Xero knjigovodstveni pregled – knjige temeljene na oblaku – Ažurirano 2020

Xero računovodstveni pregled

Xero je izvrstan knjigovodstveni alat za većinu tvrtki. Iako nije savršen, nudi veliku fleksibilnost, mada će neke vrste poduzeća možda morati dodatno izdvojiti kako bi izvukle maksimum iz njega. Pogledajte naš Xero pregled da biste vidjeli zašto mislimo da je jedan od najboljih računovodstvenih programa vani.


Best-računovodstvene-Software-Recenzije

Xero je mrežna računovodstvena platforma utemeljena na oblaku namijenjena malim poduzećima u raznim industrijama. Xerove značajke posebno su pogodne za tvrtke koje provode puno vremena prateći svoj novac, zalihe i imovinu. Xero vam štedi vrijeme automatizirajući osnovne značajke, kao što su fakture i usklađivanje banaka.

Značajke Xero računovodstva su jednostavne za korištenje i međusobno dobro funkcioniraju. Praćenje zaliha korisno je za tvrtke koje moraju upravljati zalihama. Ako želite poboljšati učinkovitost, Xero nudi i integraciju s puno softvera, poput HubSpot, ProWorkflow i mnogih drugih.

Za razliku od njegovih konkurenata, možete uživati ​​u svim Xerovim značajkama čak i kod najjeftinijeg plana cijena, mada planovi nižeg ranga ograničavaju broj faktura i računa koji možete poslati i ne dopuštaju vam upotrebu više valuta. Ako rastujete tvrtku, morat ćete je brzo nadograditi.

Nadogradnjom na Xerov “standardni” plan uklanjaju se ta ograničenja i Xero čini odličnim računovodstvenim alatom za male tvrtke. U međuvremenu, nadogradnja na Xerov najskuplji plan omogućava vam korištenje više valuta unutar Xera.

Smatramo da je Xero jedna od najboljih računovodstvenih opcija vani. Saznajte je li Xero najprikladniji za vaše poslovanje kroz 30-dnevno besplatno probno razdoblje ili nastavite čitati ovaj cjeloviti pregled softvera računovodstvenog softvera Xero.

prednosti & nedostaci

Alternativa za Xero Accounting

Značajke

Xero nudi značajke koje se kreću od osnovnih koje vidite u svakom drugom računovodstvenom rješenju, do dodataka koje rijetko viđate na njegovim natjecanjima.

Prvo što vidite kada se prijavite na svoj Xero račun je nadzorna ploča na kojoj možete zaviriti u svoje financijsko stanje. Xero-ova nadzorna ploča sadrži mnoštvo podataka, više od FreshBooks-a ili QuickBooks-a (za više informacija pročitajte našu recenziju FreshBooks-a i QuickBooks-a). 

Na početku se nadzorna ploča čini neredom i količina prikazanih informacija je neodoljiva, ali trebali biste je moći učinkovito koristiti s vremenom.

Xero-Nadzorna ploča

Xero nudi izravni feed na vaš bankovni račun kako biste svakodnevno uvozili svoje izvode. Pojedinosti o vremenu i učestalosti mogu se naći na Xerovoj stranici za podršku. Povezivanje računa s internetskim bankarskim uslugama, poput Tide i Starlinga, omogućuje vam da u stvarnom vremenu dobivate ažuriranja o svojim transakcijama.

Nakon što postavite svoj bankovni račun i pokrenete feed, možete početi usklađivati ​​svoj bankovni račun i Xero stanja tako što ćete izvršiti pomirenje..

U usklađivanju banke idete preko bankovnog izvoda i slažete transakciju s izvodom. Izmirenju banke možete pristupiti putem nadzorne ploče Xero ili na stranici “bankovni račun” kojoj možete pristupiti s padajućeg izbornika pod “računovodstvo”. Ova se stranica sastoji od vašeg bankovnog izvoda i radnji koje možete poduzeti za usklađivanje transakcija.

