Pregled recenzija FreshBooks – Ažurirano 2020

FreshBooks pregled

FreshBooks je čvrst računovodstveni alat za vrlo mala poduzeća i freelancere, pogotovo ako su usredotočeni na pružanje usluga, a ne na dobro. Međutim, veće tvrtke ili poduzeća s kompliciranim troškovima možda žele potražiti dalje. Pročitajte našu cjelovitu recenziju FreshBooks za detalje.


Best-računovodstvene-Software-Recenzije

FreshBooks izvrsna je računovodstvena platforma u oblaku za tvrtke temeljene na uslugama i projektima. Ima veliku paletu alata koji savršeno funkcioniraju međusobno kako bi vam pomogli pratiti svoj prihod. Značajka fakturiranja jednostavna je za korištenje i ima mnoštvo opcija za automatizaciju, poput ponavljajućih i zakazanih faktura.

FreshBooks ima neke neobične značajke, ali nedostaju i neke osnovne značajke, poput podsjetnika za plaće i račune. Također nema alat za praćenje zaliha, što ga čini lošim za tvrtke koje se bave proizvodima. Da biste to nadoknadili, FreshBooks nudi integraciju s više od 100 aplikacija, ali još je lakše koristiti uravnoteženiju platformu, poput Xeroa ili Wave-a.

Ako vam FreshBooks ne zvuči baš najbolje za vaše poslovanje, možete provjeriti našu listu najboljih alata za računovodstvo da biste pronašli nešto bolje.

Međutim, ako ste dio malog tima koji traži platformu za upravljanje svojim projektima i praćenje naplativih sati, isprobajte besplatnu probnu verziju FreshBooks-a od 30 dana ili pročitajte za cjelovit pregled.

prednosti & nedostaci

Alternativa za FreshBooks

Značajke

Većina značajki FreshBooksa, poput “zadržavača”, “projekata” i “praćenja vremena”, međusobno se savršeno nadopunjuju. Kombinacija ovih značajki čini FreshBooks računovodstvo u oblaku prikladnim za nadgledanje radnog vremena i prihoda.

Značajka “retainers” integrira se sa “praćenjem vremena” i “projektima” neprimjetno. Ugovor o zadržavanju ugovora je ugovor koji omogućuje vama i vašem klijentu da se nagodite za fiksne plaće i sate određenog razdoblja. Projekt ili vremenski unos možete staviti pod spremnik kako biste automatski ažurirali ugovor s najnovijim unosom.

Posjetite stranicu “zadržavatelji” pod kategorijom “fakture” na navigacijskoj traci da biste vidjeli popis svojih ugovora. Da biste otvorili ugovor, odaberite ga s popisa ugovora koji će vas dovesti do stranice sa statusom na kojoj možete pronaći graf i popis sati na kojima ste prijavljeni. 

Grafikon će prikazati ako ste prekoračili proračun, a dodatne sate možete fakturirati klikom na gumb “generiraj fakturu”.

FreshBooks-držač-status

Značajka “projekti” koju ćete naći u navigacijskoj traci drži sve zadatke na jednom mjestu. Slično kao i kod predavača, na stranici “projekti” prikazan je popis vaših zadataka. Na stranici sa statusom projekta možete pronaći detalje i sate prijavljene, kao i poslati račun kupcu.

Projekti FreshBooks

Da biste otvorili novi projekt, kliknite gumb “stvori novo” u gornjem desnom kutu stranice i možete odabrati ili paušalni ili satni projekt. Zatim morate ispuniti odjeljak “naziv projekta” i “klijent”. Ostalo, kao što su krajnji datum i cijena, nisu obavezni.

FreshBooks-projekti

Ako stvarate projekt po satu, postavite cijene putem postavke “postavi satnice” na desnoj strani stranice. Postoje tri opcije: “pojedinačna satnica”, “tarife članova tima” i “cijene usluga”.

Fakturiranje svježih knjiga

Da biste stvorili fakturu za zadatak, kliknite gumb “više radnji” na vrhu stranice sa statusom projekta, a zatim kliknite opciju “generiraj fakturu”..

