OneDrive za pregled poslovanja – Ažurirano 2020

OneDrive za pregled poslovanja

OneDrive for Business dobra je i povoljna EFSS opcija za mala i srednja poduzeća koja žele potpunu integraciju Office Onlinea, a ne žele platiti previše. Pogledajte naš potpuni pregled usluge OneDrive Business za sve detalje.

Najbolji EFSS

Microsoft desetljećima proizvodi popularni softver, uključujući softver za produktivnost za vlasnike tvrtki. Ovaj se trend nastavlja, a Microsoft je svojom uslugom OneDrive for Business odlučio uzeti dio oblačnog tržišta namijenjen poslovnim korisnicima. U ovom pregledu OneDrive for Business analiziraćemo ga i reći vam zašto je jedan od najboljih pružatelja usluga EFSS.

OneDrive for Business, poput potrošačke verzije (o kojoj možete pročitati u našoj recenziji OneDrive), dolazi integriran sa sustavom Office Online, što ga čini jednom od najboljih usluga za poboljšanje internetske suradnje. Povrh svega toga, nevjerojatno je pristupačan, što je bio dobrodošao trend u Microsoftovom softveru za produktivnost posljednjih godina. 

Ipak, postoji nekoliko nedostataka. Nedostaje mu podrška putem e-pošte, izvješća ne rade ispravno, pretraživanje na web klijentu je neispravno, a klijent za radnu površinu ne radi na Linuxu. Uz to, ne postoji sinkronizacija na razini bloka, ali to je trend kod EFSS alata.

Pridružite nam se kako biste saznali više o preokretima i padovima, što će vam pomoći da odlučite je li to najprikladniji alat za pohranu u oblaku za vaše poslovne potrebe.

prednosti & nedostaci

Alternativa za OneDrive for Business

cijena

OneDrive for Business nudi sedam planova koje možete izabrati, tako da nećete patiti zbog slabe fleksibilnosti plana. U skladu s tim, pronalaženje pravog plana može biti teško jer Microsoft ima odvojene skupove cijena za OneDrive for Business i Office 365 Business planove..

Stranica OneDrive for Business prikazuje plan koji se zove Office 365 Business Premium, a koji godišnje košta 150 dolara, a pruža Office 365. Međutim, postoji nešto jeftiniji poslovni plan, Office 365 ProPlus, koji uključuje Office 365, ali ne uključuje e-poštu poslovne klase hosting, Exchange, SharePoint, Microsoft Teams i Yammer.

OneDrive za poslovne cijene

OneDrive za poslovni plan Jedan i dva zahtijevaju plaćanje godišnje. Prva cijena iznosi 60 USD godišnje i dobiva vam 1TB prostora za pohranu po korisniku. Uz to, omogućuje vam prijenos datoteka do 15 GB veličine, kao i stvaranje i uređivanje Word, PowerPoint, Excel i OneNote dokumenata putem sustava Office Online.

Plan dva iznosi 120 USD godišnje i pruža sve prednosti prvog plana, zajedno s naprednom prevencijom gubitka podataka i neograničenim prostorom za pohranu. 

Plan Office 365 Business Premium dobija vam 1 TB po korisniku, ali uključuje sve iz prethodnih planova i dodaje Office 365 i ostale Microsoftove aplikacije, kao što su Exchange, SharePoint, Timovi i Yammer. 

Uz to vam nudi hosting hosting e-pošte poslovne klase, verzije uredskih aplikacija za radne površine, jednu podršku za licencu za najviše pet računala, pet telefona i pet tableta po licenci i neograničene sastanke za HD video konferencije za do 250 ljudi. Osim toga, možete imati do 300 korisnika. To je 15,00 USD mjesečno po korisniku ili 150 USD ako odaberete plaćanje za godinu dana unaprijed.

Ako vam je potreban samo Office 365, bez dodatnih aplikacija i hosting poslovnih e-pošte, možete malo uštedjeti pretplatom na plan Office 365 ProPlus za 144 USD godišnje po korisniku. Također nudi 1TB OneDrive EFSS pohrane po korisniku, a možete imati neograničene korisnike (kao i svi sljedeći planovi). 

Međutim, ako vam ne treba Office 365, ali su vam potrebne aplikacije kao što su Timovi i Yammer i hosting e-pošte s prilagođenom adresom e-pošte, možete ići s planom Office 365 E1, koji iznosi 86 USD godišnje po korisniku. Uz ovaj plan dobivate i 1TB OneDrive EFSS pohrane po korisniku i do 50 GB prostora u poštanskom sandučiću.