Xero-banka-pomirenje

Ako se često pojavljuju transakcije, možete uštedjeti vrijeme na usklađivanju banke izradom bankovnog pravila za automatsko generiranje te transakcije. Da biste stvorili novo pravilo banke, idite na stranicu “bankovni računi” i vidjet ćete gumb “bankovno pravilo” koji će vam omogućiti upravljanje bankarskim pravilima.

Xerov odjeljak za kupnju sadrži alate potrebne za upravljanje troškovima, a odjeljak „prodaja“ sadrži alat za upravljanje računima.

I odjeljci “kupnja” i “prodaja” imaju jasan tijek. Kada citirate stavku, možete pratiti status citata. Ako je vaš kupac prihvatio ponudu, možete mu poslati račun s nekoliko klikova. Isto vrijedi i za račune i narudžbe.

Status svojih faktura i računa možete provjeriti na stranicama “pregled prodaje” i “pregled kupnje”.

Xero Integrations

Xero možete integrirati s puno različitih vrsta softvera. Te integracije možete pronaći na Xerovom tržištu aplikacija koje možete otvoriti u padajućem izborniku pod nazivom vaše tvrtke.

Xero-app-tržište

Xerovo upravljanje zalihama pogodno je za tvrtke koje moraju voditi računa o svom zalihama. Ova značajka može vam pomoći u praćenju robe i spriječiti prodaju više nego što imate na zalihi. Također možete automatski ažurirati količinu predmeta prilikom kreiranja fakture ili računa.

Xero-dodatak zalihama

Još jedna od Xerovih jedinstvenih značajki je “osnovna imovina”, koja vam omogućuje upravljanje postojećom imovinom. Možete jednostavno pratiti podatke, poput jamstva, odlaganja i vrijednosti, za svaku svoju imovinu. Korisno je ako imate imovinu osjetljivu na vrijeme, poput složene opreme koju je potrebno redovito zamjenjivati.

Pregled značajki Xeroa

Xero računovodstveni logotipwww.xero.com

Počinje od 900 $ mjesečnoSvi planovi

Značajke

Fakturiranje

Naplata

A / R

A / P

Bankovni feedovi

CC
dodatak

Platiti račune
dodatak

Više valuta

Mobilna aplikacija

Vrijeme praćenje
dodatak

Inventar

Platni spisak

cijena

Xerov plan cijena podijeljen je u tri razine, “rano”, “rastuće” i “uspostavljeno”. Nadogradnja na sljedeći plan cijena daje male poteškoće u njezinim značajkama. Ispod su cijene SAD-a.

Plan cijene Xeroa je različit u svakoj regiji. U ostalim se zemljama cijene Xero-a dijele na tri plana, “starter”, “standard” i “premium”, ali se ti planovi cijene različito od Xerovih američkih planova cijena. Međunarodni plan ima manji cjenovni jaz, s tim da je “početni” plan cijena 20 USD, “standardni” plan 30 USD, a “premium” plan 40 USD..

Xerov početni plan, “rano”, otključava sve značajke Xera, ali ograničava broj računa, računa i izmirenja koji imate mjesečno. Ako vaše poslovanje raste, prijeći ćete ta ograničenja u kratkom vremenu i morat ćete ga nadograditi. Iako je s tim ograničenjima, Xerov “rani” plan još uvijek je prilično velik, jer gotovo sve značajke Xera dobijate za samo 9 USD mjesečno.

Sljedeći plan, “raste”, Xerov je standardni plan, koji uklanja ograničenja transakcija, ali vam još uvijek ne dopušta da radite u više valuta. Ako ste mali ili srednji posao koji treba gotovo sve Xerove značajke, Xerov plan za “rast” je savršen za vas.

