Pregled mudrosti poslovnog oblaka – Ažurirano 2020

Sage Business Cloud Accounting Review

Sage Business Cloud Accounting pristojan je dio softvera koji taj posao obavlja, ali se zapravo ne ističe iz mnoštva. Iako sigurno možemo vidjeti kako su ljudi jako zadovoljni s njim, imamo sumnju da bi natjecatelji bolje pogodili slatko mjesto. Pročitajte naš cjeloviti pregled Sage Accounting za detalje.


Best-računovodstvene-Software-Recenzije

Kadulja je računovodstvo izvrsna platforma za tvrtke koje redovno upravljaju svojim popisima dionica. Ima prikladnu značajku inventara i tracker za upravljanje količinom predmeta. Sage Intelligence, jedan od besplatnih dodataka Sage Accountinga, također je prikladan za tvrtke koje trebaju svoje izvještaje začiniti bojama i grafikonima..

Iako je jednostavan za upotrebu i uključuje većinu standardnih značajki koje imaju druge platforme, on ima ograničene mogućnosti automatizacije. Uz to, značajke u njegovom najjeftinijem planu, “Accounting Start”, ne vrijede cijene, jer većinu njih možete dobiti besplatno sa svojim konkurentom, Wave Accountingom.

Ako vam Sage Accounting zvuči kao najbolja platforma, potražite njegovo besplatno 30-dnevno probno razdoblje ili nastavite čitati ovaj softver softvera Sage Accounting za više detalja..

Međutim, ako mudro računovodstvo nije najbolje za vas, možete pregledati članak o najboljem računovodstvenom softveru kako biste pronašli najbolje mjesto za vaše poslovanje.

Što je kadulja?

Sage je tvrtka koja nudi softver koji pomaže tvrtkama da upravljaju svojim resursima. Sage Business Cloud Accounting, odnosno Sage Accounting, njegova je računovodstvena platforma utemeljena na oblaku osmišljena kako bi pomogla malim tvrtkama da upravljaju svojim financijama.. 

Uz Sage Accounting, Sage nudi i pomoćne alate za svoje usluge i platforme za veće tvrtke. Za sada, porazgovarajmo o Sageovoj najpovoljnijoj platformi, Sage Accounting.

prednosti & nedostaci

Alternativa za Sage Business Cloud Accounting

Značajke

Sageove značajke jednostavne su za upotrebu, a alat za praćenje inventara vrlo je koristan. No nedostaju mu neke osnovne značajke, poput platnih spiskova i ponavljajućih računa, što Sageu nedostaje dodatni udarac koji je potreban da bi se uskladili sa svojim konkurentima..  

Kadijeve mogućnosti automatizacije gotovo ne postoje, što Sage čini lošim izborom ako želite povećati učinkovitost. Možete dodati više značajki pomoću Sageovih dodataka i integracija.

Najistaknutija značajka Sage-a je njegov alat za praćenje inventara. Kadulja vam omogućuje da u svom inventaru držite tri vrste predmeta: zalihe, zalihe i usluge. Da biste stavku dodali u svoj inventar, možete kliknuti gumb “nova stavka” na Sageovim uslugama & proizvodi “ili kliknite gumb” + “na desnoj strani navigacijske trake da biste otvorili izbornik za brzo dodavanje.

Kadulja prati količinu vaše stavke putem faktura i računa koje ste stvorili. Također možete pratiti cjelokupno stanje vašeg zaliha pomoću “proizvoda & usluge “, koja prikazuje detaljnu tablicu vaših predmeta.

kadulje-popis

Prilikom stvaranja ili dodavanja nove stavke inventara, izbornik Sage omogućuje vam odabir detalja koji će biti uključeni u račune i račune. Za jedan proizvod možete dodati do tri prodajne cijene tako da jednim klikom možete izmjenjivati ​​cijene prilikom izrade nove fakture.

kadulja-nova-inventar

Također možete postaviti točku preuređenja. Na vrhu “proizvoda” nalazi se sažetak & usluge “koja će vam reći stanje vašeg zaliha. No, za razliku od QuickBooks Online, Sage vam ne dopušta da obnavljate stranicu s ove stranice. Stavku morate ručno nadopuniti, naplaćujući je na stranici “Troškovi”.