Office 365 E3 plan kombinira ono što pružaju oba prethodna plana, povećava prostor poštanskih sandučića na 100 GB i pruža radne verzije Office aplikacija. Također nudi eDiscovery koji pomaže u prenošenju informacija koje se koriste u pravnim predmetima i pruža mogućnost definiranja ručnih klasifikacija i pravila za ručno zadržavanje i brisanje..

Posljednji plan, Office 365 E5, dodaje napredne sigurnosne, analitičke i glasovne mogućnosti značajkama prethodnog plana. 

Uključuje i sigurnost aplikacija u oblaku Office 365; audio konferencije; automatsko razvrstavanje, pametni uvoz i više s naprednim upravljanjem podacima; i naprednu osobnu i organizacijsku analitiku s MyAnalytics. Sve će vam to vratiti 420 dolara godišnje po korisniku.

OneDrive za ograničenje poslovanja

Neograničena pohrana na bilo kojem planu zahtijeva da imate pet ili više korisnika. Inače se podrazumijeva 1 TB po korisniku. Ako imate pet ili više korisnika, u početku dobivate 1TB po korisniku, ali administratori mogu to povećati na 5TB po korisniku. 

Nakon što to upotrijebite, trebate zatražiti dodatnu pohranu tako da se obratite Microsoftovoj podršci. Možete dobiti do 25TB po korisniku prostora za pohranu za OneDrive for Business. Pored toga, možete dobiti 25TB dodatnog prostora za pohranu na web-lokacijama tima SharePoint za pojedinačne korisnike. To nije istinska neograničena pohrana, ali barem Microsoft ima napredne korake u vezi s tim.

OneDrive for Business općenito je jeftiniji od većine konkurencije, a njegovi korisnici dobivaju vlastiti odvojeni prostor za pohranu. To je ogromno s obzirom na to da s mnogim drugim uslugama, uključujući Dropbox, korisnici dijele prostor. U skladu s tim, planovi s više cijene uključuju Office 365, pa će njihova vrijednost ovisiti o tome koliko vam je potreban paket Office-a..

Korisničko iskustvo

Iako je OneDrive Microsoft usluga, dostupan je za Windows i macOS, što vašim zaposlenicima omogućuje korištenje uređaja koji im je draže. Međutim, ne čudi što ne podržava Linux.

onedrive-za-posao-sink-mapa

Nakon što instalirate klijent za radnu površinu, OneDrive stvara posebnu mapu za sinkronizaciju. Datoteke koje smjestite u ovu mapu bit će spremljene i na vašem tvrdom disku i u oblaku. To vam omogućuje sinkronizaciju datoteka u gotovo stvarnom vremenu preko uređaja, bilo da pripadaju vama ili vašim suigračima. O sinkronizaciji ćemo govoriti više u odjeljku u nastavku.

onedrive-za-posao-pladanj-ikona

Pored mape za sinkronizaciju, klijent za radnu površinu sastoji se od ikone programske trake. Kada kliknete na ovu ikonu, iznad nje će se prikazati atraktivan i jasan prozor. Prozor prikazuje nedavne datoteke i omogućuje vam pristup postavkama, otvaranje mape za sinkronizaciju i pokretanje web klijenta.

onedrive-za-posao-web-klijent

OneDrive za poslovnog web klijenta

Web-klijent OneDrive je intuitivan i ugodan jer ima puno negativnog prostora, a shema boja olakšava otkrivanje onoga što vam je potrebno. 

Izbornik s lijeve strane omogućuje vam navigaciju kroz aplikaciju, dok traka za pretraživanje iznad nje pomaže vam da brzo pronađete potrebne podatke. To jest, ako je ispravno radila. Za nas pretraživanje nije pokazalo rezultate tijekom prvih nekoliko sati korištenja.

Iznad pretraživanja možete pristupiti svojoj Microsoftovoj biblioteci aplikacija. Središnje okno prikazuje vaše datoteke u prikazu popisa. Možete odabrati datoteke različito sortirati ili ih prikazati u “kompaktnim” ili “mrežnim” prikazima.

Postoji i poveznica ispod navigacijskog izbornika pod nazivom “OneDrive admin”, koja vam omogućuje pristup korisničkom upravljanju, naplate, podršku i slične opcije.