Uz 30 USD mjesečno, Xerov plan za “rast” ima veliku konkurenciju. Budući da su sve značajke Xera otključane po najjeftinijem cjenovnom planu – koji košta 9 USD mjesečno – nadogradnje se smatraju skupljima u usporedbi s FreshBooksima ili QuickBooksima na mreži, koji omogućuju nove značajke sa svakom nadogradnjom. Međutim, ako uzmete u obzir vrijednost značajki koje dobijete, cijena je razumna.

Xerov najskuplji plan, “uspostavljen” – koji košta 60 dolara mjesečno – dodaje mogućnost rukovanja s više valuta. Također dolazi u paketu s Xero Projects i Xero Expenses. Ako se pretplatite na Xerov “utvrđeni” plan, možete koristiti Projekte i rashode za onoliko zaposlenika koliko želite.

Za „rani“ ili „rastući“ plan, Xero također nudi dodatne integracije. Možete koristiti Xero Projects – alat za naplatu radnih mjesta – počevši od 7 USD mjesečno i Xero Expenses – njegovu mobilnu značajku za snimanje primanja i podnošenje zahtjeva – počevši od 4 USD mjesečno. Postoji i Xero platni spisak, mada to djeluje samo u određenim državama.

Ove pretplate broje se po aktivnoj osobi. Ako imate puno zaposlenika kojima su potrebne ove značajke, Xero cijene mogu brzo rasti.

Razumljivost

Prijavljivanje za besplatno 30-dnevno probno razdoblje s Xerom je jednostavno. Trebate samo unijeti svoju adresu e-pošte i vrstu poslovanja kojim upravljate, a onda ste spremni za rad.

Prije nego što stvorite poslovni račun, možete se igrati s Xerom pomoću demo tvrtke. Možete i odmah stvoriti svoj račun i samostalno obilaziti.

Postoje tri načina za unos bankovnog izvoda u Xero. Ako je banka koju koristite već integrirana s Xerom, možete postaviti izravan feed sa svog bankovnog računa. Koraci potrebni za to ovise o vašoj banci, ali za većinu je prilično jednostavan. Vodič za spajanje banke možete pronaći na Xerovoj stranici za podršku.

Ako vaša banka nije jedan od Xerovih partnera, imate dvije mogućnosti. Račun Yodlee možete povezati s Xerom ili ručno uvesti svoje izvještaje. Da biste koristili Yodlee, morate navesti podatke za prijavu na mreži kako biste Yodlee mogli izvesti izvode s vašeg računa.

Zadnja mogućnost je da svoje izjave ručno uvozite, no uvezene izjave moraju biti u CSV, QIF ili OFX formatu.

Kada ste spremni istražiti Xero, navigacijska traka prikazana je na vrhu prozora, a sastoji se od kartica “nadzorna ploča”, “posao”, “računovodstvo” i “kontakt”. Na lijevoj strani možete vidjeti naziv organizacije kojom upravljate. Na desnoj strani možete vidjeti gumbe za podršku i brzo dodavanje.

Xero-padajući izbornik

Tu je krivulja učenja s Xerom, ali jednostavno je koristiti njegove osnovne značajke, poput faktura i računa. Čak i ako ste potpuno početnik, većinu Xerovih značajki možete shvatiti nakon nekoliko minuta čitanja stranice pomoći, za razliku od FreeAgent-a (pročitajte našu recenziju FreeAgent-a).

Osim svoje web aplikacije, Xero nudi i mobilnu aplikaciju za vaše iOS i Android uređaje pomoću koje možete upravljati novcem u pokretu. Uz iOS i Android aplikacije možete vidjeti svoju nadzornu ploču, kupovinu, prodaju i kontakte. Također možete stvoriti nove fakture, račune, primanja, citate i kontakte.

