijeljenje mapa i datoteka je jednostavno, a djeluje na svim klijentima i pruža sjajne mogućnosti kontrole sadržaja.

Sigurnost je izvrsna i još je bolja ako odlučite pohraniti datoteke na lokalni poslužitelj. Budući da postoji toliko sigurnosnih značajki, šanse da tražite nešto što nije dostupno su male.

FileCloud je mješovita torba, dakako, ali ona koja bi upravo mogla odgovarati vašim poslovnim potrebama. Ako smatrate da to nije slučaj, potražite alternativne ideje u našim EFSS pregledima. Što mislite o FileCloud? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map