Ako trebate izvesti radnje na datotekama ili mapama, možete ih kliknuti desnom tipkom miša, zadržite pokazivač miša iznad njih i kliknite tri točke koje će se pojaviti ili odaberite datoteku ili mapu i koristite radnje iznad središnjeg okna. Sviđa nam se ovaj svestran pristup izvođenju radnji. Uz to, gornji desni kut omogućuje vam pristup postavkama i upravljanju računom.

onedrive-za-posao-mobile-klijent

OneDrive za poslovne aplikacije

Mobilno iskustvo je jednako ugodno kao i web iskustvo, a mobilni je klijent još jednostavniji. Klijent prikazuje vaše datoteke prema zadanim postavkama i morate samo dodirnuti gumb „plus“ za prijenos datoteka, skeniranje dokumenta, snimanje i dodavanje fotografije i stvaranje mape, Word ili PowerPoint dokumenta. Aplikacijom možete kretati pomoću donje trake.

Upravljanje korisnicima

Prije upotrebe OneDrivea za suradnju s drugima morate dodati korisnike iz administrativnog centra OneDrive..

onedrive-za-posao-admin-konzola

Administratorski centar vam pruža kartice s sučeljem, koje možete naručiti i upravljati prema svojim željama. Možete premjestiti ili izbrisati postojeće kartice ili dodati nove. Cijeli je skup karata sljedeći:

 • Softver Office 365: omogućuje vam instalaciju aplikacija Office 365
 • Naplata: prikazuje vaše podatke o naplati
 • Obuka i vodiči: pomažu vam naučiti više o korištenju OneDrivea za posao
 • Upravljanje korisnicima: omogućuje vam resetiranje korisničkih lozinki, kao i dodavanje, uređivanje i uklanjanje računa
 • Pristup za administratora temeljen na ulogama: omogućuje vam dodjeljivanje specijaliziranih uloga administratora korisnicima
 • Zdravlje usluge: prati zdravlje usluga Office 365
 • Izvješća o aktivnim korisnicima Office 365: pokazuje koliko je korisnika koristilo barem jedan Office program
 • Azure aktivni imenik: omogućuje pristup uobičajenim zadacima Azure
 • Domene: upravlja vašim domenama i nadgleda njihov status

Kartica “Pristup za administratora na temelju uloga” omogućava vam dodijeliti tri specijalizirane uloge administratora:

 • Administrator korisničkog računa: može stvarati i upravljati korisnicima i grupama, mijenjati lozinke korisnika, nadzirati uslugu OneDrive i upravljati ulaznicama za podršku
 • Administrator sigurnosti: ima puni pristup upravljanju konfiguracijom usluga povezanih sa sigurnošću, uključujući identitet i zaštitu podataka
 • Administrator razmjene: dobiva puni pristup Exchange Online i može upravljati primateljima pošte, protokom pošte, poštivanjem poruka i zaštitom pošte, poput anti-neželjene pošte i zlonamjernog softvera.

  onedrive-za-posao-user-upravljanje

  Ostale uloge možete dodijeliti odabirom aktivnog korisnika u prikazu “upravljanje korisnicima” i klikom na “upravljanje ulogama”. Bočna traka koja se pojavljuje na desnoj strani prikazuje mnogo uloga koje možete izabrati, uključujući globalnog administratora, administratora usluga i globalnog čitača.

  onedrive-za-poslovne-uloga

  Isti prikaz omogućava vam dodavanje novih korisnika, što je jednostavno. Trebate unijeti osnovne podatke korisnika, odabrati treba li licencirati korisnika ili ne, dodijeliti ulogu i završiti.

  Ako licencirate korisnika, naplatit će vam se mjesečna ili godišnja stopa pretplate. Korisnici bez licenci mogu pristupiti samo sadržaju i ne dobivaju 1TB osobne pohrane u oblaku. Radi lakšeg upravljanja korisnicima i njihovim ulogama, OneDrive vam omogućuje stvaranje grupa i dodjeljivanje korisnika njima.

  onedrive-za-poslovne-skupine

  Izvješća su još jedan važan aspekt upravljanja korisnicima. OneDrive vam daje izvješća o korištenju, kao i izvješća o sigurnosti i usklađenosti. Međutim, nismo vidjeli nikakve podatke za naše OneDrive datoteke, iako smo prenijeli datoteke i stvorili poveznicu za dijeljenje.