Xero-armaturnoj aplikacija

Xerovo sučelje jednostavno je i lako se koristi pri dodavanju novih računa, potvrda i računa. Kada dodate primitke, oni će biti zabilježeni kao odlazna transakcija na vašem bankovnom računu. Nadzorna ploča nije tako cjelovita kao ona koju vidite na web-verziji, ali ipak je dovoljna da na prvi pogled pružite svoje financijsko stanje.

Xero-faktura-app

Xero-potvrda aplikaciji

Fakturiranje

Postoje tri načina za slanje računa pomoću Xero-a. Prvi je putem oznake “+” na desnoj strani vaše alatne trake. Putem ovog gumba možete stvoriti nove fakture, račune, kontakte i još mnogo toga.

Xero-plus-znak

Drugi način je putem nadzorne ploče, na kartici “Računi koji vam duguju”. Tamo će vas gumb “nova prodajna faktura” dovesti do nove fakture.

Treća je putem stranice “fakture” koju možete pronaći u padajućem izborniku pod nazivom “posao”. Takođe možete stvoriti ponavljajuću fakturu klikom na strelicu pokraj gumba i odabirom „nove fakture koja se ponavlja“.

Xero-faktura-stranica

Prije nego što izradite prvu fakturu, možda ćete poželjeti posjetiti Xerovu stranicu “postavke računa” gdje možete prilagoditi temu fakture ili dodati novu temu. Prilagodba uključuje oblik i logotip vaše fakture.

Možete postaviti usluge plaćanja koje želite koristiti za fakture putem stranice “postavke”. Za razliku od FreshBooks i QuickBooks Online, Xero ne prihvaća izravno plaćanje kreditnom karticom. 

Umjesto toga, plaćanje vašom kreditnom karticom obrađuje se putem Stripe-a. Ako prihvatite mnogo plaćanja kreditnim karticama, morat ćete pripaziti na troškove obrade. Možete koristiti i PayPal ili uključiti prilagođeni URL ako želite biti plaćeni putem drugih kanala.

Stranica postavki također vam omogućuje postavljanje podsjetnika za fakture. Možete stvoriti do pet podsjetnika i prilagoditi e-poštu poslanu s njima. Ova se postavka primjenjuje na sve račune. 

Ako imate kupca koji se ne želi stalno podsjećati, nemate izbora nego da isključite podsjetnik za sve svoje kupce. Ovo je još jedan nedostatak Xerove značajke izdavanja računa, pogotovo ako imate više klijenata s različitim pravilima izdavanja računa.

Sučelje za stvaranje fakture jednostavno je i lako razumljivo. U okvir označen sa “dodajte” svog primatelja. Možete dodati novi kontakt ili koristiti postojećeg kupca sa svog popisa kontakata. U tom slučaju će se detalji tog kontakta automatski uključiti u fakturu.

Prilikom izrade fakture možete odabrati stvari iz svog inventara ili ih dodati ručno. Ako se stavka koju želite fakturirati ne nalazi na popisu za upravljanje zalihama, možete je također brzo dodati putem stranice “novi računi”. Ako koristite praćenje zaliha, količina predmeta automatski se ažurira kada fakturirate predmet.

Popusti i porezne stope primjenjuju se na svaku stavku. Popusti se mogu odrediti po određenoj cijeni ili u postocima. Možete postaviti i želite li porez uključiti u podvrat svoje fakture ili ne.

Xero-račun

Manji nedostatak u fakturiranju kompanije Xero je taj što ne možete svom računu dodati bilješku kupcu. Ako postoje neke važne informacije, možete ih komunicirati samo putem prilagođene e-pošte koja dolazi s fakturom.

Xero-ponavljanje-Račun

Sve u svemu, stvaranje računa u Xero-u jednostavno je i lako razumljivo. Stranica “Pregled prodaje”, koju možete pronaći u kategoriji “posao” na padajućem izborniku, može vam dati status fakture. Na nadzornoj ploči možete vidjeti i kratko izvješće o tjednim fakturama.