FreshBooks-projekti-Račun

Značajka “praćenja vremena” koja će se naći na navigacijskoj traci još je jedna od najboljih funkcija FreshBooks-a. Postoje dvije kartice na stranici “Praćenje vremena”: “praćenje” i “pregled”.

Svoje sate tjedno ili dnevno možete prikazati na kartici “zapis”. Dnevni prikaz savršen je ako se želite usredotočiti na dodavanje novog unosa vremena, jer vam prikazuje popis vaših evidentiranih sati i projekata. U međuvremenu, možete koristiti tjedni prikaz – koji prikazuje tablicu sa svim vašim prijavljenim satima – da biste pregledali ukupno vrijeme koje ste proveli na svojim projektima u roku od tjedan dana..

FreshBooks vrijeme-log

U „pregledu“ možete pronaći cjelokupno vrijeme koje svaki mjesec rade vaš tim. Prikazuje grafikon sati rada svakog člana na vrhu stranice. Na dnu ćete vidjeti detaljan popis sati prijavljenih svih vaših članova i članova u odjeljku “unosi svih vremena”..

FreshBooks vremenu recenzija

Kao Xero i QuickBooks Online, FreshBooks nudi integraciju s puno aplikacija. To će vam pomoći da vodite posao s više učinkovitosti jer možete kontrolirati sve s jednog mjesta. Međutim, efikasnije je koristiti uravnoteženu platformu, poput Xero-a, ako vam trebaju funkcije poput osnovnih sredstava i upravitelja računa..

FreshBooks ima puno zanimljivih značajki koje dobro funkcioniraju međusobno. Također većinu svojih karakteristika upotpunjava mogućnostima automatizacije. Međutim, nedostaju i neki osnovni alati, poput platnih spiskova, praćenja zaliha i podsjetnika za naplatu. Međutim, FreshBooks nudi mnoštvo integracija, što vam može pomoći da dobijete značajke koje ona ne nudi.

cijena

Najjeftiniji plan FreshBooksa, Lite, košta 15 dolara mjesečno i otključava većinu funkcija koje su vam potrebne, kao što su fakturiranje, troškovi, mrežna plaćanja, praćenje vremena i procjene. Ako imate pet klijenta za naplatu ili manje, ovaj plan je dovoljan da vodite posao.

No ako želite koristiti FreshBooks-ove automatizirane značajke, većina ih je dostupna samo počevši s Plusovim planom.

Cijene FreshBooks-a: Napredni planovi

Nadogradnja na Plus, koja košta 25 dolara mjesečno, omogućava vam pristup ostalim značajkama FreshBooksa, poput prijedloga, ponavljajućih računa i podsjetnika o plaćanju. Također vam omogućuje dodavanje do 50 klijenata koji se mogu naplatiti. Nadogradnja na “Plus” vrijedi cijene ako želite otključati automatizirane značajke FreshBooksa, što vam može pomoći u povećanju učinkovitosti.

Zadnja nadogradnja na Premium, koja košta 50 USD mjesečno, povećava broj klijenata za naplatu koje možete imati na 500 klijenata. Iako je povećani broj klijenata ogroman, morate platiti dvostruko veću cijenu plana “Plus”. Razmak u cijeni između ovih planova prilično je velik s obzirom na to da nema nove mogućnosti za ovu nadogradnju.

Svaki plan pretplate uključuje mogućnost povezivanja vašeg tima na FreshBooks. Nažalost, morate plaćati dodatnih 10 USD mjesečno za svakog člana. To znači da postoji dodatna naknada za korištenje alata za suradnju FreshBooksa, kao što su rasprava o projektu ili praćenje vremena za članove vašeg tima. Ako imate veliki tim, razmislite o podršci FreshBooks-a o FreshBooks Select-u.

LiteBorov plan FreshBooks-a opasno je blizu gubitka u odnosu na Wave. To je zato što, pored toga što je besplatan, Wave ima prednost što nema ograničenja za klijente i ima gotovo sve značajke LiteBoxa Lite (saznajte više u našoj recenziji Wave). Jedino zbog čega FreshBooks još uvijek vrijedi su njegove superiorne značajke fakturiranja i praćenja vremena.

U usporedbi s Xerovim Planom rasta koji košta 30 USD mjesečno, FreshBooksov “Plus” plan je bolji ako vodite uslugu temeljenu na uslugama. 