  onedrive-za-poslovne-izvješća

mapa & Dijeljenje datoteka

OneDrive for Business možete koristiti za razmjenu sadržaja s unutarnjim ili vanjskim suradnicima putem e-pošte ili generiranjem veze koja pokazuje na mapu ili datoteku koju želite podijeliti.

onedrive-za-posao-generirati veza

Sigurnosne mogućnosti dijeljenja omogućuju vam postavljanje veza koje ističu nakon određenog broja dana, ograničavaju pristup vezama određenim pojedincima i postavljaju pristupne lozinke. Također možete onemogućiti uređivanje i ograničiti vezu tako da ona djeluje samo s određenom grupom. To može uključivati ​​sve s vezom, ljude u vašoj organizaciji, ljude koji imaju postojeći pristup ili određene ljude.

onedrive-za-posao-link-sigurnost

Postoji i zasebni prikaz “dijeljenja”, koji pokazuje sav sadržaj koji ste podijelili i koji su drugi podijelili s vama.

Sinkronizacija

Sinkronizacija uređaja ili sinkronizacija važan je mehanizam usluge pohrane u oblaku koji pomaže pokretanju mrežne suradnje. Sinkronizacija omogućava vama i vašim suigračima pristup istim podacima s raznih uređaja i pregled međusobno uređivanja u gotovo stvarnom vremenu. Ovo eliminira potrebu za slanjem datoteka e-poštom ili njihovim prijenosom putem USB stick-a ili drugog hardvera. 

Kao što smo već spomenuli, uobičajeni mehanizam koji sinkronizira centre okolo je posebna mapa koja kopira sadržaj iz oblaka na vaš tvrdi disk i obrnuto. U svim ostalim aspektima, ova je mapa kao i svaka druga mapa datotečnog sustava.

onedrive-za-posao-sink-mapa

OneDrive za poslovnu sinkronizaciju

Brzine sinkronizacije OneDrivea za početno učitavanje i preuzimanje datoteka slične su onoj koju vidimo s drugim uslugama. Sinkronizirali smo testnu mapu od 1 GB u samo minutu više nego što smo očekivali, s obzirom na brzinu prijenosa. Tamo gdje se usluga ponekad pokvari kad unesete promjene u te datoteke.

Najbolji način za obradu promjena datoteka je upotreba značajke nazvane “blok-sinkronizacija”, poznate i kao “diferencijalna sinkronizacija”. S sinkronizacijom na razini bloka, klijent za desktop će sinkronizirati samo dijelove datoteke koji se mijenjaju, a ne cijelu datoteku. Rezultati su mnogo veće brzine sinkronizacije i smanjena propusnost.

Trenutno OneDrive koristi samo sinkronizaciju na razini bloka za datoteke Microsoft Officea. To je još uvijek dobro s obzirom na to da mnoge EFSS usluge uopće ne koriste sinkronizaciju na razini bloka. Microsoft ga želi poboljšati jer, prema Microsoftovom postu na blogu, sinkronizacija na razini bloka bit će objavljena u prvom tromjesečju 2020. 

Ako ne želite čekati, Dropbox Business dobra je usluga koja trenutno pruža sinkronizaciju na razini bloka. Više o Dropbox Business-u možete pročitati u našoj recenziji Dropbox Business.

Trenutno, međutim, OneDrive ima urednu sinkronizacijsku značajku koju većina ostalih alata EFSS nema: mogućnost blokiranja sinkronizacije određenih vrsta datoteka. Na primjer, pomoću njega možete primjerice spriječiti da se važni izvještaji spremaju na tvrde diskove vaših zaposlenika. Međutim, važnija značajka koju dobivate s OneDrive for Business je selektivna sinkronizacija.

Selektivna sinkronizacija omogućuje vam da onemogućite sinkronizaciju za određene mape, što sprečava njihovo pohranjivanje na tvrdom disku. To je korisno za poslovne korisnike koji koriste prijenosna računala s solid-state pogonima malog kapaciteta.

Alati za produktivnost

Alati koji povećavaju produktivnost su tamo gdje sjaje EFSS usluge. Integrirane aplikacije pomažu u produktivnosti omogućujući vam otvaranje i uređivanje datoteka u oblaku iz web-klijenta pomoću različitih aplikacija. 