Kadulja plaća

Uz značajke koje su dostupne na Sage Accountingu, Sage nudi i druge osnovne značajke, poput obračuna plaća i obrade plaćanja. No, ove su značajke dodaci za vaš račun. Ostale platforme, poput Xeroa, nude ove značajke u okviru jednog pretplatničkog plana o čemu možete saznati više u našem Xero pregledu.

Iako Sage ima vlastitu uslugu obrade plaćanja, i dalje možete prihvatiti plaćanje kreditnom karticom povezivanjem plana Sage Accounting s Stripeom putem stranice “postavke”, što rade i druge platforme, poput Wave i FreshBooks. Imajte na umu da za obradu kreditnih kartica putem Stripe-a postoji dodatna naknada.

mudri postavke

cijena

Iako se cijene Sage Accountinga na prvi pogled čine niskim, Sageova usluga ima manju vrijednost od ostalih platformi. Njegov početni plan računovodstva omogućuje vam samo korištenje Sageovih računa i značajki bankovne veze. Za usporedbu, Wave vam omogućuje korištenje obe značajke besplatno (pročitajte našu recenziju Wave da biste saznali više).

Morate se obratiti i Sageovoj podršci da biste dobili cijenu za dodatne značajke, tako da ne možete procijeniti koliko ćete novca platiti za upotrebu Sageove kompletne usluge.

Sage Accounting cijene su niže od većine računovodstvenih platformi. Ima dva plana cijena: Početak računovodstva i Računovodstvo. Jedina računovodstvena platforma koja ima nižu cijenu za svoj početni plan je Xero, s 9 USD mjesečno na svom Starter planu, i Wave, koji je besplatan za osnovnu verziju.

Međutim, ako se usredotočite na značajke, vidjet ćete da Sage nije toliko jeftin u usporedbi s drugim platformama. Na primjer, njegov početni plan računovodstva, koji košta 10 USD mjesečno, samo vam omogućava pristup Sageovim značajkama fakturiranja i usklađivanja banaka.. 

Sage vs Xero

Za usporedbu, Xerov početni plan otključava sve značajke tvrtke Xero (s određenim ograničenjima), uključujući inventar i izvješća. Sage je ove značajke dostupan u sljedećem planu, Accounting, koji košta 25 dolara mjesečno. Ova nadogradnja otključava dodatne značajke, uključujući procjene i račune. 

Kadulja je jedna od najboljih softverskih opcija za praćenje zaliha – uz QuickBooks Online i Xero – tako da ako trebate značajku inventara, cijena je fer. U suprotnom, većinu funkcija Sagea možete dobiti putem Wave-a besplatno.

Da biste dobili pristup dodatku Sage za obračun plaća i obradu plaćanja, zatražite demonstraciju putem Sageove web stranice. Druge računovodstvene platforme također često dodaju plaće kao dodatni iznos. Međutim, s obzirom da morate kontaktirati Sageovu korisničku podršku, nije jasno koliko ćete novca morati platiti za Sageov puni potencijal.

Razumljivost

Postavljanje računa pomoću besplatne probne probe Sage Accountinga od 30 dana je jednostavno; trebate samo ispuniti svoju adresu e-pošte, osobne podatke i podatke o tvrtki. 

Međutim, ako se prvi put isprobate Sage, malo je zbunjujuće jer možete izabrati puno softverskih opcija. Sage nudi svoje dodatne usluge odvojeno, tako da za dodatne informacije morate kontaktirati Sageovu korisničku podršku.