Plus vam omogućuje korištenje više valuta i projekata, koji su dostupni samo u Xerovom utvrđenom planu za 60 USD mjesečno. No ako vam treba praćenje ili naplata oglasnog prostora, Xero nudi više mogućnosti i bolji alat za izvješćivanje od FreshBooks-a.

Razumljivost

Lako se prijaviti za besplatno probno razdoblje od 30 dana za FreshBooks. Registrirajte se tako da unesete svoju adresu e-pošte i zaporku. Tada ćete dobiti e-poštu s vezom za potvrdu. Kliknite vezu i tada morate pristupiti svojim osobnim i poslovnim podacima prije nego što pristupite svom FreshBooks računu.

FreshBooks ima čist izgled, za razliku od FreeAgent-a. Ima puno prostora između elemenata i sve je jasno označeno. Skoro svaka stranica ima sažetak na vrhu, koji vam pomaže brzo skenirati njegove podatke. Na dnu stranice pronaći ćete detalje o sadržaju, kao što je popis vaših faktura ili projekata.

FreshBooks-procjene

Navigacijska traka FreshBooks-a nalazi se na lijevoj strani i prikazuje većinu stranica, uključujući „račune“, koje imaju dvije podopcije: „zadržavatelji“ i „drugi prihodi“.

U gornjem dijelu navigacijske trake vidjet ćete postavke profila i obavijesti. Postavkama računa, popisu stavki i usluga i stranici podrške FreshBooksa možete pristupiti putem postavki profila.

FreshBooks-izbornik

FreshBooks ima blagu krivulju učenja, ali brzo je možete savladati jer je većina alata jednostavna, a pri prvom otvaranju stranice dobivate objašnjenja. Ima jasan izgled, a njegove Android i iOS aplikacije također su jednostavne za korištenje. Također možete pratiti svoje vrijeme ili provjeriti fakture u hodu kroz te aplikacije.

Fakturiranje

Dva su načina stvaranja računa ispočetka. Račun možete stvoriti putem nadzorne ploče odabirom gumba „stvori novo“ ili preko stranice „fakture“.

Na stranici “Računi” na vrhu ćete pronaći sažetak svojih faktura, a na dnu popis vaših faktura. Račun također možete povezati sa kompanijom Stripe pomoću gumba “aktiviraj online plaćanje” za primanje plaćanja kreditnom karticom.

FreshBooks-računa

Da biste stvorili fakturu sa stranice “fakture”, kliknite gumb “nova faktura” u gornjem desnom kutu stranice. Za razliku od QuickBooks Online ili Xero, FreshBooks vam omogućuje da svoj račun ispunite izravno na predlošku, tako da na njega možete vidjeti kako bi vaši klijenti.

FreshBooks novi-Račun

Kliknite gumb “dodaj klijenta” kako biste dodijelili račun kupcu. Kad ispunite pojedinosti o kupcu, FreshBooks će predložiti dostupne klijente. Možete odabrati kupca sa svog popisa klijenata ili nastaviti s ispunjavanjem obrasca za dodavanje novog kupca.

Da biste stvorili novu stavku fakture, kliknite gumb “dodaj liniju” ispod tablice s opisom stavke. Kao i dodavanje klijenata, možete odabrati proizvod s popisa predmeta ili dodati novi proizvod. Ako stvarate fakturu za klijenta sa neobilježenim satima, FreshBooks preporučuje da dodate sate čim klikne na okvir “naziv predmeta”..

Značajke “zahtjev za polog” i “dodavanje rasporeda plaćanja” dijele vašu fakturu u više uvjeta plaćanja. Za obje značajke možete odabrati ili fiksni iznos ili postotak.

“Polog” dijeli vašu fakturu na dva plaćanja, dok “raspored plaćanja” dijeli na 12 termina. Ove značajke mogu vam biti od koristi ako se bavite velikim projektom i trebate višestruka plaćanja.

FreshBooks-fakture za plaćanje-raspored

Podsjetnike za fakture možete postaviti putem gumba “pošalji podsjetnike” u korisničkim postavkama, a koji će se pojaviti nakon odabira klijenta. Možete poslati do tri podsjetnika s prilagodljivim intervalima i osobnim porukama. FreshBooks automatski će poslati podsjetnike klijentu zbog budućih faktura, tako da to trebate učiniti samo jednom.