Ako ste prije upotrebljavali Xero, možda ste koristili Xerovo “klasično” fakturiranje. Xero je ažurirao svoju značajku fakturiranja u travnju 2019. kako bi poboljšao svoju fleksibilnost, izgled i dodao funkciju automatskog spremanja. Možete se prebaciti na Xerovo “klasično” fakturiranje klikom na vezu “prebaci na klasično fakturiranje” na dnu vaše uobičajene stranice fakturiranja.

Troškovi

Upravljanje troškovima u Xero-u slično je upravljanju računima. Račune možete pronaći u padajućem izborniku “računovodstvo”.

Kada pokrenete narudžbu, možete stvoriti račune sa samo nekoliko klikova. Ako koristite praćenje zaliha, količina predmeta automatski će se ažurirati nakon što stvorite račun.

Kao i fakture, nove račune možete kreirati na nekoliko različitih načina: nadzornu ploču, “+” s desne strane navigacijske trake ili stranicu “računi” koje možete pronaći u padajućem izborniku “posao”.. 

Napredak svojih računa možete pratiti na stranici “računi za plaćanje”. Kroz ovu stranicu možete zakazati plaćanja ili postaviti paketno plaćanje za više računa.

Xero-serije-plaćanje

Da biste izradili novi račun sa stranice “računi”, možete pritisnuti gumb “novi račun”. Da biste stvorili ponavljajući račun, možete kliknuti na strelicu, a zatim pritisnuti gumb “novi ponavljajući račun”.

Xero zapisi za plaće

Ako je to naplativi trošak, račun možete dodijeliti kupcu. Sljedeći put kada fakturirate ovog kupca pomoću “klasičnog” fakturiranja, ovaj trošak automatski će se dodati u fakturu.

Izvještavanje

Osim nadzorne ploče s informacijama, možete vidjeti i opširnija izvješća o vašoj tvrtki. Ova izvješća možete pronaći u padajućem izborniku pod “računovodstvo”, a zatim odabir “izvještaja”. Na ovoj stranici možete otvoriti svoja izvješća i upravljati svojim favoritima za brz pristup.

Xerovi izvještaji podijeljeni su u osam kategorija: financijska, prodaja, kupovina, porez, zalihe, računovodstvo, plaćanje i osnovna sredstva.

Xero-izvješća

Izvješća o prodaji omogućavaju vam da vidite fakture za primanje potraživanja tijekom određenog razdoblja na više načina. Iz tih izvješća možete prepoznati koji je od vaših kupaca najsporiji a koji s najdužom fakturom..

Xero dobi-izvješće

Xerove postavke izvješća korisne su i imaju više prilagodbi od QuickBooks Online i FreshBooks. Možete prilagoditi datumski raspon koji želite vidjeti u svojim izvješćima. Neka izvješća omogućuju vam odabir stupaca koji želite vidjeti i dodavanje filtara koji će vam pomoći da pronađete željene podatke.

Xero-reports-settings

Izvješća u kategoriji “kupovine” rade na isti način kao i ona pod “prodaja”. Ta se izvješća koriste za provjeru koji dobavljači plaćate najsporije i koji dugujete najviše.

Izvješće o porezu na porez omogućava vam da vidite sav porez na promet u određenom razdoblju. Unutar ovog izvješća možete se kretati kroz dva izvještaja: sažetak i revizorsko izvješće. Prikazani porezi kategorizirani su na temelju vrste poreza. Prilikom objavljivanja poreznog izvješća možete prilagoditi neke dijelove izvješća, poput naslova, datuma i podnožja.

Pored ovih kategorija, postoje i izvješća o “osnovnoj imovini” i “inventarizaciji”. Izvješća o dugotrajnoj imovini koriste se za praćenje amortizacije i otuđenja vaše imovine. Izvješća o upravljanju zalihama mogu vam pomoći da vidite tijek vašeg zaliha tijekom vremena. Iz ovih izvješća možete vidjeti i koje su stavke najpopularnije ili koje nisu.