Da biste postavili besplatnu probnu inačicu, odaberite gumb “besplatna probna verzija” na stranici “cijena”, a zatim morate ispuniti niz obrazaca, uključujući svoju adresu e-pošte, lozinku, podatke o tvrtki i porezne podatke.

Kad se prvi put prijavite, vidjet ćete stranicu dobrodošlice na kojoj Sage sugerira što trebate učiniti kako biste postavili svoj račun. U usporedbi sa FreshBooks ili QuickBooks Online, Sageova stranica dobrodošlice nije toliko jednostavna ili intuitivna. Kao i Xero, postoji puno teksta i mnogo veza koje mogu kliknuti što može preplaviti novog korisnika.

kadulja-dobrodošli

Iako je stranica dobrodošlice prepuna, ostale su stranice lakše razumljive, izgledaju čiste i profesionalnije. Na svakoj je stranici dovoljno mjesta i sve prikazuju detaljnu tablicu vaših podataka. Možete prilagoditi tablice pomoću ikone zupčanika na lijevoj strani glave stupca, tako da možete odabrati koji stupac želite vidjeti za svaku tablicu.

Na vrhu prozora naći ćete Sageovu navigacijsku traku koja sadrži sve značajke Sagea, njegovu vezu za pomoć i postavke. Sage uredno organizira navigacijsku traku, sa značajkama grupiranim prema njihovim funkcijama. Gumb “+” na desnoj strani navigacijske trake omogućuje vam brzo dodavanje unosa, poput računa ili računa.

kadulje-quickadd

Stranica “Sažetak” sadrži pregled svih vaših financija na jednom mjestu. Ova stranica dijeli vaše podatke u nekoliko kategorija: “prodaja”, “troškovi”, “izvještaji o novčanom toku” i “prognoze novčanog toka”. Sažetak prikazuje podatke vašeg poduzeća putem grafikona, što ga čini lakšim za razumijevanje.

kadulja-sažetak

Fakturiranje

Kadrovska značajka fakturiranja lako se koristi. Stranica “Računi” prikazuje detaljnu tablicu vaših faktura i gumb “nova faktura” u gornjem lijevom dijelu. Izrada fakture brzo je i jednostavno, ako već imate kupce i stavke na popisu kontakata i inventara Sagea. 

Tablica na Sageovoj stranici “fakture” nešto je detaljnija od Xerove, jer pokazuje telefonske brojeve vaših kupaca. Ako se primarno obratite svojim kupcima telefonom, ovaj format je koristan jer ne morate otvarati svaku fakturu kako biste preuzeli kontaktne podatke svog klijenta..

kadulja-faktura-stranica

No Sage vam ne dopušta postavljanje podsjetnika ili ponavljajućih računa koji bi vam pomogli da učinkovitije vodite posao..

Da biste stvorili novu fakturu, možete kliknuti gumb “+” na navigacijskoj traci i odabrati opciju “prodajni račun” ili kliknuti gumb “nova faktura” na stranici “Računi”. Ako ste prihvatili ponude ili procjene, takođe možete brzo izraditi fakturu pomoću gumba “stvori fakturu” na stranicama svakog citata ili procjeni statusnih stranica.

kadulja-citat-statuspng

Kad kliknete na opciju “nova faktura” na izborniku “+” ili na stranici “fakture”, Sage će vas prevesti na stranicu “novi računi”. Pojedinosti svoje fakture možete ispuniti na ovoj stranici “nove fakture”, uključujući stavke, kupca i datum. Možete upisati obrazac “kupac” kako biste odabrali kupca iz postojećih kontakata ili stvorili novog putem gumba “dodavanje kupca”.. 

Da biste odabrali stavku za fakturu, upišite u polje označeno “stavka”, a možete odabrati stavku iz svog inventara ili dodati novu tipku “stvori stavku”.

kadulja-nove-računi

Ako se predmet već nalazi u zalihama, Kadulja će automatski ispuniti sve prema podacima vašeg zaliha, osim stupca “popust”. Nije zaključano, pa ako imate poseban uvjet za određenu prodaju, možete ga ručno promijeniti. 