FreshBooks-faktura-podsjetnici

Ako želite stvoriti ponavljajuću fakturu, kliknite gumb “napravi ponavljanje” ispod postavki fakture. Tada će se u odjeljku “postavke” prikazati obrazac na kojem možete postaviti raspored, opcije isporuke i načine plaćanja za račune koji se ponavljaju.

FreshBooks-faktura-ponavljajućih

Da biste prilagodili predložak fakture FreshBooks-a, kliknite gumb “prilagodi fakturu” u odjeljku “postavke računa”. FreshBooks ima samo dva slova i predloške za upotrebu, za razliku od Xero ili QuickBooks Online. Srećom, još uvijek možete odabrati akcentnu boju, uploadati svoj logotip i dodati sliku zaglavlja kako biste personalizirali račune.

Troškovi

Značajka “troškova” FreshBooksa nema upravitelja računa na koji možete postaviti podsjetnike ili platiti račune putem interneta, kao što je to slučaj s QuickBooksima na mreži (pročitajte naš QuickBooks Online pregled da biste saznali više). Međutim, još uvijek možete pratiti svoje troškove koristeći FreshBooks.

Slično kao fakture, novi trošak možete dodati putem nadzorne ploče ili putem stranice “troškovi”. Na nadzornoj ploči kliknite gumb “stvori novo” i na padajućem izborniku odaberite “troškovi”. U suprotnom, na stranici “izdaci” kliknite gumb “novi trošak” u gornjem desnom kutu stranice.

Na stranici “novi izdaci” možete ispuniti podatke o svom trošku. Ako trebate, potvrdu možete priložiti i preko ove stranice. Za razliku od “fakture”, ovom unosu ne možete dodati stavke, tako da dodavanje potvrde pomaže vam da pratite što kupujete.

FreshBooks novi-trošak

Klijentu možete dodijeliti trošak putem opcije “označi kao naplatu” na desnoj strani stranice. FreshBooks će predložiti dodavanje ovog troška sljedeći put kada napravite račun za klijenta, a stavku će označiti kao “neisplaćen” na stranici “troškovi”.

Unos možete brzo dodati i putem gumba “novi izdaci” u odjeljku “svi troškovi”. Umjesto da vas vodi na novu stranicu, pojavit će se obrazac na kojem možete popunjavati detalje bez napuštanja stranice “troškovi”.

Druga je mogućnost dodavanje bankovne veze koja će automatski uvesti vaše transakcije na stranicu “troškovi”. Time ćete uvesti i svoje izvještaje u kategoriju „računovodstvo“ na navigacijskoj traci radi usklađivanja svojih transakcija.

Izvještavanje

Do značajke izvještavanja FreshBooks možete doći do opcije “izvještaji” na navigacijskoj traci. Slično kao i Wave, FreshBooks ima objašnjenja na stranici “izvješća” koja će vam pomoći da razumijete svako izvješće. Predlošci izvješća FreshBooks-a nisu toliko prilagodljivi ili obilni kao QuickBooks Online ili Xero, ali imaju 14 predložaka izvješća u četiri odjeljka.

FreshBooks-izvješća

Na „računu & odjeljak o izvještajima o troškovima ”, vidjet ćete jedno izvješće o troškovima i tri izvješća o prodaji raspoređena po računu, stavci i klijentu. Izvješća o prodaji daju vam pregled vašeg prihoda, kao što je koja stavka je najpopularnija ili koji je klijent najprofitabilniji. Ovo je znanje ključno kada želite implementirati novu strategiju za svoje poslovanje.

U odjeljku “izvješća o plaćanju” postoje dva izvješća: “starenje računa” i “prikupljena plaćanja”. Oba izvještaja nude uvid u vaš prihod iz različitih uglova. “Starenje računa” daje vam izvještaj o tome koji vam klijenti još uvijek duguju, iznos i koliko vremena im je kasno. U međuvremenu, “prikupljena plaćanja” daje kratki izvještaj o svim plaćenim računima.