Računovodstvena izvješća mogu vam pomoći razumjeti transakcije. Možete vidjeti svoje transakcije filtrirane po računima, kontaktima ili datumima. Sažetak izvještaja o transakcijama ukratko vam opisuje aktivnosti na vašem računu. Detaljna izvješća o transakcijama daju vam detaljno izvješće o svim transakcijama tijekom vremena.

Financijska kategorija sastoji se od 14 različitih izvještaja. Otprilike su ta izvješća podijeljena u četiri vrste: proračun, kapital, učinak i novčani tijek. Izvještaji o kapitalu mogu se koristiti za tvrtke s više vlasnika ili ulagača. Učinkovitost i novčani tijek mogu vam dati podatke potrebne za prosudbu vašeg financijskog zdravlja.

Xerovi izvještaji trebaju se uzeti u obzir. Mnogo je izvještaja u usporedbi sa FreshBooksima i otprilike isti broj u usporedbi sa QuickBooks Onlineom. Nije čudno ako ih ne upotrebljavate svi. 

Sjajno je kada prvi put sve postavite, ali kad jednom saznate koje možete koristiti za analizu vašeg poslovanja, Xero-ova značajka izvješćivanja korisna je jer postoji puno mogućnosti prilagodbe.

podrška

Na Xerovu stranicu pomoći možete doći preko stranice “?” simbol s desne strane navigacijske trake. Xerova stranica pomoći prilično je opsežna i duboka. Može odgovoriti na većinu tehničkih pitanja koja imate. 

Ako ne pronađete ono što tražite, Xero nudi i forum zajednice pa možete pitati kolege Xero korisnike koji mogu imati rješenje ili rješenje.

Možete izravno kontaktirati i Xerovu korisničku službu. Obrazac za podršku koji morate popuniti sastoji se od teme i teme, e-pošte i detalja o vašem problemu. Kad ispunite temu, Xero će predložiti neke teme sa njihove stranice pomoći kako bi bio siguran da se problem o kojem postavljate ne nalazi na njihovim stranicama pomoći..

Nakon slanja pitanja, stavit ćete se u red pa nećete dobiti odgovor odmah. Prema Xerovoj stranici za podršku, njezin tim za podršku odgovorit će u roku od 24 sata. 

Kada smo postavili pitanje korisničkoj podršci, odgovor smo dobili u osam sati. Bilo je unutar obećanog 24-satnog prozora, ali još uvijek nije idealno imate li hitne probleme koji mogu ometati vaše poslovanje.

Presuda

Xero je robusno računovodstveno rješenje temeljeno na oblaku s puno funkcija. Njegove su karakteristike jednostavne za korištenje i međusobno dobro funkcioniraju.

Osnovne značajke, kao što su računi i fakture, imaju isti opći okvir kao i drugi računovodstveni softver i mogu se lako razumjeti. Napredne značajke, kao što su praćenje zaliha i osnovnih sredstava, moraju se naučiti, ali sve potrebne informacije sadrže se na Xerovoj stranici pomoći.

Uzimajući u obzir sve značajke koje je imao, Xerov plan cijena rasta savršen je za male i srednje tvrtke. Budući da Xerov tim stalno poboljšava svoj sustav i uvodi nove značajke, od Xeroa ćete u budućnosti možda dobiti puno više.

Koliko je Xero moćan ovisi o vašem poslu. Ako vaše poslovanje uključuje praćenje zaliha i upravljanje imovinom, Xero računovodstvo je savršeno. Ako ste slobodnjak koji ne treba većinu Xerovih značajki, druga platforma poput FreshBooksa je bolja za vas.

Da biste saznali je li Xero savršeno za vaše poslovanje, predlažemo vam da isprobate Xerovo besplatno 30-dnevno suđenje. Što mislite o Xero? Voljeli bismo čuti u odjeljku s komentarima. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map