Loša strana Sageove “fakture” je ta što ne možete ponavljati račune ili podsjetnike faktura. Za neke tvrtke ove su značajke važne, posebno ako vam je glavni cilj automatizirati većinu financija vašeg poduzeća. No Sage vam omogućava da ispisujete listiće za pakiranje na računima, što je korisno ako često morate slati narudžbe kupaca.

kadulja-faktura-status

Troškovi

Slično svojstvu “fakture”, Sageova “računa” značajka je jednostavna za korištenje, ali joj nedostaju funkcije automatizacije koje bi vam mogle pomoći u upravljanju praćenjem troškova.

Postoje dva načina za stvaranje novog računa: gumb “+” na navigacijskoj traci ili putem stranice “dobavljački računi” klikom na gumb “novi račun” koji vas vodi na stranicu “novi račun dobavljača”.. 

kadulja zapisi

Kao i kod faktura, možete stvoriti novog dobavljača ili ga odabrati s popisa dobavljača kad kliknete na okvir “dobavljač”. Kada upišete obrazac “artikl”, možete odabrati stavku iz svog inventara, koja će se pojaviti ispod obrasca. Kadulja automatski popunjava detalje vašeg predmeta ako koristite svoj inventar.

kadulja-novi zapisi

Nažalost, to je sve što možete dobiti od Sageove značajke “troškova”. Ne možete postaviti ponavljajući račun ili podsjetnik fakture, kao što je to slučaj sa QuickBooksom na mreži, niti možete plaćati račune putem interneta (pročitajte naš pregled QuickBooks Online ako želite saznati više). 

Sageova “računa” značajka je izvrsna za praćenje vaših troškova, ali slične platforme, kao što su QuickBooks Online ili Xero, čine korak dalje pružanjem funkcija za automatizaciju, poput ponavljanja računa ili podsjetnika na račune. Pročitajte našu Xero vs. QuickBooks Online usporedbu da biste saznali koja je platforma bolja.

Izvještavanje

Sage nudi 23 predloška izvještaja i pristup Sage Intelligence, svojoj službi izvještavanja. Značajka izvještavanja Sage računovodstva, sama po sebi, nije ništa posebno. Ograničava mogućnost prilagodbe izvješća na datumski raspon i redoslijed sortiranja za većinu izvješća. 

No dodatak Sage Intelligence čini da Sageova izvješća izgledaju privlačnije, a možete izraditi i prilagođeni predložak izvješća.

Sageova 23 predloška izvješća podijeljena su u sedam kategorija: “osnovna izvješća”, “detaljna izvješća”, “gotovinska izvješća”, “porezna izvješća”, “proizvod & izvješća o uslugama “,” internetska izvješća o plaćanju “i” izvješća o podacima “.

kadulja-izvješćivanje

Kategorija “ključna izvješća” sadrži glavna izvješća koja koristite za praćenje poslovanja, poput “zarade & gubitak “,” bilanca stanja “i” potraživanja “. 

Opcija “detaljna izvješća” nudi detaljnije znanje o vašim financijama, poput “glavne knjige”, “analize dobiti” i “prihoda od prodaje”.

“Izvještaji o novcu” sadrže izvješća – poput “izvještaja o novčanom toku” – o vašem novčanom toku i transakcijama, tako da možete vidjeti kuda se vaš novac kreće.

Kategorija „porezna izvješća“ sadrži dva izvještaja, „izvješće o porezu na promet“ i „izvješće dobavljača 1099“, koji su korisni kada dođe sezona porezne sezone u SAD-u.

„Proizvodi & usluga “opcija ima samo jedno izvješće,” kretanje zaliha “, koje vam omogućuje da vidite stanje svog zaliha tijekom određenog razdoblja.