Naravno, OneDrive for Business ima mnoštvo Microsoftovih aplikacija na leđima, koje vam pomažu u postizanju povećane produktivnosti i više. Glavni među tim aplikacijama je, naravno, Microsoft Office.

Ako se odlučite pretplatiti na jedan od planova Office 365, vaši će zaposlenici moći preuzeti i instalirati verzije sljedećih aplikacija za radne površine:

 • Word: program za obradu teksta i izradu dokumenata
 • Excel: program za proračunske tablice
 • PowerPoint: prezentacijski program
 • Outlook: podesiva platforma za e-poštu
 • Pristup (samo za PC): sustav za upravljanje bazama podataka
 • Izdavač (samo za PC): aplikacija za izdavanje na radnoj površini

Te programe možete instalirati na do pet uređaja po korisniku. Čak i ako se ne prijavite za plan sa sustavom Office 365, ipak možete otvoriti i urediti dokumente sustava Office putem usluge Office Online, koja je besplatna. Office Online uključuje Word, Excel, PowerPoint i OneNote. OneNote je aplikacija za bilješke koja je napravila pregled naših najboljih aplikacija za bilježenje.

onedrive-za-poslovne-office365

OneDrive for Business također omogućuje vašim korisnicima da integriraju besplatne i plaćene aplikacije treće strane u vaš oblak pohrane, sve dok ta značajka nije onemogućena u administrativnom centru. To omogućuje korisnicima da rade s alatima treće strane bez napuštanja OneDrive web platforme.

onedrive-za-posao-app-knjižnica

Biblioteka aplikacija podijeljena je u kategorije poput produktivnosti, analitike i suradnje. To olakšava pronalaženje aplikacija koje su vam potrebne, ali ako se i dalje trudite pronaći pravu aplikaciju, možete je potražiti pomoću trake za pretraživanje. Knjižnica ima desetak aplikacija, a među njima su Trello, DocuSign, Salesforce i još mnogo toga.

sigurnosti

Postavljanje vaših financijskih podataka ili osjetljivog intelektualnog vlasništva u oblak može biti neugodno, čak štoviše ako koristite popularne usluge pohrane u oblaku, poput OneDrive. Zbog toga sigurnost oblaka postaje još važniji faktor prilikom odlučivanja o usluzi.

OneDrive for Business šifrira podatke na razini diska pomoću BitLocker-a, a na razini datoteke koristeći 256-bitnu AES enkripciju. Šifriranje šifrira vaše podatke kako bi ih učinili nečitljivim bez tajnog ključa. Microsoft pohranjuje taj ključ na zaseban poslužitelj u Azure Key Vault. Vaši podaci pohranjuju se i na Azure poslužiteljima, a ako s njima niste upoznati, pročitajte naš pregled Microsoft Azure.

Microsoft također koristi TLS protokol kako bi zaštitio podatke u tranzitu s vaših računala na svoje podatkovne centre. TLS je vrsta sigurnog tunela koji koristi RSA 2048-bitnu zaštitu za vaše podatke. Možete saznati više o tome u našem SSL vs TLS okruglom krugu. Osim toga, neovlaštene veze putem HTTP-a nisu dopuštene, već su umjesto toga preusmjerene na HTTPS.

Međutim, enkripcija u tranzitu i mirovanje neće vam zaštititi od napada koji koriste slabe lozinke koje koriste vaši zaposlenici. To je moguće zato što su slabe lozinke mnogo osjetljivije na pukotine prije nego što su ključevi za šifriranje. Iz tog razloga, predlažemo vam da stvorite jaku lozinku.

Drugi saveznik u vašoj borbi za zaštitu vjerodajnica za prijavu je dvofaktorska provjera autentičnosti. Nije omogućeno prema zadanim postavkama, ali možete je zatražiti kao administrator. Kada je omogućeno, korisnici će morati unijeti poseban sigurnosni kod prilikom prijave s nepoznatog stroja, osim svojih redovnih vjerodajnica.

Za male poslovne korisnike preporučujemo da uključite ovu značajku jer to znači da čak i ako netko uspije ukrasti zaporke vaših korisnika, te informacije neće biti dovoljne za uspješnu prijavu na vaš račun za pohranu u oblaku.

OneDrive for Business omogućuje vam postavljanje pravila za stvaranje lozinke za zaposlenike, ali jedino su konfiguracije isteka lozinke. Ne možete postaviti prilagođene zahtjeve zaporke. Međutim, zaporke moraju biti najmanje osam znakova i moraju sadržavati tri od sljedećih: velika slova, mala slova, brojevi i simboli.