Odjeljak “računovodstvena izvješća” FreshBooksa sastoji se od šest izvještaja, uključujući “dobit & gubitak “,” probni saldo “i” bilans stanja “. Ova izvješća možete koristiti za praćenje financijskog zdravlja vašeg poslovanja. Od 2019. godine FreshBooks koristi obrazac dvostrukog unosa za ta izvješća, što olakšava praćenje novca na vašim računima.

Odjeljak “Izvješća o praćenju vremena” sastoji se od dva izvještaja: “detalji unosa vremena” i “sažetak zadržavanja vremena”. Oba izvještaja omogućuju vam pregled sati na kojima ste prijavljeni, slično onome što možete vidjeti na stranici “praćenja vremena” i “zadržavanja”..

Opcije prilagodbe za svako izvješće razlikuju se, ali svako izvješće omogućuje vam najmanje prilagodbu razdoblja. Za usporedbu, QuickBooks Online i Xero su prilagodljiviji jer imaju više filtera i mogućnosti stupaca za upotrebu..

Ako se usporede s Waveom, značajke izvještavanja FreshBooks-a i Wave gotovo su na istoj razini. Oboje imaju manje od 20 predložaka i ograničene mogućnosti prilagođavanja. Usprkos tome, izgled izvješća Wave izgledaju bolje, posebno za ljude koji su novi u knjigovodstvenom softveru, jer na vrhu svakog izvještaja imaju sažetak.

podrška

Da biste stigli u centar za pomoć FreshBooksa, kliknite “?” gumb u donjem desnom kutu svake stranice. Klikom na ovaj gumb prikazat će se prozor “centra za pomoć”, gdje možete upisati problem ili temu u traku za traženje odgovora u bazi podataka FreshBooks-ove pomoći.

FreshBooks-help-box

Ako ne možete pronaći ono što tražite, kliknite ikonu zupčanika pored slike profila i odaberite opciju “potrebna pomoć”.

Postoje tri opcije koje će se prikazati na vašem zaslonu. Možete istražiti FAQ o FreshBooks-u gdje možete samostalno pretraživati ​​problem ili se obratiti centru za podršku FreshBooksa putem e-pošte ili telefonom. Imajte na umu da je podrška FreshBooks-a dostupna samo od ponedjeljka do petka od 8:00 do 20:00. EST, pa ako živite izvan Sjedinjenih Država, možda ćete morati pričekati.

FreshBooks-pomoć

Presuda

FreshBooks je moćan alat, posebno za tvrtke temeljene na uslugama i projektima. “Praćenje vremena” i “projekti” idealni su za tvrtke koje upravljaju svojim projektima i povezuju ga sa svojim primanjima. Postoji i puno automatiziranih značajki, posebno s fakturiranjem koje vam mogu pomoći da se usredotočite na važnije stvari.

FreshBooks možda nije najbolja opcija za tvrtke temeljene na proizvodima. Nema upravitelja računa ili tracker inventara, tako da ćete teško upravljati svojim financijama kroz FreshBooks.

Njegova cijena je fer, posebno jer ima neke robusne značajke koje možete u potpunosti koristiti počevši od plana Plus po cijeni od 25 dolara mjesečno. Međutim, da biste pozvali članove svog tima na FreshBooks, morate plaćati dodatnih 10 USD mjesečno po članu, što se brzo sakuplja. Ako imate veliki tim, razmislite o tome da pitate korisničku podršku za FreshBooks Select.

Značajka izvještavanja FreshBooks-a i dalje gubi na QuickBooks Onlineu i jednaka je Waveu koji te značajke nudi besplatno. Opcije prilagodbe FreshBooks-a su ograničene i nisu tako moćne kao QuickBooks Online ili Xero. Iako su izgledima izvješća jednostavni i pregledni, Wave predloške je lakše pregledati, jer sadrže sažetak na vrhu izvještaja..

Ako sa malim timom vodite usluge temeljene na projektima ili projektima, razmislite o isprobavanju 30-dnevnog probnog razdoblja FreshBooksa da provjerite je li dobro za vas..

Jeste li isprobali FreshBooks prije? Recite nam što mislite o tome u nastavku, u odjeljku s komentarima. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map