“Izvješća o plaćanju na mreži” također imaju samo jedan predložak, “Paya”, uslugu platnog prometa koji se sa Sageom može koristiti za pregled plaćanja izvršenih putem Paya. 

Posljednja kategorija, “izvješća o podacima”, sadrži izvješće “osobni podaci kontakata”, što vam omogućuje uklanjanje kontakata koji vam više nisu potrebni..

kadulja-računovodstvene-dionica

Osim funkcije izvještavanja Sage Accountinga, Sage Intelligence možete pristupiti i putem veze “mudra inteligencija” u gornjem desnom kutu stranice “izvješćivanje”. Formati izvještaja Sage Intelligence su privlačniji od standardnih izvješća Sage Accountinga.

Boje i grafikoni u predlozima Sage Intelligence čine da izgleda bolje u usporedbi sa standardnim izvješćem Sage Accountinga. Sage Intelligence također vam omogućuje izvoz svojih izvještaja u XLSX datoteku ili PDF datoteku.

kadulja-inteligencija-dionica

Od prosinca 2019. ima manje od 20 predložaka izvješća koja možete koristiti. Međutim, možete izraditi prilagođeno izvješće tako da otvorite karticu “moja izvješća” i kliknete gumb “stvori prilagođeno izvješće”.

kadulja-inteligencija-dionica

podrška

Sage nudi svojim korisnicima mnoštvo informacija koje mogu istražiti, uključujući blog, stranice pomoći i plaćene tečajeve.

Da biste stigli do podrške Sagea, kliknite gumb “pomoć” s desne strane navigacijske trake koji će otvoriti vaš profil u zajednici korisnika Sage. Na samoj gornjoj traci vidjet ćete okvir za pretraživanje u kojem možete potražiti rasprave i članke u Sage Customer zajednici.

kadulja-pomoć-u zajednici

Kroz zajednicu korisnika Sage možete pristupiti Sageovim člancima pomoći, raspravi i Sveučilištu Sage na kojem možete kupiti tečajeve koje nudi Sage. Postoje tečajevi sa Sageovim proizvodima, ali postoje i tečajevi općih vještina, poput računovodstva i knjigovodstva.

Ako želite dobiti podršku Sagea, kliknite zeleni gumb “chat offline stvori slučaj” na desnoj strani stranice profila. Zatim ispunite obrazac kako biste pojasnili svoj problem, a Sageova korisnička podrška dobit će vam se u roku od 48 sati.

kadulja-pomoć

Presuda

Kadulji nedostaju dodatne mogućnosti potrebne da pobijedi svoje konkurente. Nedostatak podsjetnika i ponavljajućih računa ili računa mogu biti prekida za pojedine tvrtke, posebno za one koji žele povećati svoju učinkovitost.. 

No, svojstvo inventara je izvrsno i ima funkciju praćenja, koju ostale platforme rijetko imaju. Sage Intelligence – njezin dodatak za izvješćivanje – stvara izvješća koja izgledaju sjajno i možete izrađivati ​​prilagođena izvješća.

Kadulja se u početku može činiti jeftinom, ali ne nudi mnoštvo mogućnosti za 10 USD. Mnoge značajke koje se nude po ovoj cijeni dostupne su i s Waveom, besplatnim računovodstvenim alatom za male tvrtke. 

Stranice mudraca imaju uredno sučelje koje olakšava navigaciju. Međutim, neke su stranice pretrpane vezama, što može preplaviti korisnike. Podrška usluge Sage Accounting nudi puno sadržaja, uključujući plaćene tečajeve, članke pomoći i forum za raspravu.

Ako vam se sviđa ono što ste pročitali do sada, isprobajte besplatnu 30-dnevnu probu Sage da biste se uvjerili je li Sage dobar spoj za vaše poslovanje.

Jeste li prije koristili kadulju? Voljeli bismo čuti što mislite u odjeljku s komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map