Office 365 planovi također vam pružaju sigurnosni centar za upravljanje i kontrolu koji sprječava da virusi i drugi cyber napadi naštete vašem poslovanju. Ako napad ipak uspije, postoji način da oporavite datoteke. Osim toga, on ima alate koji čuvaju vaše podatke privatne i sigurne i značajku jedinstvene prijave.

Uz to se vaše datoteke na Microsoftovim poslužiteljima zrcale u najmanje dvije različite regije Azure, što ublažava bilo kakvu štetu koju bi prirodne katastrofe mogle nanijeti u jednom podatkovnom centru. Osim toga, samo ograničen broj osnovnog osoblja može dobiti pristup podatkovnim centrima. 

Microsoft također ima odvojene timove stručnjaka koji kontinuirano provjeravaju sigurnosne metode svojih podatkovnih centara. Ako želite saznati više o takvim sigurnosnim metodama, pročitajte naš članak o sigurnosti podatkovnog centra.

podrška

Podršci možete pristupiti u gornjem desnom kutu web klijenta. To vam omogućuje pretraživanje tema, ali ako želite ući na portal za podršku, na dnu morate kliknuti vezu “pročitati članak u pregledniku”. Ovo je zbunjujući i ne-intuitivan način pristupa web stranici portala podrške.

Međutim, kada dođete na portal za podršku, možete potražiti članke pomoći pomoću trake za pretraživanje ili pregledavati kategorije tema poput “započnite”, “sinkronizirajte”, “datoteke” i “račun i pohrana”.

Biblioteka članaka sadrži mnogo članaka koji su napisani u koracima i imaju slike koje će vam pomoći u nastavku. Uz to, postoji Office 365 trening centar koji vam pomaže poboljšati svoje vještine pomoću video zapisa, varalica i raznih savjeta.

Ako ne možete pronaći odgovor na svoje pitanje na portalu za podršku, možete dobiti izravnu podršku tima za tehničku podršku OneDrive tako da opišete svoj problem i kliknete gumb “pomoć”. Prikazat će se poveznice u člancima, ali ako nisu od pomoći, ispod “nazovite me” možete unijeti svoj telefonski broj i zatražiti poziv.

Povrat poziva štedi vam vrijeme jer nećete biti na čekanju. Telefonska podrška dostupna je 24 sata dnevno, a Microsoft vam čak omogućuje da znate koliko dugo možete očekivati ​​poziv. Povrat poziva primili smo za manje od 14 minuta, što nas je obavijestila platforma. Live chat je također opcija.

Međutim, podrška putem e-pošte nije, što je čudno jer je standardni kanal podrške za većinu EFSS rješenja.

onedrive-za-poslovne-zajednici

Također postoji aktivna zajednica korisnika OneDrive-a. Možete stvoriti novu raspravu za pomoć oko svog problema, ali možete pretraživati ​​i prethodne teme foruma u slučaju da je netko već ponudio rješenje. Često je traženje korisnika i IT stručnjaka izvrstan način pronalaženja inovativnih rješenja za probleme.

Presuda

OneDrive for Business jedna je od najpopularnijih usluga EFSS-a zahvaljujući niskoj cijeni i zasebnom pohrani za svakog korisnika, ugodnom sučelju, integraciji s Microsoft Officeom i mnogim aplikacijama treće strane te dobroj podršci..

Pored toga, možete upotrijebiti značajke koje blokiraju sinkronizaciju za određene datoteke, odaberite samo neke datoteke za sinkronizaciju,

obavlja opsežno upravljanje korisnicima i grupama, što uključuje dodjeljivanje korisničkih uloga. Također je korisničko iskustvo na svim platformama ugodno i izravno.

Postoje i nedostaci. Ne postoji sinkronizacija na razini bloka, ali to je u djelo. Drugi nedostatak je nedostatak podrške za Linux pa će korisnici koji preferiraju pingvina morati tražiti negdje drugdje. Osim toga, nije lako pristupiti portalu podrške, izvješća o korištenju ne sadrže podatke, a opcija pretraživanja na web portalu je neispravna.

To nisu ogromni problemi, ali mogu ovisiti o vašem slučaju. Ipak, OneDrive for Business u cjelini je sjajna usluga. Je li, pak, onaj koji zadovoljava vaše poslovne potrebe? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me